Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пушачите имат по-ниско IQ от непушачите  (Прочетена 956 пъти)
delfin
Гост
« -: Февруари 25, 2010, 15:51:41 »

Пушачите имат по-ниско IQ от непушачите, а колкото повече пуши човек, толкова повече спада нивото му на интелигентност. Това е заключението на изследване, проведено от учени от медицинския център "Шеба" сред 20 000 израелски новобранци.

Според данните, получени от д-р Марк Вайзер и колегите му, младежите, пушещи по пакет или повече на ден, имат средно 7.5 по-ниско IQ от непушещите си връстници. "Възрастните с ниско IQ трябва да бъдат подлагани на активни програми за отказване от пушенето", посочват те в статия, публикувана в специализираното списание "Адикшън".

При все че са налице доказателства за връзка между пушенето и IQ, повечето проучвания разчитат на резултати от тестове за интелигентност в млада възраст, както и на хора с умствени и поведенчески проблеми, които са по-склонни да пушат и по-често имат ниско IQ, казва Вайзер.

Екипът му е изследвал 20 211 18-годишни младежи, влизащи в казармата, като никой от тях не е със сериозни умствени проблеми. 28% от изследваните пушели поне по цигара на ден, около 3% били бивши пушачи, а 68% никога не са пушили. При пушачите било установено значително по-ниско IQ дори и когато бъдат взети социално-икономическите фактори, въздействащи на интелигентността.

Средното IQ за непушачите било 101, а на пушачите – 94. Нивото на интелигентност спадало рязко при повишаване на броя на пушените цигари дневно – от 98 при употребяващите 1-5 цигари до 90 при онези, които пушели по пакет и повече на ден. Средното човешко IQ варира между 84 и 116.


http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2010/02/24/863874_nepushachite_bili_po-umni_ot_pushachite/
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Децата индиго имат трудности с ученето
Децата индиго
Админ 0 3073 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 22:54:05
от Админ
Лечение на Ниско кръвно
Изцеление от природата
Админ 1 15232 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 11:08:10
от Administrator

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright