Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кръвната група може да бъде променяна  (Прочетена 1759 пъти)
Kery
Гост
« -: Юли 05, 2010, 16:41:24 »

Кръвната група може да бъде променяна

Група учени от Копенхаген направиха откритие, което ще реши проблема с недостига на донорска кръв. Те успяха да преобразуват една кръвна група в друга.

Всеки от нас притежава една от четирите кръвни групи – 0,A,B и AB. Различните кръвни групи не са съвместими една с друга и преливането на кръв от различна кръвна група може да доведе до смъртта на пациент. Причината за това са различните антигени върху червените кръвните телца на всяка група.  Нулевата кръвна група е изключение, тя е универсална и може да се прелива на хора с друга кръвна група, но самите носители на тази група могат да получават само своята кръвна група. Объркването на кръвните групи е рядко, но срещано явление. Средно един на сто хиляди пациенти умира от грешно прелята кръв.

Разликата между различните кръвни групи е в конфигурацията на полизахаридните вериги, които се намират на повърхността на червените кръвни телца (еритроцитите). Еритроцити В сравнено с еритроцити 0, се различават единствено с това че Еритроцити В имат една захарна верига в повече. Ако тази верига се премахне, тогава В кръвна група се превръща в нулева.

Първоначално американски учени успяха да отделят фермент от зърно на кафе, който при определени условия премахва въпросната верига. Процеса на рафиниране обаче е труден и непрактичен. За първите тестове, учените изхабиха цели 30 килограма кафени зърна. Групата от Копенхаген се обърна към помощта на биотехнологиите. Те изследваха въздействието на повече от 2500 различни бактерии и организми върху кръвта. В резултат успяха да отделят две бактерии - Elizabethkingia meningosepticum и Bacterioides fragilis, които отделят вещества, напълно премахващи антигените от кръвта и превръщайки всяка кръвна група в универсалната нулева.

Тестовете показаха че тази изкуствено преобразена кръв с нищо не се отличава от естествената нулева група и тя може безопасно да се прелива на пациенти.Маймуната мисли - ръка изпълнява


Благодарение на имплантиран микро чип в мозъка, маймуна успешно управлява механическа ръка. Това е поредния успешен експеримент, свързан с така наречения интерфейс „мозък-компютър”, проведен от британски и американски учени. Учените използваха миниатюрна пластина с 96 електрода, които прихващат нервните импулси на маймуната.

За експеримента бе използвана вързана маймуна, прикрепена към устройство с механична ръка. На разстояние от маймуната, бе поставена храна. Устройството приема сигналите от мозъка на маймуната и управлява механичната ръка. След известно време упражнения, маймуната успешно се хранеше с помощта единствено на своите мисли.

Подобни устройства се тестват от 4 години във Вашингтонския университет. При първите тестове 14 годишно момче „телепатически” местеше иконки на компютърен дисплей. По-късно 25 годишен парализиран мъж извърши манипулации с телевизор, компютър и дори изпраща писма по електронната поща.

Днес учените правят следващата стъпка – те тестват по-сложни операции, свързани с преместване на предмети. Крайната цел е да се създадат протези, които да се управляват чрез мисъл по същия начин , по който мозъкът управлява нашите собствени крайници.

В САЩ наскоро бе приет закон, който позволява тестовете на подобни протези върху хора, така че се очаква до няколко години – революция в механизираните протези.

Източник:http://www.sci-bg.com/ (има интересни статиики тук, но има и големи бози...струва си един поглед Усмивчица )


* blood.jpg (76.62 KB, 840x515 - видяно 338 пъти.)
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Дори болката може да бъде прекрасен учител « 1 2 3 4 5 »
Обща тематика
Бунтарката 61 5823 Последна<br />публикация Август 11, 2010, 13:53:04
от nia.boneva6
Хранене според кръвната група
Природосъобразно хранене
naturu 13 40657 Последна<br />публикация Април 07, 2012, 00:35:25
от true_terre
Атлантида вече може да бъде открита от всеки
Древни цивилизации
Аэ съм 0 2033 Последна<br />публикация Юни 02, 2010, 15:10:54
от Аэ съм
Кръвната група « 1 2 3 »
Анкети
izida 43 13724 Последна<br />публикация Ноември 29, 2012, 19:46:21
от мушу
Може ли душата да бъде зла? « 1 2 »
Въпроси и отговори
Sue 15 1378 Последна<br />публикация Август 17, 2012, 15:24:06
от Щуродино

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright