Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какъв е според вас произхода на българите?  (Прочетена 4034 пъти)
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #30 -: Декември 22, 2012, 03:20:09 »

Просто се шегувам с темата Усмивчица
Активен
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #31 -: Декември 22, 2012, 03:34:34 »

  Египед означава робство. Роби са построили каквото им се е наложило. Най-вероятно са един народ или няклко близки, не мисля, че са събирани. То и ние сме били роби, но тов е отдевна тем. А онези елитните, дето са омесили с разните му там ангели и същества отгоре, никак не са били елитни. Да превърнеш смъртта и задгробния живот в култ, не ми звучи като готина идея, още по-малко елитна.

  Не се възхищавай на нещо, което изглежда лъскаво или грандиозно отвън. Илюминатите масово ползват египетски символи. Повече холивудски звезди в днешно време се уляха да се татуират, гримират и обличат като тях. И да промиват американски мозъци и който още закачат.

  Ако погледнеш в съвремието хора, които са намерили баланса в себе си, живеят простовато и привидно скучно, радват се на дребни нещица и посвещават живота си на разни привидно незначими каузи, не крещят за внимание, съдят си, строят си еко селища и т.н. А онези грандоманите строята огромни сгради в океани, казина в лъскави градове, големи корпорации, обличат кожи, правят концерти, налагат мода... имат възможност и градят в материалния свят, така че много повече виждаш техният продукт - в общи линии навсякъде около теб. Може бе и тях смяташ за елита на обществото. Вероятно са точно това.
  « Последна редакция: Декември 22, 2012, 03:41:18 от loop » Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #32 -: Декември 22, 2012, 03:49:22 »

  Ами чела съм , че Египет се превежда като "Новата земя" , незнам от каде го знаеш това за робството, но грешиш или ти или информацията ти Усмивчица Другото вече е излишно да го обсъждаме.
  Оп пропуск - под елита на обществото визирах Хановете на Българската държава от първата натам.
  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #33 -: Декември 22, 2012, 04:15:45 »

  Информацията ми идва от библията и исторически факти, мила.

  Никой не изключва Новата Земя - за някой, който е дошъл от друга земя, естествено е тази да е нова и да иска да построи нещо по нов начин.

  А това на какво ти прилича:
  Май си забравила историите за Моисей.
  http://www.apologeticspress.org/apcontent.aspx?category=6&article=796
  http://faculty.gordon.edu/hu/bi/Ted_Hildebrandt/OTeSources/02-Exodus/Text/Articles/Hoehner-DurationEgypt-BSac.htm
  Можеш да си намериш и на български.
  Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #34 -: Декември 22, 2012, 10:04:03 »

      Историята е доста силно залегнала в самоопределянето на много хора.
  Истинска ли е тя или поредната непотвърдена наука, поредното гротескно минало?
  Нужно ли е на човек да спусне "котвата" си във време оновА, за да може да
  съвестно да каже "аз съм едикъв си" и какво е значението?
  Радвайте се на новото, старото си го знаем, то си е там където е и
  колкото да го мислим-все тая.
   Усмивчица
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  {-^-}
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 65


  да

  « Отговор #35 -: Декември 22, 2012, 11:20:20 »

  http://www.vbox7.com/play:4b7ccf45c8 поздрав за всицки нас
  Активен

  Живей за мига
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #36 -: Декември 22, 2012, 17:41:16 »

  Прекалено лесно е да кажем - историята не може да се проучи из дълбини, нито може да се докаже със сигурност, не ме интересува какво се е случвало, важен е сегашният момент.

  Защото каквото се е случвало, продължава да се случва и да определя настоящи събития. Защото като не научиш един урок, той продължава ти се дава. Защото на базата на онези минали събития, ние продължаваме да живеем в настоящето и да градим бъдещето. Защото лесно се манипулират хора, които не познават рода и историята си.

  Виж, как циганите в една друга тема си знаят родовата история, предават си я и си я пазят. А ние искаме да намерим романтични приказки, в които да вярваме, че старите звучат скучно.
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #37 -: Декември 22, 2012, 18:32:17 »

  Loop за мен всъщност няма никаво значение кой от каде е, нито какво е било тогава.Аз се интересувам единствено от настоящия момент, защото той според мен съдържа вчерашното минало и утрешното бъдеще.Сигурно си права за тези неща, аз не се интересувам много от история и религия, но така или иначе това е минало.За какво ми е то Усмивчица
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #38 -: Декември 24, 2012, 18:15:39 »

  Здравейте.
  Още преди време съм го писал,кои сме.Ама сега са други времена-
  "Научихме се да летим в небето – като птици(в мислите си)! Научихме се да плуваме в океана – като риби(живеейки живота такъв какъвто е)! Сега само ни остана да се научим да живеем на Земята! Като Хора!"
  Весели празници.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #39 -: Декември 28, 2012, 18:38:12 »

  Ако четем историята, която ни преподават в училище, е съвсем нормално да не й хващаме вяра, защото нито е пълна, нито пък е автентично представена.

  Затова както ви казах по-горе се зачетох в книгите, които са изключени от библията и ви показах как българският род произлиза от Ной.

  Съвсем случайно снощи приятеля ми се разрови из интернет, защото искаше да провери за хановете, за които съм му разказвала и попадна на едно много интересно видео:
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=XC7cGyJDAWU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XC7cGyJDAWU</a>

  Това е филм за произхода на Унгария, която ще видите е основана от един от братята на Хан Аспарух. Унгарците знаят и могат да проследят собственото си родословно дърво до Ной, а дори и до Адам е Ева.А ние не знаем, или дори не се интересуваме толкова много. Защото като започнеш да търсиш нещо разказано за Бълария в Youtube е по-вероятно да попаднеш на чалга клипове, мутри и коли, или ако се отнася до България, то просто показва картинки на планини, тревички поточета и т.н.

  Искам специално да обърнете внимание на дървото, тръгващо от Адам и Ева, защото съвпада на 99% с това, което аз си бях схематизирала от книгите, които започнах да чета, но не съм завършила все още. Не съм стигнала до всички родове след като тръгват да търсят земи, но останалото съвпада. А това за мен е още едно доказателство, че съм на прав път. Дървото на прадедите на Унгарския народ се различава в последните векове, а от Кубрат нататък - е същото, от което и ние произлизаме.
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #40 -: Септември 19, 2013, 12:34:35 »

  Който е наясно с миналото е наясно и с настоящето и с бъдещето.
  Цялото човечество има история, произход, път, пред който е преминало, докато стигне до това положение днес.
  Всяка народност, етнос и раса, също си имат своя история, която трябва да знаят, не от обща култура, а за да се пази духа им жив.
  Всеки град също си има история, всеки квартал и хълм, намиращ се в него, всяко семейство и накрая - всеки човек.
  Всичко има значение. Историята на всеки отделен човек е история на човечеството, народността и расата, към която принадлежи.
  Погрешно е това да се смятаме за специални, само защото произхождаме от велик род. Погрешно е да се смятаме за нещо повече или за привелигировани, понеже сме от знатно потекло.
  Погрешно е да се смятаме за единствени властници на тази земя, само защото ни е даден разум.
  Нека знаем и разучаваме историята си, от къде идваме и как сме стигнали до тук, но не за да помпаме егото си, а за да се опитаме да запазим духа и традициите живи. Не за да се делим от останалите народности и раси и да се дуем колко ги превъзхождаме, а за да допринасяме и да помагаме, използвайки тези преимущества... защото те за това са ни дадени.
  Така е, да, велик народ сме и сме надживели много изгреви и залези на големи империи, властвали почти над цялата земя и имащи се за непоклатими, велики и непобедими. Надживели сме безброй войни, като в почти всички сме преки участници. Земята ни е свещена, а и се намира на стратегически кръстопът; В нея има ресурси, каквито няма в петкратно по-големи държави. Всяка вода е лековита и всеки хълм е светилище. Жените ни са прелестни и силни, а небето над нас е благословено. Нормално е всеки да иска да нахлуе и да се разпорежда.
  Накратко - гордейте се, че сте българи и се грижете за земята и народа си, но не се възгордявайте. Не търсете личната изгода и признание, защото такова нещо не съществува и е измамно - няма как да сте добре, ако други са зле. Особено по-сензитивните от вас знаете мн. добре, че всичко ви въздейства. Когато разберете за някоя трагедия, дори и да става дума за човек, когото не познавате, на секундата съпреживявате събитието, по същия начин, както и когато награждават някой наш спортист или нещо хубаво се случва на някой.
  Както и да е.
  Поначало, попаднах на една доста иснтересна публикация, отнасяща се до произхода ни, та реших да я метна тук.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Страници:  1 2 [3]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Според вас.... - относно 2012г.
  Езотерика
  Isis 1 2154 Последна<br />публикация Януари 28, 2010, 20:02:30
  от delfin
  Какъв минерал според вас е това ?
  Минерални и скъпоценни камъни
  aberration00 6 3300 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 02:01:34
  от The One
  Какъв според вас е идеалния форум ? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Luna:) 16 1387 Последна<br />публикация Юли 19, 2011, 07:17:27
  от edinica_nula
  Според вас Коя е Най -хубавата зодия ? « 1 2 3 »
  Астрология и нумерология
  fenmen 38 8962 Последна<br />публикация Август 29, 2013, 16:34:04
  от Kissing You Good Night
  Анкета - Според Вас Бог е..
  Анкети
  {-^-} 1 1510 Последна<br />публикация Април 16, 2012, 10:59:39
  от ИВЕВЕ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright