Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Само земни души ли се прераждат на земята?Фалшиви ченълинги?  (Прочетена 8739 пъти)
Хristo
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 479


Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

« Отговор #30 -: Октомври 27, 2010, 17:02:57 »

 Това, което съм написал няма нищо общо с отричането на животните. Различни души имаме, това е.
 
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #31 -: Октомври 27, 2010, 17:17:07 »

Ицко, защо смяташ така? Това твои прозрения/мисли ли са? Смяташ ли че за всички животни трябва да се говори общо? И каква е разликата между животинската душа и човешката? Трябва ли да има разделение и какво поражда това разделение?
Активен
xxxx
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


« Отговор #32 -: Октомври 27, 2010, 17:27:54 »

точно миссля си че нее нормално  до постъпваме така с тях..
Активен
stefanica
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #33 -: Октомври 27, 2010, 17:30:48 »

  не е нормално да и е в разрес с много неща!!!
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #34 -: Октомври 27, 2010, 17:45:56 »

  Според мен,животинските души са нужни на този свят,защото те спомагат за канализирането на особените фини енергии,които съставят Земята!

  Във физическа форма-проявата на тази функция е хранителната верига.

  И да,съвсем логично е да се прераждат и животински души! Усмивчица

  Активен
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #35 -: Октомври 27, 2010, 17:47:05 »

   Всички имаме общо начало, но не на всички пътят е еднакав. Но това не значи, че една душа е по-красива или нещо повече от друга. Не приемайте всичко буквално.
   
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #36 -: Октомври 27, 2010, 21:18:26 »

  Тъй като аз нямам лични познания по темата или просто не си ги спомням в момента, ще споделя това, което ми направи впечатление слушайки двучасово интервю с този човек и автор на книгата Една Душа, Много Тела. Забележете CV-то във вторият пасаж..:

  As a traditional psychotherapist, Dr. Brian Weiss was astonished and skeptical when one of his patients began recalling past-life traumas that seemed to hold the key to her recurring nightmares and anxiety attacks. His skepticism was eroded, however, when she began to channel messages from "the space between lives," which contained remarkable revelations about Dr. Weiss's family and his dead son. Using past-life therapy, he was able to cure the patient and embark on a new, more meaningful phase of his own career.

  A graduate of Columbia University and Yale Medical School, Brian L. Weiss M.D. is Chairman Emeritus of Psychiatry at the Mount Sinai Medical Center in Miami.

  Dr. Weiss maintains a private practice in Miami. In addition, Dr. Weiss conducts national and international seminars and experiential workshops as well as training programs for professionals.

  Хората, които са се подлагали при него на терапия са стотици. Правил е и експерименти също с огромен брой хора, които са били изпращани в определена дата в миналото или в бъдещето, като по този начин се измерва достоверноста на получената информация. Резултатите са феноменални.
  Във връзка с темата, ще спомена един специфичен случай за който той разказа в интервюто. Пациент Х говори главно за друг свят в регресията. При зададен класически въпрос "Добре, от къде се взимат всичките тези души, когато в миналото популацията е била 1 000 000 000 да речем, а сега е 7 милиарда.." Той дава и неговият пример. "Много сте странни хората с убеждението си, че сте единствени..." Слънчева система и умиращата им планета - миграция на души е и неговата история.
  А за Исуус, който видях да се споменава по-рано лично аз не знам кой е той в действителност. От къде е, човек или извънземен. Извън прочетената литература и спекула около името му, някой тук знае ли истината? Би било крайно интиресно! Усмивчица
  Активен
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #37 -: Октомври 28, 2010, 12:14:17 »

  Душите представляват енергия носеща в себе си определен тип информация, но способна да се материализира в различни форми. Целта идвайки тук на Земята е да се учим, да разширяваме нашето познание или най-общо казано да се развиваме. Животът тук не е лек, изпълнен е с всякакви предизвикателства и да предположим, че не навсякъде във вселената е така. Тук се отдава възможност на дадена душа да научи нещо повече, което не би могло да се постигне на друга планета, поради спецификата на живота там. Дали тя ще предпочете да дойде тук или по друг начин ще запълни това, което й липсва е нейн избор. И това е само една предпоставка тук да живеят не само земни души.

  Съгласна съм с теб, че това е настоящата причина душите да се раждат тук. Първоначално е нямало Земни души, всички са от някъде, в последствие, тези, които са били тук от началото, се наричат земни, а новодошлите, както е навярно с индиго, кристал, дъга, определенията, се предполага да са от други места във вселената -  на тероия. Причината е ясна, да се върнем към първопричината за живот на Земята - утопия. И тези души са да помогнат за прехода. Като в целия процес преобладава, настоящето - училище за души наречено Земя.
   
  Активен

  Живей за мига...
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #38 -: Октомври 28, 2010, 12:33:21 »

  Душите на животните и на хората са енергия, но за мен те носят различна информация.
   Защо й е на една душа да се преражда в животно след като това би било крачка назад в развитието й? Какво повече би могла да научи?

  Това е само едната страна на аргумента. Има няколко гледни точки: 1. хората са еволюирали от тяло на животно към тяло на човек; 2. хората се самонаказват и/или започват цикъла от прераждания отначало (вместо да се разградят) от животинското царство; 3. Будиския възглед - не наранявай и яж животно, то е навярно твой прародител е следствие на цикличността от прераждания животно-човек-животно-човек - до безкрай.

  Друга страна на аргумента е представен от Soenya и то си така...

  Различните аргументи се преплитат малко или много...лемурийските скрижали дават и друг варянт, че животинското царство, е съвсем отделно, от човешкото от гледна точка на еволюция, хората дошли от друга планета, постпенно приели по-силно изразена материална форма, тези които са погълнати от животни остават заключени в земния цикъл на карма човек-животно-човек-животно, докато не се осъзнаят и тн. Но го има и аргумента на Soenya, животинските духове /души/ на други места във вселената са еквивалентни ако не и по-напред в развитието си от хората пример морските бозайници. Човешката и животинската форма са различни по същество, но като цел, еволюция и развитие са еднакви, просто са две различни раси, в същото време, се смята, че човешката форма на земята е сплав от много чпвекоподобни и животински раси.

  Това е че човек е забравил, финните си способности, и набляга на грубите материални сетива, затова и се мисли за най-висшето създание на земята, и от една гледна точка е точно така (поради човекоподобните раси, които са искали да почнат на чисто тук), но от друга има участие на много животински раси също така напреднали, затова и нуждата, да се научим да бъдем толерантни едни към други и към животните и да се учим едни от други също.
  Активен

  Живей за мига...
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #39 -: Октомври 28, 2010, 12:52:42 »

  Ех... сега като говорим за хора и животни...може би да вметна нещо, което съм наблюдавала... 3тото око може да гледа с и без използването на физическите очи. Една от първите медитации, които съм пробвала използваше метод с физическите очи, а развиваше 3тото...цел, познаване на себе си в образи...в последствие, се разбра, че веднъж усвен този начин на наблюдаване, позволява да се видят многожество превъплащения у хората. То се носи в памета на душата предполагам, и човек може да наблюдава, формите които е приемала през годините като имате предвид че времепространството е едно цяло и е сферично без начало и край. Виждала съм, хора с много човешки и животински лица, и хора с извън земни лица, не мога да кажа за реда в който се превъплащават. Но е избирателен според мен. Дори го има и хибриди между хора и животни, кой ги знае от кое време и място са.

  Това е че формата подчинява душата на определен начин на живот и уроци, различна опитност...различна честота в зависимост от превъплащението, без значение животинска или човешка - всеки идва в цвят, докато не стане като диамант - без цвят и отразяващ всички цветове - призма.
  Активен

  Живей за мига...
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #40 -: Ноември 02, 2010, 15:11:05 »

  Аз съм убедена, че доста души на Земята не са.. земни.

  Съгласна съм с теб.

  Ако приемем, че 3 звездни формации са изключително важни за Земята, още от нейното минало...храмове и др. строени следвайки тези формации...визирам: Сириус, Орион и Плеадите...макар, че има и други включително планети от нашата слънчева система: като например Сатурн е свързан със Сирус и нашето слънце, а Плеадите с Венера...Орион хмм - може би с Марс.  Какво значи това, отгледна точка на душите, които се раждат на Земята. От земята, на сатурн, слънце и сирус и обратно, същото може да се каже и за останалите конфигурации. Тогава, хора водени от интелекта и сърцето едновременно, биха били асоциирани със Сатурн, съдята и Сирус. Тези с изключително развито сърце, запазили нещо детско в себе си независимо от възрастта им, биха били асоциирани с Венера и Плеадите, а Орион...тинейджърско бунтарство, Марс и Орион. От гледна точка на възраст на душата биха се разделили на деца от Плеадите, тинейджъри и млади хора от Орион и възрастни, стари от Сириус.

  Ако четем Призмата на Лира - част от "създателите" са се отцепили на една от звездите на Сириус за да балансират +/- в третия път - върха на пирамидата. Докато Плеадите са се ориентирали към + себеотдаденост, а Орион към егоизъм -

  Активен

  Живей за мига...
  Amazon
  Гост
  « Отговор #41 -: Ноември 02, 2010, 15:18:39 »

  За възрастите на душата... Плеядите са най-развитите души. По принцип хиляди са факторите... Планетите също... Различните планети от нашата Слънчева система влиаят на всеки един от нашите главни органи... Така е и с чакрите- нашите енергийни центрове...Така е и с емоционалността....така е и с душата. Всичко е взаимносвързано,но астрологията ,както я познаваме днес ...покрива 1/100 от значенията,влиянията и факторите на всички вселенски тела.
  Активен
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #42 -: Ноември 02, 2010, 15:21:27 »

  Съгласна! А Soenya замисляла ли си се за зодиите? Какво ти е мнениетоотностно тях ?
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #43 -: Ноември 02, 2010, 15:46:31 »

  За възрастите на душата... Плеядите са най-развитите души. По принцип хиляди са факторите... Планетите също... Различните планети от нашата Слънчева система влиаят на всеки един от нашите главни органи... Така е и с чакрите- нашите енергийни центрове...Така е и с емоционалността....така е и с душата. Всичко е взаимносвързано,но астрологията ,както я познаваме днес ...покрива 1/100 от значенията,влиянията и факторите на всички вселенски тела.

  Защо според теб Плеадите са най-развитите души?

  Да всички звезди и планети, са и свързани с чакрите и телата, душата на човек.  Не го гледах от астологична гледна точка, но да и това има значение.

  Усмивчица
  Активен

  Живей за мига...
  Amazon
  Гост
  « Отговор #44 -: Ноември 02, 2010, 16:14:23 »

  Съгласна! А Soenya замисляла ли си се за зодиите? Какво ти е мнениетоотностно тях ?

  Да, замисляла съм се много пъти. Еми както имаме физически отличителни белези, като се почне от цвят на кожата и се стигне до семейните-крив нос като бащата или късогледство ,като при майката... Така и душата има своят път и своята опитност и отличителни белези...Затова и казах че ние не знаем много за астрологията,защото ако знаехме щяхме да направим една съпоставка- как така се раждаме в определена фаза на един коя си планета с влияние на еди коя си звезда... Зодиите са карти, всяка със специфични характеристики... Тези характеристики имат емоционални проявления,физически и душевни.  Ако знаем по-добре планетите,системите и галаките,ние ще знаем от къде идва всяка душа и нейното приложение тук на земно ниво- или както се казва мисия и съдба. Да ще кажете,ама те много хора се раждат по света в едно и също време... е да ама раждат ли се в едно и също легло? Секундите са важни също...тук може да има планети които обикалят около слънцата си с години...но ще има и такива които ще обикалят за денонощие и при тях всяка наносекунда е важна и определяща...кой може да каже къде се е сформирала душата и колко далеч от тук е това?
  Активен
  Страници:  1 2 [3] 4 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  За Сродните Души « 1 2 ... 10 11 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Martina - R 153 10890 Последна<br />публикация Август 20, 2013, 13:13:29
  от kapitana
  Групи души
  Видео клипове
  delfin 3 1319 Последна<br />публикация Февруари 24, 2010, 00:49:02
  от onzi

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright