Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Отваряне чакрите на ръцете  (Прочетена 13606 пъти)
dope40
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« -: Ноември 07, 2010, 23:12:19 »

Това упражнение, когато е правено с постоянство води до освобождаване на потока на енергия в чакрите на ръцете. Тази енергия може да бъде използвана за лекуване, отваряне на други чакри, използвана като оръдие или както в Дим Мак – за смъртоносно докосване. (Дим Мак е система за нанасяне на точкови удари с вкарване на енергия в съответната енергийна точка от циркулационната система на човека. Тази система се състоиот 12 основни меридиана (енергийни канала) и огромно количество второстепенни и връзки между тях. Енергийните точки се образуват в местата на пресичане и разклоняване на меридианите, както и входно-изходните точки в близост до повърхността на тялото.В Дим Мак – буквално: отровната ръка – не се използват чакрите на ръката, които съответстват на точката Лао Гун, а изходните точки в края на пръстите, през които се насочва енергия, водеща до повреждане на енергийният канал и от там до неговото запушване. За да се направи такъв удар правилно трябва да си запознат с моментите на активност на меридианите, отварянето и затварянето на точките и т.н. Обикновено резултата е увреждане на вътрешните органи в течение на времето, точно както действа бавна отрова – от там и името Дим Мак. бел. моя). Това упражнение също помага за телекинезата (придвижване на предмет със силата на ума) и пирокинезата (запалване на предмети използвайки силата на ума и аурата). За да напреднете с тези умения, е нужна силна аура за да въздействате върху аурата на предметите.Това упражнение трябва да се прави поне веднъж дневноза да накарате енергията си да тече свободно през чакрите на ръцете.
1. Седнете удобно и се отпуснете. Опитайте да навлезете в транс – колкото по-дълбок е трансът и нивото на концентрация, толкова по-добър е резултата – особено когато започвате да се занимавате с това упражнение. Веднъж енергията във вашите чакри на ръцете бъде ли освободена, ще можете да я използвате навсякъде само с волята си.
2. Сложете ръцете си една срещу друга, почти докосвайки пръстите и отпуснати.

3. С възглавничките на палците си натиснете еднократно дланта на противоположната ръка точно в най-вдлъбнатата част.

4. Сега, съсредоточени колкото можете по-силно върху ръцете и по-специално върху дланите, почувствайте мястото, което натиснаха вашите палци.

5. Поддържайте концентрацията си и усетете топлина и енергия между дланите си.

6. Бавно придвижете ръцете си на 3-5 см една от друга и после отново навътре, докато върховете на пръстите ви почти се докоснат. Опитайте да почувствате енергията между дланете си. Колкото повече се упражнявате, токова по-силна става енергията, ппродължавайте да движите ръцете си навътре и навън, все по-далеч една от друга докато можете да почувствате енергията си на 60 и повече см.

7. Сега визуализирайте топка огън, бяла и гореща като слънцето както е показано на картинката. По-късно можете да използвате и други цветове. Усетете жегата и енергията от тази топка огън между ръцете си. Може да се усети като изтръпване или пулсиране. За някои хора може дори да бъде усещане за студ. Важното е да накарате тази енергия да потече и да я „усетите“.

8. Сега спуснете ръце надолу и се отпуснете. Съсредоточете се върху енергията течаща надолу през ръцете ви към дланите. Това може да се усети като изтръпване и ръцете от лакътя надолу може да се усещат напомпени. Това е знак, че енергията тече. Сега повторете сътпки 5-7.
9. Направете това упражнение 4 пъти.

Това упражнение трабва да се прави всеки ден, докато чакрите на ръцете не се отворят наистина и не се получи постоянет поток от енергия. С породходящтата практите, ще се в състояние да почувствате силна енергия вежду ръцете си, когато са на повече от 30 см.
 Усмивчица Усмивчица
Активен

pure at the heart because i deal with mind
Apostol
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« Отговор #1 -: Ноември 12, 2010, 10:58:45 »

Малко се шашнах, след като прочетох това. Не съм го изпълнявал точно така, но е имало случаи, в които съм правил нещо подобно.
За пореден път се убеждавам, че в главата ми има много неща, особено свързани с медитацията, които съм ги правил, без дори да съм чел по въпроса или да знам за какво става въпрос. Някой има ли идея защо се получава така?
Аз съм правил и нещо малко по-различно. Както си стоя на стола пред компютъра, отпускам ръце надолу с дланите на горе. Усещам някакава енергия която струи от тях и я излъчвам нагоре към тавана. Идея си нямам какво правя и защо така се получава. На някой ако му се е случвало, или поне знае какво прави, моля да сподели.
Благодаря ви.
Активен
stefanica
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #2 -: Ноември 12, 2010, 14:53:11 »

  Моля ви внимавайте с тези упражнения (телекинезата и пирокинезата) и не ги използвайте безразборно а само с цел зависеща използването им! Нека правим всичко с мярка и ако ни се наложи,аз съм го правила при самозащита и в случея е било неизбежно!
  Apostol, имаш нормално протичаща енергия и тя трябва да бъде канализирана Усмивчица за да я използваш по предназначение.Този ефект се получава когато определени енергийни канали искат да бъдат прочистени или 'отворени' Усмивчица
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Apostol
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #3 -: Ноември 12, 2010, 17:03:48 »

  Благодаря за отговора Стеф Усмивчица
  Относно телекинезата и пирокинезата, смятам да не ги развивам, за да не злоупотребя с тях.
  Относно до канализирането, как да се осъвършенствам? Не съм се занимавал, защото не знам до колко ще успея сам, а и не знам как да използвам чакрите на ръцете. В смисъл какво приложение може да се намери на тези способности.
  Активен
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #4 -: Ноември 12, 2010, 17:14:04 »

   С подходящи упражнения би могъл да използваш ръцете си за лечение, канализирайки космическата енергия.
  Активен
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #5 -: Ноември 12, 2010, 17:16:51 »

  Хубавото при теб е че се е получило като естествен процес Усмивчица Това е защото си много сензитивен Намигване и чувствителен Усмивчица а това е защото виждаш живота по различен начин от общоприетото,защото усещаш истинските неща Усмивчица Трябва ти малко подкрепа и напътствия и всичко ще е ок Усмивчица знам го Намигване има няколко последователни техники и упражнения,те са мисловни Усмивчица но с управляваща точно определена енергия Усмивчица Прочети ако искаш темата ми за пространственото мислене Усмивчица или ако има по лични неща,пиши ми в скайп Усмивчица
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #6 -: Ноември 12, 2010, 17:19:01 »

  Xristo, не всяка енергия е за лечение Намигване не го подвеждай Усмивчица
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #7 -: Ноември 12, 2010, 17:24:10 »

   Да, права си не всяка енергия е за лечение. Може би трябваше да конкретизирам коя точно енергия Усмивчица. Имах предвид Рейки енергията.
   
  Активен
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #8 -: Ноември 12, 2010, 17:46:21 »

   И да съм напълно обективен мисля, че не всеки може да използва дадена енергия по един и същ начин. На един му се отдава да работи с един вид енергия и да постига определени резултати, а на друг с друга или други резултати. Всъщност всеки носи определена дарба в себе си и според развитието си я развива в определена степен.
   За себе си знам, че мога да канализирам Рейки енергията и дадох този пример, но при теб Apostol, може би ще е по-различно. Вслушай се във вътрешния си глас и ще разбереш как може да развиеш тази си способност. При мен желанието да лекувам ми е от малък, мечта ми е. Замисли се какво е твоето желание, какво ти идва отвътре?
  Активен
  Apostol
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #9 -: Ноември 14, 2010, 22:37:46 »

  Благодаря за напътствията Усмивчица Стеф, ще прочета темата, която ми препоръча.И ще споделя впечатления. (Дано намеря и сила да преодолея безобразния си мързел Усмивчица)
  Xristo, мисля че енергията, която е в мен не е определена за лечение. Не знам защо е така, но интуицията винаги ми е подсказвала, че не мога да лекувам. И винаги ме е било страх даже да се опитвам да работя с нея по такъв начин. Основно страхът идва от това, да не причиня повече вреди, отколкото да постигна желания ефект.
  Не съм се занимавал да пробвам. Вярвам че за подобно нещо трябва все пак някаква подготовка. Но това притеснение ми идва отвътре и затова, мисля че не е редно да се опитвам да я използвам за лечение.
  Благодаря ви за топлите думи Усмивчица
  P.s. Стеф, може ли да ми пратиш линк към темата на ЛС?
  Активен
  burzaka
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #10 -: Февруари 08, 2011, 21:06:54 »

  колко дни трябва това да се опражнява за да се освободят чакра потоците на рацете ?
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #11 -: Февруари 08, 2011, 21:34:22 »

  Колко дни трябва това да се упражнява, за да се освободят чакра потоците на ръцете?
  Аз лично не правя точно тези упражнения. Но каквото и да си избира човек да практикува с определена цел, когато я достигне, в повечето случаи по-добре е да се продължат упражненията.
  А за колко дни, .. различно е за всеки човек. Според развитието му, душевната му нужда да прави точно това, както и потенциала му.. Някой може да постигне желаното за месец, друг за година...
  Активен
  zvezdichka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 240


  Нека бъде вечна светлина!

  « Отговор #12 -: Февруари 21, 2011, 10:26:03 »

  Интересно ми е като ги правите веднага ли усещате потоците енергия?ПРи мен се получи веднага,така ли се получава при всички?
   И каква е целта на тази активизация?Да,разбирам ли ,че това упражнение засилва енергията ни и
   можем да я изполваме по успешно за лечение?
  Местенето на предмети ми е мечта Усмивчица
  « Последна редакция: Февруари 21, 2011, 12:46:25 от zvezdichka » Активен
  xxxx
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


  « Отговор #13 -: Февруари 21, 2011, 11:37:01 »

  да има упражнения за телекинеза виж  Ухилен в уоитубе работи найстина но несам правил тези упражнения щего направя да видя все пак Усмивчица
  Активен
  zvezdichka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 240


  Нека бъде вечна светлина!

  « Отговор #14 -: Февруари 21, 2011, 12:49:13 »

  ...Благодаря ти, но смятам,че за всяко нещо си има време,  за да стане естествено.
  Сигурно,за да се местят предмети, първо трябва човек да умее да вижда аурата им?
  Между другото от както сутринта си активизирах ръцете,не спира да върви поток от енергия от тях.
  Упражнението е много силно,така че трябва и да се внимава.
  Искам да попитам,тази енергия която се активизира от нашето тяло ли е или е космическа енергия?
  Дали, си вземаме енергията от тялото и това може ли да  ни се отрази по някъв начин?
  Иначе стигнах до разперване на ръцете до край,до колкото мога и я усещах,даже ще  споделя с вас,
  докато я събирах, после я оставях и сама разтяга ръцете ми :)много е приятно Усмивчица като пружина
  Благодаря за хубавата тема и се надявам,някой по запознат да си каже мнението.
  « Последна редакция: Февруари 21, 2011, 13:36:15 от zvezdichka » Активен
  Страници:  [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright