Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Цветът на очите  (Прочетена 6229 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Декември 15, 2010, 19:39:03 »

Цветът на очите
Какъв цвят очи имаш, често разкрива някои от основните черти на характера ти.
Цветът на очите


Черни очи

Това са много чувствителни и страстни хора. Понякога са твърде избухливи и стигат до крайности дори с хора, които имат добросърдечни намерения спрямо тях. Те приемат любовта и секса като неизменно единство, но са ревниви. Често са мнителни и твърде настойчиви в желанията си. Предпочитат да работят сами. Чернооките хора са много страстни и чувствителни натури. В любовта са открити и всеотдайни, по-трудното е да бъде спечелено доверието им. Преди да се обвържат с някого, наблюдават и преценяват дълго.

Добре се погаждат с почти всички, но все пак най-подходящите партньори са всички светлооки хора.Кафяви очи

Това са най-спокойните натури. На тях можете да разчитате за добър съвет. Подредени, решителни, целенасочени и уравновесени. Методично и обмислено постигат това, което желаят. Между тях се срещат доста хора на науката и представители на интелектуалния труд.

Впечатляват се от малките жестове на внимание и комплиментите. Обичат да се глезят и да им бъде угаждано. Когато си избират партньор подхождат тъкмо от тази гледна точка – кой би задоволил в най-пълна степен многобройните им капризи.

Най-подходящите партньори за хората с кафяви очи са тези със същия цвят.

 
Пъстри очи

Те са добродушни и умеят да се забавляват. Имат навика да преувеличават проблемите. Често се лутат между радостта и депресията. Много добри съпрузи и родители, а на първо място приятели. Не са егоистични и винаги ще направят услуга на всеки. Способни и ценени в работата, често са безсъвестно използвани от началници и близки хора. Предпочитат професии на енергичното действие - творчески и импулсивни, без строги ограничения. От тях стават добри журналисти.

Имат лошия навик да послъгват, преувеличават и доукрасяват нещата, затова не вярвайте на всяка тяхна дума. Те са много добри съпрузи, в последствие стават чудесни родители. В любовта са верни и всеотдайни.

Нямат егоистична природа, отзивчиви и услужливи са. Изключително доверчиви са и това понякога им играе лоша шега, тъй като стават жертва на безсъвестни използвачи и измамници.
Зелени очи

Те са много пробивни хора, надарени с блестящи способности. Умът им е остър като бръснач и веднага преценяват всяка ситуация. Смело вървят нагоре в кариерата и изпреварват всички съперници, елиминирайки препятствията. Имат труден характер и уважават само преуспелите хора. Външно са красиви именно поради този рядко срещан зелен поглед, но са студени и всъщност са големи егоисти. В професията и в личният живот непременно са лидери.

Копнеят за любов, но трудно откриват подходящия за тях партньор, тъй като са твърди и принципни и не биха се задоволили с каквото и да е. От там е и погрешната представа, че са високомерни. Но не – те просто знаят цената си.

 

Сини очи

Имат богато въображение и фантазия. Те са артистични, обаятелни и завързват лесно контакти. Подходящи професии за тях са тези в сферата на комуникацията и общуването с много хора. Често правят щедри и благородни жестове към околните. Характерът им е открит, прям и с чувство за хумор. Понякога гледат по-леко на живота и тогава стават лекомислени. Притежателите на изумрудени очи в любовта са искрени и всеотдайни. Склонни са на дълбоки чувства и са верни на партньора си. Притежават богато въображение, на което дават воля в спалнята.

Хората със сини очи са умни, чувствителни и темпераменти. В повечето случаи са и физически красиви, което им печели много обожатели. Освен това са весели и бързо се сприятеляват. Винаги са заобиколени от много хора, тъй като обичат шумните и весели компании.

 
Сиви очи

Хората със сиви очи са привлекателни и много темпераментни. Притежават невероятно чувство за хумор, което им печели немалко обожатели. Те са общителни, лесно завързват контакти, но трудно ги поддържат. При избора на партньор решаващо значение играе финансовото му състояние. Тези хора обичат сигурността и материалните придобивки и не могат да живеят в бедност.

Макар че са много влюбчиви сивооките хора рядко се задържат дълго време с един и същ партньор, тъй като чувствата им са нетрайни. Когато вече са семейни, рядко са верни на своя партньор.
http://horoskop.rozali.com/zagadki/p13916.html
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 20:01:10 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Декември 15, 2010, 19:39:38 »

Цветът на очите говори – 2-ра част
Цветът на очите е определящ за характера и социалното ни поведение.Сиви очи

Притежателите на сиви очи са чувствени хора, които често бягат от реалността. Мечтатели са и обичат да правят планове за бъдещето за професионално развитие. Те са амбициозни натури с висок стремеж към кариера, общественото признание и материални придобивки.
Верността не им приляга. Те твърде много се интересуват от себе си. Това понякога води до провал на всичките им планове . Могат да са студени, резки, властни и много рядко сантиментални.


Пъстри очи


Пъстрите очи обикновено принадлежат на хора, които са добродушни, веселяци, симпатяги. Това са творчески и раними личности. Винаги са заредени с оптимизъм и обикновено са търсена компания, заради позитивното си излъчване. Егоизмът е чувство, което им е много далечно. Напротив, винаги ще направят услуга всекиму.
Способни и ценени в работата, те са често прекалено наивни и така биват използвани освен от началниците и колегите си, и от близки хора. Предпочитат професии, където да вложат енергията си. Неотстъпчиви са, когато се захванат с нещо и винаги влагат всичко от себе си.
Пъстрите очи са притежание на хора, които са много романтични. Те вярват във вечната любов и са готови на всичко заради любимата си. С тях може да изживеете невероятни мигове на неочаквани места. В любовта са на първо място приятели. Когато се обвържат сериозно, са много добри съпрузи и родители.


Черни очи

Хората с черни очи са изключително темпераментни, страстни и чувствителни. Имат огнен нрав и често са избухливи, като много от конфликтите им са с близки хора. Техният нрав е променлив и авантюристичен. Притежават енергия, която, насочена в правилната посока, може да ги доведе до неочаквани висоти.
В кариерата предпочитат самостоятелна работа без началници и често имат проблеми със закона.
Черните очи са изключително въздействащи. Те никога не могат да останат незабелязани. Притежателите им са вечно търсещи и покоряващи. Приемат любовта и секса като неизменно единство, но в романтична връзка са ревниви, мнителни и твърде настойчиви в желанията си. Веднъж влюбили се в мъж с черни очи, трудно ще го забравите.


Жълти очи


Жълтите очи са много привлекателни и обичат да завладяват човека от срещуположния пол с предизвикателен поглед.
Имат осър и ловък ум и находчиво мислене. Последователни са в действията си. Често премълчават нещата, които ги дразнят. предпочитат лицемерния тон пред откровеността.


Хетерохромия / Разноцветие/

Хетерохромията е състояние на очите, при което цветът на единия ирис е различен от другия или при което в самия ирис се наблюдава разноцветно оцветяване. Това състояние може да се дължи на неравномерно разпределение на меланина. Придава изключително обаятелна и екзотична осанка на хората, които го имат.
Притежателите им са различни и точно заради тази своя уникалност са надарени със самочувствие и непримиримост до постигане на желаното. В любовта са много страстни и всеотдайни.

Жените обръщат специално внимание на мъжките очи. Те могат да ги разтърсят със страст или отблъснат. За мъжете цвета на очите при всяка жена е ключов фактор, който прави избраницата им по-красива, по-различна, по-впечатляваща.

Очите са най-истинската, най-магнетичната, най-въздействащата, но и най-подвеждаща част от визията на човек. Те не рядко са определяни като „прозорец към душата“.
Доколко цвета на очите може да повлияе на характера ни не е ясно. Със сигурност е определящ обаче за чувствата и настроенията, които извикват очите ни в тези, с които комуникираме.

04. 12. 2007 / Радостина Пеева
http://horoskop.rozali.com/zagadki/p6605.html
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 20:02:24 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Декември 15, 2010, 19:42:18 »

Цветът на очите и съдбата

Една от най-големите загадки си остава връзката между цвета на очите на човек и неговата съдба.


Умението да разбираме хората, характерите, нравите им и дори тяхното здравословно състояние е не просто талант, а дарба, която не се отдава на всички. Тя включва в себе си много направления, както психологически, така и физиологически. Всеки от нас може да разкаже дребни подробности за познатите си - как говорят, какви са маниерите им, жестовете, походката, чертите на лицето.

Но най-големият източник на информация си остават човешките очи. Не напразно ги наричат «огледало на душата». Широко отворените очи напомнят за отворени прозорци. И човек с такива очи обикновено се оказва с открит характер.

Значителна част от информацията, благодарение на която човек се развива, се възприема именно от очите. От древността се знае, че очите са най-чувствителни за лошата енергия на околните. Значението на цвета на очите в изследването на характера на човек се потвърждава и от съвременните научни изследвания: очите на всеки човек са с неповторима окраска.

Какви изводи може да си направите като знаете цвета на очите на един човек?

И какъв оттенък да изберете, ако не ви устройва този, с който ви е надарила природата? Четете, но помнете - астролозите твърдят, че променяйки цвета на очите си, променяме хода на своя живот.Черни очи. Техните собственици са хора със силна енергия. Присъща им е голяма издържливост, инициативност и неспокоен характер. Черните очи говорят за страстта на човек и неговата любвеобилност. За тези хора не съществуват прегради, ако искат да покажат, че харесват някой. Но тяхната лудост може да им донесе не само радостни победи, но и горчивина от необмислените решения.

Кафяви очи. Тези хора по природа са надарени с привлекателност, чувственост и остроумие. Те са много темпераментни, но необичайно сприхави. Но при всичко това леко преглъщат обидите. За техен недостатък се смятат честите капризи. Трите им главни коза: привлекателност, обаяние и очакване.

Тъмнокафяви очи.
Техните собственици са много общителни, с лекота се разбират с всички. Хората с такива очи са много влюбчиви, но колкото бързо се пали страстта им, още по бързо затихва.

Кехлибарени очи. Хората с такива очи са срамежливи, мечтатели и обичат уединението. Може да ги помислите за прагматици, но именно това ги прави толкова трудолюбиви и старателни. На такива хора винаги може да се доверите - няма да ви подведат. Като особеност на техния характер може да се посочи индивидуализмът, стремежът да правят всичко сами, но благодарение на това постигат големи успехи. Тези хора не позволяват да им се влияе.

Сини очи. Един от най-красивите очни оттенъци. Техните собственици са романтични, много емоционални и чувствени. Те са способни не само да се влюбят в партньора си, но и да го увлекат в своята страст. Ходът на мислите им често е абсолютно непредсказуем. Между другото те са с много силно развито чувство за справедливост, способни са да отстояват истината дори в свой ущърб. Синеоките хора са много правдиви.

Тъмносини очи.
За тези хора е характерно упорството, но са склонни и към сантименталност. Често се поддават на капризите си, а настроенията им приличат на лек, но непредсказуем морски бриз. Тези хора са склонни да помнят една обида, дори отдавна да са я простили.

Светлосини очи. Според мнозина това е идеалният, «арийският» цвят очи. Неслучайно за тях мечтаят болшинството от хората и именно този оттенък е популярен сред контактните лещи. Голубоглазые хора се забелязват винаги и от всички, те са ярки и много фотогенични. Но какво се случва в душите на тези красавци и красавици? Те са целеустремени и не много сантиментални. Такъв човек не може да разтопиш със сълзи. Понякога изпитват пристъпи на силен гняв или безпричинни депресии. Но това се случва рядко. Почти винаги са със спокоен характер, но еднообразието може да ги убие.

Сиви очи. Сивооките са много решителни и умни. Решават всичките си проблеми бързо, без да отлагат. Но, въпреки това, често остават безпомощни в ситуации, в които се иска помощ от сърцето, а не от ума. Сивите очи изразяват чувствителност и любознателност. На тези хора всичко им е интересно.

Тъмносиви очи. Техните собственици са упорити и смели. Те са сомоотвержени, имат силна воля и решителен характер. Тези хора често са ревниви, но околните дори не се досещат за това. Ако вашата половинка е с такива очи смятайте, че ви е провървяло: тези хора на практика обичат завинаги.

Сиво-зелени очи. Тези хора се отличават с много силна воля. По силите им е всеки връх. Често са несговорчиви, но тава им помага да постигат целите си.

Зелени очи. За тях можем да кажем: «това е самата нежност». Винаги обичат искрено, горещо и са верни на тези, които са избрали. Приятелите им ги харесват, защото са добри, враговете им ги ненавиждат заради принципите и твърдостта им. Те са добри слушатели и събеседници. Въобще, хората със зелени очи са най-благополучната категория. Тези хора са стабилни, но не са лишени от въображение. Те никога не искат от хората повече, от колкото те самите са готови да им дадат. За собствениците на такива очи е много важно да обичат и да бъдат обичани.Жълти очи. Срещат се много рядко. Хората с такива очи притежават необикновен талант и могат както говорят, да ви прочетат мислите. Те са артистични и подхождат творчески към всяко нещо. Да общуваш с тях е удоволствие. Жълтите очи говорят за дипломатичност, но и за двойнственост.
http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=27201:2009-02-27-13-36-40&catid=69:2008-09-17-19-45-15&Itemid=83
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 20:04:28 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Турист
почиващ на стари лаври
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 599

 • Град: с. Дворище, Ст Загора
 • velko.hristo
  « Отговор #3 -: Март 13, 2011, 21:22:43 »

  http://horoskop.rozali.com/zagadki/p6558.html

  Кафяви очи

  Най-голям процент от хората имат кафяви очи. Характерни черти за притежателите им е, че са нежни, любящи и искрени. В любовна връзка са верни и отдадени, но и много страстни. Способни са на силна и безусловна любов. За тях най-важни са близките им хора, готови са на саможертва за тях.
  В работата са принципни, честни и трудно подкупни. Ценят истината, но едновременно с това търсят начини да я извъртят в своя полза. Изключително целенасочени и уравновесени са. Хора на действията, изпълнени с енергия и темперамент и пословично трудолюбиви, те методично и обмислено постигат много от това, което пожелаят. В кариерата са лоялни служители, партньори и добри работодатели.
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  parvaty
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1


 • Град: Sofia
 • « Отговор #4 -: Март 15, 2011, 13:35:31 »

  Цветът на очите и съдбата


  Зелени очи. За тях можем да кажем: «това е самата нежност». Винаги обичат искрено, горещо и са верни на тези, които са избрали. Приятелите им ги харесват, защото са добри, враговете им ги ненавиждат заради принципите и твърдостта им. Те са добри слушатели и събеседници. Въобще, хората със зелени очи са най-благополучната категория. Тези хора са стабилни, но не са лишени от въображение. Те никога не искат от хората повече, от колкото те самите са готови да им дадат. За собствениците на такива очи е много важно да обичат и да бъдат обичани.


  Много хубава тема, четох я с интерес! И, за другите не знам, но за мен написаното е абсолютно вярно, а това си уцелила точно в 10-та! Поздравления!  Усмивчица
  « Последна редакция: Март 15, 2011, 13:51:49 от parvaty » Активен
  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #5 -: Август 08, 2011, 13:51:06 »

  Пъстри очи

  Пъстрите очи обикновено принадлежат на хора, които са добродушни, веселяци, симпатяги. Това са творчески и раними личности. Винаги са заредени с оптимизъм и обикновено са търсена компания, заради позитивното си излъчване. Егоизмът е чувство, което им е много далечно. Напротив, винаги ще направят услуга всекиму.
  Способни и ценени в работата, те са често прекалено наивни и така биват използвани освен от началниците и колегите си, и от близки хора. Предпочитат професии, където да вложат енергията си. Неотстъпчиви са, когато се захванат с нещо и винаги влагат всичко от себе си.
  Пъстрите очи са притежание на хора, които са много романтични. Те вярват във вечната любов и са готови на всичко заради любимата си. С тях може да изживеете невероятни мигове на неочаквани места. В любовта са на първо място приятели. Когато се обвържат сериозно, са много добри съпрузи и родители.

  Това отговаря напълно на същността ми. Усмивчица
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  Nachtmahr
  Nachtmahr
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19


 • Град: Велико Търново
 • profile.php?id=1000005356
  « Отговор #6 -: Август 10, 2011, 19:58:10 »

  Зелени очи. За тях можем да кажем: «това е самата нежност». Винаги обичат искрено, горещо и са верни на тези, които са избрали. Приятелите им ги харесват, защото са добри, враговете им ги ненавиждат заради принципите и твърдостта им. Те са добри слушатели и събеседници. Въобще, хората със зелени очи са най-благополучната категория. Тези хора са стабилни, но не са лишени от въображение. Те никога не искат от хората повече, от колкото те самите са готови да им дадат. За собствениците на такива очи е много важно да обичат и да бъдат обичани.
  Активен

  Wer nicht bereit ist, sein Leben zu geben, er ist nicht würdig, es zu besitzen.
  BaDBluEeYeS
  Witness of a miracles
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 69


 • Град: Ямбол
 • « Отговор #7 -: Август 10, 2011, 20:56:39 »

  Цветът на очите.. Интересна тема. Много обичам очите. Те са прозорец към душата, малко клиширано звучи, но е точно така.. Относно цвета на моите очи : сини.. Големи, лоши сини очи.. Усмивчица Защо лоши ще попитате? Елате да се погледнем очи в очи и ще разберете.
   Сините очи имат връзка с невидимия свят. За хората със сини очи казват,че  са по-студени по характер и имат по-хладни чувства, но това е само привидно.Никой всъщност не предполага каква огнена буря се крие зад тях. Сините очи имат нужда от размишления и философстване.И говорят само тогава,когато имат какво да кажат. Сините очи приемат и вземат,но дават два пъти повече от това, което са взели. Те се и надяват, защото вярват и обичат.
   
  Активен

  За сините очи, розовата душа и животът ми в лилаво
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #8 -: Август 10, 2011, 21:00:55 »

   От кога нямате Души, че се определяте с Очи ?
  Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #9 -: Август 10, 2011, 21:37:10 »

  От кога нямате Души, че се определяте с Очи ?

  Всеки има право да се определя по негово си усмотрение, за това има понятия като свободен избор, свободна на волята и т.н.
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #10 -: Август 10, 2011, 21:39:27 »

  Права си.. изтъпявам.
  Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #11 -: Август 12, 2011, 12:32:03 »

  Права си.. изтъпявам.
  Няма први и криви, още повече да изтъпяваш. Само различни разбирания, колкото сме хора по земята толкова различни мнения и настроения има, а те се менят постоянно.
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #12 -: Август 12, 2011, 13:04:08 »

  Очите са много повече от просто цвят! Те са израз,излъчване,душевност и съвкупност на още много неща и загадки.Те са индикатор освен на цялата гама от чувства и мисли те са и вътрешния импулсен четец,те преобразуват,те са прободника на информация за нашият мисловен процес.Също така те събират цялата информация за нас самите и я отбелязват,както и много от нещата като събития бихме могли да разберем чрез тях.Опитайте,те са нашият справочник!
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Do_It
  Eyes of consciousness
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 241


  Strange Bird

  « Отговор #13 -: Август 12, 2011, 15:52:10 »

  Очите - първото нещо, което гледам. Първото нещо, което може да ме грабне. Първото нещо, което 'излъчва' (преди усмивката). Носят заряд. Показват и промени - какво става в нас.
  Активен

  Ихра
  Гост
  « Отговор #14 -: Август 12, 2011, 19:48:25 »

  Очите са много повече от просто цвят! Те са израз,излъчване,душевност и съвкупност на още много неща и загадки.Те са индикатор освен на цялата гама от чувства и мисли те са и вътрешния импулсен четец,те преобразуват,те са прободника на информация за нашият мисловен процес.Също така те събират цялата информация за нас самите и я отбелязват,както и много от нещата като събития бихме могли да разберем чрез тях.Опитайте,те са нашият справочник!


  А ти тогава на снимката защо си с очила? (емотиконът na na! na!!!!:Р)

  "Те са израз,излъчване,душевност и съвкупност на още много неща и загадки."
  Много добре казано. : )


  Иначе написаното в първия пост за кафявите очи.. аз съм точно обратното. : )
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Наслада за очите и ушите!
  Видео клипове
  7dc 5 1616 Последна<br />публикация Септември 22, 2010, 05:02:11
  от giti
  Вар в очите
  Изцеление от природата
  Админ 0 4396 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 19:04:37
  от Админ
  Възпаление на очите
  Изцеление от природата
  Админ 1 4362 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 11:11:14
  от Administrator
  Изпитай мозъкът си:Няма да повярваш на очите си.
  Любопитни факти
  кръгове 0 1645 Последна<br />публикация Май 27, 2012, 11:19:10
  от кръгове
  Цветът на очите и съдбата
  Анкети
  ~Schwarze_Sonne~ 1 1919 Последна<br />публикация Юни 21, 2012, 17:50:24
  от ~Schwarze_Sonne~

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright