Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Богове  (Прочетена 1609 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 21, 2009, 12:00:22 »

 
"...Боговете на Египет изобщо не са богове, както не са богове и боговете на Шумер, Акад, Вавилон, Тива, Хелиопол, Картаген, Рим, Йерусалим и Мека. Тези богове - са само различни варианти на съвършенно едно и също събитие, станало преди 13 658 години - слизането на Земята на "Сивите" от разрушената от Бога "Цитадела на Странниците" - астероида - "Сивата планета", и падането на Земята на въстаналите заради това ангели на Светлината, начело с Луцифер. Които и създали култове към себе си като богове, поделяйки си Земята "на части".
       
Египетският Амон - не е Бог, това е култ на реинсталиран "Сив", водещ хората към "Земния Рай на Разпределението и Баланса" при култа към знанието.
       
Юдейският Яхве не е Бог - това е модифицираният от египетският жрец Моисей египетски "сив" бог Амон, все още изискващ съблюдаването на Закона на Баланса, но вече злобеещ с бесовският човешки Закон.
       
Мюсюлманският Аллах - не е Бог, това е сбърканият от необразования номад Мохамед юдейски Яхве, изискващ вече не "сивите" закони на Баланса, а изключително Законите на Злобата на "Тъмата".
       
Истинският Бог на Земята е бил само Един - Христос. Той не е установявал Култове, не се е набутвал за Цар, той е освобождавал хората от гнездящите в тях демони извън зависимостта от тяхната "окраска". Той е проповядвал само Любов. И не в Своето Име, а в Името на изпратилият го Баща.
       
Исус Христос - е Бог. Той посреща всеки покаял се и с чиста Душа, където няма нито бесове, нито "сиви", а може би няма и създаване, нито ум. На Него му трябва само добра воля и Любов.  И Той ще те приеме такъв, какъвто си, ако ти си обикнал многото.
       
За всички останали разделянето - е начин да завладеят властта, и да намерят в нея своето късче. За тях Любовта - е прекалено проста, те търсят Знанията като средство за завоюване на властта. Те не разбират какво е това Любов - тя им е чужда. Но това е Най-Великата Тайна..."http://www.liveinternet.ru/users/1955645/post70856274/

"Царство небесное - Хроники Странника" - "Тайна Гермеса"

Андрей Шалыгин


превод: делфин
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2009, 19:05:51 »

ХЕРМЕС


гръц. . Hermes Trismegistos - "Хермес Трижди Велик"), Тот

“Писарят на боговете”, живял в древен Египет, съвременник на Авраам и може би негов наставник. Някой източници твърдят, че Тот е родин в древна Атлантида, преди повече от тридесет и шест хиляди години.

Много години след неговото напускане на това ниво на живота /традицията отбелязва, че той е живял 300 години в плът и кръв/ египтяните обожествяват Хермес и го превръщат в един от своите богове под името Тот. По- късно народът на древна Гърция също го приема за един от боговете си, наричайки го “Хермес, богът на мъдростта”. Тот е отъждествяван и с римския бог Меркурий.

Всички основни и фундаментални концепции и учения, залегнали в езотеричните учения на всеки народ, могат да бъдат проследени обратно до Хермес. От земята на Ганг мнозина напреднали окултисти се отправяли към земята на Египет и отдавали почит на Майстора.

Хермес е основателят на Египет, на науката и просвещението. Цар, законодател и главен жрец.

Първите съчинения по астрология, алхимия, магия и окултизъм са дело на Хермес. Те образуват особено религиозно-философско течение наречено Херметизъм.

И до днес терминът “херметичен” има значението “таен”, “запечатан така, че нищо да не може да излезе”…, така е поради факта, че последователите на Хермес винаги са спазвали принципа на секретност на своите учения – “Млякото за бебетата; месето за мъжете”, е била позицията им. Целта е била, да не се допусне тайното учение да се преварне вав вяра, както това е станало с древния окултизъм в Индия и Персия – западнал и почти изгубен.
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #2 -: Август 08, 2010, 16:22:16 »

                                                                                БОГОВЕТЕ

 

 

            Богът Кетцалкоатъл напуснал маите през 550 г. пр. Хр. С обещание да се върне. След търпеливо очакване в продължение на около 1300 години той все още не се бил появил. През 763 г. сл. Хр. Астрономи-жреци на маите провели конференция, вероятно за да обсъдят къде са сгрешили. Колко дълго у хората може да се поддържа вяра в дълго отсъстващ бог, който е бил познат само на техните древни прадеди? Сто години по-късно маите постепенно започнали да изоставят религиозните си центрове и през следващите няколко века тяхната цивилизация се разпаднала. Изглеждало сякаш те просто били уморени от дългото чакане.

            Вероятно маите са взели правилното решение, защото хиляда години след това от Кетцалкоатъл все още няма и следа. Но след като вече се намираме в новото хилядолетие, може ли това връщане да е предстоящо?

            Съществува теория, че боговете “са се редували” при поемане на върховната власт, въз основа на делене на земния прецесионен цикъл (вж. “Боговете на новото хилядолетие”, Ал.Алфорд). Този цикъл, предизвикан от люлеенето на нашата планета, е установен научен факт. Продължителността на прецесионния цикъл не може да е съвсем точна наука, тъй като на Земята все още й предстои да завърши започнатия след Потопа такъв цикъл. Последните оценки предполагат период от 25 776 години, представляващ 12 епохи от 2148 години. Това подсказва, че шумерската математическа система била целенасочено изградена върху закръглените цифри 25 920 и 2160. Все пак действителната цифра е 2148 или нейно приближение.

            Твърде възможно е човечеството да преживява 2160-годишен период на “боричкане” (на самотек). Ако това е вярно, тогава изводите са изключително спешни, тъй като периодът свършва съвсем скоро.

            Колко силна е теорията, че боговете действат в епохи от по 2160 години?

            Съществуват неотменни доказателство, които датират Потопа към 10 983 г. пр. Хр. И писмени доказателства, свързващи Потопа със зодиакалния знак на Лъва. Може и да е случайно съвпадение, че Сфинксът бил изваян като лъв. Неговото геоложко датиране по общо признание не е точно, но съвпада с периода 1 000-8 700 г. пр. Хр. После идва Хронологията на Манетон за египетските богове, датирала управлението на Тот към около 8 700 г. пр. Хр., и писмено доказателство, отнасящо се до включването на Тот във войната на боговете. Може също да е случайно съвпадение, че войната на боговете станала в края на един прецесионен период. Колкото до следващите два прецесионни периода, започващи през 6 540 г. пр. Хр. и 4 380 г. пр. Хр.  съответно, те били относително лишени от събития, но съществуват доказателства, че последният – епохата на Телеца – съвпада с ерата на Бога  Ишкур в Южна Америка.

            Преходът от Телец към Овен през 2 200 г. пр. Хр.  бил увековечен из целия древен свят, както подчертава и известният Карл Юнг. Този период отбелязва определеното по график връщане на бог Мардук във Вавилон, което първо било отложено от богинята Инана и после от богинята Нинурта. По това време из целия свят се правели наблюдения на звездите. Веществени доказателства за това съществуват в частност, както в Мачу Пикчу, така и в Стоунхендж. Официалната наука не може да предложи обяснение нито за тези обсерватории, нито за всеобщата мания, обзела древните цивилизации по астрономията. Накрая 2 160 г. по-късно раждането на Исус съвпада с епохата на Рибите, което обяснява посланието на звездите, довело мъдреците в Йерусалим.

            Кога свършва настоящият прецесионен цикъл? Ако броим 2160 години от времето на Исус, навлизаме в ХХІ век, но това летоброене не е основано на надежден начален момент. Изглежда мъдреците са броили 2 160 години от постигната чрез компромис дата на завръщане на Мардук във Вавилон. Но Мардук очаквал в действителност по-ранен старт на своята ера. Дейностите в Стоунхендж, продължили чак до 2 300 г. пр. Хр., отбелязват неговото предварително планирано връщане, което било предотвратено единствено с военните действия на Инана и Саргон. Когато Мардук наистина се опитал да се върне във Вавилон, брат му Нергал го убедил, че неговото време още не е дошло.

            Ако Мардук е броил от датата на Потопа, докато официално прецесионния цикъл е започнал 108 години по-късно (един и половина небесни градуса), тогава става ясно, че е постигнат компромис, довел до по-ранна стартова дата, но отлагащ неговото завръщане от 2 391 г. пр. Хр. с 3 градуса (216 години) към 2 176 г. пр. Хр.

            Ако все пак се премахне изкуствено вмъкнатия компромис (който бил тактика за отлагане), прецесионната епоха на Мардук вероятно е трябвало да започне през 2 284 г. пр. Хр. Като се изчислява напред във времето от онази дата, става ясно, че следващата прецесионна ера ще започне доста по-рано през ХХІ век – или през 2036 г. сл. Хр., или през 2012 г. сл. Хр. (въз основа на числата 2160 или съответно 2148).

            Възможни ли са и други дати в зависимост от използваните предварителни условия. Например кога официално е започнал прецесионният цикъл? Ако се приеме, че началото е точка нула – завръщането на планетата Нибиру през 200 г. пр. Хр., тогава ние вече сме в “новата” епоха, която е започнала малко по-рано в двадесети век. Другата променлива величина е прецесионният цикъл – дали използваме 25 920; 25 776 или някакво друго число? Една възможност, основана на свещеното египетско и шумерско познание, е числото 25 747,5 години, водещо към началото на нова ера през 1998 г. сл. Хр.

            От друга страна, трябва да се наблегне на факта, че системата, използвана от боговете, не може да бъде имитирана с употребата на калкулатор. Ако е било възможно, защо тогава е построен Стоунхендж? Обиколките на Луната и движението на Земята около Слънцето вече били познати. Измерването на тези цикли се е правело единствено са съотношението с нещо друго, а именно степента на прецесионната промяна. Това е от изключително значение, защото показва, че на цикъла не се е гледало като на определена числова константа, а Господството е можело да се определя единствено посредством директно наблюдение на небето.

            Историческата значимост на прецесионния цикъл силно внушава, че ако боговете наистина се връщат, това ще стане в рамките на предложените по-горе дати. Би могло да се спори, че тяхното връщане няма да стане преди следващото завръщане на планетата Нибиру около 3 400 г. сл. Хр. Но и това би могло да се оспори,тъй като боговете вече не се съобразяват с Нибиру и може би никога няма да се върнат.

            Дали боговете въобще ще се върнат, е трудно да се каже, но не може да се пренебрегне очакването на евреите, които очакват месия от плът и кръв, на християните, очакващи завръщането на Исус, на мюсюлманите, които вярват, че скритият имам Мохамед ал-Мунтазар ще се появи отново, за да възстанови правоверния ислям, да завладее света и да възвести със салют хилядолетие преди края на всички неща. “Свидетелите на Йехова” очакват скорошното настъпване на Царството Господне, тъй като всички злощастия от “Свършека на света” вече се преживяват от сегашното поколение. Древните маи имали голям цикъл от 13 бактуна, които могат да се използват за прогнозиране края на епохата на 23 декември 2013 г. сл. Хр. Естествено през последните двеста години имаше много пророци за “Края на света”, но никога преди не е съществувала научна основа, която да подкрепя предсказанията.

            Ако боговете отново поемат контрола върху Земята, как бихме си представили, че ще го сторят? Дали те ще дойдат накуп, с ескадрили от летящи чинии, или пък ще съобщят за себе си чрез Ройтер? И как биха могли да докажат самоличността си пред неверниците? Всеки би могъл да се представи за Исус или Йехова.

            Точно обратното, не би имало голяма полза от внезапното представяне на боговете през множеството. Новини за тяхното завръщане биха могли да се разсеят въз основа на принципа “нужно ли е да се знае”, а само малцина световни лидери да получат достъп до тях. Ще изглежда, че животът си тече по старому, но по нов политически график. Ние може би ще усещаме тяхното присъствие в някои необясними събития, промени в правителствената политика или военни действия, които са напълно безсмислени, и вероятно в разширена държавна тайна.

            Накрая тези скрити от погледа действия може би ще дадат път на открито декларирано присъствие, но едва когато му дойде времето. Ние ще търсим манипулация на събития, която би улеснила предаване на върховната власт на боговете. Това може най-добре да се постигне чрез довеждане на Земята до кризисен момент, когато самите богове биха се проявили като спасители. Поради това бихме могли да очакваме огромна промяна в обществения ред и всеобщо обезверяване на човечеството в съществуващите понастоящем институции – правителства, религии и промишленост. После, когато всички хора масово са отвратени, уплашени, отчаяни и уязвими, те ще се обединят около апела за нов световен ред под властта на боговете.

            Трябва ли да живеем в страх или надежда в нашите връщащи се богове? Действията на американското правителство изглежда показват предполагаем заплаха. През 1996 г. Пентагонът обяви план, подпомогнат от военновъздушните сили на САЩ, за спасяване на света чрез разполагането на ядрени ракети, които щели да прихващат “астероиди” в далечния космос. Някои политици изказаха своите намерения за закони, които биха накарали САЩ да разгърнат тази ракетно-ядрена отбранителна система под кодовото наименование “Клемънтайн 2” до 2004 г. сл. Хр. Каква е тази внезапна припряност? Дали пък не е част от същия таен графики, който прави опит да се поставят невероятно мощни телескопи в най-отдалечените кътчета на космоса?

            В трудните времена, които настъпват, много от нас вероятно ще бъдат съблазнени да седнат и зачакат връщането на нашите древни богове. Това би била опасна стратегия, защото връщането на боговете въобще не е сигурно и ние не можем да разчитаме на тях за спасението на Земята от всичките й проблеми. От друга страна, мнозина от нас ще погледнат на това време като на подходящ период за възстановяване на Духовния Бог, Всевишния Творец, който може би дори е сътворил боговете, които са създали нас. Но независимо какви са нашите вътрешни религиозни упования, добре е всички ние да бъдем нащрек и да следим неотклонно събитията на Земята и в космоса, защото може би на човечеството буквално предстои среща с неговите създатели, но това рандеву представлява най-голямата научна тайна на съвременния свят.

 

 

Приложение
 

Хронология на богове и хора
 

270 183 г.пр.Хр.            Боговете пристигат на Земята чрез планетата Нибиру.

252 183                         Ериду – първият град на боговете е завършен – Алилум е назначен за губернатор.

226 983                         Бог Енки се премества в Африка, за да ръководи дейностите в мините

183 783                         Редовите богове се вдигат на бунт.

180 183                         ЛУ.ЛУ-робът е създаден чрез генно инженерство.

176 583                         Случката в Райската градина. Чрез генно инженерство на Адам и Ева е дарена способността да се плодят.

130 000                         Дните на Енох, когато човечеството се разпръсква от Африка към Азия и “зове името Господне”.

107 900-77 900              Енох тръгва с “Бог” и свидетелства против “синовете на Бог”, които са спали с дъщерите на човека.

  70 983                        Ражда се Ной с тен на кожата, получен чрез генно инженерство. Човечеството преживява настъпване на ледников период в комбинация с изпитания, предизвикани от бог Енлил.

  40 000                        Миграции на север са причина за първи път да се наблюдава съвременно поведение в Европа. Появява се групата на неандерталския човек.

  20 983                        Сим, Хам и Яфет се раждат на Ной от жени от три различни етнически групи.    

  10983                         Потопът.

  10 875                        Начало на Върховната власт на боговете, основана на 12-те епохи на земния прецесионен цикъл.

  10 450                        Построени са пирамидите в Гиза.

    8 700                        Война на боговете. Великата пирамида е разрушена вандалски и заместена с фара на Хелиополис. Изваян е Сфинксът, за да напомня прекратяването на войната и края на първата прецесионна епоха. Строят се космически съоръжения в Йерусалим и на Синайския полуостров. Йерихон и други места се укрепват като охранителни съоръжения. Стоунхендж е отбелязан като астрономическа обсерватория.

   4 050                         Тиуанаку е установен като център за производство на бронз. Първото използване на Хавин де Хуантар и Теотихуакан за преработка на минерали също може да се датира към тази епоха.

   3 800                         В Шумер на човечеството е подарена цивилизация. Нимрод построява Вавилонската кула в чест на своя бог Мардук. Разрушена от бог Енлил.

   3 113                         Дарена е цивилизация на Египет и Крит.

   3 000                         Бог Тот построява Стоунхендж за бог Мардук като звезден часовник. Той измерва степента на прецесионна промяна по отношение на лунния календар.

   2 900                         Бог Тот изгражда звезден часовник в Мачу Пикчу. Започна календарът на Андите.

   2 800                         Дарена е цивилизация на Долината на Инд. Бог Енки създава индоевропейския език.

   2 630                         Египетските фараони започват да строят пирамиди.

2700-2500                                          В Стоунхендж са построени “Кръгът Сарсън” и “Авенюто”.

2 024           Содом и Гомор са разрушени заедно с космическия център в Синай. Технологията се разпространява из целия свят от човешката миграция.

1 628                         Изригва вулканът Санторин.

1 565                         Започва епохата на бог Хамурапи. Той унищожава Мари през 1531 г. пр. Хр.

1 450                         Богиня Инана разрушава дворците в Минос. За отплата бива унищожен Мохенджо-Даро. Боговете напускат Стария свят и се пренасят в Новия свят. Човешки миграции довеждат до пренаселяване из целия свят. Изселените на Великденския остров са спасени. Хавин де Хуантар е заселен, а олмеките се появяват в Мезоамерика.

1 433                         Йехова побеждава Египет и повежда израилтяните към Синайската обетована земя.

1 391                         Денят, когато Слънцето стои на място. Построени са пирамидите в Теотихуакан.

1 003 г. пр. Хр.           Цар Давид завзема Йерусалим.

946                                                  Соломон завършва “храма” в Йерусалим в чест на бог Йехова.

925                                                  Йерусалимският храм е разрушен от Рамзес Велики.

639                                                  Асирия пада при загадъчни обстоятелства.

572                                                  Иезекиил е заведен в новия “храм” на Йехова в Хавин де Хуантар.

569                         Разрушен е храмът в Хавин, което води до неприязън както между богове, така и между човеци. Култът към Ягуара започва в Америките.

552                                                  Кетцалкоатъл напуска Мезоамерика и пристига в Непал.

550                         Епоха на просветлението – Буда и Конфуций. Установява се нов световен ред по времето на Медес и персите.

200                         Планетата Нибиру се връща. Хавин де Хуантар и Теотихуакан са изоставени.

200-130                   Човекът е изоставен, когато боговете навлизат в прецесионна епоха на “ненамеса”.

 

Активен
sharga
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 148

« Отговор #3 -: Септември 07, 2012, 21:08:28 »

Джаганат - богът на вселената


много готино същество е Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Богове на Земята (сред хората) « 1 2 »
Други деца на новото време
sharga 22 3259 Последна<br />публикация Септември 30, 2012, 00:12:55
от Sue

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright