Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Разчитане на Рождената графика  (Прочетена 26900 пъти)
Kery
Гост
« -: Септември 30, 2010, 14:13:44 »

Ще се опитам да дам обяснение на това как да разчетете основните неща в наталната си карта. Искам да отбележа, че това, което ще напиша не съм го чела в някоя книга и не съм се занимавала с астрология и изготвяне на хороскопи, а съм го събирала от интернет в опити за разчитане на моята собствена карта. За съжаление няма кой постоянно да разчита карти, така че това може всеки да го направи сам за себе си. Всъщност изобщо не е трудно, но е хамалогия  Усмивчица. Копирам едно хубаво обяснение от http://clubastrology.net/forum/viewtopic.php?f=17&t=1141&start=0

Цитат
Здравейте дараги начинаещи любители на Астрологията,

В тази тема искам а напиша една малка схема, по която всеки с някакви основни знания ще може да се ръководи и да си разталкува наталната си карта за себе си. Както сте забелязали в този форум не се изготвят хороскопи и затова не питайте за такава услуга. Тук сме за да се учим заедно и затова пускам тази тема.

Аз самия се уча също и затова ако някой има някаква критика нека да е сподели, ше се радвам на всякакъв сорт обратна реакция.

По натам ще се опитам да разгледам по същата схема и някои от датите който са почнати да бъдат разглеждани в темата Натална карта в Практикум по Астрология.И така, нека започнем от самото начало. Най важното за да можете да разгледате една натална карта са основните ви знания по астрология. Не нужно като начало да знаете всичко наизуст - достатъчно е да имате книга, в коята да можете да проверите каквото ви трябва. подобни книга са да кажем от поредицата на Марион Марч или подобни.
Следващата стъпка е да имате къде да си направите/изчислите наталната карта. Аз лично ви препоръчвам да ползвате за изготвянето на картата сайт като astro.com или най добре някоя компютърна астро програма, за да се избегнат грешки още при съставянето на картата. Искам и да отбележа, че ако ползвате Астро.ком изберете функцията Natal Chart Drawing, за да видите картата си с аспектите, а не интерпретациите на астро.ком. Не че са лоши, но са 'на парче', а ние точно това се опитваме да направим сега - да придобием цялостна представа за индивида - или за нас самите.

Много важно условие също е да имате точен час, без който всичко това е безсмислено.

_________________

Първите неща, които трябва да забележим в една карта са разбира се къде се намира Слънцето, Асцендента(изгряващия знак, най източната точка) и Луната на обекта който изследваме.

*Тези 3 неща представляват от 50 до 60% процента от същността на човек, вариирайки в различните етапи от живота му. След 30 фодишна възраст много често влиянието на Асцендента се увеличава, за сметка на Слънцето.*


И така стигнахме до съществената част - от тук на татък идва истинската работа, въпреки че тук написано ще ви се стори доста картако. Ще бъда максимално кратък и ще се опитам да напиша всичко добре синтезирано.


Започнете със Слънцето, в радикса ви (наталната карта) то символизира вашата вътрешна същност, идентичност и най вече вашето Его. Проверете източните си (книжките) и прочетете какво пише за слънце в съответния знак където се намира. Съветвам ви да прочетете всичко от край до край и да набележите някой основни точки.
Основен момент тук е да не се стряскате че почити всичко пасва за вас дори да прочетете и за съседен знак. Прочетете си за собствения слънчев знак, като си водите бележки под формата на ключови фрази и думи. Подредете ги в списък и ги препрочитайте за да отсеете само найстина точните попадения.

След като приключите със Слънцето, можете да преминете към Асцендента. Той отговаря за външния израз на Егото ви, вашета опаковка. ПРи него процедирате по същия начин.
Като резултат сега трябва да имате два списъка с ключови думи.

*Определен трик при тълкуването на думите от Слънце и Асцендент е значението на положението където се намират в определения знак. Ако са в първите 10 градуса на знака ще оказва малко влияние и предния знак, ако са посредата, съдържат истинската същост на знака в които се намират, и ако се намират в последните 10 градуса на знака, ще се чувства и влияние от следващия знак.*


По принципа, по който написахте думичките и изразите (характеристиките) за слънцето и асцендента сега продължете и със останалите планети до Юпитер. Планетите Уран, Нептун и Плутон са над-личносттни и поради бавното си движение влияят на цели поколения.
Най общите значения на планетите, като ви съветвам да си потърсите всичките значение от източниците, които ползвате, или от по старите теми в Астрология.
Луна - чувства и емоции
Меркурий - начин на изразяване и мислене, умствени способностти
Венера - любов, естетика, собственост и имужество, красота
Марс - енергия, агресивност, воля, страхове, предприемчивост

Сатурн и Юпитер имат по виши значения затова вече са далеч от така наречените лични планети, за тях следете добре значенията и си запишете думите по общо.


Сега вече трябва да имате събран един голям списък с характеристики под формата на думи и изрази. Те ще ви изглеждат много хаотични и разбъркани, но сега ще въведем ред в това.


Ключа към разгадаването на списъка е да откриете кои думи се отасят за едно и също нещо, тоест са съвместими и ще се разглеждат заедно, и кой нямат пресечни точки и няма да си влияят.
В предното изречение се крие истината, но ако ви изглежда малко неясно или трудно, ще се опитам да обясня по подробно с при мен по натам.
След като групирате думите в групи на влияние, ще започнете да виждате вече по общата представа за


Идва ред и на Аспектите - те са допълнителна светлина за да се разгадае взаимовръзката между планетите и кои от тях ще действат заедно и кои няма да си пречат или помагат. Ще напиша най общите значения на отделните видове мажорни аспекти:
(потърсете си отделно информация за орбиси, или се доверете на астро програмата си)

Съвпад(0): Планетите в съвпад обединяват своите енергии и действат често като едно цяло, това е доста силен аспект, но и често с противоречив характер. Характеристикте се допълват и усилват взаймно, но това прави противопоставянето на индивида на това с помоща на собствената си воля по трудно.


Опозиция(180): Това е противопоставяне на участващите планети, те ше действат противоположно една от друга. Енергиите им ше се сблъскват и ше се създава напрежение.


Тригон(120): Това е уравновесяващ и стабилизиращ елемент, предпазва от силни сътресения. Освен това и подтиква към известна доза мързел/без действие поради улесняващия ми характер. Хармонизиращ аспект.


Квадрат(90): Този аспект ни поставя в състояние на борба, не до такава степен явно напрежение, като опозицията, но въпреки това ни поднася трудности и пречки, които трябва да пеодолеем за да продулйим напред. Енергиите на планетите се сблъскват, но не си противостоят.


Секстил(60): Това е олекотяващ аспект, които се включва периодично и помага за преодоляването на трудостите. Също хармонизиращ аспек с по слабо въздействие.

(източникк в случая: “Конфигурации на аспектите” от книгата на
П.П. Глоба “Аспектариум")


Можете да приложите допълнителната информация, която дават аспектите към вече оформения списък и да видите какви промени се получават. Препоръчвам ви на този етап да преразгледате списъка и да провереите дали всичко има смисъл, да огледате комбинациите от думи ( или просто серии от думи, отансящи се за определена характеристика ако се допълват) за несъответствия. След това си го препишете на чисто и огедайте внимателно.
Трябва да има смисъл, ако поне сте го правили за себе си, или сте объркали нещо в процеса на работа.
Това е едно много добро обяснение на задачата ни.

Ето какво каза и наша съфорумка по въпроса:

Сега ако искате да се ориентирате по-лесно ще ви кажа един начин, представете си вашите карти като театър. Планетите всичките 10 са актьорите в този театър, знаците в които се намират това са ролите, които актьорите играят, а домовете в които попадат са декорите. Всеки дом съдържа в себе си сфери на живота. Както зодиакалните знаци се разделят на огнени, водни, въздушни, земни така домовете се разделят на домове на живота, материята, взимоотношенията, края. Както зодиите се разделят на кардинални, фиксирани и подвижни, така домовете се разделят на ъглови, следващи и падащи. Това че нямате планети в някои домове не означава, че някоя сфера в живота ви не е развита. Кери, прочетох че мислиш за странен факта, че няма планети в 1-ви дом. Никак не е странно, защото първи дом никога не е празен, там е асцендента, а с това и планетата която го управлява. Нищо че тя да речем на графиката се намира някъде далеч, далеч от първи дом. Той попринцип е много важен, защото първи дом в картата отговаря на ключовата думичка "АЗ" той ни показва какви искаме да бъдем, какви ни вижда света, как реагира той на нас и ние на себе си. Асцендентите започват да се проявяват след 30-тата година на човека. Аз също нямам нито една планета в пъри дом отразена в графиката си, но моя първи дом се управлява от Венера, защото асцендента ми е Везни. Домовете се управляват от планетите, господари на знаците на върховете им. Или с по прости думи казано, ако аз имах още 3 планети в първи дом, управител пак щеше да е Венера, защото Знакът в чиито градуси влиза начлния лъч на първи дом е Везни, който се управлява от Венера.

За аспектите нещата не са ми много ясни. Знам, че в ляво на картата са описани, но не знам кой знак какво означава. Триъгълника и квадрата ясно, но има други знаци, които не знам какъв аспект символизират. Ако някой може да хвърли малко светлина по въпроса ще е много добре  Можете да прочетете инфо за аспектите от тук: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3385.msg149531.html#msg149531
http://pims.ucoz.net/publ/natalna/rozhdeni_aspekti/39


Искам да наблегна на това, че картата не чертае бъдещето ни, а описва нашият характер и вътрешна същност.

Сега и аз ще дам няколко разяснения. Ще използвам картата на Емилиян, предполагам, че няма да има нищо против, като така ще разясним и малко от неговата карта УсмивчицаКартата е разделена на 12 дома и 12 зодиакални знака. В зависимост от това коя планета в кой знак и кой дом попада можете сами да потърсите информация за това какво означава това.

За целта трябва да знаем кой символ на коя планета отговаря, както и знаците на зодиакалните знаци. В ляво на наталната ви карта пише коя планета с какъв знак е изобразена.

Ето и за зодиите кой знак отговаря:


Сега лесно можете да потърсите информация за всичко. Давам пример с картата на Емилиян, като почна от самото начало:

Sun sign или в кой знак е било слънцето при вашето раждане - това определя зодията ви. Емилиян е зодия Везни (Libra). За характеристиките на всяка зодия можем да проверим на много места.

Асцендента на Емилиян е Скорпион. За това също има много информация в интернет. Доколкото виждам асцендента е в 4-тия градус, от първите 10º на знака, което означава, че има влияние и от предишния знак – Везни.
« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:17:14 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #1 -: Септември 30, 2010, 14:16:16 »

Следващото, за което анмерих инфо са лунните северен и южен възли.
Цитирам от тук: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=334

Цитат
Възлите на Луната не са планети, а са пресечните точки на орбитата на Луната около Земята със земната орбита около Слънцето. Посоката на движение на Възлите е обратна на часовниковата стрелка. Северният е възходящият възел (най- близката до Северния полюс точка), а Южният възел е низходящият възел (най- близката до Южния полюс точка). Те винаги се намират на разстояние 180 градуса помежду си. Позицията на Южния възел обрисува онези черти от нашия характер, които са били прекалено развити по време на миналите ни прераждания и обикновено вземат надмощие в нашия характер и в този живот и пречат на равновесието ни (това са качествета, от които трябва да се откажем). Когато предприемаме различни действия, без да осъзнаваме това, ние обикновено действаме според предопределената позиция от южния възел, защото сме свекнали да постъпваме по този начин, който е в наша полза. Но в този живот нашият опит ни показва, че подходът към различните ситуации от подобна позиция не дава резултати. В астрологията Луната управлява нашите чувства, настроения, зависимост, несигурност, чувство за принадлежност- тя управлява нашия емоционален живот и определя представата ни за самите нас, това е начинът, по който инстинктивно се възприемаме, независимо от онова, което показваме. Аз смятам, че Луната е най- важната планета в хороскопа, от гледна точка на нашата карма. Като следваме напътствията на Луната и по този начин възвърнем равновесието в нашия емоционален живот, ние изминаваме дълъг път в посока към успокояване на вътрешния стрес и възвръщане на самоувереността в личния си живот.

Приятели, предлагам Ви списък с разположението на Северния лунен възел(Южният възел се намира в противоположния знак), според годината на раждане, с помощта на който сами можете да определите мястото на Лунните си възли във Вашия хороскоп. След като определите къде се е намирал Северният лунен възел (в кой знак ) по време на Вашето раждане , прочетете какво влияние оказват върху вашия характер двата възела.

ПОЛОЖЕНИЕ НА ВАШИЯ СЕВЕРЕН ЛУНЕН ВЪЗЕЛ
В следващата таблица отдолу определете периода, който
включва рождената ви дата. Вашият северен лунен възел е
разположен отдясно на този период.
10 Май 1899 - 21 Януари 1901 -Стрелец
22 Януари 1901 - 21 юли 1902 -Скорпион
22 юли 1902-15 януари 1904 -Везни
16 януари 1904 - 18 септември 1905 -Дева
19 септември 1905 - 30 март 1907 -Лъв
31 март 1907 - 27 септември 1908 -Рак
28 септември 1908 - 23 март 1910 -Близнаци
24 март 1910-8 декември 1911 -Телец
9 декември 1911 - 6 юни 1913 -Овен
7 юни 1913-3 декември 1914 -Риби
4 декември 1914-31 май 1916 -Водолей
1 юни 1916-13 февруари 1918 -Козирог
14 февруари 1918-15 август 1919 -Стрелец
16 август 1919-7 февруари 1921 -Скорпион
8 февруари 1921-23 август 1922 -Везни
24 август 1922 - 23 април 1924 -Дева
24 април 1924 - 26 октомври 1925 -Лъв
27 октомври 1925 - 16 април 1927 -Рак
17 април 1927 - 28 декември 1928 -Близнаци
29декември 1928 - 7 юли 1930 -Телец
8 юли 1930 - 28 декември 1931 -Овен
29 декември 1931-24 юни 1933 -Риби
25 юни 1933-8 март 1935 -Водолей
9 март 1935 - 14 септември 1936 - Козирог
15 септември 1936 - 3 март 1938 -Стрелец
4 март 1938 – 12 септември 1939 – Скорпион
13 септември 1939 – 24 май 1941 – Везни
25 май- 1941 – 21 ноември 1942 – Дева
22 ноември 1942 – 11 май 1944 – Лъв
12 май 1944 – 13 декември 1945 – Рак
14 декември 1945 – 2 август 1947 – Близнаци
3 август 1947 – 26 януари 1949 - Телец
27 януари 1949 – 26 юли 1950 – Овен
27 юли 1950 – 28 март 1952 – Риби
29 март 1952 – 9 октомври 1953 – Водолей
10 октомври 1953 – 2 април 1955 – Козирог
3 април 1955 – 4 октомври 1956 – Стрелец
5 октомври 1956 – 16 юни 1958 – Скорпион
7 юни 1958 – 15 декември 1959 – Везни
16 декември 1959 – 10 юни 1961 – Дева
11 юни 1961 – 23 декември 1962 – Лъв
24 декември 1962 – 25 август 1964 – Рак
26 август 1964 – 19 февруари 1966 – Близнаци
20 февруари 1966 – 19 август 1967 – Телец
20 август 1967 – 19 април 1969 – Овен
20 април 1969 – 20 ноември 1970 – Риби
3 ноември 1970 – 27 април 1972 – Водолей
28 април 1972 – 27 октомври 1973 – Козирог
28 октомври 1970 – 10 юли 1975 – Стрелец
11 юли 1975 – 7 януари 1977 – Скорпион
8 януари 1977 – 5 юли 1978 – Везни
6 юли 1978 – 12 януари 1980 – Дева
13 януари 1980 – 24 септември 1981 – Лъв
25 септември 1981 – 16 март 1983 – Рак
17 март 1983 – 11 септември 1984 – Близнаци
12 септември 1984 – 6 април 1986 – Телец
7 април 1986 – 2 декември 1987 – Овен
3 декември 1987 – 22 май 1989 – Риби
23 май 1989 – 18 ноември 1990 – Водолей
19 ноември 1990 – 1 август 1992 – Козирог
2 август 1992 – 1 февруари 1994 – Стрелец
2 февруари 1994 – 31 юли 1995 – Скорпион
1 август 1995 – 25 януари 1997 – Везни
26 януари 1997 – 20 октомври 1998 – Дева
21 октомври 1998 – 9 април 2000 – Лъв
10 април 2000 – 12 октомври 2001 – Рак
13 октомври 2001 – 13 април 2003 – Близнаци
14 април 2003 – 25 декември 2004 – Телец
26 декември 2004 – 21 юни 2006 – Овен
22 юни 2006 – 18 декември 2007 – Риби
19 декември 2007 – 21 август 2009 – Водолей
22 август 2009 – 3 март 2011 – Козирог
4 март 2011 – 29 август 2012 – Стрелец
30 август 2012 18 февруари 2014 – Скорпион
19 февруари 2014 – 11 ноември 2015 – Везни
12 ноември 2015 – 9 май 2017 – Дева
10 май 2017 – 6 ноември 2018 – Лъв
7 ноември 2018 – 4 май 2020 – Рак
5 май 2020 – 18 януари 2022 – Близнаци
19 януари 2022 – 17 юли 2023 – Телец
18 юли 2023 – 11 януари 2025 – Овен
12 януари 2025 – 26 юли 2026 – Риби
27 юли 2026 – 26 март 2028 – Водолей
27 март 2028 – 23 септември 2029 – Козирог
24 септември 2029 – 20 март 2031 – Стрелец
21 март 2031 – 1 декември 2032 – Скорпион
2 декември 2032 – 3 юни 2034 – Везни
4 юни 2034 – 29 ноември 2035 – Дева
30 ноември 2035 – 29 май 2037 – Лъв
30 май 2037 – 9 февруари 2039 – Рак
10 февруари 2039 – 10 август 2040 – Близнаци
11 август 2040 – 3 февруари 2042 – Телец
4 февруари 2042 – 18 август 2043 – Овен
19 август 2043 – 18 април 2045 – Риби
19 април 2045 – 18 октомври 2046 – Водолей
19 октомври 2046 – 11 април 2048 – Козирог
12 април 2048 – 14 декември 2049 – Стрелец
15 декември 2049 – 28 юни 2051 - Скорпион

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ в ОВЕН
Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти: независимост; осъзнаване на собствената същност; вяра във вътрешните импулси; смелост; конструктивен интерес към себе си; скромност в даването; грижа за себе си.
Качества, от които трябва да се освободите, за да можете да си помогнете да направите живота си по- лек и радостен: да се виждате през очите на другите; отказ от безкористността;да бъдете господин или госпожа Приятният; обсебеност от честността и справедливостта; пристрастност към външната хармония; манталитета :”каквото почукало- това се обадило”.
Ахилесовата пета на хората със Северен лунен възел в Овен е, че не съзнават своята обсебеност от идеята за справедливост.
Капанът, който трябва да избягват, е да не се увличат от безкрайно търсене на едно идеално, ангажирано приятелство. Чувството за цялостност, което те търсят, може да бъде постигнато само в индивидуален план. Онова, което не бива да забравят е, че няма никога да получат достатъчно одобрение от другите, за да могат да бъдат себе си. В определен момент те трябва да поемат риска и да се насочат към дейности, които наистина имат значение за тях. Иронията е , че когато веднъж се отправят в тази посока, ще привлекат към себе си подходящи хора, които да ги подкрепят.
Онова, което наистина искат тези хора, е да изпитат щастие, хармония, справедливост и да получат поддръжка от партньора, с който живеят. За да постигнат това, те трябва да станат партньори на самите себе си. Като опознаят себе си, те започват да правят неща, които наистина им носят радост и подпомагат тяхното развитие, за да се почувстват по- силни , уверени и подкрепяни. Ако се отнасят по- честно към себе си, те ще почувстват баланса и справедливостта, които търсят. Само тогава, те магат да създадат една здрава връзка, в която двама души се отнасят по еднакъв начин един към друг, без да се чувстват ограбвани.
Тези хора трябва да вършат работата си в зависимост от собствените си импулси, без да бъдат ограничавани от желанията на другите. Те са водачи, новатори, пионери. Необходима им е професия, която да им осигури достатъчно независимост, за да следват собствените си инстинкти. Те успяват в областите, в които се изисква инициатива и независими действия: хирурзи,техници, предприемачи, спортисти.
Изцелителните твърдения, които биха им помогнали са: “Когато вярвам в себе си и следвам импулсите си, всички печелят”;Преди да мога да поддържам другите, аз трябва да се науча как да се грижа за себе си”;Най- добре помагам на другите, като не забравям своята идентичност”;”Няма нищо лошо в това човек да не е приятен през цялото време”; “Чувството за равновесие и сила идва, когато съм честен/а към себе си”.
Изцелителни стихове, които ще помогнат на тези хора да променят своята склонност на зависимост от другите към способност да се осланят на собствените си импулси, които са здраво свързани с любовта и могат да ги поведат в правилната посока са:
“Можеш да прочетеш всички книги, които някога са били написани.
Можеш да молиш всеки около себе си да ти покаже Пътя.
Може да изучиш мистериите на света, дълго време скривани.
Но не трябва да се осланяш на никой друг за слава, не трябва да зависиш от хората, за да видиш Пътя...
Остави книгите настрани- премини отвъд разума. Повярвай на Светлината в себе си, за да те направлява през болката, и защото ти си единственият, който може някога да разбере какво е необходимо, за да бъдеш цялостен...”

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ в ТЕЛЕЦ

Качества, които трябва да развивате, за да развиете скритите си дарби и таланти: лоялност;осъзнаване на границите; осъществяване на проекти стъпка по стъпка; чувство за собствена стойност; осъзнаване на личните ценности; търпение;честност в изразяване на собствените и чуждите нужди; използване на петте физически сетива за по- пълна наслада от живота; благодарност;осъзнаване на факта, че майката Земя се грижи за вас; всиопрощение; упоритост.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен:привличане от критични ситуации;прекалена загриженост от делата на другите хора; нетърпение; неподходящи емоции; склонност за осъждане на хората; прекалена заетост с психологическата мотивация на другите; съпротива при обединяване на личните желания с тези на другите;силни емоции;разрушаване на цялото, за да се премахне една негова част; склонност към принудително завладяване.
Ахилесовата им пета е склонността им да търсят своята стойност чред другите (“Мога да ес чувствам добре само когато другите ме ценят”), което може да ги вкара в капана на едно безкрайно търсене на сродна душа.
Онова, което наистина искат тези хора, е да се слеят енергийно с някой друг и да чувстват взаимния приток на сили. Те търсят пълно и постоянно обвързване. Нуждаят се от партньор , на който могат да разчитат да се грижи за всичките им материални нужди, а те да задоволяват неговите емоционални нужди (или обратното)- една връзка, изпълнена с енергия, която дава сили и на двамата и ги прави напълно зависими един от друг. За да могат успешно да се изградят такива взаимоотношения, те трябва да умеят да правят разлика и да намерят човек с подобна енергия и ценности. Споделените цели трябва да бъдат чувствани като вътрешно ценни за всеки от тях като индивид. За да се осъществи това, те трябва първо да открият собствените ис ценности, да станат силни сами за себе си, да знаят какво искат и да се настроят да разберат какво е значимо и истинско за тях. Предизвикателството е да установят своя собствена енергийна система и да открият кои са те като индивиди. Тяхната енергия ще става все по- силна и те постепенно ще започнат да привличат хора с подобна енергия, с които да имат успешни приятелства.
Хората със Северен възел в Телец успяват в професиите, които са съзвучни с онова, което смятат за истински ценно- най вече във физическите аспекти на живота, които им носят радост и печалба:фермерство, строителство, инженерни професии, готварство или учители по физкултура. Притежават естествен афинитет към психологията, но все пак са по- добри, когато използват талантите си, за да изградят нещо в реалността, което развива чувството им за стабилност.
Изцелителните твърдения , които биха им помогнали са:
“За да спечеля трябва да се трудя бавно и упорито, стъпка по стъпка.”; “Когато живея съобразно собствените си ценности, се чувствам добре със себе си.”; “Майката Природа ми дава енергията, от която се нуждая”;”Когато задоволявам собствените си нужди и нуждите, които другите са изразили, аз създавам една стабилна основа за връзките си.”;”Ако се чувствам удобно, значи съм на прав път.”;”Онова, което другите мислят за мен, не ме интересува.”
Изцелителната песен, която ще помогне на хората със Северен възел в Телец да се концентрират върху себе си, за да станат по- силни и да намерят спокойствие , като по този начин ще намерят спокойствие и ще повишат самочувствието си може да бъде следната:
“Моят приятел се разболя, нуждаеше се от внимание и аз реших да му стана медицинска сестра. Сърцето ме заболя, когато той каза, че се забавлявам. Не това беше целта ми. И тогава си спомних: Задоволи първо своите желания, царството небесно. И се обърнах към душата си, и вече толкова време се чувствам силна.Светът отново се подреди.Задоволи първо своите желания, защото вътре в тебе е царството небесно!”


« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:17:27 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #2 -: Септември 30, 2010, 14:18:08 »

Цитат
СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ в БЛИЗНАЦИ

Качества, които трябва да развивате, за да развиете скритите си дарби и таланти: здравословно любопитство;задаване на въпроси, за да разберете какво мислят другите;поглед върху двете страни на всяка ситуация;такт;логика;изказване на вътрешното раздвояване;положителен подход към живота и към другите хора;съзнателни действия за повдигане духа на околните;използване на подход, който не е заплаха за околните, когато изразявате идеите си;Слушане;отвореност към нови идеи и преживявания; търсене на фактологична информация преди вземане на решение.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен:Самодоволство;надменност;приеман
 
СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ в РАК

Качества, които трябва да развивате, за да развиете скритите си дарби и таланти: Да забелязвате и признавате чувствата си; съчувствие; окуражаване и подкрепяне на другите; Изграждане на собствените основи и сигурност; честно разкриване на чувствата и причините за несигурност; смирение;приемане на слабостите и променливите настроения на другите, без да бъдете осъдителни;съсредоточаване върху собствените ви чувства
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен: необходимост да контролирате всичко и всички; поривът да поемате отговорност без да разбирате ситуацията; игнориране на процеса, прекалена съсредоточеност върху целта; да се чувствате изцяло отговорни за всичко; да криете чувствата и страховете си в интимните взаимоотношения;да вършите неща, за да спечелите уважението или възхищението на другите;загриженост за чувствата на другите и пренебрегване на вашите собствени; да вършите онова, което е приемливо според обществото, а не да бъдете изцяло искрени в действията си; да смятате, че нещата трябва да бъдат трудни, за да бъдат важни.
Ахилесовата пета на тези хора е тяхното желание да контролират(“Ако само можех да ги накарам да направят това и това, щях да се отпусна и да проявя слабост”) Но истината е, че те никога ен могат да контролират ситуациите или другите хора достатъчно, за да чувстват сигурност. Когато се опитват да бъдат отговорни за ситуациите в живота на другите хора, без никой да ги е молил за това, те по неподходящ начин узурпират отговорностите на другите хора. Капанът, който трябва да избягват, е да не изпадат в едно безкрайно търсене на признание(“Ако само другите могат да осъзнаят моя принос и погледнат на мен с уважение, аз мога да започна да изпитвам положителни чувства към себе си.”).Но това е бездънна яма: другите никога няма да покажат достатъчно признание, за да могат те да се почувстват задоволени. Само когато те признаят вътре в себе си важността на приноса, който имат за дадена ситуация (когато са помогнали на другите) , ще започнат да чувстват пълнота. Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да имат авторитет, за да се чувстват сигурни и да си позволят да бъдат уязвими. В определен момент те трябва да ес възползват от шанса и да позволят на другите да научат истината за това, кои са и какво чувстват: тяхната несигурност, страхове да не бъдат отхвърлени или изоставени и чувството за неадекватност. Иронията е, че когато позволят на другите да видят кои са в действителност, накрая започват да се чувстват в пълна сигурност, защото с разкриването на своите чувства те са поели отговорност за себе си на едно по- дълбоко ниво.
Онова, което наистина искат тези хора е да могат да упражняват контрол във всяка област на своя живот през цялото време. Те изпитват неутолима жажда да мислят, че имат сила да успеят. За да постигнат тази цел обаче, те трябва да загубят усета за собствената си несигурност и да споделят истината за себе си с другите. Признаването на несигурността ще им даде стабилна основа, от която могат да постигнат успех във външния свят, защото вече няма да им се налага да влизат в битка със себе си, като се опитват да подтиснат и скрият чувствата си. Това им дава спокойствие, вътрешна сигурност, която ще им помогне да постигнат целите си. А когато осъзнаят собствените си чувства, те ще могат да разберат и чувствата на другите. И докато ги разбират правилно и имат желание да помагат, те ще срещат поддръжката, от която се нуждаят и която ще им помага в техния път. Тези хора притежават дарба да се грижат за другите и да ги поддържат: следователно всяка професия, която им дава възможност да се грижат за околните (физически, духовно или емоционално), ще бъде удоволствие за тях. Добрият избор включва работа в областта на храненето (ресторанти, хотели, домакинство и т.н.), поправки по домовете и работа в къщи. Те също се справят много добре, когато продават или инвестират в недвижима собственост. Но в тези случаи трябва наистина да използват своите инстинкти и да следват шестото си чувство. Те имат също здраво и точно чувство за бизнес и невероятни способности да сключват сделки и да се справят със заплетени преговори. Те инстинктивно знаят как да завършват нещата и да успеят в бизнеса. Но когато професията им включва използване само на находчивостта в бизнеса, те не са щастливи, защото това е прекалено “сухо”за тях. В професията си те трябва да използват своите бизнес инстинкти само като основа, за да се отнасят към другите по един практичен, разумен от финансова гледна точка начин.
Подходящите изцелителни твърдения за тези хора са:”Когато се опитвам да контролирам нещата, губя.”; “Когато споделям своите чувства, печеля.” ; “Печеля, когато призная способността на другите да поемат отговорност за собствения си живот.” ; “Няма нищо лошо, ако позволя на другите да видят чувствата ми.”; “Всичко е наред, дори и ако не винаги и във всичко успявам.”; “Никой не може да пренебрегва моите чувства”.
Изцелителната песен, която може да вдъхнови и окуражи родените със Северен Лунен възел в Рак да поемат рискове и да показват слабите си места ; да разкриват чувствата си и по този начин да отворят себе си за емоционално удовлетваряващите взаимоотношения, които желаят е: “Изглежда, че единственият път, по който мога да открия къде точно се намирам, е да бъда честен за това , какво изпитвам към хората, които обичам. Промяната ще направи всичко толкова ясно. Поеми риска и чакай магията. Дълъг, дълъг е Пътят към дома. Там, откъдето аз идвам. Но вече съм на Пътя! Израстването започва да разчупва всичко, което си мисля, че зная. Да се върна отново... На Пътя към дома!

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ в ЛЪВ

Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти:индивидуалност;желание да бъдете в центъра на вниманието;следване повелите на сърцето;развиване на волята;ентусиазъм; самоувереност; поемане на риск;сближаване с “детето “ у другите;радост от живота, забавления;приемане на живота като игра;вяра, че можете да постигнете всичко.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен: желанието да бъдете като другите, за да ви харесват;стремеж към избягване на емоциите; равнодушие; очакване другите да ви подтикнат към действие; пренебрегване на онова, което наистина се случва; желание да се сдобиете с още информация, преди да предприемете действия; прекалена мечтателност; стремеж да избягвате споровете.
Ахилесовата пета на тези хора е в необходимостта да чувстват, че хората от тяхната среда ги приемат.(“Ако само мога да бъда в синхрон с живота и да не се различавам от другите, хората около мен неизменно ще ме подкрепят и това ще ме направи щастлив”) Но подобно мислене е бездънна пропаст: техните приятели никога няма да им окажат достатъчно подкрепа, за да изпъкнат като индивидуалисти и да се възползват от вълнуващите възможности, които животът предлага. Те трябва да станат най- добри приятели на себе си и да имат кураж да се движат в посоката, която ще им донесе щастие.
Капанът, който трябва да избягват е да не се поддават на склонността си непрекъснато да търсят информация.(Ако само знаех достатъчно, щах да се чувствам уверен и щях да предприема съзидателни действия.”) Те никога не смятат, че са достатъчно информирани, за да предприемат успешни активни действия, така че продължават да се движат с групата и да чакат щастието да ги открие. Истината, която трябва да осъзнаят, е, че в определени моменти трябва да поемат риск и да започнат да изграждат собственото си щастие. След като започнат да действат и да коват съдбата си, знанията, от които се нуждаят, за да успеят, ще дойдат при тях без усилия.
Онова, което наистина искат тези хора е да получат любов. Необходимостта, която изпитват – да чувстват изпълнената с обич енергия на другите, е почти неутолима. За да премине тази енергия успешно в техния живот, те трябва първо да дадат своята любов, като доставят радост на другите, а те знаят как да поставят близките си в центъра на вниманието и да ги направят щастливи. Като използват своето въображение, за да доставят радост на другите, те си създават “публика” или приятелска група, която ги приема, подкрепя и обича. Най- точният барометър, който ще покаже дали са “на пистата” са ръкоплясканията и одобренията на другите. Когато доставят радост на другите и това е в съзвучие със собствените им общочовешки идеали – те постигат радостта от това да знаят, че са във водовъртежа на живота.
Подходящи за тези хора са професиите, които изискват творчески усилия. Да забавляват хората (певци, актьори, танцьори и т.н.) импресарска дейност или друг начин да бъдат в центъра на сцената освобождава тяхната невероятна творческа енергия по един конструктивен начин, който доставя радост на всички. Други добри възможности са дейностите, свързани с деца, игри и спорт. Тези хора притежават дарбата да бъдат безпристрастни – могат вярно да усетят каква е “играта”. Тази склонност да се гледа обективно на нещата е предимство, когато се използва като помощно средство за постигане на цели, доставящи радост на другите. Но ако те ес заемат с професии, за които обективността е цел (научен работник, откривател, инженер, техник и т.н.), техният живот може да се окаже лишен от жизненост и радост. Те са по- добри, когато използват тази своя природна дарба в различни творчески проекти.
Изцелителните твърдения, подходящи за тях са:”Единственият човек, който може да изгради моето щастие, съм аз.”;”Щом се забавлявам, значи живея.”;”Когато следвам импулсите на детето в мен, аз печеля.”; “Печеля, когато действам активно, за да постигна онова, което искам.”; “Когато се обърна към детето в себе си, всички печелят.”; “Когато доставям радост на другите, се чувствам близък с тях.”
Изцелителната песен за хората със Северен възел в Лъв е предназначена да помогне на тези хора да се срещнат с детето в себе си и по този начин да се сдобият с повече самоувереност и стимул, от който се нуждаят, за да изградят собствената си съдба: “Понякога се питам, дали когато се раждаме можем да видим своята съдба- кристално чиста- пред себе си, дали преди да потънем в света около нас, ние знаем какво ес крие вътре в душите ни.
Бъди детето, което беше, бъди детето, което беше, преди да те завладее светът, преди да ти каже неща , които не са истина. Бъди детето, което беше, бъди детето, което беше”.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ в ДЕВА
Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти:съпричастност с другите;внасяне на ред в живота;създаване на режим;съсредоточаване върху живота тук и сега; състрадание; поведение, с което да бъдете в услуга на другите; анализиране и категоризиране; придобиване на по- голяма самоувереност чрез опита;скромност;поемане на рискове и преодоляване на страховете; забелязване и оценяване на подробностите.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен: склонност да бъдете жертва; объркване и дезориентация; избягване на планирането; пристрастеност (към наркотици, алкохол, прекомерен сън, мечтателност и т.н.); склонност към крайности; прекалена чувствителност; съмнения в себе си; чувства на неадекватност; отдръпване от живота;бездействие, нежелание да се ангажирате; склонност да се предавате лесно.
Чувството , че са жертви е ахилесовата пета на тези хора. (“Ако другите не ми обръщат непрекъснато внимание и не са изпълнени със съчувствие към мен, значи някой ме използва.”) Но това е бездънна яма: другите никога няма да ги окуражат достатъчно, за да преодолеят своето вътрешно усещане за безпомощност и параноя. Само когато погледнат вътре в себе си, ще открият какво поведение трябва да си изградят, за да се изпълнят с положителна енергия и да ес сдобият с цел. Капанът, който трябва да избягват, е да не се окажат въвлечени в едно безкрайно търсене на човек, който да ги спасява или направлява, на когото могат сляпо да вярват и да се доверяват. (“Ако само мога да се оставя в неговите ръце, Бог ще подреди живота ми.”) Но животът им е показал, че вътрешният отказ няма да направи света извън тях по- продуктивен и подреден. Единственият начин, по който те могат да постигнат целите си, е да организират своя живот по правилния начин, за да се чувстват силни и незастрашени. Онова, което не бива да забравят ,е,че никога няма да се чувстват достатъчно уверени, за да се втурнат в света около тях и трудът им да започне да дава резултати. В определен момент те просто трябва активно да започнат да участват в живота. Истината е, че когато станат действени и научат какво им помага да успеят, те ще постигнат самоувереността, която са търсили.
Това, което наистина искат тези хора е да се скрият под сигурния чадър на личната си връзка с Вселената. Те желаят да се заслонят в нещо по- голямо от тях, което ще ги подкрепя и ще им помага да придобият едно по- силно усещане за своята идентичност. Те изпитват неутолимата необходимост да живеят в спокойствие и да бъдат цялостни. Но за да постигнат успешно тази своя цел, те трябва да се обърнат към другите и да ес научат да бъдат от полза. Когато пренасочат вниманието ис от собствените си страхове към света и към момента, в който живеят, те лесно могат да видят как да възстановят реда в своя хаотичен живот.
От тези хора става чудесни лекари, зъболекари, медицински сестри, санитари, защото тези професии им дават възможност да използват изцелителната си енергия по един практичен начин в полза на другите. Психолози, лечители, диетолози, счетоводители, организатори, занаятчии също са подходящ избор за тях. Те имат добра “карма”, свързана с професията, и се разбират със своите колеги и подчинени. Могат да изпълнят за един час задача, която ще отнеме на друг човек пет часа. Те трябва да се стремят към ситуации, в които фактът, че си вършиш работата, се цени, а не просто да работят на почасово заплащане. Друга причина, поради която изцелителните професии са отличен избор е, че при тях се срещат с психически и физически проблеми. Областите, където успехът зависи толкова много от обръщането на внимание на подробностите, изискват тези хора да се съсредоточат и да останат в настоящето. А процесът на създаване на ред ги освобождава от психическия стрес. Те притежават състрадание и талант да виждат в по- широк план. Този дар от миналите животи за духовна осъзнатост е предимство, когато активно участват в постигането на реални резултати.
Изцелителните твърдения за тези хора са:”Аз съм единственият човек, който може да внесе ред в тази ситуация, така че защо да не го направя.”; “В този живот не бива да се чувствам като жертва.”; “Когато се отдръпвам от събитията, аз губя; когато имам активно поведение, печеля.”; “Когато се съсредоточавам и имам план, цялата Вселена ми помага по пътя към успеха.”
Изцелителната песен, която ще им помогне по- безболезнено да се концентрират върху детайлите около тях и да стъпят здраво на краката си във физическия свят, и ще им повдигне самочувствието, за да преминат към съзидателни действия тук и сега може да бъде следната: “Защо си обезкуражен, когато трябва да ес отдръпнеш, това само те отвежда по- близо до света. Животът винаги поднася онова, от което се нуждаем. Да се отказваш и да страдаш или да го надмогнеш и да се освободиш!
А ти...
Използвай онова, което имаш сега. Можеш, ти си там, където трябва. Гледай всички, не само себе си или мен, и се насочи към следващата стъпка напред, и кагато го направиш- ще бъдеш свободен!


« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:17:37 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #3 -: Септември 30, 2010, 14:18:58 »

Цитат
СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ ВЪВ ВЕЗНИ

Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти: сътрудничество;дипломатичност и такт;по- пълно осъзнаване на чуждите нужди;липса на егоизъм: подкрепяне, без да очаквате нищо в замяна; създаване на ситуации, от които да печелят всички;споделяне;да виждате през очите на другите; изразяване на собствената идентичност.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен:импулсивност;безсмислена упоритост; липса на осъзнаване необходимостта от подкрепа на другите;егоцентризъм;липса на добра преценка по отношение на парите; очакване другите да се държат по определен начин; безразличие за това как околните гледат на вас; нежелание за компромиси; изблици на гняв;прекалена загриженост за оцеляването.
Ахилесовата пета на тези хора е нуждата им да съзнават своя егоизъм. (“Моето оцеляване зависи от това да се погрижа първо за себе си и другите да направят така, че нуждите ми да бъдат задоволени, независимо от техните тревоги.”) Но това е бездънна яма:ако те чувстват, че другите трябва непрекъснато да задоволяват нуждите им, за да се чувстват сигурни и обвързани с тях, ще открият , че все повече ще се нуждаят от все повече енергия и внимание, просто за да се чувстват добре. Те имат нужда от партньори, на които могат да дават, които ще се чувстват толкова енергизирани, че по естествен начин ще започнат да пълнят чашата им с признание. Удовлетвореността лежи в обвързването с хора, които могат да видят истинската им същност, да ги оценят и да им отвърнат със същото. Капанът, който трябва да избягват, е да не се отдават на безкрайно търсене на независимост. (“Ако съм достатъчно самоуверен, ще мога успешно да се свързвам с другите и няма да се чувствам толкова самотен.”) Животът е показал на тези хора, че постиженията и независимостта не им дават чувство за завършеност. Онова, което не бива да забравят е, че никога няма да имат достатъчно добре развито чувство за Аз-за, за да станат част от един отбор. В определен момент ще трябва да поемат риск да загубят себе си, в името на това, да подкрепят друг човек. Веднъж като започнат без егоизъм да подкрепят някой друг, ще почувстват радостта и блаженството от блясъка на истинския си Аз.
Онова, което наистина искат е да имат стойност, да бъдат център на внимание, да попадат в различни житейски ситуации и да са заобиколени от хора, които да подхранват енергията им. За да постигнат това, те трябва отново да изместят своето внимание от тях самите и да открият природата на хората, които са били привлечени от тях. След като веднъж определят кои хора наистина им се възхищават и искат да ги подкрепят, и започнат да подхранват тяхната енергия, тогава енергията, която се връща към тях, ще създаде желаната ситуация.
Тези хора са фантастични съветници, дипломати и умиротворители. Те имат талант ясно да виждат и успешно да изразяват идентичността на човек А пред човек Б (и обратно) по начин, който създава взаимно разбиране и честни, хармонични компромиси. Те успяват и в области, които са свързани с красотата и изкуството, могат много добре да забавляват другите или да бъдат обществени говорители, когато тяхната цел е да повдигат духа, да енергизират и да вдъхват увереност на публиката. Те са изключително надарени и могат да имат успех – едновременно материален и в личностен план- във всяка професия, която включва поддържаща роля. Тези хора имат вътрешен талант за независимост и водачество благодарение на собствената им осъзнатост на тях самите като отделни личности. Когато използват таланта от миналите си животи за постигане на мир и установяване на справедливост за другите, техните вътрешни способности създават положителни резултати. Но ако се стремят към професии, които имат за цел собствената им независимост, може да се разочароват и никога да не почувстват, че са постигнали целта си. Когато използват силната си идентичност в подкрепа на другите те ще получат чувство за вътрешна удовлетвореност и завършеност.
Изцелителните твърдения, които са подходящи за тези хора са:”Когато се концентрирам върху подкрепата на другите, се чувствам уверен.”; “Когато успешно стимулирам самоувереността у другия човек, и двамата печелим.”; “Когато екипът има успех, и аз печеля.”; “Когато споделям с другите, имам повече.”
Изцелителната песен, която ще им помогне да прехвърлят вниманието си към по- дълбоко разбиране на другите и да ги вдъхнови да им помагат по начин, който ще им даде чувство на любов и завършеност, за които те винаги са копнели, е:
“Твоят брат опитва, но става слаб да избута камъка до върха на планината. Камъкът е тежък и за да успее, му е нужна малка помощ. Можеш ли да вдигнеш едната си ръка от своя камък, за да му помогнеш, с този товар той скоро ще се сгромоляса...
Хайде, хора, поставете се на негово място. Събудете се ,хора, и вижте гледната му точка. Хайде,хора, помогнете му с всичко, с което можете днес, защото всичко, което можете да получите, е онова, което сте дали!

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В СКОРПИОН

Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти: самодисциплина; избиране на конструктивна промяна; освобождаване от всичко, което води до застой и липса на енергия; освобождаване от ненужните вещи; наслаждаване на нещата, без да е необходимо да ги притежавате;приемане на подкрепа от другите (идеи, пари , възможности); наслада от високорисковите ситуации, които ви карат да се чувствате живи; осъзнаване на чуждата психология (желанията, исканията, нуждите и мотивите на другите); отвореност към партньорство, подкрепа и обединяване на сили с другите.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен: пристрастеност към удобството и нежелание за промени;желание да притежаваш; прекалена склонност към натрупване и собственост; премисляне на минали решения; упоритост; обърканост вследствие на сексуални апетити; непрекъснато правене на нещата по един и същи начин (най- трудният), макар другият да е по- лесен; съпротива на промяната и на чуждите мнения.
Ахилесовата им пета е удобството.(“Целта на живота ми е да се чувствам удобно; нуждая се от много вещи, за да оцелея.”). Това може да ги въведе в капана на безкрайното желание за натрупване. (“Когато накрая имам достатъчно пари и вещи, аз ще се чувствам добре и ще мога да се свържа с другите.”) Подобно мислене води до застой на всички нива: материално, физическо, умствено, емоционално и духовно. Опитът в живота им е показал, че никога не получават достатъчно, за да се чувстват удобно при правенето на промени, които ще добавят виталност в техния живот. Родените с тази позиция на Северния лунен възел трябва да рискуват да загубят настоящото си удобство, за да постигнат по- висока степен на сила и жизненост.
Онова, което не бива да забравят,е,че никога няма да имат достатъчно пари и лична собственост, за да си мислят, че могат да си позволят да се свържат с друг човек и да чувстват, че имат достатъчно за задоволяване на всичките си нужди. В определен момент те просто трябва да ес освободят от тревогата за себе си и да вложат цялата си сила в партньорство. Когато накрая се свържат с друг, връзката, която взаимно им дава сила, може да ги направи богати!
Онова, което наистина искат тези хора,е пари. Те искат да натрупат достатъчно финансово състояние и материални вещи, за да изпитат чувство на удобство и стабилност и да започнат да живеят истински. За ад постигнат това, те трябва да имат желание да бъдат партньори с другите, да откриват онези, които имат подобни стойности и източници (пари или талант), които да споделят с тях.
Ако тези хора използват своите таланти, за да подсилят енергията на партньорите си и истински се свържат с другите в тим, вместо да поддържат чувства на разделение (моите пари/твоите пари,моите ресурси/твоите ресурси), резултатът може да бъде една по- голяма финансова възвръщаемост и за двете страни. Като не действат, сякаш изпълняват договор, водени от разбирането , че ще получат процент от печалбите, те ще могат да се концентрират върху увеличаване енергията и силата на техните партньори по такива начини, че чувствата на другия човек да увеличат успеха на тима. Когато става въпрос за финансови ангажименти тези хора ще направят по- добре ако питат своите партньори кое ще бъде честно, защото другите ги ценят повече, отколкото те ценят себе си.
Те могат да бъдат невероятни редактори, тъй като имат способност да се вмъкват в умовете на другите, да разпознават техните намерения и да осветляват въпроса по ясен начин. Те имат талант да подобрят проектите и бизнеса на околните и когато правят това, другият човек щедро им се отплаща. Това може да бъде особено силно изразено, ако работят с парите на другите – като например в банковото дело, застраховките или инвестициите. Те са също и отлични психолози (като помагат на другите да се променят, те могат също да се променят). Тези хора ще се справят добре и като съветници по инвестициите или в други сфери, които изискват навлизане в детайлите. Те имат вътрешна дарба да бъдат старателни и решителни, което може да доведе до трайни резултати. Когато използват даровете си от миналите си животи като средство за постигане на стабилност в кризисни ситуации, тяхната зависимост създава среда, която е удобна и безопасна за всички засегнати. Но ако започнат работа в професии, в които не може да има промяна и това изисква те да не израстват, а само да поддържат някого, разбиранията им скоро ще закостенеят и те могат да се объркат, а животът им да се лиши от виталност. Те са по- добри в професиите, които са ориентирани към проблемите или включват непрекъсната апромяна и развитие, тъй като това им носи вълнение и потенциал з алична еволюция.
Изцелителните твърдения, подходящи за тези хора са: “Ако избера промяната, това ще увеличи жизнеността ми.”;”Когато избера енергизираща промяна, аз печеля; когато избера застоя, аз губя.”;”Алтернативата на промяната е застоят.”;”Когато давам сила на другите, те могат да видят своята стойност.”; “Когато се вгледам дълбоко в ценностите и мотивите на другите, аз зная на кого да вярвам.”
За изцелителната песен , която може да развие способностите на тези хора да разпознават енергията, която имат, като приемат промяната и успешно се комбинират с другите, за да си дават взаимно сила и да си помагат; да се възползват от новите възможности, които животът им носи, могат да бъдат следните стихове:
“Какъв е смисълът да стоиш на едно място? Твоята мечта е истинска, но не и формата. Онова, което ти носи радост в живота днес , може да се сбъдне по различен начин! Протегни ръцете си към небето. Поздрави новото, което идва в живота ти днес. Животът го е изпратил точно на теб, защото ти си готов за него. Но трябва да изоставиш онова, което вече не ти е от полза. Трябва да го изоставиш, време е да поемеш напред...”

Здравейте приятели,
Докато чета за Лунните възли все повече се убеждавам, че както всеки Зодиакален знак има енергиен център в нас, така и Лунните възли, макар и да не са физически тела, а точки на пресичане на орбитата на Луната около Земята с орбитата на Слънцето, те също всички участват в енергийното ни тяло и ни въздействат всички , макар че "нашите " лунни възли ни въздействат най- силно. Особено силно го почувствах при настоящото прочитане на тази ценна книга. Затова ви препоръчвам да не се задоволявате само с едно прочитане на това, което е писано за "вашите" възли, тъй като отначало е трудно да се проумее написаното. Ако искате наистина да имате полза от прочетеното, прочетете го няколко пъти. Още по- добре ще е да прочетете всичко за всички възли и да го почувствате в себе си.
« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:17:48 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #4 -: Септември 30, 2010, 14:19:23 »

Цитат
СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В СТРЕЛЕЦ

Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти: осланяне на интуицията, пророчески способности и невидимо напътствие; да говорите от позицията на висшата осъзнатост;спонтанност – развиване на чувство за свобода и желание за приключения; директна комуникация, освободена от цензуриране;вяра в себе си;прекарване на определено време сами и сред природата; търпение; интуитивно слушане- способност да се чуват посланията зад думите.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен: непрекъснато премисляне на това, което имат предвид другите; нерешителност; безкрайно търсене на нова и нова информация; Казване на онова, което другите искат да чуят; неоценяване на интуитивното познание за сметка на логиката; клюкарство; нетърпение – желание да се получат незабавни отговори; вяра в чуждите възприятия, вместо в собствените- включително и възприятията на другите за вас самите.
Ахилесовата им пета е необходимостта им от сигурност. (“Ако мога да разбера какво другите хора мислят и след това да кажа подходящото нещо, за да могат те да се съгласят с моите идеи, аз винаги ще се чувствам сигурен.”) Това може да ги въвлече в капана на едно безкрайно търсене на информация. (“Ако можех само да получа достатъчно факти, щях да мога д аоткрия истината и след това ще зная какво да правя.”) Но това е бездънна яма: те никога няма да могат да четат в мозъците на другите хора достатъчно добре, за да бъдат сигурни, че ще кажат правилното нещо. Те трябва да спрат да се опитват да контролират , и да се осланят на собствената си интуиция. Вярата и действията от позицията на собствената им истина им носи цялостност, която ще привлече към тях подходящите хора, за да им помагат да спечелят сигурността и спокойствието на ума, от които се нуждаят.
Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да имат достатъчно информация, за да знаят каква е истината. В определен момент родените с лунен възел в Стрелец просто трябва да отидат отвъд логиката, да се осланят на интуицията и да действат така, както по- висшата истина им казва. По ирония на съдбата, когато имат вяра в духовните напътствия, те ще се сдобият с правилен поглед за онова, което се случва около тях.
Онова, което наистина искат тези хора, е да се чувстват обвързани с другите, докато дълбоко в душата си остават себе си. Те искат пълното съгласие на всички около тях – всеки да разбира тяхната гледна точко, да ги приема и подкрепя и да оценява позитивната им мотивация. За да постигнат това. За да постигнат това, те се опитват да манипулират хората да мислят по техния начин. Като използват таланта си да разбират другите тези хора си мислят, че техните правилни думи ще накарат другите да променят мислите си и да се съгласят с тях. Но това не дава резултати; за да постигнат тези цели, те трябва да съсредоточат вниманието си отново върху своята истина.
Когато родените със Северен възел в Стрелец изричат думите, които интуитивно чувстват, ситуациите, в които се намират, се изпълват с хармония. Ако живеят и говорят от позицията на Висшия си Аз, неподходящите хора около тях се отдръпват и се появяват нови, чиито виждания са по- съвместими с техните. Когато действат в съзвучие с Висшата Истина, другите, които са настроени по подобен начин, ги разбират със сърцето си и се оказват най- надеждните приятели, тъй като споделят същите духовни ценности.
Тези хора имат силна интуиция и са превъзходни в психичните области като предават информация и служат за канал на другите с помощта на интуитивната си осъзнатост. Те могат също да имат огромен успех в ситуации, които включват взаимоотношения с чужди държави. Те са най- щастливи и имат най- голям финансов успех, когато използват таланта си да намират разрешения. Добрите избори за тях са: адвокат, религиозен или духовен водач, преподавател, издател или работа в рекламата. Във всяка от тези дейности те ще представят идеи на масовата публика или кауза, в която вярват. Тези хора имат вътрешен талант да разбират мислите на другите, така че могат да предвидят вероятните резултати – онова, което е “написано на камъка”. Когато изричат своите истини, те преминават през интуитивен процес и естествените им комуникативни способности създават ситуация, от която печелят всички. Но ако работят в професии, където разбирането и съобщаването каква е целта на другите трябва да бъде краен резултат, те може и да не успеят. Преподаването на точни науки или писането на проекти, които са свързани по- скоро с фактите, отколкото с вдъхновението, могат да ги накарат да чувстват безпокойство и страхове да не бъдат неочаквано наранени. Те се чувстват по- добре, когато използват вътрешно присъщите си способности за писане или говорене като средство за изразяване и осъществяване на по- висшите истини.
Изцелителните твърдения, подходящи за тези хора са: “Когато следвам собственото си чувство за истина, аз печеля.”; “Моята интуиция ще ми покаже правилния път спонтанно, така както събитията се случват.”; “Когато позволя на другите да бъдат себе си, аз съм свободен.”; “Когато вярвам на интуицията си и изричам онова, което мисля в момента, аз печеля.”
За изцелителна песен , която може да помогне на родените със Северен възел в Стрелец да придобият самочувствие и да ги окуражи подсъзнателно да повярват, че е необходимо да следват вътрешния си глас, вместо своя ум , да се научат да повярват в позитивните духовни сили, които ги заобикалят- необходимото условие да се свържат отново със спокойствието на ума, което са търсили, са:
“Сега съм тук и изобщо не беше трудно да се превърна в това, което виждам, защото вярвах на сърцето си, което е много повече от думите- но аз трябваше да дам моя дял. Връщайки се назад, аз си спомням, че най- трудно от всичко беше да рискувам цялото си същество, нужна ми беше толкова Вяра...”

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В КОЗИРОГ

Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти: самоконтрол; поглед върху живота от позицията на възрастен;самоуважение;ориентираност към целта;разумни подходи към разрешаването на проблемите;спазване на ангажиментите и обещанията;освобождаване от миналото; грижа за себе си;поемане на отговорност за успеха.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен: зависимост; лесна промяна на настроенията; несигурност , която води до бездействие; ограничаване в резултат на страх; използване на миналото , за да се избегне настоящето; изолация- прекарване на твърде много време в къщи; липса на самоуважение; избягване на личния риск; контролиране на другите чрез прекомерна емоционалност.
Ахилесовата пета на тези хора е, че не съзнават своята зависимост. Желанието, което ги изпълва (“Ако няма някой, който да се грижи за мен, няма да оцелея.”) може да ги заведе в капана на едно безкрайно търсене на сигурност. (“Ако само мога да имам достатъчно здрава основа, ще се сдобия с енергията, от която се нуждая, за да поема отговорност за своя живот.”) Те развиват емоционална зависимост от другите, което насилва хората да ес превръщат в основа на тяхната сигурност. Но това е бездънна яма: те никога няма да бъдат достатъчно сигурни, за да се почувстват в безопастност, и затова никога няма да спечелят сигурността, от която си мислят, че се нуждаят, за да се превърнат в способни възрастни и да поемат отговорност за своя живот. Това, което не бива да забравят, е, че в определен момент те трябва просто да рискуват, да поемат отговорност за последствията. Когато тези хора видят една цел, която е изключително важна за тях, и започнат да работят за постигането й, те се сдобиват със самоуважението и куража, от които се нуждаят, за да живеят отговорно. Факт е, че след като веднъж поемат отговорност, те се чувстват сигурни и могат да контролират собствената си съдба.
Онова, което наистина искат е една среда, където да се чувстват сигурни, защитени, да усещат, че за тях се грижат и ги обичат- място, на което чувстват, че изцяло принадлежат. За да постигнат това, те трябва да имат желание да се отърват от идеята, че едит спезиален човек или група хора може да им осигури това, само защото те си мислят, че се нуждаят от него. Вместот това те трябва да поемат отговорност и да постигнат онова, което им е необходимо. Като преследват една цел, която ги зарежда с енергия, или като открият идеал или сбор от принципи, които изграждат тяхното самоуважение, те ще развият чувство, че принадлежат към всяка ситуация, в която попадат. Те трябва да открият един център зад своите разпилени емоционални нужди и тези на хората около тях. Когато те влязат в съзвучие с по- висшите принципи или духовни вярвания, се чувстват защитени и енергията им се подхранва.
Тези хора преуспяват като началници- ръководството, говоренето пред публика, политиката и предприемачеството са добър избор за тях. Другите искат да им помагат за постигането на целите им, тъй като те се отнасят към подчинените си с разбиране. За да постигнат успех във всяка област, тези хора трябва да бъдат отговорни за собствената си частица от пъзела. Освен това хората с тази възлова позиция имат прекрасно развити способности да изпитват съчувствие. Те винаги разбират чувствата на другите и когато използват тази способност, за да управляват една ситуация, тяхната чувствителност окуражава хората да им помагат с добра воля и ентусиазъм. Но ако започнат работа в професии, където крайната цел е да се грижат за хората, те често се оплитат в чувства на безпомощност, защото не могат да се справят със ситуацията. Тези хора се чувстват по- добре в професии, които са ориентирани към задачи, или постове, които им помагат да използват своята чувствителност, за да организират другите да работят с необходимата любов в името на определена цел.
Изцелителните твърдения, подходящи за тези хора са: “Не мога да контролирам другите, но мога да контролирам себе си.”; “Като се освободя от миналото, аз се справям по- ефективно с настоящето.”; “Когато поема отговорност, аз печеля”; “Когато уважавам себе си , съм на правия път.”; “Не трябва да завися от никой друг да се грижи за мен.”; “Мога да поема отговорност в тази ситуация.”; “Аз съм отговорен за вътрешния си мир.”
За изцелителна песен, която може да насочи вниманието на родените със Северен възел в Козирог към по- голяма смелост и да им даде кураж да се отърсят от ограничаващата безопастност на дома, който познават и да постигнат един нов дом на великолепно себеосъществяване, могат да послужат следните стихове:
“Чувствал ли си се някога като мен, да знаеш, че трябва да продължиш напред и да предприемеш следващата стъпка към нещо ново? Ти не можеш да погледнеш отвъд реалността, в която се намираш. Страхуваш се да се освободиш, защото вътре в себе си знаеш- няма връщане там, където вече си бил.
Реалността , в която се намираш, не работи в твоя полза. Освободи се от миналото и продължавай да вървиш. Мислиш, че напускаш дома си? Не,не! Ти се прибираш, ти се прибираш, ти се прибираш у дома!”

« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:17:59 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #5 -: Септември 30, 2010, 14:19:45 »

Цитат
СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти:обективност (поглед върху цялостната картина); желание за приятелство; вземане на решения от полза за всички; желание да се споделят нетрадиционни идеи; желание да ес работи в името на общочовешки каузи; активно участие в живота та обществото; осъзнаване на равнопоставеността; обвързване с другите като индивиди, независимо от техните конкретни роли (градинар, лекар, любим човек и т.н.); създаване на ситуации, които са благоприятни за всички; осъзнаване на уникалността на останалите хора.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен:инат; правене на промени, само за да упражнявате власт; склонността да поемате рискове (в романтичните връзки или хазарт); желание и упоритост; непрекъсната нужда от одобрение;склонност към мелодраматизъм; правене на онова, което се очаква, вместо следване повика на сърцето; необуздана страст – отиване в крайности; неосъзнаване важността на другите; горделивост, основана на страха.
Ахилесовата пета, която трябва да осъзнаете е нуждата ви от одобрението на другите. (“Моето оцеляване зависи от това дали другите ще ме одобрят.”) и разбирането, че ако те получат оценката на другите това означава, че са на правия път. Но това е една бездънна яма: тези хора никога няма да получат необходимото им одобрение, за да се чувстват удовлетворени или свободни да бъдат себе си. В действителност одобрението на другите е фалшив барометър. Те трябва да рискуват действията им да бъдат посрещнати с неодобрение, но да останат верни на собствените си нестандартни идеи, за да могат да развият едно по- дълбоко и удовлетворяващо чувство на самоуважение. Капанът, в който могат да попаднат е едно безкрайно търсене на възможности за поемане на риск- особено в любовта.(“Ако имам щастлива любов, тогава ще се чувствам завършен и ще мога да предприема действия в името на цялото човечество.”) Но ако те не балансират тази романтична енергия с ежедневните си ангажименти по изпълнение на някаква общочовешка кауза, жинотът им става прекалено напрегнат и те неизменно разрушават истинските взаимоотношения, които толкова силно желаят.
Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да се чувстват достатъчно свободни да се посветят на човешките тревоги, освен ако не забравят личните си желания. Когато добавят своя невероятен талант за постигане на успех в каузи, свързани с цялото човечество, техните усилия ще дават енергия и положителни емоции на всички засегнати. Истината е, че когато посветят себе си на по- значима цел, те ще открият, че Вселената ще им помогне да постигнат пълнота и в личния си живот. Те не бива да забравят старата поговорка:”Внимавай какво ще поискаш, защото може и да го получиш!”
Онова , което наистина искат , е любов: да бъдат обожавани и в центъра на вниманието на някой друг, който им отговаря със същата страст. За да постигнат тази цел, те трябва да се научат как стоят нещата в действителност- да обявят пред Вселената какво искат и да позволят на живота (в подходящия момент) да доведе при тях онези хора, които ще ги оценят и ще ги обичат. Те трябва да се научат да приемат любовта естествено- да бъдат нащрек, да се възползват от възможностите и да се отнасят по подходящ начин към онези, които идват в техния живот с обич. Ако отделят време, за да бъдат с хора, които мислят като тях, свободно да изразяват нестандартните си идеи и очаквания за бъдещето, при тях идват хора, които могат да бъдат любими и приятели и да им дават необходимата подкрепа. Когато те изразяват своите алтруистични мечти, животът ще им изпрати тези специални хора, които да ги заредят с романтична енергия.
Родените с тази позиция на възлите постигат успех, когато са в група, защото така могат да създадат отворени и хармонични взаимоотношения. Техните интереси не са пристрастни и затова успяват да правят онова, което е най- добро за групата като цяло. Те имат успех при преследване на идеалистични каузи или общочовешки цели, в които вярват. Те са добри в областите, в които се изисква обективност, те имат успех като учени, астролози, електротехници, техници, компютърни експерти или във всяка дейност, където способността да виждаш бъдещето и да го свързваш с настоящето е предимство. Те имат успех и се чувстват щастливи в дейност, която предлага на обществото новаторски идеи. Тяхната работа дава положителни резултати, когато използват правилно творческата си енергия и могат да предвиждат нещата до тяхното завършване. Работата в радиото или телевизията е друга област, за която имат вътрешно присъщ талант. Освен това имат невероятен творчески заряд и са готови да вложат ентусиазъм, страст и сурова енергия, за да свършат нещо. Когато използват своята решимост, те дават на хората енергия, кояго ги кара да ес стремят към по- висши каузи с благотворно влияние. Ако обаче навлязат в професия, където са в центъра на вниманието, а изборът им не се основава на някакви по- висши принципи(например филмова звезда, шеф на корпорация, военен или политически лидер), това ги поставя в затруднение и ги прави неспособни да се свързват с другите на принципите на равнопоставеността. Те са по- добри в областите, в които могат да използват уменията си в името на важни за човечеството каузи.
Изцелителните твърдения , които са подходящи за тези хора са: “Когато се освободя от упоритостта, аз печеля.”; “Когато върша онова, което е добро за всички, аз печеля.”; “След като веднъж реша какво искам, Вселената ще ми го даде.”;”Не е необходимо да доминирам над другите, за да се чувствам добре.”
Изцелителната песен, която ще насочи вниманието им към цялостната картина- естественият ред и време в живота и ще им даде силата да се освободят от своята упоритост, за да могат да осъзнаят естествения път, по който ги води Вселената, да вървят по него и да превръщат мечтите си в реалност, са:
“Защо пречим на собственото си щастие, защо пречим на живота? Опитваме се да решим какво е грешно и какво е вярно с нашите глупави човешки умове!
Слънцето изгрява всяка сутрин, и залязва всяка вечер. И през нощта се появява Луната, но тя не е Слънце. Тук има система и ред и той се отразява на всичко около нас. Защо не повярваме в законите на живота, те никога не могат да ни разочароват!

Жан Спилър е известна по целия свят като водещ и перспективен астролог, на когото може да се вярва. Информацията по-долу е от неговата книга
"Астрология на душата", където са изчерпателно разтълкувани всички качества , които трябва да се развият, за да открие личността своите дарби и таланти и тези, от които трябва да се откаже, за да направи живота си по- лек и радостен.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В РИБИ

Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти: да не осъждате другите; състрадание;отказ от безпокойството в името на висшата сила; освобождаване на съзнанието чрез медитация и размишления върху себе си; съсредоточаване върху духовната пътека; вяра в положителния изход; признаване връзката с Вселената; приветстване на промяната.
Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по- лек и радостен: прекалена тревога; прекалена склонност към анализи; обсебващо безпокойство;, преувеличаване важността на детайлите; крайни реакции в началото; Търсене на грешките – обвиняване на другите; прекалена тревога да не се допускат грешки; желанието да бъдете Г-н или Г-жа Идеалният; оставане в неприятни ситуации; липса на гъвкавост.
Ахилесовата пета на тези хора е непреодолимата им нужда от ред. (“Моето оцеляване зависи от това всичко да бъде подредено според моето виждане как трябва да тече животът и как другите трябва да се държат”). Това може да ги въвлече в капана на едно безкрайно търсене на перфектност (“Ако само хората около мен можеха да бъдат малко по- съвършени, ще мога да се отпусна и да им вярвам.”) Но това е бездънна яма: Тъй като животът и другите хора никога не са в статично състояние или перфектен ред, за да могат тези хора да се чувстват сигурни, техните очаквания ги довеждат до непрекъснато напрежение и безпокойство. Поради това, че животът и другите никога не са достатъчно идеални, за да могат хората със Северен възел в Риби да се отпуснат и да спрат да контролират, те непрекъснато отлагат доверието и радостта. Това, което не бива да забравят, е да приемат, че планът на Вселената е по- добър от техния и нещата се развиват по правилния начин, независимо как им изглежда на тях. Единственото място , където те могат да създадат идеален ред, е в самите себе си, като повярват в по- висшата сила и в това, че всичко наистина е подредено.Когато тези хора сляпо вярват въ Вечността и приемат, че всичко е в името на тяхното висше щастие, те внезапно започват да осъзнават цялостната картина на живота и да чувстват как всичко работи в тяхна полза. Тогава могат да се избавят от желанието си за контрол и да си позволят д абъдат щастливи.
Онова , което наистина искат е да бъдат прави през цялото време и всичко да бъде перфектно, в смисъл, че те и останалите трябва да следват плана 100% от времето. Те искат всички да бъдат в пълно, идеално съзвучие с този план и смятат, че той е най- правилният. Първо, те трябва да приемат, че не знаят какъв точно е планът. Затова те трябва да се освободят от строгото физическо и материално планиране и да се съсредоточат върху по- голямата, духовна проницателност. Като вярват и се отдават на мъдростта на висшата сила, те могат да следят житейските обстоятелства с убеждението, че онова, което се развива пред тях, е наистина част от плана. Тогава всичко ще им се изясни. Те ще се изпълнят със спокойствие и ще се чувстват в съзвучие с плана, защото тяхната духовна проницателност е енергията на перфектността, която търсят. Те се чувстват добре, когато са с просветлено съзнание и изпитват чувство на единство с целия живот. Понякога те наистина изпадат в подобно великолепно състояние и чувстват силната си връзка с Вселената. Целта на техния живот е да задържат това състояние и да го направят част от ежедневието си.
Тези хора трябва да имат собствено пространство или офис. Те работят много добре сами и удоволствие им доставят проекти, които включват откривателство и работата се върши самостоятелно (като изследване, работа с книги или компютър). Те успяват в професии, които включват индивидуално преследване на духовната истина, например работа и живот в манастир. Те могат да бъдат фантастични художници, занаятчии, актьори или музиканти – да показват съкровените си мечти пред другите. Те са добри и когато са в помощ на други хора, тъй като работят добре и зад кулисите. Ако работят на нормален работен ден, те трябва да отделят време, за да бъдат сами и да размишляват. Притежават вътрешна дарба да забелязват отличителните детайли и да анализират значимата информация. Когато използват тези таланти от миналите си животи като основа за постигане на мечтите си, вътрешната им практичност също ще им помогне. Но ако започнат работа в професия, където вниманието е насочено върху детайлите, подробния анализ, перфектността или точността (като счетоводство или статистика), те ще започнат да изпитват безпокойство и тревога. Тези хора ще се чувстват добре, когато тяхната професия е съсредоточена върху проявата на далновидност, която им дава сила да използват практическите си умения, за да я превърнат в реалност.
Изцелителните твърдения, които са подходящи за тези хора са:”Всичко е наред и се развива така, както трябва.”; “Божественото духовно управление винаги е правилно.”; “Когато се отпусна и повярвам в Бог, аз печеля.”; “Оцеляване ми не е заплашено от безредието.”; “Това не е моя работа, това е работа на Бог”.
Изцелителната песен, която нежно може да промени подсъзнанието на родените със Северен лунен възел в Риби към разбиране на цялостната перфектност и естественото развитие на всичко около тях и да събуди техните духовни качества, и им позволи да прегърнат един по- спокоен и възприемащ подход към живота могат може да е:
“Ако просто нищо не се получава и се препъвам, когато почти съм стигнала, искам всичко точно сега и си мисля – ако само можех... Ако само можех...
И тогава си спомням:Всичко в живота е добро, дори и да не го разбираме...
Всичко идва при теб навреме, затова запомни: Всичко се развива...както трябва!”

« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:18:10 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #6 -: Септември 30, 2010, 14:20:36 »

А ето и интерпретация на Лунните възли според домовете, в които попадат:

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 1 ДОМ ЮЖЕН - В 7

Този индивид е тук, за да върви през опитностите, които поставят предизвикателства на Аза. В минали въплъщения той е попадал в капана на зависимостта от независими хора. Прекарвайки твърде много време като се опитва да помогне на другите да разберат себе си, той никога няма да спре да разсъждава върху това как същите тези ситуации и обстоятелства са изиграли важна роля за неговата собствена идентичност. В резултат на това, че поставя акцента извън себе си, сега на него му е трудно да разбере кой всъщност е той. Това е особено силно, ако Нептун се намира близо до Асцендента.
Тези възли сочат минали въплъщения, в които индивидът потапя своята идентичност в делата на другите. Бракът и партньорството са толкова дълбоко вкоренени в неговия манталитет, че търсенето на собствения му Аз постоянно преминава през очите на другите. Затова позволява на техните мисли и мнения за него да повлияят собственото му чувство за идентичност.
Накрая трябва да се освободи от игото да бъде всичко за всички и в светлината на собствените си вибрации да установи кой наистина е той. Трябва да избяга от сянката на другите. Душевните му спомени за сътрудничество и колективна работа са толкова силни, че всеки път, когато се опре на тях, в действителност изоставя себе си в името на другите. Неговият Северен възел в 1-ви дом сега му донася ясното съзнание, че по някакъв начин е загубил идентичността си. Обзет от желанието да се хареса той е направил себе си отражение на една идеална противоположност на собствената си природа. Желанието му да излезе от себе си му причинява много болка, без да наранява в същото време тези, които са в близост до него.
Накрая трябва да се научи как безболезнено да приеме ролята на водач. Това е изключително трудно, защото в много минали животи е имал опита на подчинен. Жертвал е себе си, за да може другите да постигнат своите цели.
Всичките му основни преживявания се въртят около едно покорно примирение. Сега най-голямото му потенциално израстване е да утвърди себе си без да отхвърля напълно ползата от брака и партньорството. Когато осъзнае всичко, което е жертвал, посредством влиянието на Южния възел, твърде често той се превръща в екстремист, чувствайки, че едно съществуване потиска друго. Така той започва да фокусира всяка частица от жизнената си енергия около стремежа по-скоро да води, отколкото да бъде воден. Усещайки инстинктивно, че ахилесовата му пета е в това, че в брака позволява да бъде поставен в позиция, от която да го използват, той развива склонността да се превръща в твърде самоуверен. Опитва се да вземе твърдо решение за това какво чувства по отношение на онова, което е загубил.
За да постигне щастие в настоящия живот трябва да се научи как да балансира по равно собствените си нужди с тези на другите около себе си. Той не трябва да се опитва умишлено да ускорява своето израстване и независимост, проумявайки, че най-красивото цвете има нужда от време, за да разцъфне, защото само плевела расте бързо.

Знакът, в който се намира Южния възел, показва начина, по който в минали инкарнации индивидът е претопявал себе си в другите.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ ВЪВ 2 ДОМ ЮЖЕН В 8

Индивидъдвидът с това разположение на възлите пропилява голяма част от жизнената си енергия в тъмната страна на живота. В минали въплъщения е имал тайни, на които сега посвещава по-голяма част от времето си, пазейки ги грижливо. Най-голямото му затруднение е да се опитва да води безупречен живот, тъй като неговата низша същност е изключително мощна.
Той се стреми към светлината, но с всяка извървяна към нея стъпка, болката от обремененото му с вина подсъзнание блокира пътя му.
Имал е много предишни преживявания при затворени врати, където зорките очи на обществото не са могли да проникнат. Той дори се приспособява към въображаеми измамни обстоятелства, които не са съществували преди. В действителност изпитва докъде се разпростират ценностите на другите и въпреки, че много хора имат възможност да го познават отблизо, никой не би могъл да го познава добре. Вътрешно е много напрегнат, защото се страхува другите да не отключат тайните му вратички; тъй като добре знае, че подкопава всичко, до което се докосне. Въпреки това притежава самочувствието да вярва, че всичко ще бъде добре, независимо от това, накъде ще го отведат авантюристичните му приключения.
Тъй като този индивид все още не е утвърдил своето собствено ценностно усещане, той отчаяно се опитва да изучава ценностите на другите. По този начин, без да иска, отклонява другите от тяхната посока и затова може да представлява заплаха за всички, които са му близки. В минали въплъщения е разрушил много от собствените си ценностни системи и сега трудно разбира защо другите ценят нещата, които правят. Той няма основен принцип в този живот и така без да губи нищо се чувства свободен да си присвоява принципите на другите. Обикновено това е придружено с такъв изтънчен маниер, че е изключително трудно да се разбере.
Съществува също силен остатък от сексуална злоупотреба. Той се е научил да мисли за своята сексуалност като за своя сила, използвайки я като опора, на която да стъпи, за да спечели богатството на другите. При жените това е историята на Далила или Мата Хари, чиято необикновена сексуална сила отклонява и най-силните мъже от техните специални мисии. При мъжа много от жизнената енергия се разпилява в сексуални проекти. Той не я използва като сила, както жената, но това му дава увереност, че всичко е наред с неговото его. Интересно е, че сексът никога не е цел, а винаги средство. В бартерната система на взимане и даване, сексуалната привлекателност или отзивчивост се превръща в разменна монета срещу друга ценност.
Индивидите с това разположение на възлите лесно стават ревниви. Те постоянно желаят да изтъргуват местата си с който и да е, само да има по-зелен заден двор, освен това твърде често чувстват, че сексът е една добра цена за цялостно внимание, което евентуално могат да получат. В минали въплъщения този индивид се е чувствал отбягван от обществото. Сега, когато е далече от благосклонността, той е като малко дете, изгубило се в снега, надничащо през прозореца на ярко осветена колиба, с надеждата, че някой ще го пусне да влезе.
Не е много прозорлив, желаещ незабавно да се освободи от болката си, почти не забелязва, че скача в нагорещения тиган на огъня.
В сегашното си детство изпитва страх от смъртта, като че ли тя сама по себе си ще бъде логичното наказание за всичките му минали злодеяния. Той се обръща към утехата, където и да е тя, тъй като неговата преданост не еволюира дотам, че да му се гласува пълно доверие.
Той съхранява чувството, че трябва да се бори за нещата, от които се нуждае, тъй като още няма усещането, че ги е заслужил. Когато не успява да достигне по-светлата страна на живота, тайно обвинява другите за своите неблагополучия. В много редки случаи този индивид трябва да превъзмогне останалите от минал живот престъпни наклонности и остатъци от магьосничество. Само при една правилна преценка на положението на Северния му възел във 2-ри дом може да създаде същността, която ще го води към едно ново прераждане.
Тук спомените от минал живот трябва да бъдат изкарани на повърхността и след това напълно елиминирани в този 8-ми дом на смъртта, преди душата да прогресира в една нова схема от ценности.
Индивидът трябва да се научи да изгражда и развива това, което е истински значимо за него, разбирайки ясно, че онова, което е постигнато по почтен път, е много трудно да се запази. Той не може да очаква да расте благодарение усилията на другите, тъй като ако желае да прекоси моста, трябва да заплати таксата за това от собствения си джоб. Реализирайки това, колкото по-бързо израства, толкова повече вратата на светещата колиба ще се отваря за него, полюшвайки се, не чрез благосклонността на другите, а защото го е заслужил!

Знакът, в който се намира Южния възел, сочи начините, по които миналите въплъщения са докарали индивида до положение да бъде прекалено зает с работите на другите. Знакът, в който се намира Северния възел, показва начините, по които сега той може да изгради един по същество нов и значим за него живот, утвърждавайки собствената си ценностна система.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 3 ДОМ ЮЖЕН В 9

Това положение на възлите представлява карма, свързана с взаимоотношенията. Индивидът е тук, за да се научи как да впише множеството от хора и идеи в обсега на своя мироглед. Южният възел в 9-ти дом показва къде е бил акцента на растежа в минали животи. Буквално милиони часове са посветени на трупане на много мъдрост. Повечето е постигнато чрез саможертва, особено радостта от значимите връзки с другите. Така че голяма част от душевното израстване може да бъде завършено като на първо място се развие усещането за свобода без граници.
В настоящия живот индивидът е свързан по навик с миналото си усещане за свобода, което чувства, че трябва да задържи, но не може съзнателно да си спомни защо.
От време на време чувства непреодолима страст да посещава различни хоризонти, защото някъде в неопределената далечност е дъгата, която той гони. Мисловен скитник, постоянно пътешестващ през огромния простор на своето съзнание, той се спира само за отдих на всеки оазис, предлагащ временно убежище от неспокойния му порив.
Винаги, когато търси нещо ново, на него му е трудно да определи точно какво е то. Любопитен е да разбере защо другите се озадачават. Тук се крият и някои от големите му кармични уроци. Той трябва да се научи как да си взаимодейства с хората. Въпреки че може да има щастлив брак или близка връзка, все пак запазва спомена си за ергенството. Той трябва да се научи как да приспособи живота си, така че да пасне в точната тайна пролука, свързваща го с всички други животи около него.
Начините, по които осъществява своите връзки и комуникации, постоянно ще минават през различни тестове. Най-накрая той ще се намери заплетен в една мрежа от хора, така че всички знания, придобити в предишни животи ще могат да бъдат практически вложени.
В настоящите си взаимоотношения той се чувства разстроен, тъй като няма достатъчно пространство за движение. Това обграждане с хора около него накрая ще потуши склонностите му от миналия живот да бъде неуловим и неясен и вместо това ще го научи на изкуството на точната комуникация. Той е много ангажиран с ценностите на сексуалността, чувствайки се длъжен да побеждава всяка власт, която тази сила упражнява върху него. Сега ясно вижда присъствието на висшия и низшия Аз и трябва кармично да се пребори с разкъсването си между двата.
Индивидът е по-малко ангажиран с печалбата, отколкото със защитата срещу загубата. Той ужасно се страхува да не загуби свободата, с която е свикнал в минали въплъщения; все пак трябва да рискува такава загуба, ако възнамерява да борави с човечността. Колкото по-скоро желае да предприеме риска, толкова по-скоро ще е готов да получи своята най-голяма награда.
Накрая той издига себе си посредством целенасочено изучаване и четене и въпреки че е свикнал с неофициални методи на учене, този път и официалното образование ще бъде това, което ще му даде всичко взето заедно.
Тази позиция на Лунните възли често води до конфликтни бракове, тъй като индивидът е склонен да търси извънбрачни връзки, чрез които да изработи разбирането си за лични взаимоотношения, което трябва да развие. Един от най-големите уроци е да се научи да консолидира своята енергия, тъй като всеки път, когато чувства порив за прогрес, той има навика да оставя свободните краища да се веят след него.
Животът му има широк обсег не само в сферата на познанието, но също и в десетките хиляди хора, които среща и множеството места, през които минава.
Накрая ще добие известност като Вестителя, раздаващ на всички, които имат нужда, определеното късче информация, което като манна небесна пада в скута им, точно когато са гладни.
Всъщност той е учител на учителите, тъй като въпреки че не е много търпелив в класната стая, е способен да предава информация, където и когато е необходимо. Обича да прави това, защото то удовлетворява миналата му нужда от движение. Като такъв, той никога не получава шанса да разбере колко важна в действителност е информацията, която разпространява. Независимо от това той допринася много за осъзнаването на всички тези, чийто живот докосва.
Неговият собствен живот е пълен и интересен като енциклопедия, тъй като той се опитва да преживее повече от това, което е прочел.
След цялото това движение човек би казал, че той има желание да си почине, но от друга страна индивидът е изключително нервен и се нуждае от такава доза движение в този живот. Нервността обаче не трябва да се счита за негативна черта, а по-скоро като част от мисията му. Това му напомня, че трябва да върши задача. Всеки миг в неговото съзнание постъпва частица информация и точно тогава нервността натиска спусъка, напомняйки му, че трябва да разтовари тази информация някъде.
В минали въплъщения е избягвал да дава заключения. Сега той отказва да дава окончателна присъда за нещата. Това е част от разбирането му, че ако е трябвало да дава окончателно мнение, това би било преждевременно, тъй като той знае, че постоянно идва нова информация.
Той притежава повърхностна информация почти във всички области. Все пак в личен план остава неразбран, защото вестите, които доставя, са толкова неузнаваемо замаскирани, че имат тенденцията да минават покрай ушите на другите, които го виждат като един празен дърдорко. Истината е, че всички негови думи са важни, но те трябва да имат по-дълбок смисъл, преди да могат да бъдат интерпретирани правилно. Всъщност той е бързокрилият вестоносец на боговете.

Знакът, в който се намира Южния възел, сочи неразбираемите пътища, по които независимият висш ум е свикнал да получава своята кодирана информация. Знакът, в който се намира Северния възел, показва начините, по които сега индивидът може да преведе своето познание на разбираем и приемлив за обществото език.
 
« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:18:20 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #7 -: Септември 30, 2010, 14:21:21 »

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 4 ДОМ ЮЖЕН В 10

Този индивид трябва да превъзмогне кармичното чувство, че е живия център на всички ситуации около него. Той идва в настоящия живот с подсъзнателния спомен за едно достойнство, което го води до вярата, че поне някои области от жизнения опит са извън неговите възможности. Предишните му въплъщения са го поставяли в позицията да бъде капитан на собствения си кораб, ако не командир на останалите. В резултат той е свикнал да заема авторитетна позиция, когато слабостите на другите натискат спусъка на непреодолимата му жажда да оглави нещата.
Той се наслаждава на ролята си на защитник и отива до крайности като изпълва живота си с такива хора, чиито слабости ги поставят под неговото господство. По този начин постоянно изпитва собствената си сила да бъде във висока позиция.
Това е една самотна позиция, защото индивидът е толкова зает със своята самоназначена мисия, че никога не позволява другите да погледнат в неговата истинска същност. Това, което показва, е една фасада или костюма на ролята, която се чувства длъжен да изиграе. В настоящия живот той минава през опитности, които го учат да слезе от своя небостъргач, като е сигурен за основите под него.
В зоната на най-близките му интимни връзки в рамките на семейството е поставена сцената на неговата доживотна битка в опита му да спечели контрол върху собствените си корени. Много хора с това разположение на възлите в рождените си карти имат един необикновено взискателен родител, чиито очаквания ги окуражават да вярват, че те действително са предназначени да постигнат върховна позиция в света. В резултат са недоволни от всяка една ситуация, в която се намират, тъй като винаги имат чувството, че не изпълняват това, което е замислено.
Тук кармичният урок е следният: "Една уловена птица струва колкото две в храстите". Индивидът трябва да преодолее готовността си да се откаже от това, което има, заради възможността да постигне онова, което няма. Той толкова не иска да види себе си на задна позиция, че когато обстоятелствата го принудят в краен случай може да планира и самоубийство; тъй като твърдо вярва, че без да достигне някакво велико предназначение, животът е крайно безсмислен.
Това въплъщение му донася опита да се изправи пред конфликта между неговото призвание и изискванията на семейството му. Той трябва да се научи на зрялост, защото с цялата си замислена сила, мощ и достойнство е почти негоден, когато трябва да решава емоционалните си проблеми. Трябва да изследва своите корени и след това да измъкне главата си от облаците на своето минало, изграждайки една практическа основа за бъдещето си.
Накрая разбира, че неговата загриженост за живота на другите му пречи да поставя в ред своя собствен живот. Установяването на взаимоотношения с родителите в ранна възраст е по-важно при това разположение на Лунните възли, отколкото при което и да е друго разположение в зодиака. Тук индивидът ще пропилее голяма част от жизнената си енергия, за да бъде напълно свободен и независим от своите родители, въпреки че винаги ще съзнава колко много се нуждае от тях. Независимо от това, неговият тип реакции продължават да показват една непримиримост към родителите, маскирайки силната нужда от родителска любов.
Тази душа е в такъв етап от изкупуване на кармата, в който се чувства неоценена въпреки всичките й усилия. В минали въплъщения е постигнато едно признание и достойна оценка. Сега реализацията трябва да бъде неговата собствена награда. Душата трябва да се опита да престане да печели публика за своите дела, осъзнавайки, че публиката ще бъде винаги там, ако делата са достатъчно велики. Точно този процес на търсене на публика крие опасността индивидът да загуби себе си. Той трябва буквално да преобразува влиянието на своя 4-ти дом в едно възраждане на емоционалните отношения, научавайки урока, че когато човек стои на пръсти е нестабилен.
Неговият живот наподобява красивата орхидея: тя е прекрасна гледка, когато я съзираш да израства под деликатни грижи и строг контрол на околната среда, но веднъж приготвена за изложба, бива откъсната от своите корени, което гарантира нейното увяхване и скорошна смърт. Така индивидът ще бъде изправен пред избора да бъде незабелязвана орхидея, растяща с хиляди други в една градина или да жертва собственото си щастие, за да бъде красивото цвете на нечий ревер. Колкото по-бързо преодолее миналата си нужда за показност, толкова по-бързо може да израсне до зрелостта, която толкова отчаяно търси.
Знакът, в който се намира Южния възел, сочи начините, чрез които той все пак ще акцентира на своя авторитет.
Знакът, в който се намира Северния възел, показва как той може да стане толкова емоционално зареден, че да не покрива своето щастие с личната си оценка от предишен живот.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 5 ДОМ ЮЖЕН В 11

Индивидът с това разположение на Лунните възли в радикса си научава за процеса на сътворение. Той прекарва много време в облаците, дърпайки своя вагон към една далечна мечта или размишлявайки чрез богатото си на фантастични идеи въображение. В минали въплъщения е живял, подчинен на желанията. Сега неговият ефирен свят от мимолетни сънища е гарниран с аромата на обещанието, така че е необходимо едно силно убождане, за да може да се отърси.
Отрано е научил да бъде "наблюдател", прекарвайки повече от своите съзнателни часове в обмисляне възможностите за действие на другите. В резултат на минали животи, се е научил да бъде изключително впечатлителен и изобретателен; на моменти дори е находчив, но твърде е привикнал да пропилява повечето от менталната си енергия, за да проумее заплетените интриги на своите фантастични сънища.
Той никога не престава да се удивлява на чудесата, които може да извика в своето собствено въображение, но въпреки цялата си находчивост е един от най-непрактичните хора в зодиака. Винаги е дълбоко затънал в мисли. Това, което наистина прави е да търси символи, които ще му осигурят нов материал за бъдещи мечти.
Неговата карма е да научи колко важни са мечтите дотолкова, доколкото те обуславят неговия живот. Накрая разбира, че цялото му съществуване се е състояло от действия, претворяващи неговите мечти, до такава степен, че се е превърнал в марионетка на собствените си фантазии. Идвайки на белия свят той инстинктивно се ориентира към приятели чиято външност или поведение му напомнят неговия мимолетен свят на фантазиите.
Съзнанието му постоянно се отнася в далечното бъдеще и там в научната фантастика на все още неизживяното време, той си позволява интригуващото очарование на далечните възможности, които иначе биха оказали малко или никакво влияние в неговия настоящ живот. Все пак той обича да размишлява.
Той мисли много за стойността на работата, която върши, както и за последствията от своето детство, обвинявайки и двете за трудностите, свързани с неговите сексуални подбуди. Истината е, че нито работата му, нито неговите родители, нито даже сексуалните му подбуди действително го безпокоят, вместо това неговото разстройство възниква от пролуката, която вижда между реалността в света на мечтите му от минал живот и обстоятелствата, в границите на които протича сегашния му живот.

На него му е трудно да проумее защо съществува бариера между мечтите и действията и в резултат на това пропилява много усилия, опитвайки са да пробие граничните стени, които разделят единия от другия свят.
Все пак той разпилява своята енергия и колкото повече прави това, толкова по-малко има възможност да сътвори собствения си живот.
Той трябва да осъзнае, че чрез влиянието на своя Северен възел в 5-ти дом му се дава най-големия подарък, шито човек може да получи, силата да създава собствената си съдба. Изучавайки процеса на сътворяване, може да осъзнае, че неговите мисли са тези, които са причинили всичките обстоятелства, които той счита за реални в този живот. Тогава трябва да отиде по-далеч, разбирайки връзката между своята мисъл и мечтите си, защото в действителност неговият живот от мечти е този, който в по-голяма степен, отколкото предполага, създава живота му на земята.
Той трябва да се научи да бъде отговорен за мечтите си и внимателен по отношение на своите желания, тъй като повече от всеки друг с различна позиция на Лунните възли в хороскопа ще види действително мечтите си материализирани. Но винаги физическият резултат от всяка мечта е леко деформиран; достатъчно, за да го накара да осъзнае опасността да твори егоистично.
Този индивид ще трябва да изживява своите мечти дълго след като си спомня причините за тях. Това е една важна част от неговата продължаваща карма, да разбере "силата на желанието", а колко по-добре е да разбере това, отколкото да изживее последствията от всички свои желания. Така животът му е едновременно благословия и проклятие, тъй като всеки път, когато потърка лампата на Аладин, неговата душа или ще се издигне по-високо на крилете на духа, или ще потъне отчаяно в дълбините на собствения си ад. Той научава, че мечтите идващи от Южен възел в 11-ти дом са под властта на Водолей, където те трябва да бъдат посветени в служба на човечеството и че колкото повече желае за другите, толкова повече накрая ще има за себе си. Но ако върне този процес, неговият живот ще се превърне в истинска руина.
Ако избере да твори за себе си, той се изправя пред злополучните последствия от злоупотребата със свещения подарък, тъй като мечтите му накрая ще станат толкова немощни, че почти ще бъдат без стойност. Ако тези възли не са във водните и земните знаци, могат да причинят пречки във взаимоотношенията и женитбата, в резултат на многото минали остатъци от липса на привързаност.
Главната повратна точка в настоящия живот са децата, през чиито очи индивидът вижда своята собствена цена. Той наблюдава как те претворяват мечтите си в действия и скоро осъзнава, че вместо да крои от своите мечти планове за бъдещето той им е позволил да блокират всеки момент от настоящето. Веднъж видял мечтите си като бездънен кладенец, той е в състояние да напусне въздушните си кули и да фокусира вниманието си върху това, което създава в настоящето.
За да осъществи това достига дори до момента, в който осъзнава как е позволил на голямата си нужда от приятелство да разпилее творческите му сили.
Повече от всичко желае да бъде активен изпълнител, но това може да стане само като се откаже от всяка лична мечта, за да може да стане достатъчно силен да грабне панелите на своя живот и да ги подреди заедно. Той буквално трябва да хване бика за рогата вместо да се остави да бъде воден от душевните си спомени през мимолетния свят на Пепеляшка. За да завърши всичко това той би направил добре, ако прекара голяма част от времето си, учейки се на самодисциплина, тъй като само посредством способността да ръководи собствената си воля накрая ще може да изплува от дълбоките води, където в продължение на векове е бил потопил надеждите и мечтите си.

Знакът, в който се намира Южния възел, показва пътищата, по които мечтите от миналото продължават да живеят и в това въплъщение.
Знакът в който се намира Северния възел, дава информация как индивидът може конструктивно да приложи своите мечти към реалността чрез съзидателно изразяване на всичко, което чувства вътре в себе си.
Някои високо издигнати души с това разположение на възлите в хороскопа са имали опитности в минал живот, свързани с Космическото Съзнание. Сега посредством влиянието на Северния възел в 5-ти дом, те са тук, за да предадат това съзнание на земните деца.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 6 ДОМ ЮЖЕН В 12

Този индивид прекарва голяма част от времето си в дълбок размисъл. Той обича да бъде оставян сам, така че необезпокояван от другите да може да пресее вътрешните си разсъждения през кармичните спомени на всички свои минали въплъщения. Да не говорим, че не обича компаниите или че даже е наясно какво прави в момента. Факт е обаче, че отива толкова навътре, че напълно се вглъбява в онова, за което мисли! Той се изгубва в себе си.
Винаги съзнателната причина за това вглъбяване се основава на логична мисъл, но индивидът има склонност да достига точката, където цялата логика му убягва. Неосезаемите Нептунови води, в които той потъва, остават мистерия даже за самия него.
Един от най-големите му проблеми е, че докато кротува вътре в себе си, той пречи на другите да стабилизират менталните му пътувания. В резултат натрупва огромно количество минали страхове, без да има представа дали са истински или въображаеми, или просто една сбита колекция от вътрешните му пътешествия върху пейзажа на неговото съзнание. Все пак основата на външния му живот е построена върху страх и въображение и независимо от това колко е силна останалата част от рождената карта, запазва моментите, в които не намира увереност в себе си.
Той наподобява водна костенурка, която постоянно наднича от черупката си. Близките му хора виждат в неговия живот една тенденция да избягва всичко, което изглежда реално. Той прекарва голяма част от времето си, наблюдавайки другите, скрит зад огледален прозорец. Накрая започва да си мисли, че останалата част от света го наблюдава със същия критичен поглед. Съществува скрита параноя, основаваща се на тази позиция на Лунните възли.
Що се отнася до работата, той е изключително лош организатор, оставя след себе си много недовършени неща, чувствайки винаги, че часовете на деня не му достигат, за да завърши своята дребна работа. Неговият проблем се състои в това, че не знае как да разчете времето си и в резултат на това постоянно се опитва да се залови за настоящето. Подобно на зайчето с часовника от "Алиса в страната на чудесата”, той продължава непрекъснато да се суети от страх да не закъснее.
Част от живота му ще премине в болници, институции или организации, които изискват от него да изгради свой подход. Той се нуждае от това, за да излезе от своя вътрешен Аз. Големият му кармичен урок е да се научи на отговорност, вместо да съжалява за всичките беди, които изглежда го нападат. При това разположение на Лунните възли по дом, повече от всяка друга позиция, той надава вик и при най-слабото нараняване, било то истинско или въображаемо. Понякога този вик е вътрешен, но винаги съществува, тъй като много дълбоко чувства, че любовта, която трябва да даде, отминава незабелязана и неоценена. Защото мислейки по този начин, той се превръща в създател на собствения си мрак; и нещастие за този, който се опитва да го измъкне, защото ще настрои слуха си за всичките минали болки, страхове и тревоги и тези, които още не е изказал!
Казано иначе, той е един бездънен кладенец на терзанието, без достатъчно дълбока вяра в положителния изход на събитията. Трябва да работи върху изграждането на доверие, така че да има силата да излезе от своята черупка. Веднъж направил това, той е един от най-състрадателните, прекрасни и полезни хора в зодиака.
Неговият Северен възел в 6-ти дом му дава голямо удовлетворение като помага на другите, но той не може да прави добре това, докато не приеме и не осъзнае факта, че в това въплъщение е избрал живот на саможертва.
Трябва да се научи как да организира мислите си, работата си и своя рационален режим на живот, защото е роден лечител, способен да се противопоставя на ограниченията на практическата медицина със свои собствени по-мистични методи на лечение. Но един талант не е талант, докато не се развие и един индивид не е повече, отколкото си мисли че е. Накрая той ще разбере, че най-големия му дар е вярата. Но ще трябва да работи дълго и упорито, за да достигне до това съзнание! Част от живота му ще бъде прекарана в грижи или борба с физически или умствени заболявания, отнасящи се до самия него или други близки хора. Неговото най-голямо израстване се осъществява, когато осъзнае, че болестта не е нищо друго освен дисхармония в тялото, отразяваща дисхармонията в мислите. Нещо вътре в него постоянно се опитва да му каже това и той трябва да се научи да не позволява на миналите си страхове да блокират онова, което сега е отворено за него.
Много хора с това разположение на възлите преживяват болести, които изчезват по чудо за удивление на лекарите, стоматолозите и други професионално практикуващи медици. Тук кармичният урок е индивидът да научи истинската причина, защото колкото по-бързо достигне до това разбиране, толкова по бързо новородената вяра ще започне да лекува. Веднъж осъзнал мощта на вярата си, той се превръща в същинско динамо.
Възприемайки един по-положителен поток от мисли, той автоматично се научава да не критикува другите, заради липсата на съвършенство, която вижда в тях. Неговият възглед за живота си остава клинично безпристрастен: да наблюдава внимателно и да диагностицира всичко, с което влиза в допир.
От всички позиции на Лунните възли това е най-трудната, която отваря вратата към минали въплъщения. Южният възел в 12-ти дом е завършил един кармичен път, детайлите на който остават завинаги запечатани в миналото, въпреки че неосезаемата Акашова субстанция все още остава.
Времената на терзание са приключили. Индивидът трябва да осъзнае, че поведението произлизащо от неговата вътрешна негативност не е свързано с настоящия му живот, а съществува само чрез връщане по една следа, която вече е свършила. Той трябва веднъж завинаги да погребе чувството, което все още има, че е преследван, тъй като позволявайки да го обземат такива мисли, без да иска ще пресъздаде тези обстоятелства.
Той би трябвало да се научи да разбира какво точно е миналото: не повече от един спомен, не по-истинско от една снимка на съзнанието, която сега той има свободния избор да запази в името на нейната изстраданост или да изхвърли, така че да може бързо да встъпи в един нов продуктивен свят. Веднъж поставил цялото си съзнание в рамките на един положителен и творчески възглед за живота, ще бъде в състояние да придаде нов смисъл на своето съществуване.

Знакът, в който се намира Южния възел, показва начините, по които индивидът блокира предимствата на своя настоящ живот, като се отдръпва в кармата, която вече е приключила. Знакът, в който се намира Северния възел, сочи начините, по които сега той може да развие един плодотворен живот, пренесен в служба.

« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:18:30 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #8 -: Септември 30, 2010, 14:21:53 »

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 7 ДОМ ЮЖЕН В 1

При това разположение на възлите индивидът трябва да учи много уроци в сферата на съдружието, брака и сътрудничеството. В минали въплъщения е трябвало да се отчита само пред себе си за мислите и действията си. Сега, в настоящия живот, неговата душа си спомня целия индивидуализъм и самостоятелност, на които се е наслаждавал. Въпреки че се преструва на добър слушател заради обществото, той рядко приема съвети. В замяна изразходва повечето от енергията си да развива способностите, които притежава, като постоянно търси одобрение за усилията, които полага. Никога няма да обърне внимание на другите толкова, колкото на себе си, въпреки че ще бъде последния, който ще приеме това открито.
Има големи опасения да не бъде надминат и ще се отдалечи от пътя си, за да си осигури позиция, в която превъзходството му няма да бъде застрашено. Ако останалата част от хороскопа показва сила, тогава той наистина е индивидът, който желае да бъде "Кралят на планетата".
Въпреки че неговите преживявания в това въплъщение го учат да се жертва за другите, в действителност никога не се е жертвал, тъй като е прекарал много животи, изграждайки позиция, в която сега се е превърнал в независим дух. Той може да поддържа връзка с другите, докато те не оковат или обвържат чувството му за свобода. Ако почувства, че някой негов близък поиска неговата себеизява, той ще направи всичко, за да може да се отърси от тази връзка. Поради това женитбата е нещо, което не му се отдава лесно.
Индивидите с това разположение на възлите са или неженени, или разведени, или поне разделени по взаимно съгласие със своите съпрузи. На тях им е трудно да повярват, че проявата на миналата им себичност създава всички проблеми, за които сега обвиняват другите.
Те трябва да се научат как да дават от сърце, а не да подхвърлят символично кокалчетата, за да заблудят глутницата.
Този индивид е до такава степен в дисхармония със себе си, бидейки част от тази вселена, че е склонен да развие хронично физическо или емоционално разстройство, което в крайна сметка използва като повод за съчувствие. Последното нещо, което би искал да признае, е чувството на поражение, тъй като постоянно усеща нуждата да докаже собствената си самонадеяност.
Понякога другите го виждат като боец, добре защитен срещу каквито и да било посегателства спрямо егото. Тъй като не обича да зависи от другите, предаността му стои под въпрос. Освен всичко друго миналите му въплъщения са го научили да бъде верен на себе си и в такъв смисъл неговата вярност към другите се изчерпва.
За тези, които желаят да го спечелят, той ще бъде техен покровител, въпреки че рядко се отклонява от своя път, за да се присъедини към тях. Той е "самотник", съзнаващ своята уникална индивидуалност и горд от това, че знае как да я съхрани.
Неговата карма е да се научи на уважение към другите, тъй като в стремежа си да бъде център на внимание, изтъква себе си като по-важен, отколкото е обикновено и така, отблъсквайки другите той претендира, че е отхвърлен. Все пак иска да контролира другите и върху тази способност да властва основава своята сигурност.
Той е способен да постигне много, но рядко достига нивото на възможностите си, защото така се е опаковал, че не може да прозре комичния обхват на своите лични идеи. Трябва да гледа критично на мислите си и действията си и да осъзнае, че монетата винаги има две страни. Накрая разбира, че докато двете страни на един спорен въпрос могат да бъдат абсолютно различни, едната не е по-добра или по-лоша от другата. Основното му израстване се осъществява, когато може да се отдели от себе си и безпристрастно да се присмее на всички егоцентрични идеи, управлявали някога живота му.
Накрая трябва да дойде до позицията, в която желае да изземе цялата мощ, сила и увереност, които миналите му въплъщения са изградили и да ги отдаде на другите, които се нуждаят повече от това. Той трябва да направи това от цялата си душа, без да го чувства като мъчение, защото ако бъде замесено егото той ще остане на своя самотен остров. Но ако щедростта му наистина е посветена на другите, тогава има безграничната благословия да се принася в жертва като вдъхва увереност и сила на другите.
Той може да даде на другите воля за живот, ако нямат такава. Може да ги накара да осъзнаят своята собствена стойност. Независимо от това той не трябва да иска нищо в замяна, защото ако се научи да фокусира енергията си, за да помага на другите, ще бъде удивен да открие как Бог подсигурява всичките му лични нужди.
С тази позиция на възлите неговото нещастие е гарантирано всеки път, когато фокусира енергията върху себе си. Ако е женен ще научи много от своето второ дете, както и при взаимоотношенията си с децата на своите роднини. Той е обречен да посвети живота си на другите. В действителност в продължение на много животи се е подготвял за среща с личности, които сега се нуждаят най-много от него. В някои случаи съпругът е беглец, на когото трябва да бъде вдъхната сила и увереност, за да може да посрещне действителността.
Женен или ерген, този индивид научава, че в края на краищата животът му е мисия, посветена на друга душа или много души, които имат нужда от повече, отколкото той прави. Неговите кармични уроци се състоят в развиване на учтивост и съчувствие. Колкото по-бързо направи това, толкова по-бързо ще бъде възнаграден хилядократно за всичко, което е дал.

Знакът, в който се намира Южния възел, показва начините, по които значителен остатък от минал живот, засягащ Аза, може да попречи на неговия прогрес. Знакът, в който е Северния възел, показва начините, по които индивидът може да достигне пълно удовлетворение, жертвайки себе си в името на другите.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 8 ДОМ ЮЖЕН ВЪВ 2

Тук индивидът е изправен пред една много силна вътрешна борба от голяма важност. Неговата карма е да преодолее чувството за собственост, идващо от минали въплъщения. Обладан от това той трудно открива значението на нещо, което не може лично да притежава. Той ревнува притежанията на другите, желаейки силно да има всичко, което виждат очите му. При някои индивиди се изгражда ненаситна страст за собственост. В този аспект съществува едно толкова силна решителност, че малкото може да го отклони от преследването на неговите цели.
Почти целият му живот се основава на сексуалната сила и е почти сигурно, че чувството му за сексуалност е много извратено. Обикновено съществува нещо животинско в природата му. Независимо от положението си той не реагира на обществените последици.
В миналите си животи индивидът не е осъзнал напълно важността на критериите на другите и така е продължил своя собствен път без да е наясно как въздейства върху тях. Неговата душа е създала такива нужди, че най-големите от тях, без значение колко е удовлетворен, изглеждат винаги недостижими. Той е като прословутото магаре, което следва примамката, пристегната към врата му, но почти никога не разбира, че сам я е поставил там.
Тези, които са близо до него, биха му свалили Луната, ако това би го направило щастлив, но те, както и той, знаят, че това ще бъде само една играчка, която накрая ще бъде захвърлена и заменена от друга нужда. Това изглежда, че е качеството на количеството, което той желае, чувствайки, че трябва да има всичко. Натоварен във всички посоки, на него му е трудно да промени пътя си, дори и след постигането на целите, което го води надолу по пътеката на отчаянието. Той напредва толкова много на всеки кръстопът, че когато наистина открие грешките си, е далече от началната точка, и е невъзможно да види пътя зад себе си. И така продължава по-нататък по пътя, който знае, че е грешен, защото той е единствения път, който очите му виждат.
В някои случаи стига до такива крайности, че може да си навлече неприятности със закона, но дълго след като осъзнае своята грешка, все още се опитва да убеди другите, че е прав.
Както и при други разположения на Лунните възли, тук индивидът трябва да се научи на самоконтрол, тъй като без дисциплина може твърде лесно да позволи на миналите си навици да разрушат настоящия му живот, задоволявайки страстите му.
Някои с това разположение на възлите в радикса изживяват една слабост, която ги довежда толкова близо до смъртта, че те преоценяват живота си в нова светлина. Други преминават през сексуални крайности, стараейки се да бъдат по-обективни спрямо своето поведение. Но винаги кармичният урок е един и същ. Индивидът изблъсква себе си толкова грубо, че накрая разрушава цялата основа, която е градил. Чрез една символична смърт на крайните модели на поведение, той може накрая да изживее ново раждане.
Остатъците от минал живот докарват твърде много физически и материални грижи. Главният растеж в настоящия живот се основава на способността на индивида да измъкне от дълбините на своята същност силата за възраждане. Той често проявява интерес към окултното, посредством което, в крайна сметка, печели информация, необходима му да достигне съживяващо преобразяване.
Каквото и да избере да прави, винаги съществува хаос, защото е човек на крайностите. Все пак комбинираните кармични остатъци от упоритост и ленивост, спъват неговото прераждане. Душата му иска да се преобрази, но той трудно намира енергия за това.
Най-трудното нещо за него е да се научи да ходи без да вдига шум, тъй като той така отчаяно желае да прави впечатление, че е склонен да утежнява собствения си живот.
Взаимоотношенията с другите са изключително важни за него. От предишни въплъщения е добил навика да вижда света като една обществена система от касти и в тази насока продължава да се бори за позиция, вярвайки, че винаги някои хора са по-привилегировани от други. Чрез влиянието на Северния възел в 8 дом, той символично трябва да убие ценностната си система от миналия живот и да осъществи трайна метаморфоза, която евентуално да го направи съпричастен към ценностите на другите. Той ще научи много от близките си, веднага щом започне да се вслушва в техните думи.
Повечето от неговите мисли върху секса са продиктувани от едно дълбоко залегнало желание да елиминира физическото ниво. Те го довеждат до едно крайно отвращение от него самия, както и от физическия и материален живот, който е водил толкова дълго. Чрез открити или тайни страсти в парични и бизнес афери, той завихря живота си в позиция, от която няма връщане. Веднъж достигнал това, ще започне да се възприема чрез ценностните системи на другите, за да намери своя път назад. Но ще бъде изправен пред дилемата да се откаже от всичко, което е считал за важно, като че ли е стъпил на обратната страна и чака да се обърне. Всеки път, когато му се предлагат нови и по-добри ценности, той трябва да се научи да елиминира всичко в себе си, което блокира възприятието му.
Той ще започне своя нов живот от началото на стълбата, където поради бавния си възход ще цени дълбоко всеки инч, който е изминал.
В действителност това положение на възлите показва един труден живот, но само защото вкоренените отношения от минали въплъщения са точно установени по собствения им път. Докато завърши преходът той може да очаква живота му да бъде низ от финансови борби. Трябва да научи кармичния урок, че притежаваш нещата с цел да се използват и не е необходимо да притежаваш повече, отколкото ти е необходимо да използваш в момента.
Когато преодолее склонността да позволява на своята жизнена енергия да се разпилява, той може да се превърне в истинско динамо в света на бизнеса. Все пак никога не трябва да забравя, че е човек, който трябва да изгаря мостовете зад себе си, които се е борил да премине, като защита срещу обратно връщане до предишното равнище.
Трябва да проумее библейската история за Лот, който, когато бил окончателно избавен от Содом и Гомор, бил помолен да напусне града без да взима нищо със себе си и при условие да не гледа назад.
Северният възел в 8-ми дом може да възроди или изроди индивида. Това зависи от силата на неговата собствена вяра. За да достигне небето чрез тази позиция на възлите, той трябва да премине първо през ада и там от самите недра на земята да осъзнае, че Бог ще чуе неговия немощен вик за помощ, толкова по-скоро, колкото по-скоро обещае, че няма да "гледа назад".

Знакът, в който е Южния възел, показва ценностната система от миналото, която може да бъде възродена. Знакът, в който е Северния възел, показва начините, по които прераждането ще бъде завършено.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 9 ДОМ ЮЖЕН В 3

Този индивид вечно се измъква от мрежите на интригата. Всяка връзка, в която стъпва, се усложнява толкова много, че трябва да използва цялата си енергия, за да се освободи. В минали въплъщения е развил голяма необходимост от хора и точно тук е неговото слабо място, тъй като колкото повече си мисли, че би искал да е сам, толкова повече чувства непреодолима нужда да се пресегне към другите. Той изслушва проблемите на хората и би искал да дава съвети. Често разстроен от множеството проблеми, които се стоварват върху него, той тайно си мисли, че ако е бил по-образован е щял да се справи по-добре с всичките въпроси, които го вълнуват. Опитва се да бъде дипломатичен, колкото е възможно и постоянно се обърква в мислите си, които му хрумват по повод на казаното преди.
Винаги съзнаващ, че неговите думи могат да бъдат интерпретирани, си създава един вътрешен страх, че може да бъде разбран погрешно. В резултат на това продължава да се връща към вчерашния разговор, за да обясни отново всичко, което е имал предвид.
Той трябва да разбере същността на истината без да се чувства принуден да я омаловажава като се опитва да контактува словесно с другите.
Един от най-големите му проблеми е натоварването с кармични остатъци на неутолимо любопитство, което въпреки че му е служело добре в минали въплъщения, сега го оплита дълбоко в мрежите на детайлизирането. Най-големите кризи го сполетяват всеки път, когато насила трябва да взима решения за това дали да разчита на своята интуиция, или на по-висшия си ум. Тогава той търси повече факти и детайли с надеждата, че когато има цялата информация, процесът на взимане на решение ще бъде улеснен.
Стремейки се постоянно да постига неутралитет, той се превръща в парадокс за самия себе си. В минали въплъщения се е идентифицирал с подвеждащи фрази, умни изказвания и евфемизми до такава степен, че сега се е превърнал в самоходно клише.
Обичайки да чете и изследва чудния свят на познанието около себе си, неговият живот е една постоянна жажда за повече знания и разбиране. Той е убеден, че това е единствения път в живота, който няма край. Може да посвети голяма част от живота се на нещо, каквото и да било, което остро привлича интереса му, особено ако Южният възел е в неподвижен знак. Той обича да се чувства част от света. В резултат на това ще прави неща, които другите не биха правили, за да придобие едно ново разбиране.
Настоящият му живот е свързан с толкова много хора, че наранените чувства са готови да излетят, не поради някаква злонамереност, а поради неспособността да поддържа всеки, в чийто живот е бил въвлечен. На най-дълбоко ниво той има много вътрешни съмнения относно себе си, които се засилват, когато разговаря с други, тъй като, ако беше възможно, той щеше да се превърне във всичко за всички.
Като резултат от минали навици той прекарва твърде много време в състояние на "по-низше съзнание". Разпилява повече движение отколкото трябва и ако това не е изразено физически, тогава го прави мислено. Понякога неговият обхват на възможности е толкова голям, че той напълно се изтощава, мислейки какво трябва да прави. В резултат той не прави нищо.
Той ще изживее страхове, че е сексуално импотентен. Веднъж тръгнал по тази следа, огромната му жажда за разбиране може да го поведе към безразборно поведение, докато не бъде окуражен, че всичко е добре и той е съвършено нормален. Дълбоко в себе си, сексуално, той не е животно, но в действителност е толкова предразположен психически, че се страхува да не бъде отхвърлен от житейската действителност поради своите психически наклонности.
Подобно на дете, което се страхувала не бъде обвинено от връстниците си, че е книжен плъх, ще се осмели да докаже, че може да бъде приет във физическия свят. Независимо от това най-голямата му подсъзнателна необходимост е един ден да се превърне в подвижна енциклопедия, така че никога да не бъде хванат натясно, поради липса на точния къс информация в точно определен момент. Най-голямото му израстване се осъществява, когато се научи как да прави кармичния преход от по-низше към по-висше съзнание. Тъй като изоставя привързаността си към средновековните знания, очите му са широко отворени за необятните хоризонти, разкриващи се пред него.
Колкото по-малко говори на другите, толкова повече вяра започва да развива той.
Трябва да се научи как непрекъснато да разширява своите интереси, така че неговият обсег от познания да не бъде ограничен от непосредствения му кръг от близки. Той прави добре като се научава как да отстъпи назад, така че да може да види гората зад себе си. Правейки това, се учи как да разтоварва нещата от гърба си, оставяйки ги да се плъзнат по него, което му дава едно ново чувство на умиротворение, винаги успяващо да му се изплъзне.
Пътуването му помага да разшири перспективите си и той постига най-големите успехи далеч от родното място. При някои животът ще бъде повлиян изключително от чужденци. Чрез влиянието на Северния възел в 9-ти дом е възможен огромен духовен растеж, когато индивидът се научи как да се освобождава от всички предишни съмнения и въпроси. Той трябва да абстрахира ума си от крайния свят и да го фокусира върху едно безкрайно съзнание.
Правейки това ще загуби много приятели, защото много малко са онези, които ще разберат напълно неговото внезапно отстраняване. Но чрез тези, които остават с него, ще научи разликата между приятел и познат. Израствайки, той започва да се фокусира повече върху идеи, отколкото върху думите, чрез които се изразяват тези идеи. Вижда как другите се ограничават словесно и се опитват да обсъждат повече техните идеи, отколкото техните думи.

Знакът, в който се намира Южния възел, показва начините, по които душевният спомен от минали въплъщения е все още твърде залегнал в по-низшите нива на съзнание. Знакът, в който е Северния възел, показва начините, по които сега индивидът може да освободи себе си посредством разширяване влиянието на неговия по-висш ум.

« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:18:42 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #9 -: Септември 30, 2010, 14:22:58 »

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 10 ДОМ ЮЖЕН В 4

Тук индивидът открива, че е необходимо да отдели повече от времето си, за да отговори на изискванията на своето семейство. Той постоянно се чувства потиснат, като че ли има пречка да осъзнае собствената си индивидуалност. Истината е, че идва в този живот до голяма степен кармично обременен към своето семейство.
В минали въплъщения е пренебрегвал ръката, която го е изхранвала. Сега е заключен в рамките на урока да се превърне в ръката, която храни. В настоящия живот той намира, че неговият партньор и неговите деца не оценяват всичко онова, което се опитва да прави за тях. Въпреки това той ще прави повече от всякога, за да изкупи кармата на миналото. Понякога товарите стават толкова тежки, че трябва да се бори с чувството си на вътрешно негодуване.
Жените с това разположение на Лунните възли в рождените карти ще имат проблеми поне с едно дете, което ще ангажира по-голямата част от времето им, усилията и енергията, тъй като те трябва да усвоят родителските отговорности на много дълбоко ниво. За да задълбочи още повече кармата, партньорът или го няма, или е слабохарактерен, така че този индивид накрая ще остане едновременно майка и баща.
Положителни или отрицателни, емоциите никога не напускат рамките на семейството. Този индивид постоянно чувства нуждата да бъде свободен; все пак неговите минали спомени за веригите, които сам си е слагал, никога няма да му позволят да направи това.
Почти цялата му енергия се изразходва в разплитане на мрежата от взаимоотношения около него.
В отделни случаи преживява голям сблъсък с другите членове на семейството по имуществени въпроси.
Той трябва да се научи да не позволява на обстоятелствата да го смажат под тежестта си, изпитвайки чувство на безпомощност, тъй като нуждите на семейството му постоянно растат до степен, значително надхвърляща неговите очаквания. Често бива ненадейно изненадан от действията на тези, които са му най-близки, тъй като въпреки че е развил силна външна светска отчужденост, той все пак си остава почти по детски наивен, що се отнася до чувствата, които изпитва към своите близки.
Някои от хората с това разположение на възлите трябва да работят, превръщайки се в единствения източник за издържане на семейството. Други са поставени в позиция да се превърнат в семейни възпитатели.
Този индивид винаги се разкъсва между нещата, които би искал да прави за себе си и нещата, които знае, че трябва да прави за онези, които обича.
Постоянно изправен срещу ситуации, които го изкушават да реагира по детски, той трябва да се научи как да узрее. Трябва да се издигне над семейната дисхармония и да направи всичко, което може за да изпълни ролята си с достойнство. Само когато нуждите на неговите любими същества са задоволени, той може да има свободата да изживее кармата на собствения си живот.
Под влияние на Северния възел в 10-ти дом, той накрая е поставен насила в позиция на доминиращ. Трябва да научи как да задържи живота си фокусиран над и отвъд всички разпилени нужди на членовете на семейството си.
Парадоксално е, че се използва от едно семейство чрез създаване на друго, докато накрая всяка личност, която среща и обича, се присламчва към него в едно псевдо-универсално семейство. С течение на годините животът започва да му напомня за "старата жена, която му е била предана". Той е най-щастлив, когато има възможност да предложи убежище на другите.
В по-късни години с радост отново кани другите да се облегнат на него. Задачата му е, да се отърве от емоционалната незрялост в полза на отговорността, която му подсказва, че всяка личност, с която върви заедно по пътя на душевната еволюция, плаща отделно своя собствен билет.

Знакът, в който се намира Южния възел, показва пътищата, по които той допуска незрялост спрямо другите, както и блокиране на собствения потенциал. Знакът, в който се намира Северния възел, показва начините, по които може да развие зрялост, поемайки една посока на осмисляне на живота.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 11 ДОМ ЮЖЕН В 5

С това разположение на възлите индивидът идва, спомняйки си един начин на живот, в който е бил единствения творец. Сега се опитва да хване бика за рогата, за да пресъздаде маниера на живот, към който е привикнал. Все пак всичко, което се опитва да направи, крие опасността да не е съвсем подходящо, имайки предвид текущите обстоятелства.
Той е предразположен към любовни интриги, намирайки ги подходящи за продължаване егото му от миналия живот. Онова, което често не успява да разбере е, че чрез любовните си истории прави себе си по-слаб и вместо да добие сила от комплиментите и окуражаванията той развива зависимост, където всеки комплимент създава необходимостта от друг. В края на краищата прави себе си толкова безпомощен, че поведението му го превръща в безпомощно дете.
Той иска да бъде обичан до отчаяние, но остатъкът от минали сексуални преживявания е толкова голям, че често се обърква по отношение на онова, което наистина е важно за него. Има големи трудности в осъзнаване на действителността, тъй като животът му е театрална сцена и неговите мечти са толкова романтични по своята същност, че се превръща в истински Дон Кихот, преследващ вятърните мелници. Той вярва в рицарството и може лесно да бъде подмамен от чара на романтиката. Искайки да бъде постоянно окуражаван, че пристигането му в този живот няма да мине незабелязано, той е неспособен да приеме ролята просто на един от останалите.
За онези които го ценят, може да бъде изключително щедър, но в момента, в който се почувства пренебрегнат, ще се втурне в своя ефирен свят от мечти, опитвайки се да пресъздаде онова романтично приключение от XVII век, в което той ще бъде главен герой.
Търсейки постоянно собствено удовлетворение чрез любовни авантюри, лесно може да изгуби своя път. Той би искал другите да го смятат за жертва и когато бъде въвлечен в любовна афера, почти е сигурно, че ще постави себе си в положението на човек, който жертва всичко. Подобно на "Краля Мъченик", който жертва трона си, за да удовлетвори своята любов, индивидът би искал неговите дела да бъдат одобрени и оценени, дори да предизвикват възхищение. Миналото му чувство за достойнство е толкова силно, че не е особено доволен дори при мисълта за една забранена любов; все пак от време на време той изпада в несигурност, тъй като трябва да прояви способността си да жертва един принцип в името на онова, което вярва, че е най-великата вселенска любов.
В основата си той е добър човек и това ще му донесе големи неприятности, подобно на злокачествен тумор. В сравнение с другите положения на възлите в зодиака при това дарбата на човека да се занимава с деца е ненадмината, защото по душа самият той е дете.
Независимо от своя слънчев знак, в един момент от живота си той ще има нужда да се облегне на някого, който е по-силен от него.
Чрез влиянието на Северния възел в 11-ти дом той трябва да научи стойностите на приятелството. Трябва да се издигне над физически обсебващите връзки от своите минали въплъщения и да се отнася със същата нежност и страст към новите си, не така обвързващи връзки, които сега създава.
В този живот трябва да се научи как да обръща повече внимание на значението на сънищата си, отколкото да се хвърля срещу прииждащия прилив, против собствената си воля. Сънищата му носят послания от високо място, чрез които телепатично стига до разбирането за подбудите на всичките си действия, но волята му често е толкова силна, че той отказва да приеме онова, което знае, че е истина.
Ако бъде помолен да се откаже изобщо от нещо в този живот, това ще бъде само неговото своеволие и упорство, защото именно гордостта му блокира всичко онова, което отчаяно желае. Фактически самият той е най-големия си враг. Индивидът с това разположение на възлите в радикса страда от неудовлетвореност по отношение на нещо, което създава чрез своя Южен възел и му остава само свободата да мечтае повече за онова, което му липсва. Той би искал да не се забърква в заплетени ситуации, но постоянно скача в нагорещения тиган на огъня. Преди да бъде осъществен какъвто и да било растеж, той трябва да се научи да превъзмогва чудовищното драконовско его, което е позволил да се превърне в самосъздало се оръжие за унищожение. Трябва да се научи да гледа на себе си безпристрастно, осъзнавайки, че живота му е като една река, течаща под моста, откъдето той може да я наблюдава.
Най-трудните изпитания винаги се въртят около изкушението да контролира течението на тази река, въпреки че най-красивите му мигове са тези, в които може да оцени нейната красота спокойно, без вълнение.
Почти сигурно е, че ще премине поне през едно основно преживяване, в което от него ще се иска да жертва егото си в името на справедливостта към някой друг; тъй като, само когато се е научил как да се отърве от всяка предубедена мисъл, той може да достигне своите по-висши цели. При условие че запази и най-слабия нюанс на високомерие, пялата му сила ще го напусне. Дори възможностите за един хармоничен брак приемат неясни очертания като нещо недостижимо, докато той не стане безпристрастен.
Посредством Южния възел в 5-ти дом изразходва толкова много енергия, опитвайки се да постигне самосъжаление, че трудно намира сили да задоволи напълно един брачен партньор. Много хора с това разположение на възлите преживяват развод, но това не е нито съдба, нито необходимост. Това е просто следствие от неправилното използване на енергиите на Южния възел. Фокусирайки се върху себе си, индивидът не вижда или не оценява напълно всички дарове, които притежава. Отговорът е отново същия. Той трябва да се откаже от собствената си "прегръдка" и да посвети живота си на безпристрастно служене, вместо да очаква другите да му служат. Ако се научи да бъде по-малко романтичен и по-разсъдлив, ще започне да вижда истината такава, каквато е. Той не трябва никога да позволява на огъня на страстта да замъглява погледа му, защото щастието му ще бъде постигнато, само когато може да погледне на живота безпристрастно.
Кармата му се състои в това да се научи как да стане безучастен наблюдател и едновременно с това, да бъде винаги готов, когато другите се нуждаят от него.
Казано накратко, той е предопределен да се превърне в безкористен слуга на човечеството.
В един момент от живота си ще направи много, за да подпомогне житейското развитие на друг.
Приятелства, клубове, съобщества се превръщат в нещо важно за него, защото чрез такива сдружения накрая добива усещане за собствена идентичност. Чрез оценките на другите той започва сам да цени себе си. Тогава е в състояние да се види като част от другите, а също като част от една по-висша кауза, на която се е посветил.
Колкото повече прави това, толкова повече ще може да издигне полета на своята самоувереност и нуждите да задоволи егото си ще се потопят в колективното его, за каузата на която той е посветил своята същност.
Когато завърши този урок, силата на неговия характер и чувство за ориентация не отслабват и не стават по-малко устремни, отколкото каузата, на която той принадлежи.

...
« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:18:53 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #10 -: Септември 30, 2010, 14:34:20 »

Знакът, в който е Южния възел, показва начините, по които този индивид позволява твърде много минали остатъци от страсти и желания да потиснат настоящия му живот. Знакът, в който се намира Северния възел, показва начините, по които може да развие достатъчно безпристрастност, така че да освободи егото си, което му дава възможност да посвети силите си на по-универсални каузи.

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 12 ДОМ ЮЖЕН В 6

При това разположение на възлите индивидът претърпява криза на съзнанието. Независимо дали действително съзнава това или не, по-голямата част от неговия живот преминава в дълбок размисъл.
Той намира физическия свят за изтощителен. От време на време има проблеми с болести, които го изваждат от състезателната арена, засягайки сериозно работоспособността му. Когато работи той намира условията за нетърпими. Чувства се или нископлатен, или поне недостатъчно оценен за всичко онова, което прави. Така е погълнат от обстоятелствата около дейността си, че позволява на отношението към работата му да проникне във всички области на неговия живот.
Той носи много минали спомени за ред и организация, затова навсякъде, където отиде, вижда хаос.
В минали въплъщения е бил перфекционист, критично настроен към света около себе си. Сега несъвършенствата, които вижда, го изтощават до такава степен, че чувства неспособност да се справи с тях. Неговото схващане е, че светът не му дава всичко, което е възможно.
Някои хора с това разположение на възлите в радикса имат склонност постоянно да мислят със самосъжаление, докато други, огорчени, изпитват негодувание. Съществува чувство на ревност, отправено към благосъстоянието на други хора, които те считат, че заслужават по-малко от тях самите. Обикновено източникът на проблеми се явява раздутото его. Азът, развит в минали въплъщения, сега изглежда като съвършен идеал, стоящ над останалото човечество.
Насаме със себе си този индивид рядко ще признае, че има склонност да гледа с пренебрежение на останалите. Все пак тайно той вижда всеки друг по-несъвършен от себе си. Той по-скоро би останал безработен, отколкото да работи нещо, което чувства, че е под неговото ниво. Сигурно е обаче, че обстоятелствата ще го принудят да извърши тази работа, макар това да е в разрез с принципите му. Имайки склонност да потиска гнева си, той си създава непрекъснати здравни проблеми, докато накрая, чувствайки се онеправдан, обвинява условията си на работа за окаяното си здраве.
Носейки от минали въплъщения чувството, че обществото го е изолирало, той вижда себе си като едно пренебрегнато дете, лишено от великолепието на живота, което, е предназначено за другите, но не и за него. Изразходва твърде много енергия, опитвайки се да впечатли другите и недостатъчно за развиването на една вътрешна цялост. Повече от всичко трябва да се научи да се вглежда вътре в себе си, където ще открие отговорите на всичките си проблеми.
Много хора с това разположение на възлите в хороскопа наблюдават живота, който минава покрай тях, и изразходват твърде много време и енергия, погълнати в приятни мисли. Съществува силно изразен остатък от нервно напрежение идващ от Южния възел в 6-ти дом, и този индивид буквално непрекъснато поглъща, опитвайки се да смели в своята прецизна система всеки дребен детайл, попадал в обсега на вниманието му.
Той трябва да се научи да разграничава това, което е важно от гледна точка на житейските ценности, от онова, което е преходно.
Чрез постоянните въпроси си създава сексуален проблем, вкоренявайки го дълбоко в страховете си от провал. Той е толкова неспособен да се изправи срещу своите страхове, че усложнява проблема, развивайки един модел на ненормални сексуални реакции, проектиран да замаскира неадекватните му чувства.
Въпреки че се опитва да не е така, той вижда себе си като едно дребно крайбрежно камъче сред хиляди други. В предишни животи е успявал да контролира своя свят. Сега този свят му изглежда по-голям, отколкото би искал да бъде и прави всичко възможно да предотврати усещането, че е твърде малък в сравнение с него.
Израстването му започва от момента, в който той започва да вижда себе си не само като част от по-голямото цяло, но и като съдържащ в себе си същността на цялата вселена. Трябва да разруши склонността си от минали въплъщения да разпределя света в малки кутийки и да потърси зародиша от всички тях в себе си. Така ще намери изобилието, което отчаяно е търсил. Периодите на принудителна изолация му помагат да достигне до едно по-висше съзнание, посредством което накрая научава, че нещата могат да бъдат различни без някой да е непременно по-добър или по-лош от другия.
Навлизайки дълбоко в себе си той ще осъзнае, че всички житейски условия зависят изцяло от това доколко може да се откаже от онова, което е сграбчил, опитвайки се да преобърне света и да пренасочи силите си към преобразяването на самия себе си.
Той прави добре като се потопява в делата на голямата институция, където може да развие групово съзнание, фокусирайки се върху колективното добруване, вместо да броди в събраната утайка от своите минали горчилки.
Ще бъде поставян многократно на изпитания в области, които му помагат да развие състрадателност, докато накрая осъзнае, че съдейки другите пречи на собственото си щастие. Кармата му от минал живот ще бъде изличена, когато се научи как да прави плавен преход вместо да позволи да бъде отвличан от любими забавления. Той трябва да настрои себе си в унисон с вселената вместо да се опитва да сортира всичко в малки преградки. Преградките са подобни на къща, направена от картон и чак след като тя се разпадне, той започва да съзнава, че целта му в живота е много далеч от това, което първоначално е замислил.
Тогава трябва да се научи как да се отпусне, къпейки се в красотата на всичко, което Бог е създал, вместо да вижда само част от Бога, наричайки я Всичко. Веднага щом бъде в състояние да посрещне промяната с желание, превивайки се докато ветровете на обстоятелствата го брулят, той ще се озове на пътеката.
Накрая ще напусне света, където хората се манипулират едни други и ще премине през вратата на по-висшата, хармония. Преди това той трябва да се издигне над миналите си подсъзнателни спомени за физически проблеми, които все още го превиват под тежестта си и да започне да се изкачва по космическата стълба, която води до осъзнаването на неговата душа. Трябва да се научи как да цени всички чудеса, които вижда, без да изпада в подробности от рода на защо и как. Животът му ще представи края на една идея, както творчеството на Данте символизира края на една епоха в литературата. Когато приеме това, делото на неговия живот може да се превърне в голям връх на всичко онова, което е било преди него.
Въпреки че работата му може да го изведе зад сцената, съществува възможност да привлече общественото внимание. Той също трябва да научи, че физическото му здраве зависи напълно от чистотата и устойчивостта на неговия вътрешен ум. В действителност при тази позиция на Лунните възли, умът е над материята и животът ще бъде един кармичен преход от света на материалното в света на безграничния дух.

Знакът, в който се намира Южния възел, показва начините, по които бивши въплъщения карат индивида да се занимава с физическа материя. Знакът, в който е Северния възел, показва как той може сам да преобрази душата си в чистата същност на Божествения Разум.

Използвани материали от книгата на Мартин Шулман [/quote]

Северният лунен възел (mean node) в наталната карта на Емилиян се намира в Козирог. Това може да се види и от таблицата и от картата.

Можете да проверите и как се съчетават елементите ето тук http://pims.ucoz.net/publ/natalna/elementi/31
Общо взето в този сайт има предостатъчно информация за начинаещи.


Както виждате си е доста играчка и това изобщо не е всичко, което може да се каже от рожденната графика. Ще се радвам, ако някой допълни нещо по въпроса.
Ако забелжите някъде грешка моля кажете, за да не въведа някого в заблуда. Това са само основни неща, за по-специфични неща и избягване на неточности обърнете се към специалист Плезещ се
« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:19:03 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #11 -: Септември 30, 2010, 14:39:35 »

Тъй като нещо ми се оплескаха оставащите символи и накрая ми отрязало нещо от първия пост ще го сложа тук и това е цитат от Даркито, където се дават разяснения кой дом за какво отговаря Усмивчица


I дом е свързан с личността, нейната индивидуалност, умението й да се представи, а също себеизявата и себереализацията й. Не е важно каква карта разглеждаме – на човек, събитие или организация. Във всеки случай, планетите, попадащи в този сектор, ще влияят върху личните качества на всеки, който се е оказал в полето на разглеждания хороскоп (човек, ръководител на организация, хора, въвлечени в дадено събитие).

II дом е свързан с материалното благосъстояние, движимото имущество, парите, а също тялото, вродените таланти и способности. Забележете, че след първи дом – същността на личността – идва нейната материална обезпеченост, външната форма във вид на втори дом.

III дом е свързан с контактите, комуникациите, началното обучение, кратките пътувания, съседите, близките приятели и роднини, освен родителите. Трети дом представлява свързващото звено между личността и нейният фундамент – ІV дом. Той показва вътрешната динамика на това, което става в непосредствена близост до дома, семейството и предците.

IV дом е свързан непосредствено с дома, семейството, възпитанието, предците, особено с майката, а също със земята и недвижимостта. Това са фундаменталните основи на живота, без които нищо не може да се развива и живее пълноценно. Този дом показва също Майката на всяко събитие.

V дом е свързан с любовта, децата, творчеството, а също с развлеченията, удоволствията, хобито, шоу-бизнеса и почивката. Този дом, на първо място показва осъществяването на основният родов принцип – раждането на деца, продължаването на рода, и външната форма на фундамента, основите на съществуването, в частност, семейството и всичко, което е свързано с него.

VI дом е свързан с работата, дългът, службата, слугите, медицината и домашните животни. Този дом показва вътрешната динамика на процесите на взаимовръзката на личността с окръжаващия свят, когато й се налага да се приспособява, да се адаптира във външната среда.

VII дом е свързан с брака и брачните партньори, а също с договорите, законите, юриспруденциите, съдилищата, откритите врагове и партньорите. Това е същността на отношенията между личността и нейното обкръжение.

VIII дом е свързан с икономиката, колективните материални и енергийни ресурси, в частност с банковото дело, финансовите операции и бюджета (в това число и семейният), а също с окултизма, магията, екстремалните ситуации, смъртта, наследството и секса.

IX дом е свързан с идеологията, философията, науката, религията, висшето образование, далечните пътешествия, а също с роднините на брачния партньор, тоест, роднините, с които се сдобиваме в резултат от действието на VІІ дом. Този дом показва вътрешната динамика на външната активност, властта, издигането и поставянето на целите.

X дом е свързан непосредствено с властта, кариерата, професията, целта, която си поставяме, славата и издигането, а също взаимоотношенията ни с бащата, с началниците и висше стоящите инстанции. Този дом показва източникът на всякаква активност, Бащата на събитието.

XI дом е свързан с обществените организации, приятелите, съветниците, личната свобода, а също с изпълняването на желанията. Това е външната форма на властта, резултатът от постигането на целите и осъществяването на надеждите в бъдещето.

XII дом е свързан с тайните, с интригите, с дълбоките психологични преживявания, сънищата, секретните организации, затворите, болниците, другите места за уединение и ограничаване на свободата, а също с дивата природа и дивите животни. Този дом показва вътрешната динамика на личността, дълбоките, скрити преживявания и подсъзнателни процеси, всичко, лежащо в дълбочините на непознатото, неизученото.


Още инфо може да намерите в интернет Усмивчица
« Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:19:14 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #12 -: Септември 30, 2010, 20:45:06 »

Общо тълкуване на наталната карта

   1. Общ преглед
          * Планети на Север/Юг, Изток/Запад, Над хоризонта/Под хоризонта
          * Модел: петно, купа, ведро, люлка, локомотив, пакет, наклонен, ветрило
          * Акценти на домовете: Ъглови, следващи, падащи. Живот, материя, взаимоотношения, край
          * Елементи и качества. Сигнатура
          * Краен диспозитор. Взаимна рецепция. Господар на хороскопа
          * Трон, екзалтация, заточение, падение
          * Конфигурации: големи кръстове, тао-квадратури, големи тригони, йодове и др. Стелиум. Важна планета, защото е високо или с повече аспекти
          * Критични градуси, източно положение, неподвижни звезди, арабски точки. Интерсептирани знаци, ретроградност
          * Най-големи домове, най-точни аспекти
   2. Слънце и Луна: знаци, домове, господари, деканати, аспекти
   3. Асцендент: знак, деканат, господар, аспекти към Асцендента и господаря му. Планети в 1-ви дом
   4. За база, традиции и отношение към вътрешния Аз: върхът на 4-ти дом, неговият господар, аспекти към господаря. Планети в 4-ти дом
   5. Интелектуална и комуникативна способност:
          * Меркурий по позиция, знак и аспекти
          * 3-ти дом за ранна среда, братя и сестри
          * 9-ти дом за висок интелект, философия и духовност
   6. Какво иска да направи и постигне:
          * 10-ти дом, неговият господар, за да се прецени положението, признанието и кариерата
          * 6-ти дом и неговият господар, за принципи на работа и импулс, за да се разбере какво обещава 10-ти дом
          * 2-ри дом - способност да печели пари, вътрешни възможности и ценности
          * 8-ми дом - подкрепа от другите, бизнес авантюри, средства на други хора
   7. Взаимоотношения:
          * 7-ми дом за близки взаимоотношения: в женска карта за мъж - първият аспект на Слънцето; Слънцето и Марс; в мъжка карта за жена - първият аспект на Луната; Луната и Венера
          * 11-ти дом за групава активност и приятели
          * 5-ти дом за любовни връзки и деца. Нептун и 11-ти дом - за осиновени или доведени деца
          * Венера и Марс - за любов и секс
          * 8-ми дом - сексуална нагласа
          * 4-ти и 10-ти дом - за родителите. За бащата - още Сатурн, Слънце и Марс. За майката - Луна, Венера и Плутон
   8. Вътрешна или скрита страна - 12-ти дом
   9. Здраве:
          * асцендент, господарят му, планети в 1-ви дом
          * 6-ти дом, господарят му, знак на върха, планети в дома
          * Слънце и неговият господар
          * 12-ти дом, господарят му, знак на върха, планети в дома

Източник: http://www.anesway.info

Ето и информация и за аспектите: http://www.anesway.info/as_asp.php
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #13 -: Октомври 06, 2010, 17:36:41 »

Кери,понеже много ме мързи да изчитам абсолютно всичко,би ли разчела моята карта? Ухилен
Активен
Kery
Гост
« Отговор #14 -: Октомври 06, 2010, 17:38:06 »

 Веселяк Ако знаеш мен колко ме мързи...мойта на съм си разгледала още та твойта Веселяк
Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright