Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Защита на животните  (Прочетена 3955 пъти)
Kery
Гост
« -: Октомври 07, 2010, 11:49:08 »

Започнах да пиша подробно за проблема, но се отказах. Темата е безкрайна и никога няма да мога да опиша всичко. Да ви обяснявам неща, които са вече нашумяли, дъвкани и до болка познати (за повечето тук) - няма смисъл... За това ще дам на кратко някои идеи за помощ на каузата. Моля, ако някой не е съгласен с цялата идея да не обижда, напада и осъжда. Приемете всичко като молба за съпричастност. Знам, че има още хиляди неща, които не са както трябва по света, но всеки ако направи по нещо малко, резултатите ще бъдат огромни. Не е задължително да сте привърженик дори на тази кауза – има още много неща за „ремонт”, можете да бъдете участник в друга. Но нещата като цяло имат нужда от промяна. Процесът на осъзнаване е започнал в много насоки. Няма как да участваме във всички – всеки прави каквото може, както се казва Усмивчица

Ето и молбите ми:

1. Първото и най-важно нещо е, ако не искаш да помогнеш и не си съпричастен - не бъди жесток с животните. Ако не можеш да ги понясяш - подмини ги. Ако не можеш да помогнеш - не пречи.

2. Не си купувайте животни, а ги осиновете. Има предостатъчно бездомни животни по улиците. Да отбележа, че животните не са се самопоявили на улицата, а някой безотговорно ги е изхвърлил и е започнал процес на неконтролирано размножаване. Още една важна причина, поради която не е препоръчително да си купувате животни и да стимулирате отглеждането на домашни любимци - за тяхната храна биват убивани други животни. Естествено тук отпадат тревопасните любимци.

3. Ако видите животно в беда не оставайте безучастни. Помогнете и дори да не можете да го задържите може да му потърсите стопанин. Ако нямате никаква възможност да помогнете поне потърсете помощ от някой друг. Има предостатъчно инициативни групи за защита на животните, просто обявете информацията там. Можете да потърсите помощ от Пожарната или от Гражданска защита. Малко вероятно, но зависи кой е на смяна, може да се отзоват...струва си да се опита.

4. Всички обичаме да си имаме животинки вкъщи, но това не е естествената им среда, а освен това се правят една камара изкуствени породи. Не стимулирайте пазара на животни. Те са живи същества, не са стока.

5. Лов за удоволствие…на дали ще ви е приятно, ако някой ловува хора за удоволствие. Разлика няма – и те са живи същества.

6. Избягвайте да купувате дрехи от естествена кожа. За всяко едно пухкаво яке са били измъчвани и жестоко убити няколко животинки. Ако няма търсене, предлагането намалява, ловът на животни също.

7. Една трудна точка – яденето на месо. Лицемерно е да обичаш всички животни, освен тези, които стават за ядене. Но всичко е въпрос на личен избор.

8. Не бъдете безразлични. Ние сме едно цяло със всичко, включително и животните! Дискутирайте проблема, ходете на протести, шествия, така се дава гласност и има възможност хората да се замислят какво наистина причиняват с действията си.

9. Не позволявайте да ви придърпат в някоя организация, превърнала се машина за пари, под логото „Защита на животните”. По този начин повече вредите, от колкото ще помогнете.

10. Допуснете, че животните също имат чувства! Не правете това, което не бихте искали да ви направят!


Чакам още предложения, със сигурност нещо забравям Усмивчица

Надявам се няма да последват нападки кой какво е направил и колко му пука. Всичко е въпрос на личен избор и често опира до времева и финансова възможност! Нека всеки прави каквото може...и не само за тази кауза!П.П. Това са само примери близки до нас. За замърсяването и унищожаването на естествените хабитати, например, е отделен въпрос, където се изисква много по-голяма инициатива. Но нека започнем от малкото, защото за другото се изисква много силна и голяма обществена позиция, но за съжаление единността ни е основен проблем...
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 12:14:04 от Kery » Активен
небесният ангел
Гост
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2010, 12:33:22 »

Кери Благодаря за хубавата тема!
Единствено мога да допълня:
За да направиш добро-за каквото и да било не са нужни -пари,време,възможност,нужно е само желание,желаеш ли да помогнеш и да бъдеш съпричастен-никой и нищо не може да те спре!
 
Активен
Kery
Гост
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2010, 13:42:32 »
или

Заедно можем!


Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2010, 13:50:55 »

... хубава тема
...
Активен
gorgon4e
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 92


« Отговор #4 -: Октомври 07, 2010, 13:59:50 »

Цитат на: Kery
Това са само примери близки до нас. За замърсяването и унищожаването на естествените хабитати, например, е отделен въпрос, където се изисква много по-голяма инициатива. Но нека започнем от малкото, защото за другото се изисква много силна и голяма обществена позиция, но за съжаление единността ни е основен проблем...
10 начина да се помогне на животните
Ей ги на, само че в друг ред.
Според законодателството, в световен мащаб, ВСЯКО животно, на земята, отглеждано и използвано за храна, трябва да бъде друсано с антибиотици... и ТРЯБВА да се помпа с хормони. Ако погледнем статистиките,одобрени в епидемиологичните предвиждания,те предвиждат, че само недостигът на витамини и минерали, ще доведе в резултат до смъртта на минимум 3 милиарда души, в близките 10 години! Не е трудно да се досетим, че останалите 2 милиарда ще умрат от лечими болести, произтичащи от недохранване.
В крайна сметка, това, което разни "природозащитни организации" имат за цел е повече от очевидно.
А именно - че правата на природата се налагат над всичко и всеки, обосновавайки се с ценността
на животните, растенията, реките и планините, сами за себе си, отколкото като основни ценности, полезни за хората и екосистемата. С други думи - природата над всичко. Нуждите на природата са над тези на хората, сякаш са две отделни неща.
В религиозен смисъл,това се нарича пантеизъм. Вярването, че света и природата са Бог. Добре, но близко до акъла дори и на дете е, че хората също са част от тази природа, като човешки същества, живи или неживи.
Ето за това, подобни надигания на гласове, от народа, с гръмкото "ама животните те... ама природата", няма как да не ме разсмее. И както някъде беше казано - Всички сме едно цяло. Няма животни, няма хора, няма растения, реки или камъни.
Такива апели извират от интернет пространството. Тези, които вредят - ще продължават да вредят, а тези, които помагат - ще продължават да помагат, независимо от всичко, което пише някъде и дали са го прочели или не са.
Това с неяденето на месо, неносенето на кожени дрехи и аксесоари, както и подписването на петиции, ми се струва бошлаф работа.
Мисля, че прекалено много внимание се обръща на животните, като се занемаряват хората. Това си е чиста проба манипулация на съзнанието и посоката на мислене.
"Хората нека умират, пазете животните". Нямам представа кой има сметка от това, но... мислете и няма да работите за него, несъзнателно.
Писнало ми е от разни ревливи картинки, с тъжногледащи котенца или кученца, понаправени леко на фотошоп и молещи за помощ.
Тези, които реално имат нужда от помощ, няма да ги видите на картинка в интернет.
Хората не са вредители, а част от цялото. Никой не се ражда с тайна мисия да изсече амазонската джунгла.

Активен
Kery
Гост
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2010, 14:15:23 »

Горги, аз не казвам, че животните са по-важни от нас, а че ние не сме по-важни от тях. Аз не ги поставям по-нависоко, а наравно Усмивчица

Може да ти се струват бош лав, нещата, ама аз тъкмо ще добавя и за всичките ваксини и козметики и други глупости, които се тестват върху животни.

Това, че човечеството щяло да умре поради липса на витамини е пълна глупост, според мен. Всичко можем да си набавим от растенията и слънцето, не са ни нужни животните за тази цел. Аз също не подкрепям големите екозащитни организации, защото това е част от схема за печалба на пари. Те са си чисти фирми, само дето не плащат данъци...

Съжалявам за картинките, нямам други, макар че от всичките само 2-3 са минали през фотошоп Усмивчица
Реални сники на убити животни мога да ти намеря много, само кажи, но не исках да слагам прекалено много негативизъм в темата...иначе веднага се сещам за една снимка на котешка главичка, закачена на една ограда в София...ама не желая да я казчвам тук.
Активен
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #6 -: Октомври 07, 2010, 14:17:44 »

  Кери, благодаря

  Хората трябва да си променят отношението като цяло към всичко (животни, хора, растения - оттам се започва май)

  И аз скоро се замислих, че ще е добре, да следя покупките ми да не са от естествена кожа.  Згреших
  Хората са вредители в момента, защото не се спират пред нищо и не признават нищо, само мрънкаме, че сме недоволни и че нищо не зависи от нас. А колкото и малко да зависи от нас не го правим, защото такъв ни е начина на мислене, дефермиран и някак смачкан.
  Но вярвам, че нещата се оправят и ние малко по малко се подобряваме.
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #7 -: Октомври 07, 2010, 15:01:50 »

  Такааааааа разбирам ви -ама като казвам разбирам ви-не просто го казвам а го и изпитвам-и двете!
  Едната в едната крайност,другата в другата крайност,и всяка една от вас е права!
  Само моля не превръщайте поредната благородна тема в разпра!
  Кери се чуства по близка до животните за това е решила сама за себе си да помага на тях,а и да кажа че от там се почва-аз също много по често помагам на животните отколкото на хората-съществената разлика-човека има дар слово чрез което да изрече какво го боли,какво му тежи и кой му е крив-докато животните имат език но за съжаление твърде малко хора го разбират-и такива като Кери и мен-които са самостоятелни единици а не членуващи в разни там организеции и т.н са избрали този начин и тази част от живата планета!
  Да помагаме и на хората кой с каквото може и пак това е решение и право на личен избор!

  Горгонче малтретираните и избиваните животни са в много по голям процент от животните на два крака!
  За да ти покажа че хората не се различаваме от животните с две думи-болката е много по трайна когато те нарани човек а не животно,болката физическата причинена от животно ще отшуми и само ще си спомняш след време за нея а тази причинена от човека не само че няма да я забравиш а ще я носиш цял живот със себе си-па макар и скрита някъде на дълбоко.
  Когато изпитваш удоволствието от любовния акт-спомни си в най сюблимния момент че сме също като животните-разлика няма!
  Когато близко човешко същество си отиде от този свят-друго човешко същество тъжи за него-при животните е по същия начин,с разликата че до живия застава още един жив който да го подкрепя-а до животните кой застава-процента от животни умрели от нежелание да живеят без най близките си е много по голям отколкото при хората,както и при хората така и при отделните видове има моногамия и партньорство  за цял живот-както има и акт на жертвоприношение заради това че когато едната половинка си отиде-другата не иска да живее без нея.
  Примери още много мога да дам но не виждам смисъл!
  Горги какво искаш да направим тема в която да качим снимки на малтретирани деца и възрастни-и знаеш ли каква е разликата-за двукраките държавата е измислила институции които да поемат грижата и отговорноста да помогнат на всички тези хора-друг е въпроса колко ги е еня държавните служители които само си гледат часовника за свършване на работното време и опражняват пълно бездействие-напротив в повечето случаи пречат на хората които са загрижени и истински ще помогнат!
  Темата е много болезнена и обширна и те съветвам да впрегнеш още малко силици и да помогнеш днес на всички нуждаещи се които видиш по пътя си-колко пъти си го правила-не избирателн а за всеки който е помолил за помощ!?
  Активен
  Kery
  Гост
  « Отговор #8 -: Октомври 07, 2010, 15:06:00 »

  Е, Ангелче, няма да се караме с Горгито, тя е съвсем права даже. Аз за това сложих и онази точка 9 за псевдозащитните организации. Просто се изясних и аз. Също съм съгласна и че понякога нещата остават само на думи, но и да се разпространява една идея изисква време Усмивчица

  Активен
  Oda Nobunaga
  Един от многото
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 48


 • Град: Пловдив
 • Да действаш, значи да бъдеш.....

  « Отговор #9 -: Октомври 07, 2010, 15:07:33 »

  Цитат
  Според законодателството, в световен мащаб, ВСЯКО животно, на земята, отглеждано и използвано за храна, трябва да бъде друсано с антибиотици... и ТРЯБВА да се помпа с хормони. Ако погледнем статистиките,одобрени в епидемиологичните предвиждания,те предвиждат, че само недостигът на витамини и минерали, ще доведе в резултат до смъртта на минимум 3 милиарда души, в близките 10 години! Не е трудно да се досетим, че останалите 2 милиарда ще умрат от лечими болести, произтичащи от недохранване.

  Цитат
  Това, че човечеството щяло да умре поради липса на витамини е пълна глупост, според мен. Всичко можем да си набавим от растенията и слънцето, не са ни нужни животните за тази цел.

  И двете сте прави Усмивчица
  Всъщност девитаминизацията се предивзивква от това че храните вече са дотолкова набъкани с химии и Е-та че то нищо естетвено не  останло в тях. В този ред на мисли ако не се промени нещо ще се стигне и до там.
  От друга страна човек наясно с това може много лесно да го избегне.
  Активен

  Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #10 -: Октомври 07, 2010, 15:08:21 »

  Благодаря за темата!

  Съгласна съм с точките, трябва да се работи в тази посока на осъзнаване, че не сме единствените важни за съществуването на живота на земята. Всъщност ние сме част от единна система.

  Твърдо не смятам обаче, че който и да е природазащитник би застанал зад позицията, че животните са по-важни животните от човека, нито би печелил от каузата за спасяване на животни. Говоря за Истинските природозащитници.

  Напълно е възможно големите асоциации да имат задколисни игри и подбуди, също както и фармацефтичните компании. Но ако се съберат 15-20 човека във Варна и започнат да търсят съмишленици и си основат организация; или 50 други човека в София, които също си основат организация; това не означава, че имат намерение да събират пари с листовки, които да си харчат по кръчмите после. Всеки който е опитал поне веднъж да спаси животно от някакъв вид мъки, знае колко е трудно това и как в този момент дори само съвет или добра дума от някой, биха го окуражили неимоверно много. Затова хората се събираме да си помагаме. А събраните средства никога не стигат - кастрации, приюти, лекарства, храна... и това на съвсем локално ниво - за намаляване на популацията по улиците, като в същото време хиляди хора продължават да изхвърлят и препълват улиците с още и още.

  Бошлав работа са хаотичните единични действия. Но организираните събития, сълзливите захаросани снимки, милите послания носят духа на промяната, който се смила най-лесно и възприема от масата хора, така че да започнат да се замислят и да им пука за животните. Процесът започва, когато 1 човек "забележи", че има проблем или почувства емоция, любов, нежност, състрадание към друго същество.

  Иначе картината е грозна: http://www.peta.org/features/professional-laboratory-and-research-services.aspx

  Аз се старая да не се купувам нищо от ествена кожа, но се чудя как да отсявам козметичните продукти, които не се тестват върху животни. Мислих си да ровя из интернет, за да си съставя списък за лична употреба на марките.

  Нека обаче не минаваме с номера - има гладни хора, има деца в домовете за сираци, а ние се занимиваме с котките и кучетата по улиците.

  Така е... има много мъка по този свят и все породена от човека! Има много мъка, но това не означава, че трябва да стоим и да я наблюдаваме и да казваме "Не можем да помогнем на всички". Всеки може да промени света... за някого, и да вложи енергията си в определена кауза. Може да събира пари за болни деца; да прави дарения в домове; да помага в приют за стари хора; да отиде да строи къщички за сираци в съседна държава; да отиде в по-далечна държава, за да социализира и образова деца; да организира протести с различна тематика; дори да спре да употребява месни продукти; да гори по-малко ток... всъщност всеки прави сам избора си по какъв начин и с какви усилия да се включи, но целта е една - да се грижим за общото, цялото, за нашия свят! Важното е да осъзнаем, че сме свързани.

  Мен ме боли, като си представя болката, която е изпитало онова размазано коте на близкия булевард, когато е било премазано. Боли ме, като гледам сервираното месо и си представям как е разкъсано от тялото на същество и начина, по който е убито. Боли ме, като си представя как изглеждат кръвясалите очи на все още живо същество с току-що одрана кожа, която така е по-еластична, а после ще прилепне на страхотните ми обувки с марка Дрън-дрън. Да, боли ме за животните!

  Също така ме боли и за децата, които протягат ръчички, когато отидеш с колата да им оставиш малко стари дрехи, на които няма кой да разкаже приказка вечер и да им създаде поне минимално социално поведение. Боли ме, като си представя мъката, която изживяват родителите, които нямат средства за лечение на детето си, а чакат събирането на средства.

  Истината е, че промяната в посоката на мисленето зависи от нас, от мен, от теб, от вас... от индиговците, кристалите, обикновенните и въобще всички нас. Промяната трябва да се осъществи на твърде много фронтове, осъзнаването трябва да е дълбоко. Затова нека не се усъмняваме в каузата на някои и да се опитваме да ги обезкуражим. Нека ги подкрепим и да намерим своя начин! Има работа за всички ни!
  Активен
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #11 -: Октомври 07, 2010, 15:20:43 »

  Никой не усъждам или заклеймявам и неумаловажавам работата на никой моля ви  не ме разбирайте погрешно Усмивчица!
  Просто трябва всички да разберем че сме едно цяло!-тука вече няма да се впускам в излишни дитирамби щот верно мога и роман да напиша!

  Цитат:Нека ги подкрепим и да намерим своя начин! Има работа за всички ни!

  « Последна редакция: Октомври 07, 2010, 15:27:13 от небесният ангел » Активен
  Kery
  Гост
  « Отговор #12 -: Октомври 07, 2010, 15:43:29 »

  Никой не усъждам или заклеймявам и неумаловажавам работата на никой моля ви  не ме разбирайте погрешно Усмивчица!
  Просто трябва всички да разберем че сме едно цяло!-тука вече няма да се впускам в излишни дитирамби щот верно мога и роман да напиша!

  Цитат:Нека ги подкрепим и да намерим своя начин! Има работа за всички ни!  Много работа в много различни направления!

  Знам, че не осъждаш, Ангелче Аз само побързах да кажа, че няма да се скараме с Горгито  Засрамен
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #13 -: Октомври 12, 2010, 02:05:50 »

  Всъщност, не знам, не ви познавам, но Горгито, мога да кажа, че е засадила над 50 дървета, само това лято, помагала е при почистването, в поне пет организирани акции, включително и в тази на зоопарка, занимавала се е с децата от две сиропиталища (всъщност едното е за деца с недъзи) и никак не бих я обвинил в това, че ненавижда подобни снимки и апели. Всичко, което се опитва да каже, е че подкрепя онези, които действат, а не тези, които говорят и снимат.
  Действителността е далеч по-трагична, от която и да е снимка или разказ.
  Активен
  Kery
  Гост
  « Отговор #14 -: Октомври 12, 2010, 09:18:12 »

  Аз много се радвам, че има хора като Горгито! Това, което прави е прекрасно! Просто според мен тези инициативи трябва да се разпространяват като послание, за да може да достигнат до повече хора... много се извинявам за лигавите картинки, ако на някой му се занимава и има доброто желание нека драсне два три реда и го сформира по подходящ според него начин. Извинявам се на всички, на които съм досадила с темата. Тук не ставаше въпрос кой какво е направил, а кой какво може да направи, просто няколко идеи...


  П.П. С това развитие на темите инициативите във форума ще останат празни. Тук не става въпрос да се хвалим, аз никъде не съм казала, че правя и защитавам всичко това с нокти и зъби, нито че това е целия ми живот, но се старая. Ако смятате, че да разпространиш послание е лицемерие - ок. Писна ми вече и напълно разбирам хората, които не искат да пишат в тоя форум. За нищо няма да апелирам повече щом ви дразни.
  « Последна редакция: Октомври 12, 2010, 09:29:47 от Kery » Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Упражнения за защита
  Духовни учения
  Administrator 0 2810 Последна<br />публикация Юни 23, 2009, 22:35:53
  от Administrator
  Жестокостта към животните е престъпление! (петиция) « 1 2 »
  Инициативи
  Еlsha 17 2344 Последна<br />публикация Ноември 07, 2012, 21:59:59
  от Roemy
  Имат ли животните душа « 1 2 3 4 »
  Обща тематика
  Ich 56 3648 Последна<br />публикация Юли 16, 2010, 20:04:04
  от Аэ съм
  Космическа защита?
  Астрология и нумерология
  prikazka 1 1401 Последна<br />публикация Януари 22, 2011, 15:20:42
  от kabala
  Кампании за защита на животните
  Инициативи
  Ru Alfa 11 1328 Последна<br />публикация Октомври 05, 2013, 13:55:09
  от Ru Alfa

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright