Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: има ли някой, който може да им помогне?
Има
Трябва сами да се справят
Могат ли да се справят сами

Страници:  1 [2] 3 4 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Коя организация помага на различните деца-деца индиго  (Прочетена 7631 пъти)
dariomag327
Requiem
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 79


 • Град: Sofia
 • Bless the mind too small for doubt!

  « Отговор #15 -: Ноември 18, 2010, 12:47:51 »

  Ако решиш да дойдеш на срещата на форума на 4-ти, може да се обсъди тази идея Усмивчица
  Активен

  Strength and Honor!
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #16 -: Ноември 18, 2010, 14:58:34 »

  Аз не мисля, че има добра организация за това.

  Но все пак, и без организация, някои индиго деца не са сами, нали? Усмивчица
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #17 -: Ноември 18, 2010, 15:33:36 »

  хмм странно и аз тази сутрин се събудих с мисълта за създаване на център работещ с новите деца, тъй като подобни училища няма.
  ДАЛИ Е СЪВПАДЕНИЕ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Amazon
  Гост
  « Отговор #18 -: Ноември 18, 2010, 17:03:19 »

  Благодаря на всички които ми отговориха! Да аз искам да създам организация, която да помага на децата, но не знам от къде да започна и имам нужда от подкрепа и съвет! Не знам колко родители ще ме подкрепят, колко родителя ще си признаят , че техните деца са различни! Много искам да си организираме среща и всичко да обсъдим на нея! Чакам предложения и съвети как да го направим!


  За да се направи такава организация,първо човек трябва да вникне в тези деца, какви са,от какво имат нужда,кой може да им даде нужното? Повечето Индиго сме вече големи хора. Не обичам думата различни. Тези деца не са различни,те са по-чувствителни. Относно родителите- Вие трябва да ги обичате, обгрижвате и уважавате. Не може родителите да се събират и да решават вместо тези деца. Знам че го правите от любов или загриженост, но ако наистина вашето дете е Индиго,Вие сами виждате колко много мъдрост ,любов и спокойствие е събрана в очите им. Грешката на системата е точнои такава, Хората решават вместо тях,те стават инструмент на системата и от там проблема назрява и те стават трън в очите. Училище не може да има засега, не и с този тип на мислене. Ако нещо такова се създаде,то трябва да е временно решение,но не училище. Тези деца са научени... Просто е въпрос на време да се събудят. Усмивчица Интересна тема. Вижда се до колко хората са готови за едно такова място....Едно е обаче да се говори,друго е да се действа. Не решавайте и не делете децата си. Каквото трябва ще стане, не избързвайте,за всичко си има  време и място. А относно учителите на тези деца- те идват и си отиват,а родителите често не разбират за това. Учителите на тези деца се раждат готови,не се обучават.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #19 -: Ноември 18, 2010, 17:17:34 »

  Ако следите темата -паранормални деца , ще видите точно с какви проблеми се сблъскват децата и колко често имат нужда от някой възрастен ,като тях .
  Ако знаеш ,че детето ти чуства болката на всички деца в класната си стая , ще му кажеш ли - ти си дошъл научен, търси си решенията сам, а пък докато го намериш ще те боли ,това е положението.
  Но за мен такива центрове , биха помагали най-вече на родителите за да разбират децата. Най-вече с информация.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Amazon
  Гост
  « Отговор #20 -: Ноември 18, 2010, 17:21:40 »

  Не, ще му кажа така " Минах през всичко и така трябваше, сега съм тук за да бъда до теб, обичам те и винаги ще те обичам. Аз можах и ти можеш" Усмивчица Не отделяйте тези деца и не ги правете различни. Аз не съм родител,но съм Индиго. Знам какво е. Всеки е избрал пътя си. Било ми е тежко,но всичките ситуации са били с причина. Не може да се лишава някой от опита му,понеже е по-лесно за родителя.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #21 -: Ноември 18, 2010, 17:34:06 »

  Аз лично ,като родител не мога да стоя безучастно ,когато детето ми страда.
  Ако му е запушен носа и не може да спи , му слагам капчици.
  В предаването за което говорих, детенце беше видяло телепатично убийството на свое приятелче , пак ли трябва да си безучастен в това ,че травмата го тормози с години.
  Ако мога и детето ми ми позволи да му помагам , ще го правя , уроци от живота много , заедно търсиме най-ползотворните.За това сме заедно родител-дете с разменящата се роля на учител-ученик.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #22 -: Ноември 18, 2010, 17:44:14 »

  Точно така е Soenya Усмивчица Училишата ще се появят много по късно,докато не се смени системата и мисленето и разбирането! Не третирайте тези деца като БОЛНИ те не са!!! Психолози.....какви ти психолози има си учители които са родени такива и само те могат да помогнат! Само се замислете на едно по чувствително дете знаещо и разбиращо повече от самите вас да му се доведе психолог как би реагирало? Не ги делете от средата на всички други! Защото ефекта може да е пагубен! Ще ви разкажа личен пример защото самата аз съм такова дете! Бях 4 клас рисувах много хуваво,но винаги това което исках и виждах..Още тогава знаех за аурите,рисувах ги,освен тях и болките на хората и тн.В момента в който учителката ме попита какво рисувам аз и обясних...Знесте ли какво направи тя? Изсмя ми се обяви ме за луда и на следващия час ми донесе книга в която ми показа картинки и аури.Каза пред всички как аз лъжа защото нямало как да знам за тези неща и е много лошо да сме видяли нещо и после да го обявяваме за наше. Аз бях много травмирана от нейните думи а тя ме заведе при психоложката в училището,която пък ми каза,че просто имам богато въображение... и че трябвало да се работи с мен ....ужаст просто... Ядосах се и понеже исках да докажа,че не лъжа казах на психоложката да отвори на избрана от мен страница в една книга,когато тя ме попита защо аз и казах,че знам какво ще пише там и бяз да я гледам ще цитирам.... Тогава се се засмяха с учителкатами,но тя го направи....цитирах и дума по дума няколко реда...Можете да си представите какво последва нали Усмивчица

  Последствията какви бяха,спрх таланта си да рисувам а съм печелила и конкурси,мислиха ме за смахната и се чувствах сама,но кой беше урока за мен?Ами да се адаптирам към тази среда защото именно в нея трабва да живея и да се справям с трудностите,да се науча и да се адаптирам а  не да се изулирам Усмивчица Психолозите не могат да се справят с това защото начина им на мислене е друг и различен и обхващат съвсем различни проблеми.Баща ми също е психолог и то добър с голяма практика и международна опитност,но той дори не разбра какво дете има въпреки всичко. Усмивчица И по добре от всички загрижени родители знам как се чувстват такива деца и от какво ссъщност имат нужда а именно от много любов и разбиране,но истинско рабиране Намигване
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Amazon
  Гост
  « Отговор #23 -: Ноември 18, 2010, 17:45:16 »

  Аз лично ,като родител не мога да стоя безучастно ,когато детето ми страда.
  Ако му е запушен носа и не може да спи , му слагам капчици.
  В предаването за което говорих, детенце беше видяло телепатично убийството на свое приятелче , пак ли трябва да си безучастен в това ,че травмата го тормози с години.
  Ако мога и детето ми ми позволи да му помагам , ще го правя , уроци от живота много , заедно търсиме най-ползотворните.За това сме заедно родител-дете с разменящата се роля на учител-ученик.

  Знам,че не можеш. Това е тежкото бреме на всеки родител. Но сама знаеш до колко една идея и мисъл може да се промени и изкриви. Променяйки състоянието на нещо,не го премахваме и не го караме да изчезне. То си стои и се проявява по един или друг начин. Идеята на разбирането и любовта е в това да се концентрират и да подпомагат израстването на някого,независимо от трудностите и уроците,които трябва да се изживеят. Учителите на всяко дете са много,дори и дечицата в училище са едни от тях. Понякога те може да са лоши и неразбиращи,но това не ги прави по-маловажни или несъстоятелни.
  Активен
  far away
  Гост
  « Отговор #24 -: Ноември 18, 2010, 17:46:12 »

  Soenya едно дете или възрастен има да трупа опит наистина.И този опит е безценен и разкрива неподозирания потенциал във всеки от нас.Но е едно да бъде подготвен и предупреден чрез споделяне на лични преживявания и опит,а съвсем друго е да му идва като гръм от ясно небе.Често свръхчувствителни хора посягат на живота си именно поради липса на подкрепа,разбиране и/или невъзможност психиката да се справи с реалността.Не винаги ''Обичам те'' върши чудеса в реалния живот.Необходимо са и реални дела като подкрепа на тези силни думи.И ако споделиш житейски опит и случки с дете или възрастен - едва ли ще го лишиш от неговия опит..Просто го подготвяш за предстоящето.По този начин се помага да се мобилизира човек.Друго си е да си подготвен,друго си е да знаеш че и много други са се справяли...
  Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #25 -: Ноември 18, 2010, 18:14:20 »

  Абсолютно прав Усмивчица Само може да минем без деленето и етикетите. Това ми беше мисълта в началото. Ето примерно този форум, подпомага всеки, дава инфо и събира. Това е. Няма нужда от специално място:) Когато се записах във форума,аз също имах идея за такова училище,но с времето мнението ми се промени. Все още е рано за такива проекти. Стеф го е казала.
  Активен
  onidar
  Аз съм . . . и какво от това!
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 85


 • Град: Русе
 • WWW
  « Отговор #26 -: Ноември 18, 2010, 18:43:16 »

  Има такава организация,но не делим децата и/или възрастните.
  Това сме ние - група от хора в Русе(BMST).
  Това не е реклама!Работим с всички хора от 5 до 105г.Няма специални практики,всичко е вековна традиция-Йога,Ци Гун,Боини изкуства,Карнавални техники,Логически игри и др.
  Големите Учители са минали по този път и са го завещали на хората.
  Разбирането на света,чрез личен опит(практика),
  но с помоща на вече реализирал се Учител е НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ЗА ПРОБУЖДАНЕ.
  Първо си отговорете какво точно искате за Вас и/или за вашите деца и нека да
  РАБОТИМ ЗАЕДНО,ВСИЧКО Е В НАШИТЕ/ВАШИТЕ РЪЦЕ И УМОВЕ.
  ...а всичко е толкова просто!

  Активен

  Светът е оцелял,защото се е смял ... и други работи.
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #27 -: Ноември 18, 2010, 18:54:23 »

  Соеня деленето не е в смисъл изтъкване превъзходство и тем подобни ,нищили сме ги до безкрайност.
  Ако едно дете пее хубаво или свири го дават в музикалното училище за да развива таланта си.
  Ето сега примерно има кръжоци към разни центрове , където се отнасят с разбиране към по особеното изразяване ,чрез рисуване на някои деца.
  Ако учителката на Вал е имала информацията,разбирането и разбира се такъв център ,можела я да я насочи натам или ако не тя някой друг.
  В предаването примерно имаше момиченце ,което четеше аури дори от разтояние и помагаше на майка си ,която е физио-терапевт в диагностицирането и съсредоточаването на лечението към проблемното място на пациента ,което тя вижда. Но майката в случая е отворена и разбира детето си.
  Пак от примера на Вал , психотерапевт добър , но затворен към особенностите на собственото си дете.
  Значи повечето хора започнали да пишат за индиго са психотерапевти работещи с деца , точно такива които са отворени и дори самите те са т.нар индиго или просто хора доста напред в осъзнаването си.
  Мисля и че това са хората които полагат основите на тези центрове по света.
  Тоест психолог или психотерапевт не е плашещо стига зад титлата да стои подходящия.
  Другото което си мисля е добре ,родителите да имат място ,където да обменят опит.
  от опит ви казвам , едно са стоели нещата  на теория , подготовка и тнт , а съвсем друго е когато си вече родител. Съзнаването ,че този човек не ти принадлежи , а същевременно носиш отговорността  не лесна работа. Ти трябва хем да го оставяш да ходи по своя път ,по своя си начин , хем от друга страна да го превеждаш по стръмните пътечки. Маневрите са много финни и това е част от твоят урок ,който преминаваш ,като родител.
  Не винаги можеш да се справяш сам , затова имаш нужда от подкрепа.
  Затова се говори тук в тази тема.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #28 -: Ноември 18, 2010, 19:29:11 »

  Онидар би ли разказал по-подробно.
  Мисля ,че никой не би имал нищо против да отвориш и нова тема.
  Просто много хора търсят, дори вчера получих ей това съобщение в фейса:

  Има ли някъде подходящо училище за индигови деца? Под индигови имам предвид всички нови/ стари на които сегашната училищна система не им понася особено (то и на мен не ми понасяше навремето мн. мн.)
  Темата е МНОГО ВАЖНА. Неведнъж са ми писали майки които търсят училище за своето дете, тъй като вече са сменили по 2-3 училища и се чудят какво да правят.


  То училище няма , ама като се сетя ,че и Нов Български от нищо и никакви курсове тръгна.....
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #29 -: Ноември 18, 2010, 20:04:56 »

  Има такава организация,но не делим децата и/или възрастните.
  Това сме ние - група от хора в Русе(BMST).
  Това не е реклама!Работим с всички хора от 5 до 105г.Няма специални практики,всичко е вековна традиция-Йога,Ци Гун,Боини изкуства,Карнавални техники,Логически игри и др.
  Големите Учители са минали по този път и са го завещали на хората.
  Разбирането на света,чрез личен опит(практика),
  но с помоща на вече реализирал се Учител е НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ЗА ПРОБУЖДАНЕ.
  Първо си отговорете какво точно искате за Вас и/или за вашите деца и нека да
  РАБОТИМ ЗАЕДНО,ВСИЧКО Е В НАШИТЕ/ВАШИТЕ РЪЦЕ И УМОВЕ.
  ...а всичко е толкова просто!  Такива организации има много,ние говорим за нещо различно.Вашата организация е добра за хората като цяло,за общото пробуждане и пътят към духовното Усмивчица Интересно ми е колко хора от идващите при вас идват с цел да доразвият дарбите си? Колко от хората са имали проблеми от рода на,да говорят с духове,да не могат да спрат гласовете които чуват,да ги преследват разни същества,да имат спомени от предишни животи и да не знаят какво да правят,да имат информация идваща от другаде и да не знаят къде и на кой да я кажат.....и тн Колко от хората въж вашия екип е запознат с тези видове проблеми и е бил час от тях? Има ли осъзнат човек от вас който и да борави с енергията до степен четейки,виждайки мислейки пътувайки чрез нея? Спрявяли ли сте се с хора обсебени от разни същества,демони...На колко хора съзнателно сте отворили 3-то око,защото това вече е вмешателство! Каква е таксата която се плаща?
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Страници:  1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Деца Индиго
  Видео клипове
  Админ 2 2039 Последна<br />публикация Февруари 14, 2011, 11:01:41
  от pluton
  Индигови деца или деца под индиго
  Децата индиго
  Админ 0 3549 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:36:57
  от Админ
  Деца Индиго - феномен на новото поколение
  Децата индиго
  Админ 8 3714 Последна<br />публикация Май 06, 2011, 12:18:03
  от Sita
  Как си представям организацията, която да помага на различните деца! « 1 2 3 »
  За родителите
  Loli07.11 30 3493 Последна<br />публикация Декември 27, 2010, 12:09:24
  от air_fairy
  Училище за деца Индиго « 1 2 »
  За родителите
  Soenya 24 2977 Последна<br />публикация Септември 13, 2011, 23:07:28
  от Eona Lightholder

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright