Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво е предателството за вас?  (Прочетена 5393 пъти)
izida
Гост
« Отговор #45 -: Септември 20, 2010, 14:09:28 »

Ако стъпите на клон и той се счупи кой ви е виновен?
Ако разчитате прекалено много на един човек без да знаете къде му е предела на възможностите - много ясно е че ще ви ,,предаде"
Всъщност предателството е огледална реакция на нашата глупост и късогледство.
И аз съм правил такива грешки... даже твърде много грешки.
С времето се научих да проверявам човека до мен,особено ако ще влизаме в ада...

Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #46 -: Септември 20, 2010, 18:26:10 »

Цитат
А пък братовчетка ми и гаджето ми спаха зад гърба ми и ме лъжеха... айде сега да се мерим, кой е по-прецакан

Тя искаше внимание и самочувствие, а гаджето ми- секс и забранен плод понеже почти всико му позволявах.

След месеци, след като се пропих... разбрах... и на двамата дадох втори  шанс:)

Мъжа се подигра с мен и се държа с мен все едно съм вратичката, която винаги ще е отворена, накрая сваляше най-добрата ми приятелка и говореше зад гърба ми
 
Братовчетка ми за пръв път през живота ми, ми стана истинска прителка
Макар да не си го призна и да не говорихме... сега умираме да се видим и се радваме....

Предателство не е по човешки да сгрешиш... предателство е да се възползваш от разбирането на някой и да го използваш, за своя изгода.
Предателство е да нараняваш другите за своя интерес... след като са ти дали шанс!
Ами лошото е че понякой път на такива близки хора въобще не им пука как са те наранили,ти се чустваш прецакан,наранен,а те не го разбират.В такива моменти всякаш живота ти се срутва пред очите,а ти нищо не можеш да направиш.Болката е толкова силна че искаш да крещиш за да я заглушиш,но не става,а още по гадно ако е от смейството имаш чуството че ти се подиграва в лицето,гледаш го ухилен до уши,забавлява се всякаш нищо не е станало,а от вътре в теб всичко ври и кипи.Питаш се в теб ли е вината че си се доверил прекалено много или в отсерщния човек,че е те предал по възможно най-безкрупулният начин.Аз лично не бих дала втори шанс на такъв човек игнорирам от живота си по всички критерий,всякаш вече не съществува и не се познавате защото дори и да се даде втори шанс повече за никакво доверие няма да може да стане дума.

Обяснила си по-добре, от колкото аз мога, чувствата, които поражда ситуацията Шокиран
Когато един проблем се направи, че не същствува, той не изчезва.Усмивчица
А това, с вторият шанс е да кажем.. страхотен тест и страхотен шанс за другият човек да поправи стореното и да се осъзнае и за теб да се освободиш.

Не мога да го обясня...
Лоши души няма... всичко е в намерението.. има хора, които нямат лошо намерение. Има хора, които имат нужда да направят, нещо лошо да се осъзнаят и човек, които да им даде този шанс. По принцип душата извън тялото си се обвинява и има души, които се самонаказват заради стореното от тях на други хора. (аз не искам душа да се обвинява, че е била човек)

Аз съм от тези наивници, които вярват, че ще накарат хората да се осъзнаят.. и естествено са ми се качвали на главата и са се подигравали с мен и са ме ползвали за крайният вариант, който винаги ще ги разбира и ще им търпи глупостите! Ето тогава вече при мен, идва края... когато някой не разбере твоето добро намерение, разбиращо тяхното, довело до лоши последствия!:)

Тогава вече слагам край и след като видя, че с хиляди подходи, се връщам на една и съща точка, тогава игнорирам вече даден човек или ситуация и не съществуват за мен. Но никога не съм съжалявала, че съм имала намерението да разбера някой, а ако някой не ме разбере.. си е за него... аз продължавам.. той ако иска да се върти на едно място.. аз опитах..Усмивчица

Просто не обичам нишки, които свързват хора, които трябва да се откъснат. Опитвам се да освободя и себе си и другите от тези нишки, а това става с разбиране.

П.П- Дарки споделих ти.. така усетих, така написах.. в смисъл, че не споря.. някак си, усещане да ти споделя това, което написах:)
Страшно много ти благодаря за разбиращят ти пост:)

Аз също благодаря защото усетих че всичко което каза е напълно вярно.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #47 -: Септември 20, 2010, 19:25:09 »

Предателството е лошо нещо дело на яволското начало у нас.
Активен
GavriL
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 34


« Отговор #48 -: Септември 20, 2010, 21:20:16 »

Лично аз го мразя дори аз да съм го провокирал и прекалено много да съм се доверил на даден човек . От друга страна след като някой ме излъже или предаде ставам зъл ... По принцип обичам адски много приятелите си но един от моите пороци е злопаметността . Много са страдали от този мой порок за което после съжелявам но съм на принципа око за око зъб за зъб ( и всички стават слепи .. ) но такъв съм си и не мога да се оправя макар да се опитвам ..
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #49 -: Септември 20, 2010, 21:36:50 »

Предателството е като че ли един вид човек да лъже сам себе си за възможностите на другия човек ние му придаваме нашите представи за дадения човек и когато той не отговаря на тях го приемаме като предателство и лъжи.Тук съм съгласна че и ние сме виновни понякога.
Активен
giti
Гост
« Отговор #50 -: Ноември 26, 2010, 02:35:46 »

Когато си слаб и наранен и ти бъде обърнат гръб, защото си такъв... вместо да ти се подаде ръка... падаш в дупката и най-близките ти се смеят как падаш, скръстели ръце.... а ти протягаш ръка, опитваш се да се хванеш, да се спасиш, когато видиш, че ръце няма, търсиш клонки, но те се чупят.... трудно е да си сам, още повече, когато най-близките ти се смеят или просто ти обръщат гръб......... а по пътя надолу боли, отчупените клони се забиват направо в сърцето ти.....
Активен
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #51 -: Ноември 26, 2010, 02:44:08 »

За мен най-голямото предателство е:

Да предадеш СЪВЕСТА си!
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #52 -: Ноември 26, 2010, 02:45:06 »

Падаш долу на дъното, изтупваш се и политаш нагоре , а лъчите на новия ден , нежно лекуват сърцето ти, защото знаеш че те има , и знаеш че твоя път е само нагоре.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
giti
Гост
« Отговор #53 -: Ноември 26, 2010, 03:21:34 »

Падаш долу на дъното, изтупваш се и политаш нагоре , а лъчите на новия ден , нежно лекуват сърцето ти, защото знаеш че те има , и знаеш че твоя път е само нагоре.

Не знам дали от мръсотията и тръните, така ми щипе на душата. Горчилка е застанала на гърлото, и в мрака напипвам бурени, бодили - трънливи и ронливи... Крилата ми са счупени, не мога да летя, пречупиха се със смъртта на надеждата, бидейки разлюбена от най-близките ми.... И сили нямам да се изправя, понесла прекалено много удари... Затова пълзя и пътя ми е така бавен и трънлив... Сама съм, нямам рамо, което да ме подкрепи, за да вървя изправена.... А надеждата, убита от предателствата, едва ли ще възкръсне, за да ми върне крилата.... С всеки ден губя все повече вяра в хората, затварям се в черупката си.... рова става по-дълбок и по тясен.... Но и сама ще се справя.... ще изпълзя все някога....
Активен
zvezdichka
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 240


Нека бъде вечна светлина!

« Отговор #54 -: Декември 02, 2010, 17:39:44 »

Сигурна съм ,че ще се справиш, защото човек сам се изправя! В такива моменти, се сещам за една песен-".. от камъните път си направи .."
Активен
ThatWoman
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 47


 • Град: София
 • « Отговор #55 -: Юни 26, 2012, 21:34:30 »

  Доста често съм си задавала въпроса "Може ли човек да те предаде?"...защото все си мисля,че ни предават нашите очаквания спрямо този човек...рядко опознаваме себе си,какво остава за друг човек..когато приемем дадена връзка, ние имаме очаквания...очакваме този човек да ни бъде верен до гроб,да не ни лъже,да прави това,което на нас ни харесва...и постепенно всеки от нас изгражда представа,какъв трябва да бъде другия....но да не се залъгваме...когато някой не оправдае очакванията ни, то или тотално сме объркали представата си или просто човека е научил други страни от своята същност,било такива каквито на нас не ни допадат....просто продължава по своя път...а ние не си взимаме поука и пренасяме очакванията си към следващия,който трябва да ни "задоволи"...научила съм,че от всяка ситуация или човек ,трябва да очакваш всичко...дори това ,да не очакваш нищо отново ми се струва правилно...по-добре от колкото да потъваш в собствените си илюзии.
  Активен
  perli4ka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 181


  Виждаме това ,което възприемаме ...

  « Отговор #56 -: Декември 22, 2012, 19:59:49 »

  Необходимо ни е да простим ,за да се усвободим от разочарованието ,леква наистина ,трудно е и не винаги става от раз,понеже не трябва да е само на думи ,но прошката лекува душата ...опитвайте се ,прощавайте ...така помагате и на другия ,който е сгрешил
  Активен
  Страници:  1 2 3 [4]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright