Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кристалните черепи  (Прочетена 3588 пъти)
bars_i
Гост
« -: Септември 23, 2010, 01:34:08 »

Съществуват два кристални черепа, които имат естествени размери и тежат около 5,2 килограма. Единият - черепът на Страшния съд, се намира в Музея на хората в Лондон, а другият - Черепът на Проклятието - в Музея на американските индианци в Ню Йорк.

Произходът на първия е неизвестен. Знае се само, че е закупен от бижутерската фирма Тифани през 1898 година. И до днес не може да се установи откъде фирмата се е сдобила с него. Според някои източници е бил спечелен като трофей от неизвестен наемник в Мексико през деветнадесети век.

За втория череп се знае доста повече. Той е открит от Ана Мичъл-Хеджис на 17-ия си рожден ден, когато от върха на една пирамида в древния град на маите Лубаантун забелязва в една цепнатина нещо да блещука. Какво е правило младото момиче в днешната държава Белийз, тогава Британски Хондурас? Тя била твърде млада за археоложка, но достатъчно смела, за да не се страхува от отровните паяци и змии.
 

Археолог любител бил вторият й баща Фредерик А. Мичъл-Хеджис, иначе банкер и борсов посредник. Не разполагал с много средства, но бил човек с богато въображение, жаден за пътешествия, изследователски подвизи и авантюри. Намерил спонсори за стъкмяване на научна експедиция и заминал с кораб от Ливърпул за пристанището Пунта Горда.

В експедицията взели участие също доведената му дъщеря Ана и аристократичната лейди Ричмънд Браун - приятелка и спонсорка на Фредерик. В многобройните писания за намирането на кристалния череп съществуват някои незначителни различия. Според едни автори местните работници от племето кекчи, потомци на маите, копаели в пирамидния комплекс и изровили кристалния череп без долната челюст. Други източници предлагат същата история, но с повече романтични подправки. Ана се изкачила на доста порутена пирамида. От върха й се наслаждавала на прекрасна гледка. Зелена джунгла като безкраен килим се простирала пред очите й. Ненадейно погледът й попаднал на нещо блещукащо през един процеп във вътрешността на пирамидата. Ана слязла и събудила баща си, за да му съобщи новината. Разчистването на тежките каменни блокове не било лесна работа и затова чак след няколко седмици упорит труд кристалният череп се намерил в ръцете на младото момиче.

Интересна била реакцията на около тристата работници кикче.Щом видели черепа, индианците паднали на колене, започнали да целуват земята и две седмици прекарали в плач и молитва. Разкопките продължили и едва след три месеца открили долната подвижна челюст на черепа.

Находката в Лубаантун е истинска загадка, която може да се сравнява само с кристалната топка от Бермудския триъгълник. Кристални черепи са били намирани и другаде и днес може да се видят в престижни музеи в Европа и Америка. Но въпреки това черепът се смята за уникален. Изработен е от цял прозрачен къс планински кристал, в който се виждат вътрешни вени и мехурчета. Само иронична усмивка предизвикват твърдения на онези експерти, според които кристалът е шлифован с пясък. Те стигат до това заключение, след като изследванията под микроскоп не са намерили следи от метални инструменти. За да се обработи ръчно, с пясък или с нещо по-твърдо, са необходими най-малко 150 години по 12 часа упорит дневен труд на много занаятчии. Някои изчисляват, че за постигането на този резултат ще бъдат необходими 800, 1000 или 1500 години. Не вярвам, че ще се намерят майстори, които да се заемат с толкова тънка и продължителна работа.

Скулите и очните кухини на черепа са обработени по такъв начин, че като отразяват светлината, създават впечатление на блясъци, на някакво вътрешно движение. Ефектът се подсилва и от една призма, оформена в основата на черепа. Кристалното творение тежи 5,3 кг, високо е 13 см, широко също 13 см и дълго 18 см.

Съдейки по някои анатомични особености, специалистите са на мнение, че кристалът е моделиран по черепа на жена. Един факт особено тормози експертите: ако е вярно, че целият предмет е изработен от един кристален къс - а това означава и подвижната долна челюст, - как е бил разрязван този къс? Планинският кварцов кристал не може да се реже и всеки опит би завършил с натрошаване. Освен това майсторите по шлифоване знаят, че кварцовият кристал расте спираловидно около невидими оси. Те могат да се видят само при определени условия и силно увеличение. Обработката може да се извършва само по посока на тези оси. И най-незначителното отклонение веднага би го натрошило на малки късчета. А кристалът на маите е обработен тъкмо по този невъзможен начин.

Това дава повод на един учен да възкликне: "Проклетото нещо не би трябвало да съществува!" Ана Мичъл-Хеджис e предоставила за шест години "проклетото нещо" на Франк Дорланд - известен реставратор и консерватор на произведения на изкуството. Той e открил и описал някои свойства на черепа, които напомнят за кристалната топка на д-р Браун. Веднъж за няколко минути около черепа се появил ореол, аура или сияние. В дома на реставратора, докато черепът бил у него, понякога се чували звънчета. Усещала се и някаква неопределена миризма. Имало моменти, когато в кристала се забелязвали странни сенки и светлини, образи на други черепи, човешки лица, разни предмети. Както Дорланд, така и собственичката му Ана Мичъл-Хеджис не се съмняват, че кристалният череп оказва някакво влияние върху хората, които са близо до него, върху техните чувства, настроения и мисли.

Според сп. "Нешънъл инкуайърър" не една или две холивудски звезди са посещавали дома на Ана в Кичънър, провинция Онтарио - Канада, за да се усамотят с черепа, да му се помолят или да медитират в негово присъствие. Самата дама - щастливата собственичка на такава необикновена скъпоценност - изглежда добре на 90-годишна възраст. С кристала се е разделила за по-продължителен срок само когато го е дала на реставратора. Втори път се е лишила от него, когато го е предоставила за една година на Музея на американския индианец в Ню Йорк.

По този повод някои автори иронично подмятат: що се отнася до предполагаемите окултни качества на кристалния череп, те кой знае защо не се проявиха в този музей. Ще обърна внимание на някои сходни черти в кристалните предмети, притежавани от д-р Рей Браун и Ана Мичъл-Хеджис. Те са различни по форма и все още никой не е в състояние да каже какво е било предназначението им. В Мексико, а и на други места в Америка има много черепи, изработени от камък, глина, благородни метали, и дори от кристал. Но черепът от Лубаантун е уникален по начина на изработка, по размерите и по приписваните му окултни свойства. И двата кристала са намерени в пирамида. И в двата случая находките не са били веднага обявени по сходни причини.

Д-р Рей Браун се e страхувал, че ще му бъде отнета. Фредерик Мичъл-Хеджис e изпитвал същите опасения и e съобщил за кристалния череп чак през 1935 г. със статия в сп. "Ню Йорк америкън". Статията му e предизвикала сензация и гневна реакция от страна на Нормън Хамънд, който дълго време извършвал археологически проучвания в Белийз. Археологът заявява на всеослушание, че Фредерик Мичъл-Хеджис е нарушил законите на Англия, присвоявайки си находката, без да я опише и регистрира. Нещо повече: в гнева си Хамънд се нахвърля и срещу невинните маи от древността, които според него не били способни да направят такъв череп. Археологът е категоричен: черепът не е на маите, не е намерен в Лубаантун или другаде в Централна Америка.

И ето главния му аргумент: маите не са използвали планински кристал. Черепът не е изработен в стила на маите. И още една любопитна прилика в двата кристала: те не могат да бъдат датирани. Кой би дръзнал да каже кога е направена кристалната топка на д-р Браун? Ако е принадлежала на древната Атлантида, тогава може да се мисли за някакъв период от десетина хиляди години пр. н. е. Но коя е гаранцията, че самите атланти са нейните майстори и че не са я получили от друга цивилизация, по-стара и от тяхната? Или от някакви извънземни богове?

Специалистите признават, че със сегашните методи за датиране не е възможно да се определи възрастта на кристалния череп. Те не могат да отрекат, че е намерен в Лубаантун, но хвърлят съмнения върху способността на маите да изработват с примитивните си инструменти нещо с такова високо качество. Остава ни да насочим поглед отново към загадъчната Атлантида.
Интернет
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #1 -: Септември 23, 2010, 01:37:13 »

През 1924 година, експедицията на

известния археолог и пътешестве Мичел-Хеджис

започнала разчистването на древен град на

маите във влажните тропически джунгли на

полуостров Юкатан (тогава - Британски Хондурас, а сега - Белиз). Тридесет и три хектара тропическа гора била погълнала едва забелязващите се древни постройки. За да облекчат разкопките, участниците в експедицията я запалили. Когато се разсеял димът, се разкрило удивително зрелище - каменни развалини на пирамиди, градски стени и огромен амфитеатър, побиращ хиляди зрители. След три години, в поредната си експедиция Мичел-Хеджис взел и младата си дъщеря Анна. През април 1927 година, на своя седемнадесети рожден ден, Анна открила под руините на древен олтар удивителен предмет. Това бил човешки череп в естествена големина, изготвен от прозрачен кварц и при това, прекрасно полиран. Тежал 5,13 кг. при размери - 124 мм. ширина, 147 мм. височина и 197 мм. дължина. Липсвала долната челюст, но след 3 месеца, на осем метра от мястото на находката, била намерена и тя. Оказало се, че кристалният детайл се закачвал на идеално гладки шарнири и се задвижвал при най-малкото съприкосновение. След известно време, станало известно, че в древните предания се споменават 13 кристални черепа на "Богинята на смъртта", съхранявани отделно един от друг, под бдителната охрана на жреци и специални войни. Естествено, веднага след това започнали издирвания, които дали незабавни резултати.

 

Активен
bars_i
Гост
« Отговор #2 -: Септември 23, 2010, 01:37:55 »

Подобни черепи били открити в хранилищата

на някои музеи и в частни лица. При това, не само

 в Америка (Мексико, Бразилия и САЩ), но и в

Европа (Франция), и в Азия (Монголия и Тибет).

Черепите се оказали повече от 13, но не всички били така съвършени, както черепа "Мичел-Хеджис". Оказало се обаче, че Мичел-Хеджис не е първият, който направил подобно откритие. Още в края на 80-те години на ХХ-ти век, един войник от армията на император Максимилиан открил в Мексико кристален череп, който сега е изложен в Британския музей. Този екземпляр обаче, се отличава значително от черепа "Мичел-Хеджис" - независимо от сходството в размерите, той не е така прозрачен, не е така детайлен, а долната челюст е слята със самия череп. Още едно грубо копие на кристалния череп се намира в Музея на хората в Париж. Там фигурира под название "Череп на ацтекския бог на подземното царство и смъртта". Интерес представлява още един череп, наречен "Макс". Собственичката му, Джоан Паркс го получила от тибетски монах, който го използвал за лечение на хора. През зимата на 1994 година, собственичката на ранчо, в близост до Крестон (Колорадо, САЩ), намерила череп от кристал, но необикновено твърдия материал бил смачкан и деформиран така, сякаш някога е бил пластичен. Как е попаднал там и защо бил така обезобразен, остава загадка до сега

Активен
bars_i
Гост
« Отговор #3 -: Септември 23, 2010, 01:38:41 »

От всички намерени до сега черепи, този открит от

 Мичел-Хеджис, бил изследван най-детайлно. Пръв

 с изучаването му се заел изкуствоведа Франк

Дордланд. След щателен оглед, той открил в него

цяла система лещи, призми   и канали, създаващи необикновени оптични ефекти. Благодарение на тази вградена оптична система, очните кухини започват да светят, когато се постави някакъв източник на светлина под черепа. Докато изследвал черепа, Дордланд бил поразен от идеално полираната повърхност, върху която, даже под микроскоп, не се виждали следи от обработката. В крайна сметка, той се обърнал за консултация към знаменитата фирма "Хюлет-Пакард", смятана за авторитет при експертизи на кварц. Изследването, проведено през 1964 година в специализираните лаборатории на фирмата установило, че черепа бил изготвен много преди появяването на първите цивилизации в тази част на Америка. Най-поразителното откритие било, че черепа бил изготвен от монолитен кристал, въпреки всички закони на физиката. Инженер Л.Барре, експертът в "Хюлет-Пакард", казва следното: "Изучихме черепа по три оптични оси и открихме, че е изсечен от един къс кристал, състоящ се от 3-4 срастъка. Според скалата на Моос, планинският кристал отстъпва по твърдост само на топаза, корунда и диаманта, и може да бъде рязан само с диамант. Независимо от това, древният майстор успял да извае не само черепа, но и долната челюст, както и шарнирите за закачването й. При такава твърдост на материала, това е повече от загадъчно. И ето защо: в кристал, състоящ се от повече от един срастък, съществуват вътрешни напрежения. При натискане с резец, от напрежението може да се пръсне на парчета. Но древният майстор го изваял така, сякаш изобщо не го е докосвал." С това мнение са напълно съгласни колегите на експерта. Мнението на всички е, че при обработката на черепа, разрязванията трябвало да бъдат строго ориентирани по осите на кристала. Древният ваятел сякаш изобщо не се вълнувал от това. Той изработил черепа, игнорирайки всички закони и правила. Професионалистите от "Хюлет-Пакард" били в недоумение: "Тази проклета вещ просто не би трябвало да съществува. Този, който я създал, не е имал и най-малка представа от кристалография. Той игнорирал осите на симетрия и тази вещ би трябвало да се разпадне. А защо това не се е случило, остава необяснимо."

Активен
bars_i
Гост
« Отговор #4 -: Септември 23, 2010, 01:39:41 »

       В последните години, с изследването на черепа се заели и екстрасенси. Те установили, че черепът мени окраската си и степента на прозрачност, а понякога излъчва сияние. Случвало се също да отделя непонятна миризма, предизвикваща в присъстващите чувство на жажда. Когато докосвали повърхността му, екстрасенсите чувствали ту топлина, ту хлад, ту някакви вибрации. В наши дни, някои изследователи изказват предположение, че кристалните черепи били изготвени в потъналата Атлантида, но по чудо оцелели след катастрофата. Други твърдят, че черепите са дело на представители на извънземна цивилизация. Интересно е, че черепите въздействат на хората по различен начин. Някои изпитват дискомфорт и непонятен страх. Някои даже изпадат в безсъзнание и за известно време губят паметта си. Други пък, усещат необикновено успокоение и изпадат в състояние на блаженство. Съществува устойчиво мнение, че черепите обладават и мистични свойства. Високочувствителните хора уверяват, че черепите им навяват особени, почти хипнотични състояния, съпроводени с необикновени миризми, звуци и ярки зрителни халюцинации. Даже не толкова чувствителните хора твърдят, че понакога виждат, как черепа започва да свети или да се изпълва с "бяла мъгла" и неясни образи. Като се има предвид, че кристалите имат собствена памет, може би някога ще стане възможно да се проникне в тайните, които съхраняват. И тогава ще разберем посланията им. До тогава обаче, те остават мълчаливи и загадъчни.
Интернет
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #5 -: Септември 23, 2010, 02:23:36 »

Ей и от теб тъкмо чаках интересности .Мерси


* white_rose.jpg (6.1 KB, 215x320 - видяно 247 пъти.)
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
sanguinary
Гост
« Отговор #6 -: Септември 23, 2010, 09:42:05 »

Да, тези черепи, особено открития от мадам Мичъл Хеджис, определено поразбуниха страстите, из много научни среди, от различни сфери.


Това и още десетки, намерени артефакти, датиращи от времето, когато според науката не е имало и едноклетъчни организми, са доста сериозни поводи за съмнение, относно теориите, които се преподават и изучават в училищата.

Ето една кратка статия, за по-известните от тях
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #7 -: Септември 23, 2010, 19:35:30 »

Кристалните черепи представляват модел на човешки череп. Направени са от така нареченият планински кристал. Голяма загадка представлява изработката на тези кристални черепи. Изработени са по технология, която е недостъпна дори за най-развитите съвременни технологични лаборатории. Долната челюст е изработена от същия къс планински кристал като самия череп. Парчета с такава големина са изключително редки. Но по-голяма загадка пред престижната лаборатория поставя самият начин на обработване.

Кристалите се образуват постепенно около специфична ос. Обработката им е възможна само по посока на растежа. Наруши ли се това правило – минералът се разпилява на дребни парчета. За най-голямо учудване на всички находката на Анна била изработена именно по невероятния начин – обратно на оста. Освен това по творението няма следи от полиране, което е абсолютно непостижимо със съвременните методи. Възрастта на черепите се определя в порядъка от 5000 до 36 000 години.
Според легенда на южноамериканските индианци съществуват 13 кристални черепа, в които се съхранява огромно по обем количество информация за миналото на света. Някои дори твърдят че черепите съдържат и предсказания и информация за бъдещето на човечеството, както и евентуално за неговата гибел.

Според легендата, когато всичките 13 черепа се съберат на едно място, ще настъпи коренна промяна на Земята. Тази легенда е свързана с гибелта на Земята през 2012 година. Тогава 13-те черепа трябва да се съберат заедно на едно място. Така човечеството ще получи знание, което ще го спаси от повсеместната гибел.

Една интересна теория е за това, че маите са може ли да черпят информация от кристалните черепи. За тях те са източник на знанието на Боговете. По този начин, може да са постигнали своите необясними изчисления, постижения и знания без да им е била необходима съвременната наука, която и без това не може да постигне резултатите на древността. Някои теории ги свързват и с Атлантида, за която се знае е, че е изчезнала и потопена под ледовете на Южния полюс. Причина за падението на Атлантида било, че не използвали знанието си по предназначени - но това е друга тема.

Причината, да бъдат разпръснати кристалните черепи била, за да бъдат скрити от човечеството до момента, в който те наистина са необходими. Те са ресурса, който може да отвори много врати и даде много отговори. Но не да се даде интересна информация за света, а за да спасят само погубващото се човечество.

Мистика
Активен
sanguinary
Гост
« Отговор #8 -: Септември 25, 2010, 04:26:19 »

Ето и още една статия по въпроса.

Загадките на древните кристални черепи

Активен
bars_i
Гост
« Отговор #9 -: Септември 27, 2010, 03:27:17 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=25ccERLF5JM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=25ccERLF5JM</a>
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #10 -: Септември 27, 2010, 03:33:01 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=33OcXnT7-X0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=33OcXnT7-X0</a>
« Последна редакция: Септември 27, 2010, 03:39:53 от bars_i » Активен
bars_i
Гост
« Отговор #11 -: Септември 27, 2010, 03:40:50 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=EVj5AJypR1Q" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=EVj5AJypR1Q</a>
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #12 -: Септември 27, 2010, 03:42:17 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=kyWJdIBT_hc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=kyWJdIBT_hc</a>
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #13 -: Септември 27, 2010, 03:43:35 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=e27nYNMVEjE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=e27nYNMVEjE</a>
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #14 -: Септември 27, 2010, 03:44:47 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=LO9_ssHo6I0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=LO9_ssHo6I0</a>
Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright