Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как определяте "България" и "българин"?  (Прочетена 2909 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Декември 31, 2010, 15:32:01 »

Как опрделяте тези думи?Какво си представяте под тях? Усмивчица
Активен
Малкия_Принц
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 89


 • Град: Антевасин
 • WWW
  « Отговор #1 -: Декември 31, 2010, 17:10:57 »

  Като човек ,чиято родина не е България, мога да кажа ,че за мен България асоциира промяна . Нещо като ново начало . Тук се чувствам по-добре, макар че пак не е като да съм си у дома . Според мен "българин" трябва да се нарича само този, който се гордее с факта, че се е родил тук и няма желание да напуска страната си. Сега очаквам всички в странство да ме нападнат ,че и те се гордеят ,че са българи, но просто така е трябвало , защото са си имали причини. Човек винаги може да си намери причина . Аз не се определям като българин във всеки случай, нито като американец .
  Активен  Starseed
  الحصان الهامس
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 43


  « Отговор #2 -: Ноември 24, 2011, 19:43:35 »

  http://www.vbox7.com/play:46e1ffc7c5  .. Това е нашата България !
  Активен
  {-^-}
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 65


  да

  « Отговор #3 -: Март 04, 2012, 03:12:27 »

  Ами българин според мен е този който продължава когато другите казват че не могат повече! А България трябва да я има винаги за да ражда такива хора!
  Активен

  Живей за мига
  ИВЕВЕ
  Гост
  « Отговор #4 -: Март 04, 2012, 15:02:42 »

  Ами, националната принадлежност, според и за мен, е нещо свещено, което не зависи толкова от географското положение, колкото до лично самочувствие.
  Дядо ми например е бил роден на територията на днешна Гърция, живял е там до определена възраст, но  аз нямам абсолютно нищо общо с Гърция, освен някакви роднини, които съм виждала веднъж-два пъти в живота си и навярно повече няма да видя - и те също са българи, но избрали да живеят в Гърция и да се наричат гърци. Дядо ми, обаче, беше патриот, обичаше родината си - макар роден другаде, той беше българин. 

  И в Афганистан да отида, пак ще бъда българка... И въпреки че националностите са вид разделения, обвързващи хората с даден стандарт на живот, в това положение аз все пак се гордея, че съм родена в България, че предците ми също са били българи и са били част от тази хилядолетна история.

  Българите трябва да се гордеем от това, че сме българи, трябва да познаваме историята си и да се стремим да бъдем отново силата, която сме били, а не да се оставяме да бъдем погубвани.
  Активен
  дрян
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 16

  « Отговор #5 -: Октомври 17, 2012, 12:23:39 »

  Лактобациликус Булгарикус са едни много достойно българи и аз много ги уважавам заради начина, по който киселото мляко помага на хората да са здрави и силни! Е шегата настрана всеки който е трудолюбив, гостоприемен, пестелив(икономичен), креативен, мислещ, паметлив, усърден, добродушен, позитивен и с огромна воля и сърце може да се гордее, защото от далече му личи че е чист българин. Не че искам да се самоизтъквам, но нали такава е темата, а гледам че участието в нея е слабо и следователно да добавим - скромност Мир и любов на всички
  Активен
  LookingOverDHorizon
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8


  « Отговор #6 -: Декември 21, 2012, 17:58:23 »

  Българинът е човек, който с нужната мотивация може да постигне всичко което пожелае, но заради различни обстоятелства, той забравя своята история и жаждата да върши велики дела.

  Българските земи са свято място от десетки хиляди години насам!Ние винаги сме били силно свързани с нашите земи, които безброй народи са желали през вековете.
   Често ми се налага да казвам тези изречения на своите познати (това включва роднини,приятели и учители), но доста хора отказват да повярват, че ние сме богоизбран народ със своя свещена мисия .
   Как определям България ли ?Като светило сред тъмнини.Но нашата скъпа родина гасне малко по малко,със всеки заминаващ българин.Смисълът на България е в българите.Но все пак нищо не може да промени мнението ми ,че за нашата родина има бъдеще.Вярвам в предсказанията на Баба Ванга,както и на Петър Дънов и Слава Севрюкова!!
  Дори ще цитирам Петър Осоговеца:
  ''Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде... ''
   Та какво е България?Моята родина.
  Какво е българинът?Този който спи,но скоро ще се пробуди въпреки мизерията ,която предстои в близките години!!
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #7 -: Декември 21, 2012, 18:04:11 »

  Цитат
  Вярвам в предсказанията на Баба Ванга,както и на Петър Дънов и Слава Севрюкова!!

  http://novred.narod.ru/KNIGITE_Nikola_Nikolov.htm

   А в това вярваш ли?
  Активен
  LookingOverDHorizon
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8


  « Отговор #8 -: Декември 21, 2012, 19:00:47 »

  Преди няколко месеца четох за тази конспирация.И да, бих казал,че вярвам.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright