Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Къде се намира Адът?  (Прочетена 2607 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Юли 06, 2010, 13:11:13 »

Според Библията Адът е мястото, на което грешниците преминават след края на земния си живот. Но къде се намира Адът? Съвременната наука има доста оригинални идеи и виждания относно отговора на този въпрос.

Според една от тях Чистилището е в средата на Слънцето. За това дори има свидетелства от астронавти на американски космически кораб. Случаят е бил в папките "Строго секретно" цели 16 години. Астронавтите изпратили съобщение до Земята: "Адът се намира в средата на Слънцето. Ние виждаме как мъртвите горят. Виждаме Ада! ".


След което връзката прекъснала за няколко секунди. А астронавтите продължили обичайната си работа, сякаш нищо не се е случило. Друг американски екипаж станал свидетел на почти същото през 1978 година. От Слънцето изригнал взрив с огромна сила и се издигнал огромен стълб от горящ хелии. Неочаквано течният поток от този газ застинал. В продължение на 70 секунди астронавтите наблядавали върху огнения стълб стотици хиляди човешки лица, измъчвани и изтезавани във вечния огън.

Според друга версия за местоположението на Ада, той се намира в недрата на Земята. И повечето учени подкрепят именно тази теория. Испанските учени Мира Перез и Хосе Вин твърдят, че според техните изчисления Адът се намира под земята, а температурата там е плюс 455 градуса. Учените се основават и на Библията. В нея пише, че грешниците ще се пържат в море от кипяща сяра. А тя се топи при температура 455 градуса.

Още великият Галилей е поддържал тази версия по времето, в което е живял. Според него Адът се намира под Йерусалим на дълбочина 405 мили и е разделен на няколко слоя. Колкото по-грешен е човек, толкова по-надълбоко го разполагат.

Други учени пък твърдят, че Адът се намира на дълбочина от 5000 метра под земята. Те прилагат като доказателство пожар в нефтен кладенец, избухнал на повече от 5000 метра. Той бушувал няколко месеца и заплашвал да се превърне в екокатастрофа. Пожарникарите не можели да проникнат на повече от 500 метра. А от дълбините на нефтения кладенец се чували човешки викове и стонове. Това фиксирал апарат, пуснат на дълбочина 5000 метра, пише в. "Врачка".
Активен
lessus
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #1 -: Декември 27, 2010, 02:14:02 »

  Понеже всичко "тук" и "там" е въз основа на някакво Съзнание , "ад" е състояние на "отрицание" . Място може да му се намери при желание , всеки изпаднал в само-отрицание ,може да бъде "запратен" от себе си в "тъмните кътчета на душата си" , каквато и форма да им предаде, "ада" може да е в стаята му например , на работата му , в грдскяи транспорт , на гробищата ... където се чувстваш "по-зле от зле" Усмивчица
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #2 -: Декември 27, 2010, 19:10:32 »

  Сигурна съм, че адът не е в средата на Слънцето. Усмивчица
  Активен
  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #3 -: Декември 28, 2010, 12:55:27 »

  Според мен Адът,както и Рай се намират само и еднствено в човешката душа Усмивчица като доброто и злото,Ин и Ян и тн. Намигване
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  nre
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 129

  « Отговор #4 -: Февруари 01, 2011, 04:44:07 »

  Адът според мен е тук на земята и го постигаме напълно съзнато.
  Активен
  Amica
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 97


 • Град: София
 • Om tare tutare ture soha

  dimitrina.hristova
  « Отговор #5 -: Февруари 01, 2011, 12:00:26 »

  Понеже всичко "тук" и "там" е въз основа на някакво Съзнание , "ад" е състояние на "отрицание" . Място може да му се намери при желание , всеки изпаднал в само-отрицание ,може да бъде "запратен" от себе си в "тъмните кътчета на душата си" , каквато и форма да им предаде, "ада" може да е в стаята му например , на работата му , в грдскяи транспорт , на гробищата ... където се чувстваш "по-зле от зле" Усмивчица
  Напълно съм съгласна. Адът е там, където си го направим. Адът е отсъствие на Рай, както тъмнината е отсъствие на светлина. Дори един убиец не отива в ад, а отива там, където са и всички останали души, с изключението че убиеца ще мине през чистилище, през светлинни душове, които да му поправят "болната" аура и в следващ или няколко следващи животи ще чисти кармични връзки.
  И си мисля, че всички взимат твърде буквално тази Библия, не че съм я чела, ама трябва да я четеш между редовете май.
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #6 -: Юли 06, 2012, 17:55:06 »

  АДА за мен е тук на Земята!
  По принцип,живота на всеки е различен.
  Всеки живее по своя начин .
  За някои е Рай,за други Ад. За трети е Чистилище.

  Всеки сам избира как да живее...
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #7 -: Юли 07, 2012, 09:36:53 »


  Според Библията Адът е мястото, на което грешниците преминават след края на земния си живот. Но къде се намира Адът?


  В темата за живота след смъртта можем да прочетем отговора на окултизма на този въпрос, който от една страна се покрива с този, даван в Библията, но от друга страна го обяснява по един ясен и научен начин:  Като обиталище на човека веднага след смъртта, душевният свят се нарича
  "място на желанията".
  Различните религиозни системи, в ученията на които е запазено съзнанието за тези състояния, са дали на това "място на желанията" различни наименования:
  "чистилище", "пречистващ огън" и т.н.

  Най-нисшата област от душевния свят е тази на "горещото желание".

  След смъртта там биват унищожени най-грубите и низши eгоистични страсти, които са свързани с живота на тялото. Защото чрез тях душата може да изпита действието на силите на тази душевна област.
  Незадоволените желания, които й остават от физическия живот,
  образуват допирната точка.

  Симпатията на тези души се простира само до елементите, които подхранват тяхното егоистично съществувание, а антипатията, която те разливат върху всичко останало, е безкрайно по-силна.

  Цялото им желание e насочено към физическите наслади, които не могат да бъдат задоволени в душевния свят. И тази невъзможност да бъдат задоволени, възбужда до най-висока степен тяхното желание.

  Въпреки това, именно тази невъзможност за задоволяване на желанието става причина то да угасне постепенно. Отначало горещо, то постепенно угасва и душата скоро разбира, че единственото средство да се освободи от страданието, което силното желание по необходимост поражда, е да угаси това силно желание.

  По време на физическия живот винаги се намират нови поводи то да бъде задоволено. И страданията, причинени от горещото желание, се крият по този начин зад едно було от илюзии.

  След смъртта, в "пречистващия огън", това страдание се явява без никакво було.

  Душата е подложена на страшните изпитания, произтичащи от
  лишението. От само себе си се разбира, че те засягат само онези нива, които през време на физическия живот са били под влиянието на груби и низши страсти.

  Душите, които не са познавали горещите желания,
  преминават през това състояние без да забележат нищо, понеже те нямат никакво родство с него.


  Трябва да се отбележи, че колкото повече една
  душа е познавала горещото желание през време на земния си живот, толкова по-дълго време ще остане под техните влияния.

  Не трябва да си представяме това пречистване по същия начин,
  по който усещаме болките във физическия свят.
  Защото след смъртта душата желае своето пречистване,
  което единствено може да излекува несъвършенствата,
  които тя признава в себе си.


  Теософия, Рудолф Щайнер
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #8 -: Юли 08, 2012, 01:35:25 »

  Добре е описано, макар и "малко" излишно усложнено.
  Колкото повече е привързан човек към материята и удоволствията, толкова повече душата ще страда после, като не може да ги консумира.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #9 -: Юли 08, 2012, 11:00:36 »


  Колкото повече е привързан човек към материята и удоволствията, толкова повече душата ще страда после, като не може да ги консумира.


  Да, точно това е есенцията.

  Цитат

  Добре е описано, макар и "малко" излишно усложнено.


  Усложнено е, да, първо, за да се даде едно подробно описание за "другите светове", които вероятно ще посетим след време. И, както е добре да са подробни добрите пътеводители за екскурзии, така и там описанията са доста подробни.

  Второ, оказва се, че ако човек напряга мисленето си, за да може да разбере тези сравнително сложни описания, чрез този негов мисловен процес той се "издига над материята" и "попада в душевно-духовния свят" ("света на идеите" според терминологията на Платон), въпреки, че още не го вижда.

  Трето, подробните описания ще са полезни също тогава, когато попаднем в духовния свят, поради това, че той е много по-сложен от материалния. Тук например, ако човек допусне грешка, например в мисленето или поведението си, рано или късно материалният свят му го показва и той може да се коригира. Оказва се, че в духовния свят това не е така и човек, ако няма развито логическо мислене, може да допусне грешки, които да не може да разбере, че са такива, и в резултат на това да затъне дълбоко и за много продължителни периоди от време.
  Активен
  Мъдрост и Хармония
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #10 -: Юли 08, 2012, 14:12:00 »

       Светлина към Всеки
     Въпросът е не КЪДЕ а КОЙ Е СЪЗДАЛ АДЪТ.
     Създаде го църквата за да може да държи простолюдието в страх и направи така че всеки да се бои от него и от Бога, защо и как. Преди Патриархата света се е управлявал от Матриархат или по точно жените. По това време е било Рая на Земята, защото се е управлявало с Любов и е нямало нищо негативно, мъжете са били само за разплод и за други тежки работи. След като мъжете са се наложили върху нежните половинки те са създали нещо в което да вярват и да му се кланят. Така са създали страха от нищото.
     За да има и страх в Бога те са създали поклонничеството и че ако някой прегриши отива в ада, а също така и който не изпълнява законите  пак отива там, за да има вратичка към Рая те са създали Опрощението. Спомним ли си от къде идваме всичко това остава в миналото като урок за душата да опознае доброто и злото, защото без зло  не знаем кое е добро. А злото-Адът-СТРАХЪТ е само в мислите ни.
      Размислите са взети от Разговор с Бога 3-ти том.
      Любов към Всичко
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #11 -: Юли 09, 2012, 09:11:15 »

       Светлина към Всеки
     Въпросът е не КЪДЕ а КОЙ Е СЪЗДАЛ АДЪТ.
     Създаде го църквата за да може да държи простолюдието в страх и направи така че всеки да се бои от него и от Бога, защо и как. Преди Патриархата света се е управлявал от Матриархат или по точно жените. По това време е било Рая на Земята, защото се е управлявало с Любов и е нямало нищо негативно, мъжете са били само за разплод и за други тежки работи. След като мъжете са се наложили върху нежните половинки те са създали нещо в което да вярват и да му се кланят. Така са създали страха от нищото.
     За да има и страх в Бога те са създали поклонничеството и че ако някой прегриши отива в ада, а също така и който не изпълнява законите  пак отива там, за да има вратичка към Рая те са създали Опрощението. Спомним ли си от къде идваме всичко това остава в миналото като урок за душата да опознае доброто и злото, защото без зло  не знаем кое е добро. А злото-Адът-СТРАХЪТ е само в мислите ни.
      Размислите са взети от Разговор с Бога 3-ти том.
      Любов към Всичко

  *** Ето този отговор ми харесва ! Правилно ( и според мен е така )
  ... злото-Адът-СТРАХЪТ е само в мислите ни.

  - Именно - всичко си зависи от човека и от неговата психична нагласа...
  Няма само черно и бяло в този живот. Той е цветен и ние трябва да се борим,за да видим и усетим всичките му красиви и хармонични цветове Намигване Защо иначе живеем?!
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Къде да насочваме вниманието в медитация?
  Духовни учения
  Търсач 0 916 Последна<br />публикация Април 19, 2011, 12:04:46
  от Търсач
  Басейни - недълбоки в София. Къде??? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Турист 15 3141 Последна<br />публикация Май 19, 2011, 22:30:53
  от Турист
  Душата в очите ли се намира « 1 2 3 4 »
  Въпроси и отговори
  mamagaya 46 2955 Последна<br />публикация Август 14, 2012, 14:17:59
  от Финист
  Къде ли е малката Маделин?
  Инициативи
  Ru Alfa 0 770 Последна<br />публикация Януари 12, 2013, 11:46:13
  от Ru Alfa
  Аура Камера - къде ?
  Всичко относно индиготата
  striking 9 1790 Последна<br />публикация Юли 22, 2013, 14:27:08
  от Sine Wave Zero

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright