Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дискусия относно мисията на форума  (Прочетена 2351 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #15 -: Януари 03, 2011, 20:25:20 »

Лично аз имам доверие на Дидо да преценява усещанията си , със сигурност колебанието му ще отмине , това е нормално., всеки се уморява....
Само ми е чудно , това Стефаника провокация за някакво разтоварване на емоции към Дидо ли беше ,нещо не разбирам. Сега аз ще съм откровенна - това театро ми е противно!!!!

И да не забравя Дидо , сигурно не ти го казваме , но ти обезателно го чустваш , че хората ,които сме благодарни за форума , са повече от колкото мислиш. Благодаря за всичката енергия и любов, нека Бог ти дава много сила да продължаваш.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Хristo
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 479


Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

« Отговор #16 -: Януари 03, 2011, 20:32:45 »

 Радвам се, Диди, че най-накрая излизаш от ролята на Наблюдателя и показваш какво има вътре в теб. Форума отдавна не се развива според очакванията ти и няма как да стане това с оглед на това, което се пише в него. Ако искаш да бъдеш начело на нещо, то наистина трябва да бъдеш негов водач, а не просто да си стоиш в сянка и нищо да не предприемаш в действителност. А за да бъдеш водач е нужно да си осъзнат, осъзнат за всичко онова, което се случва в живота, невидимо за простото око. Защото както има добро, така има и зло - същества, които непрекъснато се опитват да ни отклонят от Главния ни път и ти беше прав да се съмняваш в началото, защото вътрешно го усещаше (знаеш за какво говоря), но позволи този глас да надделее над твоя. Научих един урок, че никой няма право да ни казва какво да правим и какво би могло да се случи в бъдеще - това са пълни илюзии! Всичко, което постигаме зависи от нас, защото ние сме тези, които творим и градим живота си и то сега! За това форумът няма как да постигне тези цели, които си си поставил, защото не " Център за духовно развитие" е истинското му име, а неговото първоначално-оригинално "Indigota.com". Вече е изпълнил целта си и от тук нататък може да има само ползи, но те зависят от нас.
 Знам колко много нерви и усилия ти струваше и струва създаването и поддържането на форума и знай, че всички които сме способни да го видим го оценяваме! Продължавай да бъдеш все така отдаден на идеиите си, но винаги имаи едно на ум и си отваряй очите, защото провокации всякакви има и ще има.
 Обичам те, малкото ми братче, с цялото си сърце! Усмивчица
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #17 -: Януари 03, 2011, 20:38:36 »

Ако не беше този форум...сега все още щях да бъда в блаженно щастие Усмивчица...породено от Космическото ми незнание за Живота и неговата философия!Благодаря и дълбок поклон!


Всички в този форум са добри хори,но това не е важно,защото всички са добри!Просто някои не го крият,а във форума НИ никой не го крие!Една малка Вселена,в която всеки си има място,свободно място,рееш се из купища информация и се обогатяващ само със едно посещение на тема,която ти е интересна,а такава със сигурност ще намериш!


Да ви има до края на този свят свят и отвъд началото на следващия!Бог да ви дава сили!!! Усмивчица

Мисията на форума обаче...е неизпълнима!Защото тази мисия прониква отвъд времето и пространството понеже се просмуква в нашите умове,души и сърца,които не са подложени на влиянието на Дяволските инструменти - Време и Пространство! Усмивчица
Мисията на форума е вечна и е една малка частица Светлина,фотон,която,въреки размерите си,би могла да огрее многослойния световен мрак!Мисията на форума е фотон част от Висшия Божествен лъч Светлина на Божията любов,която се радва на живота из цялата,прекрасна и необятна Вселена! Усмивчица


А сега да кажа,с думи прости Ухилен,какво ми носи този форум...
Какво ми носи?

Носи ми информация,приятели,подкрепа и най-вече...Живот!Не се залъгвам,ако не беше този Виртуален рай отдавна да съм загинал,Много отдавна!

Ако някога напусна форума или той ме напусне...Вселената в мен ще умре!Той е духовняи въздух,от който изпитвам ежедневен недостигам сграбчен от лапите на съвременното общество,под влияние на хормони,Лъжи,Илюзии,Страхове и всичко най-мрачно...Мрак,който ме поглъща,но форума символизиращ Светлината ме спасява!ИН И ЯН през дигиталната ера!

Администратора на форума има огромна отговорност,защото съм сигурен,че не съм единственият,чиито Лъчи Светлина се проявяват чрез този Рай!Но в противен случай бих загинал...духовно...,загина ли духовно...няма смисъл живота ми!

Форума поддържа живота...един ....куриоз,който поддържа живота...и трябва да го поддържа до тогава,докато не укрепна достатъчно...,но връзката ми със Вътрешната Сила е прекъсната и ми трябва Светлина,която да върне Силата ми...
Понякога и Силните изпадат в положение на Слаби!Тогава някой трябва да им помогне!

ВИЕ!!!

[/b]

Ох,разписах се нещо...ама емоциите ми превъртяха!Такава борба водя в момента,че.... Купон Усмивчица Но ще спечеля! Усмивчица Намигване Усмивчица
« Последна редакция: Януари 03, 2011, 20:58:22 от Рабено » Активен
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« Отговор #18 -: Януари 03, 2011, 20:42:06 »

Можеби, не му е мястото да пиша сега, но на мен форума ми повлия полужително, както не се съмнявам и на много други. Знам че съм от скоро тук но първите ми впечатления не са се променили ни най-малко. За мен, прекатаното време във форума не е загубено време, а ценно.
Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Amaranth
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #19 -: Януари 03, 2011, 21:30:26 »

  Индиго..разбирам..и мога само да предполагам колко много труд и нерви и време..си вложил..да създадеш този форум и да го поддържаш..норамално е да има разочарования..нормално е да има недоволни..нормално е да има хора..които да те карат да си казваш и питаш струва ли си.. ?..но всяко нещо си има две страни..черно..бяло..ден..нощ..ин и ян..тук има и много хора..заради които си струва този форум да съществува ..да го има..за мен също този форум е важен..много важна част от развитието ми и пътя по който поех и ще си остане такъв..за мен е лъч светлина..без него не знам как щях да издържа и да си кажа има смисъл..Този форум на мен също ми дава много..защото пишейки тук..аз самата откривам една част в себе си..която не познавам и много дълго е била мълчала..откривам много полезни неща..много нови хора..нови приятели..Този форум тук е като извор..като енциклопедия..Знаеш ли..преди година,че и повече..какво бях написала..че си задавам въпроси, на които все още нямам отговори..и  търся мястото си в света..онова място-където е моят дом...сега мисля..че открих своето място..може би и моят дом..все още не знам със сигурност...все още си задавам въпроси и се търся..което щом го има това..това означава,че вървя към развитие и нагоре..но поне знам..че тук някъде ще открия отговорите за себе си..защото има много хора тук,които са прекрасни и всеки е уникален сам по себе си..и събрани всички заедно..правим една Вселена..един друг свят..само наш си..представяте ли си..на земята сме..а всъщност сме на друга планета.. това не е случайно..знаете го.. Нека бъдем заедно..и да се подкрепяме !!! Индиго..аз също съм с теб и те подкрепям !!! Струва си..има смисъл !!!  Сърце
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  zvezdichka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 240


  Нека бъде вечна светлина!

  « Отговор #20 -: Януари 03, 2011, 22:14:09 »

  Здравейте,идеята на форума е много хубава, защото човек винаги е има какво да научи от всеки,а стремежа към духовно,към нашата вечност е пътя към това наше проявление,което предстой...Подкрепям идеята и много се радвам ,че има такива подбудители,който неспират и не се отказват да дават на нас ,въпреки своя личен живот и грижи.Радвам се ,че тук срешнах такова общество с което мога да споделя неща ,който някой друг не би повярвал, просто защото не са ги изпитали и видяли.Съпричасността  е да не вървиш  сам по пътя си и е ценност,когато я оцениш.ПРехода за мен е тук и сега, а възможността ,която  ни се предоставя е благодарение на всички нас, по цялата земя.Може би,самите ние сме създали тези нова реалност на изкачване на нов етаж без смърт ,защото тя не ни е необходима.Подкрепям ви изцяло!
  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #21 -: Януари 03, 2011, 22:21:01 »

  Много се радвам,че мисията на форума с описана толкова обширно и въпреки това в поста няма дума или препинателен знак който да не е на точното си място.

  Радвам се и за тези които осъзнават положителното влияние на форума в тяхното развитие.
  Според мен дори и един единствен човек да ускори и развие съзнанието си,форума е изпълнил неговата си роля.
  За нем форума си е изпълнил вече задачата и продължава да си я изпълнява,а Дидо може само да се наслаждава на това което прави.
  Аз усещам и това което той чувства и то е подобно на това които чувстват всички възнесени същества които ни пращат информация която им коства много енергия,а много хора четат кимат удобрително с глава,размишляват анализират и накрая пак тръгват по старому.

  Някой се опитват да разберат с главата си,но не могат да го почувстват със сърцата си,други го усещат и се съгласяват,но нищо не правят,други правят нещо но бързо се отказват.
  И наистина са много званите но малко са избраните или както бих казал аз избралите!

  Когато се отварят нови и важни теми които могат да предизвикат в съзнанието ни буквално квантов скок.
  Ролята на тези които отварят темите и ги излагат е много важна и отговорна.
  Но не по-маловажна е и ролята на тези които не разбират за какво става дума,а искат да знаят.
  Когато те прежалят егото си и попитат това което неразбират те спомагат за развиването на темата и нейното обогатяване.
  Те създават притегателна сила за знанието да се влее в тях когато питат,защото който почука ще му бъде отворено!

  Усещам присъствието на личности които следят и наблюдават форума и са готови да помогнат,но уважават свободната воля на всеки знаейки,че това е основен закон.

  Чакат въпрос към тях лично и не разхищават енергията си напразно за да си правят мохабет в форума.

  Пожелавам на всички да развиват съзнателно осъзнатостта си или гледната си точка или разбирането си.
  Така няма да се наложи да се чувстват влачени насила до портите на рая!

  Всички сме слънца
  « Последна редакция: Януари 03, 2011, 22:34:47 от AMAZING » Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Стела
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


 • Град: Варна
 • « Отговор #22 -: Януари 03, 2011, 22:32:33 »

  ..тук има и много хора..заради които си струва този форум да съществува ..да го има..

  Много хубаво го е казала Amaranth и лично аз смятам, че това би трябвало да е напълно достатъчно като стимул за Indogo и хората около него, благодарение на които форумът съществува. Не се обезсърчавайте, струва си точно заради тези хора, дошли тук, за да търсят отговори на въпросите, които си задават. Някои ще ги получат лесно, други по-трудно и ако сте помогнали дори само на един да изкачи още едно стъпало, значи усилието си е струвало. Имаме нужда от хора като вас!  Сърце Благодаря, че ви има!  Сърце
  Активен

  "Есть только миг между прошлым и будущим. Именно он называется жизнь."
  Турист
  почиващ на стари лаври
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 599

 • Град: с. Дворище, Ст Загора
 • velko.hristo
  « Отговор #23 -: Януари 03, 2011, 23:26:04 »

  Ейиии, браво за темата
  Баш ми е драга. Откога я чакам... някой да разясни целите и мисиите.

  Чакайте сега аз да кажа кво разбрах от първия постинг. То може да съм го чел и като дявола евангелието, ама много обичам така в кратце да се каже:

  1. Информативно-пробуждаща мисия
  2. Споделяне на ЛИЧЕН РЕАЛЕН опит и подпомагане с ценни съвети, но без изхвърляне и налагане на мнения от съветващите
  3. Призиви за смирение
  4. Призив към градивни дискусии, а не към безсмислени и деструктивни спорове

  Мдаам. Много добре и даже отлично.
  Казаха немалко хора че са с Indigo и го подкрепят и дано не забравят думите си в сюблимни моменти, когато може би този форум ще има нужда от нашата подкрепа било то финансова или някаква друга, за да можем да продължим да му се радваме

  Рядко се среща в интернета такава тиха , сплотена, задружна общност, в която и аз да се почувствам един от всички Усмивчица за дълго... Усмивчица

  Да дерзаем Намигване
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #24 -: Януари 03, 2011, 23:33:42 »

  Света е нашето отражение  Усмивчица Вместо да ходим другаде,аз казвам първо да се опитаме да помогнем на тази тук,пък поне да си тръгнем с чиста съвест,че сме опитали  Прегръдка
  Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #25 -: Януари 03, 2011, 23:35:25 »

  Отдавна не бях писала, но темата на Дидо е една от малкото срещани напоследък качествени теми, които събудиха в мен желание да изкажа мнението си.

  Дидо, благодаря.

  Така.. преди да започна с изказването си, ще помоля да не се приема като спор или провокация. Научете се да приемате различните гледни точки не като заяждане, а просто като споделяне на чуждо мнение. Чуждото мнение не е грешно само, защото е различно.

  Според мен... форума няма мисия.. форума има цел. Целта на този форум е да събира хора с еднородни интереси и да дава възможност за споделяне на опитност, мисли, усещания и чувства, които са неразбрани за останалите от света.

  Не мисля, че мисия на този форум трябва да е прехода или преминаването в четвъртото измерение. Според мен целта на този форум трябва да бъде обединение, подкрепа и разбиране. Вибрациите на хората могат да се повдигнат с едно едничко нещо и това няма нищо общо нито с упражнения, нито с духовни приказки, нито с мантри и тн. Това нещо е Любов. Толкова просто на глед, но същевременно толкова сложно. Трябва ни само любов, вяра и разбиране. Имаме ли любовта, имаме и другите 2.

  Докато не се научим да се обичаме, да се разбираме и да не се джавкаме за глупости; докато не се научим да вярваме и да изпълним сърцата си с милост... никакви преходи няма да се осъществят.

  Освен това.... прехода не е всеобщо понятие.. Преходът е нещо индивидуално и се е случвало винаги, когато душата е достигнала до съответното ниво на развитие и разбиране. Единственото различие е, че сега нещата са в по- глобален мащаб.


  Активен
  VeSsin
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 40


 • Град: Варна, Wonderland;)
 • « Отговор #26 -: Януари 03, 2011, 23:49:55 »

  Дидо, това което си написал е чудесно Точно и ясно. Прекрасен увод за всеки новодошъл тук! Благодаря за това че тук и че се обогатявам, благодаря за цялата идея на форума, която ме вдъновява особено много! Нека се учим, без излишни философии и нека сме благодарни на информацията, която достига по различен начин при всеки от нас. Нека обичаме пространството си иии нека наистина създадем един прекрасен духовен учебник!!!
  Активен

  Призказка БЕЗ край.
  Amaranth
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #27 -: Януари 03, 2011, 23:55:06 »

  Аз само ще кажа,че напълно съм съгласна с мнението на Gayatri !!! Много точно казано ..точно в целта..е за мен !!!
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #28 -: Януари 06, 2011, 22:44:04 »

  Ее, Раби, кажи какво друго освен нещата, свързани с форума те радва Плезещ се
  Активен
  Pelin
  ОЙ 8:11
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 280


  Red Overtone Serpent

  WWW
  « Отговор #29 -: Септември 02, 2011, 09:59:02 »


  Ще попитам г-н Модератора и Админа  другите с какво са заслужили да ги блокват заради 2 -3 думи, а тя може да си прави каквото иска и дори й се радвате?! После аз не си отстоявам принципите .. а? Усмивчица


  Добре е да помислите като заставате на страната на хора с нереализирани лидерски амбиции, защитавайки принципите си за справедливост, дали не наливате вода в мелницата на хора като Колев и пр., мечтаещи да видят унищожен този форум.
  Прекрасно е да има някъде форум, в който се спазват правилата, с оглед на днешните динамични времена, в които емоционалния огън е взел превест над човека.

  Лошото при индиговите нива е, че са като йод, с който се третира някаква рана - сиреч щипе. Йодът няма мек подход, но пък действа заздравително.
  Хубавото е, че индигото не е връх на сладоледа и човек все някога изкристализира, т.е. преминава се в кристалните нива на съзнание.
  След това идва ред на сребърните нива и накрая се стига до златото (Любовта безусловна).

  От опит ще споделя, че емоциите неизменно са свързани с мислите.
  Има две възможности от които да се появи някаква емоция - едната е от горе в посока надолу, т.е. от шеста чакра към трета, а другата е от т.н. "записки", "настройки", предишни впечатления, които се помещават в т.н. "подсъзнание" (чак до корена на всяка клетка - ДНК-то), или в несъзнаването от ума (его-то; аз-а) - казано на езика на психоанализата.
  Тези предишни впечатления са породени (преди да станат записки) отново от концептуализиране, от анализи, от това че ума е обработил някакви по вид данни, идващи от сетивността, сиреч отново от менталната сфера.
  На езика на психоанализата може да се каже, че емоциите или произлизат от "То", или от "Аз"/"Его".

  Какво е аз-а/его-то?
  Според Будизма - това е не друго, а е просто една концептуалност, с която става отъждествяването/индентифицирането. Именно и тази концептуалност, както всички други мисли и идеи, се разтила от менталната сфера (шеста чакра) надолу, като по пътя добива все по-голяма плътност, оформяйки онова фактическо нещо, което наричаме "тяло"/"форма".
  Следователно, не без основание може да се твърди, че индиговите нива се явяват връх на его-центрирането, на себеутвърждението на аз-а.
  Всичко това е част от т.н. дуалност. Да, индивидуалността означава точно това - в дуалността/двойствеността, т.е. съзнание, което пребивава в дуалността, в бинарния модел на "аз" и "ти"/"всичко останало"/"другостта".
  http://en.wikipedia.org/wiki/Individual
  Всеки, който се има за "аз" (лат. "ego"; гр. "εγώ") и за нещо различно от всичко останало, сиреч за индивидуалност, ще не ще вижда нещата през призмата на бинарното съзнание и светът му изглежда множествен/диалектичен (вкрючително и аз, щом се имам за "аз").
  От тази позиция няма начин да няма страдание, болка, нараненост, обиденост и пр., а от там няма как да не се появят себичните зловредни емоции, като гняв, като копнеж за отмъщение, като ревност, като завист и т.н.
  И всичко това е зарад отъждествяването единствено с този "аз". Всичкото страдание е поради тази причина.
  Цитат
  Всред необятната пустош на вкопчването в житейските проявления,
  заобиколен от своите врагове - замъгляващите емоции -
  ти си на прага да бъдеш лишен от върховното богатство - добродетелта.
  из "Великото лекарство" - с лека корекция от към превода

  Та тази концепция за "аз", която е част от менталната сфера (шеста чакра в микрокосмоса нар. "човек"), но не само, а и по-надолу, от нея идват всичките беди.
  Индиговите хора, индиговото съзнание има своята роля в света. То ще събори всичко старо, ще третира като йод всяка едно рана в обществото и в света, но това няма как да не е съпътствано със страдание и болка.
  Няма как тези нива да бъдат прескочени. През тях щем нещем ще минем, но всеки един от нас ще продължи към кристалните нива, а после и към сребърните и т.н. до като не стигне до Любовта - златното ниво.

  "Аз съм индиго." - това показва, че и към тази идея може да се привърже човек.
  Верно е, че индиговите нива са свързани с различни способности (хинд. "сидхи"), но те също са част от т.н. Майа и засягат отново света на диалектиката.
  Та, посланието ми към всички, които се имат за "индиго" е:
  Приятели, бъдете индиго, минете през тази опитност, но не оставайте индиго завинаги. Продължете и нататък. Сърце
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nondualism

  Одобрявам работата на модераторите и админите.
  « Последна редакция: Септември 02, 2011, 10:30:23 от Pelin » Активен

  "... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
  Страници:  1 [2] 3   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright