Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Упражнения и лечение с цветовете  (Прочетена 6220 пъти)
giti
Гост
« -: Юни 13, 2009, 18:04:57 »

Упражнения с цветовете
1. За да бъдете здрави, всеки ден , след изгрева на Слънцето ,се обливайте с цвета, съответствуващ на деня и часа.

2. Направете едно упражнение с вдишвания и издишвания , при което мислено възприемайте белия цвят. Той трябва да слиза отгоре ви като душ. Вдишванията трябва да стават ритмично и с движение на дясната ви ръка.
Бройте до четири. Вдигнете дясната си ръка нагоре и започнете упражнението. При първото броене вдишате и сваляте ръката си от А до В. При второто броене издишайте и движете ръката си наляво от В до С. При третото броене вдишайте и движете ръката си надясно , от С до D. При четвъртото броене издишайте и движете ръката си нагоре от D до А . При тия движения се образува човешкият крак .

3. Нека двама от вас да вземат две стъклени призми и в определен час от деня, всеки у дома си, да постави призмата в такова положение, че да получи слънчевия спектър. След това нека запомни добре цветовете, тяхната интензивност и широчината на полето. Щом схане добре тези неща, нека единият от тях силно да концентрира мисълта си върху някой от цветовете. Същото нещо да направи и другият. След известно наблюдение нека всеки да определи, дали е забелязал известна промяна върху някой от цветовете на спектъра. Ако наблюдателността е силно развита и у двамата, те ще забележат известна промяна в този цвят от спектъра, върху който именно всеки поотделно е концентрирал мисълта си. Колкото по-силна е била мисълта, толкова и промяната в цвята ше бъде по-ясна. Тя показва , че известна интелигентност е действала върху него. От този опит ще схванете как влияе светлината, която излиза от разумните същества.
« Последна редакция: Юни 13, 2009, 18:07:36 от giti » Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Юни 13, 2009, 18:06:33 »

Лечение с цветове
 
Всяка болест може да се лекува със светлина – червена, зелена, синя, жълта, портокалова, виолетова – според болестта се избира и светлината.

Вземете една призма, поставете я на място добре осветено от слънцето, така че като застанете на 3-4 метра от нея , дъгата, която се образува да попадне на очите ви. Концентрирайте се върху желания цвят.

Ето с какви цветове се лекуват някои от болестите:

анемия – червен цвят
разстоен стомах – зелен цвят
разстроена нервна система – светлосин цвят
неврастения, силна чувствителност ( всяка сутрин обливане със сини лъчи на светлината върху главата, гърдите и стомаха)
за подпомагане на умственото развитие – жълт цвят
за физически разстеж – зелен цвят
против страх – портокалов цвят
за спокойствие – син цвят
при обезсърчаване – жълт цвят
при слаба вяра – син цвят
за придобиване на сила – виолетов цвят
при неразположение – розов цвят
Активен
Вещичка
Гост
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2009, 19:13:52 »

Принципно оранжевият цвят е универсално лечебен. Когато нещо ме заболи някъде по тялото веднага го обгръщам с оранжева сфера от светлина - помага и успокоява болката.

Иначе за лечение става и насочване на силна струя розова светлина, излизаща директно от сърдечна чакра към болен човек. Обикновено децата си така ги "лекувам" като настинат или някоя приятелка има някакъв проблем. Но пък честно казано не съм сигурна дали става това когато сърдечната чакра е още зелена  Хммм
Активен
До
Гост
« Отговор #3 -: Декември 14, 2009, 03:06:09 »

М, дааааа... Сега си обяснявам, защо след като се разстроих емоционално до преди дни, пожелах и смених тапета на десктопа си със вода с красиви мехурчета във водата с отразяване на светлина - небесносин красив, наситен цвят, чист, мехурчетата са прекрасни, чисти, нежни... И някак си ме успокоява като ги гледам.
Между другото винаги съм си представяла, когато искам да релаксирам лежейки по 1 такъв начин, че цялата отвътре ставам бяла светлина. Преди години пък си се отпусках на леглото, представяйки си как нямам материално тяло като това, което имам, а имам тяло изградено само от жълта светлина с форма.
« Последна редакция: Декември 14, 2009, 03:09:56 от До » Активен
delfin
Гост
« Отговор #4 -: Януари 14, 2010, 15:19:44 »

БОЛЕСТИТЕ СЕ КРИЯТ В АУРАТА


Синя светлина. Като миниексплозия. Всеки от нас я излъчва - във всеки миг. Когато ни стегне шапката, лъч синя светлина се взривява над главата ни. Щом нервите ни се опънат до крайност, сиянието тук-таме угасва. И дупка зейва в синия ореол. Правилно - говорим си за аурата. Невидима за нас, но лесно разгадаема за съвременните технологии. Запознайте се с аурата си - възможно е - в арт център Jenny в София.


Синьо, лилаво и жълто - в тези цветове "свети" всеки един от нас. Поне когато е здрав. Може и да не сме светци. Но пък невидимата ни аура ни следва навсякъде. И разкрива всички наши тайни - какво ни тормози, къде ни боли, дори от какво ще се разболеем. Ако искаме да я зърнем, мястото е едно - арт център Jenny в София. Там се намира единствената в България газоразрядна камера, която превежда "езика на клетките" и за секунди рисува портрета на аурата ни.


Тайната на пръстите

Как се разгадава аурата? Лесно, с пръстов отпечатък. Изследването става за секунди. Умната камера черпи информация от ръцете. Надя Миронова, която работи с революционната машина, сканира всеки пръст. И истината лъсва. Нервен срив, язва на стомаха, мигрена или проблеми в ставите - всички болежки "светват" на листа. Как става магията? Апаратът измерва потенциалния запас от енергия на организма, като фиксира електронната плътност в органите. Когато водородът в клетките изгаря, отделя фотони. А камерата ги записва и за минути разгадава болките, които ни мъчат в момента. И по-важното - онези, които дебнат в засада.


Да надхитриш природата

Аурата ни издава какви болести могат да ни сполетят в идните между 5 и 7 години, смятат откривателите на революционния метод. В Русия го познават вече 70 г. Но до 1996 г. се ползва единствено за секретни операции. Едва преди 14 г. руският акад. Коротков създава газоразрядната камера. И аурометрията се превръща в истински хит. Камерата засича енергийния баланс с точност между 95 и 97%, обясняват създателите му. Въпреки това от арт център Jenny не се месят в работата на лекарите. "След аурометрията задължително препоръчваме консултация при специалист", подчертава Надя Миронова. Камерата обаче помага да си сверите часовника - дали лечението, което правите, дава ефект. Независимо дали вземате медикаменти, ходите на хомеопат, работите с психотерапевт или с рейки специалист. Аурата дори издава дали диетата ви е добра.

Камерата "засича" кои храни са подходящи за вас. Достатъчно е само да задържите ябълка или вафла за 20 минути в ръката си. И после да си направите изследването. Енергийният портрет за секунди ще определи дали клетките ви "харесват" плодовете, или пък можете да хапвате лакомства без никакви угризения.


Тайната на чакрите

Освен че запечатва рисунъка на аурата ни, газоразрядната камера "влиза" и по навътре - изследва чакрите ни. А именно те са енергийните центрове на организма, обясняват от арт център Jenny. И когато се разместят, идват депресиите, болестите и неуспехите. За радост и за това има лек. В арт център Jenny възстановяват енергийния баланс с хромотерапия. Що е то? Лечение на ума и тялото чрез силата на цветовете. Тук се намесва Евгения Тотева - създателят на арт центъра. От 10 години тя прави "вълшебни" картини. Жени рисува само с пръсти. И има изключителния талант да лекува чрез живопис. Всяка нейна картина е уникална. А съчетанието на форми и цветове възстановява нарушения енергиен баланс и зарежда със сили.


Силата на арт терапията

Понякога лечението - на болестите, тъгата или стреса, обаче е на върха на собствените ни пръсти. И учениците на Евгения Тотева го доказват.

От години при Жени се "раждат" талантливи художници. Болката, страховете и напрежението "изригват" божествени картини. Но без четка - само с пръсти. Защото именно допирът до платното върши чудеса, обяснява Жени.

Освен че успяват да излекуват душата и тялото си, част от "художниците" на Евгения откриват и неподозиран талант. Затова и преди 5 месеца Жени подрежда платната им в уникална изложба.


Лора Симеонова
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #5 -: Юли 21, 2010, 15:20:36 »

Гити, имаш ли информация върху какви цветове е подходящо да се концентрираме при мигрена?
Активен
marushka
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 112

WWW
« Отговор #6 -: Юли 22, 2010, 23:53:17 »

Това за цветовете е много интересен начин за лекуване и другаде някъде четох,но тогава като ученичка не бях проявявала някакъв интерес за това и не помня в коя книга или вестник го бях прочела,тогава нямахме компютри.
Активен

giti
Гост
« Отговор #7 -: Август 15, 2010, 18:04:14 »

Гити, имаш ли информация върху какви цветове е подходящо да се концентрираме при мигрена?
Мисля, че е синьо и лилаво, но не съм сигурна. Поне при мигрена съм наблюдавала нарушение в горните чакри.... А за зеленият цвят, знам, че е универсален- един вид балансьор. И все пак, потърси инфо по въпроса.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Видео упражнения - как да излекуваме болките в гърба
Здрав дух здраво тяло
Админ 2 11569 Последна<br />публикация Май 28, 2013, 16:25:46
от selekt
Как ни влияят цветовете?
Ароматерапия и цветотерапия
Админ 11 3456 Последна<br />публикация Юли 01, 2012, 09:58:23
от Щуродино
Цветовете на аурата - тайна и мистика
Духовни учения
pufi 7 2744 Последна<br />публикация Януари 10, 2011, 16:24:46
от ivaqna
Как бихте описали цветовете на един незрящ човек?
Въпроси и отговори
... 4 1455 Последна<br />публикация Октомври 12, 2011, 14:48:56
от ИВЕВЕ
ЦВЕТОВЕТЕ НА НЕБЕТО - Aurora
Снимки
dayana 4 2001 Последна<br />публикация Януари 26, 2012, 19:02:23
от dayana

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright