Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Биолози разказаха за много рядък "развод" между двойка лебеди  (Прочетена 893 пъти)
delfin
Гост
« -: Януари 26, 2010, 14:45:02 »

Британски биолози разказаха за много рядък "развод" между двойка лебеди, живеещи в резерват в Глостършир, съобщи Би Би Си.

Двете птици се завърнали да презимуват в Слимбридж с нови партньори. Това се случва едва за втори път там за 40 години. Подобно поведение е много странно за лебедите. Обикновено те остават с партньора си цял живот. Нов партньор си търсят само ако предишният е умрял. Първите съмнения, че нещо се е случило на двойката, били породени, когато мъжкият лебед Саринди се върнал след годишната миграция в арктическа Русия без партньорката си Саруни и с нова "жена", която получила името Саринд. Специалистите си помислили, че на Саруни се е случило най-лошото. Малко след това обаче тя пристигнала с нов "мъж", когото нарекли Суруне. След като ги наблюдавали известно време, експертите разбрали, че старата връзка е приключила и двата лебеда са си създали нови семейства. Те дори не давали никакъв знак, че се познават. Логично обяснение за раздялата е невъзможността да бъде създадено потомство. Двата лебеда били заедно от няколко години, но нямали малки.

26.01.2010
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright