Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 10   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Бог  (Прочетена 11210 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 21, 2009, 00:09:51 »

 "Повечето съвременни хора смятат, че Бог е непостижим. Според тях, Той вероятно съществува някъде или по някакъв начин в природата  или може би дори извън нея, но определено за мнозинството Бог и човекът не са един и същи разум. И което е парадоксално - наред с това източникът на подобно убеждение твърди, че сме създадени по "Божий образ и подобие"! Вътре в човешкото сърце има едно съкровено място, където се е зародило цялото Битие. Такова е било изначалното учение на Исус /но е било заличено по политически причини от висшия гръцки и римски клир/; всъщност този възглед може да се проследи далеч назад във времето, поне 3000 години преди Христос, чак до древна Индия и Египет, в Упанишадите и египетската тантра.
     Когато хората започнат да осъзнават кои са всъщност- истински синове и дъщери на Бог, на Разума, създал цялото Битие - тогава и само тогава човеците ще се слеят с Бог в умовете, сърцата и телата си и ще се събудят от дрямката.
     Най-древните хора на тази планета могат да ни помогнат изключително много, тъй като те имат огромни познания и помнят изначалната си връзка с Майката Земя и Небесния Отец. Как иначе щяха да оцелеят на тази Земя толкова дълго и да се запазят толкова хармонични?
    
Змията от Светлина вече се премести в новото си жилище и започна да излъчва нови вибрации върху Земята. Те са съвършено различни от онези, които изпращаше през изминалите 13 000 години. Цикълът не се дмижи по кръг, а по спирала. Всеки път, когато прави нов оборот, той не се връща на своето място, а се придвижва нагоре по спиралата, също като молекулата на ДНК. И подобно на ДНК, кодовете се дешифрират по различен начин. Така се създават нови пътища, нови светове и ново тълкуване на Единствената Реалност, която човечеството трябва да съзре и в която накрая да заживее..."


Друнвало Мелхиседек - "Змията от светлина отвъд 2012"
« Последна редакция: Октомври 11, 2009, 20:28:57 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юни 21, 2009, 11:57:19 »

"...Именно в хората Бог пребивава на Земята. Не в артефактите, мощите, олтарите, "тайните" учения и книги, "скритите" нирвани, шамбали,йерусалими и т.н., а в живите хора. Човекът е единственият храм Божий, защото той единствен на Земята има единственото възможно за Бога нематериално пребиваване в този материален свят, - безсмъртна Душа. Именно човекът е солта на Земята.
       
И той е смъртен. Именно страхът от смъртта се явява причина за вярата на болшинството. И това е обективно. Даже Христос се е плашел от смъртта. и аз не съм изключение. Ние сега сме същите хора, както всички останали. За нас ежедневният сън е малка смърт. Но Христос е преборил плътта и ни е казал - да вземем своят кръст и да вървим след него. Да се преборим е лесно да се каже. А да се направи е трудно, защото в този случай Духът трябва да пребори обективната биология..."
           

Андрей Шалыгин

превод: делфин 

     
http://www.shalygin.ru/formort.htm
Активен
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Юни 22, 2009, 10:00:50 »

  И именно в този смисъл на горенаписаното човечеството ще достигне до въпроса, а имаме ли нужда от различни богове, от различни религии, от различни църкви и т.н.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #3 -: Юни 22, 2009, 10:47:26 »

  Имаме нужда от обединение и на религии и на наука, но най-вече обединение на хората.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Юни 22, 2009, 10:57:28 »

  Според мен да обединиш Моше, Мохамед, Христос и кви ли още не граничи с невъзможното, а ако е възможно то ще трябва да стане на основата на доста кръв пролята. Такава е сега картинката на нашата планета Земя. заради религията ще се изпоколим всички. Затова се молим за 2012 да настъпи някаква промяна. Защото със старото не може да се прави промяна. А то е хванало новото за гушата и го е завряло в ъгъла на мазето на мазето.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #5 -: Юни 22, 2009, 21:10:08 »

  Затова ще дойде новото и който остане във физ. тяло ще промени това тяло и света, защото ще носи енергиите на новия свят и измерение. А който не е за тук, ще продължи пътя си по други кътчета - кой докъдето е стигнал по този път, винаги има напреднали, по средата и изоставащи.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Юни 23, 2009, 10:54:51 »

  А дано от твойта уста в божити уши ог божите уши в божите дела от божите дела в нашите ръце. Ухилен
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #7 -: Юли 09, 2009, 22:19:25 »

  "И има един език на Божествените възвания. И той е изтъкан от шумолене на листа, от песните на птици и вълни. Езикът Божи има цвят и аромат. С този език на всеки на молбата Бог дава отговор."


  " ... влезте в пролетна градина или гора, и мълчаливо се заслушайте в сърцето си. Сърцата на мнозина непременно ще чуят гласът на Отеца, който по думите на Анастасия на въпроса: „Какво може да направи Той, Бог, когато на земята преобладава енергията на разрушението, когато на себе си в угода тълкувайки Го, хората замислят да подчинят на себе си другите?“ — е отговорил: „Ще се издигна със зората на настъпващ ден. И слънчевият лъч творенията всички на земята без изключение погалвайки, ще помогне на дъщерите мои и на синовете да разберат, че всеки може сам с Душата своя, да разговаря с моята Душа.“ Той е вярвал и вярва в нас, твърдейки: „Многообразието на причините към улица задънена повеждащи, към никъде, главно препятствие ще има — преграда то ще бъде на всичко, що лъжа донася. Стремеж към осъзнаване на истината има у моите дъщери и синове. Лъжата свои рамки има винаги, но безгранична истината е — и като осъзнатост само тя в Душата на моите синове и дъщери ще съществува.“

  И нека всеки да не щади труда си да извади от своята Душа осъзнатостта си на син Божи, а не на роба или малоумния, подскачащ под звънчета биоробот.

  Колко още може да се иска от Отеца: дай, поднеси, освободи? Не е ли време самите ние нещо да направим за своя Отец? И какво би могло да бъде приятно Нему, да му донесе радост? Анастасия, отговаряйки на подобен въпрос, каза нещо простичко, с което може да се проверят множеството духовни обединения и направления. Тя каза: „Когато се разтревожи твоята Душа от твърдения излизащи от устни нечии и уж от името на Отца, ти обърни внимание на това, как сам проповедникът живее, след туй си представи какъв светът ще бъде, ако всички почнат като него да живеят?“ С помощта на този прост тест могат много неща да се проверят. Аз се опитах да си представя, какво ще стане с човечеството, ако всички хора до един започнат от сутрин до вечер да пеят мантри, както правят кришнаитите, и се получи направо края на света. Сега си представете, че всеки човек на земята отгледа своя градина, тогава разбира се, в цъфтяща райска градина ще се превърне и цялата земя.


  От "Анастасия" - 5том на Вл. Мегре
  « Последна редакция: Юли 09, 2009, 22:23:42 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #8 -: Юли 09, 2009, 22:44:48 »

  Още:

  "...
  Великите мислители, всеки по свой път, са се опитвали да се доближат до понятието за Абсолюта. От техните философски концепции са възниквали и умирали философски течения, подобни на религии. В крайна сметка в нашия живот като преобладаваща концепция се е появила, накратко казано, концепцията за подчинение на някакъв висш разум. Не е важно къде се намира той, в безкрайни вселенски простори или е локализиран в същността на отделната човешка душа. Важно е друго, важно е преобладаването над всички концепции, на тази за подчинението и преклонението. После идват и частностите — подчинението пред учителя, наставника, ритуала. Има ги на тези рафтове и предсказанията на Нострадамус. Всички заедно, те формират философската концепция — човекът е тленен, човекът е порочен и нищожен, той трябва да учи много. Тази концепция именно човърка и унищожава човешката душа. Привърженикът на такава концепция не може да бъде щастлив. Нито един човек на земята не може да бъде щастлив при преобладаването на подобна концепция в човешкото съзнание.

  Тя влияе и на философите, и на човека, не докосвал никога философски трудове. Тя влияе на току що роденото дете и на стареца. Тя влияе и на невиделият още светлина зародиш в майчината утроба. Много привърженици на тази концепция живеят днес. Имало ги е в различни времена, и днес техните последователи внушават на човешкото общество тленността и нищожността на човешката същност. Но не! Идват други времена! Като проблясък за мен бяха думите от Бога, които предава Анастасия. Вие сте ги записали Владимир, аз ги помня. Когато Адам попитал Бог:

  „Къде е краят на Вселената? Какво ще правя аз, когато го достигна? Когато със себе си запълня всичко и помисленото сътворя?“

  И Бог отговорил на своя син, отговорил е на всички нас:

  „Мой сине, Вселената сама по себе си е мисъл, от мисълта родила се мечта, частично видима в материята тя е. Когато ти до края приближиш на всичко, начало ново и продължението му, ще ти открие мисълта. От нищото рождение ново и прекрасно ще възникне, Теб, твоите стремления, Душата и мечтата твоя ще отрази със ебе си. Мой сине, ти си безконечен, ти си вечен, в тебе са твоите творящи мечти.“

  Велик, всичко обясняващ, обхващащ всичко, философски, точен и лаконичен е този отговор. Той стои по-високо от всичките взети заедно философски определения. Виждате ли, Владимир, има много в моята библиотека, но я няма главната книга, тази, която струва много по-скъпо от всички, някъде напечатани досега философски трудове взети заедно. Тази книга са виждали мнозина, но да я прочете не всекиму е дадено. Езикът на тази книга е невъзможно да бъде научен, но може да бъде почувстван.

  — Що за език е това?

  — Езикът на Бог, Владимир. Ще ти напомня какво казва Анастасия за него: „Толкова много думи с различен смисъл има у земните народи. Толкова много различни езици и наречия. Но има и език, един за всички. Един за всички е езикът на Божествените възвания. И той е изтъкан от шепот на листа, от пеене на птици и вълни. Божественият език има аромат и цвят. На този език, на всеки на молбата и на молитвата Бога дава отговор молитвен.“ Анастасия чувства и разбира този език, но ние?… Как сме могли векове да не му обръщаме внимание? Логиката! Желязната логика говори за това, че ако Бог е създал Земята, заобикалящата ни жива природа, то тревичките, дърветата, облаците, водата и звездите не са нищо друго, а Неговите материализирани мисли.

  Но ние не само не им обръщаме внимание, ние ги тъпчем, чупим, човъркаме, и при това говорим за вяра. За каква вяра? Кому се кланяме всъщност? „Редица земни правници, храмове каквито и да са издигнали, ще бъдат помнени от своите потомци единствено с това, че мръсотия са оставили. Критерият за всичко е водата“.-така е казала Анастасия. Така може да говори само ней-велик философ, и над това си струва всички да се замислят. Помислете, Владимир, всяка една постройка, била тя и култова, е тленна, както и самата религия. Религиите идват и си отиват, отиват си заедно със своите храмове и философии. Водата съществува от сътворението на света, както и ние. Самите ние, в по-голямата си част се състоим от вода.

  — Николай Фьодорович, а защо считате определенията на Анастасия за най-правилни?

  — Защото са взети от главната книга. И логиката, Владимир, има философска логика. Има една фраза от името на Бог, в която на въпроса на всички вселенски същности: „Какво така горещо ти желаеш?“ — Бог отговорил: „Творение съвместно и за всички радост от съзерцаването му“.

  Кратка фраза! Само няколко думи! С няколко думи се изразяват стремежите и желанието на Бог. Никой от великите философи не е могъл да даде по-точно и вярно определение. „Действителността е нужно да определяме със себе си.“ — казва Анастасия. И нека всеки, обичащ своите деца родител да определи — не мечтае ли самият той за това. Кой от нас — синовете и дъщерите Божии — не би искал съвместно със своите деца творение и радост от неговото съзерцание?

  Величайши сила и мъдрост са заключени във философските определения на Анастасия. Те са съдбоносни за човечеството! Те са действени. На тях се опитват да противостоят пълчищата, предричащи тъма. Те ще се проявяват още, и не само както в изпратените по адрес на Анастасия ругателства. Те ще проявяват по различни начини. Множество хилави проповедничета, събрали край себе си шепа последователи, ще вещаят уж истината на хората, които са мързеливи да мислят самостоятелно.

  Анастасия предварително казва за тях: „Ей вие, наричащите себе си учители на хорските души, смирете своя жар, сега да знаят всички нека: Създателят на всеки дал е всичко изначално, има изначална истина на всекиго в душата. И само не бива с тъма на постулати и измислици, на себе си в угода, да се закриват великите творения на Създателя.“ Е, точно те ще се нахвърлят върху Анастасия. Защото Анастасия изгаря тяхната концепция. Отменя чрез своята концепция края на света. И това е днешната наша реалност, ние сме свидетели и участници в най-прекрасни деяния… Ние, на прага на новото хилядолетие, встъпваме в нова реалност. Ние вече живеем в тази реалност...."


  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #9 -: Юли 09, 2009, 22:52:39 »

  Още:

  "...
  Тази нейна фраза: „Творящият е блеснал с енергия нова, говореща по новому за туй, което виждаме във всеки ден…“ Несъмнено във Вселената се е появила нова енергия, и нея започват да я усещат все повече и повече хора от нашето време. Факт е, че са нужни десетилетия, че и столетия са нужни за разпространението на значима философска концепция. А тя само за години… Потресаващо! Вие смятате, Владимир, че нейните думи, това са просто думи. Но нейните думи са толкова силни, че ето тези ръце — той вдигна едната си ръка, погледна я и добави: — даже моите стари ръце материализират нейните думи. И гори края на света в пламъци. И животът ще продължи. Тези същите ръце още могат да помогнат да продължи живота. Ръцете на редовия войник на Анастасия.
  ..."


  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #10 -: Юли 19, 2009, 22:45:22 »

  Ще прочета всичко,което сте написали ,но преди това без пристрастно ще изкажа моето мнение ,затова ,че няма значение кой е твоят бог по-важно е той да те тласка да правиш добро и ти самият да си носител на любов .А относно бог аз смятам,че той е във всеки от нас,че божията любов е достъпна за всички ,но малцина са тези ,които го осъзнават.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  delfin
  Гост
  « Отговор #11 -: Август 05, 2009, 01:04:20 »

  Така е, Бунт.

  Ето малко от книгата "50 нобелови лауреата за вярата си в Бога" -


  ""Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз искам да узная мислите на Бога; всички останали неща са детайли."

  Алберт АЙНЩАЙН, Нобелов лауреат за физика


  "Колкото повече изучавам природата, толкова повече се удивлявам от творенията на Бога. Науката отвежда хората по-близо до Бога."

  Луи ПАСТЬОР, основател на микробиологията


  "Невъзможността да си представя, че тази величествена и удивителна Вселена и нашите съзнателни души са възникнали по случайност, е за мен главното доказателство за съществуването на Бога."

  Чарлз ДАРВИН, създател на еволюционната теория


  "Аз не мисля, че съм просто продукт на случайността, че съм само една частица прах във Вселената; аз чувствам, че съм някой, който е бил очакван, създаден, планиран. Накратко, аз съм едно същество, което само един Творец би могъл да постави тук; и тази идея за творческа ръка се отнася до Бога."

  Жан-Пол САРТР, Нобелов лауреат за литература


  "Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог."

  Вернер ХАЙЗЕНБЕРГ, Нобелов лауреат за физика, създател на квантовата механика


  "Нима е случайно това, че лявата половина и дясната половина на всички птици, животни и хора са оформени симетрично? Нима е възможно тази подреденост и закономерност да възникне без замисъла и изобретателността на един Всемогъщ Творец?"

  Исак Нютон
  Активен
  omnia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


  Omnia ab Uno

  « Отговор #12 -: Август 05, 2009, 04:33:07 »

  За мен Бог не е нещо или някой, на когото се кланям, умолявам, не му се сърдя, не го призовавам за помощ нито го товаря с личните си проблеми.

  За мен Бог е пример, стремеж, мечта, нещо, в което всеки от нас, някой ден ще се превърне.
  « Последна редакция: Октомври 15, 2009, 03:53:10 от omnia » Активен

  Обичай "противника" си преди и след битката, а по време на нея му разкажи с всяко свое движение за Бога в теб.
  delfin
  Гост
  « Отговор #13 -: Август 21, 2009, 16:11:29 »

  На въпроса дали вярва в Бога приживе Ванга отговаря: "Бог не може да има на света, Бог е този свят. Няма Бог в човека, но има човек в Бога".

  Тя отхвърля и традиционното разбиране за ада и рая: "Това са различни страни на живота без тяло. Ако умрелият е нужен на живите - това е рай".

  По отношение на Христос тя твърди, че той "няма фигура", а бил "огромно кълбо".

  Приживе феноменалната Ванга не е вярвала и в безсмъртието на душата и възкресението, а в индийския мит за прераждането.


  От книжката на в-к "Стандарт" - "Светът на духовете"
  « Последна редакция: Август 21, 2009, 21:19:15 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #14 -: Септември 08, 2009, 19:26:32 »

  Имайки абстрактно мислене ние сме способни да излезнем зад предела на своята Вселена (Светлината) и да видим, че нашият Бог също НЕ Е САМ (подобни на него са безбройно множество и не е задължително да са Светлина), че той също НЕ Е ВЕЧЕН (при Издишането ПУСТОТА- ТВОРЕНИЕ-Голям Взрив- Юга; при Вдишването - СВИВАНЕ на разширилата се Вселена, познала себе си, за регенерация в ПУСТОТАТА-ВАКУУМ); че Той също НЕ Е САМОДОСТАТЪЧЕН и е принуден вечно да се РАЗВИВА (когато ВАКУУМЪТ, регенерирайки се при ВДИШАНЕТО достига критическата маса, отново ИЗДИШАНЕ - ТВОРЕНИЕ, но на по-високо ниво- и така в безкрая до безкрай. СЕГА НАШИЯТ БОГ НА СВЕТЛИНАТА е отново СЪТВОРЕН, но са сътворени и НОВИ ВСЕЛЕНИ НА СВЕТЛИНАТА - бившите Основатели, издигнали се по-рано до Отеца, а сега способни и ДА ЗАДМИНАТ РОДИТЕЛЯ!


  Михалич - участник в един руски форум

  превод: делфин
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 ... 10   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Богомилите
  Видео клипове
  delfin 6 4363 Последна<br />публикация Януари 22, 2017, 21:57:25
  от Престолски
  България първенец по деца индиго « 1 2 3 »
  Всичко относно индиготата
  Evolution 38 8905 Последна<br />публикация Януари 05, 2011, 18:58:29
  от elincetoo
  Бъдещето за Българите
  Послания
  SOL 6 2260 Последна<br />публикация Май 24, 2011, 08:52:43
  от SOL
  Какво да правя имам чуството че съм Бог????
  Въпроси и отговори
  Emil 8 1531 Последна<br />публикация Август 24, 2013, 11:53:27
  от Ariam
  Баодинг Сфери
  Енергийни учения
  The One 0 3439 Последна<br />публикация Май 21, 2013, 15:27:34
  от The One

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright