Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Чувствата  (Прочетена 1156 пъти)
delfin
Гост
« -: Юли 21, 2009, 00:00:08 »

Едни цитати от "Анастасия", който ми пасва донякъде на настроенията, обхванали ме в последно време:

"Цялата информация способна е да предаде посредством чувствата.

Ти ту се ядосваше, ту възхищаваше, ту се смееше, ту се страхуваше. И с всяко от чувствата у теб възникващи приемаше информация. Обемът й огромен е и се разкрива впоследствие, когато си спомняш чувствата, възникнали у теб в онези дни.

Чувствата са концетрирана информация в огромен обем. И колкото е по-ярко чувството и по-силно, толкова повече вселенски знания има в него."


"Но информацията събрана в чувство, в този случай — в чувството на страх, позволява да се реагира мигновено. За един миг преживяване на ярко чувство в човека преминава голям обем информация. При описанието й може да се получи трактат, безчувственото осмисляне на който може да продължи с години.

Правилната съвкупност на чувствата, тяхната вярна последователност могат многократно да увеличат вече съдържащият се в човека обем от знания.

Например твоят страх от мечката премина също мигновено. Но защо изчезна? Това не е естествено. Ти както и преди си беше в тайгата, без оръжие, и мечката не беше отишла далече, а и други зверове можеше да има в тайгата.

Но чувството на срах у теб за миг се смени с чувство на безопасност. Тази защитеност ти усещаше в много по-голяма степен отколкото когато се намираше на кораба си или в града, дори в обкръжението на въоръжена охрана.

Чувството на защитеност възникна у тебе също мигновено. Това се случи веднага щом ти видя, че мечката с удоволствие приема моите команди, реагирайки на думите и жестовете ми. Чувството на защитеност ти даде възможност по нов начин да възприемаш информацията. "


"Балансът на чувствата е важен, той свидетелства за равновесието на човека и в същото време, постоянното пулсиране на чувствата поражда все нови и нови потоци от информация."
« Последна редакция: Юли 21, 2009, 00:03:37 от delfin » Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Световното правителство?!
Програмиране, световен елит
delfin 12 2772 Последна<br />публикация Юли 25, 2009, 14:51:12
от delfin
От кой квартал във вашите градове сте?
Обща тематика
Аэ съм 6 1526 Последна<br />публикация Май 02, 2010, 22:51:59
от Аэ съм
Гробницата на Бастет е в Странджа!
Древни цивилизации
Аэ съм 1 4828 Последна<br />публикация Юли 08, 2010, 15:35:01
от Аэ съм

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright