Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: По следите на синът на Хитлер  (Прочетена 1592 пъти)
Evolution
Гост
« -: Септември 25, 2010, 11:01:59 »

Сензационна находка или претоплена позабравена история? Австрийското седмично списание "Нюз" излезе в четвъртък с гръмкото заглавие, че са открити последните живи роднини на Адолф Хитлер. Журналистите намерили в провинция Долна Австрия далечни родственици на диктатора, прекарали живота си под тежкото бреме на мракобесното име.

Доколко обаче става дума за автентично и ново откритие? Според мюнхенското списание "Фокус" австрийските репортери използвали основно заключенията в книгата на Жан-Пол Мулдерс "По следите на сина на Хитлер", излязла миналата година. В нея белгийският журналист Мулдерс говори за "историята на живота си". Тя започва с французина Жан-Мари Лоре, който твърди, че е син на нацисткия водач.

В Първата световна война Адолф Хитлер служи на Западния фронт във Франция и Белгия. Там ефрейторът от 16 Баварски резервен полк се запознава с младата Шарлот Лобжоа, която забременява от него. Малко преди смъртта си Шарлот разказва на сина си Жан-Мари кой е баща му.

Черна версия на "Шифърът на Леонардо"

Когато Жан-Мари Лоре публично се обявява през 70-те години за незаконен син на диктатора, това предизвиква оживени дискусии. Историята изглежда правдоподобна, а в нейна ползва говори и невероятната физическа прилика на Лоре с Хитлер. "Заинтригувах се. През 70-те хората все още не можеха да проверят роднинството между двамата. Но с днешните възможности на ДНК-анализа това е възможно", разказва Мулдерс.

"Беше изключителна история, като черна версия на "Шифърът на Леонардо". Представете си, че навсякъде по света може да има синове и внуци на Хитлер", обяснява белгийският журналист. От своя работодател - белгийския вестник "Het Laatste Nieuws" - получил зелена светлина и се впуснал в журналистическото приключение.

Но Мулдерс изправя пред съществен проблем: ДНК-профил на Хитлер не съществува, поне не и официално. Малкото телесни остатъци от нацисткия вожд - няколко зъба и части от черепа - се намират в Русия, където са изнесени след капитулацията на Третия райх. Освен това е доста спорно, дали черепните фрагменти действително принадлежат на Хитлер. Следователно отпада възможността за разкриване на оригиналната ДНК.

Колко струва една салфетка

Мулдерс избира друг вариант - да определи ДНК-то на роднините на Хитлер. Белгиецът отпътува за САЩ, където близо до Ню Йорк, в Лонг Айлънд живеят последните директни родственици на диктатора. Тримата братя Луис, Браян и Александър-Стюърт Хюстън са правнуци на полубрата на Хитлер Алоис. Братята, които не носят фамилното име, обаче отказват да се срещнат с журналиста, самите те дори са решили да нямат потомци, за да не се продължава родът на диктатора.

Мулдерс, който работи заедно с историка Марк Вермеерен, прибягва до шпионски методи. Близо седмица двамата следят тримата братя и най-сетне успяват да вземат използвана салфетка, която един от родствениците изхвърля след посещение в ресторант за бързо хранене. С помощта на мазните отпечатъци от устните Мулдерс разкодира фамилния ДНК-профил.

Целта на лабораторния анализ е единствено и само да се установи Y-хромозомата, единствената, която непроменена се предава от баща на син, тъй като е налице изключително при мъжете. "Предпоставката мъжете да имат същата Y-хромозома, е всички да произлизат по мъжка линия, а такъв е и случаят с потомците на Хитлер", разсъждава белгийският журналист.

В австрийската област Валдфиртел също живят родственици на Хитлер, тъй като оттам произхожда семейството на фюрера. Мулдерс дни наред се рови в църковните архиви и действително установява далечни роднини на диктатора, които естествено носят други фимилни имена. Но роднинството е толкова далечно, че последният общ предшественик е датиран отпреди цели 15 поколения.

"Хората лъжат, но ДНК - никога"

Въпреки това Мулдерс не губи кураж и продължава да сравнява ДНК-проби. Y-хромозомите на правнуците в САЩ съвпадат с тези на потомците в Долна Австрия, което вдига вероятността хромозомата действително да е тази на Хитлер. Сега вече белгиецът може да отговори и на въпроса, дали Жан-Мари Лоре е син на фюрера. За изследването журналистът използва ДНК-материал от марки, които Лоре е залепял на пощенски пликове.

Отговорът е еднозначен - няма съвпадение. "Хората лъжат, но ДНК - никога", категоричен е Мулдерс пред "Фокус".

А новата идея на австрийските колеги? Мулдерс е слабо занитересован от "разкритията" на "Нюз". "Става дума за много отдалечени роднини, които нямат нищо общо с цялата история. Ако се върнем достатъчно далеч назад, то може да излезе, че аз и Чингис хан имаме общи прадеди", коментира с насмешка Жан-Пол Мулдерс, автор на "По следите на сина на Хитлер".

http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/02/26/865584_kude_sa_rodninite_na_hitler/
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Октомври 02, 2010, 12:47:48 »

Ами ако самият журналист е излъгал,за да прикрие сина на Хитлер?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Следите на душите - Д-р Майкъл Нютон « 1 2 3 »
Езотерика
Админ 30 6853 Последна<br />публикация Декември 16, 2011, 18:04:13
от Sue
Хитлер и Шамбала
Древни цивилизации
Аэ съм 1 2908 Последна<br />публикация Септември 09, 2011, 01:01:34
от edinbjal

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright