Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 10   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да разгадаем посланието на сънищата?  (Прочетена 28123 пъти)
vinija
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« -: Юни 13, 2009, 19:46:44 »

здравейте,

предлагам ви да развием темата за сънищата в този форум, защото индиго-хората имат силно развити способности да усещат интуитивно посланията, които получават всеки ден по най-различни начини. Всеки би могъл да развие тази способност, стига да има желание и да прояви интерес да се образова, но при индиго това става някак си от самосебе си, имат го като даденост на личността. Символиката е много полезна древна наука и щастливи са тези, които развиват способността да улавят посланието и значението на символите на сънищата.

Аз сънувам много и от много години записвам сънищата си. До леглото ми стои съновникът на издателство Труд - най-добрият, който съм срещала до момента. Много пъти преди да изляза за работа поглеждам символите, които съм запомнила от съня си и много често те са се проявявали още в същия ден - подготвили са ме за случки, които имат важно и определящо значение за мен и за важни мои дела.

Какво бихте споделили вие за сънищата си? Те са вълшебен свят, в който попадаме, когато заспим - пренасяме се там, където няма ограничения и невъзможни неща. Ако не сте чели "Книга за сънищата" на Силвия Браун - прочетете я! На мен тя ми даде много знания, които аз използвам за себе си лично и при тълкуване на сънищата си.

Ще разкажете ли какви сънища имате вие? Аз бих могла да споделя много с вас на тази тема. Ще се радвам да има и други като мен, които записват и изучават сънищата си.
Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Юни 14, 2009, 01:36:46 »

Здравей Vinija,
радвам се, че подхвана така добре въпроса за сънищата, а и също, че си готова да споделиш сънищата си с нас. Както ти сама казваш, ние индигото интуитивно усещаме и тълкуваме нещата. Относно символиката по скоро си я припомняме от дълбоките извори на спомени на цялостното ни духовно развитие на душата ни. Но сънищата освен символика притежават и нещо друго. Те са много индивидуални и са уникални за всеки един човек, както и много др. неща от живота. Именно уникалността на сънищата ме кара да отхвърлям общите тълкования от съновници и т.н. Един съновник не може да ти каже точно какво е искал да ти подскаже съня ти,това е същото като общите зодиаци във вестниците - с една дума: глупости. Нещо важно!!! Kогато потърсиш тълкуване на съня ти от други източници, а не от своята логика и интуиция, имаш опасност да промениш цялата си съдба, защото така без да осъзнаваш, ти насочваш мислите си към това, а мисълта е вече реалност!!! Не трябва и да се забравя факта, че след като не си сама способна да разгадаеш съня си, то значи не е нужно.Тоест, нещо, което е от изключителна важност за твоето развитие, няма как да ти обягне от логиката и интуицията най-вече!!! Но до тук с тълкуванията! Има нещо, което е още по-важно. МНОГО ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА, КОГАТО ЧОВЕК РАЗКАЗВА СЪНИЩАТА СИ!!! Това е така, защото те - сънищата в много от случаите ни разказват за неща, които никога не трябва да се изказват на глас/или пишат в случая/, неща, които не трябва да се случват например. Съществуват много неща, които не трябва да бъдат изказвани, които не може да изкристализират в звук или писане - така ние откриваме мисълта или знанието си. Чрез звук отразяваме мисълта или знанието си в пространството и можем да нанесем много голяма вреда. Затова всичко разкрито преди уречения час, ще пречини неизброими бедствия. Даже най-големите катастрофи могат да възникнат от такива лекомислени действия.!!!!
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 05:17:02 от giti » Активен
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Юни 14, 2009, 01:46:00 »

  Всъщност, съществува теория на психолозите, че сънищата са просто инструмент подготвящ неподготвените и по-слаби личностти за дадени стресови ситуации, изпитания или просто еволюиране на съзнанието и подсъзнанието. Според някои следващата стъпка в развитието на този инструмент се нарича "дежа ву", обикновенно той се осъзнава когато ситуацията вече се случва или е приключила. При мен специално това събитие се осъзнава преди да се случи и ми се дава шанс да отреагирам на време според желанието ми.
  Активен
  vinija
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6

  « Отговор #3 -: Юни 14, 2009, 12:38:13 »

  здравей giti,

  благодаря, че ми писа. Съгласна съм с теб, че сънищата са категория, в която всичко е много лично и интуицията на човека сама тълкува посланията и приема знанието идващо от тях.

  Ще разкажа съня на моя близка позната от преди 4-5 седмици. Тя ми горазказа по телефона по обяд - сънувала го рано сутринта в същия ден. Явила й се смъртта. Описа я като фигура с черна пелерина и качулка на главата, държала коса в ръката си. Казала й: "Имам среща с теб!" Моята позната възприела съня едно към едно - мислеше, че ще умре в същия този ден. Говорих много с нея, съветвах я как да стабилизира мисленето си и да не се паникьосва. Вечерта в късниет часове се чухме пак - разказа ми, че по пътя към къщи видяла катастрофа, в която имало загинал човек. Тогава разбрала, че смъртта е взела другиго, а не нея.

  Бих разсъждавала доста по този сън. Какво би си помислила ти, ако сънуваш този сън? Кога сънищата се тълкуват и кога се приемат буквално? Това е малка част от загадките на сънищата, които получаваме.

  Ще споделиш ли за някой твой ярък сън, който е имал роля в живота ти по някакъв начин?
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #4 -: Юни 15, 2009, 00:30:07 »

  Аз не бих разсъждавала много. Толкова ясен и точен сън. Казано й е, че ще има среща, а не че е дошла за нея. И действително твоята приятелка е имала тази среща от съня си. Проблема на нас хората е, че когато нещата са прости и ясни, ние не можем да повярваме в това, а се впускаме да търсим някаква загадка, мистика и т.н. Или казано на български: "Под вола теле". Ако трябва да мисля върху съня на твоята приятелка, мислите ми ще са насочени към това, защо въобще е имала този сън. Имала ли е тя някаква връзка със загиналите хора в тази катастрофа? Или дали пък няма дарба на медиум, който би трябвало да предотвратява събития? Например, когато някой може да умре поради невнимание, преди да му е дошло времето. Дали пък няма дарбата да помага на душите които се заклещват тук и незнаят кой път да хванат? Интересен е факта,че смъртта я е "поканила" на среща. Аз мисля, че трябва да говориш с приятелката ти по този въпрос.
  Въпросите, които задаваш са наистина интересни. Но тълкуванията на сънища, както вече ти казах, човек сам трябва да си прави. Единственият бонус, който може да използва, е да научи значението на цветовете, числата и някои общи места от ланшафта, които имат символика, като океани, поляни, гори и т.н. Също така и символиката на елементите: огън, вода и т.н. Например, в моите сънища червеният цвят ми показва, че съня ми е буквален и освен, че ще се сбъдне, то ще е и съвсем скоро. Зелената поляна пък ми казва, че трудност или неприятност, болест и т.н., ще премине упешно и т.н., и т.н..  Но преди всичко ме ръководи интуицията.
  Не отдавна започнах да пиша книга за поредица от сънища, които бяха като тв сериал. Тогава разбрах, че не всичко трябва да се записва и казва. И ако искаш ми вярвай, беше ми толкова ясно предададено, както ти го съобщавам аз на тебе-без символика и т.н.
   Но има и такива сънища, които могат да се разказват, а някои си длъжен да ги разкажеш, за да изпълниш мисията на съня. Например, преди години сънувах един старец в продължение на месец. Не познавах този човек. Понякога той беше мил, но понякога ставаше груб и арогантен, а аз бях едно малко 13 годишно момиченце и седях будно цяла нощ, защото знаех, че ще санувам грубия старец от който се плашех. А той ставаше груб, защото аз не разбирах как мога да му помогна. Беше ми казал, че е умрял и има важни задачи, но се върнал да се свърже с мене, защото само аз съм можела да помогна на внучка му. Каза ми, че е в голяма опасност, смъртна опасност, а още не й е дошло времето. Каза ми името си, името на жена си и името на внучка си. Каза да намеря жена му и заедно да търсим внучката. Аз му казвах, че само с 3 имена няма как да му помогна, та Ивановци, Еленеи и Златки, колкото щеш има в България. Последният път като го сънувах той не ме остави да изкоча с аргументите си за имената. Отново стана груб и настоятелно повтаряше тези 3 имена.Тогава аз му се развиках и му казах: " Е стига вече! Писна ми от тебе. Намери начин да ми дадеш повече информация! Не искам да те сънувам повече. Плашиш ме и си груб." В отговор той ми каза: "Извини ме мило дете! Наистина прекалих. На сутринра ще разбереш подробности. А аз няма да те безпокоя повече. Старите хора сме мъдри, въпреки това, че вие младите ни мислите за глупави е не разговаряте с нас." Когато  се събудих дълго седях в леглото и разсъждавах над съня си. Но последното изречение на дядото ми се въртеше, като песен от развалена грамофонна плоча. Тогава си казах: "Защо да не разкажа съня на баба, да видим какво мисли тя по въпроса.?" Слязох в кухнята, а тя пиеше кафе с комшийката. Без да обръщам внимание на гостенката, започнах да разказвам на баба съня си. Бях прекъсната от баба Каля-комшийката. Оказа се, че тя познава въпросния дядо Иван, който бил починал преди 2 години и баба Елена, която се грижела за детето на дъщеря си, което пък дете се казвало Златка и е избягало от дома си преди 1 месец.- точно когато аз започнах да сънувам стареца. Имало слухове, че е в компанията на наркомани. Както ще да е... ще ви спестя останалите подробности. Последно ще ви кажа, че когато я открихме тя беше адски дрогирана, а на мен ми изгеждаше направо мъртва. Лекарите казаха, че ако само с половин час ако сме се били забавили, можело е да умре от свръхдоза. Най-интересното е, че дни след случката, сънувах моя собствен дядо, който беше починал тогава съвсем наскоро и той ми каза, че има да ми благодари от името на негов приятел, който ми бил обещам нещо и мъдростта му не му дава да наруши обещанието си, за да ми благодари лично. Този приятел е ясно кой е, но по-важното е че Златка е жива и дори вече не е наркоманка... е вярно, че пие сега мн.алкохол, но това е по-баваната смърт и по-малкото зло.
  « Последна редакция: Октомври 13, 2009, 05:29:16 от giti » Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Юни 15, 2009, 18:09:53 »

  СВЯТ ОТ ДРУГИ СВЕТОВЕ ЩЕ ДОЙДЕ НА НАШИЯ СВЯТ
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Юни 15, 2009, 18:22:26 »

  Имаше кокошка, зад нея имаше отвор, кокошката ще бъде премахната и от отвор ще нахлуе непознатото. Светът ше бъде неузнаваем. Цветовете ще бъдат като при залез, премесени с ярко оранжево, мнозина ще искат да вземат със себе си близките си, но на малцина ще им е позволено, аз едва успях да си взема моето момиче. Беше в приземен етаж и аз  я издърпах през една цепнатина сякаш от стария свят. Тъмна почти невидима сила във формата на човеци ще има, ще остане само камък върху камъка. Злото ще се прехвърли заедно с оцелелите и те тепърва ще трябва да се справят с него. Първоначално ще е във формата на тъмните човеци, - негри или араби. Един от тях ще се познае по лукавата усмивка и шушляковото елече. Прилича на Обама. В момента който бъде разпознат той ще изчезне и ще стане почти неуловим.От погледа се изпари и остана само елечето. Началото на края ще дойде от запад, западна старинна сграда, с много входове, тесни и извити стълби, ужасна миризма пропита от старост. Бягане, бягане  ведно с злото но в каква посока. Няма поляни с трева, само изпепелена морава с цвят жълтениково оранжево, небето е същото и вятърът е същия. Само силно любещият ще успее да спаси любовта си и то буквално да я издърпа. Единици ще успеят. Горещина, вятър, пек, самота, отчаяние и надежда в делечината някъде зад хоризонта - в посоката преди злото да се обърне, усмихне лукаво и изчезне. Остана му само елечето а под него го нямаше вече.по-бърз и от вятъра стана.
  « Последна редакция: Юни 16, 2009, 02:00:51 от 11WOLF11 » Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #7 -: Юни 15, 2009, 18:23:13 »

  Всичко това се случи преди броени минути, отивам да пийна кафенце и цигара да се успокоя малко.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #8 -: Юни 16, 2009, 02:02:44 »

  Извинявам се за горните редове но ги писах още преди да се разсъня, страхувах се да не забравя нещо, а съня беше много ярък, цветен и усещащ се и исках да го споделя с Вас.
  Активен
  indigo97
  Гост
  « Отговор #9 -: Юни 28, 2009, 14:42:31 »

  zdr, na4i az ne sъm to4no indigo a po skoro kristalno dete tezi sъs silite...im taKA  edna ot silite mi e ne to4no sila..qsnovidstvoto nqkyi pъt sъnyvam ili 4yvam glasove ili vijdam kartina kakfo 6te se sly4i lo6oto e 4e sled kato vidq kartinata ili sъnovam ne6to ili 4yq glasove vednaga sled tova zabravqm 4e sъm vidql kakfo 6te se sly4i f bъde6teto i 4ak kogata naistina se sly4i togava pak mi se poqvqva kartinata sъnq ili glasa s koito sъm vidql 4e 6te stane tfa mi e malъK pR0bLem daje ne e nikak malъk ina4e s dr sili se spravqm samo s tfa mi e problema ako nqkoi sly4aino moje da mi pomogne da mi pi6e na skypa akatsuki_pein3 pLs..

  П.П. ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

  Превод:
  здр, начи аз не съм точно индиго а по скоро кристално дете тези със силите...им таКА  една от силите ми е не точно сила..ясновидството някой път сънувам или чувам гласове или виждам картина какво ще се случи лошото е че след като видя картината или сънувам нещо или чуя гласове веднага след това забравям че съм видял какво ще се случи в бъдещето и чак когато наистина се случи тогава пак ми се появява картината съня или гласа с които съм видял че ще стане това ми е малък проблем даже не е никак малък иначе с др сили се справям само с тва ми е проблема ако някои случайно може да ми помогне да ми пише на скайпа akatsuki_pein3 пЛс..
  « Последна редакция: Октомври 16, 2010, 01:56:42 от Еруин » Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #10 -: Юли 21, 2009, 20:51:18 »

  Цитат
  Сънищата са особено ценни, когато трябва да определим по кой път да поемем. Те притежават типична повествователна структура: сюжет, действащи лица, действие. Колкото и странен да ни се струва един сън, ние можем да анализираме неговия сюжет. Какви реплики си разменят действащите лица? От какви чувства са обхванати? Към какво се стремят? От кого се опитват да избягат? Вземете сюжета на съня и го наложете върху сюжета на вашия живот. Кои са общите елементи? Дали и в живота ви не се случват аналогични събития, без да си давате сметка от това? А може би насън са ви се явили събития, които бихте искали да изпитате в живота? Или сънят е предупреждение да избягвате дадени действия на всяка цена? Винаги трябва да бъдем будни за тези послания.
  Това пак от любимата ми книга ,децата искат да им обръщам внимание и сега не мога да прочета какво сте написали вие.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  giti
  Гост
  « Отговор #11 -: Август 18, 2009, 15:23:57 »

  Да Тинко,но този въпрос по-скоро подхожда повече към необичайни преживявания.  Задай го там,за да мога да го изтрия от тук. Нали не искаме да излизаме от контекста на темите? Хммм
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #12 -: Август 18, 2009, 15:50:24 »

  Всеки излиза от себе си по време на сън! Но може и в будно състояние,ако знаеш как. За това мисля,че когато се задава този въпрос, то той е към втория вариянт в будно състояние........
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #13 -: Август 18, 2009, 19:12:56 »

  Само че едни помнят пътуванията си по време на сън, а други ги забравят веднага след събуждането си. Другото вече, както каза Гити си е към другата тема и е ОИТ - пътуване извън тялото, това е съзнателно предизвикано състояние, поне в повечето случаи.
  Активен
  crownedXclown
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 101


  « Отговор #14 -: Август 18, 2009, 19:48:33 »

   Намигване ох мерси че ми каза (затова да не се сварзвам с вече не живи хора )  Плезещ се  Ухилен
  Активен

  After the era of kings a lonely knight is fighting for lost battles...ahh the war effect...there are no winners in the war.Everybody loses
  Страници:  [1] 2 3 ... 10   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Числата и сънищата
  Моите сънища
  giti 1 5908 Последна<br />публикация Юни 28, 2009, 17:27:43
  от giti
  Посланието на Enigma
  Музика
  giti 10 2023 Последна<br />публикация Декември 27, 2010, 23:54:40
  от andromeda3213
  Гласове в сънищата ми..... « 1 2 3 »
  Моите сънища
  KaTeRlEjKa 40 5893 Последна<br />публикация Юли 26, 2013, 01:45:31
  от Speed_Of_Pain
  Посланието на един от Вас
  Послания
  Един от вас 10 3145 Последна<br />публикация Февруари 17, 2012, 01:37:34
  от The One
  Посланието на делфините в образи
  Любопитни факти
  abrego 8 1476 Последна<br />публикация Юни 22, 2013, 09:03:01
  от abrego

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright