Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Сънища, свързани с Прехода  (Прочетена 10412 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #15 -: Април 01, 2011, 12:09:58 »

Значи аз последните пъти засякох ,че това са наложени сънища. Т.е когато сънят е осъзнат и реагираш трезво без емоции , и опиташ да влезеш в контакт със случките ще видиш как дават фира ,буквално грешки. Когато се събудих , беше от смущенията в бейбифона. Наблизо има Американска военна база и често имам смущения, същите смущения има и приятелката ми в София ,която живее до американското посолство. Не мога да твърдя ,че нещо идва от там, но е факт ,че на други места нямам такива смущения.
Другото което ми се мота из главата , че някои от тези сънища са остатъчен спомен. Нещо подобно се е случвало , при разрушаването на тази планета ,която е съществувала в слънчевата система и това е довело до бедствия на земята , описани в древните епоси.
За това ако има проектиран страх изникват в сънищата ни ситуации които са били масова психоза и страх.
Това не значи ,че това ни очаква, напротив мисля , че трябва да се държи идеята ,че това няма да се случи отново,че ние сме тук да смекчим възможно най-много обстоятелствата около прехода.
 
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Дом
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 131

« Отговор #16 -: Април 01, 2011, 13:50:17 »

Мдам...Интересно е все пак това повторение на едни същи елементи. Може би защото очаквам с нетърпение и вълнение Прехода.
Активен
...
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 65

« Отговор #17 -: Април 02, 2011, 09:46:49 »

Тази нощ сънувах нещо доста интересно. Сънят беше изключително кратък, но се отпечата трайно в съзнанието ми. Помня, че се прибирах към дома сама, беше нощ - небето варираше от тъмносиньо до мастиленочерно. Когато стигнах до единствения участък, където няма улично осветление (а той е на двайсетина метра от вкъщи), изневиделица се спрях. На малко от мен разстояние видях спирала - краищата ѝ почти се бяха свързали, толкова сложно и красиво се бе нагънала. Цялата беше засипана с нещо като брокат, защото блещукаше - но все пак си оставаше бледа. В този момент отклоних погледа си нагоре, и аз не знам защо, където съзрях втора спирала. Насочваше се към нещо, което бих нарекла "нощно слънце". Не беше луната с нейните слаби отразители способности, а нещо по-голямо, искрящо в златисто, точно като нашето слънце. Втората спирала се доближи до това слънце, сякаш с плуване достигна до него - рееше се в пространството като че танцуваше. В момента, в който се докоснаха, бледата спирала засия, сякаш се "зареди" от нощното слънце. Блещукащите частици още повече се откроиха. Беше... наистина красиво. И дотам.
Интересното е, че сега като се замисля, спиралите имаха идентична структура, подобно на две части от едно цяло - наподобяваха тези на ДНК. Странно, много странно.
Обикновено рядко съм напълно сама в сънищата си. Но тук... Сякаш навлязох в някакъв отрязък от времето, където се налага да няма други хора.
Надявам се да ми помогнете да разтълкувам евентуалното послание на този сън.
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #18 -: Април 02, 2011, 11:48:57 »

  Тази нощ сънувах нещо доста интересно. Сънят беше изключително кратък, но се отпечата трайно в съзнанието ми.

  Сънят ти наистина е много интересен и предразполага към тълкувания, които могат да бъдат различни. По принцип най-добре е ти да усетиш значението на символните образи. Аз ще се опитам да посоча онова, което на мен ми идва като асоциации, но при теб може да е различно. Също може и по-добри тълкуватели да се включат.

  Цитат
  Помня, че се прибирах към дома сама, беше нощ - небето варираше от тъмносиньо до мастиленочерно.

  … Обикновено рядко съм напълно сама в сънищата си. Но тук... Сякаш навлязох в някакъв отрязък от времето, където се налага да няма други хора.

  Това, че си била сама и на теб ти е направило впечатление.  Мисля, че това показва, че за да стигнеш „у дома”, което според мен е духовния свят, трябва да посвещаваш определено време от ежедневието си на самовглъбяване, размишления, медитации … Вероятно това е твоят път, който впрочем е полезен и за повечето днешни хора.

  Цитат
  Когато стигнах до единствения участък, където няма улично осветление (а той е на двайсетина метра от вкъщи), изневиделица се спрях. На малко от мен разстояние видях спирала - краищата ѝ почти се бяха свързали, толкова сложно и красиво се бе нагънала. Цялата беше засипана с нещо като брокат, защото блещукаше - но все пак си оставаше бледа.

  Спирането може да е свързано със спиране на (ежедневните) мисли, което е едно добро упражнение за откъсване от сетивния свят, водещо към духовния. Трудно е човек да не мисли за нищо, затова може да се опитваме да го правим за няколко минути само. Можем да го съчетаем и с мислене върху несетивни идеи, каквито могат да бъдат намерени в различни книжки.

  Цитат
  В този момент отклоних погледа си нагоре, и аз не знам защо, където съзрях втора спирала. Насочваше се към нещо, което бих нарекла "нощно слънце". Не беше луната с нейните слаби отразители способности, а нещо по-голямо, искрящо в златисто, точно като нашето слънце. Втората спирала се доближи до това слънце, сякаш с плуване достигна до него - рееше се в пространството като че танцуваше. В момента, в който се докоснаха, бледата спирала засия, сякаш се "зареди" от нощното слънце. Блещукащите частици още повече се откроиха. Беше... наистина красиво. И дотам.
  Интересното е, че сега като се замисля, спиралите имаха идентична структура, подобно на две части от едно цяло - наподобяваха тези на ДНК. Странно, много странно.
   

  Образите са много интересни. А „нощното слънце” може би е духовното слънце, за които някои изследователи пишат, че е една област от духовния свят, която се обитава от висши същества, генериращи и излъчващи любов, която се разпространява навсякъде и има външна проява на слънчева светлина. Това духовно слънце може също да бъде обект на медитации, които да способстват за нашето свързване с Източника на Любовта.
  Активен
  i.am.eternal
  Nazara
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 46


 • Град: Varna
 • We are eternal, all this pain is an illusion

  « Отговор #19 -: Април 07, 2011, 12:35:06 »

  Снощи сънувах как карам кола и до мен стои още някой. изведнъж на хоризонта виждам светеща  сфера която трепти и от нея излизат още сфери после тези сфери се оголемяват и влизат наполовина в земята така че да стане полусфера над главите ни.  после имаше гледка която представляваше това което е в сферата - ново измерение а извън него - старото и старото беше черно и мръсно а новото беше някакво жълто-лилаво-розово
  мислех си... че в преди това не съм вярвала в прехода а ето че сега се случва и  е истина...
  иначе самият  сън не беше страшен а по скоро приключенски
  Активен

  iLLimiTabLe*sTroNg*MiNd
  devolica
  Гост
  « Отговор #20 -: Април 09, 2011, 04:28:18 »

  Отдавна не сънувам в класическия смисъл. Бих определила състоянието като хем съм тук -например говоря с някой, умът ми е зает с нещо, хем ме няма - всичко слива в едно,миг превръща се в Вечност. 
  Активен
  Eni Tami
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #21 -: Април 19, 2011, 00:26:03 »

  Защо се мисли,че тези сънища са свързани с прехода
  Активен
  Xristina
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 50


 • Град: burgas
 • WWW
  « Отговор #22 -: Април 23, 2011, 13:44:18 »

  и днес намирам "глътка "тишина около себе си и влизам да почета нещо стойностно в интернет пространството,..натъквам се отново на този сайт..чета...чета...и въпреки паралела в който живея и участвам като професия,трансформацията...мисля съм стигнала онзи етап с физическото променяне,странна работа..буденето,потенето почети всяка вечер около 3-ри,понякога от 5-7ч.аз страх в себе си не нося на този етап много ..:)просто ми е важно да знам къде е мойто място в цялата игра на освобождаване на мисълта и общо схванато съзнание и мислене.странни на усещане,пак повтарям нямам никога звукови и картинни халюцинаций,просто усещам все повече как къде и какво за себе си да намеря.наясно съм от дете,че засилените ми инстинкти не са като на всички останали...в последните години от живота ми трудно възприех липсата "чисти идеали,чиста обич и т.н" в по-голяма част от уж нормалните,онези схванатите хора...от година не се притеснявам..по скоро се стремя да задържа и отклщча съзнанието на тези които отново срещам и си заслужават..а дори и на тези които знам 4е няма няма да ме разберат пак пробвам да пробия тази схваната черупка..жалкото в тези слу4ай е 4е когато им е угодно съм луда,друг път...заси4аме се в онзи материален паралел в който те полу4ават материални облаги именно пуснати като средства и решение в мойте ръце,тогава съм номер 1 но за кратко...въпроса ми е ....някой може ли да ми каже какво се случва?на моменти ми се иска то4ен сигурен отговор,коя съм,каква моята идея да бъда тук,къде съм всъщност и най важното...КЪДЕ И КОЙ Е КОРАБЪТ МИ МАЙКА:)
  Активен
  artist5
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 66

  « Отговор #23 -: Май 03, 2011, 11:59:26 »

      И аз ще Ви споделя за един мой сън, който сънувах преди два месеца. Сънувах както обикновенно, че ме гони нещо, нещо зло и страшно и изведнъж усетих нещо, сякаж някаква невидима сила ме грабна и ме понесе на високо в небето. Аз се стреснах, но един глас ми каза: "Не се страхувай продължавайвай". В този момен осъзнах, че се намирам сред небесното пространство, а под мен виждам Зеята, но събрах смелост и започнах да правя крачка по крачка.Най-невероятното беше, че щом нправех крачката се появяваше облаче на което да стъпя, а аз през цялото време си мислехще падна. В този момент осъзнах, че не съм в тяло, а съм волна душа и започнах да тичам, освен облаци се появяваха и камъни, пак абсурд. Аз бях облечена в бяла ефирна дреха и се чувствах сякаж съм дете.
      Това беше невероятно преживяване, дано пак ми се случи!!!
  Активен
  artist5
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 66

  « Отговор #24 -: Май 03, 2011, 12:37:06 »

      Johny, съня ти е страхотен, аз самата съм имала подобно изживяване, но твойто е много по реалистично, силно и смайващо!
      Вече не мога да кажа точно кога го сънувах, но беше преди година и половина. Сънувах се в една сграда, но тя самата е като лабиринт и целите и стени са от стъкло. Аз се лутах и изведнъж видях едно малко момиченце на около 8 години, облечено в дълга бяла рокля, имаше кадифена дълга черна коса и тъмни красиви очи.
   Не говореше, но небеше и необходимо, сякаж м/у нас имаше телепатична връзка. Тя ме погледна и се затича, аз започнах да тичам след нея и извднъж излезнах ме на открито и се спрях ме. Аз видях себе си заедно с един висок мъж, чието лице виждах размазано и то умишлео така ми казваше гласът, а той държеше в ръцете си бебе увито в одеало, розово, по това съдя, че беше момиченце. Тъй като вече се разбуждах не номожах да разбера какво точно ми казва гласът на момиченцето по телепатичен път,нещо от сорта, че това е алтернативния ми живот тук на земята, но не съм сигуна, защото може и това да ми предстои. Ще видим не се връзва, защото сега аз съм омъжена за друг човек и имам син на три години, а в съня си видях себе си така както изглеждам сега, а мъжът беше друг абсолютно съм сигурна.
        Интересен е фактът е , че след този сън аз започнах да чета книгата " Пътят на Душите" и там е описана точно такава сцена от хора поставени под хипноза. Те казват, че точно преди да се инкарнира душата я поставят в нещо като " стая", условно казано, пълна с огледала, където душата виждата най-основните неща, които и предстои да преживее в новто тяло.
       Като прочетох това така се въодушевих за съня си.Горещо препоръчвам тази книга, след като я прочетете ще се почувствате като преродени! Вие какво мислите, какво точно може да съм сънувала?
  Активен
  johny
  Гост
  « Отговор #25 -: Май 06, 2011, 10:20:49 »

      Johny, съня ти е страхотен, аз самата съм имала подобно изживяване, но твойто е много по реалистично, силно и смайващо!
      Вече не мога да кажа точно кога го сънувах, но беше преди година и половина. Сънувах се в една сграда, но тя самата е като лабиринт и целите и стени са от стъкло. Аз се лутах и изведнъж видях едно малко момиченце на около 8 години, облечено в дълга бяла рокля, имаше кадифена дълга черна коса и тъмни красиви очи.
   Не говореше, но небеше и необходимо, сякаж м/у нас имаше телепатична връзка. Тя ме погледна и се затича, аз започнах да тичам след нея и извднъж излезнах ме на открито и се спрях ме. Аз видях себе си заедно с един висок мъж, чието лице виждах размазано и то умишлео така ми казваше гласът, а той държеше в ръцете си бебе увито в одеало, розово, по това съдя, че беше момиченце. Тъй като вече се разбуждах не номожах да разбера какво точно ми казва гласът на момиченцето по телепатичен път,нещо от сорта, че това е алтернативния ми живот тук на земята, но не съм сигуна, защото може и това да ми предстои. Ще видим не се връзва, защото сега аз съм омъжена за друг човек и имам син на три години, а в съня си видях себе си така както изглеждам сега, а мъжът беше друг абсолютно съм сигурна.
        Интересен е фактът е , че след този сън аз започнах да чета книгата " Пътят на Душите" и там е описана точно такава сцена от хора поставени под хипноза. Те казват, че точно преди да се инкарнира душата я поставят в нещо като " стая", условно казано, пълна с огледала, където душата виждата най-основните неща, които и предстои да преживее в новто тяло.
       Като прочетох това така се въодушевих за съня си.Горещо препоръчвам тази книга, след като я прочетете ще се почувствате като преродени! Вие какво мислите, какво точно може да съм сънувала?

  artist5,наистина мн красив и силен сън!Помисли дали е възможно да си сънувала бъдеща рожба? Усмивчица Мъжът е възможно да е твоя нищо, че физически не прилича на него Усмивчица Или пък всички тези образи са проявления на висшия ти АЗ. Усмивчица И аз напоследък сънувам много такива дечица,уникални, сякъш неземни Усмивчица))
   А това със стаята и огледалата е мн интересно и някък познато.Веднъж като се опомних в един мой сън бях в нещо такова, като стя(пълен мрак), и гледах съня си на един голям екран...Помня че имах намерение да отида до кухнята и да взема нещо но в този момент се усетих че сънувам и че не мога да стана хехе
  Активен
  artist5
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 66

  « Отговор #26 -: Май 09, 2011, 14:42:06 »

        Благодаря ти Johny, не се бях замисляла до сега, че това може да е моето висше Аз. Мислех, че е по-скоро моят духовен учител, който ми помага да се справя по-добре с делата си тук на Земята. Ти ми даде тема на размисъл!
       Що се отнася до дечицата дето често ги сънуваш, може би това някакъв спомен и свързан с друг твой сън. Интересен е и сънят в тъмната стая с екрана, където гледаш собствения си сън. В този случай ти може би не гледаш съня си, а собствения си живот!
  Активен
  Дом
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 131

  « Отговор #27 -: Юли 06, 2011, 19:58:13 »

  И пак същия сън - светлинни явления в небето подобни на Северното сияние и в следващия момент хоп, наблюдавам Земята от Космоса в наситени цветове.
  Активен
  Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 362


  AЗ ВЯРВАМ

  « Отговор #28 -: Юли 07, 2011, 09:20:24 »

  Аз пък последно сънувах златисти фигури в небето - различни неща нарисувани сякаш от светлина...знаехме в съня, че това са..нашите хора Усмивчица Но страха беше много силен..обадих се на майка ми и и казах, да не се страхува, че ще се видим отвъд...
  Активен

  There's no such thing as MYSELF since I am constantly changing. ME
  Sobercho
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 96


  « Отговор #29 -: Септември 13, 2011, 17:23:48 »


  Друг път бяхме на морския бряг много хора и от хоризонта се зададоха странни големи облаци, които бързо започнаха да покриват всичко.


  Май и аз бях с теб на тоя плаж...Всичко стана червено.И се появи ураган точно над мен ?!
  Активен

  В Природата няма нищо абсолютно равно,но все пак има перфектна хармония !
  Страници:  1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Филми, свързани с природата
  Филми
  Spirit 1 3003 Последна<br />публикация Юни 18, 2010, 22:04:01
  от nia.boneva6
  Сънища, свързани с потопи и тн. « 1 2 3 »
  Моите сънища
  Amazon 43 5475 Последна<br />публикация Декември 09, 2012, 01:55:20
  от terika
  Начало на Прехода « 1 2 3 4 »
  Великият преход
  Kissing You Good Night 56 7461 Последна<br />публикация Май 19, 2012, 18:10:53
  от Sunshine(sun)
  Прехода
  Великият преход
  execute 8 2161 Последна<br />публикация Май 16, 2012, 11:19:40
  от Sunshine(sun)
  Сънища, свързани със смърт
  Моите сънища
  Niandre 3 1513 Последна<br />публикация Август 06, 2012, 12:15:51
  от Eona Lightholder

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright