Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Бермудският триъгълник  (Прочетена 2371 пъти)
DArkAngel
Гост
« -: Септември 23, 2010, 15:44:19 »

Тази част на света е забулена в толкова тайни и мистерии, че човек само потръпва при мисълта за Бермудския триъгълник. Опасната  зона  в Атлантическия океан се намира между три мислени прави, които съединяват бреговете на Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. На това място са загинали хиляди хора и при изключително странни обстоятелства са изчезвали кораби от древни времена,  че чак до днес. Много теории и хипотези са изговорени в наши дни, опитващи се да обяснят необикновенните  явления случващи се точно тук. Едни от тях са, че там има огромна черна дупка, която  поглъща всичко след себе си или пък заради т.н. електронна мъгла, която  прави плавателните съдове неконтролируеми. Най-честите слухове, които можете да чуете са свързани с паранормални явления и извънземни, които нападат хората. За жалост малко са тези, които са успели да оцелеят и са се завърнали невредими по родните си места, за да ни разкажат, за това което са преживели и за да можем  най-накрая да разкрием  многовековната загадка, свързана с Бермудския триъгълник.
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #1 -: Септември 23, 2010, 15:46:39 »

Едва ли има по-стряскащ район в света от Бермудския триъгълник. От векове той е символ на страховити случки, а хипотезите за него са десетки. Мястото, което на картата е малко петънце сред Атлантическия океан, е погълнало хиляди хора. А може би е точно обратното, твърдят най-дръзките учени.

Според най-новите проучвания под фаталните води има подводна цивилизация, много по-развита от нашата. Именно тя отвлича хора, за да ги включва като експонати в своя жив музей на планетата, убеден е изследователят Джовани Бернини от Рим. Той вярва, че жертвите продължават да живеят, но под стабилен стъклен похлупак на дъното на океана. Други негови колеги уточняват, че похитителите са потомци на изчезналата Атлантида. Тези съвременни атланти са в дъното на загадката и пряк, и в преносен смисъл и неотменно дебнат от своето скривалище, категорични са някои от най-нестандартните изследователи. В своя подкрепа те цитират исторически сведения на моряци от 17-и и 18-и век, които намирали по бреговете на островите предмети и оръжия на труда, непознати за тогавашното време. Прагматиците обаче поставят под съмнение автентичността на тези извори, но въпреки това тази хипотеза намира все повече привърженици в САЩ. Други изследователи залагат на теорията, че мястото е

еквивалент на космическите черни дупки

т. е. в него пространството и времето се изкривяват и хората преминават в друга паралелна реалност.

Тези странни идеи имат доста почитатели по цял свят, но много повече са онези, които разчитат на сериозни научни доказателства. Сред учените, които предпочитат да се доверят на фактите, е и Чарлз Берлиц от САЩ. Според него на дъното на океана няма никакви похлупаци и тайнствени народи, а чисто и просто земетресения, при това изключително силни. Те променят драстично магнитното поле на Земята, което предизвиква всмукване на всички преминаващи кораби и самолети. Това е една от най-популярните хипотези, но наскоро тя бе опровергана от друга. Според нея на дъното на Бермудския триъгълник има прекалено много разлагащи се органични вещества, които в процеса на гниене образуват метан. При своето издигане към повърхността той засмуква корабите като във фуния, а при изригването му над водата

повлиява навигацията на самолетите

Но дори тази теория, която не изглежда толкова налудничава, колкото останалите, предизвика недоверие в някои учени. Един от тях - Дейвид Фишбърн от Вашингтон, направил списък на всички изчезнали кораби през последните двеста години по подобие на колегата си Лорънс Куше. След това започнал да изследва хронологията на курсовете им в морските регистри на държавите в Европа и Америка. Резултатът потвърдил първоначалните му подозрения - голяма част от тези кораби никога не са съществували. Други са били реални, но пък никога не са потъвали. Малка част от тях наистина завършвали на дъното на океана, но не в района на Бермудския триъгълник.С две думи, съвсем малък процент от случаите, описвани като „трагични", са истина.

„Оказва се - обяснява Дейвид Фишбърн, че както днес, така и преди сто години журналистите са имали прекалено силна склонност към преувеличаване. В Бермудския триъгълник наистина има фатални катастрофи но те не са точно тези, за които се шуми по вестниците от десетилетия. Това е типичен пример как от мухата се прави слон - няколко случайни инцидента водят до създаването на цяла легенда, от която печелят преди всичко кинопродуцентите и авторите на „сензационни" книги".

Така например в края на 19-и век английските вестници били залети от сърцераздирателни разкази за потъването на два  кораба. Оказва се обаче, че единият от тях - „Бела" - никога не е излизал в открития океан, а си кротувал в пристанището на Портсмът близо тридесет години без никакви произшествия. Другият кораб, чиято съдба била описана с печална помпозност - „Мирамон" - просто не съществувал… Фишбърн допълва, че този район е с много оживен трафик - годишно през него преминават десетки хиляди кораби и самолети от и за САЩ, Антилите, Бахамите, Пуерто Рико, Бразилия. Затова катастрофите не само не са изненада, а точно обратното - странно би било, ако ги няма при толкова натоварено движение. Повечето от изследователите обаче не са съгласни с тази прекалено прозаична теория. „Дори и да се предположи, че някои от случаите са измислени- обяснява Хулио Камагера от Мадридския университет - не може да се пренебрегне фактът, че фаталните случаи са смущаващо много.Затова аз лично поддържам теорията, че загадъчните изчезвания са резултат на паранормални явления. Защото промяна на магнитното поле има и на други места на планетата, но само в района на Бермудите има толкова много инциденти. Явно не това е причината. Склонен съм да заложа на НЛО не защото звучи екзотично, а защото от гледна точка на физиката е необходима свръхестествена намеса, за да бъде този район по-различен от подобните му на Земята."

Финална точка в задочния спор между изследователите слагат географите. Те не виждат никаква мистерия в този случай, защото е известно, че в този район се срещат Гълфстрийм и Лабрадорското течение. Първото е топло, а второто - ледено студено. Те често менят своето местоположение и скорост, което предизвиква силни вихри, неподдаващи се на никакво регулиране.

Именно това привлича като магнит корабите и самолетите и ги води към тяхната гибел, убедени са повечето учени през последните години.
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #2 -: Септември 23, 2010, 15:49:04 »

Бермудски триъгълник е географска зона в Атлантическия океан, описвана най-често като района разположен между три мислени прави, свързаващи Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. Според различни източници границите на зоната варират по размер и по форма.
Районът е известен с мистичните изчезвания на морски и въздушни съдове. Съществуват различни хипотези, опитващи се да обяснят тези изчезвания, които се свързват с необичайни климатични явления, необиковени магнитни сили или отвличане от НЛО. Според други автори обаче, изчезванията на морски и въздушни съдове в тази част на света не е по-често явление отколкото на други места в световния океан и могат да се обяснят с естествени причини.
В научните среди са направени опити за обяснение на явленията, които са се случили в зоната на Бермудския триъгълник и които причиняват изчезването на морски и въздушни съдове. Съществуват няколко основни научни хипотези.
Едната от тях е свързана с географските характеристики на района, където се срещат студеното Лабрадорско и топлото Гълфстриймско течение, като менят често своята скорост и местоположение. Това създава нерегулируеми вихри и чести мъгли, които притежават значителна сила и затрудняват движението на съдовете
Друга хипотеза е натрупването на метан, който се издига на повърхността и причинява водовъртежи. Вероятно е корабите да потъват и при появата или експлозията на големи газови мехури. Изпускането на метан може да повлияе и на прелитащите самолети, като образуването на метанови облаци води до недостиг на кислород.
Съществуват и теории, свързани с необичайни магнитни явления или генериране на инфразвук от морските вълни.
Много хора се изкушават да обяснят загадката на триъгълника с паранормални явления като например извънземни. Малкото завърнали се от триъгълника свидетелстват за т. н. електронна мъгла, която обърквала уредите им за навигация. Според Джон Куазар, американски мистериолог и специалист по паранормални явления, т. н. Ефект на Хъчисън е ключът към разгадаването на загадка. Този ефект е получен от Джон Хъчисън, физик-любител от Ванкувър, в 1978. На видео, заснето през 1994 се вижда как бутилка лети във въздуха и получена електронна мъгла. През 1998 Джон Никъл и екип от Института за изследване на паранормални явления на САЩ доказват, че кадрите могат да бъдат пълна измама.А други хипотези са, че там има нещо наподобяващо черна дупка, която поглъща почти всичко.
Бермудският триъгълник е онази част от територията на планетата, която традиционно се смята за най-ужасното, най-страшното и загадъчно място, където са изчезнали безследно множество самолети и кораби - повечето от тях след 1945 г. Теориите за причините са хиляди. Появи се обаче една хипотеза, която търси връзка между загадъчното място и Морето на дявола край Япония.
Един от най-забележителните случай е от 5 декември 1945 г.
Това бил обикновен ден за американските ВВС, базирани във Флорида. Опитният командир (с повече от 2500 летателни часа)Чарлз Тейлър оглавява мисия на 19-о звено. Задачата им била да излетят към Чикън Шоул, намиращ се северно от остров Бимини. Времето било чудесно, 5 триместни бомбардировача торпедоносци излетели и поели курс на изток, имащи на борда гориво за 5,5 часа. В 15:45 ч в командния център на авиобазата Форт Лодърдейл се получава първото странно съобщение от командира на ескадрилата: "Имаме аварийна ситуация. Очевидно сме се отбили от курса. Не виждаме земя, повтарям, не виждаме земя!" Диспечерът ги попитал за координатите им. Отговорът силно озадачил всички присъстващи офицери: "Не можем да определим своето местоположение. Не знаем къде се намираме. Изглежда сме се заблудили." Диспечерът ги посъветвал: "Дръжте курс на запад!" Нямало как пилотите да пропуснат дългото крайбрежие на Флорида. Но следващата фраза била още по-смайваща: "Не знаем накъде е запад. Става нещо… Странно… Не можем да определим посоката. Даже океанът изглежда различно!" Последните засечени думи на Тейлър били: "Под мен земя, пресечена местност. Уверен съм, че това е Кис…" По-нататъшната съдба на асовете е неизвестна.
Необичайните събития в зоната на Бермудския триъгълник са причина за възникване на множество легенди. Най-поразяващи обаче са разказите за съществуването на

изкуствени съоръжения на морското дъно
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #3 -: Септември 23, 2010, 15:49:40 »

Жак Ив Кусто в книгата си "В търсене на Атлантида" цитира разказа на своя син Филип, който лично е изследвал изграден път на дъното на океана и бил убеден, че е дело на човешки ръце. Той казва: "Няма никакво съмнение, че само изкусни строители могат да издялат такива каменни блокове под прав ъгъл и да ги положат плътно един до друг. Блоковете са изготвени от материал, който няма нищо общо със скалните породи наоколо..."
Има една теория обаче, която сякаш съдържа в себе си повече смисъл - теорията за магнитните аномалии. Промените в показанията на компасите са явление, познато дори на начеващите пилоти и моряци. Компасът рядко сочи действителния север - Северния полюс. Обикновено той се ориентира към магнитния полюс, който е встрани. В много места отклонението е значим фактор, който трябва да се вземе предвид. В противен случай даден плавателен съд може да се окаже на стотици мили от мястото, където се предполага, че се намира.
Има два района върху повърхността на Земята, където компасът сочи истинския север - Бермудския триъгълник и една зона, югоизточно от бреговете на Япония, известна под името

Морето на дявола,

където също изчезват доста кораби. Между 1950-а и 1954 г. повече от 10 съда са изчезнали в Морето на дявола. При това големи товарни кораби, а не рибарски лодки. Само един от тях успял да подаде сигнала SOS. Продължителните търсения не открили никаква следа от хора или спасителни лодки. Разтревожено, японското правителство наредило районът да се изследва, но бил открит само един нов вулкан. Изригването му потопило един от изследователските кораби. Тогава властите обявиха района за опасен.
Военноморските сили на САЩ също са провели серия от секретни геомагнитни изследвания, като при тях били осъвременени много данни отпреди повече от 30 години. Акцент в тях е изследването на

теорията за "отслабване на свръзките"

Тя е дело на специалиста по електроника Уилбър Б. Смит, натоварен от канадското правителство да оглави през 1950 г. проучването на магнетизма и гравитацията в опасните места. Той открил в атмосферата зони, в които съществува явлението, наречено от него "отслабване на свръзките". Тези зони са с диаметър около 300 м и се простират до неизвестна височина. Те се преместват и изчезват, за да се появят в друго място. Смит установил, че полета с "отслабване на свръзките" често има там, където са ставали необясними катастрофи. Той изказва предположението, че докато върху повечето самолети тези зони вероятно не оказват влияние, някои самолети със специфична конструкция и размери могат да бъдат подложени на достатъчно силно въздействие. Възможно е тези сили да въздействат не само върху самолетите, техните компаси и радиопредаватели, но и да се

отразяват върху човешките сетива,
Бермудски Триъгълник 3!!!
като предизвикват виене на свят и загуба на чувство за ориентиране в пространството.
Други изследователи пък неотдавна лансираха тезата, че Бермудският триъгълник и Морето на дявола са само два от няколкото аномални района, пръснати по земното кълбо. Математици и инженери са открили 12 такива района, наречени "подли водовъртежи". Екипът твърди, че такива завихряния стават на Северния, на Южния полюс и на още 10 места в двете полукълба. Установено е, че всички те са на еднакво разстояние едно от друго и линиите, прекарани по глобуса от всяко завихряне до съседните му, образуват поредица от равностранни триъгълници. Учените все още не могат да разберат какво е значението на този модел.
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #4 -: Септември 23, 2010, 15:52:06 »

Свръхголеми метанови мехури поглъщали кораби и самолети в Бермудския триъгълник.
Според резултатите от проучване на двама австралийски учени главен виновник за мистериозните изчезвания на кораби и самолети в известния Бермудски триъгълник е газът метан, съобщава Inpress.

Професор Джоузеф Монаган и неговият студент Дейвид Мей от австралийски университет въз основа на океанографски проучвания открили, че на морското дъно в областта между бреговете на Порто Рико, югоизточния бряг на Маями и Бермудите, които формират мистериозния триъгълник има значителни количества метан. На територията стават изригвания на метан, който излиза из пукнатините на морското дъно и формира големи мехури, които допълнително се разширяват. Монаган и Мей твърдят, че тези огромни мехури, в момента, когато излязат на повърхността, могат да преобърнат и големи кораби, а когато газът попадне в двигателите на самолетите, може да предизвика сериозни повреди.


Бермудският триъгълник е географска зона в Атлантическия океан, описвана най-често като района, разположен между три мислени прави, свързаващи Флорида, Бермудските острови и Порто Рико. Според различни източници границите на зоната варират по размер и по форма. Районът е известен с мистичните изчезвания на морски и въздушни съдове. Съществуват различни хипотези, опитващи се да ги обяснят. Те се свързват с необичайни климатични явления, необикновенни магнитни сили или отвличане от НЛО. Според други автори обаче, изчезванията в тази част на света не е по-често явление отколкото на други места в световния океан и могат да се обяснят с естествени причини.

Хипотези:

Едната от тях е свързана с географските характеристики на района, където се срещат студеното Лабрадорско и топлото Гълфстриймско течение, като менят често своята скорост и местоположение. Това създава нерегулируеми вихри и чести мъгли, които притежават значителна сила и затрудняват движението на съдовете. Съществуват и теории, свързани с необичайни магнитни явления или генериране на инфразвук от морските вълни.

Много хора се изкушават да обяснят загадката на триъгълника с паранормални явления като например извънземни. Малкото завърнали се от триъгълника свидетелстват за т. н. електронна мъгла, която обърквала уредите им за навигация. Според Джон Куазар, американски мистериолог и специалист по паранормални явления, т. н. Ефект на Хъчисън е ключът към разгадаването на мистерията. Този ефект е получен от Джон Хъчисън, физик-любител от Ванкувър,през 1978. На видео, заснето през 1994 се вижда как бутилка лети във въздуха и получена електронна мъгла.

През 1998 Джон Никъл и екип от Института за изследване на паранормални явления на САЩ доказват, че кадрите могат да бъдат пълна измама. А други хипотези са, че там има нещо наподобяващо черна дупка, която поглъща почти всичко. Дали новите разкрития за метановите мехури ще бъдат признати от цял свят може да покаже само времето.
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #5 -: Септември 23, 2010, 15:56:07 »

Топ 10 теории за Бермудския триъгълник
Легендата за Бермудския триъгълник вероятно датира някъде от 1945г., когато ескадрила от пет самолета Авенджър изчезва по време на тренировъчен полет от Форт Лодърдейл.

Скоро след това хората започнали да се чудят: Има ли нещо странно в триъгълника, който образуват Маями, Бермуда и Пуерто Рико, където са изчезнали стотици кораби, самолети и екипажи? В днешно време всеки е чувал за Бермудския триъгълник и за него има най-различни теории.

Ето някои от тях.

 
Паднала преди 11 000 години комета

1ber

Преди много, много години, комета се разбила на Земята дълбоко в океана, там, където се намира Бермудският триъгълник днес.

Според някои теоретици тази комета има странни електромагнитни свойства, който могат да объркат компасите и навигационните уреди на самолетите.

Дали има такава комета? Никой не знае. Водите в района са хиляди метри дълбоки на места и едва ли някой ще открие комета там.

 
Пирати

2ber

Точно така – пирати.

Регионът на север от Карибите в Атлантическия океан е напълно пиратска територия… само аз ли се сещам за „Карибски пирати”?

Сега сериозно. Пиратството наистина е било значителен проблем в Триъгълника векове наред. Въпреки, че едва ли пиратите са отговорни за изчезването на самолети, все пак е възможно да са причината за изчезването на някои от корабите през годините.

 
Метан

3ber

Дълбоко под водите на Бермудския триъгълник има огромни въздушни джобове, изпълнени с метан, който се освобождава при сеизмична дейност или подводни свлачища. Теорията е, че метанът изплува и образува балончета, които намаляват плътността на водата.

Всеки кораб, който премине през такова място би потънал. Това не е всичко. В теорията се говори и че ако газът изплува на повърхността и се издигне високо в небето може да повреди двигателите на самолетите и дори да се възпламени.

 
Електронна мъгла

4ber

Тази теория се базира на един единствен инцидент.

Ето я историята: На 4 декември 1970 г., Гернон и баща му летят с техния Бонанза A36 през Бахамските острови. На пътя към Бимини те забелязват странен феномен във вид на облак. Става ясно, че явлението представлява вихрушка с форма на тунел.

Вие бихте ли минали през вихрушката? Гернон минал.

 Навлизайки в този тунел, той разбрал, че се намират в „електронна мъгла”. Всички електронни и магнитни навигационни инструменти на самолета се развалят и електрически искри започват прехвърчат около него. Когато мъглата най-сетне се разнесла, Гермон бил на километри разстояние от мястото, където трябвало да бъде и на доста по-голямо разстояние, отколкото би могъл да измине за това време. Той вярва, че е преминал през пространствено времеви тунел.

Дали мъглата е била нещо нормално? Или пък е причинена от смущенията от извънземна технология?

Е… всичко е възможно.

 
Правителството

5ber

Проклетото правителство.

Наистина ни преследват, нали? И го правят толкова тайно…

AUTEC (Атлантически подводен център за тестове и изчисления) се намира точно насред Бермудския триъгълник и точно там военните изпробват подводници, оръжия и сонари… според някои хора и много повече.

Привържениците на теорията твърдо застават зад твърдението, че американското правителство работи с извънземните и в AUTEC всъщност тестват извънземни технологии.

 
Извънземни

6ber

Свален космически кораб, който смущава нашите технологии? Или пък Бермудският триъгълник и още едно подобно място близо до бреговете на Япония в Тихия океан служат като портал за извънземни създания.

Да, това също е една от теориите.

Според нея когато корабите и самолетите преминат през портала в неподходящото време биват заклещени между измеренията. Може би ако пътувахте всеки ден през извънземни портали, това щеше да е нещо обичайно за вас.

 
Атлантис
Изображение: Alex Popescu

Изображение: Alex Popescu

Тези, които вярват, че легендарният подводен град Атлантис лежи под Бермудския триъгълник твърдят, че останките от силните енергийни кристали, които някога са захранвали града, сега смущават електрониката на корабите и самолетите.

Доказателството? Някъде през 70-те години гмуркач твърди, че е открил огледална пирамида някъде около Бахамите.

Е.. да… ако наистина е открил това, най-вероятно има нещо… но пък човекът точно в този ден е забравил да си вземе подводния фотоапарат.

 
Изкривени магнитни полета

8ber

Всички сме чували митовете, че компасите се въртят неконтролируемо в Бермудския триъгълник. Легендата разказва, че Триъгълникът е едно от двете места на планетата, където компасът сочи истинския север, а не магнитния.

Мореплавателите знаят, че компасът трябва да се калибрира, за да компенсира отклоненията в зависимост от местоположението. През 19 век Бермудският триъгълник може и да е бил място, където компасът сочи истинския север, но магнитните полета на Земята се менят постоянно, а с тях и посоките на компаса.

В днешни дни Триъгълникът не е място със странни магнитни полета, а и пилотите и мореплавателите добре знаят как да настройват компасите си, за да компенсират отклоненията, наречени деклинация, между магнитния север и истинския север.

 
Метеорологични условия

9ber

В тропическото небе над Бермудския триъгълник често се образуват силни бури когато топлият въздух се срещне със студения.

Като добавим и течението Гълфстрийм, което минава право през Триъгълника, територията си става доста трудна за преминаване с кораб или самолет. В допълнение морското дъно е неравно и дълбоко, а падината Пуерто Рико е най-дълбокото място в Атлантическия океан.

 
Човешка грешка

10ber

Никой не обича да признава грешките си… но всички ги допускаме, а пилотите и мореплавателите не са изключение.

Тропическото време и кристално сините води на Бермудския триъгълник привличат много авиатори, както ветерани, така и аматьори.

Трафикът в района е голям и бързо променящото се време, силните течения и много приличащи си острови могат лесно да объркат човек. Миг невнимание и няколко грешни завоя и вече сте отишли доста далеч от място, където можете да презаредите и да изчакате да отмине лошото време.
Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #6 -: Октомври 01, 2011, 16:18:50 »

Попаднах на клип, в който си блъскат главите, дали пък не е портал триъгълника. Интересни са показанията на човек, който е бил на косъм от преминаването през него... поне според думите му, но се е измъкнал.

Бермудския Триъгълник...
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Загадката на Уиндърмиърския триъгълник
Любопитни факти
delfin 0 686 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 23:51:27
от delfin
Преди повече от 500 години Бермудският триъгълник в Атлантика бил обграден от ореол на тайнственост
Любопитни факти
Аэ съм 0 990 Последна<br />публикация Юли 06, 2010, 13:08:54
от Аэ съм

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright