Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Вселенската майка  (Прочетена 1687 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юни 16, 2009, 18:44:42 »

  ВСЕЛЕНСКАТА МАЙКА
    
  На планетата Земя вярващите наричат с каноничното църковно име Богородица тази, която според притчата е дарила земния живот на Сина Божий. Подобни отгласи от праначалото битуват и в други светтове и измерения. Космическото име на тази, която дарява живота на Сина на силата на Доброто е Ин, женското първоначало. Плюс и минус дават новото начало, Ин и Ян дават енергийното цяло. Началото Ин носи заряда, който ражда живота на биоенергополеви и пространствени форми. Вселенската майка не е тъждествена със Създателя, тя е част от неговия инструментариум, който "прави" живота във Вселената. Проблемът на "родилата Бога" трябва да се анализира от по-глобален мащаб, а не локално-планетарно, какъвто е случаят със земното тълкуване на мисията на Света Богородица.
        
  Най-краткото "обяснение" на това, което е Вселенската майка е, че тя е онази част от творческия живителен "Свят Дух", която оживява материалното.   /Това е дадено и в "Урантия" за майчиния дух, парньора на Сина-Създател в локалната Вселена.Тя управлява 7-те материални духа, които първи започват да действат на материалните планети./
        
  Вселенската майка Ин е и безсмъртната част от съществото, женското начало, което активно съдейства за появата на ново разумно творение. Разумът е Ян, другата енергийна струя, която със своите параметри при сливане с Ин прави енергийната хармонична единица.
        
  - Възможно ли е да получа още информация за Сътворението?
        
  - Създателят - Творческият импулс на свръхразумната енергия, е задействан преди милиарди години. Галактиката Млечен път, в която е Слънчевата система и планетата Земя, са младо образувание и са в периферията на това, което се нарича Вселена. Тя е необхватно пространство без начало и без край от земна гледна точка.
          
  Как е станало ли? "В началото бе слово...", а още по-точно: "В началото бе МИСЪЛ..."
          
  За човешкия ум е трудно да разбере и приеме този на пръв поглед абсурд за създаването на Вселената и за безкрая й. Всъщност тя има и начало и край, но обемът й е толкова свръхогромен и неизмерим, че за вас, хората, тя е безкрайна и безначална.
          
  Вселената има и център - там са важни хранилища (центрове) с информация и знания, система за управление и контрол над енергийни канали и времеви паралелни тунели за световете в Космоса.
          
  Вселената е създадена и се развива по свои закони и логика. Отделните й съставки, съобразявайки се с тях, се развиват и по своите закони - отглас на вселенските космически  норми в определени рамки. Всяко образувание е в контакт с Вселенския център чрез наблюдатели и чрез контакти от различно ниво - така се гарантира всеобхватността на информацията.

  Нина Ничева
  « Последна редакция: Октомври 05, 2009, 20:55:04 от delfin » Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Майка Тереза
  Обща тематика
  Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso 0 824 Последна<br />публикация Март 25, 2010, 22:57:13
  от Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
  Майка Ганга-филм за свещената река Ганг
  Видео клипове
  небесният ангел 0 1605 Последна<br />публикация Декември 04, 2010, 17:26:33
  от небесният ангел
  Връзката майка дете
  За родителите
  i.am.eternal 8 2211 Последна<br />публикация Октомври 06, 2011, 21:56:21
  от Alida
  Майка ми не ме разбира
  Въпроси и отговори
  Mistic_Aqua 8 1360 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 20:16:18
  от my life...

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright