Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: Каква кръвна група сте?
А - 19 (32.2%)
Б - 15 (25.4%)
АБ - 10 (16.9%)
0 - 15 (25.4%)
Общ брой гласове: 54

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кръвната група  (Прочетена 13663 пъти)
izida
Гост
« -: Октомври 04, 2010, 22:22:20 »

Онзи ден се замислих и се зачудих дали ако направя подобна анкета, няма да се появят интересни резултати. Предвид общите ни интереси тук споделяни в този форум, бихме могли да видим дали няма връзка и кръвната група.
П.С. Чувала съм, че например А група, са по-склонни към вегетарианска храна.
Аз лично съм А1+  Намигване
Активен
kim
Гост
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2010, 10:06:00 »

A+ ...съм и аз няма нужда от месо - факт.
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2010, 10:09:07 »

Аз съм АБ отрицателна.Ям всичко:)
Активен
kim
Гост
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2010, 10:14:02 »

  xaxaxaxaxa
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2010, 10:18:17 »

Ето малко инфо за кръвните групи:

Кръвната група е изключително важен показател в съвременната медицина. За първи път кръвната група при човека е открита през 1901 от Ланд Щайнер. За определянето на кръвната група важно значение имат червените кръвни клетки (еритроцитите). Един от най-важните показатели за определяне на кръвната група това са аглутиногените по повърхността на еритроцитите. Друг важен фактор за съвременната медицина за определяне на кръвната група е съдържанието на аглутинини в кръвната плазма.


Съществуват 4 кръвни група - А, B , AB и 0 кръвна група.
Дарена кръв получена при кръводаряване може да се прелее на човек съдържащ същата кръвна група като донора. Примерно ако вие сте кръвна група А+ вашата дарена кръв може да бъде прилята на човек от кръвна група А. Това правило важи за всички кръвни групи. 

Когато обаче се наложи приливане на кръв на пациент, който е с различна кръвна група от наличната се спазват определени правила. Тези правила за кръвопролитие се състоят в следното, че кръв от кръвна група 0 може да се прелее без проблемно на всички останали кръвни групи като количество прилята кръв не може да надвиши 300мл. Кръвта от кръвна група А и Б може да се прилее на кръвна група АБ като количеството отново може да бъде най-много 300 мил. прелята кръв. Кръвна група АБ не може да се използва за преливане към пациенти от други кръвни групи.

Интересен е факта, че най-рядко срещаната кръвна група в света това е кръвна група AB. В световен мащаб на тази кръвна група се падат едва 3% от населението на земята, а ако трябва да сме още по точни най-рядко срещаната кръвна група в целия свят е кръвна група АБ с отрицателен резус-фактор. В България процента на срещане на тази кръвна група е 8, в Германия е 5%, В Япония 10%, а при Аборигените въобще липсва.

Следващата по рядкост кръвна група това е кръвна група Б. Честотата на нейната срещане сред човешката популация е около 11%. Отново има разлика при кръвна група Б+ и Б-. Кръвна група B с отрицателен резуст-фактор е с честота на срещане едва 2%, което я подрежда на пред последно място по-честота на срещане точно над кръвна група АБ-. Кръвна група Б с положителен резус фактор се среща с честота 9%. В България с кръвна група Б са около 15% от населението. При Германците този процент е 11, при Англичаните 10%, Японците 20%. Най-висока е честата на срещане във Виетнам, където е 29,1%.

Кръвна група А е на второ място по честота на срещане. Процента на човешката популация с тази кръвна група 40%. С отрицателен резус фактор на А кръвна група са около 6%, а с положителен резус фактор са 34%. В Европа честота на срещане на тази кръвна група е висока. В България 44% от хората са от кръвна група А, при Германците 43% от населението, Французите са 44% в Китай честота на срещане на кръвна група А е ниско около 26% на Филипините 22% от населението е с А кръвна група.

Най-често срещаната кръвна група в света това е кръвна група 0. С Кръвна група 0 с отрицателен резус-фактор са около 7% от земното население, а с положителен резус фактор 38% или общата честота на срещане на кръвна група 0 е 45%. В България процента на срещане е по нисък и е около 32%, от германското население 41% са с кръвна група 0, а от английското 44%. В Япония кръвна група 0 се среща с честота 30%, а в Китай 40%. Интересен и любопитен факт около тази кръвна група е, че при изследване на Перуанските индианци всички те са с кръвна група 0 т.е. честотата на срещане на кръвна група 0 е 100%. При майте е установено, че честота е била също изключително висока 97% като останалите 3% се поделят между останалите кръвни групи.

С установяването и откриването на кръвните групи стана възможно безопасното приливане на кръв, което в днешно време довежда до спасяването на хиляди животи всеки час. За да може да се осъществи преливане на кръв е важно да има кръводаряване от хората.
 http://lechitel.info/index.php?option=com_content&view=article&id=73:kryvna-grupa-interesni-fakti&catid=20:2010-03-02-20-56-34&Itemid=23
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2010, 10:21:22 »

Мерси за почерпката Роувърче:)))))) Да ти се връща:) Ето и от мен


* breakfast2.jpg (176.88 KB, 500x332 - видяно 432 пъти.)
Активен
kim
Гост
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2010, 10:23:23 »

Мерси за почерпката Роувърче:)))))) Да ти се връща:) Ето и от мен


Мерси! Това се нарича холестеролов шот! Веселяк
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2010, 10:27:44 »

Третата кръвна група - В притежава най-стабилния темперамент. Представителите й са родени организатори, рационални, дисциплинирани и прагматични. Те умеят и обичат да работят с уреди, машини и други сложни системи. И получават истинско удоволствие, когато всичко е в синхрон. Понякога тази педантичност може да граничи с фанатизъм. "Бетите" могат да бъдат наречени и единаци - но не по природа, а поради вътрешното им нежелание да попаднат под влияние на другите. "В" просто не обичат да работят в екип и предпочитат да отговарят само за своите действия.

Хората от тази кръвна група следват пътя на съдбата си, директно атакуват проблемите и може би заради това в очите на околните племето на "бетите" изглежда брутално, нетактично и егоцентрично. Зад тази биоенергийна група обаче се крият прозорливи хора, които обичат реда и мразят импрвизациите. Следвайки своят ритъм, те приемат без проблеми йерархията, властта, дори повтаряемостта и еднообразието, защото не притежават усет към адаптацията и дипломацията.

В професионален план представителите на третата кръвна група са тесни специалисти, орисани да бъдат успешни в областта на технологията, биологията, фармацията, електрониката, инженерните науки, както и във финансите и бизнеса. И в изкуствата, но по-скоро онези, изискващите някаква техническа парадигма - скулптура, балет, живопис. Ако В се занимават с инвестиции, те предпочитат да си имат работа с нещо съществено и стабилно - например недвижими имоти. Не се доверяват много-много на акции и борсови машинации. Иначе са чувствени натури, надеждни приятели и колеги. И в работата, и в секса имат доста високи изисквания и към себе си, и към околните. Зад спокойната им натура и невъзмутимо поведение се крие една чувствителна, крехка, сладоледена душа. Могат да ви се сторят хладни, но когато иде реч за любов, техните чувства могат да се развият бурно и неудържимо.
КРЪВНА ГРУПА АВ


АВ е най-интригуващата и рядка кръвна група, защото тя е обeдинила в себе си всички възможности, дарби и таланти na останалите. Тази странна смес обаче избива на горещ темперамент. Нейните притежатели са едновременно сдържани и общителни, скромни и пробивни, замислени и дръзки. Присъщо им е да се занимават със систематизиране като А, упорити са като В и общителни като нулевите. Но многото дини под една мишница естествено създават проблеми, тъй като е много трудно да се избере коя е най-зряла. Оттук и перманентно чувство у алфабетите за лична и професионална неудовлетвореност, тревога и песимизъм. В този смисъл никак не е случайно, че тази кръвна група сменя местоработата си като носни кърпички. За щастие динамичната й контектура процъфтява във всички области - физика, химия, инженерство, агрономство, екологията, медицината. АВ се отличава и с творчески наклонности. Сложният им натюрел ги прави прекрасни художници и артисти. Привлича ги всичко неизследвано, непонятно и мистично. Много хора от т. нар. група IV могат да бъдат срещнати сред гадателки и пророци. От тях се получават прекрасни религиозни лидери. Според изследванията кръвта върху Торинската плащаница - платното, в което се смята, че е било увито мъртвото тяло на Исус Христос - е именно AB.

Потомците на Исус не обичат самотата, а изолацията ги изкарва извън релси. Душевните им рани обаче зарастват удивително бързо. В любовта те могат да бъдат и шампанско, и коктейл "Молотов"! АВ умеят да се настройват към чувствата на партньора и по някакъв свръхестествен начин да ги разбират. Темпераментът на АВ прави живота с тях непредсказуем. От една страна, хората, подвластни на тази кръвна група, се стремят в дома им всичко да е гладко и спокойно. В същото време обаче смятат, че свободата и известно количество време извън семейството съществено може да освежи и разшири отношенията, което може да стане причина за семеен конфликт.
 
http://iasnovidstvo.net/ezoterika/item/365-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0-b
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #8 -: Октомври 05, 2010, 11:03:56 »

A -

ям каквото ми попадне когато вече много ме напуши глад ,обаче напоследък каквото и да ям ,все едно ям картон Тъжен хем съм гладна, хем не ми се яде и не ми е вкусно нищо.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
nia.boneva6
Гост
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2010, 14:23:13 »

Аз пък не си знам групата. Дори в акта ми за раждане не я пише  Ухилен
Активен
Спешно
Гост
« Отговор #10 -: Август 24, 2011, 18:44:05 »

Мерси за почерпката Роувърче:)))))) Да ти се връща:) Ето и от мен


ИРИНА КЪНЕВА: Стигнах до най-сложното! Спешно търся кръводарител в София (поне един) с рядката кръвна група АB (-). Срещу заплащане! Моля ви, копирайте това на стените си, за да ми помогнете. Тази кръвна група се среща по-рядко от бялата лястовица! 0879047044
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #11 -: Декември 07, 2011, 01:15:57 »

Обаче и резус фактора е важен Усмивчица Аз съм АБ+
Активен
Elea
Гост
« Отговор #12 -: Октомври 28, 2012, 23:17:06 »

ЖАН-ЛУИ ДЕГОДЕНЗИ - ТАЙНАТА НА ВАШАТА КРЪВНА ГРУПА

ПРЕДГОВОР
От зората на съществуването си човекът е виждал в кръвта нещо тайнствено, загадъчно и особено важно. “Кръвна връзка”, “Благородна кръв”, “Кръвни братя”, “Зовът на кръвта” – това са само част от изразите, достигнали до нас от древността и използвани широко и до днес. Хората придават особено значение на кръвта, смятат я за носител на благородство, смелост, добродетели. “Това му е в кръвта” – колко често сме чували този израз. Древният обичай да порежеш ръката си и да смесиш кръвта си с тази на приятеля съюзник съществува и до днес. С тази церемония на “кръвно братство” хората са скрепвали за цял живот съюзи и приятелства, които нищо не е могло да разруши.

Има ли нещо вярно във всичко това? Наистина ли кръвта е нещо толкова специално? Дали съдбата ни е подвластна на нея?

Още в дълбока древност хората са знаели доста за кръвта. Наричали са я течност на живота, предполагали са голямото й значение за съществуването на човешкия организъм. Този сложен биологичен процес винаги е занимавал мисълта на хората.

Жреци и лечители още в древните Египет, Индия и Китай векове се мъчили да открият лечебните й свойства, както и начините за нейното използване.

Едва ли има друг метод на лечение като кръвопреливането, който толкова трудно да си е пробивал пътя за себеутвърждаване. В началото всичко се е свеждало до хипотетични, понякога доста остроумни съждения.

За лечението с кръв се говори в древни папируси в Египет, в глинените плочки от Ур и Акад, в легенди и поетични произведения. Отначало се използва животинска, а после и човешка кръв. Древните ловци често са изпивали кръвта на убитото наскоро животно, за да добият смелостта, бързината и ловкостта му. За лечение с кръв съобщава в своите съчинения и Хипократ. Той смятал, че човешкият разум се намира в кръвта и е съветвал лечение чрез нея при душевно болни.

В Стария завет се споменава, че пиенето на кръв подмладява. Историци от древността като Плиний, Целс също съобщават за лечение чрез пиене на червената течност. По арените на древния Рим изтичащата от смъртно ранените гладиатори кръв се е събирала и давала за лечение на епилепсия. През средните векове Медичите във Флоренция са използвали метод за подмладяване чрез смучене на кръв от откритите за целта вени на затворени в дворците им младежи. В 1642 г. лекарят на папа Инокентий VIII му е приготвил питие за подмладяване, като е взел кръвта на три 10-годишни момчета.

Всички са вярвали в чудодейната сила на кръвта, много от лечителите и жреците са виждали в нея главната и основна субстанция на живота.

Едва в началото на XVII в. с подчертан интерес към естествените науки започват и първите научни опити за използването на кръвта като лечебно средство. С труда на гениалния анатом и хирург Уилям Харви – “Анатомични изследвания за движението на сърцето и кръвта” – се поставя научна основа за лечението с кръв и кръвопреливането.

Първото успешно кръвопреливане от животно на животно е извършено в 1666 г. от лондонския анатом Лоуър, а първата трансфузия от животно на човек е извършена във Франция в 1667 г. от лекаря на крал Людовик XIV – Денус. Кръвопреливане от животно на човек се извършва през 1668 год. и в Англия от Лоуър и Кинг, а година по-късно – и в Германия, Италия и Холандия. Тази практика широко е използвана през XVIII в. главно при големи загуби на кръв и анемични състояния.

Въпреки големия прогрес, смъртните случаи не намалявали. Едва след откриването на кръвните групи от австриеца Карл Ландщайнер през 1900 г. трансфузията на кръв се превръща в сигурно средство за спасяване живота на хиляди болни. В 1940 г. Ландщайнер и Винер откриват т. нар. от тях резус-фактор, който има огромно значение за по-нататъшното развитие на кръвопреливането и изучаването на кръвта.

Въпреки постоянните търсения и все по-нови открития в областта на хематологията (науката за кръвта), много неща са все още неизвестни.

Дали кръвта е само носител на кислород, хранителни вещества, пазител от непрекъснато дебнещи ни болести, или е и нещо друго?

В книгата, която ни предлага издателство “Атлантис”, френският изследовател Жан-Луи Дегодензи ни дава едно друго тълкование за свойствата на кръвта – за значението на кръвната група.

Авторът използва данни най-вече на японски учени, според които кръвните групи имат особено, да не кажем първостепенно значение в живота на всеки човек. Жан-Луи Дегодензи е живял и работил в Япония, контактувал е с много хора, убедени в това твърдение.

Според японците, от кръвната група на човека може да се узнае много за неговия характер, способности и умения, донякъде дори и за съдбата му. Тези твърдения са подкрепени от солиден изследователски материал от голям брой хора от една и съща кръвна група, като целта е била да се установи общото между тях. Резултатите наистина са много интересни и предизвикателни. Все пак не трябва да се забравя, че всичко това се базира само на статистически изследвания – обширни наистина, но само статистически. Дори авторът твърди, че кръвната група, макар и много важна, все пак не е единственият фактор, определящ способностите и възможностите на индивида. Човекът е много по-сложно и загадъчно създание. Едно механично твърдение, че целият му живот е предопределен само от неговата кръвна група, естествено, не дава отговор на всички тайни на съзнанието и душата.

Въпреки това книгата на Дегодензи е едно приятно, занимателно и полезно четиво, което би заинтересувало всеки. Чрез нея читателят може да се опита да открие много неща както за себе си, така и за своите близки, за партньорите в работата си.

Това е един нов поглед към света и като всичко ново е интересен. А кой знае – с напредване на научните изследвания може да се окаже и нещо повече – че кръвната група е един от научните методи за откриване на човешката същност.

Д-р Христо КАРЛИКОВ
Активен
Elea
Гост
« Отговор #13 -: Октомври 28, 2012, 23:18:19 »

ВЪВЕДЕНИЕ
– Между нас казано, приятелю...

Седнал срещу мен, Атошито Маказе – ръководителят на Канал 6 на Токийската телевизия за Европа и страните от Африка – ме наблюдава през очилата си с поглед, изпълнен едновременно с ирония, хитрост и проницателност, така, както ви гледат японските бизнесмени, когато ще ви питат нещо важно.

– Мога ли да Ви запитам, каква е Вашата кръвна група?

При този най-малко очакван въпрос, аз почти скачам от мекия си фотьойл. Маказе не е шегаджия. Неговото време е разчетено. Той идва от страна, където ако говориш празни приказки, едва ли за по-малко от три десетилетия ще се издигнеш до нивото на най-развитата нация.

– Моята кръвна група?

– Да, ако обичате – настоя той със същата усмивка.

Бях доста изненадан и озадачен. Опитах се да разбера в каква връзка ми зададе този колкото странен, толкова и на пръв поглед излишен въпрос. Всъщност дълбоко в себе си бях сигурен, че такова сведение, търсено от подобен събеседник, беше от първостепенно значение за Маказе и неговата стратегия... Не се съмнявах, че той щеше да съумее да извлече необходимото, за което аз въобще нямах представа.

В луксозната обстановка на неговото телевизионно студио в Париж тъкмо щяхме да сключваме договор за създаването на документален филм, третиращ проблема за мръсните пари, наркотиците и други подобни въпроси във Франция. Въпреки че преговорите бяха в добрия тон, те се оказаха доста тежки и изискващи изключителни усилия, както впрочем всички преговори, водени с бизнесмени от Страната на Изгряващото слънце. Моят потенциален партньор ми предложи изгодно финансиране. В замяна на това не искаше и да чуе за отпадане и на най-дребния детайл. Бяхме дискутирали надълго и нашироко върху всяка точка, преди да се споразумеем.

Ето защо внезапният му интерес към моите кръвни телца в момент, когато практически се бяхме споразумели, ми се стори налудничав и не на място... Наполовина заинтригуван, полуразтревожен, все пак реших да му отговоря. Дали пък това не е последният капан? Или просто шега, недостъпна за моя ограничен Западен интелект? Но все пак бях щастлив, че съм кръводарител! Колко хора, дори в наши дни, не знаят коя кръвна група са...

– Мисля, че съм “В”+. А мога ли на свой ред аз да Ви запитам... защо?

Този път той ми се усмихна не толкова загадъчно. Зад стъклата, обковани във фина платинена рамка, очите му гледаха вече по-доверчиво.

– Защото си мислех... Да... Бих се заклел... Е, добре, в такъв случай, приятелю, мога да кажа, че всичко е наред. Абсолютно всичко. Още тази вечер ще Ви изпратя договора за подписване.

И след този задоволителен отговор той стана, заобиколи чудесното си футуристично бюро “Риджи”, за да ме изпрати.

– Заедно ще свършим добра работа. Най-добрата в света! – ми каза той, чувствайки се като че ли задължен да го добави, вече на прага на вратата.

Останах в недоумение. Беше ме попитал нещо невероятно. Моят отговор като че ли му допадна, за да приеме сделката за приключена.

Всъщност всичко протече възможно най-добре. Документалният филм имаше пълен успех – за мен професионален, а за него – финансов. И в това бях напълно убеден. Но дълго време се питах за причината, поради която един Маказе, опасна акула в света на медиите и всяващ страх в тези среди, се интересуваше от моя хемоглобин. С какво моята кръвна група можеше да има отношение към това, което бяхме предприели... Разбрах го доста по-късно, по време на друга съвместна работа с японска журналистка, която превеждаше малките обяви за работа в “Асахи Шимбум” – големият токийски всекидневник, подобен на френския "Монд".

Любопитно формулирани обяви...

“Поради стъпването си на Северноамериканска територия, “Тойота-лимитид” търси дипломирани мениджъри от големите търговски училища по маркетинг. Задължително условие при участие в подбора е кандидатите да бъдат от кръвните групи “А” или “АВ”.”

Няколко реда по-надолу “Хонда” търси дизайнери за бъдещите си луксозни каросерии. Освен квалификация и професионален опит, този път търсачите на мозъци от огромната японска автомобилна фирма се интересуват от кръвна група “В”. “Всички останали се изключват.” Още по-нататък, в подбора за висши техници в “JVC” се изисква кандидатите да бъдат обезателно от кръвна група “А”. Продавачите, търсени от предприятията на “Фуджи”, освен че трябва да имат висока квалификация и да се представят добре, трябва и да са от кръвна група “0”... И така до безкрай. Ако цитираме почти всички обяви от пазара на работна ръка в Токио, ще видим, че всеки път е уточнено категорично, че е излишно да си губите времето и да харчите за пощенска марка, ако не отговаряте на това, на пръв поглед невероятно, условие. И това важи еднакво както за най-ниските кадри – работници, чиновници, така и за отговорните постове на висшите чиновници и мениджъри.

В обявите за търсене на брачни партньори, и дори мимолетни връзки, още повече се набляга на това условие. Мъжете от кръвна група “0” предпочитат партньорки от кръвна група “АВ”. Що се отнася до жените от “0”, те предпочитат най-често мъже от “АВ”. От своя страна пък мъжете “В” очевидно имат склонност към жени от “АВ”.

“Бъдещ съпруг от “А” с объркани чувства търси годеница от “В”...

С една дума, навсякъде кръвната група е поставена наравно с всички други обичайни изисквания: увлечение по изкуствата или кулинарията, сходен интерес към спорта, доходи, чар или просто сексуална съвместимост. Веднъж на определеното във вестника място за този род обяви намерихме дори една, в която се казваше, че професионална садомазохистка приемала клиенти само от кръвна група “АВ” и го беше подчертала с едър шрифт. Пол, цвят на кожата, възраст – без значение! Може и двойки!

Невежеството ми, подплатено с недоверчива изненада, шокира моята японска приятелка.

– У нас е така. В Япония – дали в работата, или в личния живот – нищо не се предприема, преди да си се консултирал с Кетсу-еки-Гата. (С други думи – кръвната група, казано на наш език.)

Анализът “по японски”, освен чисто медицинските изводи, представлява “най-достоверният източник, с който можем да разполагаме за даден индивид”. Не само че всички у тях познават своята Кетсу-еки-Гата, което далеч не е така у нас, но те знаят за нейното значение, отнасящо се до основния характер, индивидуалност, поведение в семейството и на работа и разбира се... особеностите в любовния и сексуалния живот. Моята приятелка ме уверяваше, че в Токио, Осака, Кобе..., във всички големи японски градове, дори на обществени места – гари, входове на кина, големи магазини – има специални апарати, чиито интегрални схеми анализират характеристиките на вашата кръвна група. Удоволствието струва една йена. Дори да изглеждат елементарни, все пак това са добри ориентири. Ако искате да знаете повече, имате възможност да се обърнете към истински специалист по “кръвна психология”. Той ще ви представи пълна картина, “холографичния” профил на човека, който ви интересува.

Ако искате да получите работа в Япония, да се ожените или просто да се забавлявате, тогава почти задължително е да минете през такова изследване. Освен фактът, че това е първостепенно средство за себеопознаване, за развитие на личността, то е и необходимо условие за постигане на равновесие и удовлетворение. След което моята преводачка ми дава ясно да разбера, че нарастващата ни изостаналост по отношение на пословичната изобретателност на синовете на Изгряващото слънце във всички области, се дължи до голяма степен на факта, че ние пренебрегваме употребата на подобни методи. Между другото, нашите отношения с техните бизнесмени биха били много улеснени и сигурно милион пъти по-плодотворни, ако ние познаваме или усвоим тези методи. Би трябвало да се замислим над това.

Бихме ли могли да посочим с необходимата сигурност характера и отличителните черти в поведението на някого само на базата на неговата кръвна група? Бихме ли направили достатъчно точно подобен анализ в ежедневието и да поставим под негова зависимост човешките взаимоотношения, професионалната кариера и по-интимните ни връзки? Съществува ли неоспорима научна основа, която оправдава такава решителна стъпка? Дали наистина нашата кръв, нейният химичен състав и особености, са ключът към нашата същност, ключ, на който бихме позволили да направлява деспотично нашата съдба? Дали хематоскопията (от гр. hematos – кръв, skopein – наблюдавам), тази теория за нашето поведение, базираща се на кръвната група, не е само поредната фантазия на търсачите на мозъци?

Много по-напред се поставят астрологията, нумерологията, гадаенето по петна от мастило и други подобни “логии”, прилагани в (претенциозно наречените) научни кабинети за човешки ресурси. Докато дори според най-авторитетните им специалисти, тези изкуства или методи, както искат да ги наричат, се оказват с ограничени възможности. Те предлагат само доближаване до даден характер или потенциал. Достоверността им е призната за относителна и с тях трябва да се борави предпазливо.

А Кетсу-еки-Гата? Тази новост може би ще оправдае появяването си. Ще остави привкус на лаборатория и сериозна медицина, което не е за пренебрегване. В края на краищата нашите малки кръвни телца имат нещо много по-човешко, по-конкретно, по-материално от потискащия брой съзвездия и планети, често плод на нашата фантазия, и от тези труднодостъпни резултати от тестове... Може би това е поредният психо-социологически тест?

Един от неумолимите принципи на големите японски ръководители, в зенита на техния просперитет, е да не изразходват безцелно нито една йена. Ако хвърлят огромни средства, това означава, че си заслужава. А на пръв поглед изглежда, че японските предприятия жертват цели състояния в подбора на водещите кадри, отговорници на всички нива, чиновници и работници, чрез изучаването на кръвните групи и на съвместимостта или евентуалните противоречия, които биха последвали. Разходи, които в никакъв случай не са разхищения, каприз или просто мода.

Обявите в “Асахи Шимбун” и в другите големи японски всекидневници са всъщност най-горната част на огромен айсберг. В най-богатата и практична страна в света изучаването на характера чрез кръвната група присъства навсякъде. Която и област в живота да вземете, законът на Кетсу-еки-Гата, кръвната група и нейният анализ, е навсякъде (законът на В. Т. Р. А. “Blood Type Personality Analisys – Анализ на кръвния тип характер”, ако го назовем с често употребявания англосаксонски термин).

Системата започва да се разширява. Големите американски компании, също като нас малко недоверчиви, от каприз или непринуденост, една след друга прибягват до тази система.

Това, че средните японци често посещават разпространителите на кръвен анализ на характера, изобщо не се различава от навика на хората на Запад да хвърлят всяка сутрин поглед на хороскопа си на последните страници във вестниците. Но цялата икономика, индустрия, реклама, образование да бъдат основно обвързани с непрекъснатото допитване до влиянията на кръвните групи върху постъпките на хората, е вече нещо съвсем друго.

В Япония, скоро може би и в Щатите, очевидно фактът, че си от “0”, “А”, “В” или “АВ” кръвна група няма да бъде незначителен и ще обуславя по-голямата част от живота на хората. До такава степен, че изглежда е невъзможно да се избяга от тази странна за нас форма на прилагания кръвен психологически анализ. А плюсовете, които ще извлечем от това, може би си заслужават да му обърнем по-голямо внимание у нас.

И така, “Фуджи”, “Хонда”, “JVC”, “Тойота” (съвсем спокойно можем да прибавим и “Сони” или “Тошиба” и коя да е друга голяма японска фирма) не биха съумели да направят и най-обикновения подбор на кадри, без да съпоставят деликатно и на научна основа присъствието на тази или онази кръвна група.

Хората от “0” кръвна група са признати за динамични, неуморни, спокойни, извънредно упорити, когато се захванат с нещо... Но тъй като никой не е идеален в нашия свят, понякога те са склонни да сгрешат от непредпазливост, ако са брокери по продажбата и маркетинга. Хората от “А” са известни с перфекционизма в подготовката и изпълнението на сделки от финансов характер или с недвижими имоти и с вроденото си чувство да планират нещата... Те пък от своя страна могат да бъдат големи прахосници, на които не бихме се доверили за дълго време. Следователно те биха били предпазвани от хора от “АВ” Rh+, чието чувство за икономии и прогнози е всепризнато. Оригиналността и творчеството на хората от “В” нямат нужда от представяне. Те могат да се окажат разсеяни и в някои случаи обхванати от съзнателен егоизъм, с което се обяснява понякога склонността им силно да желаят да работят сами... Що се отнася до индивидите от “АВ”, какво бихме правили без техния незаменим талант за връзки с обществеността, дипломация, без тяхната вродена дарба за поверителни мисии (за шпионаж трябва да се наемат хора само от тяхната кръвна група). Те имат страхотно чувство за синтез. Казват, че виждат надалеч, че те или една известна част от тях имат силно изразено влечение към леките момичета, черта, с която лесно може да се спекулира. Най-малкото – може да бъде използвано срещу тях. Дали нямат склонност често да шантажират останалите?

Четейки тази книга, ще видите, че изводите не са безпочвени, а се базират на неоспорими статистически данни, и че получените резултати са също реални. Ето и някои примери:

Преди няколко години прочутата компания за производство на бира “Асахи” проучи сериозно пазара, преди да пусне новата си бутилка, която имаше безпрецедентен успех. Всъщност решението за формата и етикета беше взето след кръвен анализ, направен на 4264 консуматори на бира. Беше взето под внимание, че хората от “А” пият бира no-скоро в компания, влияят се от формата и количеството, както и от дизайна на самата бутилка. Ако “В” – напротив – са малцинство сред бирените поклонници и изобщо не си дават сметка за бутилката, само да се чувстват опиянени, то индивидите от "0" предпочитат етикети със строго отличителни надписи и цветове. Те са чувствителни (особено “0” Rh+) към относителната замъгленост на стъклото, когато става дума за бутилка бира, и към “металността” – когато е кутия (“0” Rh+) и т. н. И така “0” като цяло са големи любители на бирата, докато предпочитанията на “АВ” са предимно към високите и тесни кутийки. Бутилката на “Асахи” е била проектирана на базата на тези изследвания. Оттук можем да направим извода, че тя дължи популярността си на изучаването на кръвните групи.

Друг пример: застрахователните компании реализират повишаване на сумите от клиентите, използвайки кръвната типология. Това осигурява рентабилност, поне за тях. При хората от “0” се срещат повече злополуки, отколкото при всички останали. Индивидите от кръвна група “А” са най-сигурните водачи на превозни средства (по-специално “A” Rh+, когато превозват пътници).

Забелязва се, че кръвната група придобива първостепенно значение за маркетинга и консумацията! Нито една област не е изключена.

Например уважаваният Асато Камишура, търсач на мозъци от Киото, който притежава един от първите кабинети в света, специализиран в този род “сафари”, търси “рядкото птиче” за сметка на повечето авиокомпании в своята страна и в Източна Азия. За него идеалният екипаж трябва да наброява точно 68 % “A” Rh–. Те са най-сигурни, поне в тази област. На второ място трябва да се знае как точно да се разпределят останалите 32 % между кръвните групи “0”, “В” и “АВ”, но това е негова тайна... Действително “A” Rh– съчетава силно самообладание, голяма ловкост, чувство за отговорност и сръчност при своеобразни трудни задачи, което според нашия селекционер на персонал от летци, е от първостепенно значение при управлението на машина във въздуха.

Нека отбележим, че международните специалисти по гражданска авиация са констатирали, че японските екипажи проявяват неоспорими качества, които не се срещат навсякъде. (Очевиден е фактът, че резултатите от кръвната типология започват все по-често да влияят върху подбора на летци, стюардеси и стюарди в големите американски авиокомпании.)

В друг регистър е отбелязано, че японските градинари, хилядолетните създатели на бонзай или отдадените на генетично създаване на нови видове, са 94 % от същия тип “А” (позитивен или негативен). Не е нужно да прибавям, че те са най-добрите в света!

За съжаление трябва да добавим, че най-сериозните статистики на полицейските изследвания в японската столица сочат, че най-многобройни извършители на обири и всякакви измами са отново хората от ”А” кръвна група.

За сметка на тях пък хората от “0” (най-вече “0” Rh+) са изключително почтени. Ако все пак кривнат от правия път, най-често е от невнимание. За тях са смекчаващите вината обстоятелства.

Що се отнася до “АВ”, въпреки че понякога са мрачни и обхванати от лицемерие, не се замесват толкова често в подсъдни действия. Може би са просто по-хитри. Накратко – най-почтени са хората от “В”, поне по официални данни! Те са и най-студените, във всички значения на думата.

Светът на комуникациите и медиите също не остава настрани от проблема. Японската телевизия, която има десетки канали, е провела сериозни изследвания. Всички те на практика включват изучаването на кръвните групи като важен елемент в анализите си. А те показват, че “В”, и по-точно “В” Rh–, представляват по-голяма част от зрителите на новините, документалните и научнопопулярните филми. Като цяло “0” предпочитат фантастиката, криминалните филми, кунг-фу, приключенските и фантастичните филми, базиращи се на научни изследвания. Още по-задълбочени изследвания показват, че “0” Rh+ гледат новини в някои следобедни часове. “А” имат силно изразена слабост към забавните програми и еротичните филми. Впрочем последните не трябва да бъдат прекалено груби. Най-фрапиращите порнографски филми се ползват с благоразположението на една малка част от “В” Rh+ и “АВ” Rh+. Последните са най-лошите телевизионни зрители, от всички кръвни групи. Трудно могат да бъдат задържани пред телевизора. Може би чрез рекламите, но и те трябва да бъдат високо естетични, какъвто е случаят във Франция и Италия, но не и в Япония.

Това е статистика. Три пъти повече от останалите, “В” виждат фантоми, призраци, привидения и други НЛО. Впрочем те преобладават сред множеството гледачи, психолози, астролози и съветници в подбора на кадри, т. е. специалисти по всички състояния на душата, въпреки че в тази област “АВ” Rh+ сериозно ги конкурира. Но когато става дума за млад и способен човек, освен горепосочените дарби, трябва да споменем също, че те имат склонност да считат брака за олимпийски стадион, т. е. обричат се на брак или на сериозна връзка, само ако партньорът е на висота.

По отношение на занимания, вкусове и чувства господин “0” си допада с госпожа “А”. Госпожа “0” се разбира отлично с господин “АВ”. Жената “В” Rh– и мъжът “A” Rh+, както и мъжът “В” Rh+ с жената “АВ” Rh+, са в прекрасни отношения. Същото се отнася за господин “В” Rh+ и някои дами от “0”. Ще имаме възможността да се върнем на всеки отделен случай, третирайки в детайли този проблем.

Активен
Elea
Гост
« Отговор #14 -: Октомври 28, 2012, 23:18:45 »

В областта на образованието, още от началното училище, преминавайки през гимназията и накрая през университета, изучаването на кръвните групи играе роля, която не е за пренебрегване, по отношение на професионалната ориентация на младите.

“Не става дума за предначертаване и насърчаване към точно определена професия, а за посочване на алтернатива и подходящи пътища”, каза преди 8 години японският министър на образованието, въвеждайки тази система. Тя позволява просто да се избегнат много грешки...

“Благодарение на подобна типология, всеки може максимално да използва своите качества, които невинаги се проявяват открито...”

Характерологичното изследване на кръвните групи разкрива тези качества, след което се избират подходящата програма и курс на обучение.

Същото е и в областта на спорта. Действително при състезанията по голф, по сумо, се взема под внимание кръвната група. Спортистите от “0” са най-добрите атлети. Те блестят изключително със скоростните си постижения. Спрямо останалите, “А” и “В” имат ярко изразени успехи на средни и дълги разстояния. Добрият играч на тенис на маса или шампионът колоездач ще бъдат no-скоро от “АВ”. От само себе си се разбира, че по време на международни състезания е необходимо да се осведомим за кръвната група на съперниците си. Дискретно, разбира се!

Докъде стигат японците? Тази мания за скритото послание, носено от кръвните телца, като че ли няма граници.

Един производител на презервативи от Кобе изменя своите модели в зависимост от кръвната група на потребителя и неговата партньорка. Всяка съдържателка на публичен дом, а и един заклет Дон Жуан, трябва да знае, че гейшата от “0” се впуска в оралните игри с най-голямо удоволствие в сравнение с всички останали групи.

Но да се върнем на сериозните неща. Днес вече е известно, че тайните японски служби са направили характерологични фишове за всички известни личности – политици и икономисти. Най-малкото, поне е очевидно, че при големите международни сделки всемогъщите японски тръстове също проучват чуждите си партньори. Когато имаш за цел да доминираш в света, трябва да се вземат точно тези мерки.

Най-динамичната и най-богата нация от края на XX век живее под знака и според закона Кетсу-еки-Гата. А влиянието на Япония е толкова глобално, първостепенно и значимо, че всички сме засегнати от него.

Ако се научим да разпознаваме и прилагаме точно и умело този непознат за нас метод, можем да се надяваме да постигнем техните успехи. Да овладеем едно положително оръжие, колкото индивидуално, толкова професионално и допълващо. Да се сдобием с едно неоспоримо предимство. Методът Кетсу-еки-Гата е дал резултати. Дори да има известни граници, като всеки метод за изучаване на характера, неговата ефективност и лекота при прилагането му го превръщат в идеално средство за използване, без да е необходимо да сме специалисти.

Кръвта, тази животворна течност, носи в себе си тайната на това, което сме, и на това, което можем да бъдем.

Отсега нататък ключът към тази тайна е достъпен и за нас.
Активен
Страници:  [1] 2 3   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright