Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: има ли някой, който може да им помогне?
Има
Трябва сами да се справят
Могат ли да се справят сами

Страници:  1 2 3 [4] 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Коя организация помага на различните деца-деца индиго  (Прочетена 7619 пъти)
air_fairy
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #45 -: Декември 17, 2010, 13:53:43 »

  Loli разбирам вашата идея и в нея наистина има благородство и загриженост.
  Наистина необикновените деца се появяват да ни дадат и научат на нещо Ново.
  Но ако бъдат събрани на едно място такива деца - това означава твърде много уникални еденици в нещо като инкубатор.
  Даже подозирам че и много ще се посритват - образно казано... Намигване
  Всъщност те ще бъдат най-полезни именно сред хората,което е предпоставка за влиянието им над останалите - което е и целта.
  Разбира се не бих желал да изразявам несъгласие с идеята ви.Напротив - разбирам много добре че на такива чувствителни деца ще им е много трудно в реалността в която живеем.
  Разбирам също така и тенденцията да се увеличават и задълбочават противоречията на всяко ниво в обществата по цялата планета.
  Мисля че акцента трябва да бъде поставен в семейството като една естествена среда на децата.Така или иначе семейната среда е определящ фактор.
  Нека не забравяме и факта че всяка благородна идея се опорочава рано или късно...
  Искрено се надявам да не приемете мнението ми като критика или несъгласие,а просто като още една обективна гледна точка.

  Напълно съм съгласна със Странник. Отговора е в семейството. Моето мнение е, че не трябва да се правят специални институции за Децата Индиго, защото истинската им мисия би се изпълнила само ако са в Обществото. Изолацията им не е решение. По-скоро родителите са тези, които трябва да бъдат научени как да общуват, възпитават и да реагират, ако имат такова дете. Аз съм Индиго родител на Индиго дете и съм потресена от традиционалистическия и агресивен подход на повечето родители към децата си Индиго, те нямат и най-бегла представа за сензитивността им, начина по който възприемат реалността, както и какви са правилните начини да научиш такова дете да се чуства добре в една "враждебна" среда, каквато е нашата в момента. Да се чуства себе си, уверено и комфортно бидейки различно. Аз съм от Бургас и две майки, родители на дете Индиго и Кристал имат прекрасната идея да направят Училище за родители. Не само за Родители на Индиго, а за всяка майка, която не се чуства достатъчно уверена в ролята си на родител. Това е и пътя за изграждане на едно следващо поколение с различни ценности. Ако този проект се реализира ще е прекрасно, ще ги подкрепя по всякакъв начин. Формата ще е тип семинар, абсолютно безплатно и далеч не комерсиално. Но не знам колко майки са готови да си признаят, че не могат адекватно да общуват с децата си. Само времето ще покаже.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Loli07.11
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #46 -: Декември 20, 2010, 22:18:46 »

  Моята идея не е да изолираме нашите деца, а да направим център.Нещо като съботно-неделно училище както за родителите така и за децата. Там да могат да си развиват дарбите, заложбите и най-вече да бъдат разбрани.А за родителите да бъдат научени как да общуват с децата и как да ги разбират.
  Активен
  dariomag327
  Requiem
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Sofia
 • Bless the mind too small for doubt!

  « Отговор #47 -: Декември 20, 2010, 23:32:35 »

  Идеята не е лоша, но кой ще говори на тези деца, кой ще бъде достатъчно квалифициран. Това е доста трудна задача, да се намери човек или хора, които да имат нужното, за да помагат в развитието на децата. А освен това и трябва родителите да одобряват човека/хората, защото все пак ще учат/поучават/помагат на децата им. Тук според мен би се оформила километрична дискусия. Лоли, ти какво мислиш?
  Активен

  Strength and Honor!
  Loli07.11
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #48 -: Декември 22, 2010, 10:42:20 »

  Смятам, че във форума има достатъчно хора, които могат да станат наставници на тези деца.Има участници, които могат да разкажат за своя личен опит, защото знам че има и възрастни индига.Те могат да бъдат много полезни.За тези деца е важно да знаят, че не са единствени.Че има и други като тях.Моят син се измори да бъде черната овца в класа.Учителката постоянно се опитва да му намали самочувствието и постоянно го унижава пред другите деца.Той се бои да разкрие своя потенциал в класа.
  Активен
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #49 -: Декември 22, 2010, 15:03:16 »

  Здравей, стана ми мъчно за сина ти, наистина мога да разбера как се чуства. Но отговора е в адаптацията. Да, той е различен, но вместо да увеличава дистанцията с другите, трябва да се опита донякъде да я контролира, преодолее. Един вид мимикрия, ти знаеш кой си, имаш непоклатимо чуство за собствено достойнство и осъзнаване, но в същото време да не се концентрира върху различията си, а да търси сходство някакво. Понякога се налага да се правиш на някой друг, но само така можеш да постигнеш приемане от другите а защо не и достатъчна близост за да се разкриеш по-късно. Мога да разбера гнева, всички объркани емоции и несъотвествието между това ти кой си и какъв е твоя вътрешен свят и реалната ситуация в обществото ни. Проблема е сложен, комплексен, като твоята роля също е много съществена. Моля те само да не се концентрираш върху това колко е различен, той сам ще го отработи когато му дойде времето. Сега му трябва само самочуствие на достатъчно стойностен човек, индиго или не. Трябва му само самочуствието 4е ТОЙ Е ! Имай в предвид, че много от индиготата се обръщат даже към наркотиците като начин да избягат и да се отдадат на своята си реалност. И не го казвам за да те плаша, а да ти подскажа до къде може да се развие пробема. И да не забравяме, 4е успешното интегриране в обществото не е изключително Индиго ппроблем, а личностен такъв. Успех
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Loli07.11
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #50 -: Декември 22, 2010, 16:02:53 »

  Да! Обществото! Да, ние родителите трябва да ги подготвим за това общество! Но аз не знам точно конкретно как! Знам за проблемите на затварянето на тези деца и искам точно това да избегна. Искам реална помощ и съвет.Искам събеседника да го виждам. Всички само си пишете и нищо конкретно не предлагате.Проблема на първо място е наш, той е наша грижа и после на обществото! Повечето хора дори не са чували за такива деца!
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #51 -: Декември 22, 2010, 16:20:31 »

  Да, ние родителите трябва да ги подготвим за това общество! Но аз не знам точно конкретно как! Знам за проблемите на затварянето на тези деца и искам точно това да избегна. Искам реална помощ и съвет.Искам събеседника да го виждам. Всички само си пишете и нищо конкретно не предлагате.Проблема на първо място е наш, той е наша грижа и после на обществото! Повечето хора дори не са чували за такива деца!

  Например air_fairy предложи някои добри идеи точно над твоето мнение:
  да се опиташ да му вдъхнеш самочувствие, да му помогнеш да се адаптира към средата, в която е поставен.

  Аз бих добавил, да поговориш с учителката или ако виждаш, че тя не желае да се съобрази по някакъв начин с детето и му влияе зле, да потърсиш по-добро училище.

  Адаптирането на един човек към обществото е една от основните му задачи и, колкото и да е трудно това, той трябва да се справи с нея, с помощта на родители, близки, приятели.

  Ти какво си опитала да направиш в тази насока за сина си?
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #52 -: Декември 22, 2010, 17:18:50 »

  Лоли не така. Две седмици ,че и повече не си влезла. Пращах хора да проверяват зали. Обсъждаше се ,обаче нещо реакция никаква. Незнам какво е това- искам. А какво правиш,както виждаш не един откликва.
  И въобще какво е днеска това искане, пушачите да изчезнат, създайте ми организация.... не знаете ли ,че вяра без дела е мъртва вяра.
  И Надя имаше алтернативано предложение ,ако не се намери място и не са много хората ,в нейния кабинет да се събирт. На една среща отиде ли Лоли да подискутирате с хората. Или организира ли една - ей така майките дето имат интерес да пиете кафе.Аз ли трябва до го организирам от 2000 км. ,виждаш правя каквото мога.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Loli07.11
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #53 -: Декември 22, 2010, 18:05:40 »

  Извинявайте всички ,които съм засегнала! Не съм го искала.Просто нервите вече не ми издържат.Аз говорих и с учителката, и с директорката. Ходих  и в инспектората. И от там след наушким проверка ми дадоха писмено заключение, че микро-климата е много подходящ за моето дете.Той от малък много изстрада сме три детски гради.При тази ситуация какво ще ме посъветвате?
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #54 -: Декември 22, 2010, 22:44:58 »

  Мило Лоли спокойно , все ще измислим нещо . Сега по празниците незнам дали ще можем да се организираме, но аз си идвам на 9ти януари и ако други имат желание добре , ако не ще се видим да поговорим на спокойствие. Ако искаш ще поговорим и с мама , тя е детска учителка с голям стаж и ще я питаме дали е имала подобен случай и как са процедирали. Ако искаш и имаш време спокойно напиши подробно или на лична и може още с тези дни да говоря с мама.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #55 -: Декември 22, 2010, 23:56:37 »

  Стегнете се малко! Какви са тези състояния на духа? Лоли докато пишеш колко е трудно и как никой не ти помага и как искаш да видиш събеседника си би трябвало след такива изказвания фактите да са същите! Понеже твърдиш за сериозност би трябвало и ти да я доказваш Усмивчица За незапознатите с Лоли си пишем от около 3 седмици и не намери време дори за 1 среща,който на практика самата тя желаеше! Всеки следващ път имаше извинения еми съжалявам по този начин няма как да се получи! Щом има желание винаги има и начини а щом няма има оправдания Намигване Бъдете сериозни и последователни и ще ви се помогне! Усмивчица Блаженни са вярващите! Намигване
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Loli07.11
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #56 -: Декември 23, 2010, 11:26:52 »

  Ако човек има много отговорности и много задължения, трудно намира свободно време.А аз имам много лични проблеми, които не са за обсъждане във форума. Вчера водих детето на нова консултация. Успокоиха ме, че той се развива напълно нормално, просто аз трябва да сменя подхода към него.Говорих с една майка, която майка вече на пораснало дете-индиго.Тя сподели с мен нейния опит.Ще се опитам да приложа нейните съвети и ще видя какво ще излезе.Ще ви държа в течение.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #57 -: Декември 23, 2010, 14:14:48 »

  Говорих с една майка, която майка вече на пораснало дете-индиго.Тя сподели с мен нейния опит.Ще се опитам да приложа нейните съвети и ще видя какво ще излезе.Ще ви държа в течение.

  А какви бяха нейните съвети?
  Би било интересно, ако споделиш с нас.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #58 -: Декември 23, 2010, 15:56:21 »

  Ако човек има много отговорности и много задължения, трудно намира свободно време.А аз имам много лични проблеми, които не са за обсъждане във форума. Вчера водих детето на нова консултация. Успокоиха ме, че той се развива напълно нормално, просто аз трябва да сменя подхода към него.Говорих с една майка, която майка вече на пораснало дете-индиго.Тя сподели с мен нейния опит.Ще се опитам да приложа нейните съвети и ще видя какво ще излезе.Ще ви държа в течение.
  Задължения, Отговорности.. Странна работа...
  Активен
  Loli07.11
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #59 -: Декември 26, 2010, 15:45:01 »

  Честита Коледа на всички! Много здраве, щастие и късмет! Нека всички ваши мечти се сбъднат! Бог да ви благослови!
  Активен
  Страници:  1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Деца Индиго
  Видео клипове
  Админ 2 2038 Последна<br />публикация Февруари 14, 2011, 11:01:41
  от pluton
  Индигови деца или деца под индиго
  Децата индиго
  Админ 0 3548 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:36:57
  от Админ
  Деца Индиго - феномен на новото поколение
  Децата индиго
  Админ 8 3711 Последна<br />публикация Май 06, 2011, 12:18:03
  от Sita
  Как си представям организацията, която да помага на различните деца! « 1 2 3 »
  За родителите
  Loli07.11 30 3478 Последна<br />публикация Декември 27, 2010, 12:09:24
  от air_fairy
  Училище за деца Индиго « 1 2 »
  За родителите
  Soenya 24 2970 Последна<br />публикация Септември 13, 2011, 23:07:28
  от Eona Lightholder

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright