Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Животни спасители  (Прочетена 2980 пъти)
DArkAngel
Гост
« -: Ноември 12, 2010, 18:30:05 »

Много често ние, хората, смятаме себе си за най-умните същества на планетата. Но случаите, в които животни са доказвали своята интелигентност, благодарение на коята са спасили човешки живот, не са един и два.

Специално за делфините е научно доказано, че са разумни същества и следващите по интелигентност след човек. Именно стадо делфини спасили от морска смърт рибаря Рони Дабал в Пуерто принцеса. Силен вятър преобърнал лодката му, след което 24 часа прекарал вкопчен в парче стиропор. Точно когато нощта наближавала и Рони вече виждал срещата си с онази с косата, група от трийсетина делфина приближили към него.

Животните обградили рибаря и започнали едни след друг да бутат импровизирания му сал към сушата. По пътя до там рибарят изгубил съзнание. Дошъл на себе си чак на брега, когато обаче от спасителите му вече нямало и следа.

Друг любопитен случай прижевява Джо Ан Алтсмън. Тя получила инфаркт във вилата си на остров Преск, Пенсилвания. Ситуацията изглеждала безнадеждна, тъй като в къщата нямало никой друг, освен стопанката й и нямало някой, който да повика помощ. Тогава в ролята на спасител се въплатило прасето Лулу.

То успяло да избута вратата на двора със зурлата си и застанало на близкия път. Самоотвержено лягало пред преминаващите автомобили, докато млад мотоциклетист не спрял и го последвал. Така прасенцето Лулу спасило стопанката си.
Животните спасяват хора от смъртта

Друга невероятна история, в която бездомно куче спасява живота на новородено бебе, се случва в един от бедните квартали на столицата на Кения, Найроби.

Най-добрият приятел на човека сред животните открива детето, завито в найлонов плик и захвърлено в гората до краен жилищен квартал. Кучето пренася новороденото през цялата гора, пресича заедно с него оживена улица и го занася при кутретата си.

Друг домашен любимец, кутрето Роско, спасило 4-годишно момченце от пожар. Детето спяло в дървено бунгало, когато огънят лумнал и било заплашено да изгори живо. Кучето обаче самоотвержено се втурнало в горящата къща и пробудило момченцето. Смелото животно получило над 30 процента изгаряния, но все пак успяло да се измъкне.

Бинти е женската горила от зоопарка в Илинойс. Тя спасила 3-годишно дете, което успяло да се покатери по стената на клетката на маймуните, загубило равновесие и паднало на циментовия под от 6 метра височина.

Бинти се приближила към момченцето и след като го взела на ръце, го отнесла до вратата на клетката, откъдето служителите на зоопарка гледали ужасени
Питър Чоис също има своята вълнуваща история.

Мъжът страда от гръбначно увреждане и се придвижва с помощта на инвалидна количка. Чоис често излизал на слънце в двора на къщата си и за да не скучае вземал и лаптопа си.

През един слънчев следобед Чоис замалко не бил ограбен от двама мъже, които видели лесна мишена в прикования в количката мъж. Те паркирали колата си пред къщата му, грабнали лаптопа от ръцете му и тъкмо се канели да избягат, когато котката Уншкинс се намесила.

Черно-бялото коте скочило върху един от крадците и започнало да забива ноктите си в лицето му. За да се отърве от дерящото животно, мъжът хвърлил лаптопа и се избягал в колата.
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2010, 18:32:57 »

Котка-феномен предусеща смъртта

Чували сме не една и две странни истории за котки. Освен че им се случват почти невъзможни неща, котките имат и странни прояви и навици, повечето от които учените свързват с енергийното им поле.

Оскар е една от тези котки, които изненадват стопаните си с необичайна дарба. Двегодишният сибирски котарак, който от съвсем мъничък живее в медицински център за рехабилитация на стари хора, умее да усеща кога наближава смъртта.

На пръв поглед това звучи злокобно, но персоналът на болницата вече възприема поведението на Оскар като съвсем нормално. След като в началото котаракът започвал да се гали в някои пациент и след няколко часа той умирал, на всички им се виждало доста странно.

След повече от двадесет и пет такива случаи, в клиниката дошъл специалист, който внимателно наблюдавал движенията на Оскар.

Установено било, че той усеща кога някой ще почине и в последните му няколко часа не се отделял от него. Близките на пациентите отначало се стресирали от слуховете за странните способности на Оскар, но лекарите казват, че сега всичко е нормализирано и предупрежденията на котката дори помагат за по-пълноценното сбогуване с умиращия.

Учени са на мнение, че неутралното биополе на котките им позволява да извличат отрицателната енергия от хората и именно това е причината Оскар да предусеща наближаващата смърт.

„Той просто се опитва да облекчи болката на хората“, споделя д-р Николас Додмън, завеждащ катедра по ветеринарна медицина в Tufts University Cummings School.

„Обикновено пациентите, които са на смъртен одър, няма как да забележат присъствието на Оскар и по този начин е невъзможно самият болен да разбере за предстоящата си смърт“, сигурни са лекарите.

Оскар ляга в краката на умиращите обикновено от 2 до 8 часа преди края на живота им.

http://tvsaga.com/forum/viewtopic.php?f=52&t=5088
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #2 -: Ноември 12, 2010, 18:35:17 »


В последно време спасителите използват все по-съвършена техника. Но кучешкият нос продължава да бъде незаменим при издирване на хора, останали под развалини или затрупани от снежни лавини.

Кучето може да различи миризма, разтворена във въздуха в съотношение едно към десет милиона. Едно куче спасител заменя труда на десетки души.

Швейцарски планински спасителен екип провел експеримент. На площ от 10 000 кв.м. в снега на дълбочина от 2 метра бил заровен “пострадал”. Екип от 20 спасители, въоръжени с лавинни сонди, търсят човека 4 часа, а кучето го намира за 12 минути.

Първите кучета спасители се появяват преди няколко века. Те са били използвани за издирване на отклонили се от пътя при снежна буря. В продължение на 300 години породата кучета, получена от монасите от манастира Свети Бернар в резултат на успешна кръстоска между нюфаунленд и немски дог, са помагали да бъдат намерени изгубили се пътници. Тези кучета – санбернари, често биват изобразявани с малко буренце бренди на шията си.

А историята на едно от тях – Бари става легенда. През 12-годишната си кариера в швейцарските Алпи този санбернар спасил 40 души. Сред спасените било и почти замръзнало момченце, който бил затрупан от лавина заедно с майка си.

Бари лизал лицето му, топлейки го, докато детето не дошло на себе си. След това момченцето било отведено в най-близката къща. Бари не успял да спаси 41-ия човек - в тъмнината той го взел за мечка и го намушкал с нож. В Париж е издигнат паметник на Бари.

Кучета са били използвани за първи път за търсене на хора под развалини през Втората световна война след бомбардировките на Великобритания. В средата на 50-те години се появяват първите центрове за подготовка на кучета спасители в САЩ, Германия, Швейцария, Франция. В наши дни за спасителни работи след падане на лавини и след земетресения най-често се използва немската овчарка, която най-лесно се поддава на дресировка.

Най-голямата радост за кучето спасител е да открие живо същество, дори това да е и кръвният му враг – котката. Сред спасителите се разказва, как куче буквално танцувало от радост, когато пред очите му изпод развалини измъкнали за опашката петел – той чукал с клюна си по бетона, докато не го чули.

А кучетата, работили на мястото на срутването на Световния търговски център, изпаднали в депресия. Според ветеринарите причината била, че те не намирали живи хора.

http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2007/06/22/kucheto-izpada-v-depresiia-ako-ne-moje-da-spasi-chovek.37938
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #3 -: Ноември 12, 2010, 18:51:01 »

"Спасител на 40 души и убит от 41-вия..."

Най-известното куче-спасител е санбернарското куче Бари, живяло в швейцарските Алпи. Кучето умеело да открива засипаните от снега хора, откопавало ги и ги топлело с тялото си. За 12-годишната си кариера кучето спасило повече от 40 души. В негова чест в Париж и издигнат паметник.

В швейцарските Алпи има един висок превал, наричан Сан-Бернар. Зимата тук продължава 8-9 месеца в годината, а студовете достигат до -34 градуса. Тук са загинали много хора, затова мястото имало лоша слава.

През XVI в., когато на превала е бил изграден манастирът Свети Бернар, там се заселили монаси-августинци, в задълженията на които влизало да помагат на пътниците и да бъдат гостоприемни, като ги спасяват от беда или от бедствие. Те обаче не успявали да спасят много хора – ежегодно на превала загивали десетки пътници и туристи. Количеството на жертвите значително намаляло, в средата на ХVІІ в., когато монасите планински спасители започнали да отглеждат грамадни кучета, наречени в чест на светеца – санбернари.

Те притежавали силно развито обоняние и намирали и откопавали от дълбокия сняг всички, попаднали по това време в планината. Като се добирали до попадналия в дълбокия сняг човек, кучетата го разкопавали, лягали върху него, за да го стоплят с топлината на собственото си тяло и постоянно го ближели по лицето, за да го стоплят и да го събудят с дъха си. За да не умре спасеният човек от глад и студ, хората привързвали на шията на кучето пакет с продукти и манерка с вино, а на гърба му връзвали топло одеяло. Даже днес в манастира има музей-питомник, в който постоянно живеят около 30 кучета. Всяка година монасите-августинци продават по 15-20 малки кученца по хиляда долара всяко.

С най-голяма популярност и известност сред местните кучета се ползвало санбернарското куче Бари, което станало литературен герой и името му се срещало в много повести и разкази на писатели. Легенди му създавали такъв ореол, какъвто не е имало нито едно куче по света. Кучето било много закалено, имало изключителен нюх и чувство за ориентация, усещало приближаването на снежната буря почти един час до нейното начало, имало изработена интуиция за опасността от падащи лавини. Често при завръщане от спасителна акция цялата кожа на кучето била покрита от дебел слой лед. Когато Бари почувствал първите признаци на мъгла или снежна буря, той ставал неспокоен, често сам излизал в планината, където без умора търсел и спасявал търпящи бедствие хора. Веднъж, като усетил хора, Бари започнал да пълзи към тях. Лавината била затрупала жена с дете. Когато жената забелязала приближаващото се куче, тя с последни сили покрила детето с дреха и го привързала върху гърба на кучето с шал. Кучето ближело лицето на детето, докато то дошло на себе си. След това Бари успешно донесъл детето до манастира и по такъв начин му спасил живота.

Бари спасил 40 души, но 41-я бил за него съдбоносен. През 1812 г., за пореден път намерил и откопал от снега замръзнал човек, кучето го сгряло с тялото си и с дъха си. Когато спасеният дошъл в съзнание и отворил очи, той видял заскрежената муцуна на огромно куче. Той се изплашил и помислил, че това е мечка и ударил спасителя си с нож. Между другото, по ирония на съдбата, думата “барри” на един от немските диалекти означава “малко мече”.
Тежко раненият Бари с огромни усилия се добрал до манастира. Там спрели кървенето и обработили раната. Преминаващ търговец помолил да му дадат да закара Бари в лечебница в Берн. Бари оживял, но заради раната, слабостта и вече заради старостта, не могъл да се върне повече на работа. През 1814 г. кучето умряло. Дълги години в чест на санбернара кучетата в манастира наричали бурихунди.
След смъртта си Бари е препариран и днес се намира в швейцарския музей по естествознание в град Берн. А през 1899 г. в Париж е открит паметник на Бари. На постамента – санбернар, а на гърба му здраво се държи за шията му момиченце. И надпис, който са прочели много хора: “Той спаси 40 души и беше убит от 41-я …”
Активен
Selinna
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 255


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Декември 15, 2011, 15:04:28 »

  Спасението на едно малко лъвче

  Впечатляваща история за лъвовете в дивата природа. Истинска история с щастлив край! Веднъж, докато тичало и си играело, малко лъвче се подхлъзнало и пропаднало в дълбока пропаст. Но колкото и да се мъчело, не можело да се изкатери обратно нагоре. Тогава на помощ се притекли майка му и другите възрастни лъвове, които се спуснали долу при него. И с дружните усилия на всички малкото лъвче било спасено от сигурна смърт..  * 377866_265678533490428_220556088002673_746474_2067689539_n.jpg (213.55 KB, 600x809 - видяно 433 пъти.)

  * 390076_265678560157092_220556088002673_746475_2070349654_n.jpg (142.54 KB, 636x523 - видяно 417 пъти.)

  * 385857_265678583490423_220556088002673_746476_211762613_n.jpg (66.85 KB, 308x425 - видяно 400 пъти.)

  * 384907_265678593490422_220556088002673_746477_808024495_n.jpg (63.6 KB, 308x425 - видяно 423 пъти.)

  * 389399_265678610157087_220556088002673_746478_1930919404_n.jpg (55.38 KB, 600x305 - видяно 455 пъти.)
  Активен

  И нека никога нищичко няма,
  за да няма какво да се губи..
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #5 -: Декември 15, 2011, 20:21:57 »

  Здравейте.
  Нямам или поне не желая да споделя случка за животно спасител,но имам една която е незабравима за мене.
  Зима е.Всичко е покрито със сняг.Ям си баничката на въздух(открито) и до мене дойдоха първо врабчета.Ококорих се и им дадох от баничкат. Сетне дойдоха и гълъби. На тях също им дадох.Опулих се като дойдоха гарваните.На тях им подбрах сиренето(имам спомен от приказките).Врабчетата кат най малки най им пролича,издуха им се гушките ма много им личеше(попиках се от кеф). Мина време дойде пролет.Пак си ям баничката на въздух на една пейка.И.
  Не знам защо но врабките си доведоха малките,аз им дадох- хапнаха си.Не след дълго минаха гълъбиците с малките си.И на тях им дадох.Ма Гарваните ма ококориха здраво. Цялата им детска градина ,бая бяха ми са кокорят под наблюдението на две възрастни.Дадох им но в сърцето ми остана нещо което е завинаги,не живеем сами.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Убиване на животни « 1 2 3 4 5 »
  Обща тематика
  nia.boneva6 69 4464 Последна<br />публикация Януари 14, 2013, 02:21:33
  от Ariam
  Тотеми: животни на силата « 1 2 »
  Астрология и нумерология
  wolfspirit 27 10164 Последна<br />публикация Ноември 19, 2012, 13:18:52
  от wolfspirit
  Клипове с животни
  Видео клипове
  Турист 0 1367 Последна<br />публикация Октомври 01, 2011, 20:37:24
  от Турист
  Говоря с животни
  Необичайни преживявания
  execute 11 1997 Последна<br />публикация Декември 13, 2012, 13:35:42
  от Niranya
  Да създадем приют за животни!
  Инициативи
  Еlsha 4 891 Последна<br />публикация Март 02, 2013, 13:51:28
  от Sine Wave Zero

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright