Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Карма, прераждане  (Прочетена 12817 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 21, 2009, 17:11:56 »

В дълбочината зад понятията за кармата стоят едновременните проявления и опитности на един Висш Аз. Времето като такова съществува само в нашите 3-измерни мозъци, а всъщност всичко протича едновременно. Една личност може да се окаже (има такъв документиран случай) едновременно и живееща като търговец, плуващ с кораби и един път корабът е нападнат и търговецът е убит, като при това убиецът е самият той, т.е. той е едновременно и убитият и убиецът. Две проявления по едно и също време. Както и бях чела и за случаи на хора в едно и също време - в един и същи час и минута проявени на две или три места едновременно и са наблюдавани от свидетели. Това си е потвърждение, че всичко се случва едновременно - и минало, и настояще, и бъдеще.
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 05:07:39 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2009, 05:08:52 »

"ИМА ЛИ ЖИВОТ СЛЕД..."


Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Бебе 1: Вярваш ли в живота след раждането?
Бебе 2: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Бебе 1: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?
Бебе 2: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Бебе 1: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.
Бебе 2: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Бебе 1: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.
Бебе 2: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Бебе 1: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?
Бебе 2: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

Бебе 1: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.
Бебе 2: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?".


нео-езотерични теми
« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 09:09:10 от delfin » Активен
Isis
Немезида
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #2 -: Октомври 12, 2009, 15:32:38 »

  Аз вярвам в прержданията. А за двете бебета въпросът е да вярваш и да не вярваш. След като се родиш има живот/след като се родиш няма живот... след като умреш има отвъдно (или прераждане)/след като умреш няма отвъдно (няма прераждане).
  « Последна редакция: Октомври 12, 2009, 19:35:58 от delfin » Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  delfin
  Гост
  « Отговор #3 -: Ноември 06, 2009, 09:10:05 »

  ПРЕРАЖДАНЕТО - ФАКТ ИЛИ МЕЧТА  Представете си да имате нов шанс за живот. Да се преродите и да живеете отново. Да няма вече смърт. Влиза ли душата в друго тяло? Можем ли да си спомним миналите си животи? Как се отнася науката към тези схващания?

  За милиони хора прераждането е общоприет факт. Те вярват, че когато умрат, душите им напускат тялото, за да се върнат в друго. Имаме голям напредък в разкриването на тайните на паметта и мозъка, но за учените душата си остава трудна задача. Много е трудно научно да се докаже каквото и да е, свързано с това какво представлява душата.

  Съществуват много странни истории за хора, спомнящи си минал живот, които на пръв поглед изглеждат необясними.
  Бенарес, Северна Индия. Свещената река, майка Ганг, преминава през града. Хиндуизмът е една от най-старите религии с милиони последователи. За тях животът не винаги свършва със смъртта. Край брега се издига клада за изгаряне на мъртвец.
  Само разпиляването на праха в реката може да освободи душата от кръговрата на прераждане и страдание в този свят. Карма е индийският бог, отговарящ за прераждането и мястото ни във физическия свят. Добрите дела ще бъдат възнаградени, лошите - наказани. Всеки има шанс да се поправи. Свещениците смятат, че кармата носи утеха. Да вземем например лъчите. Слънцето е източник на светлинни лъчи. Изпраща толкова много лъчи. Светлините изчезват. Но източникът им се връща - отново и отново. В Индия съществуват безброй истории за прераждане.

  На 11 декември 1926 г. в Делхи се родило момиче. За индусите тя щяла да стане живо доказателство за техните вярвания. Името й било Шанти Деви. До четвъртата си година тя не проговаряла. Когато го направила, първите й думи били невероятни. Казала на майка си, че домът й не е в Делхи, а в град на име Матра, на 140 километра оттам. Тя живеела там в предишния си живот. Името й било Лукди, а съпругът й бил човек на име Киранад Чобе.

  Шанти можела да опише града с удивителни детайли, макар никога да не била ходила там. Тя дори си спомняла, че умряла при раждането на сина си преди седем години. Две години родителите й приемали думите й като измислица. Накрая майка й решила, че повече не може да отхвърля тези живи описания на дъщеря си. Един от чичовците на Шанти отишъл до Матра, за да проучи твърденията й. Това, което открил, като че ли потвърждавало разказа й. В града живеел един производител на платове. Съпругата му Лукди умряла при раждане, година преди да се роди Шанти Деви. Името му било Киранад Чобе.

  Наистина ли Шанти била преродената му съпруга?

  Д-р Левард е от безспорните водещи специалисти по прераждането. Прекарал е голяма част от живота си в проучване на историята на Шанти. Той си спомня първата й среща с Киранад.

  "Киранад дойде в Делхи. Имаше много хора, изгарящи от любопитство да узнаят дали Шанти просто си е приказвала, или това е вярно. Но когато сутринта Киранад напълно открито и ясно заяви, че е 100 % убеден, че тя е Лукди, това се разпространи мълниеносно. Стотици хора започнаха да се стичат да видят това дете."
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #4 -: Ноември 06, 2009, 09:11:29 »

  УНИВЕРСИТЕТЪТ В ШАРЛОТСВИЛ. ИЗСЛЕДВАНИЯ ВЪРХУ ПРЕРАЖДАНЕТО  Университетът в Шарлотсвил, Вирджиния. Тук, в отдела за изследване на личността, съвременната наука проучва мистичните вярвания в прераждането. Отделът се опитва да установи безспорни доказателства, криещи се в истории, като тази на Деви.

  Те използват информацията, за да преценят възможните приложения в разбирането на човешката личност. Основател на отдела е психологът Йън Стивънсън. Повече от 40 години той е обикалял света, в търсене на деца, твърдящи, че си спомнят миналия си живот. През този дълъг период той е установил, че в много страни се откроява характерна особеност.

  Гледани поотделно, случаите на тези малки деца изглеждат недоказуеми, но ако ги погледнем като цяло, е налице определена еднаквост - децата са много малки, две до пет годишни, и имат склонност да забравят след седмата година. Започнал като лично проучване, проектът се разраснал до изцяло финансирана програма, която все още се опитва да открие истината. Има над 2000 случая от целия свят на предполагаеми прераждания в архива на Стивънсън. Но неоспоримо доказателство е трудно да бъде установено.

  "Това, което сме установили досега е, че за най-убедителните случаи прераждането е най-доброто, но не и единственото обяснение. Не разполагаме с идеален случай, винаги има някои въпросителни. Не мога да твърдя, че има безспорно доказателство за прераждане, но съм убеден, че прераждането трябва да се приема сериозно като възможно обяснение."

  Стивънсън проверил повторно всички налични подробности в разказите, но също така потърсил телесни белези - следи от насилствена смърт, от каквато много от децата твърдели, че са умрели.

  "Малко на брой родилни белези си приличат на външен вид с тези на друг човек. Наричаме ги меланоцитик нивае. Но повечето родилни белези, които описвахме с колегите, бяха именно такива."

  Стивън е събрал над 600 подобни случая. Малко момиче от Турция - тя твърди, че съпругът й я убил в предишния й живот като й отрязал главата. Около гърлото си тя има бледочервен родилен белег. Едно момченце от Шри Ланка твърди, че е било убито с изстрел в главата. Раната се вижда. Момче от Индия, загинало при автомобилна катастрофа, при която кракът му бил счупен.

  "В много случаи успяхме да потвърдим наличието на рани със смъртните актове, което за нас бе много ценно. Търсим още такива."
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #5 -: Ноември 06, 2009, 09:12:48 »

  ПРЕРАЖДАНЕТО НА ДЖИНИ ТАЙ
  Но романтичността на прераждането е твърде силна, за да бъде оборена от учени или скептици. Преди 50 години тихото градче Пуебло, Колорадо, се оказало център на вниманието. През 1952 г. Мори Бърнщайн започнал да експериментира хипноза с Джини Тай - съпруга на неговия бизнес партньор.

  Джо Булън присъствал на сеансите.

  "Аз правех това, което прави председателят. Отговарях за организацията, записите, участвах във въпросите."

  Сега ще броя до десет.
  Ще преминем до десет през времето и пространството, точно както се разлистват страниците на книга.
  Когато те заговоря... ще си 7-годишна и ще можеш да отговориш на въпросите ми.
  ...

  Ходиш ли на училище?
  - Да.
  Добре. Кой седи пред теб?
  Джейкъб.
  Добре, сега е моментът.

  Той каза: "Сега ще се върнеш назад, когато си 3-годишна. Върни се като 2-годишна. Върни се, когато си на 1 година и дори още по-назад, върни се назад във времето, върни се в друго време и на друго място и ми кажи какво виждаш."

  Сега ще ми опишеш мястото, което виждаш. Какво виждаш? Какво виждаш?

  "Мори беше развълнуван, в този момент той спря, защото очевидно това бе напълно друга личност, нямаща нищо общо с Джини Тай. Окопитихме се и започнахме да задаваме въпроси. Разбрахме, че живее в Ирландия някъде около 1800 г. После под хипноза той я накара да отиде по-напред и да опише живота си."

  Същата година Бърнщайн публикува книга, описваща сеансите. В нея той казва, че под хипноза Джини Тай може ясно да си спомни миналия си живот в Ирландия през 19-ти век. Тогава името й било Брайди Мърфи. Историята й станала бестселър, всички вестници пишели за нея, а в Холивуд побързали да я осребрят.

  Сега ще се върнеш назад към първите си спомени.
  Продължаваш ли да виждаш себе си?
  - Да.
  Можеш ли да ми кажеш името си?
  Да. Брайди.
  Как се казваш?
  Брайди.
  - Само това ли е името ти?
  Брайди Мърфи.
  Къде живееш?
  В Корк. Корк.
  Как се казва страната, в която живееш?
  Ирландия.
  Ирландия ли?

  За една нощ хипнотизаторът и неговият обект станали известни. Бърнщайн бил залят от желаещи да научат миналите си животи. Брайди Мърфи имала дори собствени фенклубове. Брат Безона е един от почитателите. Ако вярвате в прераждането, Брайди Мърфи е потвърждение. Без съмнение. Ако не вярвате,  винаги ще намерите начини да го опровергаете, така постъпват скептиците.  За някои това са измислици. Що се отнася до хипнозата, когато ви накарат да се върнете назад и след това в минал живот, ако вярвате в прераждането, ще кажете нещо.

  По същия начин можете да накарате човек да си мисли, че е куче. Ако го накарате да лае, той ще лае. Но това не значи, че е куче. Любопитни да открият истината, "Денвър Поуст" изпращат журналист в Ирландия, за да проучи историята на Джини. Резултатите били студен душ за вярващите.

  Нито един от спомените й за Брайди Мърфи не можел да бъде потвърден, и имало много неверни. Нейните живи описания за живота й преди сто години се разпростирали до убедителни подробности. Със сигурност тя не би могла да излъже под хипноза. Проблемът е, че хората гледат на хипнозата като на вълшебен ключ, който ще отключи и освободи скритите спомени от сегашното им минало, или от минали животи. Всъщност хипнозата ни дава основата, чрез която можем да фабрикуваме истории, описания и др. подобни, илюзии, убеждения, очаквания, информация, която сме взели от най-различни източници.

  Ако смесим всичко това, ще имаме усещането, че това наистина се е случило. Това е идеалният инструмент за създаване на лъжливи спомени. Тя повече не иска да я подлагат на хипноза. Това е цитат от един вестник:

  "Ако тогава знаех това, което знам сега, никога не бих легнала на кушетката."
  Въпреки многото критики, мнозина продължават да й вярват. Тя несъмнено е най-известният човек в Пуебло и най-голямата туристическа атракция на града - високо ценена.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #6 -: Ноември 06, 2009, 09:14:10 »

  РАЗКАЗИТЕ НА МЪРТВАТА АТРА КАПИ


  За да открие още доказателства и да проследи твърденията, Стивънсън установил глобална мрежа от изследователи по целия свят. През 2003 г. в Южна Турция бил открит любопитен случай. Германският психолог д-р Юрген Кайл отишъл да го проучи.

  "При обстоятелствата, които бих нарекъл добри, детето успя да ми даде информация, която, по мое мнение, не би могла да идва от сегашния й живот. По тази причина бих отбелязал случая като по-добър от средното."

  През 1998 г. младо турско момиче, Атра Капи, умира от мозъчни увреждания при катастрофа до дома си в Атакия. 28 дни по-късно в друго турско село, недалеч от там, се ражда Демет Юлдари. Детето имало родилен белег, който не бил избледнял.

  "Не бихме могли да кажем със сигурност, че е свързан с инцидента, но е на същото място, където е била раната на Атра. В дома на семейството Кайл се среща с Демет и баба й Кезбен Юлдари. Тя е напълно убедена в историята на внучката си. Първоначално Демет ни каза, че има две майки, и че дори знае името на майка си от предишния й живот - Лемия. Попитах я защо има две майки, но тя настояваше на своето. Първия път тя дори каза името й - Лемия.

  Тази убеденост на семейството прави разкриването на истината трудно. В лондонския университет психологът Крис Френч изследва паранормалното. Той знае колко е трудно да се получи безпристрастно доказателство в тези случаи.

  "Ако разгледаме някои от случаите на деца, спомнящи си минал живот, има определени доказателства, които предполагат, че в някои от тези случаи детето е приело тази роля в отговор на неволно запитване от страна на родителите или изследователите."

  Роля ли играе детето, или спомените й са действителни? Чрез преводач Кайл я разпитва за роднини от предишния й живот. Помни само Айфер. Айфер ми беше сестра. Майката на Демет също вярва.

  "Бяхме около 20 души и пътувахме с автобус към морето. Съпругът ми шофираше, брат ми Мехмед също беше с нас. Демет седеше между нас. Десет километра преди Чавлик тя изведнъж се разстрои. Трепереше и плачеше. Брат ми я прегърна и я попита какво става. Гласът й трепереше, беше уплашена. Каза ни: Тук претърпяхме катастрофата."

  Майката е гушнала момиченцето, а Демет разказва историята си. Казва, че е умряла в Чавлик. Попитах я: "Кой ти каза, че си умряла в Чавлик?"
  Каза ми: "Просто го знам."


  Условията на средата са най-важни в тези случаи. Такава среда може да предизвика изграждане на лъжливи спомени. Децата може да искат да повярваме, че са имали предишен живот. Такива лъжи се срещат. Но Демет твърди, че си спомня всички подробности, свързани с фаталния сблъсък.

  Кайл посещава Айфер Капи, сестра на починалото момиче, която също е участвала в инцидента и също си спомня.

  "Изпълзях от колата и чух, че са я открили. Беше доста далеч от мястото на катастрофата, край канавката. Мобилният й телефон и цигарите все още бяха там. Кървеше много силно от главата и се виждаше вътре в черепа й. И после... После се ударих в камък. Вената ми изскочи, нещо се спука. След това започнах все повече да се смалявам."

  Наистина ли това 4-годишно дете си спомня своята смърт? Най-накрая Айфер Капи се среща с момиченцето, което твърди, че е преродената й сестра. Момичетата много държали една на друга. Но Демет показва слаб интерес към бившата си обична сестра. Държи се като нормално 4-годишно дете, без да показва с нищо, че я разпознава. Но Айфер също вярва в прераждането и вижда душата на сестра си в очите на малкото момиче.

  Резултатите от проучванията на Кайл в Турция са изпратени обратно в университета в Шарлотсвил. Но както в много от другите случаи, изводите са много несигурни.

  Ще направим услуга на децата, ако гледаме фантазиите като такива. Трябва да умеем да ги приемаме, да подхранваме фантазиите им, но не и такива невероятни неща като прераждането.

  Вероятно съществува някакъв механизъм, който прехвърля спомени за събития и навици на поведение. Родилните белези и дефекти, които се появяват, не могат просто да се предадат от един на друг случайно. Трябва да има някакъв междинен носител.

  През 1942 г. японската армия напада Бирма, убивайки и измъчвайки хиляди. Д-р Стивънсън твърди, че е открил много бирмански деца, които са превъплъщения на омразните окупатори. Той ги разпознал по нехарактерното им поведение.

  "Имаха много японски черти. Искаха силен чай със захар, искаха сурова риба. Оплакваха се от жегата в Бирма, често се разхождаха голи, защото им беше много горещо."

  Психологът Крис Френч смята, че тези предположения трудно могат да бъдат приети.

  "Унаследяването е доста интересна идея - че е възможно миналият живот да влияе върху сегашното поведение. Чел съм много изследователи, работещи в тази област, и макар да знаем твърде малко за това как се изгражда личността, несъмнено обяснението им ще бъде от гледна точка на средата и възпитанието, генетиката и околната среда. Не е нужно да търсим влиянието на минали животи."

  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #7 -: Ноември 06, 2009, 17:09:34 »

  "Напоследък се прокрадват вероятности това "чудо на техниката" (кармата), да ни е наложено и не от Твореца на всичко. Хора изучаващи структурата на човека стигат до извода, че карма е трипластова сферична решетка, чрез която ни държат в плен. Представете си наши мноого далечни роднини. Чували сте все по-рядко ползвания израз "Обичам от Душа и Сърце." Решетката е поставена точно там, около Душата, което пространствено кореспондира с областа на сърцето.
  Няма да влизам в подробности за това, но го споменавам защото има връзка с някои себеБогоизбрали се. Ако премахнат решетката няма да има кого да командорят."


  Жоро Велев
  « Последна редакция: Ноември 06, 2009, 17:11:28 от delfin » Активен
  Icko
  Гост
  « Отговор #8 -: Ноември 18, 2009, 23:11:26 »

  Този цитат нещо не го приемам. Кармата е неизменна част от живота на Душата. Тя е свързана с грешките на човек, а чрез тях той се учи.
  Вероятности колкото искаш, човек трудно би се уморил от създаването имУсмивчица. Но пък това е заложено у човек, начин за разкриване на непознатото.
  Да, времето съществува само в главите ни, но е нещо необходимо, поне за сега. Чувал съм за тунели във "времепространството", но не мога да кажа нищо повече.
  « Последна редакция: Ноември 21, 2009, 08:15:50 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #9 -: Ноември 21, 2009, 08:17:42 »

  Според ДЕИР системата на Верещагин, кармата е реализация на лъжливите стремежи, отпечатали се от предишни животи в структурите на съзнанието. Във вид на карма в структурите на съзнанието се записват само отклоненията от истинските желания, т.е. стремежите към постигане на лъжливи цели.

  В книгата"Щастие и успех" има класификация на кармични причини, проявления и последствията и как да се разпознават.

  1. Незавършени дела в минал живот, важни за нашето духовно развитие

  2. Робско положение или стремеж към подчинение

  3. Наличие в предишен живот на енергиен търтей

  4. Силна уплаха или страхове

  5. Хипертрофиран страх от смъртта, стигащ до дълбок ужас

  6. Ненавист от страна на други хора

  7. Чувство за вина, появило се следствие на осъзнаване на грехове

  8. Голяма "неправедна" любов

  9. Скъперничество в минал живот

  10. Пиянство

  11. Енергийно изтощение

  12. Самоубийство

  Има дадени и методи за трансформиране на кармата.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #10 -: Ноември 21, 2009, 08:26:54 »

  “Динамиката на развитие на личността, в частност на разширяване на съзнанието, се регулира от закона на кармата /съдбата/, задаващ общото направление, в което духът постепенно открива себе си за човешкото съзнание. Законът на кармата се нарича още и закон за причините и следствията, тъй като всяко действие има определен духовен смисъл и определени последствия в процеса на духовната еволюция на света. Този закон регулира взаимодействията на хората, съдбините на човешките групи, на нациите, на света.

  Човек съзира частично кармата, тоест еволюционното течение, и това става в съответствие с неговото еволюционно равнище. На първия етап на духовна еволюция у човек са появява мистично усещане за свързаност, за единство на света, за липса на случайност на някои събития и за самото понятие съдба. На втория етап се появява идея за собствено място в света, което приблизително съответствува на виждане на направлението на еволюционния поток в дадена точка от рeалността. По-нататък възниква усещане за отговорност за своите постъпки пред висшите сили, често като възмездие за греховете. Но първоначално всичко това е твърде смътно и приема форма на суеверия, а това не е нищо друго, освен надценяване на собствените възможности. Човек смята, че започва да вижда кармата в повече подробности /черната котка като знак за предупреждение и други такива/, а в същото време подробно виждане на кармата е дадено само на хора, намиращи се твърде високо на еволюционната стълба. И все пак, вярно е, че всеки човек понякога съзира знаците на съдбата, но те трябва да прозвучат в душата му персонално.

  Невъзможно е да се промени общият ход на еволюцията: тя може да бъде оприличена на огромна река, вливаща се в океана. Човек плува по тази река в малка лодка, гребейки с две весла. Неговата карма - това е индивидуалното течeние, а кармичните възли - водовъртежите. Попадайки в подобен водовъртеж, човек се върти на място, докато не развърже даден кармичен възел. А онзи, който не е намерил своето място в живота и не живее в съответствие с предначертаното за него в най-общ план, гребе напреки или дори срещу течението, създавайки по-големи или по-малки завихряния и водовъртежи - тоест, нови кармични възли.

  С появата на съзнание у човека са се появили невиждани дотогава възможности за управляване на еволюционния поток; сякаш на неговата лодка е бил монтиран мотор. Но и отговорността за неговите постъпки и техните реални последици съответно нарастват. Когато човек желае нещо, той силно въздействува върху онази част от еволюционния поток, в която се намира, независимо дали го осъзнава. Може нищо да не вършиш, за нищо да не мислиш за никъде да не бързаш, но това не означава, че си изключил мотора на лодката си - това никому не е по силите! - а само, че си изпуснал кормилото. Последствията няма да закъснеят.”


  откъси от книгата "Карма и подсъзнание" на Авесалом Подводни
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #11 -: Ноември 21, 2009, 08:31:05 »

  "Ще направим анализ на думата карма според правилата на тангризма,

  за да изясним разликата в българската Съдба и източната Карма. Карма на индийски

  означава действие. Нарича се още Закон за причинно-следствените връзки.

  Ще разделим думата на съставящите я срички, които не са случайни, а

  строго определени и зависими една от друга.

  1. КА - земна душа. БА, трансформирана в материална форма.

  2. АР - сричката е РА и означава небесна енергия на творяща космична

  същност (Слънце, Амон-Ра). Когато се прилага към конкретна дума, тя

  може да се обръща, да става АР. Българите означават с нея и човек. Така

  планината Сокар е съставена от СОК и АР, което означава енергиен център

  на хората-соколи (на сина на Хор - Сок) и Слънчев център (РА) на земята.

  3. МА - Вода. Женска същност. Майка. Раждащата материални форми.


  Анализът дава тълкуванието като Душа (Ка), намираща се в материята,

  под контрола на Небето (Ра), в планетарните енергийни характеристики

  на земното възпроизводство (Ма). Прераждаща се човешка душа под

  контрола на закона на Небето. Ето това означава Карма.

  И това й значение я определя като коренно различна от нашето Съдба,

  която е кардинална - определяща качеството на небесната и доказваща

  Висша намеса в човешкия живот."


  Откъс от книгата на Спас Мавров - "Пътят на Пробудената Душа-Астрология на траките"
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #12 -: Ноември 21, 2009, 08:34:36 »

  ЕДНА ПРИКАЗКА ЗА КАРМАТА


  Имало едно време един убиец. Препитавал се цял живот с това – да убива по поръчка. Един ден убиецът се замислил за смисъла на живота си и решил да го промени. Но не знаел как. Затова отишъл в Голямата планина, където живеели мъдреците, да поиска съвет. Речено – сторено. Намерил един възрастен мъдрец с побеляла брада. Разказал му живота си и казал, че иска да получи опрощение за греховете си и да заживее праведно, но не знае как да стане това. Мъдрецът му отговорил:

  - Намери, сине, нива на кръстопът. Направи си колиба, заживей в нея, а на нивата всяка година сади бостан. Раздавай на всеки пътник, който мине, по една диня, да си разкваси устата. А тази пръчка – и мъдрецът извадил от огнището една обгорена пръчка – бучни до колибата си. Когато се раззеленее тази пръчка, ще знаеш, че Господ ти е опростил греховете. От там нататък живей където искаш по Божиите закони.

  Взел убиецът пръчката и си тръгнал. Намерил нива на кръстопът, направил си колиба, бучнал пръчката до нея и започнал година след година да отглежда дини и да раздава на пътниците. Така минали повече от десет години. От време на време поглеждал убиецът към пръчката, но тя нямала никакво намерение да се раззеленява.

  Един ден минал конник. Той много бързал и на виковете на убиеца не обърнал никакво внимание. Изведнъж незнайно защо убиецът много се ядосал, взел си пушката и застрелял конника. След секунди сякаш изтрезнял, стреснал се от злодеянието си, чудел се какво да прави, тюхкал се за прахосаните напразно години, но изведнъж погледът му попаднал на пръчката и о, чудо – на нея се зеленеели няколко младички листенца. Останал много и зненадан убиецът и не знаел какво да мисли. Грабнал се той и тръгнал към Голямата планина – да пита Мъдреца. Речено – сторено. Отишъл, намерил същия Мъдрец, разказал му какво се е случило и го попитал:

  - Кажи ми, моля ти се, как стана така, че аз толкова години правих добро на хората и Господ не ми опрощаваше греховете, а сега, когато убих човек, той ми ги опрости?

  - Не се тревожи, сине. Господ ти опрости греховете, защото този конник бързаше за съседното село да разтури сватба между двама млади.
  А няма по-голям грях от това да разделиш две души, които се обичат.

  Обричаш ги на бавна погибел, на "бавно и мъчително убийство" години наред, до края на живота им те живеят в ужасяваща агония от спомените си за това!
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #13 -: Януари 11, 2010, 22:28:38 »

  Можем ли да си спомним миналите си животи?

  А защо повечето хора не помнят миналите си животи?
  « Последна редакция: Януари 11, 2010, 22:48:51 от delfin » Активен
  Icko
  Гост
  « Отговор #14 -: Януари 12, 2010, 22:46:20 »

  Не повечето, а почти всички хора не помнят миналите си животи. Много малко са все още тези, при които няма определена стпен на закърняване.
  Просто така е устроен човек, това е начинът за добиване на опит и духовно развитие.
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Карма и реинкарнация
  Духовни учения
  Админ 2 2030 Последна<br />публикация Февруари 17, 2010, 00:03:55
  от izida
  Осми Дом - домът на Смърт и Прераждане - извад
  Астрология и нумерология
  Цар Кару І 1 3110 Последна<br />публикация Юни 08, 2011, 14:49:53
  от Cvetomir91
  Колективна карма
  Астрология и нумерология
  dayana 0 1304 Последна<br />публикация Юли 19, 2011, 03:25:02
  от dayana
  Съдба, карма, избор « 1 2 ... 7 8 »
  Духовни учения
  Ianica 108 8126 Последна<br />публикация Септември 08, 2013, 20:34:39
  от Ariam
  Прераждане, минали животи
  Въпроси и отговори
  Mia227 11 3538 Последна<br />публикация Юли 01, 2012, 12:22:25
  от sarabia

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright