Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Духовен учител  (Прочетена 7172 пъти)
Isis
Немезида
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « -: Август 20, 2010, 17:19:27 »

  Привет! След като видите в "Последни публикации" заглавието на новата тема публикувана от мен, вероятно ще си помислите "Я, да видим каква информация е написана в тази статия!..", но грешите. В тази статия няма никаква информация, макар и да е в раздел "Духовни учения", а не в "Въпроси и отговори". Както и да е, няма повече да се отклонявам от темата.
  Всички ние си имаме духовни учители, независимо дали вярваме в това, или дали ги виждаме, или-не. Лично аз, не виждам моя духовен учител, и дори не го усещам. Само в някои моменти чувствам, че не съм сама в стаята. Това обикновено се случва, когато се скарвам с някого. Понякога се опитвам да се свържа с него, но не става. Искам да попитам, онези, които са се срещали с духовните си учители да ми отговорят(ако не е лично, разбира се), как става това. Те изведнъж ли се появяват, или когато вие мислите за тях? Може би въпросът ми е глупав, защото всеки има свой начин(мисля) и затова трябва всеки сам да се оправи без да копира някого.. Но аз опитах с моите начини, не знам, нещо грешно ли правя, или-не. Правя медитации, докато си мисля, за него, или пък преди да заспя си мисля за него, поне в съня ми нещо да стане, но... Нищо! А, може би полудявам! Съжалявам за разбърканите мисли, които четете, написани тук, но просто не мога да се изразя по този въпрос по друг начин. Защо не ставаХммм??!!!!!!!!!!!!!! Ще съм ви благодарна, ако някой ми отговри, дори да не ми помогне с отговора си. Нямам нищо против да се включат и други като мен.
  Чао, чао! И моля, не ми се "присмивайте" за "глупавия" въпрос и знам, че уводът е малко странен, но ми се искаше малко да разнообразя околната среда и да не навлизам бързо във въпроса.
  Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #1 -: Август 20, 2010, 18:34:02 »

   Освен духовен учител си имаме и доховен водач или водачи. По-скоро с тях човек би могъл да се свърже, защото те основно отговарят за поверената им душа. Но да успееш да се свършеш с него визуално е нужно това да бъде заложено в картата, създадена преди душата да се прероди на Земята. На сила нищо не става, ако е речено ще се случи и то спонтанно.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #2 -: Август 20, 2010, 19:14:29 »

  За моите знам, че са 3ма. И аз имах същия проблем , докато един ден просто започнах да им говря на глас.Тогава беше и най-силното общуване между нас.Това което те ми изпращаха беше невероятно ,незнам как да го опиша освен като енергиини потоци ,прекрасни по усещане. От тогава насам мога да ги разпознавам и ги усещам почти всеки ден.По късно четох ,че подобни неща се наричат светлинни пакети и ако Амейзинг я намери пак тази статия за светлинното тяло, която аз изгубих ,ще е супер.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  giti
  Гост
  « Отговор #3 -: Август 20, 2010, 19:43:46 »

  Зузи, сигурно имаш предвид ДУХОВНИ ВОДАЧИ..... Прегръдка
  Активен
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #4 -: Август 20, 2010, 20:12:38 »

   По-точно духовен наставник. Не знам защо написах "водач", това ми бе в главата.
  Активен
  Isis
  Немезида
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #5 -: Август 20, 2010, 20:21:48 »

  Духовен учител/водач/наставник все същото е според мен. И трите ни помагат, и може би затова имаме по 3 духовни учителя, наставника или водачи, както каза Еона Лайтхолдър. Не помня кой, но беше написал във форума, че хората имат по 3, а "мноооогоооо" добричките-по 4.
  Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #6 -: Август 20, 2010, 20:38:22 »

   Между "учител" и "наставник" има разлика, не бързай да ги смесваш. Не е хубаво да се слагат рамки, независимо за какво се използват. Аз не мисля, че е нужно да на една душа да има по 3-4 наставника.
   Помисли малко, на Земята има около 6,5 милиарда души, умножени по 3 колко прави? А духовните учители и наставници са само част от всички останали души в духовния свят.
   Независимо колко знаем, хубаво е преди да приемем дадена информация за истина да я проверим вътрешно.
  Активен
  Isis
  Немезида
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #7 -: Август 20, 2010, 20:41:50 »

  На мен ми стига и един, не искам повече. Ухилен Не ме разбирай погрешно. Просто, ако "случайно" броят им е 3, може да са: д. учител, д. наставник и д. водач.
  « Последна редакция: Август 20, 2010, 22:12:45 от zuzi7o » Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  giti
  Гост
  « Отговор #8 -: Август 20, 2010, 20:43:59 »

  Само ще кажа, че духовен учител, може да бъде и човек... Да, точно така, най-обикновен човек, който може да седи до вас във физическата си обвивка, да ви се усмихва и мълчи, и вие въобще да не подозирате, че това е духовният ви учител, защото не винаги всичко трябва да ни се дава да знаем.... От там нататъка, преценете сами, къде е разликата м/у учител и водач (или наставник- кой как му харесва)

  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #9 -: Август 20, 2010, 21:48:32 »

  Зузи, и аз се главоблъсках каква е разликата между Духовни Водачи и Духовни Учители. Добре, че беше Ги да внесе светлина в размислите ми, та сега вече имам някакъв усет.
  С течение на времето се научих( доколкото мога) да усещам присъствието на моя Водач и да разграничавам Неговите послания от моите мисли.
  Следващата стъпка ще е да мога да го виждам и да общувам по- осезаемо с него, ама дали и кога ще стане това в този живот, нямам никаква идея Усмивчица А може би все още не съм готова да го виждам...
  На нас ни се дава това, което можем да понесем.

  И.... според мен няма рецепта за осъществяване на контакт с Духовния Водач. Всичко е много индивидуално.

  Много често Духовните Водачи ни се явяват на сън под форма, която ние най- добре можем да възприемем и контактуват с нас/предават ни послания.
  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #10 -: Август 21, 2010, 00:04:06 »

  Здравейте приятели темата ме заинтригува и реший и аз да споделя гледна точка.

  Първото нещо което ми прави впечатлениеи то силно е,че тук се говори за Водачи,Учители,Наставници нещо което не е много познато и към чиято връзка някой се стреми.
  Това на мен ми звучи като някой който ще ме преведе през някаде или които ще ми помогне да се развия или нещо такова като да ме подкрепи в труден момент.

  Сега ще кажа,че според мен това за което говорим е нашият висш АЗ или Светлинен Аз както го наричат някъде и нищо отделно или различно от нас.

  Всичко това го казвам защото знам колко е лесно да търсим помощ от вън и в това време оставаме празни.
  Ако ние не се подкрепим сами себе си от кой очакваме да го направи вместо нас?
  Ако ние не се обичаме сами себе си кой ще го направи вместо нас?
  Дори и някой да го направи,да речем Духовният ни Някой ние няма да го усетим ако сме затворили вратата на сърцето си.

  Ако ние не си простим,може ли някой друг да ни прости вместо нас!

  Ние сме това което търсим!!!

  Не решим ли да изпитаме любов и радост никой не може да ни помогне,защото тези същества на любовта които допускаме,че са наши Духовни Учители или Водачи  ни обичат и се съобразяват с нашите желания каквито и да са те.

  Ние сме пазителите на портата!

  Най лесният начин да се свържеш с твоя Светлинен аз е като изпиташ Благодарност и Радост към и от живота.

  Има един метод от Харотите които е много лесен: фокусираш Благодарността си към сърцето си и след това когато започне да се увеличава чувството го прехвърляш върху аурата си това е много просто и лесно и също толкова ефектно упражнение.

  И мисля че тук е момента да потърся една притча която наскоро четох и е много подходяща по темата,с огромно удоволствие ще я споделя с нас Усмивчица.
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #11 -: Август 21, 2010, 00:06:38 »

  Бележка на писателя:

  Обещах ви да споделя моите любими притчи с вас и тази е една от тях. Въпреки че тази притча е една от първите, дадени от Крион, тя си остава много силна препратка към ежедневния ни живот. Целият стремеж на Крион е да ни даде инструментите, с които да повишим собствената си вибрация и вибрацията на планетата - да бъдем всичко възможно, докато сме тук. Историята носи дълбок скрит смисъл, който ни позволява да видим възможностите пред нас. Освен това докосва сърцата ни и ни моли да си "спомним" кои сме в действителност.

  ***

  Имало едно време едно човешко същество, което ще наречем Уо. Полът на Уо няма значение за тази история, но тъй като вие нямате адекватно понятие за човек с неутрален пол, ще го наречем Уо - за да обхваща човека на име Уо или Уоман. Но за целта на настоящия разказ ще кажем, че Уо е "той".

  Като всички хора в неговата култура Уо живеел в къща, но на практика се грижел само за стаята, която обитавал, понеже си била лично негова. Стаята му била красива и той бил отговорен да я поддържа в изряден вид.

  Уо си живеел добре; съществувал в общество, къде­то храната не липсвала, а била в изобилие. Освен това никога не му било студено, понеже си имал завивки. Колкото повече растял Уо, толкова повече неща за себе си научавал. Научил кои неща го правят щастлив и намирал предмети, които окачвал по стените си и ги гледал, за да го карат да се чувстват щастлив. Уо научил и кои неща го натъжавали и започнал да окачва и тях на стената, когато му се тъгувало. Уо научил още и кои неща го ядосвали и си намирал разни неща, които из­мъквал навън и ги окачвал на стената, за да ги гледа, когато му се приискало да се ядоса.

  Като всички останали хора, Уо изпитвал много страхове. Въпреки че имал всичко необходимо, той се страхувал от другите хора и от някои ситуации. Стра­хувал се от хората и ситуациите, които можели да породят промяна, понеже се чувствал сигурен и ста­билен с настоящото положение на нещата, а освен това се трудил усърдно, докато го постигне. Уо се страхувал от ситуациите, които привидно имали кон­трол над неговата стабилна стая, и се страхувал от хората, които контролирали тези ситуации.

  Той научил за Бог от другите хора. Те му казали, че да бъдеш човешко същество е нещо съвсем дребно и Уо им повярвал. В края на краищата, той се оглеж­дал наоколо и виждал милиони човешки същества, но само един Бог. Казали му още, че Бог бил всичко, а той самият бил нищо, но Бог в своята безкрайна любов ще отговори на молитвите му, ако Уо се моли усърдно и живее праведно. И понеже Уо бил духовен човек, той се молел на Бог хората и ситуациите, които го изпълвали със страх, да не пораждат промени, така че неговата стая да си остане непроменена - и Бог чул неговата молба.

  Уо се страхувал от миналото, понеже то някак си му напомняло за неприятни неща, затова се помолил на Бог да блокира тези неща от паметта му - и Бог чул молбата му. Уо се страхувал и от бъдещето, защото то съдържало потенциал за промяна и било мрачно, несигурно и скрито от него. Затова се помолил на Бог бъдещето да не внася промяна в неговата стая - и Бог чул молбата му.

  Уо никога не се осмелявал да навлезе много на­вътре в своята стая, понеже като човек един ъгъл му бил напълно достатъчно. Когато приятелите му идва­ли на гости, той им показвал своя ъгъл и бил много доволен от това положение.

  Когато навършил 26 години, Уо забелязал някак­во движение в другия ъгъл. Изплашил се много и тутакси се помолил на Бог движението да престане, понеже предполагало нечие чуждо присъствие в ста­ята, а това било крайно неприемливо положение. Бог изпълнил молбата му и движението престанало, така че Уо се успокоил.

  Когато станал на 34, движението се появило от­ново и Уо пак помолил да престане, понеже умирал от страх. Движението спряло, но преди това Уо видял нещо, което дотогава не бил забелязвал в този ъгъл - друга врата! На вратата имало странен надпис и Уо се страхувал от смисъла му.

  Уо разпитал религиозните водачи за странната врата и движението, а те го предупредили да не доб­лижава до нея, понеже това била вратата на смъртта и той със сигурност щял да умре, ако се поддадял на любопитството си. Казали му също така, че надписът на вратата бил лош и той повече никога не бивало да го поглежда. Вместо това го посъветвали да участва в ритуал заедно с тях и да дари своя талант и спестявания на групата - за което щял да бъде възнаграден богато.

  Когато Уо навършил 42, движението се възобно­вило. Въпреки че този път не се уплашил, той отново се помолил шаването да спре - и то спряло. Бог имал добрината да го чуе веднага и да изпълни молбата му. Уо се почувствал упълномощен от резултатите на своите молитви.

  Когато станал на 50, Уо се разболял и умрял, макар че всъщност не разбрал какво точно се случило. Отново забелязал движението в ъгъла и отново се помолил то да спре, но вместо това то станало по-яс­но и се приближило. Изплашен, Уо се надигнал от леглото си, но открил, че неговото земно тяло остана­ло там, а той вече бил дух. С приближаването на движението той започнал да го разпознава. Страхът му се заменил от любопитство, а духовното тяло му се струвало напълно естествено.

  Сега Уо видял, че движението идвало от две съ­щества, които се приближавали към него. Представ­лявали бели фигури, които сияели, сякаш били осве­тени отвътре. Накрая застанали пред него и Уо се удивил от величието им - но не се уплашил.

  Едната фигура заговорила и му казала: "Ела, скъ­пи, време е да вървим." Гласът на фигурата бил нежен и някак познат. Без колебание Уо тръгнал с тях. Пос­тепенно започнал да си спомня колко познато му било всичко това, а после се обърнал назад и видял тялото си, сякаш заспало в леглото. Обзело го прекрасно чувство, което не можел да обясни. Едното създание го уловило за ръката и го повело директно към вратата със странния надпис. Вратата се отворила и тримата минали през нея.

  Уо се озовал в дълъг коридор с много врати, които водели към различни стаи. "Тази къща май е много по-голяма, отколкото си представях!", помис­лил си той. Забелязал първата врата, на която имало още по-странен надпис. Уо се обърнал към едната бяла фигура. "Накъде води тази първата врата вдяс­но?" Без да каже нищо, бялата фигура отворила вра­тата и му направила знак да влезе. Уо прекрачил прага и се удивил. Стаята била пълна от пода до тавана с най-несметните богатства, които можел да си пред­стави! Вътре имало златни кюлчета, перли и диаман­ти. Само в единия ъгъл имало достатъчно рубини и скъпоценни камъни за цяло кралство. Уо погледнал своите бели сияещи спътници и попитал, "Какво е това място?"

  По-голямата бяла фигура отвърнала, "Това е тво­ята стая на изобилието, ако беше пожелал да влезеш в нея. Тя ти принадлежи дори сега и ще остане тук за теб в бъдеще." Уо бил изумен от тази информация.

  Когато се върнали в коридора, Уо попитал какво имало в първата стая вляво - друга врата с надпис, който постепенно започвал да добива смисъл. Когато бялата фигура отворила вратата, тя казала на Уо: "Това е твоята стая на мира, ако беше пожелал да я използваш." Уо влязъл вътре с приятелите си и вед­нага го обгърнала гъста бяла мъгла. Мъглата била като жива, понеже моментално обвила тялото му и Уо я вдъхнал. Обзело го пълно спокойствие и той раз­брал, че повече никога нямало да се страхува. Почув­ствал покой в най-тревожните кътчета на съзнанието си. Приискало му се да остане, но неговите другари го повикали да продължат и отново поели по дългия коридор.

  Но отляво имало още една врата. "Каква е тази стая?", попитал Уо.

  "Това е място, където само ти можеш да влезеш", казала по-малката бяла фигура. Уо влязъл в стаята и веднага го обляла златна светлина. Той знаел какво представлява тя. Това била неговата същност, него­вото просветление, неговото познание за миналото и бъдещето. Това било неговото хранилище на духа и любовта. Уо заплакал от радост и дълго стоял, прие­майки истина и разбиране. Другарите му не влезли; чакали го търпеливо навън.

  Накрая Уо се върнал в коридора. Той се бил променил. Погледнал спътниците си и ги познал. "Вие сте ангели водачи", отбелязал спокойно той.

  "Не", казал по-големият, "ние сме твоите ангели водачи." В съвършена любов те продължили: "До теб сме от момента на раждането ти по една-единствена причина: да те обичаме и да ти покажем вратата. Ти се страхуваше и искаше да стоим далеч и ние те послушахме. Ние ти служим в любов и зачитаме тво­ята инкарнация на изражението." Уо не доловил укор в думите им. Осъзнал, че те не го съдели, а го уважа­вали, и почувствал любовта им.

  Уо погледнал вратите и установил, че вече може да разчете надписите! Докато вървели надолу по ко­ридора, минавали покрай врати с надпис Лечение, Договор, а също и Радост. Уо видял повече, отколкото би искал, понеже надолу имало врати с имената на неговите неродени деца - и дори една, на която пише­ло Световен водач. Уо започнал да осъзнава какво е пропуснал. И сякаш прочели мислите му, водачите казали: "Недей да укоряваш духа си, понеже е излишно и не подхожда на величието ти." Уо не ги разбрал: Обърнал се назад и видял вратата, от която бил излязъл, и надписът, който първоначално го бил изпла­шил. Там пишело неговото име! Пишело неговото име, истинското му име ... и сега той разбрал всичко.

  Уо знаел какво следва, понеже сега той си спом­нил всичко и вече не бил Уо. Сбогувал се със своите водачи и им благодарил за предаността. Стоял дълго и ги гледал с любов. После се обърнал и поел към светлината в края на коридора. Той вече бил идвал тук. Знаел какво го очаквало през краткото тридневно пътуване до пещерата на сътворението, където щял да си възвърне своята същност - и после в залата на почестите и тържествата, където го очаквали най-лю­бимите му същества, включително онези, които той бил обичал и загубил, докато бил на Земята.

  Той знаел къде е бил и знаел къде отива. Уо се прибирал у дома.

  Послепис на писателя:

  Когато представя героя на тази история Уо, Крион се опитва да обрисува човек без пол. Уо може да е и жена, и мъж. Крион иска да избяга от половата принадлежност, която би ви попречила да разберете пълния смисъл на притчата или да се поставите на мястото на Уо.

  В притчата домът на Уо очевидно е животът му или неговата "изява" (както Крион нарича живота) на Земя­та. Аналогията с различните стаи е препратка към раз­личните възможности, които получава всеки един от нас, а те идват заедно с нашия договор, нашата карма и следователно са нашият потенциал, докато сме тук.

  Абзацът за Уо, който научава какво го прави щастлив, тъжен и ядосан, а после окачва разни неща на стената, за да се почувства по съответния начин, е много прозорлива информация за човешките същес­тва. Тя съответства на онези части от нас, които се ровят в миналото и пресъздават стари събития, за да се почувстваме по съответния начин. Това обикновено не е правилно, просветлено поведение, понеже съжи­вява стари спомени, така че да "почувстваме" гняв, омраза, мъст или самосъжаление. Понякога е просто доброто старо желание да се озовем на мястото, къ­дето сме били щастливи - например детството ни.

  Фактът, че Крион разказва как Уо "окачвал разни неща на стената" за тази цел, също има дълбок сми­съл. Когато влезете в моя дом, предметите по стената са пред очите на всички. Това са моите семейни сним­ки и украшения. С други думи, аз съм окачил тези неща на стената, за да привлека вниманието към тях, дори вниманието на непознатите, понеже ги смятам за спе­циални. Затова Крион кара Уо да окачва чувствата си на показ, така че околните да откликнат на неговото учебно "табло". Подобно на повечето хора, Уо иска да въвлече околните в своя собствен процес, понеже така му става по-леко. Той все още не знае нищо за отго­ворността. Въпреки това по-нататък научаваме, че независимо на какво ниво на просветление се намира Уо, Бог не го осъжда и преценява - никога.

  Виждаме, че Уо има страхове, най-големият от които е във връзка с контрола. В живота си той явно се страхува от ситуации, при които някой може да промени стаята му (живота му). Неговата реакция на повечето от тези страхове е да си остане същият. Следователно истинският му страх е от промяната и той копнее за стабилност или статично съзнание. Ос­вен това се страхува от миналото, но не знае защо. Обръща се към другите хора, за да научи за Бог, и използва наученото като защита от промяната. Това е великолепен пример за онова, което проповядва съв­ременната религия. При нас Бог изпълнява ролята на отговорен закрилник от злото, а вярващите се насър­чават да следват своя пастир-закрилник през долина­та на сянката на смъртта. Това изобщо не поощрява хората към духовен размисъл. Нито пък подхранва концепцията за поемане на отговорност за случващо­то ви се, както ни съветва Крион.

  Най-прекрасното в тази история е, че макар Уо да се "вписва" в тази средностатистическа, нормална религиозна доктрина, молитвите му не остават без резултат! Той получава закрилата, която иска, и дейс­твително бива защитен от промяната и смущаващото движение в другия ъгъл. И отново, Крион ни е казвал, че механизмите на Божия Дух са абсолютни, а любя­щата енергия на доброто молитвено намерение дава резултати. Спомняте ли си поговорката: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да го получиш"? Тя е вярна! И тази притчи е доказателството за това.

  Ние получаваме различни шансове за упълномо­щаване и самооткриване във всеки живот, така и Уо получава своя. Макар да се чувства доволен, Бог го удостоява със "смушкване" от страна на неговите водачи. Това е дразнещото движение, което е видял в ъгъла, плюс някакво видение на врата. Това са усили­ята на неговите водачи да го въведат в друга реалност, а следователно и заслужената възможност за промяна - и шанс да се изправи срещу своя страх. Крион отново проявява прозорливост и описва обясненията на религиозните фигури: те казват на Уо, че движени­ето е дело на злите сили. До ден-днешен това е най-обичайният отговор за всичко, което противоречи на общоприетата доктрина, независимо от изповядвана­та религия.

  Накрая Уо умира и се случва онова, от което се страхува най-много: движението в ъгъла става реал­ност. Но той някак си го разпознава и не се изплашва. После Уо поема по коридора с много врати и ние споделяме неговите открития.

  Обиколката на стаите е преглед на земния дого­вор (който той сам е изготвил) и неговото потенциал­но просветление - с блага, мир и личната вътрешна същност на индивидуалната сила, неговата "частица от Бог". Междувременно той разпознава водачите си, което ни показва, че ние всъщност познаваме нашите водачи, но крием това от себе си в рамките на престоя ни тук. Представете си какво е да вървите през живота с двама или трима приятели, които са готови да ви помогнат и да ви обичат на всяка крачка - а вие да ги пренебрегвате! Уо постъпва по същия начин и въпре­ки това неговите водачи не го осъждат. Ето каква е Божията любов.

  Постепенно Уо схваща картината и разбира, че не се е представил добре. Но водачите веднага го под­крепят с думите: "Недей да укоряваш духа си, понеже е излишно и не подхожда на величието ти." Това е кръстопътят на Уо. В този момент той се превръща от "починал човек в урок" в онова, което винаги е бил: частица от Бог, универсално създание. В следващия момент той вижда истинското си име на вратата и си спомня всичко.

  Когато Крион представя пътешествия и притчи, той всъщност ме отвежда "там" по време на послани­ята на живо. В хода на тази притча аз усещах вятъра и времето и т.н. Крион често ме оставя да описвам каквото "виждам" като допълнение към неговите мис­ловни групи, които ми се дават за транскрибиране. Но аз междувременно бивам силно повлиян, често плача от радостта на пълното разбиране на онова, което се представя, докато си седя на стола. Не мога да сравня това изживяване с нищо друго, освен с усещането за много, много жив сън.

  Аз стоях рамо до рамо с Уо, на една крачка от дома - окъпан в любов. Почувствах притеглянето на любовта от онези, които вече са там, и закопнях за моите приятели от другата страна. Видях моите блес­тящи, сияйни водачи и почувствах любовта им, а после улових Крион за ръка и се върнах  на стола си на събирането в Дел Мар, Калифорния.

  Лий Каръл
  http://boon.ucoz.com/blog/2009-03-07-44
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  @di
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 125


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #12 -: Август 21, 2010, 08:49:53 »  Има съществена разлика между Духовен Учител и Духовен водач, уважаеми AMAZING  Усмивчица

  Гити я е казала просто и ясно каква е ...

  Ще си позволя да повторя, Учителя е жив от кръв и плът човек ... който срещаш когато си готов да го срещнеш ... не става с нарочване или с някоя друга техника ... той сам идва, когато ученика е готов!

  В живота ми дойде преди години Учител ... после физически си отиде ... връзката е невероятно силна
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #13 -: Август 21, 2010, 13:46:38 »  Ще си позволя да повторя, Учителя е жив от кръв и плът човек ... който срещаш когато си готов да го срещнеш ... не става с нарочване или с някоя друга техника ... той сам идва, когато ученика е готов!


  Ами ако самия човек е Духовен Учител и не го осъзнава? Как ще знае на кого да се изяви и как ще отиде при ученика, когато е готов?
  Предполагам, че отговорът тука ще е, че ако един човек е Духовен Учител, той ще е наясно с това...

  Ами ако някой е Духовен Учител без да го осъзнава и е повлиял живота на много хора съвсем неусетно и незабележимо?

  Размишлявам върху това... Духовния учител може да бъде личен, както Ади е описала, а може да бъде и Учител за много хора.
  А дали един общ учител, може да бъде и индивидуален?

  Доста са разпокъсани мислите ми, но се надявам да разберете какво имам предвид, иначе ще се наложи да се пробвам пак да обяснявам с думи, а тогава става страшно. Думите много ме ограничават, но това е единствения начин, по който лично аз и на този етап мога да комуникирам Усмивчица
  Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #14 -: Август 21, 2010, 14:28:24 »

  Обаче никой не отговори точно:) Има ли възможност да се развие не само връзка чрез 6то чувство,но и реална комуникация, която осезаемо да се види и чуе? Има ли техника,която може да помогне?
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Духовен речник
  Езотерика
  11WOLF11 5 4948 Последна<br />публикация Декември 06, 2012, 13:53:38
  от вожда
  Йога без учител
  Йога
  Kaloyan 11 2385 Последна<br />публикация Януари 17, 2011, 02:44:18
  от Ivs.SY
  ДУХОВЕН МАТЕРИАЛИЗЪМ « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Leon7 20 1704 Последна<br />публикация Май 03, 2012, 20:10:33
  от Търсач
  Духовен център в Пловдив. Има ли???
  Въпроси и отговори
  Турист 0 1174 Последна<br />публикация Октомври 23, 2011, 23:09:28
  от Турист
  Духовна връзка - Учител и ученици « 1 2 ... 5 6 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Aliya 79 4493 Последна<br />публикация Октомври 12, 2012, 21:42:03
  от balar

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright