Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Символи върху тялото  (Прочетена 3719 пъти)
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #15 -: Октомври 17, 2013, 12:06:47 »

Как няма да знаете, за народи които са рисували по себе си символи  Ухилен дори в днешно време има племена, които го правят Усмивчица
Меандер предполагам е прав.И според мен настъпва промяна, но не татуировката я прави, а начина по който човека приема татуировката си.
Против съм модерните татуировки, това е глупост, но и аз имам една и тя не е модна.Дори в разни моменти..Съм си рисувала разни неща по тялото, те са като при руните.Ако си нарисуваш например руната Алгиз тя ще има своето действие в определен интервал от време Усмивчица
10 - ALGIZ (EOLH)

Руната ALGIZФонетичен еквивалент: ” z ”
Елемент: Въздух
Цвят: Златен
Ден:Събота
Месец: Февруари
Дърво: Скоруша
Растение: Трева Острица

Значение : Руната на защитата. Символизира мощните рога на лоса, острите стебла на тревата острица, защита от всеки възможен източник на опасност, по всички възможни начини. ALGIZ символизира и постигането на връзка с божественото и божествена защита. В миналото руната често е била гравиран върху оръжията за победа и късмет по време на битка.

ALGIZ е знак, че вложените усилия в търсене, изследване или някакво друго начинание ще се увенчаят с успех. Подобно на бързо растящото борово дърво, вашите планове ще се развиват бързо. Същевременно ще бъдете защитени от атака, както са защитени острите стръкове на тревата. Осъзнатост, будност, мъдрост и яснота на ума - това ще са вашите водачи. Но, ако поведението ви стане безразсъдно, веднага ще изгубите защитата на руната.

Тази руна се счита за знак, че "ангела пазител е наоколо". Това може да се прояви под формата на ценна помощ от приятели в труден момент. Появата на руната понякога казва, че е дошло времето за рисковани начинания, но всичко трябва да е добре обмислено и премерено. Често ALGIZ предсказва благоприятна възможност, която ще ви бъде преложена от някой. Ако приемете предложението и следвате инстинктите си, това ще ви отведе в нова, печеливша посока. Повече информация за вида на предложението могат да ви дадат руните, заобикалящи ALGIZ.
Всеки знак който помага в някакво начинание има съответно и своята негативност.Човек направил нещо такова със тялото си трябва да е съвсем наясно, че с хубавите неща винаги има и лоши, понеже на всяко действие има равно по сила и големина противодейтвие.В това няма нищо сатанинско...Това са си просто неписани закони.
И никой не е длъжен да се татуира или рисува Усмивчица и никой няма правото да налага своята воля върху волята на друго същество.Не виждам проблем щом всеки има своя свободен избор и си знае предимствата и недостатъците и щом всеки може да прецени сам за себе си.
Ето и руната и нейното значение в противоположен план :
ALGIZ обърната.

ALGIZ обърната е знак, че в момента сте силно уязвими, незащитени и открити за атака. В този период трябва да се избягват всякакви рисковани начинания. Това е време когато ще попадате на хора, опитващи се да ви измамят и да се възползват по някакъв начин от слабостта ви. Бъдете готови за неприятности от всяка възможна посока. Добре е да избягвате всички съмнителни предложения.

ALGIZ обърната може да е знак, че сте изпаднали в самозаблуда. Много внимавайте с нови "приятелства" и любовни авантюри. Не се доверявайте на никого, преди да сте го опознали достатъчно добре.

ALGIZ обърната е символ на период на труден напредък и скрити опасности. По-конкретна информация можете да получите от заобикалящите я руни. С руни като MANNAZ, BERKANA или FEHU, скритата опасност може да е насочена към семейството ви или към вашето имущество.
Разбира се това е за гадание с руни.Принципно имат и значение ако се нарисуват на тялото или предмет и как в определено време губят силата си или след действието на положителния ефект, започват и отрицателния..защото нищо не може да бъде само във възход или само в падение...като вълните в морето Усмивчица
Активен
sharga
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 148

« Отговор #16 -: Октомври 17, 2013, 16:25:06 »

От всичко до тук изчетено  от темата установих че май ще си правя тату. Досега не съм носил нищо по себе си, като цяло, само кедър около година, и сега си купих ахат, но сребро злато и други не съм слагал. Един ден както си седях и си представих че искам да си направя една рисунка зеленикава на лявата част на гърба отзад на рамото, малка към 5-6 см и я видях много ясно как изглежда а щом и днк ще ми промени значе е задълже
Активен
xxxx
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


« Отговор #17 -: Октомври 17, 2013, 16:33:50 »

и мен ме привличат руни ако ще си правя ще е нещо такова .
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #18 -: Октомври 17, 2013, 16:56:31 »

Ми ето виждате ли има и хубава част цялата история.И в моя татус има руни, но то е по-скоро монограм на името ми Усмивчица имам и руната на рода Дуло в татуса, както и Уроборос - змия захапала опашката си, чието значение всеки може да провери в нета Усмивчица успех на хората решили да си правят татус и не бъдете лекомислени, защото е за цял живот, а както излиза и след това Усмивчица
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #19 -: Октомври 17, 2013, 17:33:22 »

Здравейте.
Ariam
Навремето са практикували "бодиарт" по две причини,за сила,и за защита.Тези за защита са ползвали натурални бои, които тялото разтваря след известно време.Т.е. са си променяли енергийното ЕГН за да се скрият.Сега се използват химикали,които са много трайни.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #20 -: Октомври 17, 2013, 20:25:18 »

Не отричам Меандер, не се явявам някакъв защитник на татуировките.Просто давам своята част от темата.Гледна точка!Ако хората говореха колко са полезни и страхотни татуировките, аз щях да съм на противното мнение, за да се видят всички страни.Така, че мерси за допълнението ти Усмивчица
Активен
aether
nebula
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 37


« Отговор #21 -: Октомври 19, 2013, 17:11:40 »

Цитат на: Ariam
Как няма да знаете, за народи които са рисували по себе си символи  Ухилен дори в днешно време има племена, които го правят Усмивчица
Кажете някои.

Преди се колебаех дали да не си направя една татуировка на някое скришно място , което няма да се вижда от всеки , но така и не се реших.
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #22 -: Октомври 20, 2013, 01:12:57 »

Та какво може да е толкова крайно, че в сравнение с него татуирането да изглежда все едно си си залепил на ръката картинка на водна основа, която ти се е паднала от дъвка, че даже и се фукаш с нея. Скарификацията е крайно инвазивна процедура на белязване (коренът на термина е английската дума за белег - "scar") на тялото с цел естетически ефект. Всъщност произходът на въпросната процедура няма нищо общо с Англия или която и да е западна държава, а отпраща в противоположната посока – към Африка. Определени африкански племена са "рисували" телата си по този начин, като инициация на млади мъже, за да показват племенна принадлежност, да почитат определено божество или за да станат по-добри воини.
Изт:http://div.bg/%D0%A1%D0%9D%D0%98%D0%9C%D0%9A%D0%98-18-%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D1%83%D0%B1%D0%BE%D1%81%D1%82-_l.a_i.217131.html
Защо ме караш Аетер да ровя пиле из нета, ти можеш и сам ..
Изт:http://www.bis.bg/entry.php?id=376841
Най - древното изкуство на планетата и най - голямото табу е татуировката по тялото.  В Япония татуировки са носили само високопоставените майстори на знанието, по - късно и местните жители се престрашили да изрисуват телата си.

Маорските племена в Нова Зеландия носили на лицата си рисунки във вид на маска, някои от тези рисунки били подкожни.

На о-в Борнео местните племена също са се рисували с  цветни татуировки, както по цялото тяло така  рисували и крайниците и лицето си. Но най - вече лицето с цел сплашване на противниците им. Тези племена са вярвали, че всяка рисунка ще придобие значение след смъртта на човека и така той ще достигне до рая.

Има и временни рисунки, такива са се правили с къна. Практикува се в Индия и се нарича Мехнди. Къната се добива от кипарисови храсти. Багрилото на къната било добивано по естествен начин, като праха от кипариса се разтваря в специален разтвор, добавят се натурални цветове.  Този начин на рисуване много допаднал на красавиците.  Келтите също рисували лицата си, но само за да плашат враговете си.

Този начин на рисуване се е практикувал в древността от инките, ацтеките, южноамериканските индианци, африканските негри. Използвайки тези рисунки като маски, за своите ритуали, обреди и бойни изкуства. Освен нарисуваните си лица и тела, индианците се обличали и с специални облекла, които да подсилват ефекта на татуировката.По - късно Мехнди се превръща в култ  в  Ориента, Арабските страни и Африка. В арабските страни ритуалът с рисуването се е използвал  за развлечение.  Най - често се рисували младите момичета, преди сватбата си.  Важното за тези ритуали било  самите модели, цветовете и насищането  им. Така нарисуваното тяло имало своята прелест и младите използвали всяка възможност да покажат това на своите избраници.

Тази украса на тялото се прави и днес. Татуировките  остават за цял живот, докато временните рисунки, които използвали индийските девойки, след време избледнявали, а имало и такива, които се измивали само с вода.

В много страни това изкуство е на мода и млади и стари го прилагат с

най -голямо удоволствие.
Принципно за племена, които рисуват по себе си в древността, зная от обща култура.Заради въпроса ти търсих нещо по - конкретно.Дано съм те обогатила по темата Усмивчица             

Ето още нещо:История на татуировката

При разкопки на Египетските пирамиди, археолози са открили татуировки върху мумии на 4 000 години. Но има твърдения, че рисунките по тялото може би са на възраст около 60 000 години. Трудно е да се определи точната възраст, но още в първобитно-общинния строй татуировката е служела като племенен знак, знак за род и принадлежност, а освен това е носела и магическа сила. Причините за нейното появяване също не са ясни. Според една теория нараняванията и одраскванията на кожата, които хората от Каменния век случайно получавали и които се сливали в причудливи форми, отличавали техния носител от съплеменниците му като храбър воин и добър ловец. С времето първобитните общества се разширявали, после се разделяли на по-малки организирани групи, където вече хората си поставяли специални знаци със специфично значение в пределите на дадената група.

На различните континенти народите правели различни по стил татуировки, с различни значения. Индонезийските и полинезийските племена, при които татуирането се предавало от поколение на поколение, са най-добрият пример в антропологичните доказателства за социалното значение на татуировката. Маорите от Нова Зеландия рисували целите си лица и тези маскообразни татуировки им служели като постоянна бойна украса и били показател за доблестта и общественото положение на притежателя им. Жените в Древна Япония татуирали на лицата си своето семейно положение. По татуировката можело да се определи дали е омъжена и колко деца има. Татуирането е свързано и с т.нар. „преходни" обреди - посвещаването на юношите в мъже или преселването на хората в задгробния свят.

В по-късни години татуировката се е използвала като наказание, като дамга, като белег за низвергнато положение. Отново в Япония и в Китай белязвали лицата на престъпниците за извършено престъпление. Гърците и римляните белязвали робите и военнопленниците си, за да ги разпознават, в случай че избягат. През Първата Световна Война британците татуирали D на дезертьорите. В Германия и в СССР отбелязвали номерата на затворниците в концлагерите върху кожата им.

Всъщност в Европа татуирането започва да се практикува чак след 18 век. Преди това, когато християнството започнало да се разпростира все повече, татуирането било заклеймено като езически ритуал. Но по ирония на съдбата, когато християнските мисионери се отправяли в далечните страни да покръстват „диваците", те се татуирали за спомен от пътешествията. По същия начин и моряците. Така татуировката била пренесена и разпространена и в Европа.

Не кой да е, а самият капитан Джеймс Кук допринесъл най-много за развитието на татуировките в Европа. Връщайки се от плаване през 1769 г., той донесъл от Таити думата „tattoo" и довел един изцяло татуиран полинезиец, който станал сензация - първата жива „tattoo" галерия. Станало модерно в представленията на пътуващите циркове да участват такива интересни особи. Американците и англичаните обичали да ги гледат и да им се дивят, но модата на татуирането все още била разпространена само сред моряците, летците, затворниците и други подобни „групи", символизирайки принадлежност към дадено общество, идея, традиции. Факт е, че поради тази причина, репертоарът на татуировчиците съвсем не бил богат и разнообразен. Основните мотиви били на морска тематика, както и банални и пошли надписи, „сътворени" в затворническите килии. Древното изкуство било сведено до кич от цивилизацията.

През 1891 г. американецът О'Райли изобретил електрическа татуираща машинка, която заменила всевъзможните самоделни инструменти и приспособления. Но изкуството на татуирането не се променило особено. През първата половина на 20 век американци и европейци продължавали да си слагат безлични и глупави картинки. До младежката революция през 50-те и 60-те години и появата на ново поколение татуировчици. Пълни с идеи и творчески амбиции те възродили древното изкуство, придавайки му съвременен облик. Художниците широко заимствали традиционни образци от Далечния Изток, Полинезия и американските индианци, създавайки преливащи се хибридни рисунки и нови стилове, школи и направления.

Татуировките станали неизменна част от живота на милиони хора по света и днес човечеството не губи желание да се татуира. Те никога няма да станат демоде, тъй като постоянно се измислят нови рисунки и нови места, на които да се слагат. Като например на слабините, на езика и дори на зъбите. Татуират се и мъже, и жени и млади, и стари.

Как се прави в днешно време татуировка?

Процедурата представлява вкарване на игла под кожата, която е свързана с малка машинка с тубичка, съдържаща боя. Тя се впръсква периодично в кожата и напомня малко за шевна машина. В зависимост от големината на татуировката, процедурата може да трае няколко часа, като не е изключено да я съпътстват малко количество кръв и болка. От големината на татуса зависи и цената му. Ако искате да покриете целия си гръб например, трябва да се разделите със сериозна сума.

Предполага се, че за да е стигнал човек до това решение, той внимателно го е обмислил, преценил е плюсовете и минусите, дал е сам на себе си основания за тази постъпка. В повечето случаи решението какво и къде също е взето предварително, а дори и да не е, има кой да помогне. Важно е човек да се запознае с възможните рискове при слагането на татуировка, за да направи всичко възможно, за да ги избегне или да бъде подготвен за тях.

Рискове

Преди да стане толкова популярно и да се нароят много студиа, татуирането по-назад в годините е ставало в апартаменти, мазета и всякакви стаички със съмнителна хигиена. Иглите са се използвали многократно, не се е правела добра стерилизация. Тогава рискът от заразяването с някоя болест като Хепатит С, Хепатит В, СПИН, тетанус, туберколоза е бил доста голям. Днес, с увеличаването на желаещите да се татуират, се е покачило и качеството на услугата. Използват се игли за еднократна употреба, стерилизацията на уредите е на ниво. Така че от болест едва ли ще се заразите. Могат да настъпят обаче някои кожни смущения - подутини или големи белези. Татуировката може да причини бактериална инфекция. Типичните признаци са червенина, висока температура, потене и изтичане на течност от обработената кожа. Боята, която се използва, може да причини алергична реакция - силно раздразнение и сърбеж по кожата. Тя може да се отключи дори години след като е направена татуировката.

За да избегнете тези неприятни рискове е важно да си изберете човек, който да работи в добре поддържано, чисто студио, с качествени уреди и бои. Хигиената при татуирането е от особено голямо значение. И, разбира се, да е добър художник. Защото и да попаднете в най-чистото студио, с най-съвременната техника, ако татуистът не може да рисува добре едва ли ще останете доволни. А все пак става въпрос за нещо, което завинаги ще си остане на вашето тяло. Най-добрият вариант е някой ваш познат, който си е правил татуировка да ви препоръча татуировчик.

Време за избор

Дори и да сте си избрали рисунка, татуировчикът би трябвало да ви покаже портфолио с негови творения, за да видите все пак как работи. Вероятно ще ви предостави и още много каталози с най-различни татуировки, правени от други хора. Ще ви посъветва как най-добре ще изглежда рисунката, която сте си избрали, възможно е да я промени малко, да я стилизира. Не се стеснявайте да питате и да предлагате. Добрият специалист ще ви обърне достатъчно внимание и ще се постарае да задоволи максимално вашите желания и изисквания. Не бързайте! Ако все още не се чувствате достатъчно сигурни или пък татуистът и работата му ви притесняват по някакъв начин, по-добре се откажете. Отложете направата на татуировка навреме, преди да сте направили грешен избор за цял живот.

Изборът на място за татуиране е строго индивидуален и почти няма ограничения. Всичко зависи от това дали искате татуировката да се вижда или не, дали вие да я виждате или не и още други субективни съображения. В повечето случаи жените избират места, които са скрити или които лесно могат да покрият при желание. Това са талиn
Активен
aether
nebula
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 37


« Отговор #23 -: Октомври 30, 2013, 18:52:31 »

Цитат
Защо ме караш Аетер да ровя пиле из нета, ти можеш и сам ..
Останах с впечатлението , че знаеш и исках просто да споделиш , а нета да , той е ясен макар че изобщо не съм толкова веща в "занаята"0.
Интересна информация си написала , но едва ли много хора са запознати с нея от обща култура.
Благодаря все пак.

Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #24 -: Октомври 31, 2013, 00:40:34 »

 Намигване който каквото го влече!Пак заповядай Усмивчица
Активен
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Патриотизъм, Национализъм и Духовност « 1 2 3 »
За България
Аэ съм 42 3545 Последна<br />публикация Февруари 24, 2011, 17:07:44
от Аэ съм
Имат ли място технологиите в Новия свят/ време ?
Великият преход
Georgio 6 1809 Последна<br />публикация Януари 13, 2011, 00:35:52
от Johnatan Livingston
Съвременните окултни учения и конспирацията за Нов Световен Ред
Програмиране, световен елит
Spiritus 3 3041 Последна<br />публикация Септември 16, 2011, 18:36:33
от ...
Материализъм и духовност
Духовни учения
Ich 10 1484 Последна<br />публикация Май 15, 2011, 15:39:17
от paparosko
Християнство и окултизъм « 1 2 »
Духовни учения
Spiritus 28 2498 Последна<br />публикация Юни 14, 2013, 20:20:22
от Ariam

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright