Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ЗНАЕМ КАК ДА ПРЕЖИВЯВАМЕ, НО НЕ ЗНАЕМ КАК ДА ЖИВЕЕМ!!!  (Прочетена 3515 пъти)
delfin
Гост
« -: Юли 21, 2009, 01:12:11 »

ДЖОРДЖ КАРЛИН - за всички нас


Когато съпругата на Джордж Карлин починала, Карлин – известният груб и устат комик от 70-те и 80-те години написал:

"Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.


Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме до Луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща, но не и по-добри неща.


Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме, по-малко. Планираме повече, но постигаме, по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, на големите мъже и дребните души, на лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големите семейни доходи и на повечето разводи, на по-красивите къщи и разбитите домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, на връзките за една нощ и наднорменото тегло, на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване”.

Запомнете, отделяйте повече време на тези, които обичате, защото те не са до вас завинаги.

Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече с вас.

Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете, казвайте „обичам те” на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето.

Запомнете, дръжте се за ръце и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ НЕ СЕ МЕРИ С БРОЯ ВДИШВАНИЯ, КОИТО ПРАВИМ, А С МОМЕНТИТЕ, КОИТО СПИРАТ ДЪХА НИ."
Активен
Бунтарката
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Юли 23, 2009, 17:05:48 »

  На много хора съм казвала ,че времето е безкрайно по-ценно от парите,но малцина са ми повярвали.
  Толкова много време хората влагат в правене на пари ,като пропускат същественото.
  Имаше една мисъл ,която няма да забравя,един човек беше казал толкова време и енергия изхабих за да правя пари и накрая установих ,че всичко към което съм се стремил не може да бъде купено.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  delfin
  Гост
  « Отговор #2 -: Юли 23, 2009, 18:04:11 »

  Особено ценно е, когато имаш възможност да разполагаш сам с времето си (поне през по-голямата част на деня), а не под часовникарско разписание и чужди разпоредби.
  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Юли 24, 2009, 00:07:33 »

  "Човек не бива да позволява на часовника и календара да му пречат да види ,че всеки миг от живота е чудо и тайнство"
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Юли 27, 2009, 01:07:40 »

  На много хора съм казвала ,че времето е безкрайно по-ценно от парите,но малцина са ми повярвали.
  Толкова много време хората влагат в правене на пари ,като пропускат същественото.
  Имаше една мисъл ,която няма да забравя,един човек беше казал толкова време и енергия изхабих за да правя пари и накрая установих ,че всичко към което съм се стремил не може да бъде купено.
  Вижте какво пише по темата в "Монахът ,който продаде своето ферари":Времето изтича през пръстите ми като пясък и никога не се връща назад.Онези,които го използват мъдро от ранна възраст,са възградени с богат ,продуктивен и щастлив живот.Други,които никога не разбират принципа ,че "овладяването на времето е овладяване на живота",не осъществяват огромния си човешки потенциал.Времето по-силно от всичко друго премахва всякакви социалниразличия.Независимо дали сме привилегировани или онеправдани,дали живеем в Текас или Токио,на всички са ни отредени дни от само двайсет и четири часа .Разликата между онези,които са изградили изключителен живот ,и всички останали ,е начинът,по който си използват времето.Да овладяваш добре времето не означава да си непременно работохолик .Овладяването на времто ти дава повече време ,за да вършиш нещата ,които обичаш,нещата ,които са наистина важни за теб.Овладяването на времето води до овладяване на живота....Ако записваш не само срещите си с други хора,но и онези по-важни от всичко срещи със самия себе си,за да четеш,да се релаксираш или да напишеш любовно писмо на жена си,ще бъдеш много по-продуктивен по отношение на времето си.Не бива да забравяш ,че времето ,прекарано в обогатяване на вътрешния ти свят ,никога не е загубено.Благодарение на него ставаш много по-продуктивен в работата си.Просветлените хора следват приоритети те си .Това е тайната на овладяването на времето.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Кабала и какво знаем за нея.
  Видео клипове
  The One 6 2985 Последна<br />публикация Ноември 18, 2010, 23:31:03
  от Симона
  Живеем в дуалистичен свят
  Обща тематика
  Spirit 8 1849 Последна<br />публикация Март 07, 2010, 18:12:13
  от pdd
  What The Bleep Do We Know-Какво знаем ние?
  Филми
  dayana 7 3618 Последна<br />публикация Март 09, 2011, 14:56:54
  от onidar
  Какво знаем за индианците « 1 2 »
  Обща тематика
  bars_i 21 9547 Последна<br />публикация Ноември 09, 2013, 21:49:12
  от вожда
  Какво трябва да знаем за да си направин енергиен щит?! « 1 2 3 4 »
  Духовни учения
  stefanica 50 7475 Последна<br />публикация Януари 09, 2012, 01:19:05
  от Sue

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright