Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: има ли някой, който може да им помогне?
Има
Трябва сами да се справят
Могат ли да се справят сами

Страници:  [1] 2 3 ... 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Коя организация помага на различните деца-деца индиго  (Прочетена 7618 пъти)
Loli07.11
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 15

« -: Октомври 15, 2010, 23:48:30 »

[/color]
Активен
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #1 -: Октомври 16, 2010, 00:00:01 »

  Добре дошла.
  За какъв тип помощ става дума?

  Разбира се, че всеки трябва сам да се справи, независимо от това дали има кой да му помогне.

  Май в България тези, които се правят на организации заинтересовани от индиготата основно целят да помогнат на себе си от към финансова гледна точка.

  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Loli
  Гост
  « Отговор #2 -: Октомври 22, 2010, 10:50:27 »

  Имам много различно дете. Много му е трудно да контактува със своите
  връстници. Децата не го разбират и му се подиграват и му се смеят.Той е много чувствителен и дори получи сърдечен пристъп на тази основа. Неговата учителка дори не се опитва да го разбере и помогне да се адаптира към учебната среда.Опитвах се да говоря с нея, но тя не иска да признае че моя син е нестандартен и не може да влезе в нормалните нормативи.Той категорично отказва да чете и да пиши диктовки.Казва, че не му е интересно. А по математика е много добре, също така и по другите предмети. Много красиво преписва текстове. Много ми е трудно да опиша всичко с думи искам да поговоря с някой, който има същия проблем.Да се запозная с други родители, които имат такива деца.Искам да отгледам добро и слънчево дете, а не озлобен на целия свят индивит, в който се проявили най лошите заложби.
  Активен
  Kery
  Гост
  « Отговор #3 -: Октомври 22, 2010, 11:46:14 »

  Здравей, Лоли! Добре дошла!
  Аз не мога да ти помогна конкретно по въпроса, защото нямам деца още, но мисля, че имам какво да кажа по темата. Питате коя организация помага...еми не съм чувала за някаква организация...незнам всички чакат някой да им помогне, ама няма кой, защото много хора нямат интерес тези деца да се развиват като "различни", няма да обяснявам защо... Та идеята ми е - съберете си майки, учители, психолози и други привърженици на идеята, поемете инициатива за организация, която да защитава вашите позиции. Не мисля, че някой може да ви помогне по-добре и по-безкористно от самите вас. Позицията на един човек е нищо, няма кой да зачете личното ти мнение, но ако сте повече има възможност да ви чуят като защитавате интересите на децата си. Искайте, настоявайте, бъдете инициативни! Въвеждайте предложения, оплаквания - изразявайте позиция! Надявам се и други майки и съидейници от форума да проявят интерес. Ако чакате някой от министерствата да свърши нещо за вашите деца... би могло да стане само ако вие работите там Веселяк Знам за проблемите с бюрократщината, но покажете, че тя не може да ви спре за да защитавате интересите си и тези на децата си Усмивчица
  Активен
  @di
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 125


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #4 -: Октомври 22, 2010, 12:07:56 »

  И аз не мога да ти помогна с име на организация, но Кери ти е дала прекрасен съвет - направи си организация с подходящите специалисти.
  Важно е къде живееш ... и до колко това може да се случи, но различни деца има, колкото и такива "даскалки" да си затварят очите. Вашата учителка го прави с желанието да не се натовари допълнително ... нали разбираш, че ако признае твоята теза инициативата за различен подход трябва да е нейна ... Много е важен момента за детето ... да не му омръзне ... да не озлобее срещу преподавателите и училището като цяло. Ако не направиш такава организация, със сигурност можеш да се оплачеш в училищния инспекторат от въпросната учителка.
  Хубаво е да потърсиш и добър детски психолог ... те отдавна приемат децата Индиго като факт
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #5 -: Октомври 22, 2010, 13:22:33 »

  С риск да бъда консервативен ще добавя - Loli опитай без психолози.
  Невъзможно е психолог да замести любовта,вниманието и подкрепата на родителите,че и на всичкото отгоре да направи нещо повече от тях.Няма как да стане.Или ако се опитват всъщност ще е някаква гротеска която няма да издържи атаката на реалността в бъдеще.
  Имам двама сина на 15 и 6 г.
  Имал съм подобни изпълнения и с двамата.
  Приспособяват се.
  Както боли и се удрят,падат и стават докато прохождат.
  Следвайте естественото.Няма как да промените заложеното от Създателя.
  Да ако трябва и се озлобяват.
  Озлобяването е защитна реакция.Ако отвътре си чист и добър - това е за цял живот.
  Ако си зъл и садист в същността си - нищо не помага - пак е за цял живот.
  Loli - не се притеснявай излишно,не отглеждай едно дете като цвете в саксия- ще му направиш много лоша услуга.
  Виждал съм твърде много хора които въпреки годините си вече,си останаха плахи и нерешителни хора.
  За да може твоето дете да контактува е необходимо повече внимание у дома...
  Трябва много да му се говори,обяснява,показва.Да се канят приятели с деца у дома за да се научи полека лека как да контактува.
  Малкия ми син съвсем спокойно можеше и да не ходи на градина,винаги е имало  кой да го гледа в къщи.
  И взе да става едно нетърпимо лигаве...
  Но идеята беше именно в това - да се научи на социален живот.Тогава разбра че на света има и други хора и не е само той...
  Определено това помогна много!Образно казано се очовечи без да се е озлобил ,защото обича и му харесва това което прави.
  Има си и приятели.... и приятелки.
  Покажи и докажи на това дете Loli защо е необходимо да чете и пише.Как едно дете да разбере за какво по дяволите е всичко това...
  Не искам от моите думи да излезе че не си добра майка Loli!
  Но явно сина ти  има нужда от много повече внимание и търпение!
  Това е естествения ход на нещата!
  Колкото и странно да прозвучи понякога трябва да си и малко жесток ,но с вътрешна Любов и мярка за нещата.  (парадоксално е)
  Големия ми син (беше на 5 г.) си играеше с цигарите ми постоянно(чудесен пример му давах като пушач...)Давах му празна кутия,уви - нямаше ефект.
  Е накрая се излъга под моя идея и сам реши да си опъне юнашки от цигарата ми. Стана му лошо,кашляне,сълзи -не е за разправяне.
  Това беше - дори и днес вече на 15г. не си и помисля за цигари.
   Беше времето като ми седеше само на компютъра.Навън лято - прекрасно време,децата играят и се чуват по цял ден.Моичкия само на компа...
  Един ден го изгоних навън...
  И така цяла седмица стоя на стълбите пред къщата - не знаеше какво да прави.
  Обадих се на един съсед и го помолих по телефона да изпрати синовете си до нас за да го вземат с тях да играе.
  И започнаха нещата.След 2 години ми благодари за това че съм го изгонил! Странно се почувствах,защото не очаквах благодарност от сина си.
  Знам че идиотски ще ви прозвучи но ако се замислите ще разберете че съм прав.
  Надявам се че съм бил поне малко полезен.
  « Последна редакция: Октомври 22, 2010, 15:20:40 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Kery
  Гост
  « Отговор #6 -: Октомври 22, 2010, 13:49:04 »

  направи си организация с подходящите специалисти

  Искам да внеса една поправка - Направете си. Тя сама - няма да стане, но ако се съберете повече ще е друго. Защо системата да е таква, че да се принуждавате да записвате децата си в частни училища и допълнителни курсове или да го обучавате вкъщи? А на колко хора можете да помогнете по този начин да се събудят и да се отнесат отговорно...
  Заради всички деца - всички заслужават часове за развивитеи на лявото полукълбо, всички имат нужда от правилно хранене и т.н. Всички заедно за всички деца. Не, че не може всичко това се върши самостоятелно от родителите вкъщи, но детето се натоварва още, вместо да играе, след като е приключило с домашните за училище. Преход към едно малко по-колективно съзнание със индивидуално чувство за отговорност.

  П.П. И като казвам организация нямам предвид да се правят училища за "специални" деца...против такова разделение съм.
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #7 -: Октомври 22, 2010, 14:05:21 »

  Не съм много убедена, че това е добра позиция - моето дете е специално, дайте да му направим специална организация, специални учители, материал...
  Рано или късно ще му се наложи да излезе в големия свят - колкото по-рано, по-добре.
  И аз съм родител.
  Много често децата реагират по такъв начин - не искат да учат, да ходят на градина, да общуват, стават раздразнителни, агресивни, или обратното, затварят се - когато семейната среда не е добра и хармонична, има напрежение, неразбирателство.
  За конкретния случай, приеми го такова, каквото е.
  Книгата на Бенджамин Спок "Грижи за бебето и детето", много е хубава.
  Не го карай насила да учи, да яде, да общува...не изисквай от него, не го тласкай нанякъде...казваш, искам да отгледам добър човек. Ако го обичаш, уважаваш, разбираш и приемаш, ако в къщи живее в относително спокойна обстановка, без кавги и неразбории, всичко ще е наред.
  Активен
  Kery
  Гост
  « Отговор #8 -: Октомври 22, 2010, 14:12:06 »

   Тъжен Тъжен Тъжен ОХхх, аз пак ли не се изразих както трябва
  Не говоря за организация за специални деца Тъжен Те нещата не са както трябва за всички деца, не само за тези на новото поколение, просто те повече се противопоставят и става по забележимо за родителите Усмивчица

  Незнам как да го обясня по друг начин....ама нищо чакайте си някой да дойде да ви оправи с всичките им задкулисни глупости на повечето организации, вместо да тръгнете смело да искате по-добро за децата...вие ги карате да свикват с това, сякаш е редно....Незнам...ваша си работа.
  Активен
  @di
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 125


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #9 -: Октомври 22, 2010, 14:17:48 »

  Странник, харесвам постовете ти ...
  Тук съм съгласна с всяка една твоя дума - вярвам, че и Лоли ще го оцени.
  Да потърси детски психолог го написах, защото понякога родителите не знаят какво да направят. Психологът (ако е подходящият) ще направи точно това което ти направи с поста си. В никакъв случай не мисля за някакви терапии или ораничения, а по-скоро да научи родителите на подходящо поведение към детето.
  Много често именно нашето (родителското) желание детето да учи - става причина то да не учи. Трябва мотивация ... но мотивацията трябва да дойде от вътре ... от самото дете ...

  Там е ролята на психолога - да каже на родителя как да я провокира тази мотивация.


  Активен
  @di
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 125


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #10 -: Октомври 22, 2010, 14:24:29 »

  Кери, аз те разбрах много добре  Усмивчица

  И ... понеже ме знам къде живее Лоли и детето й ... не е едно и също поведението на родител от София, от Сливен, от Златоград (градовете които цитирам за примери).
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #11 -: Октомври 22, 2010, 14:29:12 »

  Там е ролята на психолога - да каже на родителя как да я провокира тази мотивация.

  Да,@di  за това си много права!
  Но да бърка психолог с грубите си ръце в детската душа това е крайно неестествено и недопустимо в моите очи.
  И да припомня че има едно понятие въведено от Фройд - съпротива на личността.
  Именно децата проявяват такава съпротива в определен период ( 3-4 годишни) когато започнат да осъзнават.
  И тази съпротива е крайно нелогична и непоследователна.
  Но с внимание и обич всичко се постига и преодолява!
  Много е важен и момента на личния пример- освен добрите думи,трябва да се обръща и особено внимание на жестовете на тялото.
  Едно дете подсъзнателно реагира на резки движения,припряност,бързане.Не е в състояние да осмисли какво се случва и няма възможност да отреагира
  адекватно на подобни спонтанни реакции в ежедневието.Трябва да им се обяснява бавно и търпеливо всяка малка подробност на която ние вече не обръщаме внимание.Няма как едно дете рано сутрин да разбере защо мама бърза толкова много... Ами обяснете му че на мама много ще и се карат ако закъснее за работа.Така детето ще стане съпричастно на вас.
  Твърде често си говорим пред децата за тях,като си въобразяваме че нищо не разбират.
  Огромна грешка!
  Това никога не трябва да се случва,даже понякога си въобразяват невероятни неща със своето неоформено и неосъзнато детско въображение.
   
  Имах и един друг странен момент - един ден големия ми син заявява - Тате ще скоча през терасата! (беше на 4-5 години)
  Направо замръзнах!
  Външно не реагирах,но го питах - и защо бе сине? От какъв зор ще скачаш?
  Отговора беше - ами хубаво е да се лети,виж по Cartoon как летят,скачат,падат и пак стават.
  Дадох му едно яйце и му казах -счупи го със стискане в едната ръка,без да го блъскаш.
  Разбира се не можа.Тогава хвърлих яйцето през терасата.
  Попитах го: Видя ли  какво стана с яйцето?
  След това го накарах да скочи от 1,5 метра.Скочи без страх и му се набиха краката.Заболя го.
  И му казах -сега виждаш ли?
  И въпроса беше приключен.
  « Последна редакция: Октомври 22, 2010, 16:26:33 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #12 -: Октомври 22, 2010, 14:37:00 »

  Здрасти Лоли,
  Отворих този раздел за родителите, именно защото няма особено много институции които дават рамо на родителите с т.нар особени деца.
  Тук сме да си дадем подкрепа ,съвет да търсим заедно информация по въпроса.
  Страник от една страна съм съгласна за социализирането и оцеляването , но от друга балансирането между това социализиране и пазенето детето да не се изгуби в рамките на общественото възпитание е много финна материя ,която може би единствено от усета на родителя може да бъде направлявана.По това как нещата са работели върху мен , най-доброто решение е включването на 3та институция. За мен това бяха спорта,танците, рисуването, за жалост в днешно време това си е скъпо.Бях писала и преди ,поне един път в седмицата детето трябва да се изведе сред природата.Също си мисля за човек извън семейството с който детето може да общува свободно, ...Изобщо за тези деца , схемата училище-къщи , това повтарящо се еднообразие е особено неблагоприятна ,но решенията с ограничени средства е трудна работа.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #13 -: Октомври 22, 2010, 15:42:01 »

  Никога не удряйте децата си!
  На улицата достатъчно бой ще изядат,че и вие да ги биете.
  С моите деца намерих друг чудесен заместител на боя.
  Имат голям гъдел.
  На 5-6 години големия ми син се връща от улицата да обядва.
  Казвам му - Измии си ръцете.
  Няма да ги измия ми отговаря.Погледнах го - беше в позиция да ме предизвиква.
  Стана ми смешно.
  И се зарадвах,малкия расте - показва и характер.
  Това трябва да се пази и подкрепя!
  Тогава започнах да го гъделичкам, и като спирах за да си вземе въздух го питах: ще си измиеш ли ръцете?
  3 такива атаки му проведох и на 4 -та се предаде и си изми ръцете.
  Хем се смеем заедно,хем е нетърпимо за него.   Усмивчица
  По нататък - ако имаше някаква съпротива го плашех с гъдел.Със смях се предаваше.
   
   Имаше и време се окапваше всеки ден докато се храни,а беше 4 клас вече.
  Чак дразнеше,7-8 тениски отидоха ликьосани за 2 седмици.
  Казах му - едно леке на фанелка,5 текстови задачи по математика.
  Беше невероятно смешна реакцията му.Съблече се гол до кръста и така обядва.   Ухилен
  Бъдете изобретателни,не повтаряйте стереотипи!
  Стремете се да не се повтаряте!
  Трябва да имат избор!
  « Последна редакция: Октомври 22, 2010, 16:18:57 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Loli07.11
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #14 -: Ноември 18, 2010, 12:38:38 »

  Благодаря на всички които ми отговориха! Да аз искам да създам организация, която да помага на децата, но не знам от къде да започна и имам нужда от подкрепа и съвет! Не знам колко родители ще ме подкрепят, колко родителя ще си признаят , че техните деца са различни! Много искам да си организираме среща и всичко да обсъдим на нея! Чакам предложения и съвети как да го направим!
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Деца Индиго
  Видео клипове
  Админ 2 2038 Последна<br />публикация Февруари 14, 2011, 11:01:41
  от pluton
  Индигови деца или деца под индиго
  Децата индиго
  Админ 0 3548 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:36:57
  от Админ
  Деца Индиго - феномен на новото поколение
  Децата индиго
  Админ 8 3710 Последна<br />публикация Май 06, 2011, 12:18:03
  от Sita
  Как си представям организацията, която да помага на различните деца! « 1 2 3 »
  За родителите
  Loli07.11 30 3477 Последна<br />публикация Декември 27, 2010, 12:09:24
  от air_fairy
  Училище за деца Индиго « 1 2 »
  За родителите
  Soenya 24 2968 Последна<br />публикация Септември 13, 2011, 23:07:28
  от Eona Lightholder

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright