Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво се случва с мен???  (Прочетена 4528 пъти)
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #15 -: Април 20, 2011, 17:48:01 »

  та мисълта ми е дали наистина това за което си мисля т.е отваряне на третото око или само си въобразявам?

  След като усещаш "въртенето" на третото око, значи то се активизира.
  Това обаче не означава, че веднага ще започнеш да "виждаш" с него,
  изисква се време и извършване на подготвителна работа, за да може то да заработи пълноценно.
  Активен
  anima
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 7

  « Отговор #16 -: Април 20, 2011, 20:57:10 »

  ок.аз какво да правя в случая има ли някакви техники с които да го задействам щом е започнало както разбирам или да чакам самостоятелно да си дойдат нещата?и какво точно ще започна да виждам видения;ясновидство или и др.неща които все още незнам.пиши стана ми доста интересно.а и въпросното въртене явно са били всички тези усещаня за които писах по рано.  а това дарба ли е или всеки човек го има и трябва само да го развие?малее колко много въпроси моля отговорете ми това е нещо ново за мен.благодарскоо
  Активен
  Sentinel
  SentinelOfLove
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #17 -: Април 21, 2011, 09:57:05 »

  Еми всеки може да го разкрие, при всеки идва по различен начин.. но ефектите горе доло са същите, по-добро ясновидство, повече сънища и тн...  доколкото знам може с медитиране да си отвориш окото Усмивчица))
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #18 -: Април 21, 2011, 10:45:33 »

  а това дарба ли е или всеки човек го има и трябва само да го развие?
   

  Всеки човек го има като потенциал, обаче при повечето хора то се намира в латентно, неразвито състояние. Ако не се положат старания за неговото развитие, духовното зрение е по-вероятно да не се развие в настоящия живот. Така както може човек и случайно да се научи примерно да свири на музикален инструмент или да е добър химик, но много по-сигурно това ще стане, ако положи дългогодишни усилия за развитието на съответната способност.

  Цитат
  аз какво да правя в случая, има ли някакви техники, с които да го задействам, щом е започнало както разбирам или да чакам самостоятелно да си дойдат нещата?

  Както прецениш. Ако искаш обаче това да се случи, добре е да намериш свой начин как да го постигаш. Желателно е този начин да е проверен и сигурен, т.е. да е довел други хора до развитие на свръхсетивни способности и да е безопасен.

  Не винаги препоръчваните бързи пътища са такива.

  От една страна това е така, защото крайната цел е човек да изгради от себе си едно съвсем ново, много по-извисено същество, да развие Висшия си Аз. Раждането на този Висш Аз до известна степен може да бъде сравнено с раждането на един човек, който трябва да прекара точно определен период в утробата на майка си, който ако се окаже по-кратък може да доведе до не добре развит или направо нежизнеспособен организъм.

  От друга страна, не е добре да се бърза, защото ще бъде много полезно човек предварително да се запознае с отговора на въпроса ти:

  Цитат
  и какво точно ще започна да виждам - видения; ясновидство или и др.неща, които все още не знам?

  Защото „там” съществуват доста по-различни същества и явления в сравнение с „тукашните” и е много полезно човек да знае какво представляват те, а не само да вижда неща, които не разбира. Както и да се подготви за възможните опасности, от които по един специален закон тук сме защитени, но след разкриването на духовното зрение тези защити се отдръпват и ние трябва сами да поемем защитата си.

  Пътят, който аз съм избрал за себе си, е свързан със стремеж за подреждане и контролиране на мислите и чувствата, развитие на търпението, облагородяване на желанията и др. важни черти, допринасящи за развитието на духовното зрение. Важно упражнение е медитирането.

  По-подробна информация за този път може да се прочете в книгите на Рудолф Щайнер :

  Как се постигат познания за висшите светове

  Посвещението

  Във втората книга четем:

  "Средствата за Посвещение извеждат човека от обикновеното дневно съзнание и го насочват към такава душевна дейност, при която той започва да си служи с духовни органи за наблюдение. Всяка душа носи в себе си тези органи като зародиши от по-рано. Тези зародиши трябва да бъдат развити. Но може да възникне и такъв случай, когато в определен момент от своя живот, без особена подготовка, даден човек открива, че в него се пробуждат тези по-висши органи. Настъпва един вид неволно себепробуждане. Подобен човек открива, че е преобразен в цялата си същност. Душевните му изживявания стават безкрайно богати. И той открива, че при никакво сетивно познание не може да усети такова щастие, такова умиротворение и вътрешна топлина, както при онова познание, което е недостъпно за физическите очи. От духовния свят в неговата воля се вливат сили, доверие и сигурност в живота.

  Такива случаи на самопосвещение наистина съществуват. Те обаче не трябва да ни карат да мислим, че единствено правилното е да изчакваме такъв вид Посвещение и да не правим нищо, за да го постигнем чрез усърдно обучение. Тук няма да говорим за самопосвещението, понеже то може да настъпи независимо от някои правила.

  Ще се спрем върху начините, чрез които съответното обучение може да пробуди дремещите в душата духовни възприемателни органи. Хора, които не изпитват в себе си никакъв подтик да направят нещо за своето развитие, лесно ще кажат:

  Човешкият живот се направлява от духовни сили, в чието ръководство не трябва да се намесваме; трябва спокойно да изчакаме момента, когато тези сили ще намерят за подходящо да открият пред душата един друг свят. Подобни хора преценяват намесата в мъдростта на духовното ръководство като един вид дързост, или като едно неоправдано желание. Хора с такъв начин на мислене, ще променят мнението си едва, когато дадена идея ги порази със своята сила. Ако например те си кажат:

  Мъдрото ръководство на духовния свят ми е дало определени способности; но то не ми ги е поверило, за да стоят неизползвани, а за да си послужа с тях. Мъдростта на ръководството се състои в това, че то е вложило в мен зародишните възможности за едно по-висше съзнание. И аз разбирам това ръководство само тогава, когато усещам пробуждането на тази зародишна възможност като свой личен дълг; възможността, която обещава да открие пред човека всичко, което може да му бъде открито чрез неговите собствени духовни сили.

  Когато подобна мисъл упражни достатъчно силно въздействие върху душата, опасенията срещу обучение, насочено към постигането на по-висше съзнание, отпадат."

  « Последна редакция: Април 21, 2011, 10:57:44 от Ich » Активен
  GANAILA
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 31

  « Отговор #19 -: Април 23, 2011, 00:36:55 »

  ох успокоих се значи няма да ходя по доктори а най странното е че освен точиците на мен са ми различни зениците на очите и други хора са го виждали обаче на моменти- като например днес сутринта обаче толкова вече свикнах ....
  От известно време забелязах че едната ми зеница е по -голяма от другата Това ми се случва само сутрин Питала съм познатите си дали виждат разлика ,и те казват ,4е има разлика.Мисля си 4е ще имае нужда от о4ила иначе какво друго да е  Усмивчица
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #20 -: Април 23, 2011, 15:13:04 »

  Ако виждате нормално, няма нужда от очила..
  Активен
  cristo777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 24

  « Отговор #21 -: Април 26, 2011, 22:19:12 »

  ох успокоих се значи няма да ходя по доктори а най странното е че освен точиците на мен са ми различни зениците на очите и други хора са го виждали обаче на моменти- като например днес сутринта обаче толкова вече свикнах ....
  От известно време забелязах че едната ми зеница е по -голяма от другата Това ми се случва само сутрин Питала съм познатите си дали виждат разлика ,и те казват ,4е има разлика.Мисля си 4е ще имае нужда от о4ила иначе какво друго да е  Усмивчица


  аз си виждам и нямам намерение да слагам очила ....
  Активен
  GANAILA
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 31

  « Отговор #22 -: Април 28, 2011, 01:41:03 »

  Е то и аз си виждам нямам проблеми, но може би това е знак , 4е е възможно да имаш
  проблеми с о4ите в скоро време Ина4е ти как си го обясняваш?
  Активен
  cristo777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 24

  « Отговор #23 -: Май 04, 2011, 07:32:24 »

  Е то и аз си виждам нямам проблеми, но може би това е знак , 4е е възможно да имаш
  проблеми с о4ите в скоро време Ина4е ти как си го обясняваш?  все пак съм от 2007-ма така ...просто не го мисля-виждам си -значи ОК
  ако толкова те притеснява ходи на доктор да ти кажат че е невъзможно и блъфираш:))))
  Активен
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #24 -: Май 04, 2011, 13:05:54 »

  Като сте заговорили за очите аз да питам,колко от вас са забелязали при вглеждане в лицата на хората-ризличноста в големината не само на зениците но и на самите очи като цяло,напоследък се улавям че наблюдавам например даден човек-наблюдавам контурите на лицето и ясно се вижда разлика в размера на самите очи-едното винаги е по малко от другото-но това не е при всички хора,интересно ми е това на какво се дължи-някой да знае нещо по въпроса?
  Активен
  cristo777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 24

  « Отговор #25 -: Май 05, 2011, 00:18:25 »

  Като сте заговорили за очите аз да питам,колко от вас са забелязали при вглеждане в лицата на хората-ризличноста в големината не само на зениците но и на самите очи като цяло,напоследък се улавям че наблюдавам например даден човек-наблюдавам контурите на лицето и ясно се вижда разлика в размера на самите очи-едното винаги е по малко от другото-но това не е при всички хора,интересно ми е това на какво се дължи-някой да знае нещо по въпроса?


  аз по принцип като говоря с даден човек винаги го гледам в очите това си ми е навик та не съм забелязала да е масово явление не знам ...небесен ангел...не искам и да го мисля
  Активен
  GANAILA
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 31

  « Отговор #26 -: Май 05, 2011, 01:56:46 »

   Сълзи
  Активен
  kehoy_
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187

  « Отговор #27 -: Май 05, 2011, 07:22:19 »

  На кфо може- на душата  Усмивчица) За зениците знам че се разширяват поради възбуда,вълнение. Естествено и светлината и тъмнината влияят. А колкото до големината на очите,големите очи са на душата (лично мое мнение). Моите принципно са пъстри(почти кафяви) ,но съм ги виждала доста по-големи и по-зелени .1 минута преди това беше само едното голямо и зелено. Междудругото на  двама от моите приятели също понякога са им зелени,и си мислех дали това не показва връзка между нас,какво мислите  Усмивчица
  Активен
  cristo777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 24

  « Отговор #28 -: Май 06, 2011, 08:42:30 »

  Сълзи


  е мила за какво са тея сълзи ....
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #29 -: Май 07, 2011, 22:14:42 »

  Чувствам в главата си нещо като земетресение. Като разместване на някакви пластове, от които се състои ума. Умът иска да се разшири, ако не - да се пръсне..
  Активен
  Страници:  1 [2] 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Няколко въпроса за това което се случва напоследък « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  snifo 21 2873 Последна<br />публикация Февруари 15, 2011, 15:02:13
  от Дом
  Какво са родителите и какво децата?
  За родителите
  Sunshine(sun) 14 2231 Последна<br />публикация Юли 29, 2012, 14:54:18
  от мушу
  Случва ми се нещо много странно..
  Въпроси и отговори
  DennisCobain 1 835 Последна<br />публикация Септември 07, 2012, 12:40:15
  от Ich
  Нещо старо от мен :)
  Послания
  MouseMaiki 0 915 Последна<br />публикация Октомври 16, 2012, 22:06:05
  от MouseMaiki
  Дневникът на ''някой като мен''
  Лични дневници
  Felonious 10 1335 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 00:28:49
  от Felonious

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright