Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Защита на животните  (Прочетена 3956 пъти)
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #15 -: Октомври 12, 2010, 09:28:44 »

  На мен не си ми досадила.
  Вярно, само със снимки нищо не става. Но и те носят някаква искрица и за доста хора са само началото.

  Иначе действия много... но нали нямаше да се хвалим кой какво е правил. А да си даваме идеи за действия. Което ме навежда на мисълта, че ако ще си даваме идеи... то действията започват да добиват по-организиран характер, а уж апелирахте да не се участва в организации Намигване

  Но няколко човека заедно са много по-силни в правенето на нещо от няколко човека по отделно.
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #16 -: Октомври 12, 2010, 10:00:50 »

  Цитат на: Kery
  Извинявам се на всички, на които съм досадила с темата.
  Айде без драми, Керко. Не става дума за кой прав, кой крив или кой на кого е досадил. Разбирам те и теб, но разбирам и Горги.
  Цитат на: Kery
  не ставаше въпрос кой какво е направил, а кой какво може да направи
  Всеки може да направи много, но малцина го правят. Исках само да кажа, че тези, които имат желание да помагат, не се нуждаят от лозунги, за да се надъхат. И обратното - тези, които нямат намерение, едва ли ще започнат.
  Сещам се за един цитат, на един голям човек.
  "Нека всеки да се опита да направи, малко повече от това, което може"
  Цитат на: Kery
  Тук не става въпрос да се хвалим
  Тя едва ли щеше да спомене за тези неща.
  А аз, бих похвалил всеки, който гради и помага, на който или каквото и да било, намирайки го за правилно.
  Макар, че има разлика , честно казано, не съм много сигурен, кое е по-кофтия вариант от двата - тези, които са пасивни или тези, които рушат.
  Нехайството е ...може би най-големия бич на нашето съвремие.
  Активен
  Kery
  Гост
  « Отговор #17 -: Октомври 12, 2010, 10:49:06 »

  Не драматизирам, на ясно съм че за някои тези теми са до болка познати и са им меко казано втръснали. Мисля, че трябваше да бъде ясно към кои хора е насочен текста. Казах го 100 пъти, че съм съгласна с Горгито. За това се извиних за досадната тема.

  И като ми изкараш думите от контекста излиза, че съм казала да спреш да хвалиш Горгито, а аз съвсем друго исках да кажа.

  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #18 -: Октомври 12, 2010, 11:04:20 »

  Аз пък съм виждала не веднъж хора, които не са имали намерение да могат, дори не са виждали проблем, след време да се втурват с двете ръце в каузата.
  Просто трябва системен подход...
  Добрината е заложена у хората, просо понякога трябва да се покаже, че е сила да я провявиш, а не слабост и няма смисъл да се срамуваш, ако правиш нещо добро!
  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #19 -: Октомври 19, 2010, 10:22:20 »

  Тъй като на много хора са им били омръзнали сърцераздирателните умилителни картинки на малки сладки животинки, ето един съвсем обичаен пример за човешката жестокост, който се случва толкова ежедневно, че за съжаление НЕ ТРОГВА почти никого.

  Предупреждавам, всеки на своя отговорност да гледа видеото, гледката е ГРОЗНА!
  Достатъчно е да прочетете статията.
  http://blog.myletsadopt.com/2010/10/17/the-death-of-a-cat-change-in-turkey/

  По-същественото, на което ми се иска да обърна внимание, е че това се е случило в близката до нас Турция. Обществото им все пак се посъбужда и там се постига някакво раздвижване, създават се закони и хората си отвратя очите.

  Да, обществено достояние става грозната картинка. Но вижте какво се случва след това - протестни митинги, репортажи с умилителни снимки на деца с животинки, досаждане на хората с картини, от които им е писнало. Май това е начина все пак! За да има ефект и Човекът да осъзнае, че жестокостта е излишна.
  Активен
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #20 -: Октомври 25, 2010, 16:59:28 »

  Аз се чудя ейтоя сайт къде да го постна че да не се загуби Згреших
  Моля мод да го премести някъде на подходящо място!

  http://www.meat.org/index-2.asp?c=meatccba1010
  Активен
  nre
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 129

  « Отговор #21 -: Февруари 14, 2011, 12:17:46 »

  Интересна тема и гледни точки
  Активен
  sena
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #22 -: Февруари 28, 2012, 14:02:29 »

  Имаме едно куче, живее пред блока. Спи на бебешкото дюшече от кокос, останал от сина ми. Това куче, Джина е обичано от много хора. Много хора го хранят, галят и му говорят. Неверотно хубаво е - има териер в него, но е доста едро и силно куче. То познава не само нас, но и колите ни. Ние имаме две коли - познава и двете, отдалече. Невероятно умно, добро и отвъд обикновеното същество. Преди няколко дена пратих дъщеря ми да му занесе закуска. Тя се върна с празни ръце, дала го на друго куче. Джина, ми каза тя, била прегазена нарочно и се бори за живота си в една ветеринарна клиника. Слязох долу и научих подрбностите, които разкриват безмислената жестокост на човешката порода. Кучето се е припичало на слънце, когато един джип с ВТ регистрация е дал мръсна газ и е минал нарочно през него. Магазинерката е изтичала и й е държала главата, докато кръвта й изтича. Две момчета от съседното кафене са гонили джипа през три пресечки. Снимали са номера и след това са отишли да подадат жалба в 6-то РПУ. Събрахме пари за лечението - около 300 лв за три дни. Сложиха я на система - оказа се, че има счупен череп и челюст, кръвоизлив в окото, съмняваха се за мозъчен кръвоизлив. Три дни сме ходили с децата ми, за да я галим и да й говорим. Другите хора също са я посещавали. На втория ден, когато ме видя, макар замаяна от лекарствата ме позна по гласа и въпреки болките махна два пъти с опашка. На третия ден съседи я взеха и я заведоха в друга клиника, тъй като в по-малката не можеха да й помогнат повече. Платихме изследвания на кръв, скенер, ехограф , а част от изследванията лекарката ги пуснала безплатни. Установи се, че Джина има счупен череп, счупен таз, три сачми - стари,счупена челюст и анемия. Една възрастна жена я взе, докато сте стабилизира, а ние събираме пари за лекарства и когато се разминаваме по стълбите или излизаме навън, поне 10 човека вместо поздрав се питат как е кучето. Ден след тези страшни прогнози, кучето стана и макар и трудно направи няколко крачки. Тя е истински боец. Този път ще оцелее, но трябва да й намерим дом, където да бъде щастлива.
  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #23 -: Юни 18, 2012, 12:41:59 »

  Поздравявам за това, което сте направили и сте спасили задружно кучето!

  Вече има закон за защита на животните в България и е наша отговорност да се сезира властта, за да може да се прилага!

  Благодаря ви за доброто и всички усилия, които сте положили за кученце. Надявам се, сте успели да намерите постоянен дом за нея.
  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #24 -: Юни 18, 2012, 12:53:37 »

  1. Друхи от кожа и козина

   Еруин спомена за продуктите, които не съдържат естествена кожа. Тези дни пак разглеждах сайта на PETA и мейлинга, който получавам от тях.

  Много ми хареса видиото, което са направили заедно със Стела Макартни, дъщерята на Пол Макартни. Той и известен с това, че е вегетарианец, и негова е фразата "Ако кланниците бяха със стъклени стени, всички щяхме да сме вегетарианци."

  Вижте видеото и споделете:
  https://secure.peta.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=3993
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=7hZh_zrV6oY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7hZh_zrV6oY</a>

  2. Козметика, тествана върху животни

  Може би много от нас не се и замислят колко огромна част от всички видове козметични продукти, които използваме ежедневно, са били тествани върху животни в ужасяващи лаборатории. Така и не мога да проумея защо го правят, при положение че организмите са кардинално различни от нашите и резултатите от тестовете са просто неприложими.

  Ако искате да купувате продукти, които не са тествани върху животни, и да намалите страданието на беззащитни душици, има какво да проучите в този сайт:

  http://gocrueltyfree.org

  Аз много често се допитвам до него, за да проверя кои марки са Cruelty Free и просто съм заклеймила тотално други марки и не купувам техни продукти изобщо!
  Активен
  Мъдрост и Хармония
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #25 -: Юни 18, 2012, 14:40:45 »

      Светлина за Всички
    Мисля че след всяка реклама на местни произведения трябва да пускат звуците който издават докато ги к... , само за една седмица и всички ще са вегитариянци и после суровоядци.
    Защо трябва въобще да се копуват кремовете като те захабяват само кожата, когато станете суровоядци всичко се оправя. Създайте ХРАМ своето ТЯЛО и всичко ще си дойде на място.
      Любов към Всички                 
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  stranger2
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 5

  « Отговор #26 -: Септември 05, 2012, 12:23:13 »

  Здравейте!
  Аз обожавам животни ,а от 10 години насам имам котка,която се роди в апартамента ми. Майката я прибрахме една зима от улицата , понеже не можеше да издава звук,когато мяука.  Заведохме я на лекър  и оздравя (оказа се котешки фарингит) . Стана жал на семейството ни да я изхвърлим навън,затова я задържахме ... оказа се,че е бременна. И така дойде на бял свят котарака,който сега ни радва. Майката за съжаление , при следващото разгонване избяга от апартамента ни и не можехме да я намерим.
   
  А котарака,който отрасна при нас, си го гледаме с голяма любов и е като пълноправен член на семейството ни. Той е съвсем обикновена котка, но понякога ми се струва Необикновен начина, по който разбира толкова много думи от речта ни ( думи като: яж, ела при мен, тук , искаш ли да ядеш, кажи мяу , и т.н.) възпитан е почти като куче, въпреки котешкия му нрав, но е Страшно е умен. Всъщност смятам,че всяко животинче притежава известен интелект  и с малко  въапитание и общуване , и повечко любов , започва да разбира хората и  речта им.

  Искам да използвам аудиторията тук , за да пусна една Петиция,която мисля, че може да ПРОМЕНИ СВЕТА И БЪЛГАРИЯ В ПОЛОЖИТЕЛЕН АСПЕКТ.
  Мисля , че в ВАЖНО, дори да хвърлите поне един поглед. Тя не е свързана пряко с животните , но всъщност Е СВЪРЗАНА със ВСИЧКО ЖИВО (тях включително).  Усмивчица 

  Линк към Петицията:
  www.peticiq.com/keshebgenergy

  Линк за организацията "Кеше" , с български превод:
  http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=1669

  Линк от състоялата се вече конфренция в Европа (но няма превод, на английски език е):
  http://www.youtube.com/watch?v=RK5rMQFTZMk

  Източник: http://indigota.com/index.php?action=profile;u=6547;sa=showPosts#ixzz25aFRaPjt
  Активен
  Roemy
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


  « Отговор #27 -: Септември 07, 2012, 23:51:06 »

  http://blogzaserioznihora.blogspot.nl/2012/09/7-2012.html
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #28 -: Септември 08, 2012, 02:03:10 »

  Имаме едно куче, живее пред блока. Спи на бебешкото дюшече от кокос, останал от сина ми. Това куче, Джина е обичано от много хора. Много хора го хранят, галят и му говорят. Неверотно хубаво е - има териер в него, но е доста едро и силно куче. То познава не само нас, но и колите ни. Ние имаме две коли - познава и двете, отдалече. Невероятно умно, добро и отвъд обикновеното същество. Преди няколко дена пратих дъщеря ми да му занесе закуска. Тя се върна с празни ръце, дала го на друго куче. Джина, ми каза тя, била прегазена нарочно и се бори за живота си в една ветеринарна клиника. Слязох долу и научих подрбностите, които разкриват безмислената жестокост на човешката порода. Кучето се е припичало на слънце, когато един джип с ВТ регистрация е дал мръсна газ и е минал нарочно през него. Магазинерката е изтичала и й е държала главата, докато кръвта й изтича. Две момчета от съседното кафене са гонили джипа през три пресечки. Снимали са номера и след това са отишли да подадат жалба в 6-то РПУ. Събрахме пари за лечението - около 300 лв за три дни. Сложиха я на система - оказа се, че има счупен череп и челюст, кръвоизлив в окото, съмняваха се за мозъчен кръвоизлив. Три дни сме ходили с децата ми, за да я галим и да й говорим. Другите хора също са я посещавали. На втория ден, когато ме видя, макар замаяна от лекарствата ме позна по гласа и въпреки болките махна два пъти с опашка. На третия ден съседи я взеха и я заведоха в друга клиника, тъй като в по-малката не можеха да й помогнат повече. Платихме изследвания на кръв, скенер, ехограф , а част от изследванията лекарката ги пуснала безплатни. Установи се, че Джина има счупен череп, счупен таз, три сачми - стари,счупена челюст и анемия. Една възрастна жена я взе, докато сте стабилизира, а ние събираме пари за лекарства и когато се разминаваме по стълбите или излизаме навън, поне 10 човека вместо поздрав се питат как е кучето. Ден след тези страшни прогнози, кучето стана и макар и трудно направи няколко крачки. Тя е истински боец. Този път ще оцелее, но трябва да й намерим дом, където да бъде щастлива.
  Колко несправедливост за една невинна животинска душа.Така го е разказала жената(предполагам), че ..ами разплаках се, бих плакала за всичко в това положение - човек, животно, растение, бактерия..всичко е живо, има усещания, дори ограничени, и все пак диша и расте и желае само малко любов..толкова ми стана тъжно..Дано да се оправи животинката и да си намери хубав дом
  Активен
  Дом
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 131

  « Отговор #29 -: Септември 10, 2012, 11:08:53 »

  Имаме едно куче, живее пред блока. Спи на бебешкото дюшече от кокос, останал от сина ми. Това куче, Джина е обичано от много хора. Много хора го хранят, галят и му говорят. Неверотно хубаво е - има териер в него, но е доста едро и силно куче. То познава не само нас, но и колите ни. Ние имаме две коли - познава и двете, отдалече. Невероятно умно, добро и отвъд обикновеното същество. Преди няколко дена пратих дъщеря ми да му занесе закуска. Тя се върна с празни ръце, дала го на друго куче. Джина, ми каза тя, била прегазена нарочно и се бори за живота си в една ветеринарна клиника. Слязох долу и научих подрбностите, които разкриват безмислената жестокост на човешката порода. Кучето се е припичало на слънце, когато един джип с ВТ регистрация е дал мръсна газ и е минал нарочно през него. Магазинерката е изтичала и й е държала главата, докато кръвта й изтича. Две момчета от съседното кафене са гонили джипа през три пресечки. Снимали са номера и след това са отишли да подадат жалба в 6-то РПУ. Събрахме пари за лечението - около 300 лв за три дни. Сложиха я на система - оказа се, че има счупен череп и челюст, кръвоизлив в окото, съмняваха се за мозъчен кръвоизлив. Три дни сме ходили с децата ми, за да я галим и да й говорим. Другите хора също са я посещавали. На втория ден, когато ме видя, макар замаяна от лекарствата ме позна по гласа и въпреки болките махна два пъти с опашка. На третия ден съседи я взеха и я заведоха в друга клиника, тъй като в по-малката не можеха да й помогнат повече. Платихме изследвания на кръв, скенер, ехограф , а част от изследванията лекарката ги пуснала безплатни. Установи се, че Джина има счупен череп, счупен таз, три сачми - стари,счупена челюст и анемия. Една възрастна жена я взе, докато сте стабилизира, а ние събираме пари за лекарства и когато се разминаваме по стълбите или излизаме навън, поне 10 човека вместо поздрав се питат как е кучето. Ден след тези страшни прогнози, кучето стана и макар и трудно направи няколко крачки. Тя е истински боец. Този път ще оцелее, но трябва да й намерим дом, където да бъде щастлива.

  Много вълнуваща история! Достойна за филм, както историята на Хачико http://vbox7.com/collection:1333438
  Активен
  Страници:  1 [2] 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Упражнения за защита
  Духовни учения
  Administrator 0 2811 Последна<br />публикация Юни 23, 2009, 22:35:53
  от Administrator
  Жестокостта към животните е престъпление! (петиция) « 1 2 »
  Инициативи
  Еlsha 17 2345 Последна<br />публикация Ноември 07, 2012, 21:59:59
  от Roemy
  Имат ли животните душа « 1 2 3 4 »
  Обща тематика
  Ich 56 3648 Последна<br />публикация Юли 16, 2010, 20:04:04
  от Аэ съм
  Космическа защита?
  Астрология и нумерология
  prikazka 1 1401 Последна<br />публикация Януари 22, 2011, 15:20:42
  от kabala
  Кампании за защита на животните
  Инициативи
  Ru Alfa 11 1328 Последна<br />публикация Октомври 05, 2013, 13:55:09
  от Ru Alfa

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright