Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Премахване на камъни в жлъчката без операция  (Прочетена 26459 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Януари 16, 2011, 01:43:52 »

Премахване на камъни в жлъчката без операция на жлъчния мехур!

Имате ли жлъчни камъни?

Следната информация за камъни в жлъчния мехур е от прекрасна книга "Имате ли камъни?", "Are you 'Stoned'?" by chiropractor Claude M. Lewis, Edith Hiett and Leon Hiett.
Повечето хора могат да имат стотици камъни в жлъчката. Те са меки и не се появяват на рентгенова снимка, освен ако не се калцират. Те също не могат да се покажат на ултразвуково сканиране. Въпреки това, те причиняват проблеми, като болки в жлъчния мехур, алергии, непоносимост, чрез блокиране на жлъчните пътища дори когато те не са калцирани.

Много хора са изпитали не хирургично отстраняване на камъни в жлъчката. Прочистване от камъни в жлъчката е описано подробно в книгата Хулда Кларк "Лечение на всички болести". Това е, което аз винаги правя.
Единствените съставки на този метод са зехтин и лимонов сок. Авторите лично от опит са изпитали отстраняване на камъни в жлъчката. Не само, че те се освободиха от всички евентуални бъдещи проблеми с жлъчния мехур, но те станаха по енергични и издръжливи, отколкото преди.

Болката в жлъчния мехур може да бъде мъчителна. В книгата се описва един човек, имал силни болки в жлъчния мехур, който споделя: „Болката дойде внезапно, без предупреждение”. Той се е чувствал преди много здрав и не е имал никакви симптоми. Болката била толкова тежка. Подложен е бил на операция, при която жлъчния мехур е изваден, както при толкова много хора. Вероятно лекарите не са го предупредили за вероятни последици от операцията на жлъчния мехур. Сега, много храни му създават истински храносмилателни проблеми, дори и прости храни като салати, които не са му правили проблеми преди.
Друга жена след операцията намира на храносмилането на много храни "непоносимо болезнено", включително месо, сметана, сосове, топъл хляб, макаронени изделия, зелена салата!

Каква е функцията на жлъчния мехур?
Жлъчният мехур се запасява с жлъчка в оптимални количества, когато това е необходимо. Без жлъчния мехур, черния дроб ще произвежда жлъчка, но жлъчката ще изтича, защото няма да има подходящо място къде да отиде.

Какво е жлъчката?
Далакът разгражда остарелите червените кръвни клетки в жлъчни соли и други вещества. (Каква прекрасна система е нашето тяло! Дори износени кръвни клетки се използват!). Жлъчните соли са достатъчни в тялото, когато са в нормални количества.
Черният дроб премахва излишните жлъчни соли, ако има в повече и отпадъци и ги изпраща на жлъчния мехур за съхранение. Черният дроб е един химически завод. Въпреки, че продуктите са в жлъчния мехур, водата се абсорбира отново и така отпадъчните продукти стават по-концентрирани и формират жлъчката.

Жлъчката е необходима за три неща:
1.Да неутрализира киселините от стомаха (тъй като жлъчката е много алкална)
2.Да разгражда мазнините, така че да могат да се усвояват
3.Тя е естествен лаксатив (разслабително) за дебелото черво
Жлъчката е от съществено значение при разлагане на мазнините. Когато ядем храна богата на мазнини от жлъчния мехур се освобождава голямо количество жлъчка, за да усвои мазнините. Когато е правена операция на жлъчния мехур, тогава няма къде да се съхранява жлъчката, когато е необходимо. Тя се отделя непрекъснато и когато голямо количество е необходимо при хранене с много мазнини, тогава се чувства недостиг на жлъчка за правилното храносмилане.

Какво представляват камъните в жлъчката?
Камъни могат да се образуват навсякъде в тялото, където има течност, съдържаща минерални соли, които могат да кристализират, когато течността се задържи за известно време, като например в един кух орган, като жлъчния мехур. Камъните могат да бъдат големи или малки, а понякога се съединяват заедно и причиняват допълнително по големи камъни. Малките камъчета, често се отделят заедно с жлъчката и не представляват никакъв проблем. По-големите обаче, могат да задръстят жлъчните канали и да причинят колики, едно от най-болезнените заболявания. В други случаи, камъните в жлъчния мехур могат да се задържат и да няма оплаквания. Жлъчните камъни не са истински камъни. Те са по-скоро жилави, меки и предимно зелени на цвят. Размерът им варира до големина на топка за голф. Дори и големите камъни в жлъчката могат да се изхвърлят като се следва рецептата за прочистване.

Какви симптомите може да има при камъни в жлъчката?
Жлъчните камъни могат да причинят жлъчна криза, както проблеми и болки в жлъчния мехур.
Камъните в жлъчката също могат да причинят симптоми, които изглежда са свързани с това, като например газове в стомаха, чревни газове или спазми в стомаха. Ако жлъчния камък остане в жлъчката за дълго време, ще се получи натрупване на жлъчка зад него. Това може да доведе до жълтеница (кожата пожълтява). Жлъчни камъни са по-склонни да растат, когато има високи нива на холестерол. Холециститът представлява възпаление и възможно инфектиране на жлъчния мехур, причинено от запушване за продължителен период.
Органите в човешкото тяло никога не променят предназначението си, но понякога те спират да работят. Отговорът не е да се премахне органа, а да се направи така, че да заработи отново. Когато жлъчният канал се блокира от жлъчни камъни, как тогава жлъчният сок ще отиде в тънките черва? Той може да използва друг път чрез панкреаса, като по този начин ще отиде в тънките черва. Това за организма е по добре и от най лошата ситуация.
Проблемът с този нов път е, че жлъчката дразни панкреаса. Когато клетките в панкреаса са раздразнени, той започва да изпълнява своята функция. В този случай, задстомашната жлеза произвежда инсулин. Проблемът с това е, че инсулин се произвежда в грешното време и това може да причини хипогликемия (ниска кръвна захар). По-късно, когато е необходим инсулин, там няма да има достатъчно и това може да причини хипергликемия (твърде много захар) - с други думи, диабет.
Д-р Клод Люис смята, че "камъните в жлъчката са може би основната причина за появата на диабет при възрастни". (Въпреки че яденето на захар е вероятно една голяма причина също. Диабет, не е съществувал преди да сме започнали да произвеждаме и употребяваме захар).
Това очевидно не е лек за диабета, но д-р Люис е имал пациенти, при които значително е намален или напълно премахнат инсулина след прочистване на камъните в жлъчката.

Предупреждение за хората, които вземат инсулин:
След като направите прочистване на жлъчните камъни проверете нивото на инсулина, преди да продължите лечението с инсулин. В противен случай може да получите инсулинов удар от високо ниво на инсулин. Това се случи с една жена на почти 40 години след 4 дни прочистване на жлъчните камъни.
Премахване на камъни в жлъчката могат да помогнат на запека, тъй като се подобрява потока на жлъчката, което е естествен лаксатив (разслабително).
Премахване на камъните в жлъчката могат да допринесат за подобряване на здравословното състоянието на тялото
Хепатитът е един възпалителен процес в черния дроб. Той може да бъде причинен от камъни в жлъчката, поради задръстване с токсини.

Очистването от жлъчни камъни е полезно и за тези, които са с премахнат жлъчния мехур! Един цитат от книгата:
"Спомням си една жена, която беше с хирургично отстранен жлъчен мехур..." Не мога да повярвам ", тя ми каза. "Аз все още съм със същите симптоми, които имах преди операцията на жлъчния мехур преди три години".
"Вероятно имате камъни в жлъчката", казах.
"Вие не ме чухте", отговори тя. "Казах ви, че имах отстранен жлъчния мехур преди три години."
"Това няма нищо общо с това. Ти все още живееш, затова черния дроб продължава да функционира и да премахва токсините. Те трябва да отидат някъде, и те продължават да „формират жлъчни камъни."
Тази жена провела лечението с зехтин и лимонов сок с много добри резултати. Излишно е да казвам, че е била много изненадана!

Операция на жлъчния мехур
Класическата медицина предпочита хирургично отстраняване на жлъчния мехур, като лечение на камъни в жлъчката. 20% от хората страдат от хронична диария след операцията.

Не хирургично отстраняване на камъни в жлъчката
Д-р Луис е установил, че 99% от хората, които са провели лечението за прочистване са имали камъни в жлъчния мехур.
Методът на д-р Луис за премахва на жлъчни камъни е:
- Лесен
- Безболезен
- На практика безплатен
- Провежда се обикновено през нощта
Освен това можете да поддържате жлъчния мехур, което е от съществено значение да поддържате тялото си във върховно здраве!

Единствените съставки, от които имате нужда са чист зехтин и прясно изцеден лимонов сок.
Има някои съставки по избор: Преди лечението желателно е да приемате повече сокове от ябълка, морков, портокал или от грейпфрут, а по време на лечението сок от ананас и зеленчуци. След лечението, се препоръчва витамин С, methionince, холин (choline), инозитол (inositol) и лецитин (lecithin) да се приемат като добавки към диетата.

Предварителна подготовка (понеделник до четвъртък)
За по лесно отстраняване на жлъчните камъни се препоръчва да направите няколко клизми в началото на седмицата, за да се очисти дебелото черво. Може 1-2 дни преди лечението да приемате само сок от ябълки и моркови, а след това сок от портокал и грейпфрут. Пийте достатъчно вода.

Начало на лечението
Може да започнете в петък. Не приемайте твърда храна следобед.
Ще ви трябва:
- 470 мл (1 pint) студено пресован зехтин (2 чаши), по лек вариант половин до една чаша зехтин!
- 470 мл (1 pint) прясно изцеден лимонов сок (2 чаши)
- Масло (олио) от мента за вкус
- Сок от ананас или зеленчуков сок
- Измерването може да стане с чаша или супена лъжица

Лечение
12:00 часа на обяд: Спрете приемането на твърда храна
6.30 pm: Спрете приемането на течности за пиене
7.00 pm: Изпива се една четвърт чаша (четири супени лъжици) от зехтина. Следвайте веднага с една или две супени лъжици лимонов сок. Легнете и се отпуснете.
Повтаряйте това на всеки 15 минути интервал. Изправяйте се, поглъщайте дозата и лягате отново.

Можете да четете или гледате телевизия.
Не забравяйте, ако имате ужасно гадене или усещане за повръщане, използвайте 1-2 капки масло от мента в зехтина или малко количество сок от ананас или зеленчуци, докато отново можете да продължите на обикновен зехтин и лимонов сок.
Ако изпитвате трудности при приемането на зехтина и лимоновия сок може да увеличите времето от 15 минути на 20-25 минути интервал. Опитайте се да преглътнете зехтина и лимоновия сок. Ако прекалено много ви се повдига вземете толкова, колкото можете.

След като приключите с приема на зехтина и лимоновия сок си легнете да спите. Легнете на дясната си страна. Тази позиция ускорява процеса на навлизане на зехтина в жлъчния мехур и действието му като смазка. Това, заедно с омекотяващо действие на лимонов сок ще спомогне за освобождаване на камъни по-лесно от жлъчния мехур. Останете в леглото и си почивайте.

Към 2.00 - 3.00 ч. най-вероятно ще се събудите с желание да отидете до тоалетната. За някои, това може да не се случи до 11 ч. на следващия ден. Ако първото движение на червата е към 2.00 - 3.00 ч. вероятно няма да изхвърлите камъни, но при всяко следващо ходене поглеждайте в тоалетната чиния. Може да забележите зелени неща в изпражненията или зеленикави течни изпражнения. Някои камъни в жлъчката се разтварят от лечението.

Д-р Луис е установил, че 1% от хората не успяват да изхвърлят камъни в жлъчката. Ако сте един от тези 1%, не се разочаровате. При някои индивиди, мощните действия на лимоноk
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #1 -: Януари 16, 2011, 01:44:21 »

Една седмица преди прочистването е добре да се яде хубава, прясна и здравословна храна. Препоръчително е да се премине изцяло на растителна храна като се спазва тя да бъде предимно сурова. Топлинната обработка да се прилага чрез задушаване на пара или варене.

В основната си част прочистването трае 3 дни. В тези три дни се пият прясно приготвени сокове. Соковете могат да бъдат от:
...
* зелени ябълки;
* моркови;
* моркови и червено цвекло.

През трите дни на прочистването следва областта на черния дроб да се затопля с грейка (или по друг начин) по няколко пъти дневно.

На третия ден сокове и вода се пият до около 17 часа. Областта на черния дроб отново се затопля и около 19 часа се взимат равни количества (по около 120-200 мл) студен-опресован зехтин и прясно-изцеден лимонов сок. Зехтинът и сокът от лимони се изпиват бавно и спокойно. Цялата вечер е добре да бъде прекарана в хармонична и приятна атмосфера. Продължете със затоплянето на черния дроб – това ще отпусне каналите и той по-лесно и несмущаващо ще се освободи от натрупванията.

На сутринта дебелото черво е добре да бъде очистено. Може да бъде направена клизма или да се изпие Английска сол (магнезиев сулфат), за да се подпомогне изчистването на отделените чернодробни камъни. Около обяд може да започнете да се храните със сок или плод.

Чернодробните и жлъчните камъни се отделят в дебелото черво. Те са най-често със зеленикав цвят и консистенция на пластелин.

Процедурата е сравнително лека. Затоплянето на черния дроб е важно и не бива да се пренебрегва. Възможно е в малко случаи да се изпита лека болка или гадене. При спазване на цялата процедура и при вслушване в сигналите от тялото не би следвало да има неприятни усещания.
Прочистването на черния дроб се препоръчва:

* да се прави през края на зимата и пролетта;
* да се прилага при пълнолуние;
* да се прави като профилактично средство (при наличието на установени проблеми следва подходът за лечение да се съобрази с конкретните обстоятелства).

Ползи от прочистването:

1. Черния дроб и жлъчката се освобождават от натрупвания.
2. Подобрява се работата на черния дроб и жлъчката.
3. Прочистването подобрява метаболизма.
4. Влия благотворно върху емоционалното състояние.
5. Трите дни на сок изчистват кръвта, лимфата, подобравят работата на храносмилателната система, носят здраве за очите, оказват положително действие върху кожата, зареждат с елементи, вещества и прана.
6. Яденето на здравословна храна няколко дни преди и след прочистването ще окаже допълнително благотворно влияние върху тялото, чувствата и мисълта.

____________________________________________________________
Допълнителни материали за черния дроб и камъните на английски език:
http://www.globalhealingcenter.com/liverstones.html
http://www.nutridirect.co.uk/liver-cleanse.html
http://www.britishlivertrust.org.uk/home/the-liver/liver-diseases/gallstones.aspx
http://curezone.com/gallstones/
http://en.wikipedia.org/wiki/Gallstone


ПС:Вижте това   http://lunaf.com/bulgarian/lunna-dieta/
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 01:57:54 от AMAZING » Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« Отговор #2 -: Март 08, 2011, 17:10:14 »

Не знам дали такава процедура ще има ефект. Но като лекар мога да кажа, че би била абсолютно противопоказана за хора с гастрит и язва.
Активен
Alida
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 253


« Отговор #3 -: Октомври 10, 2011, 23:28:13 »

Преди години майка ми със същата рецепта (втората, но една седмица само на ябълков сок), си прочисти и бъбреците. Понеже нейният проблем бяха бъбреците, тя беше много изненадана и цветно ми описа това, което е изхвърлила, като ги нарече "тъмнозелено и като пластилин". А в лечебника, от където я взехме, си пишеше какво е това, така че у нас нямаше никакви съмнения.
 Ефектът върху майка ми не знам какъв е бил, но със сигурност го е имало, щом натисна леля да маха и нейните няколко месеца по- късно  Ухилен
 Не знам доколко е подробност- тя тогава беше на 60г., а със стомаха си поначало не се радва на разбирателство.
Активен

"Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Съновниците??? Можем ли да им вярваме???
Анкети
giti 8 4635 Последна<br />публикация Ноември 10, 2010, 23:16:26
от nre
Съобщение относно Коронната чакра на планетата « 1 2 »
Обща тематика
Spirit 15 4958 Последна<br />публикация Декември 07, 2010, 11:21:43
от zvezdichka
Гръмнаха Кенеди, защото искаше да разкаже за срещите с извънземните
Извънземни цивилизации
Evolution 7 5828 Последна<br />публикация Март 16, 2011, 14:18:33
от meander
Пророчествата на Слепия Ембрион...начало...
Послания
lessus 12 2993 Последна<br />публикация Декември 11, 2010, 18:58:32
от lessus
Дневникът на flear.de.lis '' Откровен разговор с въплъ « 1 2 3 »
Лични дневници
fear.de.lis 32 2349 Последна<br />публикация Август 15, 2013, 02:05:46
от Странник

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright