Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Чакрите - еволюцията в тях  (Прочетена 5918 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 21, 2009, 17:08:12 »

 
1. Коренна чакра. Първата раса.

       
1-вата раса е на безплътни човешки същества от етерна духоматерия. При нея се отваря и развива Първата, Коренната чакра в основата на гръбначния стълб за уплътняване на духоматерията.


       
4 броя на въртене. Надбъбречна жлеза. Въздействие - гръбначен стълб, бъбреци. Цвят - червен. Камък - червен яспис, рубин. Тон - ДО.


       
2. Сакрална чакра. Втората раса.

       
2-та раса е на човешки същества от по-плътна астрална духоматерия. При нея се запазва Първа чакра и се отваря и усъвършенства Втората, Сакралната, във връзка с възпроизводството.

       
4 броя на въртене. Полова жлеза. Въздействие - репродуктивна система. Цвят - оранжев. Камък - карнеол. Тон - РЕ.


       
3. Соларна чакра. Третата раса.

       
3-та раса е на първите материални човешки същества. При нея се запазват първите 2 чакри и се отваря и усъвършенства 3-та, Соларна, във връзка с биологичното хранене.

       
10 броя на въртене. Жлеза на панкреаса. Въздействие - стомах, черва, черен дроб, жлъчка, нервна система. Цвят - жълт. Камък - тигрово око. Тон - МИ.


       
4. Сърдечна чакра. Четвъртата раса.

       
4-та раса е на нашите прародители. При нея се запазват първите 3 и се отваря и усъвършенства 4-та, Сърдечната, във връзка с развитие на чувствата.

       
12 броя на въртене. Тумусна жлеза. Въздействие - сърце, кръвоносна система. Цвят - зелен. Камък - авантюрин, изумруд, зелен яспис. Тон - ФА.


       
5. Гърлена чакра. Петата раса.

       
5-та раса е съвременната. При нея са запазени първите 4 и се отваря и усъвършенства Пета, Гърлена, във връзка с развитието на чувствата за състрадание, милосърдие и съпричастност.

       
16 броя на въртене. Щитовидна жлеза. Въздействие - гласни струни, хранопровод, бели дробове. Цвят - син. Камък - халцедон, сапфир. Тон - СОЛ.


       
6. Челна чакра - "Третото око". Шестата раса.

       
6-та раса принадлежи на бъдещите свръхсетивни човешки същества. При нея ще се запазят първите 5 и ще се отвори 6-та, Челна, "Третото око", във връзка с развитие на сетивните качества и възможност за телепатичен контакт между космическите цивилизации.

       
96 броя на въртене. Хипофизна жлеза. Въздействие - нос, уши, очи, долна част на мозъка. Цвят - индиго. Камък - содалит. Тон - ЛА.


       
7. Коронна чакра. Седмата раса.

       
7-ма раса ще бъде на съвършените човешки същества. При нея ще се запазят първите 6 и ще се отвори и развие 7-та, Коронната, във връзка с овладяване на силата на Мисълта, възможности за получаване на Откровения при контакт с Висшия Разум, Словото, Бог.

       
972 броя на завъртане. Епифизна жлеза. Въздействие - горна част на мозъка - връзка с духовния свят. Цвят - виолетово, бяло. Камък - флорист, аметист. Тон - СИ.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юни 21, 2009, 17:10:11 »

ОТКРОВЕНИЕ ЗА ЕВОЛЮЦИЯТА НА СЕДЕМТЕ РАСИ


 7-те чакри отговарят на 7-те цвята на небесната дъга, на 7-те тона на музикалната гама, на 7-те човешки раси.
       
Коренната чакра отговаря на Първата човешка раса от етерна материя, създадена по образ и подобие Божие - космически образец на духовното същество.
       
Всяка раса има своето развитие и загиване, като най-добрите й образци преминават в следващата раса.
       
Сакралната чакра се отваря във Втората човешка раса, която е изградена от по-гъста астрална материя. Тя е жива душа с индивидуално съзнание.
       
Всяка раса се заражда в предходната, развива се и загива, като запазва най-добрите си образци в следващата раса.
       
Соларната чакра на низшите желания се отваря в Третата човешка раса или Първата материална - тази на гигантите - лемурийците.
       
Всяка раса се заражда от предхозната, развива се и загива от самоунищожение и природни катаклизми, запазвайки най-добрите си образци в следващата раса.
       
Сърдечната чакра на Любовта и Оразата се отваря в Четвърта човешка раса - расата на едрите Атланти, познаващи и използващи магията, но също и творчеството в изкуството и строителството.
       
Всяка раса се заражда в предходната, развива се и загива от самоунищожение и природни катаклизм, запазвайки най-добрите си образци в следващата раса.
       
Гърлената чакра на състраданието, милосърдието и прошката се е отворила в Петата - съвременната раса, расата на науката и техниката.
       
И тя се е зародила в предходната и ще загине от самоунищожение и природни катаклизми, запазвайки най-добрите си образци в следващата раса.
       
Челната чакра - "Третото око" - ще се отвори в следващата раса - Расата на Ясновидците, владеещи силата на мисълта и осъществяващи телепатична връзка с космическите цивилизации.
       
Тази раса се заражда в съвремието. Тя ще се развива и също ще загине от самоунищожение и природни катаклизми, запазвайки най-добрите си образци в следващата раса.
       
Коронната чакра за връзка със Словото, Бог, Космическия Разум ще се отвори в Расата на Съвършените, които ще могат да се пренасят във времето и пространството, да се материализират и дематериализират.
       
И тази раса ще се зароди в предхожзащата, ще се развива и накрая ще се пренесе на други обитаеми планети в Космоса, за да подпомага развитеито на техните цивилизации.
       
Духът е безсмъртен. Нееволюиралите духове се изпращат на по-изостанали планети в Космоса, а на Земята идват извънземни космически духове, отговарящи на нивото на еволюцията. Тази размяна на духоматерия определя космическия произход на всяка човешка раса.
       
Висши същества от най-високото ниво на Духовната и Материалната (техногенната) цивилизация, Посветени, владеещи силата на психическата енергия и следящи Плана на Еволюцията, възстановяват духовните знание и живота на Земята след унищожителни катаклизми, сполетяващи периодично планетата.Мариана Везнева
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Самолечение чрез чакрите
Енергийни учения
Админ 3 10788 Последна<br />публикация Март 04, 2011, 12:07:43
от akamar56
Визуализация за балансиране на чакрите
Духовни учения
Evolution 4 3415 Последна<br />публикация Януари 12, 2011, 21:56:02
от Ivs.SY
Чакрите- вълшебните колела на здравето
Езотерика
Paladin60 0 2403 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 17:39:47
от Paladin60
Демони - има ли ги, и какви са последиците от тях. « 1 2 »
Езотерика
kaloian1 24 4309 Последна<br />публикация Октомври 06, 2012, 12:12:06
от balar
Aндромеданска гледна точка за еволюцията на вечния дух
Извънземни цивилизации
нео нула 2 1588 Последна<br />публикация Юли 30, 2011, 13:28:43
от nemo

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright