Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Котките лекуват  (Прочетена 9693 пъти)
akela
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« -: Юни 20, 2010, 02:46:45 »

Котките лекуват

За да живее, писаната непрекъснато трябвало да се зарежда с отрицателна енергия
Хората с високо кръвно налягане, които си играят с котки поне по 10 минути на ден, много по-рядко получават хипертонични кризи. Това се твърди в книга за лечебната сила на домашните котки, представена по време на годишната изложба на котки в столичния музей "Земята и хората", информира Би Ти Ви.
Най-екзотичните породи в изложбата бяха шотландската клепоуха котка с цена 300 долара и донският сфинкс за 500 евро. Но дори и когато няма такава цена, домашната котка пак има с какво да ни впечатли, коментира Би Ти Ви.

"Всъщност, котките ми помогнаха да оживея, и в момента, когато се чувствам зле, напрегната, с кръвно налягане или зле със сърцето, те веднага идват и лягат точно там, където ме боли", разказва Вили Гундерова, която писаните спасили от тежка гангрена, получена след трудова травма.

При страдание мястото, където ни боли, променя своя енергиен потенциал. За да живее, котката непрекъснато трябва да се зарежда с отрицателна енергия. Ето защо, когато някъде нещо ни боли, котките безпогрешно лягат точно върху болното място - за да си набавят необходимата им отрицателна енергия.

Лечебната сила на котките е в тяхното електромагнитно поле. При движение косъмчетата на котката се търкат едно в друго и така възниква електрическо поле с нискочестотен ток. Точно този ток убива микробите, когато котката легне върху мястото, където ни боли. Най-добри лечители са персийските, сиамските и ангорските котки, а най-много отрицателна енергия отнема черната котка
Активен
Карма
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 24


Живота е сцена и училище за хората!

« Отговор #1 -: Октомври 30, 2011, 13:57:26 »

Напълно съм съгласна с това твърдение.От личен опит го знам особенно с някогашната ми черна котка.В момента котката ми е рижа и обикновенна  но върви подир мен като кученце навсякъде.
Активен
viosta
Гост
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2011, 15:12:28 »

Котките  лекуват благодарение на електрически импулси с ниска честота. Човек гали котката, получава се търкане на косъмчетата й едно в друго и в резултат се създава магнитно поле.

Отдавна се знае, че токът, въздействайки върху възпаление, убива микроби, спомага за заздравяването на тъканите и подобрява тяхното кръвоснабдяване.

Терапията с галене на котка действа най-добре при възпалени стави и гинекологични заболявания. Освен това котките лекуват и с ултразвук. Звуците с честота от 27 до 44 херца – в този диапазон мъркат котките – благоприятно въздействат върху нервната система.

От тези звуци се подобрява мозъчното кръвообращение, нормализира се кръвното налягане, стабилизира се сърдечният ритъм. Освен това се укрепват и костите, което е особено важно за жените след менопаузата.

Котките помагат също така на хората, които страдат от психични заболявания, сърдечни разстройства, а също така от увреждания на мозъка, предизвикани от механични травми или от кръвоизливи.

Женските котки по-добре лекуват заболяванията на нервната система и вътрешните органи, а мъжките са прекрасни "доктори", когато става въпрос за болести на ставите и костите.

Все още не е ясно дали дългокосместите или късокосместите котки са по-полезни за здравето на хората. Според някои всяка порода котки се "специализира" върху определени болести.

Дългокосместите котки имат големи възможности в областта на невропатологията и могат да ви излекуват от депресия, безсъние и раздразнителност.

Котките, които имат среднодълъг косъм, са полезни за хора със съдречно-съдови заболявания, а късокосместите, както и напълно лишените от косми лекуват болести на стомаха, и бъбреците.

Сиамските котки предпазват и лекуват от простудни заболявания, тъй като има необяснимата засега от учените способност да убива микробите, които се натрупват в дома.

Звуците, които котката издава при мъркането си, влияят успокояващо върху психиката на човека, а освен това укрепват значително имунитета.

Котките притежават способността да навлизат в биополетата около себе си и да ги коригират, в повечето случаи в положителна посока. Смята се, че чрез енергията си котката може да "допингира" другото биополе или да го възстанови напълно, ако то е на ръба.

Как котката помага на стопанина си? Когато нещо с нас не е наред, около нас се явява деформирана енергийна аура. Тя веднага бива забелязана от котката.

Постарайте се да си направите експеримент. Когато всичко в живота ви е наред, здрави сте, щастливи сте, нямате проблеми, влюбени сте, тогава котката е спокойна, спи спокойно, храни се редовно, грижи се старателно за хигиената си... Ако обаче има нещо необичайно в поведението на домашната любимка – моментално си обърнете внимание! Това означава, че с вас нещо не е наред.

Котките не понасят семейните скандали. Поставете си за цел и ще забележите, че е така. Освен това винаги взимат страната на несправедливо обвинената страна. И ако с половинката си след скандала се обвинявате вътрешно като причинител на дрязгата, по-добре питайте котката кой е виновен? Тя винаги заема страната на несправедливо обвинената страна.

Нейната аура няма изходна форма или ако има, това няма решаващо значение за енергийния й статус. Естествено тя чувства кога стопанинът й се сърди и тези негативни емоции увисват върху аурата й, както при всички живи същества. Но достатъчно е звярът да се претърколи един – два пъти и цялата мръсотия се стича от него, както при пране на дрехи.

Всяко живо същество, растение или животно притежава АУРА или енергийно поле. Тя се разполага извън пределите на физическото тяло, понякога доста надалеч, (англичаните казват до 7 фута). Именно аурата приема първа ударите на външната среда. Хората, притежаващи “второ” зрение, виждат върху аурата следите от чуждите негативни емоции като кални петна. По-късно, ако те наистина не се почистят, могат да предизвикат неразположение, дори заболяване.

В природата всичко е закономерно и котката сякаш нарочно е създадена, за да помага на човека да се избави от излишните негативни емоции. Така че, колкото и да се карате на котката си, от това тя няма да пострада никак.

В общуването си с човека това животно изглежда има особена “свръхзадача”, не да го пази, както кучето, а да хармонизира неговата енергетика, да подрежда жизненото му пространство. Естествено котките не осъзнават тези свои функции. Затова не от доброта котките се гушат в скута ви, когато страдате от депресия или някой ви е нагрубил и е развалил настроението ви. Правят го от обикновен егоизъм, от инстинкт за самосъхранение и грижа за продължаване на рода си.

По- добре от останалите котките чувстват енергетичните потоци на обкръжаващата ги среда, изпитват дискомфорт и при най-малкия дисбаланс се опитват да оправят положението. Домашните котки приемат и се привързват към дома, а обитателите му ( или други животни като куче или папагал), като източници на храна и в пряк, и в преносен (енергетичен ) смисъл. Когато стопаните се карат или боледуват, тя изтегля от тях цялата негативна енергия и после се освобождава от нея с лекота.

Повечето хора мислят, че котката лекува благодарение на това, че с тялото си стопля болното място. С това мнение са съгласни много лекари. Това обаче не е така. Специално са се провели опити, като са слагани на болното място грейка или нагрят пясък. За жалост тези средства почти не помагат. При силно главоболие, когато никакви лекарства не ви помагат, не е зле да погалите любимата си котка, а още по-добре ще е да си я сложите известно време на врата като яка. Американски лекари стигнали до извода, че хората, имащи котки, страдат по-малко от инфаркт от останалите. Всичко това подсказва, че механизмът на котешкото лечение е много сложен.
Сега в медицината активно с развива нов метод на лечение – информационно-вълнова терапия. Тя използва електромагнитни вълни с много висока честота и свръхниска интензивност, които отговарят на излъчването на здравите човешки органи. Като източник, коригиращ излъчването, се използва специална апаратура и… ръката на биоенерготерапевт. А и котката, когато лежи върху болното място, също го облъчва с електромагнитните си вълни. Ето защо не е изключено честотите на животните да влизат в резонанс с човешките и по този начин да премахват енергийните смущения, възникнали по време на болестта.
Съществува необикновена методика за лекуване на деца с паралич в Куба. В специален медицински център децата, страдащи от детска церебрална парализа, се лекуват от… делфини. Разбира се, животните не лягат с тях в леглото, а плуват заедно с децата. И става чудо: движещите се само с помощта на инвалидна количка малчугани неочаквано прохождат. По същия начин се лекува и друга сериозна болест, която е на психическа основа като аутизма. Тази болест се изразява в това, че детето се затваря в себе си и по никакъв начин не реагира на околните. Достатъчно е обаче само няколко пъти да поплува в басейна с делфините и започва постепенно да се завръща в нашия свят.
В Индонезия пък в ролята на лечител биоенерготерапевт се е прочула една крава. Това чудновато чифтокопитно приема редовно пациентите си в селцето Чикаранг на остров Ява. Като ближе с езика си, кравата премахва болката в областта на сърцето, лекува мигрена и дори инсулт. Слухът за чудесата на кравата се е разнесъл из целия остров, поради което върволици от болни се стремят да стигнат до лечебното животно.

При сърдечносъдови заболявания

Известни са много истории за това как котките са спасявали хората от сърдечен удар и хипертонична криза. Котката може дори да ви предупреди за възможен пристъп. Собствениците им знаят, че техните домашни любимци понякога започват да се галят в краката им, когато стопанинът им е разтревожен или напрегнат.

При заболявания на стомашно-чревния тракт

Полезно е да галите котката си и за храносмилането. Породите с къса или без козина (сфинкси, сиамски, ориенталски, абисински, египетски мау) обикновено по-добре от другите лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт и урогениталната система.

При умора

Котките (особено тези с дълга козина) може да премахнат умората, стреса, мигрената, помагат при ниско кръвно налягане и нормализират сърдечната честота.

За подобряване на имунитета

Ако слушате всеки ден котешко мъркане, това ще се отрази положително върху имунитета ви.

За удължаване продължителността на живота

Учените от институт по геронтология в Берлин са установили, че хората, които през целия си живот са имали в къщата си котка, живеят средно с 10,3 години по-дълго от останалите.

При аутизъм

Кучета подпомагат лечението на деца, страдащи от аутизъм. Ако в терапевтичните сеанси участва и куче, проявите на това заболяване - например затварянето в себе си - са значително по-редки.
При нервно напрежение

Кучета помагат да се преодолее стреса. Проучването на семейни двойки в САЩ показва, че тези съпрузи, които имат куче, се справят по-леко със семейните кризи и разрешават по-бързо конфликтите помежду им, отколкото двойките, които нямат кучета.

При хиподинамия

Ако имате куче, то заболяванията, причинени от заседнал начин на живот, не ви застрашават. Кучето е прекрасно “лекарство” срещу хиподинамия. Разходката с кучето намалява вероятността от сърдечносъдови заболявания, инфаркт на миокарда. А в слюнката му се съдържа ензима лизозим, който унищожава патогенните микроорганизми.

Жълти канарчета срещу депресия

Пеенето на канарчетата облекчава стреса, успокоява нервите и подобрява настроението. При невроза, депресия, гастрит, язва на стомаха е полезно просто да си поседите в близост до клетката, да послушате мелодичните им трели и да наблюдавате птиците. А гукането на вълнистите канарчета облекчава болката в сърцето.

Аквариумни рибки за предотвратяване на неврозите

Наблюдавайки рибките в аквариума, ще се успокоите и ще възстановите чувството си за емоционално равновесие след нервна криза и психологични сътресения. Полезно е хората, които страдат често от невроза и депресия, да си имат рибки вкъщи. При това аквариумът помага за създаването на добра атмосфера в помещението.

Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2011, 17:38:15 »

О, това за котката е много ценно, виоста!
Има някои неща, които не ги знаех... като това с електромагнитното поле и различията, според дължината на космите.
Много ценен материал! Благодаря ти много! Трябва да се разпространява.
Активен
viosta
Гост
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2011, 17:46:23 »

Всичко това , мога да го потвърдя от личен опит . От около година имам котка вкъщи и то черна . Наистина без да ги знаех още тези неща усетих промяната в себе си и психически и физически. Вчера вечерта си легнах с ужасно главоболие , а котката дойде и легна върху главата ми . Болката ми премина за 5 мин. и веднага заспах.
Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2011, 18:15:34 »

Всичко това , мога да го потвърдя от личен опит . От около година имам котка вкъщи и то черна .Наистина без да ги знаех още тези неща усетих промяната в себе си и психически и физически.
Ами... с моята черна перличка 20 години съжителствахме. Най-голямата ни раздяла, беше половин година, когато тръгнах да пътешествам. Никой и нищо друго не ми липсваше така, както тя. От дете съм в компанията на поне 1 котка. Вмомента нямам, защото си я чакам нея. Историята е дълга. Все пак, на повечето си приятели съм раздал поне по една котка и когато ходя да ги видя, обикновено, времето прекарано там, ми преминава с котката. Тясно съм свързан с тези създания и на тях дължа много голяма част от малкото добри черти в своя характер... като... спокойствието например.
Според мен, всяко дете, трябва да съжителства с най-различни животинки. Децата не правят разлика между себе си и тях и ги приемат като братя и сестри, абсолютно чисто и неподправено. Нещо, което на нас, примерно, ще ни е изключително трудно да си припомним.
Активен
SOL
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 60


 • Град: Тера
 • « Отговор #6 -: Октомври 30, 2011, 18:20:17 »

  КОТКИ И КУЧЕТА
      Както котките, така и кучетата с такъв произход, служат като охрана на хората, като енергийни помощници. И едните и другите могат да обединяват енергийните си полета с човека и да станат фрагменти от индивидуалностите на стопаните си. Именно затова, някои от тях често приличат на стопаните си, макар че този аспект е по-често срещан при кучетата.
      Кучето излъчва извънмерна лоялност и безусловна любов. Посвещението, което енергийно получава човек, може да помогне по различни начини. Кучетата са, както компания, така и охрана.
      Представителят на сем.Котки – котката, е много повече в ефирната сфера на антиматерията) в своето поле на съзнание. Точно затова много минали общества са се кланяли на формите от сем.Котки – Ягуар, Лъв, Тигър и Пума.
      Тези същества са добре осведомени за мисъл-формите в ефирните сфери и предлагат скрита сила и защита. Домашната котка е способна мощно да защитава стопаните си от неблагоприятните мисъл-форми и негативни енергии. Определени породи кучета също имат тази способност, но тя е по-дълбоко изразена при сем.Котки.
      Мъркането на котките е много полезно за изцеление, възстановяване и защита на човешката аура. Мистичният аспект на котките е признаван още в древни времена и „Храмовите Котки” са използвани в много древни общества и като компаньони и съюзници на шаманите. При овчарките и другите кучешки породи, приличащи на вълка, също има такава способност. Те виждат и усещат в по-голям мащаб отколкото човешките сетива.


  Източник  http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3355
  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #7 -: Октомври 03, 2012, 13:49:02 »

  Много интересно, и аз съм забелязал, че като ме вбеси някой идиот (а това е повече от лесно), идва някое коте, което започва да ми се гали и да ми мърка в краката и скоро ми минават всички ядове и нерви. Освен това, до осми клас, като бяхме в къща, имахме котки. Въпреки, че ядях с немити ръце и консумирах всякакви вредни храни в огромни количества, от котките, по всяка вероятност, имах един невероятен имунитет. Наям се примерно с преоценени еклери от махленската сладкарница, които понякога блъскаха и леко на развала, дойде някоя писанка, завърти се, "Мяяу!", започне да ми мърка в краката и скоро корема, дето до момента ме е мътил и ме е подканял да заседна трайно в клозета, ми минава. И после иди и не уважавай котките. И най-интересното беше, че редовния номер, след като се натъпча с преоценени сладки, беше, че котката заемаше място на корема ми и започваше да мачка и да преде. Вярно, че понякога се е случвало от редовно предене да ми съсипе някоя тениска, но това беше бял кахър. Така че мога да съм много благодарен на тия мили и много красиви създания. За финал мога да ви кажа една моя мисъл за тях, която сефте изказах пред админа:
  "Абе защо ни е да осакатяваме котките, не разбирам! Те са ни като рехабилитатори. Все едно да дойде един физиотерапевт и ние да започнем да го бъхтим с патериците си по главата, задето искал да ни помогне! Та и котките са така - дошли са да ни помогнат, а ние им режем крачетата и опашките!"
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  bobyex
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #8 -: Февруари 26, 2013, 02:00:11 »

   Привет на всички!
   И аз искам да се присъединя към това , че котките са нещо безценно. В момента имаме 6 шест котки и мама роди преди два дена, това е друг момент който ми е направил впечатление и искам да споделя. Когато се родят малки голички и безпомощни и невиждащи котенца сякаш се отварят някакви канали и домът се изпълва с благодат ражда се възможност. Освен че лекуват и попиват отрицателната енергия са и на добрите рехабилитатори не мага да си представя как бих живял без тях. Да се прибереш и да те посрешне на вратата и да тушира негатива от през деня и да се заредиш за отрицателно време.
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #9 -: Февруари 26, 2013, 18:04:15 »

  Здрасти, bobiex.
  Цитат на: bobyex
  В момента имаме 6 шест котки
  Леле!  Ухилен
  Цитат на: bobyex
  Когато се родят малки голички и безпомощни и невиждащи котенца сякаш се отварят някакви канали и домът се изпълва с благодат ражда се възможност.
  Поначало появата на нещо ново, а да не говорим - появата на нов живот, променят всичко, но това, специално за котетата ми стана интересно. Опитай се да обясниш това свое... усещане по-обстойно.

  Цитат на: bobyex
  Освен че лекуват и попиват отрицателната енергия са и на добрите рехабилитатори
  Все още не съм сигурен далия попиват или я прогонват. Тъкмо се убедя, че я гонят и видя някой случай на разболяна котка от негативите на някой от стопаните си. Разбира се, няма как да съм сигурен, че това я е разболяло, но да речем, че понякога е очевидно, че не става въпрос за съвпадения.
   
  Цитат на: bobyex
  не мага да си представя как бих живял без тях.
  Добре дошъл в клуба
  В къща с котка, винаги се чувствам далеч по-спокоен и отпуснат. Аз дълго време нямах котка, но това е от друи съображения, свързани с една черна перла, която трудно продължи по пътя си. Пък и предполагам си чувал, че черните и белите котки, както и някои други животни, с определени особености са души, свързани с нас по някакъв начин, били преди това в човешки тела. Всъщност, надявам се да не избързвам, защото ...може да си с християнски убеждения (примерно) и да ми се смееш сега, но темата ми е голяма слабост. Щом видях заглавието и влезнах, макар че съм във "ваканция".
  Цитат на: bobyex
  Да се прибереш и да те посрешне на вратата и да тушира негатива от през деня и да се заредиш за отрицателно време.
  Не я внасяй - безплатен съвет от вожда Усмивчица
  Нямам време, иначе бих пописал повече по въпроса.
  Чао за сега ...и да не забравя най-важното - да ги мачкотиш редовно и по много Усмивчица
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  bobyex
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #10 -: Февруари 27, 2013, 03:00:52 »

    Благодаря на всички и на Вожда.

   Написах отговор и понеже съм от скоро и когато дадох запис изтекла сесия. Ще се науча. Понеже стана късно утре т.е. днес ще го пресъздам отново.
  Активен
  bobyex
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #11 -: Февруари 27, 2013, 12:17:23 »

       Привет на всички,много съм развълнуван в същото време и щастлив, че има с кого да споделя моите преживявания и мисли, а за тов че имам шест котки е и за това че всяка е свързана с нещо в моя живат.
   
  Цитат
  Цитат на: bobyex
  Когато се родят малки голички и безпомощни и невиждащи котенца сякаш се отварят някакви канали и домът се изпълва с благодат ражда се възможност.
  Поначало появата на нещо ново, а да не говорим - появата на нов живот, променят всичко, но това, специално за котетата ми стана интересно. Опитай се да обясниш това свое... усещане по-обстойно.

   
    Добре ще се опитам да обясня по подробно с един пример и наблюдение. От 7 години съм в Бургас и преди време се случиха много и неприятни неща , но преди три години и половина котките ни в продължение на две години не раждаха котенца и ми бе странно защото поне един път в годината се радвах на това да ги израждам. И през това време нещата в личен и семеен план не вървяха много добре. След две години в едно и също време и двете майки забременяха и родиха и в този момент нещата сякаш с магична пръчка се промениха и то в положителна посока, всичко се случва както се казва отпушва се нещо и нещата се случват. Не мога да го опиша много добре но и здравословно , психически и физически се почувствах много добре а и радоста бе голяма.
  Цитат на: bobyex
  Освен че лекуват и попиват отрицателната енергия са и на добрите рехабилитатори
  Цитат
  Все още не съм сигурен далия попиват или я прогонват. Тъкмо се убедя, че я гонят и видя някой случай на разболяна котка от негативите на някой от стопаните си. Разбира се, няма как да съм сигурен, че това я е разболяло, но да речем, че понякога е очевидно, че не става въпрос за съвпадения.

    За това съм свидетел как едната ми котка почина от рак за три дни ,защото се оказа че е отнела това гадно нещо от мен за да ме излекува много се разтроих когато това стана и си мислех да не вземам повече домашен любимец но уви и за да не го загебя отново решихме да са поне двама а то какво стана , малко повече.И когато има проблем как си личи стават нервни идват при теб лягат на болнтото или критично място аха да ти проговорят но не могат.

   
  Цитат на: bobyex
  Да се прибереш и да те посрешне на вратата и да тушира негатива от през деня и да се заредиш за отрицателно време.
  Не я внасяй - безплатен съвет от вожда Усмивчица
  Нямам време, иначе бих пописал повече по въпроса.
  Чао за сега ...и да не забравя най-важното - да ги мачкотиш редовно и по много Усмивчица
  [/quote]

  За това не знам как става да не внасям негатива във вкъщи опитвам се търся начина но явно още не съм готов за това. Ще се радвам да го постигна.

    Благодаря на Всики и на Вожда за вниманието и приятните думи.А за мачкането всеки си чака реда и няма пропуск Усмивчица
  П.С. Малко трудно се ориентирам с цитатите и ако не се получи добре моля да ме извините.
  Активен
  distort
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2

  « Отговор #12 -: Февруари 27, 2013, 13:36:45 »

  Кучетата са по-верни.
  Активен
  nikcvet
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 90


  « Отговор #13 -: Февруари 27, 2013, 14:37:10 »

  Котките са много приятни същества. Носят радост. Винаги може да поговориш с тях.
  Има хора, които са необичайно големи любители на котки и май се познават -
  на такъв човек в лицето сякаш се проявява нещо неопределено котешко.
  Усмивчица
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #14 -: Февруари 27, 2013, 17:58:58 »

  Цитат на: bobyex
  Привет на всички,много съм развълнуван в същото време и щастлив, че има с кого да споделя моите преживявания и мисли, а за тов че имам шест котки е и за това че всяка е свързана с нещо в моя живат.
  Здрасти отново, Боби.
  О, има, определено. Тук се намират котколюбци, което е нормално, тъй като в основата на всяко израстване,  както е в случая - духовно, стои свободния дух и достойнството, а котката е  олицетворение и на двете, тъй като те са по-ценни за нея от живота й.  Иначе казано, преди да израстне един дух, трябва да се освободи... било то от страховете и страстите на разума, било от наложените му авторитети,  учения и убеждения, и всякакви капани и зависимости, които го застопоряват (да не изброявам всички).  Всички революционери, бунтовници, гении в различни изкуства и науки, духовни учители... или накратко - всички велики личности в историята ги обединява едно нещо и това е свободата на духа, разчупването на стереотипите и стремежа им към себеизразяване по начин, различен от наложените норми. За тях всичко друго освен свободата е значело - смърт. То това означава за всички, но повечето избират смъртта още в ранен етап от живота си. Темата може бая да се разгърне, но да не се отплесвам.
  Котката е мистика, а хората не обичат тайнството, поради което не е от най-долюбваните животни от по-социално ...вклинените хора, пряко зависещи от обществените порядки.
  Човека обича да се налага, да издава команди и заповеди, които го карат да се чувства господар на вселената и природата, а котката кара такива хора да се чувстват като идиоти, които си говорят сами - това е втората основна причина, поради която котките не се радват на особен интерес.
  Съответно, хората предпочитат да нарекат котката - глупава, своенравна, отмъстителна и т.н.
  Цитат на: bobyex
  От 7 години съм в Бургас и преди време се случиха много и неприятни неща , но преди три години и половина котките ни в продължение на две години не раждаха котенца и ми бе странно защото поне един път в годината се радвах на това да ги израждам.
  И през това време нещата в личен и семеен план не вървяха много добре. След две години в едно и също време и двете майки забременяха и родиха и в този момент нещата сякаш с магична пръчка се промениха и то в положителна посока, всичко се случва както се казва отпушва се нещо и нещата се случват.
  Не съм сигурен относно последователността на тези събития, свързани с котките и като цяло животните. Те са доста по-сензитивни от нас и съм по-склонен да смятам, че при оправането на нещата или балансирането на енергиите, те виждат в това добри условия за размножаване.
  Котка в неблагоприятни условия не би родила, а ако са крайно неблагоприятни, спира да се храни, разболява се и умира.  Това аз го разглеждам като знаци. Така, както ако се разболее е знак, че нещо не е наред, така и когато родят го приемам за знак, че всичко е наред на това място.
  Дори и самия факт, че стои някъде, храни се и е здрава, говори добре за това място. Моята Черна Перла така и не роди, поради причината, че никой от кандидатите, които правеха серенади под прозореца, не можа да я заинтересува с блестящите си певчески качества. Да, но 20 години живя, без никакви здравословни усложнения, с което много се гордея.
  Цитат на: bobyex
  Не мога да го опиша много добре но и здравословно , психически и физически се почувствах много добре а и радоста бе голяма.
  Да, мацураните сякаш са ...своего рода филтри за негативни влияния от финно естество. Отчитат всичко, като се започне от енергии, мине се през неканени гости от духовните светове и се стигне дори до неща като  - скрити користни намерения  у хора, които гостуват у вас. С първите две се справят (с малки изкл.), но с хората, които ние допускаме около тях, няма как да се справят и съответно започват да се разболяват или да се държат неадекватно, особено ако по-често ги каним. Те самите намерения не ги осъзнават, но човек с подобни мисли и желания има, както тук биха казали - ниски вибрации, подобно на болен човек (то пак си е болест и обикновено това разболява и отслабва и тях на по-късен етап), а те отчитат именно тях.
   
  Цитат на: bobyex
  За това съм свидетел как едната ми котка почина от рак за три дни ,защото се оказа че е отнела това гадно нещо от мен за да ме излекува много се разтроих когато това стана и си мислех да не вземам повече домашен любимец но уви и за да не го загебя отново решихме да са поне двама а то какво стана , малко повече.
  Разстройването не е решение. Това гадно нещо, както го наричаш, не се е появило от нищото, а поради някаква причина. Да се самообвиняваш за това, че котката ти е умряла не е добра идея. Подобно би било да съжаляваш, че си настъпил охлюв, докато се разхождаш в парка. Влиянието, което оказваме на съществата и събитията около себе си, не винаги е това, което бихме желали, но такъв е кръговрата. Освен това, малцина са наясно с това, което причиняват.  Не, че невежеството е оправдание, но несъзнателната вреда е като несъзнателната помощ - просто стечения на обстоятелствата, над които нямаме контрол.  Това, че си започнал да осъзнаваш ...порядъка, според който протичат някои процеси и връзката между тях, както и че търсиш решение, говори добре за теб.
   
  Цитат на: bobyex
  И когато има проблем как си личи стават нервни идват при теб лягат на болнтото или критично място аха да ти проговорят но не могат.
  Да или се крият и катерят по всевъзможни места, от където няма изкарване.
  Цитат на: bobyex
  Да се прибереш и да те посрешне на вратата и да тушира негатива от през деня и да се заредиш за отрицателно време.
  Цитат на: вожда
  Не я внасяй - безплатен съвет от вожда
  За това не знам как става да не внасям негатива във вкъщи опитвам се търся начина но явно още не съм готов за това. Ще се радвам да го постигна.
  Да, аз верно, голям съвет ти дадох, няма що.  Все едно нарочно вкарваш негативната енергия, за да ги "храниш" с нея. Това ако го беше казал някой друг, щях да го направя на бъз и коприва Ухилен
  Да, предполагам, че търсиш варианти да не я внасяш, но... всъщност, по-правилния съвет би бил - опитай се да не я събираш.  Кажи ми какво си опитвал и ще се опитам да те насоча. Най-...елементарната и широкоразпространена "хватка" е - от вратата, директно в банята.  Другото, което някак си си го възпитах навремето, беше - представяй си ги маците по-отрано, преди да се прибереш. Как ще ги размажеш и как ще си приготвите нещо за папане, после ще се разплуете на леглото и такива неща. 10-15 мин. преди да се прибереш физически.
  Относно черните и белите котки в живота ти, там филма е по-различен.
  Не знам дали си обърнал внимание, но трикольорките са винаги женски. Окраската на едно животно, винаги е строгоиндивидуална, както при нас - линиите на ръцете да речем. Никой не би могъл да каже, как така, черната козинка спира на дадено място и там започва жълта да никне.
  Няма как да съм сигурен, но мисля, че това има много общо с аурата.
  Фактически, тези цветове не могат да се обяснят напълно с генетична обусловеност, нито зависят толкова от климатичните условия, както при нас, а са нещо като... импринтиране на тяхното ..."сияние", сякаш за да се разпознават помежду си. В природата няма нищо случайно или безсмислено.
  Но това е теория, която просто ми хрумна веднъж.
  Сега, вероятно се питаш - каква е тази черна аура. За тези, които са стигнали до тук, ще хвърля една бомба, която също може да е предпоставка за по-широки дискусии, като кажа, че според някои убеждения, тъмнината е - черна светлина. Според някои от тях (като индианците от Великите Равнини), тя е свързана с мъдростта, мистицизма и високите духовни етажи.
  Дори мисля, че Дънов също споменаваше някъде за черните и белите лъчи светлина.
  Поначало, черните котки се появяват в живота ни сами, когато сме тръгнали по погрешна пътека.
  От там идва израза - ако черна котка ти мине път. Фактически се има предвид, не ако пресече улицата пред теб (както повечето смятат), а ако участва по някакъв начин в живота ти. Другия смисъл на израза е - ако късмета ти изневери или по-точно - ако си тръгнал в грешната посока. Самия израз "пресече" не се отнася толкова до това - да мине пред теб, пресичайки траекторията ти, а по-скоро като... както млякото се пресича.
  На по-индиански казано - духовете на нашите роднини идват за да ни помагат, тъй като не ги чуваме, когато са в нематериалния свят.
  Това важи също и за белите котки, но те, не "пресичат пътя ни", а са си ...своего рода учители, и като такива ни подкрепят, дори и когато грешим и правим глупости.
   
  Цитат на: distor
  Кучетата са по-верни.
  Какво значи верни? Верни на стопаните си? Котките са верни на себе си.
  Робите са верни на господарите си, а свободните хора - на себе си.
  Цитат на: nikcvet
  Има хора, които са необичайно големи любители на котки и май се познават -
  на такъв човек в лицето сякаш се проявява нещо неопределено котешко.
  Да, има нещо такова. То за всички домашни любимци се отнася.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  за котките и хората
  Снимки
  loop 12 1244 Последна<br />публикация Август 01, 2012, 11:24:18
  от Щуродино

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright