Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 6 7 [8]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Съновник  (Прочетена 39149 пъти)
Evolution
Гост
« Отговор #105 -: Юли 08, 2010, 16:26:15 »

ЩАБ - ако видиш или работиш в него насън, наяве ще се разочароваш от колегите си или ще си недоволен от резултатите на работата си.

ЩАВЕНЕ, ЩАВИШ (виж КОЖА) - ли в съня си, ще укрепнеш финансово, ще устроиш дома и семейството си. Друг ако щави, ще получиш изгодно предложение за работа.

ЩАЙГА - сънуваш ли, ще имаш разправия с опасна жена. Ако е пълна с плодове или зеленчуци, правото е на твоя страна, ако е счупена, никой няма да те защити или подкрепи.

ЩАМПА, ЩЕМПЕЛ - върху нещо ако поставяш насън, наяве ще успееш да се наложиш в работата си, ще постигнеш завиден успех. Друг ако щампова, ще те сочат за пример и ще те търсят за съвет и помощ.

ЩАНГА, ЩАНГИСТ - че си, сънуваш ли, ще успееш да докажеш на околните, че на тебе може да се разчита, че умееш да се справяш с трудности. Друг ако е щангист, приятели ще те подкрепят в начинанията ти. Ако насън не успееш да вдигнеш щанга, ще се провалиш, ще се пречупиш пред някоя трудност.

ЩАНД (виж МАГАЗИН, ПОКУПКА) - ако откриваш, посещаваш или купуваш нещо от него, значи усилията и средствата ти отиват напразно, трудът ти е безрезултатен. Ако си щандистка, престани да пропиляваш способностите си, трябва да се заемеш с нещо по-сериозно в живота си.

ЩАСТИЕ, ЩАСТЛИВ - ли си насън, наяве ще имаш разочарования и неволи. Друг ако е щастлив, ще осъществиш желанията си.

ЩАТ - щатски тип управление в съня ти е знак за неувереност в силите и позициите ти. Ако си в някой щат, ще си изпатиш от липсата на актуална информация по някой въпрос или от изгубена връзка с добър приятел или съдружник.

ЩАТ (виж НАЗНАЧЕНИЕ, ПОСТ).

ЩАФЕТА - ако наблюдаваш в съня си, ще разчиташ на семейството си да ти помогне в трудна ситуация. Ако участваш в щафета, ще подпомагаш член на фамилията в начинанията му.

ЩЕДРОСТ - проявяваш ли насън, ще ти се отблагодарят за сторено добро. Ако към тебе са щедри, значи си длъжник някому.

ЩЕКА - ако насън видиш, имаш или използваш щеки, предстоят ти приятни срещи, приятелски събирания, веселба и интересни запознанства. Счупена щека означава, че няма да те ценят в собствената ти компания или приятелски кръг.

ЩЕПСЕЛ (виж КОНТАКТ) - сънуваш ли, ще те използват за посредник или ще ти възложат куриерска мисия.

ЩЕТА - търпиш ли щети насън, наяве ще бъдеш изцяло компенсиран за положените усилия. Друг ако е ощетен, постарай се да зарадваш приятел или да изненадаш приятно свой роднина.

ЩИГЛЕЦ - ако видиш или чуеш в съня си, ще откриеш, че някой е тайно влюбен в тебе. Щиглец в клетка означава наранена любов.

ЩИК - ако видиш или носиш насън, ще имаш любовни успехи. Ако те прободат с щик или загубиш щика си, ще претърпиш сексуално поражение.

ЩИПАЛКА - сънуваш ли, зложелател ще се опита да ти навреди. Ако те ощипе, ще откриеш, че напразно си се гневил и ядосвал предварително.

ЩИПКА - ако видиш насън, значи ти готвят капан. Ако защипваш нещо с щипка, ще се предпазиш от опасност, ще взимаш превантивни мерки.

ЩИПЕШ - ли някого насън, ще чуеш клевета или лоши думи. Ако тебе те щипят, ще плетеш интриги срещу някого. Други ако се щипят в съня ти, чакай сплетни и слухове.

ЩОРА - ако видиш или купуваш насън, ще обграждаш личния си живот с мълчание и загадъчност. Ако спускаш щори, ще се страхуваш от съперници и конкуренти. Ако вдигаш щори, готов си да споделиш интимния си свят с някого. Ако друг спуска щори, ще откриеш тайна, а ако ги вдига, ще те поканят на среща.

ЩИПЦИ - сънуваш ли, значи някой е двуличен към теб. Ако ги използваш, значи си прекалено самоуверен, мислиш, че никой не може да ти навреди.

ЩИР - ако видиш, отглеждаш или поливаш насън, ще се грижиш за любимия човек.

ЩИТ - ако видиш или носиш в съня си, ще постъпиш страхливо, ще избягаш от отговорностите си. Друг ако се брани с щит, ще трябва да се справяш с женски хитрини и лукавство.

ЩРАКАНЕ, ЩРАКАШ - ли с пръсти насън, ще загубиш състояние. Друг ако щрака с пръсти, значи някой харчи твоите пари. Щракане на метални предмети в съня е сигнал за приближаваща опасност.

ЩРАУС - сънуваш ли, чакат те изненади. Ако го гониш, значи се увличаш по празни и безперспективни начинания и ще загубиш инвестициите си. Ако го яздиш, ще успееш в изключително рисковано предприятие. Ако видиш ферма за щрауси, ще намериш съмишленици и подкрепа за някоя причудлива идея. Щраусово яйце в съня е знак за безплодни идеи. Ако ядеш щраусово месо, ще се простиш с илюзиите си. Щраусови пера са знак, че лежиш на стара слава и се кичиш с преувеличени успехи.

ЩРИХ, ЩРИХИРАНЕ - в съня е знак, че все още не успяваш да се справиш с работата си или пък че се отнасяш повърхностно и пренебрегваш съществени подробности в личния си живот.

ЩРИХКОД (виж БАРКОД).

ЩРУДЕЛ - ако приготвяш или ядеш насън, ще имаш изтънчени удоволствия. Друг ако яде щрудел, ще се срещнеш с добри познати, с изтъкнати или известни личности.

ЩУРМ (виж АТАКА) - в съня е знак, че ще постигнеш успехите си след много премеждия и перипетии.

ЩУРОТИЯ - вършиш ли насън, може да изпаднеш в заблуда. Друг ако върши щуротии, въздържай се от необмислени действия и прибързани постъпки.

ЩУРЕЦ - ако сънуваш, чакат те бедност и глад. Ако го чуеш, ще останеш без работа. Ако ловиш щурци, ще преследваш неосъществима цел. Ако си уловил щурец, ще покориш сърцето на труднодостъпен партньор. Много щурци в съня са знак за веселие и безгрижни дни.

ЩУКА - че ловиш, сънуваш ли, предстоят ти спорове и разправии с началниците. Ако ядеш щука, ще се разболееш от треска, ще вдигнеш температура.

ЩЪРКЕЛ - ако видиш насън, пази се от загуби и кражби. Ако кацне на къщата ти, ще се задомиш или ще имаш бебе. Ако си хванал щъркел, ще живееш с човека, когото обичаш. Ако щъркели кръжат над тебе, ще постигнеш желанията и копнежите си. Ловиш ли щъркели насън, ще си търсиш любовник или любовница. Щъркели в гнездо с малки щъркелчета са знак за много семейни радости. Ако сънуваш, че щъркел хвръкне от гнездото си, ще загубиш любовта на някого. Мъртъв или убит щъркел в съня е знак за загуба на имущество или на домашно разбирателство. Празно щъркелово гнездо е предсказание, че скоро някой близък ще замине или ще напусне семейството.
Активен
Evolution
Гост
« Отговор #106 -: Юли 08, 2010, 16:26:37 »

ЪГЪЛ (виж РЪБ) - на къща, на улица или на стая сънуваш ли, наяве ще извоюваш предимство, преднина пред съперниците си. Ако видиш себе си в ъгъла на стая, значи противниците ти ще те уважават и ще се страхуват от тебе. Ако се криеш в ъгъла, ще чуеш лъжливо любовно признание. Стая без ъгли в съня означава, че не бива да се доверяваш на никого. Ако чертаеш или мериш ъгли, ще защитаваш позициите си от чужди посегателства.

ЪПГРЕЙД - на компютъра си правиш ли насън, наяве добре ще инвестираш, ще повишиш шансовете си за успех и печалба.

ЪПЕРКЪТ - ако нанасяш или получаваш в съня си, ще ти се наложи да водиш изтощителни борби с най-близките си.
Активен
Evolution
Гост
« Отговор #107 -: Юли 08, 2010, 16:26:52 »

ЮБИЛЕЙ, ЮБИЛЯР - ако честваш на някого или ако ти си юбиляр в съня си, ще се радваш на почит и уважение от околните, с чест и достойнство ще доживееш дълбоки старини.

ЮГ, ЮЖЕН - сънуваш ли, че пътуваш на юг, скоро ще се почувстваш сигурен и защитен. Ако насън си в южна страна, предстоят ти горещи страсти. Ако духа южен вятър, пази се от остри заразни болести.

ЮДА - себе си ако сънуваш в тази роля, ще те предаде някой от близките ти. Ако в съня ти по някакъв начин присъства образът на Юда, значи си прекалено недоверчив.

ЮЗИНА - в съня ти е знак за скрити дарби или способности, които трябва да изявиш и да използваш.

ЮЗДА (виж ВПРЯГ, КОН) - купуваш ли насън, ще напуснеш родината си. Ако държиш юзди в ръцете си, няма да се справиш с работата си достатъчно успешно. Ако слагаш юзда на животно, ще те натоварят с работа, която не ти е по сърце, но ще натрупаш полезен опит.

ЮЛАР (виж КОН) - ако носиш в съня си, наяве ти предстоят сериозни пречки и трудности. Ако успееш да го сложиш на кон, ще преодолееш препятствията и спънките по пътя си.

ЮЛИ - месец в съня предвещава дълго приятелство с наскоро срещнат човек.

ЮМРУК - че свиваш или удряш някого с юмрук, сънуваш ли, наяве ти предстои скарване, кавга. Ако насън те ударят с юмрук, неоснователно ще се разсърдиш на приятел. Ако гледаш юмручен бой, ще имаш затруднения в работата си, може да загубиш пари заради необмислени постъпки.

ЮНАК (виж ГЕРОЙ) - ако видиш в съня си, ще получиш изгодно предложение, ще се радваш на успех. Ако ти си юнак, значи ще изживееш голям паричен удар или тежък период.

ЮНГА (виж МОРЕ, МОРЯК) - ако си насън, предстои ти пътешествие. Ако видиш юнга, ще се влюбиш в непознат/а.

ЮНЕЦ, ЮНИЦА - да сънуваш, е добър знак: ще се радваш на добро здраве и на многобройни успехи, защото моментът е подходящ да се изявиш и да докажеш способностите си. Ако галиш юнец или юница в съня си, ще имаш добри и верни приятели. Ако животното умре или ако го колиш, ще се провалиш в някаква работа.

ЮНИ - месец в съня ти е обещание за извънредни постижения в работата ти. Ако обаче природата или обстоятелствата не са такива, каквито обикновено са през юни, значи ти предстои дълъг период на сърдечна тъга. Ако сънуваш месец юни през зимата, скоро ще се впуснеш в необмислена любовна авантюра.

ЮНКЕР (виж КАДЕТ) - ако се сънуваш, напразно ще похабиш силите и енергията си в безсмислени пререкания и свади. Ако насън видиш юнкер, ще обидиш приятел с недоверието си или с несдържани думи и прибързани реакции.

ЮНОША (виж МЛАД, МОМЧЕ) - сънуваш ли се, ще чуеш добри думи за себе си. Ако видиш юноши в съня си и им завиждаш за младостта, наяве ще се опиташ да подновиш старите си занимания или да съживиш отдавна изоставени планове.

ЮПИТЕР - в съня е знак, че предстоят недоразумения и конфликти, предизвикани изцяло от добри намерения, които по стечение на обстоятелствата ще се превърнат в непреодолими препятствия.

ЮРГАН - ако сънуваш, чакат те приятни изненади, успехи и радости. Ако е стар и мръсен, ще имаш проблеми в дома и семейството си. Ако юрганът ти гори, може да загубиш голямо състояние. Ако купуваш или шиеш юрган, ще сключиш изгодна сделка. Ако переш или изтупваш юргана си, значи сам пропъждаш щастието си.

ЮРДЕК, ЮРДЕЧКА (виж ГЪСКА, ПАТИЦА) - в съня предвещават парични печалби. Ако птиците те нападат, ще имаш дребни парични разходи или загуби. Ако плуват, ще се радваш на финансово спокойствие, ако летят ще те повишат. Ако сънуваш, че те нападат птици, значи ти предстоят малки щети и харчове.

ЮРИСТ, ЮРИСКОНСУЛТ (виж АДВОКАТ, ПРАВО, ПРАВИСТ) - в съня са предупреждение за повече внимание във финансови дела, при боравене с пари или скъпоценности.

ЮТА (виж ВЛАКНА, ВЪЛНА, КОНОП, ПАМУК, ТЪКАН) - видиш ли насън, ще се заемеш с непривична или слабо позната работа, със задачи, които не са по специалността, уменията или способноститеЮТИЯ - да видиш насън, е знак за успех в трудна или опасна работа. Ако гладиш с нея, ще се набъркаш в чужди дела. Ако се опариш от нея, чака те раздяла. Ако изгориш нещо с ютия и много се ядосваш в съня си, наяве ти предстои благоприятна промяна, бизнесът ти ще потръгне.

ЮФКА - че купуваш, точиш, печеш, готвиш или ядеш, сънуваш ли, наяве ще успееш без чужда помощ в работата си. Ако някой ти дава юфка, ще потърсиш съвет или сътрудничество.
Активен
Evolution
Гост
« Отговор #108 -: Юли 08, 2010, 16:27:14 »

ЯБЪЛКА - Видиш ли в съня си ябълка, значи те очакват добри неща, сънят е свързан с преживявания в секса. Ядеш ли насън ябълка, значи ще бъдеш щастлив и ще имаш добро здравословно състояние. Качваш ли се на ябълково дърво в съня си, значи ще бъдеш много взискателен към партньора си в бъдеще. Загубиш ли или изтървеш в съня си ябълка, значи ти предстои загуба на любим или приятел. Купуваш ли в съня си ябълка, значи ти предстои да имаш верни приятели. Продаваш ли ябълки насън, значи ти предстои да ухажваш някой. Ядеш ли сладка и червена ябълка в съня си, значи ще имаш смела любовна авантюра, кисела и неузряла ябълка е знак за неразбирателство и караници с партньора или в семейството. Дават ли ти ябълка в съня ти, значи ти предстои годеж. Видиш ли в съня си неузряла ябълка, значи ти предстои сватба по сметка. Видиш ли в съня си цъфнало ябълково дърво, значи ще имаш невинна, чиста, платонична любовна връзка. Береш ли ябълки в съня си, значи ще натрупаш опит и познания. Крадеш ли в съня си ябълки, значи ще те преследва стар любовник / любовница. Ядеш ли печени ябълки в съня си, значи ще имаш успешен брак, много радости и разбирателство. Белиш ли ябълки в съня си, значи ти предстои да се простиш с любовна надежда. Видиш ли в съня си узрели ябълки на дърво, значи ще имаш голямо и задружно семейство.

ЯВКА (виж СРЕЩА).

ЯВЛЕНИЕ, ЯВЯВАНЕ - ако нещо или някой твърде неочаквано, необяснимо или нелогично ти се яви насън, ще чуеш важна новина или ще срещнеш важен човек. Значението, тълкуването и последиците на подобно явяване зависят от съпътстващите подробности на съня.

ЯВОР - ако видиш или докоснеш насън, наяве ще се влюбиш или ще се ожениш. Ако го отсечеш, ще страдаш от несподелена любов, ще пропадне бракът ти.

ЯГОДА - сънуваш ли ягоди, чака те неимоверно щастие. Ако ги береш и ядеш, ще изживееш истински наслади в любовта. Ако са горски ягоди, предстои ти голям късмет. Ако са гнили или развалени, старо приятелство ще се помрачи или ще охладнеят чувствата ти към отдавнашен интимен партньор. Поливаш ли плевиш или садиш ягоди в съня си, значи ти предстоят много грижи, ще имаш тревоги за възрастни хора, няма да получиш това, което очакваш или са ти обещали.

ЯГУАР - ако сънуваш, наяве някой близък човек тъгува по теб. Ако убиеш ягуар или видиш мъртво животно в съня си, чувствата на този човек към тебе ще охладнеят, ще бъдеш разлюбен.

ЯДЕНЕ, ЯДЕШ (виж ХРАНА) - ли насън, означава благополучие в работата ти. Ако ядеш с апетит, ще успееш в започнатото, ако яденето е с нежелание или без апетит, наяве ще срещнеш трудности и спънки в делата си. Ако сънуваш как други ядат, ще трябва да се постараеш повече в службата. Ако видиш маса, отрупана с храна, значи чрез упорита работа ще постигнеш успехите си.

ЯДЕЦ - в съня ти е предсказание за изненадваща придобивка или печалба. За комарджиите, авантюристите и любителите на риска предстои добро време, изпълнено с успехи и вълнуващи преживявания. Ако хващаш на ядец, съдбата е на твоя страна във всичките ти начинания.

ЯДКА - ако ядеш ядки насън, наяве ще постигнеш рядък успех, ще подобриш рекорд или ще се добереш до значителни висоти в работата си. Ако чупиш черупкови плодове и вадиш ядките им, ще се радваш на изключително здраве или ще оздравееш (за болните).

ЯД, ЯДОСАН - ли си насън, чакат те неприятности в дома или работата си. Ако изпитваш силен яд, ще те измамят в предстоящи сделки, ще имаш врагове.

ЯДРО, ЯДРЕН РЕАКТОР, ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ - в съня е знак, че си се захванал с опасна работа, която може да ти навлече сериозни неприятности, шансовете ти за успех са незначителни.

ЯДОВЕ - имаш ли насън, наяве те очаква безгрижен, необременен и спокоен живот.

ЯЗ (виж ВИР).

ЯЗВА - че имаш, ако сънуваш, дълго време ще те човъркат съмнения и подозрения. Ако тялото ти е покрито с язви, трябва да си признаеш, че над главата ти са надвиснали сериозни проблеми и е време да се заемеш с тях.

ЯЗДИШ (виж ЕЗДА) - ли насън, чакат те успехи, благополучие, охолен живот. Колкото по

ЯРКОСТ, ЯРКА СВЕТЛИНА - ако в съня ти предметите и хората са в ярки цветове или облени от ярка светлина, е знак, че предстоящите събития ще са изключително динамични, полюсни, емоционални и краткотрайни като последици.

ЯЗОВИР - да видиш насън, е знак, че ти предстои огромно количество работа. Ако ходиш по язовирната стена, ще намериш лесен начин да се справиш с работата си или ще впрегнеш някой друг да ти я свърши. Ако сънуваш празен, пресъхнал язовир, ще останеш без работа. Ако е препълнен или прелива, ще изтървеш нещата от контрола си.

ЯЗОВЕЦ - в съня обещава бавен, но сигурен напредък в работата и личните дела.

ЯЙЦЕ (виж БЕЛТЪК, ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА, ГНЕЗДО, ЖЪЛТЪК, МЪТЕНЕ) - Даваш или ти дават яйце насън, ще откриеш, че някой е влюбен в теб. Мътиш ли яйца насън, значи че тревогите ти ще са безмислени. Продаваш ли яйца в съня си, значи ти предстоят нови придобивки. Сънуваш ли, че ядеш яйце, значи ти предстои печалба. Купуваш ли яйца наън, значи сериозно ще прогресираш на работното място или ще подобриш положението си. Сънуваш ли кокошка да снася яйце, ще получиш добри вести. Носиш ли здрави яйца, предстои ти страстна любовна връзка, но ако са счупени, ще имаш неприятности в любовта или похожденията ти ще донесат неприятни последици. Счупиш ли едно яйце в съня си, значи ще имаш спор, ако счупиш много яйца насън, значи ти предстои щета. Видиш ли счупени яйца в съня си или гледаш как някой чупи яйца, ще бъдеш излъган любовта, ще имаш любовна тъга. Видиш ли яйца в гнездо, значи ти предстои да спечелиш пари без да си очаквал. Сънуваш ли, че готвиш ястие с яйца, личност от противоположния пол ще се заинтересува особено от теб. Видиш ли в съня си как се излюпват пиленца от яйца, щастието и любовта в семейството ти ще бъдат безкрайни. Сънуваш ли развалени яйца, значи трябва да си предпазлив за мошеници. Сънуваш ли яйчени черупки, значи че ще се радваш на печалбите или любовното си щастие без да има защо. Стъпваш ли по яйчени черупки в съня си, ще водиш охолен, но празен, безцелен живот. Сънуваш ли, че те замерват с яйца, значи ще си навлечеш лоша слава. Замерваш ли някого с яйца насън, значи ти предстои да загубиш имущество, състояние или пък ще отблъснеш истинската любов на някого. Крадеш ли яйца насън, значи че придобивките ти ще са със съмнителен произход, с неясна трайност и с не особено приятни последици.

ЯЙЧНИЦИ (виж ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ, ПОЛОВИ ОРГАНИ, СЕКС) - ако сънят ти е свързан с болни или възпалени яйчници, значи изпитваш известна несигурност, страх или сексуален дискомфорт със сегашния си интимен партньор.

ЯК, ЯКОСТ - Учудваш ли се или се изненадваш от якостта на нещо или някой, значи ти предстои да се чувстваш безпомощен и слаб в елементарна ситуация, няма да имате смелостта да решите нещо сами. Видиш ли в съня си як, значи че ще имаш много голям шанс в любовта, който не трябва да изпускаш. Бяга ли от вас як насън, значи ще изберете сигурността във сръзката си и ще отблъснете добро предложение.

ЯКА - ако шиеш или гладиш, а също ако закопчаваш яката на дрехата си насън, ще присъстваш на светско събиране. Ако носиш дреха без яка, ще попаднеш сред непознати. Мъжка яка в съня е знак за запознанство с мъж, а дамска якичка

ЯКЕ (виж ВРЪХНИ ДРЕХИ, ДРЕХА). -

ЯЛОВ (виж СТЕРИЛЕН) - Сънуваш ли ялов, значи ти предстоят дела без успех, за провал на намеренията, за липса на късмет и резултати в работата. Сънят може да вещае забременяване в скоро време.

ЯМА - копаеш ли насън, наяве таиш лоши намерения. Ако я прескачаш или заобикаляш, ще прескочиш или ще заобиколиш трудности и препятствия в работата си. Ако паднеш в яма, ще попаднеш в капан, ще имаш неприятности и проблеми. Ако затрупваш или покриваш с нещо ямата, трябва да се пазиш, защото лесно може да се поддадеш на измама.

ЯМУРЛУК - че носиш, сънуваш ли, ще се радваш на спокойствие, разбирателство с околните и почит в семейството. Ако купуваш нов ямурлук, ще започнеш нова престижна и доходна работа. Ако загубиш ямурлука си, ще загубиш доверието и уважението на близките си. Ако спиш с ямурлука си или го сгъваш и пъхаш в торба, значи те чака път.

ЯНТАР (виж КЕХЛИБАР). -

ЯНУАРИ - месец да сънуваш през лятото, е знак, че ще изпаднеш в заплетена ситуация. Ако сънят е през януари, в следващите дни ще си обкръжен от неприятни или нелюбими хора.

ЯПОНИЯ, ЯПОНЕЦ, ЯПОНКА - в съня е предупреждение да се пазиш от непознати, слабо познати или прекалено любезни хора.

ЯРЕ - ако видиш или галиш насън, предсказва, че скоро ще се сприятелиш с влиятелен човек.

ЯРЕБИЦА - Видиш ли в съня си яребица, значи има лицемерни хора около теб. Ядеш ли в съня си яребица, значи че ще ти струва много ядова и ще изпитвт ревност към теб. Стреляш ли в съня си яребица, но не я улучваш, значи че ще изпитваш голяма ревност към любимия си. Уловиш ли в съня си яребица с ръцете си, значи че партньора ти ще те изостави или напусне. Убиеш ли насън яребица, значи че ще простиш предателство или изневяра.

ЯРЕМ - в пряк смисъл сънят предсказва предстояща трудна, но положителна промяна в общественото ти положение. Ако теглиш ярем, е знак, че често други вземат решение вместо тебе.

ЯРКОСТ -Сънуваш ли, че хората и предметите около теб са в ярки цветове или облени от ярка светлина, значи че събитията, които ти предстоят ще са емоционални, кратки в последиците си, динамични.

ЯРОСТ - изпитваш ли насън, е предупреждение да се пазиш от прибързани действия, да не се поддаваш на емоциите си в работата и сериозно да обмисляш всяка следваща крачка.

ЯСЕН - ако видиш или докоснеш ясеново дърво насън, ще се занимаваш с несериозни работи или ще загубиш време в разговори с безперспективни хора.

ЯСЕН ДЕН - в съня ти е обещание за щастие, разбирателство, хармоничен живот и безхаберие.

ЯСЛА, ЯСЛИ - празни в съня не са добър знак: чакат те бедност и сиромашия. Ако са пълни, ще натрупаш пари или имоти, може да купиш нова къща или да попълниш сметката си в банката.

ЯСНОВИДЕЦ, ЯСНОВИДКА, ЯСНОВИДСТВО (виж ГАДАЕНЕ, ГАДАТЕЛ, ПРОРОК) - ако сънуваш, че си ясновидец или посещаваш ясновидец, за да ти предскаже съдбата, ще се опиташ по непочтен начин да спечелиш или да преминеш изпитание. Ако жена сънува себе си като ясновидка или че е женена за ясновидец, значи ще се колебае между двама ухажори. Ясновидство, гадаене и пророкуване в съня ти са свързани с много и разнообразни неблагоприятни обстоятелства в работата или социалното положение.

ЯСЛИ (детски) - ако насън водиш дете в детски ясли или работиш там, ще те въвлекат в мошенически дела, ще шмекеруваш, ще погодиш някому номер или на тебе ще ти погодят номер, ще участваш в някаква дяволия.

ЯСПИС (виж СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК) - ако видиш, купуваш, подаряваш или ти подаряват насън, наяве ти предстои дълго приятелство или споделена любов.

ЯСТРЕБ - Сънуваш ли, че ястребът е стиснал в ноктите си плячка, значи трябва да се пазиш, защото е възможно лоши колеги или нечестни партньори да измъкнат изпод носа ти най-изгодните ти сделки или да ти отнемат работата. Застреляш ли на сън ястреб, ще отправиш обвинение към невинен човек. Кацне ли на ръката ти ястреб насън, значи че изведнъж ще получиш голяма сума пари или ще ти се отвори рядка възможност за прогрес на работното място. Пазиш ли в съня си деца или дребни животни от ястреб, означава, че ще се бориш, за да защитиш интересите си. Стреляш ли по ястреб в съня си, значи ти предстои да се състезаваш с достоен и равен на тебе съперник. Лети ли в съня ти ястреб високо в небето, значи не трябва да се доверяваш дори на най-близките си приятели и да не рискуваш в хазартни игри.

ЯСТИЕ - хубаво и вкусно сготвил ли си насън, е обещание за печалба или успех в работата. Ако гледаш различни ястия или опитваш от тях, ще водиш разнообразен и охолен живот.

ЯТАГАН - да видиш или да носиш насън, значи, че ще участваш в рискован бизнес със слаби изгледи за успех и печалба, и предупреждава да не се намесваш в чужди опасни, доста изострени отношения.

ЯТАК - че си, ако сънуваш, наяве ще се захванеш с работа, която ще криеш от другите, ще се отдадеш на тайно хоби или ще се впуснеш в извънбрачна авантюра. Ако имаш ятак, значи ще разчиташ на чужда помощ, сводничество, сватовничество или ще потърсиш услугите на съмнителен посредник.

ЯТО - Видиш ли насън няколко различни ята, опитай се да получиш информация за настоящата ситуация и за положението на нещата около тебе от няколко независими източника. Сънуваш ли, че ято се приближава към теб, значи ти предстои да разбереш много важни новини. Кръжи ли ято в съня ти ниско на едно и също място, значи трябва да изчакаш, не трябва да приемеш, нито да отхвърлиш предложенията, които ти отправят. Отдалечава ли се ятото в съня ти, значи ще пропуснеш важно съобщение или ще се разминеш с гост, който си очаквал дълго време.

ЯХАНЕ, ЯХАШ - ли хубав кон насън, ще се радваш на успехи и обществено признание. Ако яхаш магаре или катър, репутацията ти ще пострада.

ЯХНИЯ (виж ХРАНА, ЯДЕНЕ) - гореща ако ядеш насън, ще имаш сериозни проблеми и ядове в работата си. Ако готвиш яхния, ще диктуваш волята си в семейството.

ЯХТА (виж КОРАБ, ЛОДКА, ПАЛУБА, ПЛАТНО и др.) - да видиш насън, предвещава радост. Ако пътуваш с нея, е символ на финансови успехи. Ако яхтата е с издути бели платна, ще успееш да реализираш мечтите и желанията си. Ако си на яхта и морето е бурно, може внезапно да загубиш пари. Ако правиш, поправяш или купуваш яхта, ще сключиш изгодна сделка и съдбата ще покровителства финансовите ти операции и сделките с недвижими имоти. Ако яхтата е поела курс в открито море, постарай се да стоиш далеч от вихъра на събитията, потърси спокойствие и усамотение. Състезание с яхти ако гледаш в съня си, моментът е подходящ за съставяне на дългосрочни планове, а ако участваш в регата, имаш реални шансове да победиш конкурентите си. Ако насън яхтата е на пристанище, ще се занимаваш с обзавеждане.
Активен
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #109 -: Юли 09, 2010, 02:43:25 »

   

  Цитат
  КОРАБ, КОРАБОКРУШЕНИЕ - ако сънуваш кораб или пътуваш с него, чакат те радости и успехи. Ако управляваш кораб, ще постигнеш целите и желанията си. Ако строиш кораб или го пускаш на вода, начинанията ти ще се увенчаят с щастлив край. Корабокрушение в съня е предупреждение за неуспех или провал. Ако видиш как потъва кораб, някоя добра твоя идея ще пропадне. Ако се качваш на кораб, ще имаш вълнуващи преживявания и големи печалби.

  Малко лични наблюдения базирани на чужди сънища:
  Кораба е живота. Давиш ли се, заливат ли те вълните на някой сал докато кораба отпътува надалеч  - живота ти не се ръководи от теб, не следваш своите мисли, мечти, цели, а нечии чужди. Време е, ако искаш да не се удавиш и да не изтървеш кораба завинаги да вземеш живота си в свои ръце. Време е да се качиш на кораба и да поемеш управлението му.
  Управляваш ли кораба в съня си, то следваш целите и желанията си. Може да има вълни, но те са малка неприятност. Вълните не плашат капитана, той е готов да ги преодолее и да продължи по своя път.
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  ThePhi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 21


 • Град: Варна
 • « Отговор #110 -: Февруари 15, 2011, 13:20:50 »

  Не мисля, че има универсална схема за тълкуване на сънища, каквито са съновниците. Според мен за всеки човек даден символ може да значи различно нещо. Не сме машини, мислите ни не са механизирани. Използваме един език, но за всеки отделен индивид определена дума ражда различни възприятия. По тази логика подсъзнанието ни си създава свой собствен език. Оттам чрез съня се рисува картина от символни образи. Тази картина може да се разтълкува най-добре от сънуващия, но за тази цел трябва да сме опознали себе си на едно доста задълбочено ниво.
  Активен

  1.618
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #111 -: Февруари 15, 2011, 14:02:57 »

  Не мисля, че има универсална схема за тълкуване на сънища, каквито са съновниците. Според мен за всеки човек даден символ може да значи различно нещо. Не сме машини, мислите ни не са механизирани. Използваме един език, но за всеки отделен индивид определена дума ражда различни възприятия. По тази логика подсъзнанието ни си създава свой собствен език. Оттам чрез съня се рисува картина от символни образи. Тази картина може да се разтълкува най-добре от сънуващия, но за тази цел трябва да сме опознали себе си на едно доста задълбочено ниво.

  За съня като ненадминат символист Р. Щайнер пише:

  Междинното състояние - между будността и съня е сънуването. Доколкото сънищата допускат някакво сетивно наблюдение, те представляват една пъстра и подвижна галерия от образи, която все пак крие в себе си известен ред и закономерност. На пръв поглед, този свят блика от възникващи и чезнещи образи, често пъти в объркана и абсурдна последователност. В своите сънища, в своя сънищен живот, човек е напълно свободен от законите на будното съзнание, което го свързва със сетивните възприятия и със законите на неговата разсъдъчна способност.

  Въпреки това, сънищата крият в себе си някакви тайнствени закони, които винаги са привличали и възбуждали човешкото въображение; тук се крият и дълбоките причини да се сравнява винаги изящната игра на фантазията, лежаща в основата на художествения усет, с "мечтания сън". Достатъчно е само да си припомним някои забележителни сънища, за да открием потвърждение на казаното.

  Някой сънува например, че прогонва едно връхлитащо срещу него куче. Той се пробужда и открива, че несъзнателно е отхвърлил завивката от себе си, понеже тя е стояла на необичайно място върху тялото му и затова го е смущавала. Какво постига тук сънуването от един сетивен факт? Това, което сетивата биха възприели в будно състояние, остава напълно неосъзнато, докато човек спи. В сънуването обаче остава нещо съществено, а именно фактът, че спящият човек иска да отхвърли нещо от себе си. Около този факт се разиграва един процес, изтъкан от образи. Самите образи са като отзвук от будния дневен живот. В начина, по който те са извлечени от него, има нещо произволно. Всеки има усещането, че при един и същ външен повод, съновидението може да предизвика и съвсем други образи. Обаче те изразяват символично усещането, че спящият иска да отхвърли нещо от себе си.

  Сънят създава символи; той е ненадминат символист; дори и вътрешни процеси могат да се прехвърлят в подобни сънищни символи. Някой сънува, че до него избухва огън; в съня си той вижда пламъците. Пробужда се и разбира, че се е завил дебело и му е горещо. Усещането за прекалена топлина е прераснало в символичния образ на огъня.

  Като съновидения могат да се разиграят и съвсем драматични изживявания. Друг човек например сънува, че е изправен пред една пропаст, и вижда как някакво дете тича към нея. Възниква мъчителната мисъл: ако детето не внимава, ще падне в пропастта. И ето, той го вижда да пада и чува тъпия удар, който падащото тяло издава. Събужда се и разбира, че един предмет, висящ на стената в стаята, се е откачил и при падането си е произвел някакъв тъп звук. Тази обикновена случка дава повод, в съновидението да се разиграе едно драматично събитие, изпълнено с ужасяващи образи.

  Тук не трябва да се замисляме, как става така, че в последния случай моментът на тъпия удар от един падащ предмет прераства в цяла верига от събития, които се разиграват в един продължителен период от време. Важното е друго: че това, което будното сетивно възприятие би регистрирало като звук, съновидението превръща в образ.

  Нека запомним: веднага щом сетивата преустановят своята дейност, в човека бликва творчески процес. Това е същият творчески процес, който се проявява в дълбокия сън, в спането, с други думи, в онова душевно състояние, което изглежда пълна противоположност на будното душевно състояние. За да настъпи този дълбок сън, астралното тяло трябва да се отдели от двете други тела - физическото и етерното.

  По време на съновиденията, астралното тяло е само дотолкова отделено от физическото тяло, че то няма вече никаква връзка с неговите сетивни органи; обаче с етерното тяло то все още запазва известна връзка. Обстоятелството, че процесите на астралното тяло могат да бъдат възприемани в образи, се обяснява тъкмо с тази негова връзка с етерното тяло. В мига, когато престане да съществува и тази връзка, образите потъват в мрака на безсъзнанието и настъпва спането, дълбокият сън без съновидения.

  Произволът, и често пъти пълната безсмисленост на сънищните образи идват от това, че астралното тяло - поради своето откъсване от сетивните органи на физическото тяло - не може да изгради вярно отношение към реалните предмети и процеси на външния свят. Особено показателно в случая е разглеждането на сънища, при които Азът се раздвоява.

  Когато например някой сънува, че като ученик не може да отговори на зададения от учителя въпрос, а отговаря самият учител. Понеже сънуващият не може да си служи с възприемателните органи на своето физическо тяло, той не е в състояние да отнесе и двата процеса към себе си като към един и същ човек. Ето защо, за да познае себе си като един траен Аз, на първо време човек трябва да е въоръжен с външните сетивни органи. Едва след като придобие способността да осъзнава своя Аз и по друг начин, той ще е в състояние да възприема своя траен Аз дори и тогава, когато се намира вън от своето физическо тяло. Такива способности дава свръхсетивното познание и по-нататък в тази книга ще говорим за средствата, чрез които те могат да бъдат постигнати.


  Р. Щайнер, Тайната Наука

  Активен
  ThePhi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 21


 • Град: Варна
 • « Отговор #112 -: Февруари 15, 2011, 14:47:42 »

  Мерси за информацията, ще намеря тази книжка. Ето няколко интересни факта, които Джон Кехоу споменава в книгата си "Подсъзнанието може всичко":

  Мнозина учени отначало са виждали насън решението на проблема, над който са работили и едва след това са го разработвали съзнателно. Айнщайн сънувал, че язди лъч светлина, много преди да развие теорията за относителността. Безброй художници, бизнесмени, изследователи и много други хора с най-различни професии са насочвани към творчески решения от сънищата си.

  Нобеловият лауреат доктор Джеймс Уотсън е насочен към откриването на загадъчните свойства на ДНК молекулата чрез един свой сън. В продължение на много години той се опитвал да разгадае молекулярната структура на ДНК, но без успех. Една нощ му се присънили две змии, усукващи се една около друга. Той мигновено се събудил и извикал: „Чудя се дали не е това? Може би ДНК е двойна спирала, усукана около самата себе си?” Тази форма не била срещана досега в природата. Той проверил хипотезата си, която се оказала вярна и по този начин разбулил тайната на генетичния код, за което е удостоен с Нобелова награда.

  Активен

  1.618
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #113 -: Февруари 15, 2011, 15:12:43 »

  Мнозина учени отначало са виждали насън решението на проблема, над който са работили и едва след това са го разработвали съзнателно.

  Да, показателен е и случаят с Менделеев, сънувал таблицата на химичните елементи.
  Да не игнорираме обаче и факта, че тези учени са мислели в продължение на дълго време върху съответния проблем. И вече след това, благодарение на контакта си с духовния свят чрез съня, те достигат до своите открития.
  Активен
  ThePhi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 21


 • Град: Варна
 • « Отговор #114 -: Февруари 15, 2011, 15:16:04 »

  Точно това имах в предвид под "доста задълбочено ниво". Усмивчица
  Активен

  1.618
  Silence95
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11

  « Отговор #115 -: Юли 01, 2011, 23:44:16 »

  Сънувах как със сестра ми и още няколко приятеля играем на улицата пред старата ни къща и изведнъж идва полиция и започва да ни гони. Е останахме само няколко човека и аз се скрих в двора на една къща - ето тук идва странното! Бях точно пред входната врата и сякаш получих видение или сън в съня или просто се пренесох в друго място, което изглеждаше много АБСОЛЮТНО реално! Сякаш не беше сън, а си бях там! Пак се наблюдавах тялото си отстрани, но този път и тялото ми летеше или по-скоро плаваше, всичко наоколо беше лилаво-зелено и имаше нещо като откъси - ивици земя(като поляни), а другото - беше празно - пак само този лилаво-зелен звят и нещо като мъгла. На някои от тези ивици зема имаше дървета - оголени и мъртви - под тях имаше хора - седнали и легнали, които бяха някак си тъжни, не съм се чувствал по-странно. Сякаш нещо се беше вселило в мен и можех да конктактувам с хората под дърветата без да говорим, а само с мисли... И всичко това се чувстваше толкова реално!!!
  Активен
  3008
  Гост
  « Отговор #116 -: Ноември 21, 2011, 16:40:22 »

  Често ми се случва на сън, след като съня е приклучил, но все още не съм се събудила, да сънувам че правя салто, и наистина се забавлявам тогава,
  и се чудя какво може да означава
  интересното е че снощи в съня си същност си мислех, че съм се събудила и всичко е реално и се осмелих да пробвам да направя салто и успях и много се зарадвах - но пак беше на сън
  Ако имате няккави идеи какво може да означава....
  Активен
  Cohen
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 43


 • Град: sofiq
 • « Отговор #117 -: Февруари 18, 2012, 02:22:48 »

  Много много много много полезна статия.
  Активен
  Niranya
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #118 -: Декември 05, 2012, 18:19:51 »

  Линк към един от най-смислените сайтове за тълкуване на сънища, с голяма база от символи: http://www.dreammoods.com/
  Активен
  Страници:  1 ... 6 7 [8]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright