Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Голямо езеро загадъчно изчезна в Чили  (Прочетена 922 пъти)
Evolution
Гост
« -: Септември 25, 2010, 11:06:38 »

Голямо езеро загадъчно изчезна в Чили

“Езерото просто изчезна, никой не знае какво се е случило – коментира Хуан Хосе Ромеро (Juan Jose Romero), директор на Националната горска корпорация на Чили (Corporacion Nacional Forestal — CONAF) – През март ние патрулирахме в този участък и всичко беше нормално ... а когато дойдохме през май, с удивление открихме, че езерото е изчезнало. Единственото, което е останало са парчета лед на дъното и огромна пукнатина”, пише Forbes, като се позовава на Associated Press.

Езерото се нарича Темпанос и се намира на около 2 000 км южно от Сантяго. Площта му е 4-5 хектара и е разположено на територията на националния парк “Бернардо О’Хигинс” (Bernardo O'Higgins National Park). То се е захранвало с вода основно от топящи се ледници. Сега на мястото на водема има кратер с дълбичина 30 метра.

Според най-вероятната теория, водата е изтекла под земята през образувалата се на дъното пукнатина. Не е ясно обаче как се е появила тя защото в района не е имало земетресения. През тази година в Чили е имало много, но съвсем незначителни земни трусове.

CONAF смята да изпрати на дъното на бившето езеро група геолози и специалисти от други области, които да открият причината за това загадъчно събитие.

22.06.2007
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Китайско езеро изчезна мистериозно за 5 часа
Любопитни факти
Evolution 0 944 Последна<br />публикация Септември 25, 2010, 11:06:17
от Evolution
Гълфстрийм изчезна. Очаква ли ни нов ледников период? « 1 2 »
Любопитни факти
Evolution 18 3182 Последна<br />публикация Октомври 18, 2010, 17:41:18
от Аэ съм

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright