Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Притегателната сила на мисълта и как да помагаме с нея  (Прочетена 3224 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юли 21, 2009, 23:10:46 »

  Прилагайте добрите и положителни мисли и думи като формули, с които можете да си въздействате.

  Всяка светла и възвишена мисъл, често повтаряна, чистосърдечно и безкористно, придава нещо на човека. Природата възнаграждава човека за всяка добра дума, за всяка добра мисъл отправена към някого. И обратното: ако човек пропусне да каже една добра дума или да пожелае добро на някого, природата го наказва. Една добра дума, казана на място, отваря сърцето и на най-големия скъперник. така може човек да си помага и при различни заболявания. Ако сте хремави, мислете за здравето. Често повтаряйте мисълта: "Аз съм здрав" - и в скоро време хремата ще ви напусне. Здравият често мисли за болестта и я привлича. Правете точно обратното: Мислете за здравето, за да го привлечете и усилите и да се освободите от болестта. разумното, доброто, великото в човека е в състояние да се бори с микробите, които причиняват болестите.

  Ако си песимист, повтаряй по няколко пъти на ден думите: "Аз съм оптимист". Ако си нарушил мира си, повтаряй думите: "Аз имам вътрешен мир". Прилагайте положителното на мястото на отрицателното, доброто на мястото на злото, правдата на мястото на неправдата и така ще изправите погрешките си.

  Като ученик вие трябва всеки момент да използвате динамическата сила на вашата мисъл, чрез нея да влезете във връзка със силите на природата. Тя е готова да даде на разумните изобилно, за да могат да работят. "Дали и Бог е съгласен с това?" Що се отнася до успеха, до доброто, до напредъка на човека, Бог всякога дава съгласието си.

  Майка и дете отиват на църква да се молят за дъжд. Детето казва на майка си: "Мамо, вземи чадър". "Защо?" "Дъжд ще вали". Значи детето вярва, че като се молят за дъжд, молитвата им ще бъде приета. Майката не вярва в резултата на молитвата. Тя си казва: "Или ще вали, или няма да вали".

  Така гледат на нещата всички възрастни. Болният се моли на Бога да оздравее, а същевременно си мисли: "Я оздравея, я не". Щом се обръща към Бога, човек не трябва да филососфства. Той трябва да държи в себе си положителната мисъл, че молитвата му ще бъде чута и той ще оздравее.

  Често хората очакват помощ от вън, без да подозират, че в тях се крият велики мощни сили. Една майка лежала известно време болна и очаквала да стане някакво чудо с нея, да дойде някой отвън, да тури ръце на главата и и тя моментално да стане.

  Един ден детето се пъхнало под кревата да играе. То драснало една клечка кибрит да потърси нещо но по невнимание подпалило чаршафа на леглото.

  Болната усетила, че нещо горещо лъхнало към нея и от ужас, че става пожар, незабавно скочила от леглото си и в един миг се намерила на крака, но вече здрава. От страха, който преживяла станал обрат в нервната и система, вследствие на което тя оздравяла.

  Тя си клазала: "Добре, че не изгорях. Но какво стана с мен - не зная. от момента в който стъпих на крака, аз се почувствах здрава". Значи боелстта си е отишла заедно с чаршафа.

  Представете си, че някой се е отчаял от живота и е решил да се самоубие. Като доловите това, вие веднага отваряте към него соята положителна, насърчителна мисъл. Този човек се сепва, започва да мисли и се отказва от самоубийството.

  Другаде виждате, че няколко души намислили да вършат престъпление. вие отправяте към тях една положителна мисъл за отговорността на човека към Бога и те се спират, отказват се от намерението си да вършат престъпление.

  Следователно положителната, възходяшата мисъл на човека е в състояие да помага на малък и на голям брой хора - зависи от интензивността и чистотата на мисълта. Значи човек носи отговорност по отношение на цялото човечество. Като знае това, той трябва да бъде внимателен към своите мисли и чувства, да не допуща в ума и в сърцето си мисли и чувства, които действат убийствено върху хората.

  Мисълта е сила, която трябва съзнателно да се използва. който не схваща отговорността, която носи по отношение на цялото човечество, той не мисли правилно и казва: "На мене да е добре, а какво ще стане с хората, не ме интересува".

  Така мислят обикновените хора, но не и тия, които вървят в Божествения път. Ето защо всяка сутрин човек трябва да изпраща към всички хоара на земята своите добри мисли и желания. Няма да мине време и той ще получи отплата за това, което е направил. Онзи, който го е създал, ще изпрати своето одобрение, което ще повдигне духа му.


  Взаимно влияние

  Докато живеете в света на противоречията, трябва да знаете, че се намирате под закона на внушението. Никой смъртен, даже и безсмъртен не е свободен от този закон.

  Като имате предвид това, всякога ще държите в ума си положителни мисли и чувства, ако искате да се освободите от много болезнени състояния, които не са ваши. Ако се свържете с някой човек, който страда от болка в крака и вие ще изпитате същата болка.

  За да се освободите от тази чужда болка, влезте мислено в разговор с този човек и му кажете, че понеже той е възприел отвън тази болест, да гледа по някакъв начин да се освободи. Щом той се освободи от тази болка, след него и вие ще се осободите. Първите хора сгрешиха пак по закона на внушението.

  Трябва да дойдете до положение да изменяте неблагоприятните условия, в които живеете. Те седят главно във вашия ум, в съзнанието ви. Много хора внасят в ума си такива мисли, които ги правят маниаци. От сутрин до вечер те са нащрек, мислят, че ги преследват.

  Дръжте в ума си мисълта, че нищо не може да ви спъва. Някой казва: "Еди-кой си ми влияе с мисълта си".

  Щом ти влияе, и ти можеш да му влияеш. Влиянието е велик закон. Тъй щото - пазете се от противодействие, а не от влияние. Колкото и да се пазите от влияние, вие не можете да го избегнете.

  Сега - всеки от вас да си спомни някоя силна мисъл, с която да си служи при всички мъчнотии в живота като с чук.

  Мрачните настроения се предават от един човек на друг. Това влияе особено силно по време на сън. Ето защо не се препоръчва в една стая да спят хора, които са дисхармонични помежду си, т.е. когато между мислите и чувствата им съществува известна дисхармония.

  Когато човек спи, астралното тяло излиза навън и за да не се поддава на чужди влияния, той трябва да се моли да го пазят от невидимия свят. не се ли моли, не може ли сам да се пази, той непременно ще възприеме дисхармоничните мисли и чувства на хората, в чиято среда е поставен и дълго време трябва да се бори в себе си, докато се освободи от чуждото влияние.

  Всяко добро разположение на духа ви показва, че сте под влияние на същества, чиито мисли и разбирания са по-високи от вашите. Всяко неразположение и потъмняване на съзнанието показва, че се намирате под влиянието на същества с по-нисък умствен и духовен живот.

  Когато се говори за възприемане на чуждо влияние, това не трябва да ви плаши, но усилвайте мисълта си, пречиствайте чувствата си, за да преодолявате всичко, което иде вън от вашето съзнание.

  Едно се иска от ученика: да схваща вярно състоянията си и да различава кои са негови и кои - чужди, откъде идат, какъв е произходът им. Като се говори за влияние, не се разбира само в отрицателен смисъл. Както се възприемат мрачни, дисхармонични мисли и чувства, отчаяния и обезсърчения, така се възприемат и положителни мисли, насърчения и очарования.

  Всички мрачни мисли са чужди, не са ваши. Вие сте ги приели отвън някъде. Някой ваш прадядо, заминал преди двеста години за онзи свят, понеже не е подготвен да живее там, лута се из пространството, докато дойде някой възвишен дух при него и му помогне да се прероди. До това време вие ще го възпитавате, като го учите как да изпълнява Волята Божия.

  Вие трябва да различавате мислите и чувствата си, да знаете отде идат и какво носят те за вас. Не ги ли различавате, вие ще се поддавате на всяка чужда мисъл, на всяко чувство, които идат отвън, вследствие на което настроението ви постоянно ще се мени.

  Всяко настроение е резултат на доброто или лошото влияние на съществата от висок или нисък уровен. като възприема чужди състояния, човек лесно минава от едно настроение в друго, без да придобива нещо.

  Той трябва да излезе от областта на настроенията и да мине в областта на положителните и прави мисли и чувства, които го вдъхновяват и повдигат.

  За да се справя лесно с настроенията си, човек трябва да разсъждава. да разсъждава - това значи да отправя мисълта си към висшия свят, да се свързва с великите закони на Космоса, а не със силите на Земята.

  Внушите ли на някой слаб човек мисълта, че той е лош, няма да мине много време и по силата на самовнушението той действително ще стане лош човек. по-добре е на слабия човек да кажете, че той е добър, за да стане такъв, отколкото да му кажете, че е лош и той да стане лош.

  Всички сте опитали силата на внушението и затова стремете се да си внушавате добри и прави мисли, а не криви и отрицателни.

  Например някой започва да кашля. Приложете за лекуване на кашлицата следния метод: пребройте колко пъти ще кашляте днес. Например днес сте кашляли четиридесет пъти.

  Тогава вечерта, като си лягате, кажете си: "утре аз ще кашлям тридесет пъти". Бройте и този ден да видите колко пъти ще кашляте. ако сте успели в лекуването си, вие ще кашляте тридесет пъти само.

  Вечерта преди лягане пак си кажете: "Утре ще кашлям само двадесет пъти". Така постепенно намалявайте кашлянето, докато стигнете да кашляте само един път през деня. Упражнявайте волята си по този начин и ще видите какви резултати ще придобиете.

  Има същества, които са заинтересувани от човека. Едни имат желание да го спъват, други - да го повдигат. Тия, които го спъват, имат желание да го оберат, да изсмучат жизнените му енергии и по този начин да го демагнетизират.

  Това наричаме духовен вампиризъм или ограбване духовните енергии на човека. Напримнер дойде ви някаква Божествена идея, която трябва да реализирате. Тъкмо се готвите да я реализирате, нещо вътре ви казва: "Не бързай , не е дошло още времето за тази идея".

  Щом чуете този глас, вие се отказвате от намерението си. Щом се откажете, веднага идат същества, служители на духовния вампиризъм и ви ограбват.

  За да не губите духовните си сили, щом дойде в ума ви някаква светла идея, веднага пристъпвайте към реализирането. Ако при първия опит не сполучите, направете няколко опита, докато я реализирате. И да се обезсърчите, пак не се отказвайте.

  Личността може да се обезсърчи - това е външно обезсърчаване. Важно е душата да остане тиха и спокойна - като гладката повърхност на океана, като спокойното лазурно море.
  Откъс от книгата на Петър Дънов "За силата на мисълта"
  сп."Ние жените"
  Активен

  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #1 -: Юли 21, 2009, 23:17:42 »

  Най-ценната от всички придобивки, които може да постигне желаещият да притежава мисловна сила, е по-голямата възможност да помага на по-слабите хора наоколо, все още не знаещи как да използват собствените си сили.

  Една добра дума също помага, но човек може да направи много повече от това да хвърли няколко трохи на умиращия от глад.

  Нека вземем за пример случай с човек, който е във властта на някаква лоша привичка и на когото друг човек иска да помогне. На първо време е необходимо да се знае, ако това е възможно, по кое време умът на пациента вероятно няма да е зает с усилени размисли - например часа, в който той заспива. Ако пациентът е заспал, е още по-добре.

  Тогава помагащият трябва да се опита да си представи този, на когото иска да помогне, колкото се може по-ясно и живо, с колкото може повече подробности - така все едно го вижда пред себе си. Ясният образ не е най-същественото, макар че улеснява много процеса.

  Помагащият трябва да прикове вниманието си в този образ и с цялата мисловна концентрация, на която е способен, да му изпрати бавно и поетапно мислите, които желае да се отпечатат в ума на пациента. Трябва да си ги представи като ясни умствени образи, както ако трябваше да излага пред него аргументите си с думи.

  Ако случаят засяга пиянство, той може да му представи ясна картина на евентуалните болести и усложнения, на нервното разстройство и неизбежния край, които са следствие от пиенето. Ако пациентът спи, вниманието му ще бъде привлечено от лицето, което му изпраща такива образи, и ще се насочи към тях.

  Успехът зависи от концентрацията и настойчивостта на отправената мисъл, а пропорционално на степента на развитие на мисловната сила ще бъде и резултатът.

  В такива случаи обаче трябва да се внимава да не се прави опит за контролиране волята на пациента. Усилието трябва да бъде насочена изцяло към представяне пред ума му идеите, които биха могли да го подбудят към правилни разсъждения. Ако се правят опити да се наложи насила дадена линия на поведение, придобивката ще бъде незначителна.

  Тенденцията на ума към отдаване на някакъв порок не може да бъде променена с поставяне на препятствия пред навика. Отбит от дадено неправилно направление, той ще си намери друго, старият порок ще бъде заменен с нов. Никой не бива да се опитва да налага волята си на друг човек, даже ако иска да му направи добро.

  Израстването не може да бъде подпомогнато от такъв род външни въздействия. Умът трябва да бъде убеден, чувствата трябва да бъдат извисени и очистени, иначе никаква придобивка не може да има.

  Ако човек иска да помогне мислено на свой приятел, той трябва да постъпи по същия начин, като си го представи и ясно изложи идеите, които би желал да бъдат възприети. Една силна мисъл с пожелание за негово добро, пратена му като обща защитна сила, ще остане при него като мисъл-форма толкова дълго, колкото е силата на изпратената мисъл и ще го пази от зло, действайки като преграда пред недоброжелателни мисли и дори предупреждавайки го за физически опасности.

  Мисъл за мир и утеха ще успокои ума, излъчвайки покой около човека.Помощта, която често бива изпращана на някого посредством молитва, е от същото естество. Често ползата от молитвата пред обикновеното пожелание за добро се дължи на по-голямото съсредоточаване и настойчивост, които вярващият влага в молитвата си. Подобно съсредоточаване и настойчивост биха помогнали и без молитва.

  Молитвата е полезна и по друг начин: тя обръща вниманието на някое свръхчовешко или висше същество към обекта на молитвата и вместо непосредствената помощ, може да бъде указана такава от по-висше естество.

  Бихме могли да вмъкнем тук бележката, че полуначетеният теософ не бива да се страхува да помогне с мисъл, за да не попречи на кармата на лицето. Нека я остави да се грижи сама за себе си. Ако може да помогне - да стори това без страх, като се уповава на факта, че тази помощ сигурно се включва в кармата на приятеля му и той всъщност е щастливият агент на Закона.
   
  ПОМАГАНЕ НА ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ УМРЕЛИ
  Всичко, което сме способни да направим с мисъл за живите, можем да го направим, и дори в по-голяма степен, за онези, които са минали преди нас през вратите на смъртта. В техния случай те са свободни от тежката физическа материя, която трябва да бъде приведена в трептение преди мисълта да може да достигне будното съзнание.

  Когато човек умре, съществува тенденцията вниманието да бъде обърнато навътре и да се живее по-скоро в ума, отколкото във външния свят. Мисъл-струите, които обикновено са се изливали навън, търсейки съприкосновение с външния свят през органите на осезанието, сега са като блокирани от една пустота - естествен резултат от загубата на техния инструмент; точно както човекът, тичащ към познатия мост над една река, изведнъж бива спрян от пропастта, над която мостът е изчезнал.

  Пренареждането на астралното тяло, скоро след напускането на физическото, се стреми да затвори умствените енергии, като пречи на тяхната външна проява. Астралната материя, ако не бъде тревожена от някоя дейност на хората,останали на Земята, образува твърда черупка на мястото на гъвкавия инструмент и колкото по-висш и чист е бил току-що приключилият живот на Земята, толкова по-плътна и цялостна е преградата срещу външните впечатления или проявленията отвътре.

  Но оградени по този начин, що се отнася до техните изливащи се навън енергии, хората са още по-чувствителни за влияния от умствения свят и следователно могат да получат помощ, кураж или съвет много по-успешно, отколкото когато са били на Земята. В света, в който са отишли, свободни от физическото тяло, една любовна мисъл за тях е така осезаема, както тук на Земята е една любовна дума или една нежна ласка.

  Следователно всеки, който заминава там трябва да бъде изпращан с хубави мисли за мир и любов, с пожелание за по-бързо преминаване през долината на смъртта към страната на светлината отвъд. И наистина, мнозина са тези, които остават в астралния свят по-дълго, отколкото трябва само защото са имали лошата карма да нямат приятели, знаещи как да им помогнат от другата страна на смъртта.

  И ако хората на Земята знаеха колко много утеха и щастие изпитват пътниците из небесните селения от тези наистина ангелски послания, от тази изпращана мислено любов, от това окуражаване; ако знаеха само каква сила имат да подкрепят и утешават, никой нямаше да бъде оставян сам от приятелите, останали след него. Колко голяма е утехата за душата, лишена от присъствието на любимия ближен, който е озарявал живота ни, когато знае, че сме способни да му служим и да го окуражаваме по пътя му с мислени ангел-хранители.

  Тайноведците, основатели на великите религии, не са пропуснали този момент на служене и помощ, които останалите живи дължат на заминалите за отвъдното. Индиецът има своята Шрадха1, с която помага на заминалите по пътя, като ускорява преминаването им в Сварга. Християнските църкви имат служби и молитви за “умрелите”.

  Само протестантското направление на християните е изгубило тази милостива традиция, заедно с много други неща, принадлежащи на висшия живот на християнина. Дано знанието по-скоро им върне полезната практика, която някога по незнание са отхвърлили!
   
  МИСЛЕНЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО
  Не бива да ограничаваме нашата мисловна дейност само с часовете, в които сме във физическото си тяло, защото твърде много полезна мисловна дейност можем да развиваме и когато сме унесени в сън.

  Процесът “заспиване” представлява просто отдръпване на съзнанието от физическото тяло, което си почива, докато самият човек преминава в астралния свят. Освободен от физическото тяло, той има много по-големи възможности за мисловна дейност, но в повечето случаи не я насочва навън, а я използва вътре в себе си за разрешаването на въпроси, касаещи неговия буден живот. Неговата мисловна енергия тече по обичайния си начин и работи върху проблеми, които будното му съзнание се опитва да разреши.

  Поговорката “сутринта е по-мъдра от вечерта”, мнението, че когато предстои да се вземе важно решение, човек трябва “да преспи с него преди да реши”, са смътни предусещания за мисловната дейност, извършвана по време на сън. Без какъвто и да е съзнателен опит да се използва освободения ум, хората събират плодовете от неговия труд.

  Вместо обаче да оставят мисълта да се скита свободна, тези, които се стараят да ускорят своята еволюция, трябва съзнателно да използват вложените ни възможности, когато са свободни от ограниченията на тялото. Начинът да правят това е прост.

  Задачата, която чака своето разрешение, трябва да бъде спокойно задържана в ума в момента на лягане; тя не трябва да се обмисля, да се дават доводи по нея, защото това може да попречи на съня; трябва просто да се положи и остави в ума. Това е достатъчно, за да се даде нужното направление на мисълта и Мислителят ще я поеме и ще се занимава с нея във времето, когато е свободен от физическото тяло.

  Обикновено решението ще бъде в ума при събуждането, т.е. Мислителят ще го отпечата върху мозъка, така че е добре човек да държи хартия и молив до леглото си, за да запише решението веднага след пробуждането си, защото така получената мисъл може лесно да бъде заличена от наплива на физически усещания и трудно може да се възстанови.

  Много трудности в живота могат ясно да се видят по този начин и да се открие път за тяхното разрешаване. Много проблеми биха могли да намерят своето разрешение, когато бъдат поставени пред освободения от бавния мозък ум.

  По същия начин в нощните часове човек може да помогне на някой свой приятел в този или отвъдния свят. Той трябва да си представи приятеля в ума си и да вземе необходимото решение да го намери и да му помогне. Този умствен образ ще му помогне да се срещне с него в астралния свят. Но винаги, когато човек чувства някакво вълнение, предизвикано от мисълта за приятеля - както в случая с починал близък, - той първо трябва да се постарае да се успокои и тогава да си легне да спи.

  Вълнението причинява въртене в астралното тяло и ако то е в състояние на силна възбуда, изолира съзнанието и прави невъзможно преминаването на умствени вибрации надолу.

  В някои случаи на подобно общуване в астралния свят, в будната памет може да остане спомена за “сън”, а в други може да няма никаква следа. Сънят е памет - често объркана и примесена с други трептения - за срещата ни извън тялото и така трябва да се възприема. Но ако няма никаква следа в мозъка, това не означава нищо, защото работата на освободения ум не може да бъде спъвана от невежеството на мозъка, който не взима участие в нея.

  Полезността на работата в астралния свят не се управлява от паметта, запечатана в мозъка от завърналото се съзнание, човек може нищо да не си спомня и все пак да е свършил много полезна работа в часовете на сън.

  Друга форма на мисловна работа, която слабо се помни и която може да се върши вън или във физическото тяло, е създаването на добри възможности, подпомагането на народни, благодетелни за човечеството движения. Когато човек мисли за тях по определен начин, той изпраща струи помощ от вътрешните светове на съществуването, което можем специално да разгледаме във връзка със
   
  СИЛАТА НА СЪВМЕСТНАТА МИСЪЛ
  Че голяма мощ може да се постигне от съвместната работа на различни хора с обща цел, се признава не само от окултисти, но и от всички, които имат известни познания върху науката за ума. В някои християнски общности съществува обичай преди изпращането на проповедническа мисия за някъде, тя да бъде предшествана от конкретно и настойчиво мислене.

  Например, малка група римо-католици се събират в продължение на седмици и месеци преди изпращането на мисията и подготвят почвата, където ще работят, като си представят мястото, мислят за себе си като за пребиваващи вече там, мислят усилено върху някоя църковна догма.

  По този начин те създават мисловна атмосфера в областта, което благоприятства разпространението на римо-католическите учения, тъй като възприемчивите умове биват подготвени да търсят знания от тях. Мисловната работа ще бъде подпомогната от допълнителната помощ, която дава молитвата - една друга форма на мисловна работа - разпалвана от религиозна обич.

  Контемплативните монашески ордени на римо-католическата църква вършат огромна добра и полезна работа с мисъл, както правят и пустинниците в индийската и будистката религии. Винаги когато някой добронамерен и чист ум започне да помага на света с изпращане на благородни и възвишени мисли, това е вид дейност в служба на човека и такъв уединен мислител става един от възродителите на света.

  Група от сходно мислещи хора, като например теософите, могат да направят много за разпространението на теософските идеи в тяхната собствена околност, ако се съгласят да отделят по десет минути всеки ден за мислене върху някое теософско учение. Не е необходимо те да са на едно място, ако умовете им са заедно.

  Да предположим, че една такава група реши да мисли върху прераждането ежедневно по десет минути в продължение на три или шест месеца - мощни мисъл-форми ще изпълнят избраното място и идеята за прераждането ще се зароди в умовете на значителен брой хора. Тогава ще се появят въпроси, ще бъдат потърсени книги по въпроса и последвалата по въпроса след подобно подготвяне на почвата сказка, ще привлече не малко заинтересована публика.

  Успех, далеч надминаващ вложените физически усилия, се постига там, където ревностни мъже и жени се сдружават в подобна умствена пропаганда.

  "Мисловната сила"
  Ани Безант
  Активен

  Icko
  Гост
  « Отговор #2 -: Март 28, 2010, 23:13:02 »

   А как вие помагате си с мисълта? Усмивчица
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #3 -: Март 29, 2010, 13:34:39 »

  Изпращам си положителни мисли,които ме карат да се чувствам добре.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 10, 2010, 20:23:24 »

  По принцип не ми е трудно да мисля за каквото искам, но забравям за какво искам да мисля, на моменти! Малко по-често трябва да си спомням... Усмивчица
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #5 -: Юли 10, 2010, 20:34:24 »

  Наблюдавам мисленето си, и като се хвана, че мисля нещо лошо, го променям. Така променям и чувството: ако се чувствам недобре във връзка с нещо, изпращам съзнателна положителна мисъл.Така се променя и чувството.Е, ако фактора – човека - е много "противодействащ", се махам оттам
  Активен
  phantasma
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 7


  « Отговор #6 -: Януари 21, 2011, 12:00:03 »

  Много добра тема.Хубаво е човек да ги осъзнае тези неща

  Активен

  Some people want diamond rings
  Some just want everything
  But everything means nothing
  If I ain't got you, Yeah
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #7 -: Януари 21, 2011, 13:53:35 »

  Много добра тема.Хубаво е човек да ги осъзнае тези неща  Say you don't need no diamond rings
  and I'll be satisfied,
  tell me that you want those kind of things
  the money just can't buy
  I don't care too much for money,
  the money can't buy me love.
  Cant buy me love,
  can't buy me love...  Така е, само докато стигнем до това осъзнаване /за мисълта/, колко път се извървява, и след като вече човек го е осъзнал, добре е да го прилага. Трябва си практика и приложение. Но веднъж като си взел решение да контролираш мисленето си, това ще залегне в мозъка и ще работи. Ако преди си мислил каквото ти дойде /лоши работи/ , виждал си след това последиците какви са, но пак не ти идва на акъла в момента да промениш мисленето си...
  ако си взел съзнателно решение да наблюдаваш и контролираш мисловния процес, ще се появява  и ще те подсеща. Така се учим да използваме съзнателна насочена мисъл за наше добро и за обща полза.

  Човек трябва да стане господар на себе си и на своя живот /Учителя/


  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Сила на концентрацията
  Йога
  Админ 0 1388 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 19:17:40
  от Админ
  Невидимата сила на Съзнанието
  Видео клипове
  Kery 2 1646 Последна<br />публикация Октомври 06, 2010, 02:24:38
  от Странник
  Мисловната сила - Ани Безант « 1 2 »
  Книги
  нео нула 24 2403 Последна<br />публикация Юли 18, 2011, 05:31:50
  от НИКОЙ
  Динамическа сила на мисълта - Беинса Дуно
  Духовни учения
  {-^-} 1 1194 Последна<br />публикация Февруари 28, 2012, 20:55:02
  от {-^-}
  Какво е истина? Как достигаме до нея? Кога сме прави и кога грешим?
  Обща тематика
  вожда 7 1196 Последна<br />публикация Септември 06, 2013, 02:25:39
  от Мортишка

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright