Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как и защо в природата ..  (Прочетена 1276 пъти)
echo105
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 32

« -: Декември 30, 2010, 15:05:43 »

Мисля, че можем да направим една интересна тема особено за скептиците, ако обсъждаме парадоксални и необясними засега неща в природата. Например:

Как от две идентични стволови клетки се образуват две коренно различни клетки?
Отговора с ДНК не е логичен, защото те имат еднакво ДНК и става като да копираш една компютърна програма, която да стане с различен интерфейс и действие. 
На мен по-логично ми излгежда да има някакъв информационен модел който клетките следват, но къде би се намирал ако има? И ако има, то той не предполага ли интелект.
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #1 -: Декември 30, 2010, 15:49:14 »

  Как от две идентични стволови клетки се образуват две коренно различни клетки?

  A можеш ли да ни опишеш по-подробно при какви условия се получава това?
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #2 -: Декември 30, 2010, 16:28:16 »

  Сега се сетих за книгата "Откровенията на хирурга" от Ернст Мулдашев!Прочети я! Там се описва как се изгражда бебешкото тяло до зародиш.Отначало е кълбо от клетки,образувани след сливането на сперматозоида и яйцеклетката.Стадият с изграждането на клетъчното кълбо се нарича гаструла.Следващият стадии се нарича оранус.Той представлява разделянето на клетката,обособяване на прототипи за бъдещи органи и изграждане на основите в тялото чрез процеси наречени инвагинации.

  Първоначално клетъчното кълбо е разделено от тънка тръбичка,прототип на храносмилателната система.След това,чрез инвагинации(хлътвания в и изпъквания от кълбото) се образуват кухини.По-късно в тези кухини ще се развият органите.Така,чрез инвагинация,се образува главата,мозъка,очите,устата,носа и т.н. По същия начин се образуват ръце,крака и т.н.
  Във всяка подобна кухина има две каналчета.Едното каналче(външното) пресича всички кухини във клетъчното кълбо и ги свързва,а другото(вътрешното) пък обособява самия орган.И с времето там,по необясними закони,се започва изграждането на органа.

  Науката,разбира се,обяснява това със генетични заложености в ДНК-то,но по последни данни от билогията излиза,че ДНК играе едва 20% роля за развитието на организма.Всъщност по-голямата част,около 80% връзка от кристализирана вода около ДНК нишките,е решаващ фактор за развитието на индивида.Както знаем,наскоро пък се откри,че кристалите имат свойството да запаметяват информация!Сега науката прави пробиви във създаването на синтетични диаманти - изкуствени диаманти досущ като истинските - за да замени силиция във електрическите уреди,който прегрява много лесно.А диамантите са добри проводници,разбира се,стават и за полупроводници.

  Та все пак е интересен този метод как природата сякаш по закон си знае какво трябва да направи...Аз съм съгласен със хипотезата,че всичко зависи от водата в нас,която ни изгражда,все пак,на 70 процента!При бебетата е 90,а с нарастване на възраста намалява.
  Японски учен доказа,че водата е живо същество,което запаметява информация!А експеримента може да бъде опитан от всеки!Тази вода контролира процесите в нашето тяло,ръководи ги....според някои водния мозък е в далака,а според други във върха на гръбначния стълб,където има възглавнички изградени от кристализирана вода.

  В езотеричната литература се говори,че човек има четири тела,отговарящи на четирите световни посоки и на четирите елемента,а може би и на измеренията!
  Елементите са земя,вода,въздух и огън.Фенг Шуй е изграден на базата на тези елементи.

  Смята се,че плътното ни тяло отговаря на елемента земя,а водното такова - вътре в нас,на елемента вода,разбира се!Интересно е,че и Земята е изградена по подобен начин като човешкото тяло!

  Доказателство,че "водното тяло" ръководи "земното" е първата трансплантация на око,където,за първи път!,нерви клетки се размножават и регенерират!!!!
  А пък трансплантираното око,обвито в алоплант(изграден от тъкани на човешко стъпало и жива вода от тибетските планини,макар,че и в България има такава вода!),не бива отхвърлено от тялото на нуждаещия се!!!Кръвоносните съдове пък буквално се материализират от нищото и дават кръв на окото!
  След операцията то засиява в 4 последователни цветя - червено,жълто,синьо и зелено,ако не се лъжа.Това пък са цветовете на живота според Фенг Шуй!
  И друго - върпеки,че на окото не му е изградена ирис,а и зеница даже...те се появяват под формата на отдавна доказания фантомен орган!

  Всичко това води до извода,че над водата има нещо друго,което я ръководи.В езотеричната литература то се крие под елемента въздух.Мнозина смятат,че "въздуха" отговаря на Астралното тяло.Но астралното тяло не беше ли духа,който нощем излиза от тялото и работи из Божиите светове?

  Същият професор Мулдашев си изгражда хипотеза,че някъде,тук на Земята,има център,който генерира Вселенска енергия от някое друго място....,за да може да дава живот!

  Този център е некъде другаде ами....високата 6666 км. свещенна планина Кайлас - най-святото място на планетата Земя!!!Според тази хипотеза около Кайлас има поднебесен Град на Боговете изграден от 108 монумента,които предават Космическа енергия из цялата Земя,а ролята на антени играят десетките монументи пръснати по нея!Пирамиди,Стоунхедж,Кула на дявола,Бермудски триъгълник и т.н.

  Доказването на това твърдение може да стане по 2 начина:
   -Откриване на връзка между всички монументи на Земята
   -Откриване на легендарния поднебесен Град на боговете със 108-те монумента

  Първото "-" отдавна е открито - всички монументи образуват триъгълници,в които основна роля играят числата 3,6 и 9,а откриването на града се случва през 1999 г..Той се намира именно там - около своя център Кайлас!108-те монумента,почти всички,са документирани:снимани,записани и скицирани!

  Именно енергията от Кайлас(ефирната енергия) отговаря на елемента вятър!

  Откъде получаваме таиз енергия?Къде е нашия сателит?Имайки предвид факта,че всички монумента на Земята са ориентирани,математически безпогрешно,към съзвездието Орион и по-специално към звездите Сириус-А и Сириус-Б...не е трудно да се сетим!Да кажем,че догоните,африканското племе,непознаващо съвременните технологии,доста преди да бъдат открити Сириусите....догоните вече са знаели за тях.Също така те твърдят,че оттам слезли рибоподобни хора,които ги научили на много неща!Във Вавилонските митове и легенди също се твърди,че рибоподобните хора са донесли цивилизацията на Земята,а Централно Американския бог Виракоча,смятан за създател на индианската цивилизация,е...изборазяван като риба!Рибата е едно от проявленията на Кришна,смятан за еквивалент на Христос и неговото християнство,чиито ранен знак е рибата!Рибата междудругото,като живееща във вода,символизира Мъдрост,Търпение и Любов!
  Хехе,само бог Тот още не съм го свързал с рибата...,макар,че не е трудно имайки предвид,че негови статутетки са намирани чак в Австралия! Ухилен


  Кое нещо обаче отговаря на елемента Огън?!
  Ееее...за кое нещо се смята,че е по пламенно и парещо от огъня...ами...човешката душа!Душата или сърцето(грешно свързани,но означаващи едно и също - Пламенности,Сила,Воля - все качества за оцеляване) се свързва с Огъня!Душата е това,което ръководи всичко в тялото - крака,ръце,вода,енергии и т.н. Ухилен Замислете и ще видите,че душата е огъня!

  Но има и едно друго нещо наречено дух...,за да има пълноценно(нормално) съществуване на един индивид...неговите дух и душа трябва да са в хармония!Древните обозначили това..със свастиката - да,това е древен знак символизиращ плодородието,успеха и...доброто,накратко!

  Духа и душата се проявяват един в друг...макар,че е по-логично духа да се проявява чрез душата,която е в хармония с другите три елемента.За това мисля,че духа се проявява в душата.А духа е легендарния пети елемент,който контролира останалите 4!А те,обединени в един...дават шестия елемент - живота!

  Да не забравяме и виждането на Илюминатите(Просветените) за цялата тая работа - има четири елемента - Земя,Вода,Въздух и Огън,а петия,който ги контролира се нарича Илюминат.Шестият елемент пък е смесицата от четирите елемента!И главно това се опитва да прави човек,и не само,а всяко едно живо същество!Да хармонизира вечната борба между тези елементи,които ни даряват с изключителна гама от чувства и преживявания! Усмивчица

  Когато се изгуби хармонията...човек се срива и загива...

  Но ако всички пророчества са верни...съвсем скоро хората ще могат да хармонизират своите чувства.


  Иначе съществуваше едно интересно,твърдение,че:
  Лемурииците са отговаряли на елемента Вода - мъдрост,атлантите на огъня - сила и Воля,ние сега сме на елемента Земя - нашите технологии и ум,които са изключителни и ако просъществуваме толкова колкото са успели предишните хора...ще ги надминем технологично,но ще си изгубим душите...и ще загинем!
  Ангелоподобни отговарят на духа,а призракоподобните на душата.

  Хронологично:
  1.Духа се появява на Земята.
  2.Душата също се появява,трябва да се хармонизират!
  3.Идва Мъдростта,философията,Любовта,живота,които обогатяват съществата опитващи се да се адаптират тук на Земята.
  4.Идва Огъня,сила,воля и всички мощни качества - атлантите.
  5.И накрая идва и Мозъка  Ухилен,който обаче ще ни погуби.

  Извод:Ако не се хармонизират тези елементи загиваме!Не трябва да боготворим миналите хора,това сме ние преди много време!Трябва да се развиваме и да боготворим Бога,който ни е дал искрица от себе сил,за да го стигнем! Усмивчица

  Шестата раса...логично е,да хармонизира всичко и да оправи грешките на братята преди нас....според Петър Дънов през 22 век ще се случи окончателното ни съзряване! Усмивчица Аз се радвам много!


  « Последна редакция: Декември 30, 2010, 17:10:36 от Рабено » Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright