Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Акашовата летопис  (Прочетена 20874 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 21, 2009, 12:06:10 »

"Хрониките на Акаша или Книгата на Живота могат да се сравнят с вселенски суперкомпютър. Тази система изпълнява ролята на централно хранилище на информация за всяка личност, живяла на Земята. Хротиките на Акаша не са само вместилище на различни събития, а съхраняват всяка постъпка, дума, мисъл и намерение - всичко, което се е случвало в световната история. Хрониките на Акаша не са просто "склад на спомени". Те са интерактивни и следователно оказват огромно влияние върху нашите бит, чувства, взаимоотношения и възприемане на света, както и върху потенциалните реалии, с които ни предстои да се сблъскаме.
     
В Хрониките на Акаша се съдържа историята на всяка душа от времето на сътворението на света. Те обединяват всички нас. Те ни вдъхновяват за мечти и открития. Те създават и придават окончателен вид на различните равнища на съзнанието ни. Благодарение точно на Хрониките на Акаша изпитваме взаимно привличане или отблъскване. Те са част от Божествения Разум. Това е безпристрастен съдия, който наставлява, обучава и насочва всеки човек към личния му идеал. В тях се съдържат безкрайни променливи модели на възможното бъдеще, което се превръща в потенциално след нашето взаимно разбиране и изучаване на натрупаните данни.
     
Информация за Хрониките на Акаша - за Книгата на Живота - може да се намери в народните сказания, митовете, както и в Библията. Можем да научим за тях от документи, оставени ни в наследство от араби, асирийци, финикийци, вавилонци и други народи. Всеки от тях е вярвал в съществуванета на някакви небесни дъсчици, на които е записана човешката история заедно с духовната информация.
     
...
     
За мнозина Книгата на Живота е просто символичен списък на хора, достойни да попаднат на небесата, нещо като древно преброяване на населението...
     
В Древния Египет се е смятало, че да се заличи нечие име от списъка, означава да се унищожи самият факт за съществуването на този човек...
     
Според мнението на Блаватска "Хрониките на Акаша са не само отчет за всичко случило се, който може да чете човек, надарен с особена чувствителност. Не, те оказват огромно влияние върху развитието на съвременността: Акаша е един от космическите принципи. Това е пластична материя, съзидателна по физичната си природа, неизменна във физичните си принципи. Това е квинтенсенцията на всички възможни форми на енергия: материална, психична и духовна; в нея се съдържат семена на вселенското творение, даващи филизи под въздействието на импулса на Божествения дух"....
   
...
     
Ето какво казва Кейси, когато описва детайлно Хрониките на Акаша:
       "Пространството и времето носят запис за мислите, постъпките и дейността на всяко същество - както по отношение на обкръжението, така и на наследственото влияние. Според постъпките си човек ще бъде съден.
       
Хрониките са книга на паметните записки на Бога. И всяка същност, всяка душа върши добро или зло, или нещо неутрално, в зависимост от прилагането на собственото Аз спрямо онова, което е идеален способ за използване на времето, възможност и израз на това, заради което всяка душа влиза в света на материалната манифестация."
     
...Тъй като тези записи са толкова пълни, точни и индивидуализирани, възниква логичният въпрос Каква е началната цел на Хрониките на Акаша? Очевидно тя е да се следи и да се оказва помощ в развитието и преобразяването на всяка отделна душа.
.... "Космологията" на Кейси - Бог е изначалната любов, а във Вселената цари абсолютен ред. Зад тази концепция стои предпоставката, че всеки индивид е бил създаден като душа с цел да стане другар на Създателя.
   
... В съответствие с Хрониките на Акаша, нашите тела са само временна обител. Както собственикът на автомобил го изхвърля, след като реши, че вече е безполезен, така и човекът се прощава със собственото си тяло, когато то е изпълнило функцията си. Ние не сме физически тела, надарени с душа. Ние сме духовни същества, придобили физическо съществуване. Човешката душа е високочестотна енергия, съдържаща паметта на всички предишни животи. Ако това е така и изначално сме духовни същества, следва да се попита какво правим тук. Според информацията, получена от Кейси, най-напред набираме опит.
     
От четенията произтича, че душата по природа е творческа. Тя се стреми към самоизразяване. Всъщност душата трябва постоянно да си задава въпроса: Коя съм аз? Този въпрос се задава по различни начини и всяка душа избира за себе си всевъзможни преживявания. Така душата получава непосредствено знание не само за себе си, но и научава как различните решения водят до различни изпитания. Душата, придобивайки знания и обогатявайки опита си, става мъдра. Мъдростта пък неизбежно води до състрадание и любов. В този момент тя научава за своята индивидуалност, както и за отношението към Бога. Душата стига до разбирането, че същността й е същата като Божията- Любов!
     
По такъв начин в самата природа на същността е заложено желанието да се изпита нещо ново.
     
 ...
       
ВСЛУШВАЙТЕ СЕ  В  ТИХИЯ  ГЛАС  ВЪТРЕ  В  СЕБЕ  СИ!"


"Феноменът Окуньово"
Михаил Речкин
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Декември 16, 2009, 17:19:12 »

Акаша е санскритското наименование на петия елемент - етера. Но Акаша се използва и като име за изначалното вещество на Сътворението.

Според Острандер и Шрьодер: "…тази космическа банка с данни за всички същности, сбъдвания и събития от всички светове е записана в Етера, невидим, проникващ навсякъде медиум, чрез който kasha или видимата светлина, преминава през пространството като проява на вибрацията".

Тоест Акаша е холографният запис на всяка минута от пространствено-времевия континуум, който е практически вечен.

Древните гърци наричат това "видението на Пан", китайците - голямото Дао, индусите - "Атман-съзнание". Вдъхващите страхопочитание, ужасни, сюблимни фигури на "Бог", "Богиня" и "Демон", които се появяват на първоначалните етапи на това Пробуждане, са "архетипите на колективното безсъзнателно" на Юнг и се признават от примитивните народи като "победители от съня", от вещиците - като "те от Сид", и като Неземните хора в хиляди фолклорни традиции.

"Хрониките на Акаша" в теософията, "физиологичното безсъзнателно " на д-р Станислав Гроф, "хипотезата Гея" на биолозите Маргулис и Лавлок, която твърди, че биосферата на нашата земя е един интелигентен организъм, са три съвременни метафори за този континиум.


"Пътуване към душата: Прераждане и безсмъртие" на Сузи Холбийч.
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #2 -: Август 18, 2010, 10:20:39 »

Благодарение на "Акаша" ли някои помнят минали животи?
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #3 -: Август 18, 2010, 10:24:47 »

  В една съседна тема Еона казва:

  "3 източник - Хрониките на Акаша

  Всичко, което е записано на канавата на времето.
  1недостатък - не всеки има достъп до тях.
  2недостатък - и на тези които имат достъп, не им се дава пълната информация
  3недостатък- според някои източници Акашовите хроники са повредени и по точно там, където е информацията за лемурииския период."

  Интересно ми е, защо тези източници смятат, че има "повреда" в Акашовите записи?
  Какво би означавала такава повреда?
  Как би могла да настъпи?
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #4 -: Август 18, 2010, 10:29:31 »

  Благодарение на "Акаша" ли някои помнят минали животи?

  Да, вероятно те се научават да "четат" от тези записи.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #5 -: Август 18, 2010, 14:58:59 »

  Ичи ако трябва ще търся каде го четох дали не беше при Криончо:)

  Та да преразкажа каквото горе долу си спомням ако някои се сети да ме поправи.

  Значи понеже на рептилите им било доста трудно да живеят в 3Dто на земята се пренесли  в ниските астрали, е в този период се опитвали да променят и изкривяват Акашовите хроники.Ставаше въпрос за войни за надмощие по време на Лемуриискиа период .Това ми се мота из главата , пак казвам ако някои се сеша каде го пишеше това да поправя.

  А иначе Кейси описва неговото четене на Акашовите хроники което прави в хипнотичен сън доста подробно. на Ниичето мисля ще и е интересно да почете, тука маи ги има книжките отивам да потърся:)
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #6 -: Август 18, 2010, 15:07:02 »

  Едгар Кейси: За Акашовите хроники

  ето това е книгата ,тук има само за Sродните души ама ще потърся още
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #7 -: Октомври 16, 2010, 18:21:10 »

  В цикъла от коментари към "Евангелието на Лука" Р. Щайнер посочва, че:

  обстоятелството, че Антропософията, или Духовната Наука не почива на нещо друго освен на изворите на посвещението, винаги трябва да се подчертава строго; строго трябва да се подчертава,
  следователно, и това, че нито Евангелието на Йоан, нито другите
  Евангелия са източници на антропософското познание.

  Това, което днес може да бъде изследвано без исторически документи,
  ето източникът на антропософското познание.


  Но след като разполагаме с това познание,
  ние пристъпваме към историческите документи и се стремим да сравним с тях всичко онова, което днес може да установи духовното изследване.

  Това, което днес духовното изследване може да установи без помощта на историческите документи за Христовото Събитие, ние го намираме изразено по най-величествен начин в Евангелието на Йоан. То е изключително ценно, понеже ни показва, че в миналото, когато е било написано, е съществувал човек, който е писал така, както днес би писал някой, който е посветен в духовния свят. Бихме могли да добавим още, че същият глас може да бъде възприеман и днес, защото той идва от дълбините на столетията.

  Същото може да се каже и за другите Евангелия, включително и за
  Евангелието на Лука. За нас изворът на познанието за висшите светове не са образите, които авторът на Евангелието на Лука рисува; извор за нас е това, което ни дава издигането в самия свръхсетивен свят и когато говорим за Христовото Събитие, тогава за нас източник е онази величествена панорама от образи и имагинации, която се получава винаги, когато насочим поглед върху онова, което стои в началото на нашето летоброене, и онова, което застава пред самите нас, него ние сравняваме с образите и имагинациите, които откриваме в Евангелието на Лука.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #8 -: Октомври 17, 2010, 10:16:37 »

  Рудолф Щайнер си служи с древноиндийския израз „Акаша", за да
  обозначи онази духовна космическа писменост, от която са извлечени
  най-важните описания и факти в неговите лекции и книги:  Вярно е, че за духовното изследване, когато то се разпростира върху
  събитията на миналото, съществува само един източник. Този източник
  не се намира в официалните документи. Нито камъните, които
  изкопаваме от земята, нито документите, които се съхраняват в
  архивите, нито това, което са записали историците, вдъхновено или не,
  нищо от това не служи за източник на Духовната Наука. За нас източник
  на духовното изследване е само онова, което можем да прочетем във
  вечните записи, в така наречената хроника Акаша.
  Съществува една безпогрешна възможност да узнаем
  без външни документи всичко, което някога е ставало.

  Ето защо съвременният човек, за да получи сведения за миналото,
  може да избере два пътя. Когато иска да узнае нещо относно външните
  събития, той може да се обърне към външните документи, да се обърне
  към историческите документи или ако иска да разбере нещо за
  характера на духовните отношения, той може да се обърне към
  религиозните документи.

  Обаче той може да запита:
  „Какво всъщност знаят онези, които са отворили своите духовни очи за
  онази вечна космическа писменост, както наричаме хрониката Акаша,
  онази величествена панорама от образи, в която е записано всичко, и то с
  неунищожими знаци, всичко, което е станало досега в света, в
  развитието на света, Земята и човечеството?"


  Р. Щайнер, "Евангелието на Лука"
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #9 -: Октомври 30, 2010, 13:21:50 »

  Бих желала Вал ако има време , да направи аналогия между описаното за Акашовите хроники и нейните Информационни енергиини полета.
  Ако наистина са синоними както аз казвам, ще е интересн да сравним нейните практики с практиките които дава Кейси , да кажем за елементарна работа с хрониките.
  На мен личнnо ми е интерено конструирането на бъдеще най-много .
  В края на краищата на това трябва да ги учат децата в училище , ама кой .....
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #10 -: Октомври 30, 2010, 13:24:44 »

  Бих желала Вал ако има време , да направи аналогия между описаното за Акашовите хроники и нейните Информационни енергиини полета.
  Ако наистина са синоними както аз казвам, ще е интересн да сравним нейните практики с практиките които дава Кейси , да кажем за елементарна работа с хрониките.
  На мен личнnо ми е интерено конструирането на бъдеще най-много .
  В края на краищата на това трябва да ги учат децата в училище , ама кой .....

  Да, би било интересно.

  Но не толкова бъдещето, а по-скоро информация за миналото.
  Защото миналото е "фиксирано", еднозначно.
  Докато бъдещето има "степени на свобода", а отделно, че не е много желателно човек да се намесва в него, ако не знае кое ще е за добро, а кое - не.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #11 -: Октомври 30, 2010, 13:27:48 »

  В края на краищата на това трябва да ги учат децата в училище , ама кой .....

  Ами, ако ние се научим, после ще можем да учим и други ...
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #12 -: Октомври 30, 2010, 13:38:32 »

  Съгласна съм до някъде. Миналото помага за сглобяване на липсващи парчета от мозайката.Но разбирането за градивните мечтtи и че всяко взето решение,мисъл,дума има отношение в градежа на бъдещето е изключително важно.
  Трябва да разбереме че ние сме тези ,които са отговорни за бъдещето, а не някаква си там съдба, тя пак е предначертана от нас.
  От както съм в този форум все бръщолвя за позитивния градеж.
  Който и да е пророк е видял само вероятна ситуация водена от наличнnите предпоствки.
  Точно за това се раждат и различните хора сега. С цел промяна на предпоствките и положителен резултат.
  Никой в тази вселена не е облагодетелстван от факта тая планета да гръмне, нито да се затрие една раса.
  Затова и писах ,че вярвам че даже 3 деца най-много ше могат да възтановят гълфстрийм .
  Че не бива да се тръшкаме и отчайваме и да чакаме някаква чистка , да поправяме , чрез позитивния градеж.
  Предопределеност крайна няма, в ядрото на програмката ни е свободната воля и творчеството.
  това искам да се научим да творим по-светло бъдеще, въобще не е трудно.

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  ivaqna
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 49


 • Град: Бургас
 • In God we trust!

  « Отговор #13 -: Декември 20, 2010, 15:30:41 »

  В Акашите се чете само при спешна нужда и то само и единствено ако имате подготовка и защита....иначе няма да ви допуснат.
  Относно обучението....аз съм на среща и мога да помагам.
  Но ми се струва че по пътя на обучението други неща ще са ви м ного по интересни отколкото самите Акаши
  Активен
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #14 -: Декември 23, 2010, 00:28:16 »

  Абе ти не се отказваш, те хората искат да четат, не да се докоснат до Акашите. И си права, не са чак толкова интересни Усмивчица
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright