Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Аурата и упражнения с нея  (Прочетена 4859 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юни 23, 2009, 22:37:45 »

  Упражнение 1

  Защита от вредни влияния (виж основния текст).

  Упражнение 2

  Да предположим, че вие трябва да се обедините с нечие съзнание, за да получите информация за неговия начин на мислене. Представете си, че някой иска да му причини зло.

  Съжалете го! Представете си, че скривате този човек на гърдите си, че закривате с ръце главата му, че сте готови да приемете върху себе си удара, предназначен за него. Представете си, че енергията на вашата аура го обвива, вярвайте, че вашата енергия ще го защити от всички беди. Търсете и когато го намерите се опитайте стабилно да закрепите усещането, че от целия ви организъм стремително изтича някаква субстанция.

  Упражнение З

  Когато "намятатате" аурата и мислено "обгръщате" с нея избрания обект, съсредоточете вниманието си върху това, че вие и той сте едно цяло, че вашите мисли са негови мисли, вашата сила е негова сила.

  Упражнение 4

  На копринен конец закачете топче с размера на черна боровинка. Опитайте се да предизвикате представата за концентрация на прана в слънчевия сплит. Физиологично дишайте учестено и постепенно преминете към психично дишане, намалете докрай белодробното дишане. Сложете лактите си на масата и приближете дланите си до топчето на разстояние 2-3 сантиметра. Представете си, че процесът на психичното дишане отклонява топчето към лявата или дясната ви ръка.

  Упражнение 5

  Приковете с поглед топчето, съсредоточете максимално вниманието си върху него. Седнете в спокойна (физиологична) поза, стремете се да вярвате и да си представите, че силата на вашия поглед отклоня на топчето в желаната от вас посока.

  Упражнение 6

  След като сте фиксирали с поглед топчето, затворете очи. Опитайте се да си представите, че остро насочена струя, поток от аурата, отмества топчето и го задържа под определен ъгъл спрямо хоризонта. Отворете очи и проверете доколко усилията ви са ефективни.

  Упражнение 7

  Като концентрирате вниманието си върху леки предмети, опитайте се да предизвикате тяхното преместване (късчета хартия, клечки). Очите могат да бъдат затворени или отворени, но трябва да си представяте, че не очите или пръстите ви местят предметите, а как целият ви организъм се е превърнал в острие, от което изтича енергия.

  Упражнение 8

  След като сте почувствали реалната сила на вашата аура, си представяте, че пред човека или животното, което искате да възпрете, се изправя стена.

  Упражнение 9

  Представете си, че пред какъвто и да е механизъм силата на вашата аура издига стена и той не може да се движи по-нататък. Не мислете за механизма на въздействие, вярвайте! Тези упражнения са опасни, ако психичното дишане се замести с физиологично. Тогава довеждат до бързо изхабяване на сърцето, на дробовете, на цялата нервна система и до разстройване на психиката. Ако мислените упражнения с аурата не предизвикват желания бърз ефект, трябва да употребите силата на словото - говорете на глас това, което очаквате.

  Като изхождаме от постановката, че законът за съхранение на енергоинформацията е обективен, правим извода, че наследствената информация е неунищожима. Човекът вече го няма, но информацията за това как той се е развивал остава. Такова тълкуване на "душата" или "Аз"-а е приемливо. Може да вярваме в безсмъртието на душата, ако имаме предвид закона за съхранение на енергия-маса-информация. Нелепо е да се вярва в безсмъртието, ако се има предвид "божествената същност".

  Три са методите за въздействие върху аурата: методът на завладяване — включване на аурата на обекта във вашата собствена аура по описания по-горе начин. Често този метод не помага. Възниква усещането, че "яйцето" на аурата на обекта се "търкаля", а "екстаз на успеха", увереност в сливането няма. Това се случва, ако обектът притежава природно мощна аура или ако спонтанно я засилва, подозирайки чуждо влияние. Тогава е нужен друг метод. Методът на нападението. Мислено телепатът се превръща в острие, от което изтича остро насочен енерго-информационен поток, фокусиран в най-слабите точки на аурата на обекта. Психологически такава точка е слабото място в психиката на човека (увлечение, физически недоста­тък, порочна наклонност). "Свирейки" на тази тънка струна, настройвайки хода  на  своите мисли  в резонанс с обекта, телепатът постига обединяване отначало само на избрания участък, а след това на цялата аура. Има обаче хора, които нямат такива недостатъци. Тогава се прилага третият, най-опасен  и  най-коварен  метод - методът на   разтваряне  на собствената аура в аурата на обекта. Мислено телепатът се възхищава от добрите качества на обекта, от неговата аура, от неговите стремежи. "Екстазът на успеха", пълен и дълбок, ще зависи не само от емоционалната, но и от чисто абстрактната представа.

  Като прилага който и да е от трите метода, телепатът има предимството да действа тайно и целенасочено, докато в същото време съзнанието, а следователно и аурата на обекта остават вън властта на промените в околната среда, във властта на едни или други дразнители. Във всички случаи факторът време на въздействието се взема под внимание само в особено напрегнати, драматични ситуации, когато постигането на целта не търпи отлагане по някакви причини.

  При излизане от връзката усещанията на перципиента са много неприятни (умора, недоволство от самия себе си, чувство за ненужност, самота).

  В телепатията трябва да се избягна всякакво напрежение. Думи като "с всички сили", "старайте се" и др. използваме само, за да подчертаем, че отделни моменти са особено важни. Течението на вашите мисли трябва да бъде спокойно, уверено, плавно и леко. Просто трябва да си представите, че всичко, към което се стремите, вече се е осъществило - просто и леко, без всякакво свръхестествено напрежение.

  Да предположим, че чакате влак, разполагате с време и решавате да се свържете с някого. Изключвате възприятията си от околната среда и повеждате беседа. Но изведнъж със свирене и трясък пристига влакът. "Втурва" се в обстановката и "преобръща" съзнанието ви. Стряскане, смяна на честотите и се излъчва телепатема, страшна, неразбираема, с грохот. Това, което вие ще разберете след част от секундата, връщайки съзнанието си към възприемане на околната среда, перципиентът ви ще осмисли като явление, такова, каквото е било всъщност, много по-късно, ако изобщо успее. Той не е бил подготвен от обстановката за такива промени.

  Ако използвате способностите си, за да подчините психиката на друг човек за свои низки цели, няма да усетите как ще се превърнете в обект на антипатия от страна на околните. Все по-често няма да ви върви. Това ще спре вашето развитие.
  Активен

  giti
  Гост
  « Отговор #1 -: Юни 24, 2009, 11:51:56 »

  Може ли да знам източника на тази информация? Искам да добавя,че намесата с цел влияние над мисли и т.н. над друго същество,независимо човек или животно не е желателна.Това е против Вселенските закони!!!
  Активен
  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #2 -: Юни 27, 2009, 00:51:09 »

  Ако не ме лъжи паметта е Авесалом Подводни
  Активен

  giti
  Гост
  « Отговор #3 -: Юли 02, 2009, 01:55:22 »

  Питам,защото информацията ми се струва,че умишлено е дадена непълна. Ще обясня...Много е просто както закона на физиката гласи,че всяко действие си има своето противодействие така е и във всичко останало. Не може да си раздадеш така аурата,да поемеш удара и да не се изчистиш след това от него. Същото правят лечителите,като намесват своята аура с тази на болния,закърпват я,като отнемат лошата енергия,обаче ако не знаят как да се изчистят после от нея-болеста се придава на тях. Защо си мисля,че е умишлено ли -ясно е пояснено ефекта от такава намеса-умора,отпадналост и т.н..ако обаче човек знае как да се изчисти от поетия удар няма да почувства всичките тези неща. Източника на тази информация, за да я знае,значи знае и противодействието.Защо обаче вместо да го каже,обяснява последиците ако то не се използва. Оф как мразя полувинчатите неща.............. Ядосан Ядосан Ядосан
  Активен
  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #4 -: Юли 21, 2009, 23:19:32 »

  Приятели, личните интереси не трябва да оцветяват вашата аура…

  Когато духовната батерия действа хармонично, моите токове пристигат непрекъснато. Но при промяна на настроението колебанията на аурата предизвикват променливост на вълната. Така постоянството на аурата довежда до хармония на връзката с Учителя.

  Всеки вижда астралното клише през цвета на своята аура. Колкото по-пълен е акордът на цветовете на аурата, толкова по-достоверно е изображението. У когото е развито чувството за дълг, той вижда преди всичко него. А, който има склонност към любовта, ще бъде притеглен към пределите на любовта и изпълнен с радост ще вижда преди всичко красотата.

  Нараняващите аурата на Учителя и свързаните с него хора сами причиняват пробойни на собствените си аури, но не поради отмъщение или наказание, а от възвратната искра. Даже и най-простата стопанка ще ви каже: „Не внасяйте кал вкъщи, защото ще се наложи сами да изметете боклука.“

  И незначителните, и важните събития удрят по аурата, като по струни на арфа. Нарастващата аура има своите преимущества — звучи многообразно, подобно Еолови крила. Тегобите на света звучат върху нея със своите симфонии. Не трябва да се смята, че човекът с озарена аура ще бъде непоклатим. Външната обвивка на всяка аура се вълнува като море.

  Символът на носещия бремето на света е човек, носещ на гърба си кълбо. Всички сложни усещания се усилват до болка. Получава се впечатление като между чука и наковалнята. Затова достигането на аура с цветовете на дъгата е толкова практично, тъй като тя съдържа в себе си възможност за асимилация на всичко съществуващо.

  Даже и най-добрите едноцветни аури трябва да гасят пожарите от самите себе си, черпейки от своя океан. В същото време аурата с цветовете на дъгата много лесно отразява и приема лъчите. Затова най-практичното действие е подвигът.

  Всяка едноцветна аура съдържа в себе си три вълни, отговарящи на трите главни естества — телесно, астрално и ментално. Виолетовият цвят на аурата поглъща всички чужди излъчвания без вреда, но семейството на всички алени цветове поразява като с нож външната обвивка на аурите. Но обогатяването на собствената аура не може да бъде постигнато отвън, а само отвътре, по пътя на самоусъвършенстването.

  От голямо значение за защитата е аурата да завършва с мрежа от жизнеспособни искри, която да обгражда цялото тяло. За тази цел дори виолетовите и сините аури трябва да имат рубинени искри наоколо си. Наличието само на необичайни за Земята тонове прави притежателя им твърде чувствителен към земните проявления.

  Тогава ширината на аурата може да нарасне, но ако психическата енергия не съответства на обема, може да се получи пробив в защитната мрежа, която се регулира чрез обикновеното съзнание и е подчинена на волята.

  Ако аурата е физическо явление, то тя би трябвало да може да бъде повлияна и с физически средства. Както е възможно да бъде увредена аурата с външни средства, така биха могли да бъдат създадени подходящи условия и за нейното възстановяване, но такива изкуствени условия и стимули са непригодни за еволюцията. Както организмът трябва да расте от само себе си, така и аурата трябва да расте и се обогатява само отвътре.

  Не само едноцветното излъчване на аурата е хармонично, но е възможно виолетовата аура да се комбинира и със зелено и розовата може да притежава син оттенък. В тези допълнения се съдържат токове с особено напрежение. Затова е желателно да се комбинират цветовете като залог за бъдещи цветове на дъгата.

  В това отношение възможните комбинации са дотолкова разнообразни, че е невъзможно да бъдат предадени с бедната цветова гама на Земята. По същия начин е невъзможно да се вмести в земната звукова гама симфонията на сферите. Например вашият лилав и виолетов цвят нямат нищо общо с небесния пурпур.

  Почти винаги срещата със стара аура от предишните въплъщения уморява. Най-вече когато кармата довежда не особено приятни спътници. Но когато такава среща привърши, настъпва облекчение, сякаш е върнато чуждо имущество. Не по-малко от половината от всички земни срещи произтичат от предишни въплъщения. Представете си как коркови фигурки се привличат под въздействието на силно електричество.

  Не всеки може да види аурата си по желание, защото законът на психическата енергия, освен от желанието, се нуждае и от множество други условия. Тези условия не възникват мигновено, а трябва да се натрупат при наличието на висши въздействия. Но и за висшите въздействия пътят не е лесен, защото те получават достъп само при открити врата.

  Всяко избягване на общуването с огнищата на най-фините енергии затваря вратата. По тази причина трябва да стане ясно в какво се състои плодотворното общуване. То зависи не само от напора на устрема, но и от грижливото отношение към обкръжаващите условия.

  Понякога временното мълчание представлява най-доброто средство за натрупване. Когато съзнанието е на степента на чувствознанието, лесно е да се разбере кое действие отговаря на необходимостта.

  От съставките на аурата особено трудно могат да се видят наситеният зелен и благородният рубинов цвят. Изумрудът и рубинът са две противоположности. Първият представлява израз на синтез, вторият — на самоотвержеността на подвига. Както синтезът и подвигът рядко могат да се съчетаят в една личност, така изумрудът и рубинът рядко могат да се срещнат на едно място в чист вид. Единствено в размазани цветове те могат да се съчетаят едновременно. Изумрудът е по-близко до чашата, а рубинът — до окото на Брахма.

  Аурата на лишения от духовни устои човек е обкръжена с крива линия, а не с правилния кръг на духовността и създава, както и болната аура, съответното пространствено насищане. Тези аури упражняват двояко въздействие върху обкръжаващите. В тъждествени аури те предизвикват засилване на отрицателния потенциал, докато в противоположните аури предизвикват удвоен стремеж да се поразява тъмнината и да се служи на Благото. Но тези болни аури се подхранват от еманациите на своите противоположности. Затова за болната аура е толкова важно да усети своята защитна броня.

  Възторжената, самоотвержена мисъл изменя физически аурата. Даже предизвиква раменно лъчение. Това е една от големите тайни на света.

  Когато бъде постигнато заснемане на аурата, ще може да се види едно забележително явление — аурата при пълен покой ще съответства на аурата при най-големия стрес. Но затова пък вълните на срединните въздействия ще напомнят на облак прах, получен при тръскане на прашен чувал.

  Затова толкова ви предпазвам от дребнавите конфликти и раздори. Можете да си представите сивите петна на раздорите, които като завеса закриват светлите възможности.

  Аурата на страха не само се колебае, но тя се свива, сякаш се смалява и лишена от вибрации увисва като табелка на врата на осъден.

  Всяко увреждане на аурата се отразява в голяма стелен на защитната и функция. И най-малкият пробив предизвиква значителна деформация на целия й строеж. Сънливостта, забелязвана при поражения на аурата, се дължи на едностранно усилено отдаване на енергия, насочена срещу външните излъчвания. През времето на такова възстановяване организмът и особено сърдечната дейност са силно угнетени.

  Опитно е доказано, че нарушаването на излъчването се отразява именно на сърцето. Хората трудно възприемат съвета да наблюдават своите излъчвания, макар че и преди да бъдат фотографирани науката е знаела за съществуването на такива излъчвания от всеки предмет. Трябва да сме наясно с човешката конституция и да знаем, че всяко стълкновение донася вреда преди всичко на астралното тяло.

  При това може да се установи, че организмите, сработили се след продължително общуване, ще се нараняват в много по-силна степен, като това навреждане засяга и намиращите се около тях други близки. Това налага още по-сериозно да се предпазваме от всякакви стълкновения. Можете да си подставите как тъмната рат се насочва към всеки пролом в аурата.

  Много страшно е да се подхранват такива насекоми от вътрешните слоеве на аурата. Само здравата заградителна мрежа препятства нападенията на тъмните сили. Овен това всеки пролом в аурата грози и от обсебване.

  Има вещества, които дават възможност да се видят отделните елементи от аурата, но такова механично въздействие е нежелателно. Осъзнаването на излъчванията трябва да се придобие по естествен път. При това много по-правилно е да се усещат качествата на аурата, вместо да се основаваме на зрителните възприятия.

  На практика много от оттенъците не са чисти и това смесване пречи на правилните зрителни възприятия. Например понякога синята аура може да бъде подложена на нежелателно жълто излъчване, което създава усещането за зелена светлина, но такова съчетание няма нищо общо с чисто зеления синтез. Същото може да се случи и с виолетовия, при наличието едновременно и на ален цвят. Така сама по себе си видимостта има малко значение.

  Трябва сърдечно да се усети същността на ставащото. Случва се понякога поради заболяване излъчването да потъмнее, но . огненото съзнание ще разбере, че природата на излъчването не е лоша, а се е променила временно от случайното въздействие на болестта. Възможно е излъчването да бъде променено от странично влияние, както става при обсебване, но и тогава огненото съзнание ще разграничи истинската причина.

  Едно от зрително най-прекрасните огнени действия е сближаването и раздалечаването на аурите. То наподобява по красота северното сияние и в него се отразяват множество психологически въздействия. Може да се наблюдава колко предпазливо се доближават излъчванията: заградителната мрежа трепти и искри, преди да зазвучи съгласувано или да се помрачи.

  По този начин в пространството около човека е скрит един пълнокръвен и цялостен свят на магнетизъм и химизъм. Когато хората започнат да фотографират аурите на филмова лента, ще може да се наблюдава играта на светлините и движенията, но за това ще бъде необходимо голямо търпение и множество предварителни условия, по-голямата част от които са вътрешни и незрими.

  Съставът на аурата е много сложен. В нея влизат психически и физически еманации. Всеки порив или мисъл се отразява в нея. Всеки стремеж дава своята явна проява. Но при изучаването трябва много тънко да се разграничат излъчванията, съответстващи на двата надземни свята. Едни от лъчите произлизат от центровете на тънкото тяло, докато други се дължат на творчеството на духа. Особено важно е да се разграничават тези излъчвания при заболявания, тъй като при определени комбинации може да се съедини личният магнетизъм с магнетизма на стихиите на земята.

  Аурата притежава магнетично притегляне, което се изменя в зависимост от характера на възникващите напрежения. Съзнанието възпламенява мощта на аурата. Когато съзнанието е наситено с висши стремежи, когато е насочено към висше творчество, магнетизмът на аурата нараства хилядократно.

  Когато духът е устремен към Висшия Източник, магнетизмът на аурата се разгръща в пълната си мощ. Всеки огнен порив дава особено мощно притегляне на аурата и тогава посланията на духа се разпространяват на големи разстояния, притегляйки се от сродните аури. Така по пътя към Огнения свят трябва да се усилва собственото магнитно притегляне.

  Когато настане времето да се заснемат аурите, мнозина ще се опитат да подменят обичайните си мисли с нещо привидно прекрасно. Дребните хитреци ще се опитат да прикрият своята същност, но филмът ще се окаже по-прозорлив. Ще бъде отбелязано забележително явление, когато притворната мисъл само ще влоши качеството на снимката, сякаш ще я опръска с тъмни точки. Но искрената и присъща на човека добра мисъл ще даде ясно изображение. Така новата хитрост на лицемерите няма да се удаде.

  Възможно е при развити в духовно отношение хора да се види особена светлинна диадема над главата. Такова явление е много рядко и означава изкристализиране на духовността. Самата аура сякаш се завива като пръстен. Така древната идея за короната като особено отличие е имала дълбоко значение.

  Хората знаят, че всеки вижда предметите в своето осветление. Вече има обяснение на различията в строежа на очите, но никой не придава значение на обстоятелството, че хората гледат през своята аура. Всеки има около себе си своя цвят и гледа през него.

  Кажете на лекарите тази истина и те ще ви се смеят, защото цветът на аурата е невидим и в очните болести не се споменава. Самото излъчване зависи от състоянието на сърцето, което като показател е много съществено. Възможно е да се подправи звученето на гласа, но излъчването от сърцето ще бъде непресторено.

  Качествата на аурата се определят не само по нейната величина, но и според вътрешното напрежение. Така напрегнатата аура е същевременно най-добрият щит против външни въздействия, и притежава мощно въздействие върху намиращите се в съседство. Понякога излъчванията могат да бъдат добри по цвят, но недостатъчни по напрежение. Всяко общуване с Висшия свят, когато отпада егоизмът и се разгаря самоотвержеността, ще предизвика усилване на излъчванията.

  Малцина осъзнават съществуването на мислени нападения и възможността да бъдат отразени тези нападения от аурата. Обикновено хората приписват тези явления на случайни физически фактори, но развитото съзнание дори и по време на сън ще разграничи истинската причина. Съзнанието е сигурен щит. Аурата и съзнанието образуват защитна броня.
  "Учението на Шамбала"
  Маха Чохан
  Активен

  Петър
  Гост
  « Отговор #5 -: Януари 11, 2011, 22:32:30 »

  Всичко е много по просто.А и защо искате да видите аурата,каква полза ще имате и има ли това значение за вашата духовна еволюция.
  Активен
  Reiki
  Живота е прекрасен!
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #6 -: Януари 11, 2011, 22:58:11 »

  Всичко е много по просто.А и защо искате да видите аурата,каква полза ще имате и има ли това значение за вашата духовна еволюция.

  В процеса на Еволюция, няма знание което е по-малко важно или повече важно от друго знание!
  Активен

  Точно днес не се тревожи.Точно днес не се гневи /ядосвай/. | Почитай своите родители, учители и по-възрастните. | Изкарвай честно прехраната си. | Отнасяй се с благодарност към живота.
  Петър
  Гост
  « Отговор #7 -: Януари 12, 2011, 11:49:06 »

  Който няма чистото познание влиза в илюзия без да осъзнае това и заблуждава и другите.Мисли си че прави нещата и е много велик.Стреми се да овладее силите на десния канал и се заблуждава че е в баланс.
  Активен
  Петър
  Гост
  « Отговор #8 -: Януари 12, 2011, 11:52:18 »

  Процеса на еволюция е жив процес,а не трупане на знания отвън чрез мозъка.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #9 -: Януари 12, 2011, 20:04:11 »

  Процеса на еволюция е жив процес,а не трупане на знания отвън чрез мозъка.
  Точно така е. НО КОЙ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЕВОЛЮЦИЯТА Е ТРУПАНЕ НА ЗНАНИЯ ЧРЕЗ УМА?! НИКОЙ!
  Говориш много верни неща, но по начин, който показва на другите колко неправилно мислят и как ти мислиш правилно.
  Активен
  Петър
  Гост
  « Отговор #10 -: Януари 13, 2011, 13:43:17 »

  Пиша тук защото ме е грижа за вас.Умният човек ще се замисли и провери другото мнение без значение дали ще го приеме,но няма да реагира и се дразни.Всички реакции идват от егото.Човек лесно може да се обърка от океана от литература който ни залива.Затова трябва да прецени чрез сърцето кое му е нужно и кое не.Ако има радост в сърцето и радва другите нищо друго не му е необходимо.Всичко свързано с тези упражнения е нещо външно и няма да промени нищо вътре в нас.Аурата ни ще бъде такава каквато трябва когато има вътрешна трансформация.Когато сърцето контролира ума тогава има просветление,истинска мъдрост и разграничение кое е правилно и кое не.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #11 -: Януари 13, 2011, 14:40:00 »

   
  Пиша тук защото ме е грижа за вас.Умният човек ще се замисли и провери другото мнение без значение дали ще го приеме,но няма да реагира и се дразни.Всички реакции идват от егото.Човек лесно може да се обърка от океана от литература който ни залива.Затова трябва да прецени чрез сърцето кое му е нужно и кое не.Ако има радост в сърцето и радва другите нищо друго не му е необходимо.Всичко свързано с тези упражнения е нещо външно и няма да промени нищо вътре в нас.Аурата ни ще бъде такава каквато трябва когато има вътрешна трансформация.Когато сърцето контролира ума тогава има просветление,истинска мъдрост и разграничение кое е правилно и кое не.

  Петре, вярно е, че налице е огромно количество литература и не е лесно човек да се ориентира в нея. По същия начин обаче, съществуват  и много учения, сред които човек трябва да намери най-доброто именно за него.

  За тази цел всеки човек притежава определени сетива, усет, който го насочва към едно или друго в даден момент от неговия живот. Прекрасно е, че ти си намерил нещо, което те удовлетворява. Не е добре обаче да мислиш, че то е най-подходящото за всички хора.

  Едно от главните желания на хората в настоящия еволюционен етап е да разбират живота и света. Времето, когато те са били удовлетворени само от една вяра, било то вяра в Бога или вяра в някакви теории, обещаващи му просветление, е отминало за повечето хора доста отдавна. Тогава Христос е говорил на това мнозинство посредством притчи, които са били подходящи за тогавашното преобладаващо образно съзнание. Имало е обаче вече известен брой хора, които са можели да разбират нещата посредством разсъждения, понятия и на тях Той е говорел по различен начин. Постепенно тази способност и потребност на хората да разбират живота като използват и логическото мислене се е развила в големи мащаби.

  И затова не е от полза да се обяснява на хората, че не е добре да използват своя ум, а трябва виждате ли да използват само сърцето си, защото това противоречи на познавателните ни стремежи. Може за теб да е достатъчно само да вярваш, но много хора искат да знаят, в това число и посредством ума си, но не на последно място и чрез развити посредством определени упражнения способности за духовно виждане, чуване и т.н.

  Ти си прав като казваш, че не е най-важно какъв е цветът на аурата ти. Съгласен съм с изразяваното от теб становище, че е много по-важно какъв човек си. Не бива да омаловажаваме обаче предлаганите тук или там упражнения, които способстват развитието на определени способности на хората, които ги развиват и им помагат по един или друг начин да намират правилните пътечки в сложния съвременен живот.
  « Последна редакция: Януари 13, 2011, 14:46:32 от Ich » Активен
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #12 -: Януари 13, 2011, 15:01:07 »

  По същия начин обаче, съществуват  и много учения, сред които човек трябва да намери най-доброто именно за него.  А на някой не му ли хрумна-че всички останали учения които някой друг е създал-точно на определен индивид няма да помогнат-а не приемате ли опцията че човек по някога когато не възприема останалите учения-създава свое собствено-както са били и всички останали които са създали-това или онова учение Усмивчица Намигване
  По скоро всяко учение може да е само като орентир но не и отправна точка,всеки сам открива пътя синезависимо с чия помощ-всеки път е различен,както моята истина не е вашата истина!
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #13 -: Януари 13, 2011, 15:06:25 »

  По същия начин обаче, съществуват  и много учения, сред които човек трябва да намери най-доброто именно за него.
  А на някой не му ли хрумна, че човек понякога когато не възприема останалите учения-създава свое собствено.
  Точно така е! Усмивчица
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #14 -: Януари 13, 2011, 15:14:40 »

  А на някой не му ли хрумна-че всички останали учения които някой друг е създал-точно на определен индивид няма да помогнат-а не приемате ли опцията че човек по някога когато не възприема останалите учения-създава свое собствено-както са били и всички останали които са създали-това или онова учение Усмивчица Намигване
  По скоро всяко учение може да е само като орентир но не и отправна точка,всеки сам открива пътя синезависимо с чия помощ-всеки път е различен,както моята истина не е вашата истина!

  Да, но все пак ориентирите са важни. Това е като да направиш пътечка в натрупалия сняг - на първия му е трудно да върви, на втория - по-лесно, както и на всеки следващ.
  И, права си, ангелче, както казва и Звездичка в една съседна тема, че всеки сам си избира пътя и върви по него. Така някои ще си развиват/променят аурата, други - мисленето, трети - любовта и т.н.
  И прекрасно е, че тук при нас има много съвети за различни такива видове дейности, от които всеки би могъл да намери по нещо полезно за себе си.
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Упражнения за защита
  Духовни учения
  Administrator 0 2811 Последна<br />публикация Юни 23, 2009, 22:35:53
  от Administrator
  Видео упражнения - как да излекуваме болките в гърба
  Здрав дух здраво тяло
  Админ 2 11672 Последна<br />публикация Май 28, 2013, 16:25:46
  от selekt
  Упражнения за здраве
  Здрав дух здраво тяло
  Админ 0 2523 Последна<br />публикация Декември 10, 2009, 02:05:20
  от Админ
  Тай Чи (Tai Chi) – упражнения за ума и тялото
  Здрав дух здраво тяло
  Админ 4 7826 Последна<br />публикация Октомври 14, 2011, 18:50:57
  от Престолски
  Цветове на аурата « 1 2 »
  Езотерика
  Турист 22 5727 Последна<br />публикация Октомври 13, 2011, 14:12:07
  от Eona Lightholder

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright