Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да се научим да виждаме аурата  (Прочетена 14582 пъти)
Evolution
Гост
« -: Декември 15, 2010, 13:41:00 »

Доста се лутах, в опитите си за виждане на аурата. Четох книги, правех упражнения по тях, мъчех се да виждам цветове... По принцип цял живот си виждах спонтанно синьобялото очертание на около 5 см от главата на хотрата и нищо повече, докато попаднах на упражненията които описвам по-долу.Свидетел съм как тези упражнения и съвети помогнаха на десетки хора да ВИДЯТ аурата, казвам ВИДЯТ, защото за да ВИЖДАТ, трябва много практика.

Друго важно нещо, което искам да споделя е, че когато се говори за виждане на аурата /при начинаещи/не се вижда цялата аура, ами се виждат отделните тела или участъци за определено време, казвам това, за да не чакай някой или да търси нещо, което няма да се види /на първо време/.  


Много е важно преди да се правят каквито и да са опити за виждане на аурата, да се разбие митът, че това е дарба или даденост за някои късметлии или по- духовно извисени. Виждането на аурата е естествена способност на човека, която днешния човек не развива.

Относно цветовете: те се променят според моментното състояние на човека и много зависият от това с какво е облечен човека в момента, налични цветове в обкръжаващата го обстановка и др.Хората, които наистина се занимават с аура диагностициране, не се интересуват особено от цветовете, ами по-скоро от интензитета на светлина в дадено енергийно тяло, от структурата му, плътност, петна, дупки, и т.н.

Едно от основните предпоставки за да се ВИДИ аурата е предварителната нагласа на човека.Ако той вярва, че това е натурална способност, която всеки може да развие -  с упражнения ще постигне много добри резултати. Ако е обратното - човекът вярва, че това е дарба само за някой късметлии, или че на него не му е писано да вижда, много ще се мъчи и не гарантирам за резултати, макар че има и такива случай. Ако пък, няма предварителна нагласа по въпроса още по-добре. Няма смисъл да говорим какво прави подсъзнаниетo, всеки един го знае, ако не от опит, поне е чел.

ВИЖДАНЕТО само по себе си е процес на физическото тяло и става посредством очите. Всичко се състои в определен начин на гледане /поглед/, определени външни условия /обстановка, светлина, фон / ,обект, който ще бъде наблюдаван и състояние на релаксация на наблюдателя.

Стъпки, които трябва да се следват:

1. Намерете подходящи условия. Помещение, което е празно или има поне една бяла или със светъл фон /св. сив, св. син/ стена /височина около 3м/. На стената да няма нищо, да е празна.

Може също на открито в парк или на тераса, точно след залез слънце, на фона на небето. /използвайте по-нататък тези условия за наблюдения на ято птици/

2. Вие трябва да застанете на около 2 - 3 или повече метра от обекта, който ще наблюдавате, а той трябва да е пред стената със светлия фон. /колкото сте по далеч, толкова по-добре, но не и на 10 метра разстояние, като за начало/.

3. Cветлината в помещението не трябва да пада директно отгоре. Трябва да е слаба и да се намира или в страни от вас или зад вас, в никакав случай срещу очите ви или директно върху наблюдавания обект.

4. За препоръчване е обекта, който ще наблюдавате да е човек или растение /по-възможност по-голямо растение, заради размерите на енергийните тела/.Ако е човек, нека застане на около 20 см. пред стената със светлия фон и да започне леко да се поклаща в страни, олюлявайки се. Ако човека се е занимавал с техники за медитация и др. подобни, по добре, поради енергийната конфигурациа на телата му, по-принцип би трябвало да са по развити и плътни /по забележими/, но не винаги е гаранция.Ако ще наблюдавате растение, поставете го на височината на очите ви на o/o 20 см пред стената и  вие ce поклащайте леко в страни.

Поклащането позволява по-добър зрителен обхват.

5. След като сте изпълнили подготвителните условия в обстановката, застанете на определената дистанция от обекта, който ще наблюдавате. Ако сте прав, с леко разтворени крака и ръце отпуснати до тялото. Ако сте седнал с разтворени колене и ръце отпуснати на тях или до тялото. /В никакъв случай не кръстосвайте ръце и крака/

6. Отпуснете се. Поемете няколко пъти дълбоко въздух. Можете да използвате всякакви техники за релакс, няма значение каква е техниката. Целта е да се отпуснете и дишането ви да е бавно и равномерно. Нужни са само 3-5 минутки.

7. След като сте се отпуснали, погледнете обекта на наблюдение. Тук идва момента с определения поглед или начин на гледане:

Като първо, фокусирайте погледа си на около 5-10 см над или отстрани главата на обекта или върха на растението. След като сте маркирали дистанцията от 5-10 см. разфокусирайте погледа и ocтанате с реещ се поглед, трудно е да се определи с точни думи, но ще  го опиша.

Става въпрос за един вид *реещ се* поглед. Този поглед, с който гледаме когато сме замечтани, погледът с който гледаш, а всъщност нищо не виждаш.

Много е важно да не фокусирате /да гледате/ каквото и да ви се мерне пред очите, било то и за моменти от секундата. В момента в който фокусирате излизате от режим ВИЖДАНЕ и влизате в режим ГЛЕДАНЕ. Трябва да запазите този реещ се, разфокусиран поглед през цялото време докато се упражнявате за ВИЖДАНЕ. Може да мигате колкото си иcкате, да затваряте очи на моменти, ако почувствате, че имате нужда, но веднага трябва да търсите пак разфокусирания поглед.

След като сте видяли каквото и да е на разстояние 5-10 см, преместете погледа на разстояние 10-20 см. и продължете по същия начин, след това преместете погледа на разст. 20-40 см, после 40-70 sm,после 70 -1 m.,1-1.50м, над 1.50м  /в страни или над обекта/ препоръчвам да е над обекта.

Много е важно да не се оставяте *хванати* в определено ниво /сантиметрите определят нивата или енергийните тела/, тоест, един път като сте видяли определено тяло, не се стремете отново все него да търсите, качвайте нивото /сантиметрите/. Ако по-принцип си виждате синята блестяща светлина на около 5-10 см от главата на хората, започнете от следващото ниво. Дори на по смелите препоръчвам да скочат веднага на по горни нива.

Много е важно да не омаловажавате това което ви се мярка пред очите, колкото и да ви се струва, че ви се е превидяло.

След като приключите - Вземете лист хартия и нарисувайте контурите на 4овешко тяло до кръста и нарисувайте това което сте видели или ви се е сторило, че виждате или ви се е мернало само. Всичко е от значение!

С течение на времето и редовна практика способноста се развива и режима ВИЖДАНЕ се включва от самосебе си, докато започнете да го контролирате когато ви е необходимо. С много практика се постига виждане и в разноцветна обкръжаваща среда, сред много хора, но трябва много практика.

Tъй като цветовете се влиаят от много външни фактори, в началото не е за препоръчване да се вглеждаме в цветовете и да им отдаваме голямо значение. Идеалните условия за да се видят истинските цветове на енергийните тела /по матричен шаблон/ са: идеални външни условия, светлина, човекът който се наблюдава да е облечен в бяло и енергийната му конфигурация да е много добра, да е балансиран енергийно.

Една добра аура диагноза в никакъв случай не се прави според цветовете само. Нaблюдава се светлинния интензитет, плътност, структура, има ли петна, дупки и др. нетипични за конфигурацията неща.

Наистина, резултатите са много добри по този метод и указания, от собствен опит го знам (личен пример и на много хора, които познавам).

Искрено се надявам да послужи на когото има нужда!

Източник:  http://www.facebook.com/note.php?note_id=178391938853026&id=135227556531094&ref=mf
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 13:53:16 от Evolution » Активен
Evolution
Гост
« Отговор #1 -: Декември 15, 2010, 13:43:18 »

Изучаването на биополето и реакциите е влизало в задължителните програми на много древни бойни изкуства. Умението да се чете аурата е помагало точно да се разбере какво мисли и чувства противника. Друнвало Мелхисидек в книгата си "Древната тайна на цветето на живота" предлага някои съвети.

І етап. Вземете малки плътни листове цветна хартия и един голям бяла , с размери около 60x100 см. Поставете на пода под лампа с възможност за регулиране силата на яркостта на светлината белия лист хартия, а в средата му – червеното листче. Фиксирайте погледа си в центъра му и не мигайте. Изчакайте 30 секунди. След това, продължавайки да гледате червения лист, бързо го махнете и гледайте празното му място върху белия лист. За части от секундата ще виждате цвят, допълнителен на този, който сте гледали преди това. Ако пред вас е бил червен, ще видите зелен. Вторичният образ винаги се различава от първоначалния цвят, но формата им е еднаква. Образът ще изглежда като плуващ, светещ и прозрачен. Ако направите такъв опит с 4-5 листчета подред, за което ще са ви необходими няколко минути, накрая ще получите определена чувствителност за виждане на такъв тип цветови образи – светещи, прозрачни и плуващи в пространството. Тези цветове много приличат на цветовете на аурата, но са по-съвършени, защото малцина притежават чисти и ясни цветове на аурата.

ІІ етап. Сега трябва да усвоите следния много прост начин да виждате цветове. За това ви е необходим партньор. Желателно е и двамата да сте облечени в бяло. Другите цветове могат да затруднят или леко изкривят виждането на аурата. Поставете партньора си до бяла стена, вземете лампа с регулатор за яркост и сила и осветете партньора си. След това той трябва да вземе лист цветна хартия и да го държи на разстояние 2-3 см от лицето си. Отстъпете назад и гледайте върху цвета, както го правехте по-рано: фиксирайте погледа си върху него, бройте до 30 и помолете партньора си да махне хартията. Ще видите допълнителен цвят, плуващ в пространството около другаря ви. Редувайки листовете цветна хартия, ще свикнете с цветовете след образа.

ІІІ етап.
Поставете цветната хартия зад главата или раменете на партньора си на разстояние 30-60 см. След това махнете цветния лист и продължавайте да го гледате, като много бавно намалявате яркостта на лампата. Ще се приближите до онзи магичен момент, когато тялото на човека ще стане съвсем тъмно, след това изведнаж ще избухнат всички цветове и вие ще видите аурата. Цялата. Ще знаете, че това са реалните й цветове, а не допълнителните, които сте виждали по-рано - пред вас ще сияят множество променящи се багри.

Всичко, което човек мисли и чувства, ще бъде проектирано в аурата му. Като правило, цветовете около главата и раменете отразяват мислите, около гърдите и тялото, обхващащи гърба, се отнасят предимно към чувствата и емоциите, въпреки че понякога се наблюдава известно налагане на цветовете.

Като допълнение към това се откриват и физическите проблеми на тялото, които също се проявяват като цветни петна. Цветовете, породени от мислите, светят и се променят, а отразяващите емоциите, обикновено плуват или се движат. Сврзаните с болестите са фиксирани и, като правило, имат ъгли или форма, която почти не се променя или го прави много бавно. По време на придвижването на тялото цветовите петна на болестите остават като фиксирани на определени места. Понякога болестта не може да се види, тъй като светенето, свързано с нея се намира изцяло във вътрешнотта на тялото и не се показва навън, но това се случва много рядко.

Говорещата аура

В Института за човешки измерения се провежда курс по диагностициране на болестите чрез четене на аурата. От дълбока древност е установено, че след като се научите да разчитате цветовете на биополето, ще можете просто да погледнете човек и да видите болестите му. За това не са необходими нито магнитен резонанс, нито скенер, нито резултати от други изследвания. Ще е достатъчно да погледнете аурата му и да поставите точна диагноза. И това може да се прави от повечето хора, които нямат сериозни физиологически и емоционални нарушения. Когато се научите да наблюдавате цветовете на аурата, направете следния експеримент.

Предложете на група хора да си помислят, например, за колата си. (Почти всеки го свързват с колата му смесени чувства.) Ще забележите как се променят ауричните цветове около главите им.

След това ги помолете да си помислят за някой, който не им харесва. Най-вероятното е да видите мръсно-червено излъчване (цвета на озлоблението, неприязънта) обвиващо тялото до долу.

За следващото наблюдение ви е необходимо наблюдаваните от вас хора да помислят за тези, когото наистина обичат. Когато си спомнят любимия човек, в областта на гърдите им ще се появят розови тонове, а от темето на главата им ще заструи златисто или бяло сияние.

Ако ги помолите да си помислят за Бог, ще видите как човек се заобикаля със златна и виолетова сфера.

Наблюдавайки промените в аурата, скоро ще се убедите в реалността й.

Появилата се способност да виждате аурата, ще можете да "включвате" и "изключвате" по собствена воля и по нечия молба. Това е като стереоизображение: ако искате можете да гледате хартията по нормалния начин, а можете меко да се концентрирате и да преминете на друго ниво.

Източник: selenabg.com
Активен
xxxx
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


« Отговор #2 -: Декември 15, 2010, 14:18:41 »

аз виждам само това сияние което каза
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #3 -: Декември 15, 2010, 15:10:51 »

Видях я !  Шокиран много е красива!Пробвах това първото като начин.Сложих голямо огледало срещу големия прозорец и седнах на облегалката на дивана(с гръб кум прозореца) така виждах само силуета си много по-лесно е!Почнах да рея с поглед и да се опитвам да вдигна виждането да стене по-голямо!От начало беше червена после стана жълта а после видях 1 см виолетов слой преливаше в синьо-зелено жъто иии не помня имаше добър вид мисля!
Много ама много благодаря супер много ми помогна това и не отне толкова упражнения колкото пише Усмивчица ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #4 -: Декември 15, 2010, 15:17:54 »

Само дето пак не разбрах какъв точно цвят е аурата ми  Затъпяване Ухилен думи нямам !!
Кой от всичките трябва да е как да разбера?
Активен
stefanica
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #5 -: Декември 15, 2010, 16:35:54 »

  Понякога се чудя хората колко искат сами да си повярват за да им повярват и другите!!! Усмивчица Отразяването на светлината върху първия пласт е пречупване Усмивчица затова и се вижда дъговидно Намигване Не това е аурата Усмивчица тя е многопластова!!! За светлината тя се вижда и с просто око и е факт,че не и трябва дарба за да я видим Усмивчица целта е друда и тя не се постига с лист хартия или тн от изброените Намигване Сканирането на аурата показва всичко дори и болката на определени органи,цялостната ни информация! Нека да не използваме залъгалки като за малки деца Намигване
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #6 -: Декември 15, 2010, 16:43:09 »

  Понякога се чудя хората колко искат сами да си повярват за да им повярват и другите!!! Усмивчица Отразяването на светлината върху първия пласт е пречупване Усмивчица затова и се вижда дъговидно Намигване Не това е аурата Усмивчица тя е многопластова!!! За светлината тя се вижда и с просто око и е факт,че не и трябва дарба за да я видим Усмивчица целта е друда и тя не се постига с лист хартия или тн от изброените Намигване Сканирането на аурата показва всичко дори и болката на определени органи,цялостната ни информация! Нека да не използваме залъгалки като за малки деца Намигване

   ;DСлънце докато четях по горния текст не знам що си мислех за теб ;Dи ето че ти не закъсня!
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #7 -: Декември 15, 2010, 17:00:47 »

  Понякога се чудя хората колко искат сами да си повярват за да им повярват и другите!!!
  Защо говориш така!На мен просто ми е интересно и поради факта,че не съм чела колкото някои други...това значи ли,че не трябва да пиша за откритията си,които може и да не са открития,но го казваш така сякаж се опитвам да заблудя някого.Много е обидно!Чувствам се наранена само заради тези няколко думи!Мисля ,че е хубаво да се саобразяваш с хора ,които са по-чувствителни!
  ПС:Каквото ми е на сърцето,това ми е на устата!
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #8 -: Декември 15, 2010, 17:22:13 »

  Спокоино Миме , не се засягай. Това че искаш да постигнеш развитие , не е нищо лошо.
  Няма нужда да четеш ,слушай сърцето си. Щом имаш интерес към аурите , значи не е напразен.  Не е нужно като начало да ги виждаш с очите си . Недей да се напрягаш или насилваш. Помоли се и ще ти се даде. Примерно можеш да почнеш като мислиш за някой с какви цветове го чустваш. Най вече да се научиш да си имаш доверие, на мен това ми е трудно ,все се съмнявам Усмивчица .Има книги за цветовете на аурата , но и да ги прочетеш ,ще се обедиш само в правотата на усещанията си. Пак ти казвам ,ако имаш интерес или нужда свързана с аурите , нужда да помагаш. Помоли се и ще ти се даде всичко от което НАИСТИНА имаш нужда. и пиши ,целта на този форум е да се подкрепяме един друг. Но пътя си е лично твой , ако имаш нужда от помощ ти ще си кажеш.


  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #9 -: Декември 15, 2010, 17:36:16 »

  Понякога се чудя хората колко искат сами да си повярват за да им повярват и другите!!!
  Защо говориш така!На мен просто ми е интересно и поради факта,че не съм чела колкото някои други...това значи ли,че не трябва да пиша за откритията си,които може и да не са открития,но го казваш така сякаж се опитвам да заблудя някого.Много е обидно!Чувствам се наранена само заради тези няколко думи!Мисля ,че е хубаво да се саобразяваш с хора ,които са по-чувствителни!
  ПС:Каквото ми е на сърцето,това ми е на устата!
  Не си ме разбрала правилно Усмивчица и не се отнасяше изобщо за теб Усмивчица
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #10 -: Декември 15, 2010, 17:40:22 »

  Благодаря ти много за милите думи Еона!Имах нужда да чуя нещо такова!Разстроих се много,знам, че не бива!
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #11 -: Декември 15, 2010, 17:42:27 »

  Понякога се чудя хората колко искат сами да си повярват за да им повярват и другите!!!
  Защо говориш така!На мен просто ми е интересно и поради факта,че не съм чела колкото някои други...това значи ли,че не трябва да пиша за откритията си,които може и да не са открития,но го казваш така сякаж се опитвам да заблудя някого.Много е обидно!Чувствам се наранена само заради тези няколко думи!Мисля ,че е хубаво да се саобразяваш с хора ,които са по-чувствителни!
  ПС:Каквото ми е на сърцето,това ми е на устата!
  Не си ме разбрала правилно Усмивчица и не се отнасяше изобщо за теб Усмивчица
  Добре.Щом не съм разбрала извинявай!
  Активен
  Johnatan Livingston
  Гост
  « Отговор #12 -: Декември 15, 2010, 18:30:08 »

  Изобщо не се подценявай. Гледай, както смяташ за правилно. Чувствай, защото често тези неща се усещат повече от колкото се виждат. Твори. Всеки има своя индивидуален поглед и това е най-важното. Ако Пенка вижда по един начин не значи, че това е Начинът и най-вероятно не е. Доказано през вековете. Инструменти и Пътища безброй... Успех!
  Активен
  izida
  Гост
  « Отговор #13 -: Декември 15, 2010, 20:14:11 »

  Методите котито е изброил Evolution са наистина напълно достъпни за абсолютно всички без изключене, какт се казва, който не е опитал той не е видял Усмивчица. Искам само да вметна още нещо, за начинаещи ще е по-лесно, ако се гледа за начало на лявата длан, близко до третото око, и после постепенно се отдалечава от очите. А и лявата ръка е най - близко до сърцето и шансът да се види истинският цвят на съзнанието и сърцето, е именно там Намигване
  П. С. Успех, и споделяйте до къде сте сигнали, интересно е!
  Активен
  zvezdichka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 240


  Нека бъде вечна светлина!

  « Отговор #14 -: Януари 05, 2011, 17:20:41 »

   Кой цвят според вас, определя цвета на аурата,когато я виждаме с цветовете на дъгата?
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Аурата « 1 2 »
  Духовни учения
  Админ 18 5079 Последна<br />публикация Ноември 14, 2011, 12:11:21
  от Apostol
  Слоевете на аурата
  Езотерика
  Paladin60 0 2026 Последна<br />публикация Март 18, 2011, 11:25:00
  от Paladin60
  Как се медитира? Как да чуем вътрешния глас? Какво е мантра? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  AIA 20 6101 Последна<br />публикация Август 23, 2011, 13:50:48
  от Синьо мечтание
  КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИМ, АКО СЕ НАУЧИМ ДА СЕ ХРАНИМ В ЗОНАТА?
  Природосъобразно хранене
  fantasybg 0 4371 Последна<br />публикация Август 30, 2011, 01:08:49
  от fantasybg
  Реален ли е светът, който виждаме? « 1 2 »
  Великият преход
  Sunshine(sun) 21 4211 Последна<br />публикация Март 11, 2013, 21:49:58
  от вожда

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright