Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Индиго аурата  (Прочетена 5812 пъти)
giti
Гост
« -: Юли 13, 2009, 18:12:48 »

Замисляла ли си се някога каква е на цвят твоята аура? Зелена, златиста... Ами ако е синя? И то не просто синя, а тъмносиня, в загадъчно индиго?

Неуправляемият умник
-Това дете е невъзможно! - Елка е готова да се разплаче. - Какво, нима трябва да напусна работа заради нея!? Тя проваля занятията в клас, понякога се държи просто непоносимо! Но е невероятно талантлива!

Пообърках се от тази толкова противоречива оценка на симпатичното момиченце. Приятелката ми, по съвместителство начална учителка, не престава:

- Представяш ли си, отивам тази сутрин на работа, Ирена ме посреща : "Вие сте прекрасна! Тази рокля страхотно подхожда на очите ви!" Чак се притесних – какво да й отговоря, след като само преди ден-два бях принудена да я изгоня от клас! Елка виновно повдига поглед:

- Толкова деца са ми на главата! Не мога да се занимавам индивидуално с нея! А с Ирена наистина трябва да се провеждат индивидуални занимания. И Елка знае това.

Момиченцето се интересува от абсолютно всичко. Защо живеем? Откъде се вземат децата? Какво са сълзите и защо плачем? Защо трябва да сме послушни и да учим английски и математика? И какви събития от предната вечер са накарали любимата й учителката да е толкова тъжна днес? При това Ирена понякога сама знае отговорите. Тя иска само да сподели мнението си.

Лош педагог?

За Ирена възрастният човек е информационен ресурс. Ако тя не може да получи отговори на въпросите си, просто губи интерес към този човек. Това дете, подобно на стотици други, придобива знания по някакъв мистичен начин – те идват при нея като откровение. Веднъж чула нещо, тя го запомня завинаги и иска да й се дава още и още! Само че има едно "но" - такива деца запомнят само това, което им е интересно.

- Преди няколко дни Ирена стана посред часа, събра си раницата и тръгна към вратата. На въпроса ми къде отива, отговори: "Вкъщи. Стана ми скучно с вас" - очите на Елка се напълниха със сълзи.

Опитът й да спре детето се провалил напълно:

- Обърках се. Искаше ми се да й се разкрещя, но това щеше да е абсолютно безполезно. Такива деца не понасят натиск. Докато се чудех как да постъпя, Ирена изчезна... Сигурно съм лош педагог.

Другите

Честно казано, Елка е прекрасен педагог. И не защото е моя приятелка, а защото разбира, че с такива деца трябва да се работи по различен начин. Училищната програма трябва да се нагажда според тях, а не обратното. Тъжното е, че Елка си остава заложница на изживялата времето си образователна система, в основата на която лежат страхът и твърдата дисциплина. Много учители до ден-днешен са склонни да окачват етикети на опърничавите деца. А на тях просто им е скучно в нашето училище и се учат за тройки. В същото време IQ на децата индиго е 130, а у много от тях е до 160 - това е показател за гениалност. За да се върнат тези деца към общоприетото поведение, в някои случаи медиците ги тъпчат с психотропни препарати, твърдейки, че те страдат от загадъчен недъг с наименованието "синдром на хиперактивност и дефицит на внимание". Резултатът е повече от печален. Интелектуалното им ниво пада и бъдещето на нацията се превръща в баласт.

Момичетата са различни...

Като се има предвид, че деца индиго са започнали да се появяват в началото на 70-те години на миналия век, може да се предположи, че сред днешната младеж има пришълци от бъдещето. Може би ти си една от тях? Познала си в лицето на Ирена себе си? Освен това ти си...

* хиперактивна, комуникативна и дружелюбна. Малко си разсеяна и леко тромава. Значи ти си индиго хуманист;

* отличен манипулатор. Упорита си в преследването на целите си и те те интересуват много повече от околния свят. Добре си сложена физически, но си податлива на пагубни пристрастия. Следователно ти си индиго концептуалист;  творчески човек, романтик. Ранима и сантиментална. Кльощава. Ти си индиго художник;

* заядлива и биткаджийка, знаеш всичко за всички. Поучаваш другите и не умееш да се приспособяваш. Малко по-едра си от връстниците си. Значи ти си индиго, "живееща във всички измерения".

Най-важното е, че ти знаеш своето предназначение още от дете. Интуитивно си отхвърляла всичко излишно. И сега си професионалист. На пръв поглед сякаш си постигнала всичко. Но ако наистина си индиго, никога няма да спреш да се развиваш
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #1 -: Септември 30, 2009, 01:11:31 »

Лошото е,че се поставят не само медицински етикети на индиго децата,но и "индиго дете"вече се използва като етикет за хората,които развиват потенциалът си.Лошото е(според мен),че се поставят въобще етикети и характеристики понеже всеки човек е с индивидуално развитие въпреки общи прилики и много хора могат да видят себе си в тези характеристики за тези деца(вярно е,че не е като да нямат страхотен пример за подражание,но все пак..)...не мисля,че е редно да се поставя този етикет"индиго"на всеки човек,който е започнал да развива потенциалът си.

Въпреки,че в този живот ми е дадено да съм наблюдател има случаи в който просто трябва да изразя негодуване въпреки,че разбирам и усещам,че нещата трябва да станат по този начин.

Негодуването ми и разбирането ми се смесват и идват от един източник"развитието на душата"от разбирането,че хората в процес на по-дълбоко развитие се чувстват объркани и не знаят какво става с тях и не срещат разбиране и имат нужда да знаят какво става с тях и да дадат определение за себе си понеже живеем в етикетен свят.

И негодуване,че използват наложеният от сегащната реалност етикет"индиго"

Значи..."индиго" не е някакво модно клише....не е просто някакъв цвят...не е просто етикет.Индиго не е просто цвят на аурата...индиго е цвят на душата която е придобила този цвят след много животи,след много натрупан опит и много мъки..това са учители...души които са преживели това,което ние преживяваме,които също са се питали и се питат "какво става с мен","-никой не ме разбира"

Това са хора,които са обучени(така да се каже)да поемат отговорност за действията си и да знаят какво точно трябва да направят и не всеки го знае това нещо.Познавам много напреднали души,които се смятат за ученици и е обида за тях да ги похвалиш  понеже осъзнават,че имат много да учат.(те не са индиго)

Не е важно дали човек е индиго в сегащната си инкарнация понеже индиго не се става с щракане на пръст(оп в този живот ще съм индиго)индиговия цвят се постига с развитието на душата и всички души стават индиго рано или късно...самият факт,че човек започва да осъзнава живота отвъд материалното е фактор,че доближава това развитие...

Съжалявам ако някой възприеме като обиден поста ми,но той е подтикнат от чувствата ми,които казват да се отнасят по-сериозно хората към индиго децата и по-скоро към тяхното развитие и това,което са в действителност(което е отвъд това,което можем да възпримемем и не всеки човек е такъв независимо,колко от потенциалът си е развил)....даже някой хора осънзавайки отговорността лежаща на плещите им ще се радват,че не са индиго...
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
giti
Гост
« Отговор #2 -: Септември 30, 2009, 19:41:56 »

Мила Елша, в поста ти има много истини и само глупака би се обидил от тях Усмивчица  
Както ти сама каза ЖИВЕЕМ В СВЯТ НА ЕТИКЕТИ,за това е невъзможно да се избегнат етикетите. Моето лично мнение е,че пред индигото стои много важна мисия и именнно заради това трябва да се обърне специално внимание на децата индиго.
 Сега е момент на сблъсак между двете противоположности. Духовното се сблъсква с "животинското"(винаги поставям кавички,защото не ми се иска да обидя животните,а това е най-близкото определение което намирам за низшите души,които са водени от животински страсти и нагони) един такъв сблъсак в ранна детска възраст,неразбирането и чувството на самота,би накарало бъдещите учители индиго да се превърнат точно в обратното. За това и се изисква специално внимание към новите деца. Трябва да им се дава стимул за развитие,но най-вече те трябва да се чувстват като удома си,а не като нежелани и ненужни пришълци,което често се получава.
Аз лично предпочитам етикета "индиго дете",отколкото медицинските.....Нима да си по-високо извисен душевно това е болест??? Е да,често ми лепват етикета луда,но мн.обичам,когато погледна някой от тези поставящи ми диагнози и видя цвета на аурата му,съответно му кажа какво чувства и мисли и какви болежки носи в себе си,било то физически или душевни,бързо забравят ,че съм луда според тях. След време този някой се замисля над това,което съм му казала и рано или късно се обръща към духовното,макар и да е доста далеч от истината. Важното обаче е,че първата крачка е направена и именно заради това са ни дадени всичките тези дарби,това ни прави учители и т.н. Но не трябва да се забравя,че и ние сме хора,че и ние имаме чувства,слаби или силни нерви,минуси и плюсове...ние също сме ученици. Преди всичко сме ученици,които непрестанно се учат от всичко заобикалящо ни,от всичко,което ни се случва и т.н. и това е така за да можем да бъдем добри учители........
« Последна редакция: Септември 30, 2009, 19:45:23 от giti » Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Едно дете индиго за аурата и още нещо
Децата индиго
delfin 11 4652 Последна<br />публикация Септември 20, 2009, 09:32:46
от Инил
Аурата « 1 2 »
Духовни учения
Админ 18 5039 Последна<br />публикация Ноември 14, 2011, 12:11:21
от Apostol
Как да се научим да виждаме аурата « 1 2 3 4 »
Духовни учения
Evolution 56 14306 Последна<br />публикация Август 14, 2013, 18:28:52
от Kissing You Good Night
Раждаш ли се индиго или ставаш индиго? « 1 2 3 4 »
Всичко относно индиготата
Tiranin 54 8121 Последна<br />публикация Август 18, 2011, 17:47:22
от Финист
Разликите между индиго личност и индиго копие
Всичко относно индиготата
echo105 3 3506 Последна<br />публикация Септември 26, 2011, 16:47:20
от Еруин

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright