Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Истината за Хитлер  (Прочетена 2133 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Септември 14, 2010, 15:13:41 »

"Хитлер, вие го познавахте, какво представляваше той?"
 
Този въпрос ми е задаван хиляди пъти от 1945 г. и нищо не е по-трудно за отговор. Приблизително двеста хиляди книги се занимават с Втората световна война и нейната главна фигура - Адолф Хитлер. Но успяла ли е някоя от тях да разкрие истинския Хитлер? "Загадката на Хитлер е извън всички човешки разбирания" писа веднъж левия германски седмичник "Die Zeit".
Салвадор Дали, уникалния артистичен гений, се опита да разгадае тази мистерия в една от своите най-драматични картини. Високопланински пейзаж покрива цялото платно, оставяйки само няколко светещи участъка от морски бряг осеян с деликатно миниатюризирани човешки фигури: последните свидетели на умиращия мир. Огромен телефон, проливащ кървави сълзи, виси от клона на изсъхнало дърво, тук и там висят чадъри и прилепи, чието предзнаменование е едно и също. Както Дали сам казва "Чадърът на Чембърлейн се явява в тази картина в злокобна светлина и това ме порази докато го рисувах като израз на безпределна мъка."
После той споделя "Чувствам тази картина като дълбоко пророческа. Но признавам също, че не съм успял да открия загадката на Хитлер. Той ме привлече като обект на въображението ми и затова защото го приемам като човек, уникално способен да преобръща нещата с главата надолу."
Какъв урок по скромност за крещящи критици, които след 45-та се впуснаха да издават хилядите си "даващи окончателен отговор" книги, повечето надменни, за този човек ,който така развълнува интроспективния Дали, че дори четиридесет години по-късно той се чувства измъчен и несигурен в съществуването на собствената си картина. Отделно от Дали, кой друг някога се е опитвал да представи обективно описание на този изключителен човек, човек когото Дали нарича най-експлозивната личност в човешката история?
 
Като звънеца на Павлов
 
Планините от книги за Хитлер, основани на сляпа омраза и невежество правят много малко, за да опишат или обяснят най-силния човек, който света някога е виждал. Как, мисля си аз, тези хиляди описания на Хитлер напомнят мъжа, който аз познавах? Хитлер стоеше до мен, говореше, слушаше. Стана невъзможно за мен да обяснявам на хора, поддържали фантастични теории в продължение на десетилетия, че това което са чели или чували по телевизията просто не отговаря на истината.
Хората приемат измислица, повтаряна многократно, като реалност. Те никога не са виждали Хитлер, никога не са говорили с него, никога не са чували и дума от неговата уста. Самото име на Хитлер предизвиква в съзнанието им образа на гримасничещ демон, извора на всички човешки отрицателни емоции. Като звънеца на Павлов, споменаването на Хитлер трябва да замести реалността.
 
Странно привлекателен
 
Хитлер е винаги пред очите ми: като борец за мир през 36-та и като военен през 44-та.Не е възможно да си бил свидетел на живота на толкова изключителен човек без да си белязан от това завинаги. Не минава и ден без Хитлер отново да изгрее в съзнанието ми, не като човек мъртъв отдавна, а като реален човек, който се разхожда в своя кабинет, сяда в стола си, разбутва огъня в своята камина. Първото нещо, което всеки забелязва когато го види са малките мустачки. Безброй пъти е бил съветван да ги обръсне но той винаги отказваше: хората бяха викнали с него такъв, какъвто е. Той не беше висо
Активен
GavriL
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 34


« Отговор #1 -: Октомври 27, 2010, 01:00:57 »

Хитлер е бил луд той не е можел да губи а в крайна сметка е загубил колкото и велик човек да е бил той е дърпал нацията си надолу и до днес Германия я е срам за неговите грешки !
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Октомври 27, 2010, 17:40:20 »

Хитлер е бил луд той не е можел да губи а в крайна сметка е загубил колкото и велик човек да е бил той е дърпал нацията си надолу и до днес Германия я е срам за неговите грешки !
Веселяк Веселяк Веселяк


Хитлер е луд,толкова-колкото и ти! Намигване Ухилен

Германия може да я е срам,но само,защото е притежавала велик лидер,който се е обявил против великите сили по най-ефикасния начин,но накрая е бил предаден от свои...

Не знам кой си и какво право имаш да се произнасяш относно Хитлер,тъй като оставам с впечатленито,че не си разсъждавал относно историята,а просто повтаряш това,което някой ти е казал! Усмивчица Не обичам да общувам с такива хора!

Активен
GavriL
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 34


« Отговор #3 -: Октомври 31, 2010, 18:59:32 »

Само ще ти кажа че не ми се спори с хора които са пристрастни и само ще кажа че просто не е издържал на напрежението той е бил ужасяващо жесток и със свои и със врагове
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Астрални центрове (чакри)
Духовни учения
Administrator 7 2287 Последна<br />публикация Февруари 16, 2011, 11:47:45
от wolfspirit
"Не пипай тази книга" - Ян Ван Хелсинг
Книги
delfin 4 2368 Последна<br />публикация Декември 09, 2009, 18:44:49
от Arcoiris
Фентъзи книги и научна фантастика
Книги
delfin 0 2277 Последна<br />публикация Януари 11, 2010, 17:20:30
от delfin
Послание от извънземните през 1977
Видео клипове
Аэ съм 0 2784 Последна<br />публикация Юни 20, 2010, 19:39:33
от Аэ съм
Гробницата на Бастет е в Странджа!
Древни цивилизации
Аэ съм 1 4807 Последна<br />публикация Юли 08, 2010, 15:35:01
от Аэ съм

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright