Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: От секс към свръхсъзнание??  (Прочетена 2026 пъти)
Ivs.SY
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 25


« -: Януари 15, 2011, 06:28:31 »

"...Най-долният център в нас, седмият, е проявление на тазовия плексус. Разположен е под сакралната кост и е фин център. Грижи се за простатата. Това е центърът на невинността. Тя е първото нещо, което Бог е създал на Земята. Невинността е святост, тя е красотата на Бог, тя е любов. Тази невинност е разположена в нас под Кундалини и ще бъде обект на Моята лекция в същата зала, когато ще обясня в подробности как се проявява в други аспекти от нашия живот.

Защо е важен фактът, че тази точка е разположена под Кундалини? Защото е казано, че отделителните функции се контролират от тазовия плексус, изявен именно чрез този център, наречен Муладхара чакра. Той няма нищо общо с Кундалини. Много е важно да се знае, че няма нищо общо с Кундалини. Ако сексуалните прояви отвеждаха до Бог, животните щяха да бъдат много по-бързи от вас в еволюцията си! Няма какво да научим от тях. Човешки същества сме. Онези, които искат да се учат от тях, ще се превърнат в животни. В какво трябва да се превърнем сега – в жаби и червеи, или във висши личности, които са напълно под своя команда, които са собствени водачи? Или ще бъдем роби на проблемите си? Но как ще станем свои водачи ако поднасяме на собствените си същества неща, които ни разрушават?

Затова всеки трябва много, много ясно да разбере, че сексът няма нищо общо с Кундалини. Не може да има! Пред нас е Христос. Учудвам се, как е възможно някой, който е познавал Христос, да приеме идеята, че чрез секс по извратен начин може да се достигне Бог! Да се превърнам просто в сексуални обекти ли? Не ни ли е останало себеуважение, за да разберем, че сме нещо много повече от чисти сексуални обекти? Това е най-добрият начин за разрушаване на хората. Това е най-добрият начин хората да бъдат привличани, но ви казвам, че сте търсачи. И отвън, и отвътре сте търсачи! Не трябва да слушате никого преди да откриете вашия Дух. Няма да се почувствате удовлетворени от всички тези безсмислени идеи. Ще се върнете. Зная, че всички ще се върнете един ден. Но дотогава мнозина ще бъдат разрушени и е възможно да не мога да ви помогна. Много явно се разбира, че сексът няма нищо общо с пробуждането на Кундалини.

Тя е вашата чиста Майка, тя е индивидуалната майка за всеки от вас. Забравете представите си, забравете идентификациите си. Моля, опитайте се да разберете. Тя е вашата Майка, която чака от векове, за да ви даде истинското ви раждане. Тя е Светият Дух във вас. Тя трябва да ви даде вашата Реализация и просто чака ли чака да направи това. Виждала съм хора, чиято Кундалини е просто като ранена змия, която клати главата си насам-натам, разкъсвайки тялото си. Виждала съм хора, чиято Кундалини е с дупки. Колко много сме се наранили с глупавите си идеи като слушаме хора, които само искат да спечелят от нас и ни мамят.

На Земята са дошли няколко разрушителни сили. Не няколко, а много и то много бързи. Твърде лесно е да унищожиш нещо, но да създадеш е трудно. А да сътвориш нещо живо е далеч по-трудно. Обаче ние сме заслепени, защото мислим, че е лесно. Има хора, които мислят, че ако се запишат като ученици при някого, ще бъдат спасени. Как така ще се спасите? Трябва да станете, да се превърнете в нещо. Трябва да знаете какви сили сте получили от всеки от тези учители. Тези, които казват, че трябва да имате сексуална свобода - е, животните я имат и какво толкова специално има в нея? - не ги разбирам. Знаете колко много деца се раждат в Индия, без да се ходи при гуру. Тъкмо обратното - тези гуру ви правят импотентни. Учат ви по такъв начин, че оставате с впечатлението, че сексуалният акт е голяма работа, която трябва да постигнете. Това е нещо много обикновено. Разбира се, за импотентните е велико, но за нормалните, естествените хора е нещо просто като да отидеш до банята. Защо се вдига толкова шум за толкова просто нещо?

Стигна се твърде далеч. Внушават ви, че можете да издигнете Кундалини чрез секс. Все едно майката да се свърже с детето по много мръсен начин. Хората могат да възразят, че Фройд е говорил за това. Трябва да ви кажа, че той беше недозрял човек. Абсолютно незрял, без никаква мъдрост спрямо себе си. Вероятно самият той е имал такива проблеми. Поначало беше анормален. Освен това психолозите се срещат само с анормални. Те срещали ли са някога нормален човек? Кой нормален ще отиде при психолог? Ходят винаги лудите. Психолозите прихващат от лудостта и полудяват. А след това започват да учат другите на нещо, което наистина е умопобъркващо. Фройд беше до такава степен незрял, че гледаше на живота едностранно. Не знаеше, че има и друга страна. За него сексът стана толкова важен, че не можеше да види перверзията. А ние наистина се стъписваме. Ако на обикновените хора, например в индийските села, им кажете такова нещо, ще си помислят: “Какво му е на този!? Трябва да отиде в приют за душевно болни.”

Необходимо е да преценим какво сме постигнали досега като човешки същества, какво представляваме и какво трябва да постигнем."

Публична програма на Шри Матаджи Нирмала Деви
Австралия,22.03.1981
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Секс или не ? :) « 1 2 ... 13 14 »
Духовни връзки и взаимоотношения
Georgio 206 12797 Последна<br />публикация Януари 29, 2013, 16:22:47
от nikcvet
Когато идеите правят секс
Видео клипове
Georgio 1 1562 Последна<br />публикация Януари 10, 2011, 21:20:14
от nia.boneva6
Темата секс табу ли е в този сайт?
Въпроси и отговори
julijana 13 1872 Последна<br />публикация Април 23, 2013, 21:55:16
от julijana

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright