Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Гълфстрийм изчезна. Очаква ли ни нов ледников период?  (Прочетена 3139 пъти)
Evolution
Гост
« -: Октомври 15, 2010, 20:10:59 »

По последни данни от сателитите   Северноатлантическото течение  Гълфстрийм вече не съществува, а с него и норвежкото. Тези две топли водни течения всъщност са част от същата система, която има няколко имена, в зависимост от това къде се намира в Атлантическия океан.

Цялата система е ключов елемент от топлинното регулиране на планетата, което позволява Ирландия и Обединеното кралство  до голяма степен да не са сковани в ледове и скандинавските страни, които не са твърде студени, и  е нещото, което защитава света от нова ледникова епоха.

Тази  „река“ с топла вода, която се движи през Атлантическия океан се нарича, на различни места по различни начини, но е най-известна като Гълфстрийм.


Цялата тази река с „топла вода“, която тече от Карибския басейн до края на Западна Европа умира  заради дисперсанта Corexit, който BP  използва за скриване на размера на бедствието в резултат на експлозията на нейната  платформа. Около 2 милиона галона Corexit, както и няколко милиона галона на други дисперсанти са изсипани в  повече от 200 милиона галона суров петрол, които се изляха досега от кладенците на BP, главно на дъното на океана.

Още повече, че в момента няма ефективен начин да се „очисти“  дъното на Мексиканския залив, чиято половин площ е обхваната от петрола.
По всяка вероятност, според многобройни доклади, петрол все още продължава да тече в големи количества от няколко места по дъното. Това на практика означава, че дори ако има  технология за почистването на дебелите слоеве от суров нефт в дълбините на океана, вероятно няма да има достатъчно за да се компенсира увреждането на термалната система на Атлантическия океан.

Пръв съобщи за спирането на Гълфстрийм д-р Джанлуиджи Зангари, теоретичен физик от Института във Фраскати, който е работил в продължение на години с група учени по мониторинга на Мексиканския залив.

Неговата информация се съдържа в научна статия от 12-ти юни 2010 г и е на базата на спътникови данни от  CCAR Колорадо, NOAA, съгласувани  с щатския флот. Тези оперативни данни от сателитните карти по-късно са променени на сървъра на CCAR и ученият заяви, че това е фалшификация и той не може да обясни този факт логично.

Неговото заключение е, че „замръзването на планетата  с неизвестни темпове е неизбежно от това бедствие. “

Според д-р Джанлуиджи Zangari, … огромното количество нефт, което непрекъснато се разширява по обем, покрива огромна област, която има сериозно влияние върху цялата система на терморегулация на планетата, в резултат на унищожаването на граничния слой на топла вода. Конвейерът в Мексиканския залив престана да съществува преди месец, а най-новите сателитни данни показват ясно, че Северноатлантическото течение  в момента не съществува и Гълфстрийм започва да се разделя  на около 250 км от  брега на  Северна Каролина.

Термалната съдова система, в която топлите води текат през по-хладните, имат много  голям ефект не само върху океана, но и върху горните слоеве на атмосферата, с височина до седем километра. Отсъствието на това явление в източната част на Северния Атлантически океан, наруши нормалния ход на атмосферните потоци през това лято, което доведе до безпрецедентно високи температури в Русия,  суша и наводнения в Централна Европа, високи температури в много страни в Азия и масивни наводнения в Китай, Пакистан и други азиатски страни.

И така, какво означава това?  Неконтролирано смесване на сезони, лоша реколта, и по-голяма суша и наводнения в различни места, за което свидетелстват новините от 20 април 2010 г., в деня на изригването на нефтения вулкан, предизвикано от Бритиш петролиум.

Спряха кардиостимулатора на световния климат на Земята, казва д-р Zangari.

Източник: http://30dumi.pozicii.net/2010/09/galfstriym-iztchezna-otchakva-li-ni-nov-lednikov-period/
Активен
izida
Гост
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2010, 20:24:05 »

 Шокиран
Активен
Рай
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 42


« Отговор #2 -: Октомври 15, 2010, 20:29:36 »

Това за което все говорим, че ще се случи, май започна да се случва  Згреших
Активен
giti
Гост
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2010, 20:47:22 »

Само без страх и паника, и негативни мисли!
Може и нарочно да пускат такава информация, за да предизвикат страх.... Др. учени на какво мнение са по въпроса? Някой знае ли?
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2010, 20:51:50 »

Не знам истина ли е или не е, но и в двата случая ми харесва... колкото и да е странно..
Активен
Рай
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 42


« Отговор #5 -: Октомври 15, 2010, 21:00:08 »

Само без страх и паника, и негативни мисли!
Може и нарочно да пускат такава информация, за да предизвикат страх.... Др. учени на какво мнение са по въпроса? Някой знае ли?

Има бум на информация в последния 1 месец!
http://www.google.bg/#hl=bg&source=hp&biw=1229&bih=516&q=%D0%93%D1%8A%D0%BB%D1%84%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BC&aq=f&aqi=g3&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=623247b921349e2e
Активен
giti
Гост
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2010, 21:48:27 »

Само без страх и паника, и негативни мисли!
Може и нарочно да пускат такава информация, за да предизвикат страх.... Др. учени на какво мнение са по въпроса? Някой знае ли?

Има бум на информация в последния 1 месец!
http://www.google.bg/#hl=bg&source=hp&biw=1229&bih=516&q=%D0%93%D1%8A%D0%BB%D1%84%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BC&aq=f&aqi=g3&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=623247b921349e2e
Taka...Следващият път прочитай резултатите от Чичкото, защото и друг няма да си направи труда да прочете и ето как се създава страх и паника! От линка, който ти даде на преден план, след пояснението на Уики, излиза ето тази статия от 2005, др теория за изчезването на Гълфстрийм:
Цитат
Глобалното затопляне унищожава Гълфстрийм
5 Декември 2005


Когато топлото течение се забавя се понижава температурата във Великобритания и Северна Европа.

 
     Гълфстрийм може да изчезне, а температурата в Европа ще се понижи с около 10 градуса, предупреждават британски океанолози. Според резултатите от изследването им, топлото океанско течение вече е отслабнало с една трета през последните 12 години. За това са виновни сибирските реки и арктическите ледници, пише The Guardian.

     Поради глобалното затопляне ледниците се разтапят, а реките вливат повече вода в океана. Следователно, отбелязват океанолозите, смесването на водите нарушава цикъла на топлообмен, осигуряващ съществуването на Гълфстрийм. При “нормални условия” Гълфстрийм доставя по крайбрежието на Северна Европа топла вода от тропиците. Тази вода се намира на повърхността, на север тя се охлажда и се спуска надолу, след което се отправя на юг. Така се осъществява една непрестанна циркулация. Ако съдържанието на соли е малко (а това се случва след смесването на морска с речна вода), то плътността на водата се изменя и течението може да изчезне.

     Резултатите от последната изследователска експедиция показват, че за една секунда Гълфстрийм пренася 6 милиона тона вода по-малко в сравнение с 1992 година. Учените настояват да се постави в океана разпределена мрежа от датчици, които да следят непрекъснато измененията в течението.

     Поради факта, че универсални климатични модели не съществуват, специалистите не са готови математически да предскажат последствията от глобалното затопляне в детайли. Климатологът Тим Озбърн (Tim Osborn) отбелязва, че когато течението се забавя, това води до понижаване на температурата във Великобритания и Северна Европа средно с няколко градуса, но ефектът е различен през различните сезони.
http://www.bgfactor.org/index_.php?ct=9&id=6467

Др. 2 линка, говорещи за изчезването му са едно към едно с темата ни тук и визират мнението на същият учен Зангари.....

Моля ви не се отдавайте на страх и паника, и негативни мисли! Каквото има да стане ще стане и не забравяйте, че случайността не съществува!

« Последна редакция: Октомври 15, 2010, 21:55:24 от सहायक और Sandalfon के समर्थक » Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #7 -: Октомври 15, 2010, 21:50:50 »

 Ухилен Май това с Гълфа е като предсказанията за края на света..
Активен
giti
Гост
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2010, 22:26:08 »

Takaaaa.... До сега се рових из нета, за да търся още инфо по въпроса и действително гъмжи от тази новина къде ли не... по сайтове, блогове, форуми... и на всякакви езици... англиксйи, руски, арабски...... да не изброявам... Това е стартирало на 15 юли тази година и... (!) всеки един линк с това инфо говори за  Dr. Gianluigi Zangari от някакъв си италиански университет, изследващ течението от години.... Иначе Чичкото дава мн. още линкове за Гълфстрийм, като причини за съществуването му, от къде минава и т.н., но когато вади линкове относно неговото изчезване, неизбежно  Dr. Gianluigi Zangari присъства... Реших да проверя и името, да открия сведения за този доктор и.... (!) неговото появяване в интернет пространството е на 15 юли 2010 г. и се свързва единственно с изчезването на Гълфстрийм.... Нищичко повече за въпросният доктор... разочарована съм Купон

Извода ми драги съфорумци, е че няма място за паника и въпросното твърдение само от един учен не трябва да се взема толкова на сериозно и за чиста монета, още повече изглеждащо така съмнително. Интуицията ми подсказва, че отново се създава неоснован страх и паника....
ъхъммм....
 
Активен
kim
Гост
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2010, 22:28:06 »

Само без страх и паника, и негативни мисли!
Може и нарочно да пускат такава информация, за да предизвикат страх.... Др. учени на какво мнение са по въпроса? Някой знае ли?

Ще спре и после пак ще тръгне, както е било и вероятно ще бъде - кой знае? Усмивчица Земята, ще се балансира щем или не.
В интерес на истината това не е нищо ново. Спекулата около климата е голяма, но независимо от това има и факти.
Мини ледников период се очаква и това е нещо, което се е случвало циклично много пъти. Има го във фосилните записи. Ето, че започва отново и вероятно, ще го видим в този живот. Имам един приятел, който е експерт по климата и работи в евро проекти. Той също го споделя. Говори се и за интерпланеторно затопляне. Според мен хората трябва да се запитат,  ако това се случва естествено, както явно е, защо се тръби, че да кажем инцидентът при М. заллив е фактор. Мисля, че водят стадото през глутница вълци, но овчарят от време на време мантрува на овцете, че това са само храсти.
Ще спекулирам, но случката в залива ми мирише на зверски интереси. Нашите действия забързват процесите, като хвърлен камък от 15тия етаж, но има още нещо. Говори се все повече за устойчиво развитие и видимо трансформират икономиката пред очите ни. Сякаш обещават, че нещата ще са както преди само опаковките ще бъдат различни и идеята по-свежа. Смятам, че тънко се избягва паника. Как да им кажеш, че утре, ще бъде доста студено и за дълго? Веселяк
Купувайте това, яжте онова и бъдещето, ще е прекрасно - ок, така е, но сезони има и в космоса - явно. Мисля, че искат да ни приспособят, но да видим към какво...
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2010, 22:43:12 »

Цитат
Мисля, че искат да ни приспособят, но да видим към какво...
Към оня свят.
Активен
kim
Гост
« Отговор #11 -: Октомври 15, 2010, 22:58:31 »

Цитат
Мисля, че искат да ни приспособят, но да видим към какво...
Към оня свят.

Барси, чудесно го каза Веселяк ...замръзни с усмивка, ръфайки био салам? хахахахахах
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #12 -: Октомври 15, 2010, 23:02:05 »

Цитат
Мисля, че искат да ни приспособят, но да видим към какво...
Към оня свят.

Барси, чудесно го каза Веселяк ...замръзни с усмивка, ръфайки био салам? хахахахахах
Не. Екологична ГМО луканка. Набрана свежа от дърветата.
Трябва да измислим машинка, обратна на хладилника. Да си топлим храната в ледниковия период..Веселяк
Активен
Special_boy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 40


« Отговор #13 -: Октомври 15, 2010, 23:02:36 »

Е ако е истина, поне сме си решили проблема с глобалното затопляне... сега си имаме глобално застудяване.
Активен

Знам,че мога!
giti
Гост
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2010, 23:12:39 »

Цитат
Мисля, че искат да ни приспособят, но да видим към какво...
Към оня свят.

Барси, чудесно го каза Веселяк ...замръзни с усмивка, ръфайки био салам? хахахахахах
Не. Екологична ГМО луканка. Набрана свежа от дърветата.
Трябва да измислим машинка, обратна на хладилника. Да си топлим храната в ледниковия период..Веселяк
Ухилен Ухилен Ухилен А ние, които сме немесоядни... кво а? Екологично какво? ммм??? Плезещ се
Вече започнах да си представям как монтирам реотани от печка на хладилника си Веселяк Веселяк Веселяк Спускам се с шейна от Швеция до България... иии въх, започвам нов бизнес... утре отивам да копувам снегорин, докато не са почнали да се покачват цените..... Аплодисменти
Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Китайско езеро изчезна мистериозно за 5 часа
Любопитни факти
Evolution 0 923 Последна<br />публикация Септември 25, 2010, 11:06:17
от Evolution
Голямо езеро загадъчно изчезна в Чили
Любопитни факти
Evolution 0 908 Последна<br />публикация Септември 25, 2010, 11:06:38
от Evolution
Очаква ни необичайно топла зима?
Любопитни факти
Слънчев лъч 0 1296 Последна<br />публикация Септември 13, 2011, 11:50:25
от Слънчев лъч
За един нов по-добър свят
Послания
Ru Alfa 2 1306 Последна<br />публикация Декември 18, 2012, 02:06:34
от Sunshine(sun)

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright