Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Информация,Избор,Съвет,Решение,Край на ситуацията  (Прочетена 1269 пъти)
Misli
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« -: Декември 20, 2010, 01:53:38 »

Какво определя дали един човек е Добър? Кое е нещото,което ни разделя на добри и лоши? Как да разберем кога взимаме правилно решение и правилно ли е винаги да се осланяме на интуицията си? Реално всеки прави ли разлика между интуиция и внедрена мисъл и чувство?

1. Кои са Добрите? Това е толкова обширно понятие...Един човек може да бъде добър само, защото веднъж е направил добрина някому. Има и други примери,като Майка Тереза,Петър Дънов, хора които цял живот живеят за една кауза и обществото ги оценява според начина им на живот и вярата, която изповядват. Има и трети... те са добри по душа-раждат се прекрасни и бъдейки себе си променят всичко към добро. Те са скрити от обществото,защото те не изпитват нужда да се доказват,да се показват... и изобщо примери много. Пътят е един,но ние имаме правото на ЛИЧЕН ИЗБОР. От нас зависи как ще се държим,какво ще говорим и в какво ще вярваме. Всеки вижда Истината през своята призма,но малко са тези,които реално я следват. Човека обича разделението,защото обичаме да изпъкваме,да се самоизтъкваме и да се налагаме. Днес научих важен урок и реших да го споделя с вас. За мен е важен и вярвам,че някак си ще помогне на някой сред вас.

2. Разликата между добри и лоши- Разликата е в изкривяването на информацията и грешното тълкуване на ситуацията,хората,думите и чувствата.

3. Как да разберем дали взимаме правилното решение и на какво точно да се осланяме... Разбираме,когато направим грешката и осъзнаем нашата собствена постъпка,ситуацията и от къде е дошъл подтика да направим всичко. Чувства,мисли,енергии,същности, думи... те са инструменти и от нас зависи към кое ще е обърнем и как ще го изтълкуваме. На пръв поглед е лесно,но реално всяко едно решение от нашето ежедневие,всяка една мисъл е една борба. Не напразно са казали "Живота е борба" - всеки да тълкува за себе си. Аз го разбирам така- борбата е не само на материално ниво... вътре в нас борбата е жестока- влиянията,а те са толкова много и различни, енергиите, материята... не сме сами и никога не сме били. Всичко кипи от живот и всеки се бори да преживее. Понякога ще ви е трудно да разберете причините,но тях винаги ги има. Бъдете смирени и не позволявайте да ви се влияе. Опитвайте се да виждате през призмата на своят кръг от семейство,приятели,познати... Тогава ще се обогатите и ще бъдете на крачка от Пълнотата,Цялостта. Силата е в нас. И не забравяйте- Прошката е най-святото нещо,научете се да прощавате на другите и на Себе си,това е най-трудното. Ние всички сме Заедно,делим ли се сме по-слаби. Един мъдър Българин разказа една прекрасна притча за сноп от прътове преди много,много време,но въпреки това беше много прав.
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Декември 20, 2010, 03:07:01 »

Мило Мисли,
помоли, не - заповядай на егото да не те въвлича в размишления за оценки измислени от хората именно за да бъдат подхранка за него.
Махаме тези крайности - добър-лош , черен-бял.
Говорим си за честота на вибрациите- днес са по-високи ,утре по-ниски после пък два пъти по-високи. Всеки час , всяка минута, всяка дума и мисъл те движи нагоре надолу . Колко процента добър или лош те прави това. Както се казва - не знаеш какво е времето вътре в мен. Каквито и оценки да получиш след( както казваш )изкривяването на информацията и грешното тълкуване на ситуацията,хората,думите и чувствата, не хората ще изпращат рапорт на някой някога, за да прецени ,какво постигна със себе си този живот. Ето виж тук хората са ми дали най-много плюсове от всички, но аз не си лягам спокойно , защото знам какво е времето вътре в мен , а то не всякога е слънчево.
Лягам си спокойно ,когато поне съм успяла да балансирам около мен ,ако не съм успяла да повиша , отдам или преекспонирам нивото на вибрациите на Любовта.
И не си ръкопляскам чак толкова или чакам от другите ,защото утрешния ден носи нови предизвикателства. Мира и баланса се ръководи от вътрешното усещане, не от гласа на егото и не от мнението на другите.
Добър и лош не са константа. Не е и константно чуството към един човек за да анализираш чак толкова ,къде и как стана така че се е променило мнението на някой за теб. Утре не го връщаш назад, а давате заедно напред , всеки със спадовете и възходите по графата добър-лош тогава идва истинската прошка , а тя е че няма значение повече миналият момент, продължаваме заедно напред ,като сноп от по-силно от пръти , като сноп светлина.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Галактическо решение « 1 2 »
Извънземни цивилизации
Eona Lightholder 17 2359 Последна<br />публикация Септември 02, 2011, 00:12:24
от Sobercho
Съдба, карма, избор « 1 2 ... 7 8 »
Духовни учения
Ianica 108 8086 Последна<br />публикация Септември 08, 2013, 20:34:39
от Ariam
Размисли за ситуацията напоследък(и не само) - разговори с Уолъс Черния Лос
Обща тематика
Selinna 4 1127 Последна<br />публикация Октомври 01, 2012, 12:49:51
от shining_star
Дайте съвет - проблемен квартирант « 1 2 »
Въпроси и отговори
Свързан 27 1776 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 22:11:15
от julijana
Моля за съвет
Обща тематика
Mitova 6 982 Последна<br />публикация Май 20, 2013, 20:14:11
от kehoy_

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright