Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ФИЗИЧЕСКО БЕЗСМЪРТИЕ  (Прочетена 2100 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Октомври 26, 2010, 00:47:47 »

Интересно е да се отбележи, че даже за тези, които напълно са преминали на хранене със светлина (“дихатели” или бретарианци), както и за тези, които още приемат течности, все още се запазват такива видове опит като стареене и смърт. Човечеството е живяло със “затворено” съзнание и убеденост в собствените ограничения много епохи. Менталното очакване и вяра в неизбежността на смъртта е била и остава до такава степен определяща съзнанието на човешкото съобщество, че даже такива телесни жлези като епифиза и хипофиза, са пренастроени да отделят “хормоните на смъртта” вместо да изпълняват естествените си функции за обновяване на тялото. Книгата “Нови клетки, ново тяло, нов Живот” на Вирджиния Есен е посветена на тази тема – особено тази нейна глава, която е написана от Джоан Чери.
Задълбоченото изследване позволява да се види факта, че физическото тяло е най-сложната и най-точно настроена самоподдържаща се структура, достъпна за въображението. Новите клетки се създават с милиарди (например, покриващата стомаха лигавица се обновява на всеки пет дни). Известно е, че на всеки две години човек от гледна точка на клетъчните структури става съвършено ново същество.
Но, в такъв случай, защо хората все пак са склонни да умират, независимо от своята вродена способност да обновяват и създават нови клетъчни структури? В своята книга “Квантово лечение” д-р Дийпак Чопра твърди, че виновно за това е менталното програмиране на собствената система от вярвания на всеки от нас както на индивидуално, така и на колективно ниво, тъй като клетките са просто “памет, облечена в плът”. Ленърд Ор в своята книга “Безсмъртие” дава солидна обосновка на идеята, че хората умират по простата причина, че очакват това от себе си.
Десетилетието, прекарано от мен в света на бизнеса, запълнено с напрегната работа 50-60 часа в седмица, заедно с необходимостта да възпитавам две дъщери без баща и да намирам време за медитации  и езотерични изследвания, ми показаха необходимостта от точна работа с времето. Растеше дълбокото разбиране за това, че смъртта не е нещо друго освен следствие от неуредени “взаимоотношения” с времето.  20 години вегетарианство, работа в гимнастическа зала и напрегнато търсене на начини за поддържане на организма в оптимално състояние ме доведоха до пълното осъзнаване на това, че тялото се износва поради натрупване на токсични вещества: отровни мисли, отровни чувства и отровно хранене.
Идеята за физическо безсмъртие ме привличаше все по-силно тъй като самата мисъл за това, че по пътя към достигане на високо ниво на осъзнатост ще се наложи да изгубя време за “замяна” на тялото поради собственото невежество, предизвикваше в мен силен вътрешен протест. Необходимост от подбор на ново тяло и оптимални условия за него в бъдещия живот – отново тези пелени, неразбиране от страна на родителите, необходимост да се ходи на училище и трудностите като подрастващ – никак не ме привличаха!
Моля, не забравяйте, че имах чудесно детство, любящи родители и чиста Природна Среда. Моето израстване минаваше в обстановка доста благоприятна за “проби и грешки”. Без особени препятствия пред мен се разкриваше път на процъфтяване и плододаване, съзнателно избран от моята душа. Абсолютно съм убедена, че още до въплъщението аз съзнателно съм избрала “лехата”, в която ще бъде засято семето на моето Същество. И все пак мисълта за това, че трябва отново да се измине целия път, за да достигна моята сегашна точка на осъзнаване и опит, беше неприемлива за моя логически ум. Тя се възприемаше като “отказ” в моя вътрешен “часовников механизъм”.
През това време вече бях запозната с идеята за физическото безсмъртие, доста ясно осъзнавайки, че даденото въплъщение може да е моето последно на Земята, ако приема такова решение. Твърдо знаейки, че на Земята имам определена мисия и роля, аз взех решение да си тръгна от физическото битие не преди работата ми да бъде завършена и АЗ БЪДА ГОТОВА ЗА ТОВА. Повече нямах желание да умирам от собственото невежество, лошото отношение на обкръжаващите или поради износване на физическото тяло.
Влизането във физическо безсмъртие идва с освобождаване от страха от смъртта. Всички изследователи в тази сфера, които познавам, считат смъртта за по-нежен, освободен от илюзията на страха и благоприятен процес, отколкото е раждането, а също по-малко болезнен. Достатъчно е да се каже, че животът на този план на битието е подобен на посещаването на училище, а в световете извън нашия – на чудесна ваканция! Често хората желаят физическо безсмъртие поради страха от влизане в неизвестното. Но човечеството се приближава до тази точка от своята еволюция, когато физическото безсмъртие ще стане не само изключителен признак на тези, които са уредили своите отношения с времето, но и естествено следствие на Вселенския Резонанс. Физическото безсмъртие е невъзможно без вътрешно съзвучие с вярата, че това е възможно за нас.
За достигане на безсмъртие във физическо тяло са необходими следните действия:
-   да не сме убедени в необходимостта от смъртта;
-   да се избавим от всяка негативност в мислите и чувствата, във всички енергийни полета на всички наши тела;
-   да подготвим своите физическо, емоционално и ментално тела да приемат Присъствието на Възнесен Учител.
Освобождаването от мисълта за неизбежността на смъртта става много просто благодарение на разбирането за това, че ние сме енергийни системи, а нивото на клетъчната регенерация (или дегенерация) зависи от нашето майсторство в овладяването на мисълта. Майсторството на менталното тяло води до майсторство на емоционалното, а след това и на физическото – именно в този ред!
ДЖАСМУХИН
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
lessus
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #1 -: Октомври 26, 2010, 02:06:42 »

  И това дойде . Въпреки многото пътища ... Физическото досега беше затворът на Съзнанието ,нейната крепост но и затвор. Преражданията , стават по причина че просто за човек живота отдалечен от същността му е непосилно бреме , и колко дълго можете да понесете горичивината на живота в отрицание . Всички тези опити на задържане в материята и овладяването и ... И все пак смъртта е един от пътищата напред ... вече е въпрос на избор ,след като знаем че "Имаме право на избор" ,във всяка една сфера - кой път бихме избрали - физическото тяло е откъсване от цялото ,но и "кораб" през света на материята (просто понижена енергия за да е осезаема за сетивата) ,който така или иначе ще ни отведе там накъдето отиваме Усмивчица работата е дали да сменяме "корабите " Усмивчица Плюс това тъй наречениет прераждания са в Един Момент , понеже истинскоот време е СЕГА - Минало и Бъдеще няма ,така че е заблуждение да смятаме че сме умрели преди 300 години и сега сме се преродили ..всичко това е през времево-пространството (просто един от начините на Съзнанието да се обясни , как аджеба е тук ,без да е !) След като си обясни , отново ще дойде Нов избор ,дали да се развива през време-пространството ,или да не си губи времето Намигване
   Ухилен Пък и да се умира досега е било в естествения ход на нещата ,така че и да ви се случи ,не се притеснявайте , все тая ... (нехайно казано,закачка към някой който би се страхувал от "смъртта" Усмивчица  )
  « Последна редакция: Октомври 26, 2010, 02:21:02 от lessus » Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  РЕФОРМИ В ОБРАЗОВАНИЕТО « 1 2 »
  За родителите
  11WOLF11 17 3203 Последна<br />публикация Февруари 13, 2011, 17:03:31
  от Аэ съм
  "НЕПОЗНАТИ"-или...
  Обща тематика
  dayana 8 1231 Последна<br />публикация Октомври 09, 2009, 17:06:43
  от summerwine
  УЧЕНИЕТО НА КАТАРИТЕ И БОГОМИЛИТЕ « 1 2 »
  Духовни учения
  marushka 19 3591 Последна<br />публикация Март 05, 2011, 15:07:49
  от marushka
  МИСТЕРИЯТА НА СИНХРОНИЧНОСТТА (разкази) « 1 2 »
  Изкуство
  giti 17 2759 Последна<br />публикация Октомври 28, 2010, 20:19:52
  от nia.boneva6
  ВЪЗНЕСЕНИЕ « 1 2 3 »
  Въпроси и отговори
  denis_74m 31 1934 Последна<br />публикация Юли 23, 2012, 16:17:18
  от Ariam

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright